Swedroid Forum | Nordens största Android-community

Gå tillbaka   Swedroid Forum | Nordens största Android-community > Android - Allt om Android! > Allmänt > Mobiloperatörer

Svara
 
Share Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
Gammal 2012-05-06, 00:38   #14 - (Permalink)
Cupcakes
Android Master
 
Cupcakess avatar
 

Reg.datum: jan 2011
Ort: Uppsala
Inlägg: 7 395

Operatör: Tre




Tablet: iPad Mini



Tack: 66
Tackad 906 ggr i 797 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Aegd Visa inlägg
Gå över till en telefon med LTE så slipper du garanterat problem. Telia arbetar också med att förstärka kapaciteten i 3G nätet och migrerar även kunder från 3G till 4G, speciellt med mycket kampanjer för att få alla kunder med mobilt bredband att gå över till 4G. På senaste året har man fått över 50.000 kunder till 4G-nätet, samtidigt som man då försöker förbättra kapaciteten i 3G nätet.

Fast det är kanske en klen tröst om man har problem just nu
Problemet med att gå över till en telefon med LTE är väl att det inte finns speciellt många att välja mellan. Det finns typ en som officiellt lanserats på den svenska marknaden. De som säljs o USA fungerar inte med svensk LTE och det är annars mycket svårare att hitta och importera telefoner från andra länder. De få telefoner med LTE som finns idag har dessutom en tendens att äta batteri.

Faktum är också att utan ett bra 3G nät blir LTE ganska dåligt. Du behöver kunna surfa snabbt även utanför täckningsområdet för 4G.

Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
__________________
Äger just nu: iPhone 5s, iPad Mini, MacBook Air och Samsung Galaxy Tab 2.
Är kund hos: Tele2, Telenor, Telia Tre, och Universal
Cupcakes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-05-06, 06:16   #15 - (Permalink)
Aja
Teen Droid
 
Ajas avatar
 

Reg.datum: aug 2010
Ort: Göteborg
Inlägg: 736

Operatör: Tre
Telefon: Samsung Galaxy S III







Tack: 73
Tackad 93 ggr i 67 inlägg
Standard

Bytte från Telia till tre efter mångårigt (miss)bruk. Var fruktansvärt missnöjd med felias dataanslutning/hastigheter kring gbg! Nu flyter det på fin fint!

Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
__________________
Tryck gärna på tackknappen om jag hjälpt dig!
Aja är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-05-06, 23:30   #16 - (Permalink)
Zawaq
Kid Droid
 
Zawaqs avatar
 

Reg.datum: dec 2009
Ort: Göteborg
Inlägg: 267

Operatör: Telenor
Telefon: Samsung Galaxy S4
ROM: Original

Launcher: Nova Launcher




Tack: 26
Tackad 18 ggr i 16 inlägg
Standard

Jag upplevde samma sak under min tid hos Halebop (samma ägare och nät som Teila). Hade även arbetskamrater med Telia som inte heller kom ut på nätet.

Jag bytte till Telenor för sex månader sedan och har inte upplevt något problem, varken i centrala Göteborg eller omnejd.

Jag tycker du ska spana in Telenor Messa Mera.
Zawaq är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-05-07, 00:00   #17 - (Permalink)
tidsoptimist
Kid Droid
 

Reg.datum: mar 2010
Ort: Göteborg
Inlägg: 142

Operatör: Halebop
Telefon: Google Nexus 5
ROM: Android L
Tema: Stock
Launcher: Standard




Tack: 56
Tackad 2 ggr i 2 inlägg
Standard

Åker mkt med buss 16 och kan verkligen hålla med där. Finns en hel del döda zoner.
Ska byta till tele2, får se om de kan lite bättre..
tidsoptimist är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-05-07, 00:29   #18 - (Permalink)
Cupcakes
Android Master
 
Cupcakess avatar
 

Reg.datum: jan 2011
Ort: Uppsala
Inlägg: 7 395

Operatör: Tre




Tablet: iPad Mini



Tack: 66
Tackad 906 ggr i 797 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av tidsoptimist Visa inlägg
Åker mkt med buss 16 och kan verkligen hålla med där. Finns en hel del döda zoner.
Ska byta till tele2, får se om de kan lite bättre..
Bara så du vet delar Telia och Tele2 3G-nät. Så har du dålig 3G täckning med Telia på vissa ställen kommer den inte vara bättre med Tele2. Dock kan det hända att du har GSM-täckning på andra ställen med EDGE - men om det kan kallas "surf" vet jag inte riktigt
__________________
Äger just nu: iPhone 5s, iPad Mini, MacBook Air och Samsung Galaxy Tab 2.
Är kund hos: Tele2, Telenor, Telia Tre, och Universal
Cupcakes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-05-07, 09:20   #19 - (Permalink)
tidsoptimist
Kid Droid
 

Reg.datum: mar 2010
Ort: Göteborg
Inlägg: 142

Operatör: Halebop
Telefon: Google Nexus 5
ROM: Android L
Tema: Stock
Launcher: Standard




Tack: 56
Tackad 2 ggr i 2 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av cammen3 Visa inlägg
Bara så du vet delar Telia och Tele2 3G-nät. Så har du dålig 3G täckning med Telia på vissa ställen kommer den inte vara bättre med Tele2. Dock kan det hända att du har GSM-täckning på andra ställen med EDGE - men om det kan kallas "surf" vet jag inte riktigt

Haha det visste jag ju egentligen =/ , men gjorde väl som alla andra och föll för priset och hopp om att gräset är grönare på andra sidan ;(
tidsoptimist är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-05-07, 11:28   #20 - (Permalink)
Herrn
Teen Droid
 

Reg.datum: jan 2010
Ort: Norra Bohuslän
Inlägg: 755

Operatör: Telenor
Telefon: Samsung Galaxy S III



Tablet: samsung galaxy tab 2 10,1



Tack: 22
Tackad 36 ggr i 23 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av cammen3 Visa inlägg
Bara så du vet delar Telia och Tele2 3G-nät. Så har du dålig 3G täckning med Telia på vissa ställen kommer den inte vara bättre med Tele2. Dock kan det hända att du har GSM-täckning på andra ställen med EDGE - men om det kan kallas "surf" vet jag inte riktigt
Nu gäller det inte stor städerna tex Göteborg och Stockholm osv, där är operatörerna tvungna att bygga egna nät, så i Göteborg går det inte att säga att tex bara fungerar dåligt med Telia så går det dåligt med Tele2, men utanför stor städerna så har Telia och Tele2 gemensamt nät
Herrn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-05-07, 12:10   #21 - (Permalink)
Cupcakes
Android Master
 
Cupcakess avatar
 

Reg.datum: jan 2011
Ort: Uppsala
Inlägg: 7 395

Operatör: Tre




Tablet: iPad Mini



Tack: 66
Tackad 906 ggr i 797 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Herrn Visa inlägg
Nu gäller det inte stor städerna tex Göteborg och Stockholm osv, där är operatörerna tvungna att bygga egna nät, så i Göteborg går det inte att säga att tex bara fungerar dåligt med Telia så går det dåligt med Tele2, men utanför stor städerna så har Telia och Tele2 gemensamt nät
Som jag hade förstått det bygger Tele2 och Telia gemensamt i hela Sverige..men kan mycket väl ha fel där.

Hur som så av vad jag har hört och läst att Tele2 är värst medan Telia är lite bättre. Det kan dock skilja sig kraftigt från person till person, vad man själv tycker fungerar bäst.

Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
__________________
Äger just nu: iPhone 5s, iPad Mini, MacBook Air och Samsung Galaxy Tab 2.
Är kund hos: Tele2, Telenor, Telia Tre, och Universal
Cupcakes är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-05-07, 12:21   #22 - (Permalink)
Herrn
Teen Droid
 

Reg.datum: jan 2010
Ort: Norra Bohuslän
Inlägg: 755

Operatör: Telenor
Telefon: Samsung Galaxy S III



Tablet: samsung galaxy tab 2 10,1



Tack: 22
Tackad 36 ggr i 23 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av cammen3 Visa inlägg
Som jag hade förstått det bygger Tele2 och Telia gemensamt i hela Sverige..men kan mycket väl ha fel där.

Hur som så av vad jag har hört och läst att Tele2 är värst medan Telia är lite bättre. Det kan dock skilja sig kraftigt från person till person, vad man själv tycker fungerar bäst.

Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
Tanken var så i från början att alla skulle få bygga egna nät i hela Sverige, men PTS fick böja sig, för det skulle bli så mycket master över allt om alla opertörerna skulle behöva bygga sitt egna nät, därför gick Telia och Tele2 ihop och byggde sitt nät, och Tre och Telenor sitt, men i storstäderna fick dom inte lov att bygga nät ihop, utan där är dom tvungna att bygga var sitt nät
Herrn är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-05-07, 19:45   #23 - (Permalink)
edge
Kid Droid
 

Reg.datum: sep 2009
Ort: Göteborg
Inlägg: 251

Operatör: Tele2
Telefon: Sony Ericsson Neo
ROM: 2.3.3






Tack: 6
Tackad 4 ggr i 4 inlägg
Standard

tele2 har varit helt hopplöst de senaste dagarna i göteborg. Frågan är bara vad man ska byta till?
edge är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2012-05-07, 20:15   #24 - (Permalink)
Buzz
Professional Droid
 

Reg.datum: maj 2010
Inlägg: 2 131










Tack: 35
Tackad 152 ggr i 127 inlägg
Standard

En historia om Telia och 3G: http://www.teliasonerahistory.com/so...e-3g-licenses/
__________________
Har stängt av att visa både signatur och avatar eftersom de mest används störande och förvirrande. Tycker jag.
Buzz är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara




Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är

Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 04:16.

Serverdrift och kapacitet levereras från ipeer.



Design By: Miner Skinz.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson