Facebook Messenger kräver snart inte längre konto, släpps som konkurrent till WhatsApp

Postat:
15:58 - 2012-12-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Facebook Messenger

Världens största sociala nätverk Facebook har meddelat att företagets meddelandeapplikation inte längre kräver ett Facebook-konto. Företaget sällar sig därmed till skaran som på allvar vill försöka ersätta SMS och MMS och nya Facebook Messenger släpps som konkurrent till WhatsApp. Uppdateringen har hittills endast lanserats i ett fåtal länder men kommer snart få en global release.

Precis som i WhatsApp behöver användare bara ett namn och telefonnummer för att använda nya Facebook Messenger. Textkommunikationen SMS (”Short Message Service”) fyllde nyss 20 år och idag behöver man naturligtvis inte betala sin operatör extra för vare sig SMS eller MMS då samma funktioner enkelt går att nå över dataanslutningen med appar. 

För att detta ska vara praktiskt gångbart krävs dock att alla man vill skicka meddelanden till använder samma app som man själv. Med tanke på att så många redan använder Facebook har det sociala nätverket en fördel gentemot konkurrenter som Kik Messenger, Samsungs ChatON, BlackBerry Messenger och tidigare nämnda WhatsApp.

En rad olika utvecklare och mobiltillverkare vill att vi ska använda just deras meddelandetjänst istället för SMS/MMS. Frågan är vem som kommer vinna i slutändan och när vi till sist kan överge SMS och MMS helt?

Lediga jobb inom data / IT Företag
Vill du jobba med innovation, hårdvara och Internet of Things? Publicerad 30 Nov 2015
Junior tekniker / IT / Helpdesk / 1st line / Tallinn Publicerad 29 Nov 2015
Senior VMS-utvecklare Publicerad 28 Nov 2015
Systemutvecklare inom Geografisk IT Publicerad 28 Nov 2015
Systemintegratör Automation Industri 4.0 Publicerad 27 Nov 2015
Se fler jobb