Swedroid http://www.swedroid.se Nordens största Android-community Fri, 22 May 2015 11:27:44 +0000 sv-SE hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.2.2 Första exemplaren av Pebble Time skickas ut 27:e maj http://www.swedroid.se/forsta-exemplaren-av-pebble-time-skickas-ut-27e-maj/ http://www.swedroid.se/forsta-exemplaren-av-pebble-time-skickas-ut-27e-maj/#comments Fri, 22 May 2015 11:27:44 +0000 http://www.swedroid.se/?p=121013 Första exemplaren av Pebble Time skickas ut 27:e majPebble har på sin Kickstarter-sida meddelat att de första exemplaren av nya smartklockan Time kommer skickas ut 27:e maj (onsdag nästa vecka). Enligt tillverkaren kommer alla kunder som förbeställt klockan via Kickstarter få ett spårningsnummer innan mitten av juni. Leveranserna kommer fortsätta kontinuerligt i takt med att fler exemplar produceras. Pebble Time har en ständigt […]

Inlägget Första exemplaren av Pebble Time skickas ut 27:e maj dök först upp på Swedroid.

]]>

Pebble har på sin Kickstarter-sida meddelat att de första exemplaren av nya smartklockan Time kommer skickas ut 27:e maj (onsdag nästa vecka). Enligt tillverkaren kommer alla kunder som förbeställt klockan via Kickstarter få ett spårningsnummer innan mitten av juni.

Leveranserna kommer fortsätta kontinuerligt i takt med att fler exemplar produceras. Pebble Time har en ständigt aktiv e-pappersskärm i färg som skyddas av Gorilla Glass. Företaget har även designat om sitt egna operativsystem och användare ska kunna nå upp till sju dagars batteritid på en laddning.

Inlägget Första exemplaren av Pebble Time skickas ut 27:e maj dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/forsta-exemplaren-av-pebble-time-skickas-ut-27e-maj/feed/ 0
Google finslipar Hangouts-designen på datorer http://www.swedroid.se/google-finslipar-hangouts-designen-pa-datorer/ http://www.swedroid.se/google-finslipar-hangouts-designen-pa-datorer/#comments Fri, 22 May 2015 10:15:32 +0000 http://www.swedroid.se/?p=121008 Google finslipar Hangouts-designen på datorerDe som använder Hangouts i Chrome för datorer har sannolikt mötts av en uppdaterad design idag. Google har finslipat insticksprogrammet för både Windows och OS X. Klienten kom i oktober förra året och visar konversationer i form av cirklar som flyter ovanpå övriga gränssnittet. Designen har kommit snäppet närmare den för Android i och med […]

Inlägget Google finslipar Hangouts-designen på datorer dök först upp på Swedroid.

]]>

De som använder Hangouts i Chrome för datorer har sannolikt mötts av en uppdaterad design idag. Google har finslipat insticksprogrammet för både Windows och OS X. Klienten kom i oktober förra året och visar konversationer i form av cirklar som flyter ovanpå övriga gränssnittet.

Designen har kommit snäppet närmare den för Android i och med uppdateringen. Nya designen blir mest påtaglig ifall transparenta gränssnittet inaktiveras. Det görs genom att klicka på menyknappen uppe i vänstra hörnet och därefter klicka på knappen ”Inaktivera transparent användargränssnitt”.

hangouts-dator-ny-design-2

Vad tycker ni om Hangouts för Chrome?

Inlägget Google finslipar Hangouts-designen på datorer dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/google-finslipar-hangouts-designen-pa-datorer/feed/ 5
Rykte: Android M har inbyggt stöd för fingeravtrycksläsare http://www.swedroid.se/rykte-android-m-har-inbyggt-stod-for-fingeravtryckslasare/ http://www.swedroid.se/rykte-android-m-har-inbyggt-stod-for-fingeravtryckslasare/#comments Fri, 22 May 2015 09:42:49 +0000 http://www.swedroid.se/?p=121003 Rykte: Android M har inbyggt stöd för fingeravtrycksläsareVissa vanliga finesser, som stöd för dubbla SIM-kort och HD Voice, saknades länge i Android. Tillverkare fick själva lägga till den funktionaliteten, fram till Android 5.1 som kom i början av mars. Ett annat exempel på funktionalitet som saknas i original-Android är stöd för fingeravtrycksläsare. Utvalda Androidtelefoner har haft fingeravtrycksläsare sedan början på 2010-talet (Motorola […]

Inlägget Rykte: Android M har inbyggt stöd för fingeravtrycksläsare dök först upp på Swedroid.

]]>

Vissa vanliga finesser, som stöd för dubbla SIM-kort och HD Voice, saknades länge i Android. Tillverkare fick själva lägga till den funktionaliteten, fram till Android 5.1 som kom i början av mars.

Ett annat exempel på funktionalitet som saknas i original-Android är stöd för fingeravtrycksläsare. Utvalda Androidtelefoner har haft fingeravtrycksläsare sedan början på 2010-talet (Motorola Atrix är ett tidigt exempel) och tekniken börjar nu bli populär.

Enligt rykten kommer officiellt stöd för fingeravtrycksläsare i och med Android M. Stödet sägs inkludera ett API som apputvecklare kan använda sig av. Eventuellt får vi alltså se ett grundläggande stöd för fingeravtryck i Android vilket lär göra att fler Androidtelefoner får läsare, då det blir betydligt enklare att implementera tekniken än tidigare.

Om uppgiften stämmer kan det även ses som en stark indikation på att nästa telefonen i Nexus-serien kommer utrustas med fingeravtrycksläsare, något som var planerat redan för Nexus 6 men slopades.

Google förväntas presentera Android M under I/O nästa vecka.

Inlägget Rykte: Android M har inbyggt stöd för fingeravtrycksläsare dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/rykte-android-m-har-inbyggt-stod-for-fingeravtryckslasare/feed/ 6
Google introducerar HTML5-baserad liveströmning på YouTube i 60fps http://www.swedroid.se/google-introducerar-html5-baserad-livestromning-pa-youtube-i-60fps/ http://www.swedroid.se/google-introducerar-html5-baserad-livestromning-pa-youtube-i-60fps/#comments Thu, 21 May 2015 18:42:53 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120997 Google introducerar HTML5-baserad liveströmning på YouTube i 60fpsGoogle introducerade videouppspelning på YouTube i 60fps tidigare i år. Nu har företaget tagit det hela ett steg längre genom att börja stödja HTML5-baserad liveströmning i 60fps (720p och 1080p). Den högre bildfrekvensen ger ett lenare och mjukare resultat, något som är särskilt fördelaktigt i actionfyllda videor – exempelvis klipp som visar dataspel och e-sport. […]

Inlägget Google introducerar HTML5-baserad liveströmning på YouTube i 60fps dök först upp på Swedroid.

]]>

Google introducerade videouppspelning på YouTube i 60fps tidigare i år. Nu har företaget tagit det hela ett steg längre genom att börja stödja HTML5-baserad liveströmning i 60fps (720p och 1080p).

Den högre bildfrekvensen ger ett lenare och mjukare resultat, något som är särskilt fördelaktigt i actionfyllda videor – exempelvis klipp som visar dataspel och e-sport. Om uppspelningsenheten inte kan hantera 60fps kommer strömmen istället att spelas upp i 30fps.

Från och med den här veckan kommer därtill all liveströmning på YouTube att baseras på HTML5, förutsatt att webbläsaren kan hantera tekniken. Googles HTML5-lösning stödjer valfri uppspelningshastighet. Som exempel nämner Google möjligheten att spola tillbaka i en live-video och titta i högre uppspelningshastighet för att komma ikapp.

I mars kom ett rykte om att Google planerar att lansera en liveströmningsplattform för spel och därmed på allvar utmana Twitch. Dagens nyheter kan ses som ett steg i den påstådda satsningen. Nedan finns exempel på videor som går att spela upp i 60fps (behöver uttryckligen väljas).

Inlägget Google introducerar HTML5-baserad liveströmning på YouTube i 60fps dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/google-introducerar-html5-baserad-livestromning-pa-youtube-i-60fps/feed/ 16
SwiftKey Greenhouse släpper hemskärmsappen Hexy Launcher http://www.swedroid.se/swiftkey-greenhouse-slapper-hemskarmsappen-hexy-launcher/ http://www.swedroid.se/swiftkey-greenhouse-slapper-hemskarmsappen-hexy-launcher/#comments Thu, 21 May 2015 17:22:45 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120985 SwiftKey Greenhouse släpper hemskärmsappen Hexy LauncherSwiftKey har startat en Erlich Bachman-liknande idékläckningsstudio kallad Greenhouse. De släpper experimentella appar med ambitionen att öka sin uppfinningsrikedom och kreativitet. Greenhouse första skapelse kom nyligen i form av tangentbordet Clarity Keyboard (stödjer inte svenska). Idag har Greenhouse presenterat en ny experimentell applikation: hemskärmsersättaren Hexy Launcher. Den visar alla dina appar på en enda skärm. […]

Inlägget SwiftKey Greenhouse släpper hemskärmsappen Hexy Launcher dök först upp på Swedroid.

]]>

SwiftKey har startat en Erlich Bachman-liknande idékläckningsstudio kallad Greenhouse. De släpper experimentella appar med ambitionen att öka sin uppfinningsrikedom och kreativitet. Greenhouse första skapelse kom nyligen i form av tangentbordet Clarity Keyboard (stödjer inte svenska).

Idag har Greenhouse presenterat en ny experimentell applikation: hemskärmsersättaren Hexy Launcher. Den visar alla dina appar på en enda skärm. Varje ikon är omgiven av ett hexagonalt fält. De appar Hexy Launcher tror du använder mest är placerade i mitten och användaren kan scrolla runt på skärmen i alla riktningar.

En knapp nere i högra hörnet leder till en separat sida där du kan placera ut widgetar. SwiftKey poängterar att Hexy Launcher likt Clarity Keyboard är ett experiment och ett sätt att testa nya idéer. De som vill prova hittar hemskärmsappen i Play Store.

hexylauncher-11hexylauncher-12

Inlägget SwiftKey Greenhouse släpper hemskärmsappen Hexy Launcher dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/swiftkey-greenhouse-slapper-hemskarmsappen-hexy-launcher/feed/ 24
DigiTimes: HTC kan minska komponentbeställningar med 30 procent http://www.swedroid.se/digitimes-htc-kan-minska-komponentbestallningar-med-30-procent/ http://www.swedroid.se/digitimes-htc-kan-minska-komponentbestallningar-med-30-procent/#comments Thu, 21 May 2015 15:05:08 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120978 DigiTimes: HTC kan minska komponentbeställningar med 30 procentTaiwanesiska tekniktidskriften DigiTimes rapporterar idag att HTC kan minska sina beställningar av komponenter för flaggskeppet One M9 med 30 procent. Som belägg anger DigiTimes källor inom lokala distributionskedjan. Anledningen är enligt källan att försäljningen av One M9 inte varit lika hög som väntat. Detta sägs i sin tur delvis bero på att M9 har en […]

Inlägget DigiTimes: HTC kan minska komponentbeställningar med 30 procent dök först upp på Swedroid.

]]>

Taiwanesiska tekniktidskriften DigiTimes rapporterar idag att HTC kan minska sina beställningar av komponenter för flaggskeppet One M9 med 30 procent. Som belägg anger DigiTimes källor inom lokala distributionskedjan.

Anledningen är enligt källan att försäljningen av One M9 inte varit lika hög som väntat. Detta sägs i sin tur delvis bero på att M9 har en konstruktion och design som är mycket lik föregångaren One M8. HTC möts även av hård konkurrens från kinesiska tillverkare som Xiaomi, Huawei, Vivo, Lenovo, Oppo och Coolpad.

Enligt DigiTimes föll HTCs aktie på den Taiwanesiska aktiemarknaden igår till lägsta nivån på över 10 år.

Inlägget DigiTimes: HTC kan minska komponentbeställningar med 30 procent dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/digitimes-htc-kan-minska-komponentbestallningar-med-30-procent/feed/ 34
Nu kan du betatesta SVT Play för Android TV http://www.swedroid.se/nu-kan-du-betatesta-svt-play-for-android-tv/ http://www.swedroid.se/nu-kan-du-betatesta-svt-play-for-android-tv/#comments Thu, 21 May 2015 14:01:28 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120969 Nu kan du betatesta SVT Play för Android TVDe första Nexus Player-exemplaren levererades nyligen till svenska kunder från Google Play. SVT hoppar på Android TV-tåget tidigt genom att släppa en beta av sin app för operativsystemet. Utvecklarna skriver att de genom testversionen vill få en idé om både vad de själva och vad användarna är ute efter. Alla som har en Android TV-enhet […]

Inlägget Nu kan du betatesta SVT Play för Android TV dök först upp på Swedroid.

]]>

De första Nexus Player-exemplaren levererades nyligen till svenska kunder från Google Play. SVT hoppar på Android TV-tåget tidigt genom att släppa en beta av sin app för operativsystemet. Utvecklarna skriver att de genom testversionen vill få en idé om både vad de själva och vad användarna är ute efter.

Alla som har en Android TV-enhet och vill vara med och testa SVT Play behöver först gå med i den här Google-gruppen. Välj sedan att bli betatestare härifrån och installera applikationen på din Android TV.

svt_play_android_tv

[SVT Play för Android TV i Swedroid forum]

 

Inlägget Nu kan du betatesta SVT Play för Android TV dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/nu-kan-du-betatesta-svt-play-for-android-tv/feed/ 29
Perifa lanserar Doogee Titans 2 i Sverige – tålig smartphone med 4000mAh-batteri http://www.swedroid.se/perifa-lanserar-doogee-titans-2-i-sverige-talig-smartphone-med-4000mah-batteri/ http://www.swedroid.se/perifa-lanserar-doogee-titans-2-i-sverige-talig-smartphone-med-4000mah-batteri/#comments Thu, 21 May 2015 13:38:42 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120956 Perifa lanserar Doogee Titans 2 i Sverige – tålig smartphone med 4000mAh-batteriPerifa AB säljer smartphones med varumärket Doogee i Sverige. Dessa telefoner utvecklas och tillverkas av KVD International i Kina. Senaste modellen Perifa för till Sverige är Doogee Titans 2. Den riktar sig främst till kunder som behöver en stryktålig smartphone med god batteritid. Företaget menar att Doogee Titans 2 är ”extra skyddad” mot vatten, stötar […]

Inlägget Perifa lanserar Doogee Titans 2 i Sverige – tålig smartphone med 4000mAh-batteri dök först upp på Swedroid.

]]>

Perifa AB säljer smartphones med varumärket Doogee i Sverige. Dessa telefoner utvecklas och tillverkas av KVD International i Kina. Senaste modellen Perifa för till Sverige är Doogee Titans 2. Den riktar sig främst till kunder som behöver en stryktålig smartphone med god batteritid.

Företaget menar att Doogee Titans 2 är ”extra skyddad” mot vatten, stötar och damm. Vi ser dock ingen specifik IP-certifiering. Hårdvarumässigt rör det sig om en budgetmobil med fyrkärniga 1,3GHz-chippet MT6582, 1GB RAM, 8GB lagring (4,7GB tillgängligt), en 8MP-kamera samt en främre 5MP-kamera. LTE saknas.

doogee-titans-2

Skärmen är 4,5 tum stor med qHD-upplösning (540 x 960 pixlar). Enheten har GPS, Bluetooth 4.0 och det finns plats för minneskort och dubbla SIM-kort. Intressanta punkten är ett 4000mAh-batteri som sägs räcka till 24 timmars taltid och 16 dygns standby. Batteriet kan snabbladdas vilket i det här fallet påstås innebära att det kan fyllas till hälften på en timma.

Doogee Titans 2 kör Android 5.0 Lollipop och kostar 1995 kronor när den beställs från Perifas hemsida. Vi har ingen erfarenhet av företaget – finns det några Doogee-ägare bland läsarna och vad tycker ni i så fall om märket?

doogee-titans-1 doogee-titans3 doogee-titans-4 doogee-titans-5

Inlägget Perifa lanserar Doogee Titans 2 i Sverige – tålig smartphone med 4000mAh-batteri dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/perifa-lanserar-doogee-titans-2-i-sverige-talig-smartphone-med-4000mah-batteri/feed/ 15
Vad vill du se för nyheter i Android M? http://www.swedroid.se/vad-vill-du-se-for-nyheter-i-android-m/ http://www.swedroid.se/vad-vill-du-se-for-nyheter-i-android-m/#comments Thu, 21 May 2015 11:12:27 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120940 Vad vill du se för nyheter i Android M?Med tanke på att Android L, sedermera Android 5.0 Lollipop, introducerades under Google I/O i fjol är det inte alltför långsökt att uppföljaren presenteras under årets konferens. Google har hänvisat till ”Android M” i sitt schema för konferensen vilket ökat spekulationerna. Google I/O drar igång om exakt en vecka, torsdagen den 28:e maj. Med lite […]

Inlägget Vad vill du se för nyheter i Android M? dök först upp på Swedroid.

]]>

Med tanke på att Android L, sedermera Android 5.0 Lollipop, introducerades under Google I/O i fjol är det inte alltför långsökt att uppföljaren presenteras under årets konferens. Google har hänvisat till ”Android M” i sitt schema för konferensen vilket ökat spekulationerna.

Google I/O drar igång om exakt en vecka, torsdagen den 28:e maj. Med lite tur får vi se Android M. Om Google följer samma mönster som förra året släpps även en förhandsversionen av systemet för utvecklare, så de har tid att förbereda sina appar.

Det är förstås möjligt att Android M introduceras betydligt senare men vi vill ändå passa på att fråga vad du hoppas att Google kommer lägga till och ändra den här gången? Många har idag en telefon med Lollipop och har haft tid att lära känna systemet.

Vad saknas och vad kan göras bättre? Vill du se en specifik ny funktion eller hoppas du till exempel på allmänna förändringar av designspråk och layout? Eller tycker du Lollipop är nästintill perfekt som det är? Ordet är fritt!

Inlägget Vad vill du se för nyheter i Android M? dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/vad-vill-du-se-for-nyheter-i-android-m/feed/ 144
Inget är heligt när Google omprövar sina smarta glasögon http://www.swedroid.se/inget-ar-heligt-nar-google-omprovar-sina-smarta-glasogon/ http://www.swedroid.se/inget-ar-heligt-nar-google-omprovar-sina-smarta-glasogon/#comments Thu, 21 May 2015 11:10:31 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120948 Inget är heligt när Google omprövar sina smarta glasögonFöljetongen om Google Glass är lång och inleddes redan våren 2012 genom en konceptvideo. Efterhand började sökjätten sälja en dyr testversion av de datoriserade glasögonen, för att sedan stänga ner konsumenttestandet i början av 2015. Ingenjörerna lämnade Google X och fick en helt egen avdelning. Strax därefter försäkrade Googles Eric Schmidt att produkten lever än […]

Inlägget Inget är heligt när Google omprövar sina smarta glasögon dök först upp på Swedroid.

]]>

Följetongen om Google Glass är lång och inleddes redan våren 2012 genom en konceptvideo. Efterhand började sökjätten sälja en dyr testversion av de datoriserade glasögonen, för att sedan stänga ner konsumenttestandet i början av 2015.

Ingenjörerna lämnade Google X och fick en helt egen avdelning. Strax därefter försäkrade Googles Eric Schmidt att produkten lever än och är ”en stor och väldigt grundläggande plattform” för företaget.

google-glass-glasogon-rikta-1

I sitt första offentliga uttalande sedan han tog över ledningen för Google Glass säger nu Tony Fadell att ”ingenting är heligt” när de omprövar glasögonen. Teamet kikar på varje liten detalj för att försöka lista ut hur de ska fortskrida.

Över tre år har passerat sedan Google offentliggjorde satsningen och fortfarande är ingen konsumentversion i sikte. Google tror dock som sagt på Glass och hur konsumentversionen kommer se ut och fungera får tiden utvisa.

Första konceptvideon

Inlägget Inget är heligt när Google omprövar sina smarta glasögon dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/inget-ar-heligt-nar-google-omprovar-sina-smarta-glasogon/feed/ 15
Cyanogen släpper eget SDK för CyanogenMod http://www.swedroid.se/cyanogen-slapper-eget-sdk-for-cyanogenmod/ http://www.swedroid.se/cyanogen-slapper-eget-sdk-for-cyanogenmod/#comments Thu, 21 May 2015 10:38:06 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120942 Cyanogen släpper eget SDK för CyanogenModCyanogen har introducerat ett SDK för den öppna versionen av sitt gränssnitt, det vill säga CyanogenMod. Utvecklingsverktygen har öppen källkod och kan antingen användas tillsammans med befintliga API-anrop i CyanogenMods ramverk eller till att skapa egna API-anrop som alla andra appar kan utnyttja. Företagets SDK är i alfastadiet och inleds med ett API för snabbinställningarna […]

Inlägget Cyanogen släpper eget SDK för CyanogenMod dök först upp på Swedroid.

]]>

Cyanogen har introducerat ett SDK för den öppna versionen av sitt gränssnitt, det vill säga CyanogenMod. Utvecklingsverktygen har öppen källkod och kan antingen användas tillsammans med befintliga API-anrop i CyanogenMods ramverk eller till att skapa egna API-anrop som alla andra appar kan utnyttja.

Företagets SDK är i alfastadiet och inleds med ett API för snabbinställningarna i aviseringsmenyn. Genom detta API kan utvecklare lägga till egna knappar i snabbinställningarna som slår av och på funktioner i deras applikationer.

Cyanogens SDK håller till på GitHub och mer information finns i utvecklarens blogginlägg.

Inlägget Cyanogen släpper eget SDK för CyanogenMod dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/cyanogen-slapper-eget-sdk-for-cyanogenmod/feed/ 0
Android 5.1.1-baserade fabriksavbilder tillgängliga för en rad Nexus-enheter http://www.swedroid.se/android-5-1-1-baserade-fabriksavbilder-tillgangliga-for-en-rad-nexus-enheter/ http://www.swedroid.se/android-5-1-1-baserade-fabriksavbilder-tillgangliga-for-en-rad-nexus-enheter/#comments Thu, 21 May 2015 10:09:54 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120932 Android 5.1.1-baserade fabriksavbilder tillgängliga för en rad Nexus-enheterFör en dryg vecka sedan uppdaterades HTC Nexus 9 till Android 5.1.1. Nu är uppdateringen på väg ut till övriga Nexus-enheter från 2012 och framåt. Nexus 4, Nexus 7, Nexus 7 2013, Nexus 10, Nexus 5 och Nexus Player kan alla uppdateras manuellt via Googles fabriksavbilder (komplett uppsättning originalfirmware). Det verkar även som Google börjat rulla […]

Inlägget Android 5.1.1-baserade fabriksavbilder tillgängliga för en rad Nexus-enheter dök först upp på Swedroid.

]]>

För en dryg vecka sedan uppdaterades HTC Nexus 9 till Android 5.1.1. Nu är uppdateringen på väg ut till övriga Nexus-enheter från 2012 och framåt. Nexus 4, Nexus 7, Nexus 7 2013, Nexus 10, Nexus 5 och Nexus Player kan alla uppdateras manuellt via Googles fabriksavbilder (komplett uppsättning originalfirmware).

Det verkar även som Google börjat rulla ut OTA-uppdateringar till dessa enheter. Motorola Nexus 6 får dock vänta ett tag till på Android 5.1.1. Senaste versionen av operativsystemet innehåller inga större nyheter utan det rör sig främst om prestanda- och stabilitetsförbättringar.

De som haft problem med mjukvaran får förhoppningsvis en snäppet bättre användarupplevelse efter uppdateringen. Är det någon som fått Android 5.1.1 via OTA-uppdatering än och i så fall till vilken modell?

lg-nexus-5-android-5.1.1

Inlägget Android 5.1.1-baserade fabriksavbilder tillgängliga för en rad Nexus-enheter dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/android-5-1-1-baserade-fabriksavbilder-tillgangliga-for-en-rad-nexus-enheter/feed/ 17
Spotify presenterar nya tjänsten Spotify Now samt Spotify Running http://www.swedroid.se/spotify-presenterar-nya-tjansten-spotify-now-samt-spotify-running/ http://www.swedroid.se/spotify-presenterar-nya-tjansten-spotify-now-samt-spotify-running/#comments Thu, 21 May 2015 00:35:52 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120929 Spotify presenterar nya tjänsten Spotify Now samt Spotify RunningUnder ett lanseringsevent i New York lanserade Spotify under onsdagen företagets senaste mobila satsningar Spotify Now och Spotify Running. Med VD:n Daniel Ek i spetsen presenterades en mobil tjänst dels avsedd att ge användarna en bättre översikt genom att överskådligt, i ett slags nav, samla användarens spellistor, poddcasts, radiostationer och videor, samt dels avsedd att […]

Inlägget Spotify presenterar nya tjänsten Spotify Now samt Spotify Running dök först upp på Swedroid.

]]>

Under ett lanseringsevent i New York lanserade Spotify under onsdagen företagets senaste mobila satsningar Spotify Now och Spotify Running.

Med VD:n Daniel Ek i spetsen presenterades en mobil tjänst dels avsedd att ge användarna en bättre översikt genom att överskådligt, i ett slags nav, samla användarens spellistor, poddcasts, radiostationer och videor, samt dels avsedd att ge användarna smartare tips på musik och spellistor.

Spotify kallar Now, som i svensk tappning tycks få namnet ”Spotify Just nu”, för ”Det mest underhållande Spotify någonsin för iPhone och Android” och har i utvecklingsarbetet studerat de allra mest aktiva och intensiva Spotify-användarna och hoppas att de på så vis kan ge sina användare relevant information som inte bara baseras på tycke och smak, utan även på tidpunkt på dygnet.

Spotify Now började redan under onsdagen rullas ut till Ios-användare i Sverige, Tyskland, Storbritannien samt USA. Vad Android-utrullningen berör meddelar Spotify att det kommer ”inom kort”.

Spotify Running är även den en mobil tjänst, som till skillnad från Now är specifikt riktad till löpare/motionärer. Running är avsedd att automatiskt skapa smarta spellistor med musik med en ”beat” som till någon mån baseras på hur många steg per minut löparen tar. Ett högt löpartempo resulterar i musik med högt tempo, och vice versa.

Nya funktioner och tjänster för Spotify är alltid välkommet, men vilka förbättringar, förändringar eller tillskott skulle ni helst vilja se? Sorteringsmöjligheter (eller bristen på sådant) tycks alltid vara ett hett ämne, och på senare tid har många till sitt stora förtret även noterat att Spotify (åtminstone i Windows-versionen) inte längre kan minimeras till systemfältet.

Åsikter och synpunkter lämnas med fördel i kommenmtarsfältet nedan!

Inlägget Spotify presenterar nya tjänsten Spotify Now samt Spotify Running dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/spotify-presenterar-nya-tjansten-spotify-now-samt-spotify-running/feed/ 71
ReVault är en backuplösning i smartklocksformat http://www.swedroid.se/revault-ar-en-backuplosning-i-smartklocksformat/ http://www.swedroid.se/revault-ar-en-backuplosning-i-smartklocksformat/#comments Wed, 20 May 2015 14:38:52 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120918 ReVault är en backuplösning i smartklocksformatReVault är en ny svensk satsning på en annorlunda smartklocka. Enheten beskrivs som ”ett privat bärbart moln” av företaget och ger användare automatisk backup och synkronisering av filer. Enheten ansluter till telefoner och datorer genom Wi-Fi och Bluetooth. Tanken är användare ska få bekvämligheten med molnlagring och ”säkerheten med lokal lagring”. Filerna går att nå […]

Inlägget ReVault är en backuplösning i smartklocksformat dök först upp på Swedroid.

]]>

ReVault är en ny svensk satsning på en annorlunda smartklocka. Enheten beskrivs som ”ett privat bärbart moln” av företaget och ger användare automatisk backup och synkronisering av filer. Enheten ansluter till telefoner och datorer genom Wi-Fi och Bluetooth.

Tanken är användare ska få bekvämligheten med molnlagring och ”säkerheten med lokal lagring”. Filerna går att nå utan internetanslutning och krypteras med AES-256. Det går även att lösenordsskydda innehållet och använda tvåstegsverifiering.

Musik och video kan strömmas från ReVault och manicken säljs med 32GB eller 128GB lagring. ReVault har samma format som en smartklocka och kan även användas som just en klocka, med utbytbara urtavlor.

Om du inte gillar smartklockor kan du istället bära ReVault i en kedja runt halsen, i en nyckelring eller i fickan. Konstruktionen är ”vattentålig” och färgskärmen skyddas av Gorilla Glass 3.

De som tror på projektet och vill veta mer kan besöka IndieGoGo. Modellen med 128GB lagring kostar $299 medan företaget vill ha $199 för 32GB-versionen. Satsningen har nått 85% av sitt finansieringsmål med 30 dagar kvar, så det ser ljust ut för den Linköping-baserade satsningen.

revault-4revault-1

Inlägget ReVault är en backuplösning i smartklocksformat dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/revault-ar-en-backuplosning-i-smartklocksformat/feed/ 28
Sony uppdaterar äldre Xperia Z-modeller till Lollipop http://www.swedroid.se/sony-uppdaterar-aldre-xperia-z-modeller-till-lollipop/ http://www.swedroid.se/sony-uppdaterar-aldre-xperia-z-modeller-till-lollipop/#comments Wed, 20 May 2015 14:19:43 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120915 Sony uppdaterar äldre Xperia Z-modeller till LollipopEfter att de nyare toppmodellerna uppdaterats har Sony nu börjat skicka ut Lollipop till äldre enheter i Xperia Z-serien. Ägare av Xperia Z, Xperia ZR, Xperia ZL och Tablet Z har lyckats få tag på Android 5.0 via OTA-uppdatering. Vissa Xperia Z1-ägare har även blivit meddelade av Xperia Care att nytt firmware finns att hämta, men […]

Inlägget Sony uppdaterar äldre Xperia Z-modeller till Lollipop dök först upp på Swedroid.

]]>

Efter att de nyare toppmodellerna uppdaterats har Sony nu börjat skicka ut Lollipop till äldre enheter i Xperia Z-serien. Ägare av Xperia Z, Xperia ZR, Xperia ZL och Tablet Z har lyckats få tag på Android 5.0 via OTA-uppdatering.

Vissa Xperia Z1-ägare har även blivit meddelade av Xperia Care att nytt firmware finns att hämta, men vi har inte kunnat bekräfta att svenska exemplar uppdaterats än. Sony lovade tidigt att ge Lollipop till hela Xperia Z-serien och verkar snart ha infriat sitt löfte.

Är det någon som fått hem OTA-uppdateringen än?

Inlägget Sony uppdaterar äldre Xperia Z-modeller till Lollipop dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/sony-uppdaterar-aldre-xperia-z-modeller-till-lollipop/feed/ 57
LG bekräftar återigen att företaget släpper nytt flaggskepp senare i år http://www.swedroid.se/lg-bekraftar-aterigen-att-foretaget-slapper-nytt-flaggskepp-senare-i-ar/ http://www.swedroid.se/lg-bekraftar-aterigen-att-foretaget-slapper-nytt-flaggskepp-senare-i-ar/#comments Wed, 20 May 2015 12:00:40 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120910 LG bekräftar återigen att företaget släpper nytt flaggskepp senare i årLG satsar på dubbla flaggskepp i år. Enligt tidigare uttalanden kommer denna telefon ”stå över” G4 och inte vara del av G-serien. Focus Taiwan citerar LG som berättar att nya modellen släpps under årets andra halva. Eason Shao, chef för LGs mobilverksamhet i Taiwan, säger att hårdvaruspecifikationerna för telefonen inte färdigställts än. Några detaljer nämns inte […]

Inlägget LG bekräftar återigen att företaget släpper nytt flaggskepp senare i år dök först upp på Swedroid.

]]>

LG satsar på dubbla flaggskepp i år. Enligt tidigare uttalanden kommer denna telefon ”stå över” G4 och inte vara del av G-serien. Focus Taiwan citerar LG som berättar att nya modellen släpps under årets andra halva.

Eason Shao, chef för LGs mobilverksamhet i Taiwan, säger att hårdvaruspecifikationerna för telefonen inte färdigställts än. Några detaljer nämns inte men eventuellt rör det sig om en påkostad konkurrent till Samsung Galaxy Note 5.

Samtidigt finns lösa rykten om en ny Nexus-telefon från LG. Vad hoppas ni tillverkaren kommer släppa för toppmodell senare i år?

Inlägget LG bekräftar återigen att företaget släpper nytt flaggskepp senare i år dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/lg-bekraftar-aterigen-att-foretaget-slapper-nytt-flaggskepp-senare-i-ar/feed/ 33
Google berättar vilka Android Wear-klockor som får Wi-Fi-stöd http://www.swedroid.se/google-berattar-vilka-android-wear-klockor-som-far-wi-fi-stod/ http://www.swedroid.se/google-berattar-vilka-android-wear-klockor-som-far-wi-fi-stod/#comments Wed, 20 May 2015 11:21:19 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120904 Google berättar vilka Android Wear-klockor som får Wi-Fi-stödGoogle har meddelat att Android Wear-uppdateringen som tillkännagavs för en månad sedan nu är på väg ut till alla klockor som kör systemet. Utöver redan tillkännagivna nyheter som ständigt aktiva appar, en launcher, gester, emojis, popup-aviseringar och anpassningsbara fontstorlekar har företaget berättat om en ny låsfiness. Användare kan välja att klockan ska låsas när den […]

Inlägget Google berättar vilka Android Wear-klockor som får Wi-Fi-stöd dök först upp på Swedroid.

]]>

Google har meddelat att Android Wear-uppdateringen som tillkännagavs för en månad sedan nu är på väg ut till alla klockor som kör systemet. Utöver redan tillkännagivna nyheter som ständigt aktiva appar, en launcher, gester, emojis, popup-aviseringar och anpassningsbara fontstorlekar har företaget berättat om en ny låsfiness.

Användare kan välja att klockan ska låsas när den inte sitter på handleden. När enheten känner av att den inte bärs eller om den tappar kontakten med telefonen kommer den be om ett sveplås. I inlägget berättar Google även vilka modeller som får Wi-Fi-funktionalitet.

Motorola Moto 360, Sony SmartWatch 3, LG Watch Urbane och Samsung Gear Live kommer kunna nå internet och synkronisera på egen hand via Wi-Fi efter uppdateringen. De flesta Android Wear-klockor har hittills utrustats med chippet Qualcomm Snapdragon 400, men trots samma SoC blir exempelvis LG G Watch R utan Wi-Fi.

Nya mjukvaran verkar inte ha hittat fram till Sverige än – vi återkommer så fort den blivit tillgänglig här.

Inlägget Google berättar vilka Android Wear-klockor som får Wi-Fi-stöd dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/google-berattar-vilka-android-wear-klockor-som-far-wi-fi-stod/feed/ 17
Rykte: Google kommer presentera fristående bilddelningstjänst under I/O nästa vecka http://www.swedroid.se/rykte-google-kommer-presentera-fristaende-bilddelningstjanst-under-io-nasta-vecka/ http://www.swedroid.se/rykte-google-kommer-presentera-fristaende-bilddelningstjanst-under-io-nasta-vecka/#comments Wed, 20 May 2015 10:12:29 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120901 Rykte: Google kommer presentera fristående bilddelningstjänst under I/O nästa veckaRyktena om att Google kommer separera sin fototjänst från sitt sociala nätverk började redan förra sommaren. I februari i år fick ryktet stöd av självaste Sundar Pichai som berättade att Google+ efterhand kommer delas upp i mer separata sektioner. Enligt Bloomberg tänker sökjätten introducera en ny bildtjänst under utvecklarkonferensen I/O som inleds torsdag nästa vecka. Tjänsten […]

Inlägget Rykte: Google kommer presentera fristående bilddelningstjänst under I/O nästa vecka dök först upp på Swedroid.

]]>

Ryktena om att Google kommer separera sin fototjänst från sitt sociala nätverk började redan förra sommaren. I februari i år fick ryktet stöd av självaste Sundar Pichai som berättade att Google+ efterhand kommer delas upp i mer separata sektioner.

Enligt Bloomberg tänker sökjätten introducera en ny bildtjänst under utvecklarkonferensen I/O som inleds torsdag nästa vecka. Tjänsten sägs vara helt fristående från Google+. Till funktionerna hör lagring och delning av bilder och foton ska även gå att skicka vidare till andras sociala nätverk, som Twitter och Facebook.

Huruvida nya tjänsten ersätter bildfunktionerna på Google+ eller om de två tjänsterna kommer existera sida vid sida återstår att se.

Inlägget Rykte: Google kommer presentera fristående bilddelningstjänst under I/O nästa vecka dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/rykte-google-kommer-presentera-fristaende-bilddelningstjanst-under-io-nasta-vecka/feed/ 16
Här är Oppos nya telefoner R7 och R7 Plus http://www.swedroid.se/har-ar-oppos-nya-telefoner-r7-och-r7-plus/ http://www.swedroid.se/har-ar-oppos-nya-telefoner-r7-och-r7-plus/#comments Wed, 20 May 2015 09:50:36 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120889 Här är Oppos nya telefoner R7 och R7 PlusKinesiska elektronikföretaget Oppo firar sitt 10-årsjubileum genom att tillkännage R7 och R7 Plus under ett evenemang i Peking. Nya telefonerna har båda en unibodykonstruktion i metall, med fasade och rundade kanter. Framsidorna täcks av glas (”2.5D”). R7 har en fem tum stor AMOLED-skärm med 1920 x 1080 pixlar. Som namnet indikerar är Plus-modellen större och […]

Inlägget Här är Oppos nya telefoner R7 och R7 Plus dök först upp på Swedroid.

]]>

Kinesiska elektronikföretaget Oppo firar sitt 10-årsjubileum genom att tillkännage R7 och R7 Plus under ett evenemang i Peking. Nya telefonerna har båda en unibodykonstruktion i metall, med fasade och rundade kanter. Framsidorna täcks av glas (”2.5D”).

R7 har en fem tum stor AMOLED-skärm med 1920 x 1080 pixlar. Som namnet indikerar är Plus-modellen större och dess panel är hela sex tum. Upplösningen är dock densamma. Mobilerna drivs av Qualcomms åttakärniga 64-bitarschipp Snapdragon 615 och 3GB RAM.

Större telefonen har ett betydligt kraftfullare batteri – 4100mAh kontra 2320mAh för den mindre R7. En annan olikhet är att R7 har kapacitiva knappar under skärmen medan Oppo satsat på virtuella knappar för phableten. R7 Plus har även en tryckbaserad fingeravtrycksläsare på baksidan (inga svep krävs).

oppo-r7-r7-plus-pressbild-2

Angående lagringsutrymmet har Oppo satt in 16GB i R7 och 32GB i R7 Plus. Båda enheterna har plats för dubbla SIM-kort och ena SIM-kortsplatsen kan offras för att använda minneskort upp till 128GB.

Inga toppmodeller presenteras utan att tillverkaren lägger fokus på kameran. I det här fallet rör det sig om en 13MP-sensor (f/2,2) av typen RGBW. Enligt Oppo har nya kameran 32% större ljusinsläpp och 78% mindre brus än tidigare modeller. Plus-modellen erbjuder laserbaserad autofokus.

oppo-r7-pressbild-1 oppo-r7-pressbild-2 oppo-r7-pressbild-3 oppo-r7-plus-pressbild-1 oppo-r7-plus-pressbild-2 oppo-r7-plus-pressbild-3

Femtummaren mäter 143 x 71 x 6,3 millimeter med en vikt på 147 gram. R7 Plus håller delvis måtten nere tack vare virtuella knapparna och har dimensionerna 158 x 82 x 7,75 millimeter. Det är en tung rackare som väger hela 203 gram, att jämföra med 184 gram för Nexus 6.

Oppo R7 och R7 Plus börjar säljas i Kina redan i morgon. En internationell lansering sägs komma i mitten av nästa månad. Mindre telefonen kostar motsvarande 3350 kronor i Kina medan Plus-modellen går på 4000 kronor.

Inlägget Här är Oppos nya telefoner R7 och R7 Plus dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/har-ar-oppos-nya-telefoner-r7-och-r7-plus/feed/ 50
Nu finns Instagrams kollageapp Layout i Google Play http://www.swedroid.se/nu-finns-instagrams-kollageapp-layout-i-google-play/ http://www.swedroid.se/nu-finns-instagrams-kollageapp-layout-i-google-play/#comments Tue, 19 May 2015 18:25:18 +0000 http://www.swedroid.se/?p=120879 Nu finns Instagrams kollageapp Layout i Google PlayInstagrams applikation för att skapa bildkollage, Layout, har nu släppts i Google Play några månader efter IOS-versionen. Utvecklaren beskriver Layout som ett verktyg för att ”remixa fotografier”. Användare får välja bilder från galleriet och dessa kombineras därefter automatiskt på olika vis. Du får utgå från den layout du tycker passar bäst och därefter göra egna […]

Inlägget Nu finns Instagrams kollageapp Layout i Google Play dök först upp på Swedroid.

]]>

Instagrams applikation för att skapa bildkollage, Layout, har nu släppts i Google Play några månader efter IOS-versionen. Utvecklaren beskriver Layout som ett verktyg för att ”remixa fotografier”.

Användare får välja bilder från galleriet och dessa kombineras därefter automatiskt på olika vis. Du får utgå från den layout du tycker passar bäst och därefter göra egna korrigeringar. Bilder kan spegelvändas, vridas, flyttas och ersättas efter behag.

Upp till nio fotografier kan kombineras och resultatet går att dela på Instagram och andra sociala nätverk. De som vill prova Instagrams senaste app hittar Layout här i Google Play.

instagram-layout-1 instagram-layout-2 instagram-layout-3 instagram-layout-4

Inlägget Nu finns Instagrams kollageapp Layout i Google Play dök först upp på Swedroid.

]]>
http://www.swedroid.se/nu-finns-instagrams-kollageapp-layout-i-google-play/feed/ 8