Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Följ kända Google-profiler på Google+

Postat:
17:14 - 2011-07-05
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Google+

På Facebook behöver man i regel vara vän med någon för att se den personens statusuppdateringar, men så är emellertid inte fallet på Twitter eller Google+ – sökjättens nya sociala nätverk. Många som redan testat tjänsten är smått lyriska och överöser initiativet med lovord.

Dess användbarhet kommer dock naturligtvis till stor del hänga på hur många av ens vänner som också utnyttjar Google+, för hur bra det sociala nätverkat än är utformat har man knappast någon större nytta av det om man är ensam användare. Precis som Twitter kan man dock använda Google+ till att få en inblick i (förhoppningsvis) intressanta personers tankar, samt för att få nyheter.

Ett antal kända Google/Android-profiler har egna sidor på Google+ och för androidentusiasten kan det kanske vara spännande att se vad de har att säga. Här kommer en lista med länkar till några av dessa personer, för de som lyckats få en tidig inbjudan till tjänsten.

Sergey Brin
Grundade Google 1998 tillsammans med Larry Page. Sergey är 37 år, född i Ryssland och var en av de drivande krafterna bakom Android. Han stod på scenen när den första androidtelefonen lanserades hösten 2008 och berättade att han hade åkt till presskonferensen på rullskridskor. Sedan förklarade han att den första androidappen han skrev mätte tiden från att man kastade upp en telefon i luften till att den landade i handen igen. En intressant och mycket intelligent person.

Larry Page
38-årig datavetare och en av Googles grundare.

Mattias Duarte
Gränssnittsdesigner som var ansvarig för utformandet av Palms Linux-baserade mobilplattform webOS. Därefter rekryterades Duarte av Google för att leda designen av Honeycomb.

Vic Gundotra
Gundotra är Googles ”Senior Vice-President of Social” och han ansvarar bland annat för diverse applikationer, Google Gadgets och Google Gears samt över 40 av de olika APIs (”application programming interface”) sökjätten tillhandahåller för sina tjänster.

Marissa Mayer
Mayer har spelat en stor roll i utformandet av gränssnitten för Gmail och Google Search.

Matt Cutts
Cutts arbetar för Google med SEO-relaterade problem, det vill säga de hemsideoptimeringar folk gör för att hamna högt upp i Googles sökresultat.

Romain Guy
En känd androidutvecklare som arbetat arbetar för Google.

Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Sony Ericsson Xperia arc på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på ZTE Blade på Prisjakt just nu:

 • Dyngo

  Om man ska tro http://socialstatistics.com/ har vi ju, ganska ironisk, en speciell ledare!

  hehe

 • dek

  Kan dom inte dra igång det nu, jag vill prova.. verkar spännande!

 • Ult

  Facebooks grundare har flest followers på google+

 • Jakob

  Om man kikar på de publika profilerna tycker jag detta verkar mycket lovande! Bugfix av FB :D

 • Moody

  Efter knappt en veckas användande måste jag säga att G+ är rackarns trevligt om än ganska spartansk vad gäller möjligheten att ändra utseende och göra sin sida lite mer personlig. Allt övrigt funkar dock lysande.

  För er som kommit in kan jag tipsa om att text skriven mellan:
  * * blir fetstilad
  – – blir genomstruken
  _ _ blir kursiv

 • Moody

  Eric Cattell borde finnas i listan med…

  Social Graph Technical Lead for Google Plus.
  https://plus.google.com/115740425396974668440/about

 • Mohaha

  Ge mig en invite så lägger jag ner den där virus spamande Fajan :D

 • inza

  Jag skulle också gärna vilja ha en invite. Verkar väldigt bra till skillnad från Googles andra försök inom socialt nätverk.

 • Romain Guy _arbetar_ hos Google, han har inte slutat.

  Lägg till Dan Morrill i listan också: http://profiles.google.com/morrildl – Android-ingenjör

 • daniel

  men jag vill inte visa mina kommentarer och tankar för andra än vänner på fejjan. samtidigt så kan de som vill öppna upp så alla ser samt skapa fan sidor.
  är inte det samma sak?

 • Ozborne

  Någon som fått en invite över kanske? :)

  henrik.dreme (@) gmail.com

 • pepzi

  Skulle gärna testa jag också, men Google är ju så otroligt sega med att fixa Google Profiles för oss Google Apps-användare med egen domän osv. Schysst det, låt oss som betalar få vänta i all oändlighet på nya funktioner…

 • Goldstar

  @Daniel

  Vet inte riktigt hur du menar men på G+ kan den bara spridas längre än till första ledet om nån delar inlägget och det går att stänga av så det inte går att dela vidare läste jag nånstsns. Du väljer vilka du har i en krets och vilken eller vilka kretsar du vill dela det med. Man kan också välja utökad krets och då går det till vänners vänner. Och känner man för det så väljer man offentlig, då kan alla som följer dig eller går in på din sida läsa

 • daniel

  @Goldstar
  tänker på den första inledande meningen i artikeln. det är ju samma sak som facebook. användaren som gör inlägget bestämmer vilka som kan se inlägget. får det att låta unikt.

  btw det ska bli spännande att testa. jag har anmält mitt intresse…

 • Goldstar

  @daniel

  Hur hindrar man nån från att dela vidare på FB? Hur tusan delar man nått på fb till bara en begränsad mängd människor på ett enkelt sätt. På G+ är det lätt att skapa en ny krets lägga in de människor man vill dela det med, om det nu inte är ens ordinarie kretsar, när man antar att alla läst eller sett bilden man delar så är det bara att ta bort kretsen så är materialet inte delat längre. Man kan ha en vän i flera olika kretsar samtidigt om man vill det osv.

  Allt är bara drag och släpp och man ser alltid bilder på dem man väljer om de har profilbild

 • Mr*Gibson

  ..man kan dessutom välja att skriva nåt till en eller flera individuella medlemmar, förutom till en krets. Många möjligheter blir det.

 • Goldstar

  Det enda jag verkligen saknar på G+ är att huddles inte finns i datorn utan bara i mobilen

 • Mats Holmberg

  G+ verkar riktigt intressant.

  Är det någon som har en invite över så skulle jag bli riktigt glad.

  brasse2 (@) gmail.com

 • Erik

  Ett axplock av mer eller mindre kända profiler jag följer som är intressanta:
  * Jeff Jarvis (författare som bl.a. skrivit What would Google do?): https://plus.google.com/105076678694475690385
  * John Resig (skapade javascript-biblioteket jQuery): https://plus.google.com/115675748062237570841
  * Paul Irish (Developer Advocate on Google, jQuery team member): https://plus.google.com/113127438179392830442
  * Gina Trapani (grundare av lifehacker.com): https://plus.google.com/113612142759476883204
  * Tim O’Reilly (behöver han ens någon presentation?): https://plus.google.com/107033731246200681024
  * Chris Messina (Open Web advocate on Google): https://plus.google.com/102034052532213921839
  * Robert Scoble (jobbar på ett av världens största hostingföretag Rackspace och har allmänt mycket bra att säga): https://plus.google.com/111091089527727420853

  Om man följer podcast-nätverket TWiT (vilket jag uppmuntrar alla att göra, speciellt kan All About Android-showen vara av intresse för folk här) kan man även tycka dessa är intressanta:
  * Leo Laporte (grundare av TWiT): https://plus.google.com/101261243957067319422
  * Eileen Rivera (producent på TWiT och host för TWiT-podcasten All About Android): https://plus.google.com/115739378269261680935
  * Jason Howell (producent på TWiT och host för TWiT-podcasten All About Android): https://plus.google.com/115109077044202722504
  * Tom Merritt (host för TWiT-podcasten Tech News Today): https://plus.google.com/103207773865797007066

 • daniel

  @Goldstar jag har inte g+ så jag vet inte hur enkelt det är men det verkar som sagt mycket enkelt.. På fb har jag vänlistor, olika grupperingar. klickar bara på skapa lista = klart. jag bestämmer vem som läser vad när jag gör inlägg. mina inlägg kan väl ingen dela vidare? jag kan inte dela andra. Tror också om jag lägger upp ett foto och nån delar vidare så är det endast mina inställningar som gäller? typ delaren kan inte visa om jag inte har ”vänners vänner”

  men som sagt.. jag har inte g+ och jag väntar med spänning. vi på swedroid är early adapters och tar emot teknik snabbt och testar. så vi alla vill ha :-) Sen är frågan om hur spridningen blir bland ”normala” teknik konsumenter. Jag hade google wave och bjöd in men ingen ens tog inviten… :-/

 • theodor70941

  @dek
  det är redan igång men dom har överbelastat servrarna så det inte går och gå med nu.
  och det som hände var att google lätt alla gå med med invite och det gjorde så servrarna gick ner och då stängde vic gendotra av det och nu måste vi vänta som vanligt för att sverige är så segt på att få nya saker, nyheter! :(

 • TLink

  Jag har fått en invite men det är en jävla kö ändå. Det är nästan så man får spama invite-länken om man ska ha en chans, haha. Bara att ha tålamod :)

 • Goldstar

  Jag kan dela allt jag ser på FB utom det som andra redan delat.
  Typ XX delar den här länken genom YY det kan jag inte dela men om det är XX som skrivit har jag alltid kunnat dela det. Så antingen använder ingen av mina vänner listor eller så använder de dem inte, om det nu funkar som du säger.

  Provade bara lite på listor lite i fb, det var för krångligt

  Jag har folk som inte är särskilt intresserade av teknik som försöker komma in, bara de slipper spel och hjärtan i det ordinarie flödet så är de nöjda :D

 • Janne

  Jag finns på Google+. Vore gött om det fanns intressegrupper på Google+ så jag kunde hitta er andra här på Swedroid…

  Nåt rykte på Google+ sa att det skulle vara enklare att komma in med en Gmail-adress.

 • jojje

  Du får väl fixa en så letar vi upp den och dig, när vi någon gång får en inbjudan…

 • Goldstar

  Grupper finns på schemat verkar det som, när vet dock ingen än.

  Sök på mitt nick så är det i princip bara att lägga till alla jag har i mina kretsar, med några få undantag så är alla androidare :)

 • daniel

  då så – det kom en inbjudan till mig! live n kickn :-D

 • alexander

  Någon som har en invite över? :)
  alexaik95 (@) gmail.com

 • Jonas

  Har någon en invite över så skulle jag bli väldigt glad över den!

  jonas.barka AT gmail.com

 • pmugghc

  Kör inte Andy Rubin med Google+ ? Det är just den personen jag skulle vilja följa!

 • jieno

  Spännande! Facebook känns lite som MySpace numera – överlastat och på dekis.

 • itomg

  För att vara nördar så verka inte alla här fatta riktigt. Läs på lite här om hur man kommer in: https://www.flashback.org/t1585311 Jag är inne och har en kompis inne med. Vi testar det just nu mellan varandra, än så länge har inga andra av mina vänner kommit in, men tror inte det vart så många som försökt än.

 • Steffe

  Hoppas ingen tänkte gömma sin profil helt för andra heller, i så fall blir den utslängd från Google+ snart :P

  http://www.engadget.com/2011/07/06/google-to-require-that-profiles-be-visible-to-all-will-boot-pr/

 • NiQ

  Hmm, tror twitter är i riskzonen här mer än vad FB är. men hoppas båda minskar och G+ öppnar för en bättre helhet. jag menar kan dom intigrera sinta tjänster ta lite från WAVE osv smidigt så är det ett vinnande koncept.

 • Markus O

  En annan intressant utvecklare att följa:
  Chee Chew, https://plus.google.com/106717946845088683921/posts
  Director of Engineering på Google. Tror han han ansvar för backbonet för Google+. Han har haft bra hangouts faktiskt. Har själv varit med på 2 stycken. Mycket bra diskussioner kring buggar och features i Google+ i allmänhet och Hangout i synnerhet.

 • JockeLi

  Bara jag som tycker det är lite intressant att en svensk ligger på 10:e plats?

  Markus Persson – Skapare av bla Minecraft
  http://www.swedroid.se/38262/indiespelet-minecraft-kommer-till-android-xperia-play-far-forsta-tjing/#more-38262

  http://socialstatistics.com/?include=statistics&id=661

 • Nyfiken

  När kommer detta vara tillgänglig för alla? Någon som vet?

 • Goldstar

  @Nyfiken

  Svårt att säga, det enda google skrivit som jag sett är att det det ganska snart kommer att öppnas för snabbare expansion, det är ganska vagt.

  Men min gissning är att det borde öppnas upp ganska snabbt, de har börjat titta på hur de ska lägga upp företagskonton och räknar med att det ska vara igång för testning med några företag ganska snart och ökad betatestning av det innan årsskiftet, blir nog dåligt genomslag om det inte finns gott om användare innan dess.

 • nicklas

  Appen kändes bättre än facebooks . Måste testa den lite mer innan jag vågar säga något men börjar bli lite väl mycket google tjänster hos farbror Nicklas.
  Gmusic, Gdocs, Gcal,Gmail , Picassa och nu G+

  PM mig om du vill ha en invite! http://www.swedroid.se/forum/members/no1daag/#contactinfo

 • Lindis

  Skulle jättegärna vilja ha en invite…
  beckagard@telia.com

 • Fredrik

  @Lindis
  Du behöver inte bli inbjuden längre alla kan gå med i G+.

 • That isnhigt’s just what I’ve been looking for. Thanks!

 • klUeT5 xfdpnkfpyndh

 • UHr49g tfwxkefkgqxj

Lediga jobb inom data / IT Företag
Duktig Erlang utvecklare! Publicerad 22 Nov 2017
2nd line supporttekniker till Atea i Malmö Publicerad 22 Nov 2017
Systemförvaltare till Compass Group Publicerad 22 Nov 2017
Tekniska projektledare till växande företag i Floby Publicerad 22 Nov 2017
Tekniska projektledare till växande företag i Floby Publicerad 22 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 4. Minitest av Google Pixel 2
 5. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

Mest läst

 1. Hands on med OnePlus 5T
 2. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons