Swedroid Forum | Nordens största Android-community

Gå tillbaka   Swedroid Forum | Nordens största Android-community > Telefoner > Huawei > Ideos X5

Svara
Share Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
Oläst 2012-03-19, 19:51   #14 - (Permalink)
Tobias901222
Teen Droid
 

Reg.datum: aug 2010
Ort: Kristianstad
Inlägg: 610

Operatör: Comviq
Telefon: Samsung Galaxy S II
ROM: 4.1.2
Tema: TouchWiz
Launcher: Samsung Galaxy S2 Plus




Tack: 19
Tackad 5 ggr i 5 inlägg
Standard

körde USB debb. och conecta mobilen med datorn och körde root programmet, men ingen root endå på den. så krångligt det är:/
Tobias901222 är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-03-20, 02:33   #15 - (Permalink)
zehead
Baby Droid
 

Reg.datum: mar 2012
Ort: Helsingborg
Inlägg: 12

Operatör: Comviq
Telefon: Huawei Ideos X5
ROM: Aurora ICS






Tack: 2
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Tobias901222 Visa inlägg
körde USB debb. och conecta mobilen med datorn och körde root programmet, men ingen root endå på den. så krångligt det är:/
Ay caramba vad störigt! den där officiella updaten från huawei verkar vara en pina i röven alltså. Uppdaterade farsans u8800 till officiella och skulle sedan försöka roota för att få in hans appar n shit genom titanium backup, funkade inte alls. Fattar inte varför det gick på min när det inte går att få till på hans.
zehead är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-03-21, 17:43   #16 - (Permalink)
JohnDaniel
Baby Droid
 

Reg.datum: sep 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 72

Operatör: Tele2
Telefon: Google Galaxy Nexus
ROM: Cyanogenmod 11 nightlies

Launcher: GEL




Tack: 8
Tackad 15 ggr i 11 inlägg
Standard

Satte du log switch > log on?
JohnDaniel är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-03-23, 13:35   #17 - (Permalink)
Tobias901222
Teen Droid
 

Reg.datum: aug 2010
Ort: Kristianstad
Inlägg: 610

Operatör: Comviq
Telefon: Samsung Galaxy S II
ROM: 4.1.2
Tema: TouchWiz
Launcher: Samsung Galaxy S2 Plus




Tack: 19
Tackad 5 ggr i 5 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av JohnDaniel Visa inlägg
Satte du log switch > log on?

va . vadå log switch?
Tobias901222 är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-03-23, 15:36   #18 - (Permalink)
JohnDaniel
Baby Droid
 

Reg.datum: sep 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 72

Operatör: Tele2
Telefon: Google Galaxy Nexus
ROM: Cyanogenmod 11 nightlies

Launcher: GEL




Tack: 8
Tackad 15 ggr i 11 inlägg
Standard

Citat:
Ring: *#*#2846579#*#*
Gå till: projectmenu > background settings > log settings > log switch > och sätt: Log on

Starta om
Aktivera USB debugging inställningar > program > utveckling
Ladda ner superoneclick: Multiupload.com - upload your files to multiple file hosting sites!
Uzippa programmet, koppla in din telefon och starta programmet som admin.
Tryck på Root
Log switch behöver man sätta på innan man rootar stock
Detta stod i ultimata 2.3 guiden
JohnDaniel är inte uppkopplad   Svara med citat
Följande medlem säger tack till JohnDaniel för det här inlägget:
Oläst 2012-03-23, 17:51   #19 - (Permalink)
Tobias901222
Teen Droid
 

Reg.datum: aug 2010
Ort: Kristianstad
Inlägg: 610

Operatör: Comviq
Telefon: Samsung Galaxy S II
ROM: 4.1.2
Tema: TouchWiz
Launcher: Samsung Galaxy S2 Plus




Tack: 19
Tackad 5 ggr i 5 inlägg
Standard

går dock ej installera Ice cream på de sätt ja gjorde

den e rootad nu iaf.

och sen så

Copy aurora's zip to the SD card

Boot into recovery, wipe user data, cache partition and dalvik cache

Go to "chose zip from sd card" and chose aurora

Reboot phone and done!

Gjort allt detta sen dycker de upp en svart skärm med blå text.
står det att ja ska reboota. men när jag trycker på start knappen så startar den bara upp.

Har jag gjort fel.
Tobias901222 är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-03-23, 18:02   #20 - (Permalink)
Tobias901222
Teen Droid
 

Reg.datum: aug 2010
Ort: Kristianstad
Inlägg: 610

Operatör: Comviq
Telefon: Samsung Galaxy S II
ROM: 4.1.2
Tema: TouchWiz
Launcher: Samsung Galaxy S2 Plus




Tack: 19
Tackad 5 ggr i 5 inlägg
Standard

Kunde välja alternativ med volym knappen.
Men vad jag än använde så funkade inte har zip fil med Aurora på SD kortet.
Tobias901222 är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-03-23, 22:05   #21 - (Permalink)
JohnDaniel
Baby Droid
 

Reg.datum: sep 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 72

Operatör: Tele2
Telefon: Google Galaxy Nexus
ROM: Cyanogenmod 11 nightlies

Launcher: GEL




Tack: 8
Tackad 15 ggr i 11 inlägg
Standard

Men om installationen lyckades och sa att du bara skulle behöva starta om så starta om och låt den boota Det tar lite tid när den ska boota första gången, den ska fixa med kerneln och grejs, vet inte vad.
Testa att låta den starta upp helt

Eller missförstod jag något? :s
Du kanske fick en dålig nedladdning också, testa ladda ner den igen och installera om
JohnDaniel är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-03-24, 01:42   #22 - (Permalink)
Tobias901222
Teen Droid
 

Reg.datum: aug 2010
Ort: Kristianstad
Inlägg: 610

Operatör: Comviq
Telefon: Samsung Galaxy S II
ROM: 4.1.2
Tema: TouchWiz
Launcher: Samsung Galaxy S2 Plus




Tack: 19
Tackad 5 ggr i 5 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av JohnDaniel Visa inlägg
Men om installationen lyckades och sa att du bara skulle behöva starta om så starta om och låt den boota Det tar lite tid när den ska boota första gången, den ska fixa med kerneln och grejs, vet inte vad.
Testa att låta den starta upp helt

Eller missförstod jag något? :s
Du kanske fick en dålig nedladdning också, testa ladda ner den igen och installera om
nae men jag ska välja installera från rom. så kan den inte hitta den.

alltså när jag väljer i recovery mode.
Tobias901222 är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-03-24, 02:19   #23 - (Permalink)
Tobias901222
Teen Droid
 

Reg.datum: aug 2010
Ort: Kristianstad
Inlägg: 610

Operatör: Comviq
Telefon: Samsung Galaxy S II
ROM: 4.1.2
Tema: TouchWiz
Launcher: Samsung Galaxy S2 Plus




Tack: 19
Tackad 5 ggr i 5 inlägg
Standard

det som man väljer på är

reboot system now.
Apply update from SDcard.
Wipe data/factory reset
Wipe Cache partition
Touchscreen Fireware update.

Vad ska jag välja??
Tobias901222 är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-03-24, 09:41   #24 - (Permalink)
JohnDaniel
Baby Droid
 

Reg.datum: sep 2011
Ort: Stockholm
Inlägg: 72

Operatör: Tele2
Telefon: Google Galaxy Nexus
ROM: Cyanogenmod 11 nightlies

Launcher: GEL




Tack: 8
Tackad 15 ggr i 11 inlägg
Standard

Det verkar som att du kör androids recovery. För att installera Aurora behöver du ClockworkMod.
Citat:
Ursprungligen postat av ultimata 2.3 guiden
Blefish: [RECOVERY][U8800][04.01.2012] ClockworkMod v5.5.0.4 - xda-developers Denna ska funka för CM9 när blefish är klar med den rommen, den funkar antagligen för andra rommar också, men lovar inget, har inte testat. Inne på xda är alla jättenöjda med denna recovery!

Eftersom att man inte längre kan komma åt /.cust_backup från den rosa skärmen längre så måste vi gå en omväg för att installera recoveryn.
Börja installera remount https://market.android.com/details?i...4ucmVtb3VudCJd
och ES File Explorer https://market.android.com/details?i...Ryb2lkLnBvcCJd
Öpnna remount och välj "rw" för /.cust_backup och tryck på remount-loggan.
Starta ES file explorer och gå till inställningar och gå längst ner. Välj Root Explorer och Mount File System. I ES, gå även in till "File Settings > Show hidden files" så att du kan se mappen /.cust_backup (i linux, alla mappar som börjar med "." blir dolda)
Kopiera din recover till sd-kortet och döp om den till recovery.img
Navigera till ./cust_backup/image och döp om recovery.img'n som finns där till "recovery_backup.img" (utan ")
Kopiera in din recovery.img
Stäng av telefonen. Starta den och håll in power + volym upp. Du bör se din nya recovery ;D
När du väl har fått den installerad så gör du wipe av dalvic cache (kan hittas under "advanced"), gör wipe på cachen (wipe cache partion) och wipe data.
Sedan efter det väljer du "install system from sd-card"
Låt den göra sin grej och efter det är det bara att starta om
Lycka till

Senast redigerad av JohnDaniel den 2012-03-24 klockan 09:50.
JohnDaniel är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-03-24, 13:40   #25 - (Permalink)
Tobias901222
Teen Droid
 

Reg.datum: aug 2010
Ort: Kristianstad
Inlägg: 610

Operatör: Comviq
Telefon: Samsung Galaxy S II
ROM: 4.1.2
Tema: TouchWiz
Launcher: Samsung Galaxy S2 Plus




Tack: 19
Tackad 5 ggr i 5 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av JohnDaniel Visa inlägg
Det verkar som att du kör androids recovery. För att installera Aurora behöver du ClockworkMod.

När du väl har fått den installerad så gör du wipe av dalvic cache (kan hittas under "advanced"), gör wipe på cachen (wipe cache partion) och wipe data.
Sedan efter det väljer du "install system from sd-card"
Låt den göra sin grej och efter det är det bara att starta om
Lycka till
de lustiga är att jagt använder clockworkmods recovery.
och vissa länkar funkar inte som du skicka:/
Tobias901222 är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-03-24, 14:01   #26 - (Permalink)
Tobias901222
Teen Droid
 

Reg.datum: aug 2010
Ort: Kristianstad
Inlägg: 610

Operatör: Comviq
Telefon: Samsung Galaxy S II
ROM: 4.1.2
Tema: TouchWiz
Launcher: Samsung Galaxy S2 Plus




Tack: 19
Tackad 5 ggr i 5 inlägg
Standard

verkar mycket krångligt.
Jag använder clockworkmods recovery,men när jag ska installera rom från SD, så startar den om och går i gång i android recovery.

Tror jag får skippa detta med ice cream. alldels för avancerat för mej :/
Tobias901222 är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara




Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är

Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 01:02.

Serverdrift och kapacitet levereras från ipeer.



Design By: Miner Skinz.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson