Swedroid Forum | Nordens största Android-community

Gå tillbaka   Swedroid Forum | Nordens största Android-community > Övrigt > Guider och recensioner

Svara
Share Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
Oläst 2010-07-21, 11:17   #14 - (Permalink)
NiklasO
Moderator
 
NiklasOs avatar
 

Reg.datum: maj 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 501

Operatör: Telenor
Telefon: Google Nexus 5
ROM: Rootad 4.4 stock

Launcher: Apex Launcher
Tablet: Google Nexus 7 (2013)
ROM: Original

Launcher: Apex Launcher
Tack: 17
Tackad 223 ggr i 77 inlägg
Standard

U
Citat:
Ursprungligen postat av quint Visa inlägg
Tack för en bra guide!

Dock undrar jag hur man kan ta rea på om datakablarna är korsade från fabrik eller inte, utan att behöva slakta cigg-pluggen först?

Kika här: www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=16225
NiklasO är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-07-31, 21:00   #15 - (Permalink)
Fulkerson
Baby Droid
 

Reg.datum: jun 2010
Inlägg: 41










Tack: 0
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard

Köpte en laddare på Biltema idag och till min besvikelse var dataledarna redan ihoplödda Jag som hade tänkt plocka fram lödkolven och allt.

Men det är ju hursomhelst trevligt för er som inte känner er hemma med att modifiera själva.
Fulkerson är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-08-02, 09:59   #16 - (Permalink)
söder
Senior Droid
 

Reg.datum: nov 2009
Inlägg: 2 073

Operatör: Halebop
Telefon: Nexus One
ROM: CyanogenMod7 Nightly






Tack: 24
Tackad 38 ggr i 33 inlägg
Standard

Fråga: Måste man modda själva "laddaren" eller kan man på något sätt bara modda en usb-kabel?

Jag använder en usb-laddare för vägguttaget köpt på Dustinhome.se, som ger mig ett usb-uttag, där jag sedan sätter den medföljande usb-kabeln. Den är på 1A och 5V, men det rapporteras ändå bara som USB av telefonen, inte AC. Även om spec:en säger:

Utgångar 4 pin USB typ A (endast ström)

Innebär "endast ström" att D+ och D- saknar, och varför laddas telefonen i så fall ändå i bara 500mA. Kabeln bör ju inte få någon kontakt på +D och -D väl?

Går det att bara modda en kabel, eller kanske köpa en speciell kabel, som gör att det faktiskt tas ut 1A?

Jag har även ett uttag i bilen med 3 USB, där 1 st ska vara 1A. I så fall borde jag kunna använda liknande kabel dit i så fall?

Citat:
Ursprungligen postat av Fulkerson Visa inlägg
Köpte en laddare på Biltema idag och till min besvikelse var dataledarna redan ihoplödda Jag som hade tänkt plocka fram lödkolven och allt.

Men det är ju hursomhelst trevligt för er som inte känner er hemma med att modifiera själva.
Köpte du denna? Där står det ju MAX output till bara 500 mA till och med?

/Söder

Senast redigerad av söder den 2010-08-02 klockan 12:18.
söder är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-08-02, 12:45   #17 - (Permalink)
NiklasO
Moderator
 
NiklasOs avatar
 

Reg.datum: maj 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 501

Operatör: Telenor
Telefon: Google Nexus 5
ROM: Rootad 4.4 stock

Launcher: Apex Launcher
Tablet: Google Nexus 7 (2013)
ROM: Original

Launcher: Apex Launcher
Tack: 17
Tackad 223 ggr i 77 inlägg
Standard

D + och - får ingen kontakt med något alls och därför tar den inte mer än 500mA.

Det går fint att modifiera en kabel. Skala och snurra ihop vit och grön som går upp till telefonen.
NiklasO är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-08-02, 13:10   #18 - (Permalink)
söder
Senior Droid
 

Reg.datum: nov 2009
Inlägg: 2 073

Operatör: Halebop
Telefon: Nexus One
ROM: CyanogenMod7 Nightly






Tack: 24
Tackad 38 ggr i 33 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NiklasO Visa inlägg
D + och - får ingen kontakt med något alls och därför tar den inte mer än 500mA.

Det går fint att modifiera en kabel. Skala och snurra ihop vit och grön som går upp till telefonen.
Jaha, men var det inte så att D+ och D- användes vid data då? Och när dessa fick kontakt, så togs bara 500mA?

/Söder
söder är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-08-02, 13:11   #19 - (Permalink)
NiklasO
Moderator
 
NiklasOs avatar
 

Reg.datum: maj 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 501

Operatör: Telenor
Telefon: Google Nexus 5
ROM: Rootad 4.4 stock

Launcher: Apex Launcher
Tablet: Google Nexus 7 (2013)
ROM: Original

Launcher: Apex Launcher
Tack: 17
Tackad 223 ggr i 77 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av söder Visa inlägg
Jaha, men var det inte så att D+ och D- användes vid data då? Och när dessa fick kontakt, så togs bara 500mA?

/Söder
För att de måste ha kontakt med VARANDRA. Det har de inte i en dator.
NiklasO är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-08-02, 13:19   #20 - (Permalink)
söder
Senior Droid
 

Reg.datum: nov 2009
Inlägg: 2 073

Operatör: Halebop
Telefon: Nexus One
ROM: CyanogenMod7 Nightly






Tack: 24
Tackad 38 ggr i 33 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av NiklasO Visa inlägg
För att de måste ha kontakt med VARANDRA. Det har de inte i en dator.
Ok. Har jag förstått det rätt nu då?

NÄR D+ och D- har kontakt, tas MER än 500 mA ut. NÄR de har ej har kontakt tas bara 500mA ut, för då används de för att dataöverföring är det tänkt, och telefonen tror att datakabeln är ansluten till en PC OM D+/- ej är i kontakt med varandra?

Antingen stoppar jag min datakabel i en USB-laddare som har kortslutna D+/- eller så kortsluter jag i kabeln direkt.

Men VARFÖR är inte USB-laddaren kortsluten på D+/- från början? Den ska ju aldrig vara i kontakt med en dator, och behöver på sätt inte ha D+/- väl? Blir ju bara fel nu när man kopplar en data-kabel till den ju, eftersom inte dessa D+/- är kortslutna?

Dessutom är ju spec:en på min laddare "Utgångar 4 pin USB typ A (endast ström)" något ju onekligen låter som att denna dataöverföring är inaktiverat ju. (Eftersom det är en laddare?)

/Söder

/Söder
söder är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-08-02, 13:25   #21 - (Permalink)
NiklasO
Moderator
 
NiklasOs avatar
 

Reg.datum: maj 2010
Ort: Stockholm
Inlägg: 1 501

Operatör: Telenor
Telefon: Google Nexus 5
ROM: Rootad 4.4 stock

Launcher: Apex Launcher
Tablet: Google Nexus 7 (2013)
ROM: Original

Launcher: Apex Launcher
Tack: 17
Tackad 223 ggr i 77 inlägg
Standard

Ja, det stämmer.
Det kanske är så att det bara finns två trådar i kabeln.

I min bilhållare från Brodit så finns det bara två sladdar till hållaren.
Kopplingen har de nog gjort direkt i usb-pluggen för den laddar AC.
NiklasO är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2010-11-19, 18:16   #22 - (Permalink)
Ragsnurf
Baby Droid
 

Reg.datum: nov 2010
Ort: Sawrapids
Inlägg: 1










Tack: 0
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard

Tjena

Idag svängde jag förbi biltema och passade bland annat på att skaffa en sådanhär laddare. Den har samma Artnummer som de som förekommit hittils i tråden, men är av någon anledning specad till 500mA.

Jag testade att googla på namnet på ICn, MC34063A och fick då upp ett gäng produktinfo-pdf.er
(där det bland annat stod att denna är skapt för ca 0-70 grader celsius)

Enligt dessa, så som jag förstår, så kan denna krets toppa 1.5A, och stabilt kunna ge ca 1A ut.

Själva kretskortet ser annorlunda ut än @ndys, men om det nu skulle råkas sitta samma krets i båda laddarna så bör jag också rimligtvis kunna öka denna laddares kapacitet till en ampere.

Spekulationer och svar på om detta kan genomföras?
Ragsnurf är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-04-17, 01:28   #23 - (Permalink)
WebMaximus
Kid Droid
 

Reg.datum: apr 2012
Inlägg: 108










Tack: 2
Tackad 2 ggr i 2 inlägg
Standard

Sorry att jag väcker en så gammal tråd men har samma problem och undrar om nån vet var man kan gå tag i en 12V->USB adapter som redan är rätt kopplad för laddning med 1A med valfri UDB-kabel utan att behöva göra några egna modifieringar?
WebMaximus är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-08-06, 00:03   #24 - (Permalink)
drakbane
Baby Droid
 

Reg.datum: apr 2011
Inlägg: 8










Tack: 1
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard

Puffar igen o ursäktar, men....
Letar febrilt efter ett bra sätt att SNABBT ladda, 2-3 iPhones, 2-3 iPads 1o2, samt mina egna android saker...
Funderade på en 10-ports USB hubb, men de faller på att den inte kan leverera mer än 500mA per port..o då inte till alla portarna samtidigt....
Måste väl för 17 finnas en apparaturgrunka som ger 5-10st USB portar 2A var!!!!

Eller??
Tillverka själv o sälja kanske?
drakbane är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2013-08-02, 19:40   #25 - (Permalink)
bjornligan
Baby Droid
 

Reg.datum: jun 2010
Inlägg: 44

Operatör: Tele2
Telefon: Samsung Galaxy S II



Tablet: nexus 10



Tack: 1
Tackad 2 ggr i 2 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av drakbane Visa inlägg
Puffar igen o ursäktar, men....
Letar febrilt efter ett bra sätt att SNABBT ladda, 2-3 iPhones, 2-3 iPads 1o2, samt mina egna android saker...
Funderade på en 10-ports USB hubb, men de faller på att den inte kan leverera mer än 500mA per port..o då inte till alla portarna samtidigt....
Måste väl för 17 finnas en apparaturgrunka som ger 5-10st USB portar 2A var!!!!

Eller??
Tillverka själv o sälja kanske?
Du får ta o säkra upp/byta ledningar om du vill ta 20 ampere samtidigt

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
bjornligan är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2013-08-02, 21:38   #26 - (Permalink)
Toneloc
Senior Droid
 

Reg.datum: sep 2009
Ort: Enköping
Inlägg: 1 825

Operatör: Telia
Telefon: HTC One



Tablet: Motorola Xoom 3G
ROM: EOS 3.0


Tack: 22
Tackad 165 ggr i 148 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av bjornligan Visa inlägg
Du får ta o säkra upp/byta ledningar om du vill ta 20 ampere samtidigt

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Var är det han måste säkra upp och byta ledningar någonstans? Om det är i vägguttaget du menar så missade du att det är 20A och 5V dvs 100W, inte mycket effekt man tar ut på 230V då.

Skickat från min HTC One via Tapatalk 2
Toneloc är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara



Taggar
laddare, mod, usb


Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är

Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 19:28.

Serverdrift och kapacitet levereras från ipeer.



Design By: Miner Skinz.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson