Swedroid Forum | Nordens största Android-community

Gå tillbaka   Swedroid Forum | Nordens största Android-community > Android - Allt om Android! > Allmänt

Svara
Share Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
Oläst 2010-02-03, 20:58   #157 - (Permalink)
henca
Adult Droid
 
hencas avatar
 

Reg.datum: dec 2009
Ort: Linköping
Inlägg: 1 214

Operatör: Telenor
Telefon: HTC Dream/G1
ROM: Dwang v1.17.1 (nästan Android 1.6)






Tack: 27
Tackad 81 ggr i 74 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av evst Visa inlägg
vad gör jag nu (bortsett från att ge upp…)???
Ett bra tips är att läsa vad andra har gjort som lyckades. Denna tråd är ett bra ställe att läsa på, t ex det som skrevs 2009-06-13, 11:12 :
http://swedroid.com/forum/showthread.php?p=1636

Jag har dock inte spring själv så jag törs inte säga hur väl internetinställningarna fungerar, dock kan jag åtminstone konstatera att de inställningarna skiljer sig lite från ditt försök.

m v h Henrik
henca är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-02-07, 13:43   #158 - (Permalink)
qsecofr
Professional Droid
 
qsecofrs avatar
 

Reg.datum: jan 2010
Ort: Mölndal
Inlägg: 2 693

Operatör: TDC
Telefon: Google Nexus 5
ROM: och cola.






Tack: 112
Tackad 311 ggr i 243 inlägg
Standard

Någon som kan hjälpa till med inställningarna för TDC?
Kollat på deras sida under manuella inställningar men får inte till det..

/qsecofr
qsecofr är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-02-08, 11:06   #159 - (Permalink)
qsecofr
Professional Droid
 
qsecofrs avatar
 

Reg.datum: jan 2010
Ort: Mölndal
Inlägg: 2 693

Operatör: TDC
Telefon: Google Nexus 5
ROM: och cola.






Tack: 112
Tackad 311 ggr i 243 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av qsecofr Visa inlägg
Någon som kan hjälpa till med inställningarna för TDC?
Kollat på deras sida under manuella inställningar men får inte till det..

/qsecofr
Jag svarar mig själv lite här...
För att få internet att funka var det bara att ange APN: internet.se och inget mer.

MEN mms kräver en hel del inställningar, jag postar här nedan inställningarna från TDC:s hemsida, kan någon hjälpa mig vart de skall in i telefonens APN?
Jag hittar inte motsvarande rubriker i telefonen...

stort tack.

/qsecofr

Parameter name Setting
MMS set name (connection name)
TDC MMS SE

Starting page
http://mms.tdc.se:8002

Session mode
Continous (DCT3)

Data bearer
GPRS

APN (Accesspoint)
MMS

IP Adress
inetproxy.tdcmobil.dk eller 194.182.251.015

Port
9201

Proxy (WAP 2.0)
inetproxy.tdcmobil.dk eller 194.182.251.015

Port
8080

Authentication type
Normal

WTLS security
Off

User name

Password

Save sent messages
No

Allow MMS reception (Home)
Yes

Allow MMS reception (Roaming)
Yes

Accept incomming MMS
Yes

Allow anonymous
No

Allow advirtisements
Yes

Delivery report
No

Deny sending delivery report
No

Validity tome
Maximum

GPRS connection
When needed
qsecofr är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-02-09, 21:02   #160 - (Permalink)
qsecofr
Professional Droid
 
qsecofrs avatar
 

Reg.datum: jan 2010
Ort: Mölndal
Inlägg: 2 693

Operatör: TDC
Telefon: Google Nexus 5
ROM: och cola.






Tack: 112
Tackad 311 ggr i 243 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av qsecofr Visa inlägg
Jag svarar mig själv lite här...
För att få internet att funka var det bara att ange APN: internet.se och inget mer.

MEN mms kräver en hel del inställningar, jag postar här nedan inställningarna från TDC:s hemsida, kan någon hjälpa mig vart de skall in i telefonens APN?
Jag hittar inte motsvarande rubriker i telefonen...

stort tack.

/qsecofr

Parameter name Setting
MMS set name (connection name)
TDC MMS SE

Starting page
http://mms.tdc.se:8002

Session mode
Continous (DCT3)

Data bearer
GPRS

APN (Accesspoint)
MMS

IP Adress
inetproxy.tdcmobil.dk eller 194.182.251.015

Port
9201

Proxy (WAP 2.0)
inetproxy.tdcmobil.dk eller 194.182.251.015

Port
8080

Authentication type
Normal

WTLS security
Off

User name

Password

Save sent messages
No

Allow MMS reception (Home)
Yes

Allow MMS reception (Roaming)
Yes

Accept incomming MMS
Yes

Allow anonymous
No

Allow advirtisements
Yes

Delivery report
No

Deny sending delivery report
No

Validity tome
Maximum

GPRS connection
When needed

Svarar mig själv här om någon annan har samma problem.
Efter en hel dags testande och en massa supportsamtal både till operatör och Samsung så fick jag tillslut igång även mms, det som skall in under APN:

Namn: TDC MMS (spelar nog igen roll vad om står där)
APN: mms
MMSC: http://mms.tdc.se:8002
MMS-proxy: 194.182.251.015
MMS-port: 8080
APN-typ: mms
Autenticeringstyp: Normal (PAP)

Allt annat är "default"
OBS, man måste ha en fungerande Internet APN för att det skall funka.

Cheers,
/qsecofr
qsecofr är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-02-11, 00:35   #161 - (Permalink)
l1nuxfre4k
Baby Droid
 

Reg.datum: dec 2009
Inlägg: 73










Tack: 0
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard

jag får inte igång MMS alls :S
jag har gjort som andra sagt,
jag följde
1) Tog bort alla APN.
2) "Reset to default"
3) Power off
4) Tog ur SIM-kortet
5) Satta i SIM-kortet
6) Startade telefonen.
7) La till APN enligt wikin.
8) Det fungerade!
den och den fungerande inte, jag skickade till mig sj för att testa å de gick inte, jag fick de aldrig.
Va kan vara fel?
jag har telenor.
fick precis att de inte gick att skicka.

Senast redigerad av l1nuxfre4k den 2010-02-11 klockan 01:03.
l1nuxfre4k är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-02-15, 20:11   #162 - (Permalink)
Roger78
Kid Droid
 

Reg.datum: feb 2010
Inlägg: 197

Operatör: Telenor
Telefon: Nexus S
ROM: SuperOSR 2.3.5


Tablet: Asus Transformer



Tack: 15
Tackad 12 ggr i 12 inlägg
Standard

Försökt ställa in apn iställningar för halebop enligt sweroids wiki men fick det inte att fungera. men efter att ha varit i kontakt med halebop o testat mig fram så fick jag det att fungera med dessa inställningar.

Name: Halebop
APN:: halebop.telia.se
Proxy:010.254.254.254
Port:8080
MCC:240
MNC:01
Roger78 är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-02-15, 21:26   #163 - (Permalink)
FlyBob
Adult Droid
 
FlyBobs avatar
 

Reg.datum: jun 2009
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 376

Operatör: Telenor



Launcher: LauncherPro Plus




Tack: 8
Tackad 30 ggr i 20 inlägg
Standard

Det finns en till APN för Tele2, men jag vet inte om det är någon skillnad på den;

mobileinternet.tele2.se

jag fick hastighetsrekord på den idag ivf, men kan ju vara ren tur bara.
__________________
http://www.droidstuff.se - Allt till Android, både för dig och din mobil!
FlyBob är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-02-16, 15:41   #164 - (Permalink)
xjml
Baby Droid
 

Reg.datum: feb 2010
Inlägg: 13










Tack: 0
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av l1nuxfre4k Visa inlägg
jag får inte igång MMS alls :S
jag har gjort som andra sagt,
jag följde
1) Tog bort alla APN.
2) "Reset to default"
3) Power off
4) Tog ur SIM-kortet
5) Satta i SIM-kortet
6) Startade telefonen.
7) La till APN enligt wikin.
8) Det fungerade!
den och den fungerande inte, jag skickade till mig sj för att testa å de gick inte, jag fick de aldrig.
Va kan vara fel?
jag har telenor.
fick precis att de inte gick att skicka.

Testa att lägga in internet.telenor.se istället. Upptäckte det på min Iphone, hade ett telenor kontantkort, och i det finstilta så står det att via internet.telenor.se så kostar det max 19 kronor per dag i datatrafik, men Iphonen hade inställt på services.telenor.se.
xjml är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-02-19, 00:50   #165 - (Permalink)
fArGo
Baby Droid
 

Reg.datum: okt 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 9

Operatör: Telenor
Telefon: HTC Hero







Tack: 1
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Thumbs down Frågor kring APN och surf-hastighet

Hej,
Jag har Telenor företagsabonnemang med standard surf paket - alltså inget extra höghastighets surf ingår. Om jag fattat det hela rätt så är den mobila surfningen (surfning främst avsedd att göras på din mobiltelefon) begränsad till 250-350 kbs officiellt?

Om jag testar speednet appen dels i telefonen, dels på PCn med följande wireless APN inställningar skiljer sig dock resultatet mycket åt:

APN: service.telenor.se

...så kommer jag i skrivande stund upp i hastigheter kring 1 Mibit

Om jag ändrar APN inställningen (default tror jag) till:

APN: internet.telenor.se

...så kommer jag upp i 300-350 kbs

När jag tethar (kopplar HTC Hero till Laptop och surfar) med USB kabel genom att välja wireless sharing kvarstår skillnaden. (Min telefon är inte rootad)

Nu mina frågor:

1. Är APN-inställningen "service.telenor.se" en miss från Telenors sida att begränsa bandbredden? Har man gjort ett misstag helt enkelt?

2. Finns det APN inställningar som gör att jag kommer åt full 3G hastighet utan att betala extra för det så att säga? (Det vore ju konstigt om det är så enkelt...) Det vill säga att tetha och surfa/ladda ner i teoretiska 6 Mibit?

3. Är bandbreddsbegränsningen begränsad till alla typer av protokoll (HTTP, FTP, RTSP ect...) eller görs det undantag på protokollnivå?

4. Finns det tricks som gör att man kan manipulera APN/hastighet på något sätt?

Varför jag frågar detta är dels för att jag vill se på den vanliga SVT play på datorn med mitt vanliga snålsurf abonnemang eftersom jag inte nöjer mig med mobilversionen i mobilen. Och dels vill jag veta mer om detta eftersom jag är jävligt nyfiken

Tack på förhand.

fArGo är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-02-19, 01:11   #166 - (Permalink)
linkan
Baby Droid
 
linkans avatar
 

Reg.datum: dec 2009
Ort: Sundsvall
Inlägg: 88

Operatör: Telia
Telefon: Google Galaxy Nexus
ROM: Stock






Tack: 0
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard

inte säker, men jag tror bara maxtaxan gäller om du använder services.telenor.se, och därmed kan internet.telenor.se ge hög räkning. Läste nåt om det för ett tag sen, telenor verkar ju va lite mygel..
linkan är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-02-19, 01:24   #167 - (Permalink)
fArGo
Baby Droid
 

Reg.datum: okt 2009
Ort: Stockholm
Inlägg: 9

Operatör: Telenor
Telefon: HTC Hero







Tack: 1
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av linkan Visa inlägg
inte säker, men jag tror bara maxtaxan gäller om du använder services.telenor.se, och därmed kan internet.telenor.se ge hög räkning. Läste nåt om det för ett tag sen, telenor verkar ju va lite mygel..
Vi har ett företagsabonnemang med fri data/surf. Ingen volymbegränsning heller.

Kan det vara så att:
internet.telenor.se = 2G /EDGE

service.telenor.se = 3G

?

Senast redigerad av fArGo den 2010-02-19 klockan 01:26.
fArGo är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-02-19, 01:25   #168 - (Permalink)
Pontzy
Kid Droid
 
Pontzys avatar
 

Reg.datum: jan 2010
Ort: Örebro
Inlägg: 173

Operatör: Tre
Telefon: Nexus One







Tack: 1
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard

service.telenor.se = 3G
internet.telenor.se = EDGE

Så har du en 3G-lur ska du köra med service. När jag hade min iPhone (2G varianten) så fick jag köra med internet.telenor.se
Medans när jag skaffade mig 3GS körde jag med service.telenor.se

Kan ha fel, men är nästan säker på att det är så det låg till. Kör ju tyvär inte med telenor längre heller..
Pontzy är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-02-19, 01:56   #169 - (Permalink)
linkan
Baby Droid
 
linkans avatar
 

Reg.datum: dec 2009
Ort: Sundsvall
Inlägg: 88

Operatör: Telia
Telefon: Google Galaxy Nexus
ROM: Stock






Tack: 0
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard

Enligt telenors hemsida är internet.telenor.se avsedd för mobil data och service.telenor.se för WAP.

Med wap har du ju en extra mellanhand(wap proxy) mellan pda och internet, det bör du inte ha med mobil data.
linkan är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara




Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är

Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 01:41.

Serverdrift och kapacitet levereras från ipeer.



Design By: Miner Skinz.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson