Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Fler bilder på Samsung Galaxy Tab läcker ut – 1024×600? [Uppdaterat]

Postat:
03:26 - 2010-08-30
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Samsungs kommande tablet, Galaxy Tab, har redan hunnit skapa mycket uppmärksamhet. Samsung har själva inte släppt mer en en kort och mestadels intetsägande teaser och ett datum då de ämnar att officiellt presetntera enheten i fråga, men detta har inte hindrat ett antal läckor, i form av såväl bilder och videoklipp, från att spridas över internet med en rasande fart. Igår dök det upp ytterligare två bilder.

Bilderna, vilka som synes inte håller någon högre kvalité, avslöjar inte speciellt mycket, men vi kan se att det på den vita klisterlappen står CDMA vilket kan antyda att prototypen på bilden kan vara ämnad för den amerikanska marknaden och dess CDMAONE/CDMA2000-operatörer Sprint och/eller Verizon, något som är mer än sannolikt då Samsung verkar vara fast beslutna att göra intåg på så många marknader som möjligt med sin androidsatsning.

Vi kan vidare se att ”ikongridden” på hemskärmen består av 5 x 5 rutor, samt att sökwidgeten endast sträcker sig över 4 av dessa. Utan att dra alltför stora växlar (Samsung kan mycket väl nedskala ikoner/skärmelement för att få plats med mer) så kan detta antyda att enheten trots tidigare spekulationer har en högre upplösning än de 800 x 480 pixlar som hittills har antagits. Lite enkel huvudräkning ger oss (800/4)*5 = 1000 och (480/4)*5 = 600. Således: 1000 x 600 pixlar, vilket i verkligheten sannolikt innebär 1024 x 600 då detta är en standardupplösning bland paneltillverkare.

I vilket fall som helst så ser vi fram emot Samsungs officiella presentation under IFA-mässan i Berlin den andra september. Vad tror ni – lågupplöst (800×480) eller högupplöst (1024×600)?

Uppdaterad: Bilder på tillbehör till Galaxy Tab dök även de upp igår, och bland dessa finner vi såväl en HDMI-docka (€54/~520 kr) som ett tangentbord (€82/~800 kr) och ett behändigt läderfodral/ställ (€41/~400 kr).

Uppdaterat #2: OLED-display.net har kommit över information som vill göra gällande att Galaxy Tab i själva verket har en 7″ AMOLED-skärm med upplösningen 1024x600px samt en klockfrekvens om 1,2GHz: http://www.oled-display.net/samsung-galaxy-tab-technical-details-released

Via AndroidGuys.

 • Mats

  Vore perfekt att montera i bilen, navigering och musik typ. Hoppas priset inte blir allt för saftigt bara

 • Ändråid

  Gissar på att priset landar på mellan 8000-9000 kr. Förstår fortfarande inte varför man vill köpa såna här tabletar (denna eller iPad etc.) när man redan har en telefon med exakt samma funktioner. Funktionsmässigt konkurrerar de aldrig med små nätta bärbara som man kan få mycket billigare.

  Nej jag håller i mina pengar och väntar på en bättre Android-telefon istället.

 • Henrik

  Förlåt, men är inte ”ikongridden” 5×6 varav sökwidgeten tar upp 4×1?

 • @ Henrik
  Jag antar att det beror på vad man räknar till ikongriden. Jag utgick från att den nedersta ikonen (Menu) var en del av ikondockan.

 • Robert

  Hmmmm, den här ser ju ut att ha Market??? Varför har inte den andra pade’n det då? Altså A7’an som man läste om här om dagen.

 • @ Robert
  Jag gissar bara, men jag vill minnas att Google kräver saker som en primär (bakåtriktad) kamera och GPS för att en enhet skall uppfylla kraven. Den här har det, A7 har det inte (iaf inte en bakåtriktad kamera).

 • Goose

  Vill ha specielt med tangentbordet. Hoppas bara inte prislapen blir för hög;)
  ”ändråid” – Sj ser jag defenitivt att den kan fylla en funktion, som några sagt mediaspelare/nav i bilen, men för mig personligen, gillar jag att ligga i sofan/sängen och surfa och då är mobilen för liten och datorn för klumpig, då passar en tablet perfa att slösurfa på.

 • Raketostkostym

  Min gissning är att den har en 800×480-LCD fortfarande, och att priset kommer ligga några hundralappar över SGS.

 • Hardcoder

  Om man kollar sidan som bild ”3” visar så är den anpassad för en bredd på 800 pixlar… kan man då dra slutsatsen att den har 800/854*480 i skärmupplösning?
  Eller har de bara zoomat in sidan?

 • Christoffer

  Det blir en spännande dag på torsdag!

 • Alex

  Är det någon annan än mig som tycker att samsung kopierar apple rakt av?! Klämde lite på galaxy s och det var ju en plastig iphone med android. Och nu denna… Visst, det är en platta som alla andra, men till och med laddarkabeln liknar ju apples… Om apple stämmer htc för att dom kopierar undrar bara vad dom tycker om samsung i så fall…

 • Thomas

  @ Alex
  jag äger själv en SGS och kan hålla med om designen är för mycket iphone och aningen plastig (hoppas på ett mindre glatt bakstycke ska komma snart)

  men den är så mycket mer än en iphone med android ;)

 • Alex

  @ Thomas
  Inget ont om SGS, men det var bara en tanke som slog mig. Så länge det är android så är jag glad :)

 • TMO_KOTOR

  @ Alex
  Samsung är en av Apples viktigaste hårdvaruleverantörer så de passar sig för att bråka med dem. HTC däremot tillverkar ingenting mer än att sätta ihop telefoner med andra företags komponenter och är därför harmlösa att stämma.

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

7.9

Minitest av Nokia 6

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Alla uppgifter om OnePlus 5T läcker ut i förtid
 2. Android 8.0 för Samsung Galaxy S8 ett steg närmare skarp version
 3. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 4. Försäkringen Samsung Mobile Care täcker två olycksskador under två år
 5. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
 6. Hands on med OnePlus 5T

Mest läst

 1. Alla uppgifter om OnePlus 5T läcker ut i förtid
 2. Vi går igenom nyheterna i Android 8.1 Oreo
 3. Android 8.0 för Samsung Galaxy S8 ett steg närmare skarp version
 4. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T
 5. Hands on med OnePlus 5T
 6. Samsung lanserar surfplattan Galaxy Tab Active2 i Sverige

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons