Swedroid Forum | Nordens största Android-community

Gå tillbaka   Swedroid Forum | Nordens största Android-community > Övrigt > Off Topic

Svara
 
Share Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
Gammal 2013-02-05, 08:43   #1 - (Permalink)
rafflan
Kid Droid
 

Reg.datum: Jul 2011
Inlägg: 205










Tack: 33
Tackad 2 ggr i 2 inlägg
Standard mIRC och Steam fungerar inte

Hej!

Helt plötsligt idag börjar mitt internet på min stationära att fucka ur. Jag kommer inte in på steam för det står retry connection hela tiden. Jag kommer inte in på mIRC heller, står att den inte kan ansluta. Dock kommer jag in på skype och internet. Men måsta ladda om sidor minst 2 gånger innan jag kommer in på den.

Min dator har fungerat galant nu i en månad sen jag köpte den, vet inte varför jag börjar få problem nu. Någon som vet hur jag ska lösa problemet?

Kan nämna att min bror kommer in på steam på samma nätverk.

Tacksam för alla svar.
rafflan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-02-05, 08:45   #2 - (Permalink)
Kurt
Teen Droid
 
Kurts avatar
 

Reg.datum: Jan 2011
Ort: Linköping
Inlägg: 951

Operatör: Tre
Telefon: LG G2







Tack: 31
Tackad 123 ggr i 88 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av rafflan Visa inlägg
Hej!

Helt plötsligt idag börjar mitt internet på min stationära att fucka ur. Jag kommer inte in på steam för det står retry connection hela tiden. Jag kommer inte in på mIRC heller, står att den inte kan ansluta. Dock kommer jag in på skype och internet. Men måsta ladda om sidor minst 2 gånger innan jag kommer in på den.

Min dator har fungerat galant nu i en månad sen jag köpte den, vet inte varför jag börjar få problem nu. Någon som vet hur jag ska lösa problemet?

Kan nämna att min bror kommer in på steam på samma nätverk.

Tacksam för alla svar.
Har du kabel eller kör du via wifi?
Om du kör med kabel, koppla från internet och dra ut och sätt i kabeln igen.

Skickat från min LT26i via Tapatalk 2
Kurt är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-02-05, 09:30   #3 - (Permalink)
rafflan
Kid Droid
 

Reg.datum: Jul 2011
Inlägg: 205










Tack: 33
Tackad 2 ggr i 2 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Kurt Visa inlägg
Har du kabel eller kör du via wifi?
Om du kör med kabel, koppla från internet och dra ut och sätt i kabeln igen.

Skickat från min LT26i via Tapatalk 2
Jag använder kabel. Kan testa att stänga av routern och modemet och dra ut kabeln och sen sätta in den. Antar att du syftar på kabeln som sitter i modemet. Testar detta när jag kommer hem, kommer med edit senare.
rafflan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-02-05, 10:29   #4 - (Permalink)
Hund
Administratör
 
Hunds avatar
 

Reg.datum: Aug 2009
Ort: ~/
Inlägg: 5 018

Operatör: Halebop
Telefon: LG G2
ROM: CyanogenMod

Launcher: Nova




Tack: 548
Tackad 772 ggr i 500 inlägg
Standard

Prova att köra en traceroute mot någon av servrarna du inte kommer åt.

~ Sent from my Nexus 4 using Tapatalk ~
__________________
A: Because it obfuscates the reading.
Q: Why is top posting so bad?
Hund är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-02-05, 11:58   #5 - (Permalink)
rafflan
Kid Droid
 

Reg.datum: Jul 2011
Inlägg: 205










Tack: 33
Tackad 2 ggr i 2 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av Hund Visa inlägg
Prova att köra en traceroute mot någon av servrarna du inte kommer åt.

~ Sent from my Nexus 4 using Tapatalk ~
Vad är en traceroute och hur gör man det?
rafflan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-02-05, 14:38   #6 - (Permalink)
kandreas87
Kid Droid
 

Reg.datum: Jul 2010
Ort: Trollhättan
Inlägg: 268


Telefon: HTC One X







Tack: 5
Tackad 5 ggr i 5 inlägg
Standard

Följ en av följande länkar för mer info:
http://www.mediacollege.com/internet...raceroute.html
http://support.microsoft.com/kb/162326
http://en.wikipedia.org/wiki/Traceroute

Har ej använt traceroute tidigare men verkar ju vara en finurligt verktyg för att undersöka vart problem uppstår när man försöker komma åt en sida / dator / server. Någon som är mer kunnig kan nog rätta mig
kandreas87 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-02-05, 15:21   #7 - (Permalink)
rafflan
Kid Droid
 

Reg.datum: Jul 2011
Inlägg: 205










Tack: 33
Tackad 2 ggr i 2 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kandreas87 Visa inlägg
Följ en av följande länkar för mer info:
http://www.mediacollege.com/internet...raceroute.html
http://support.microsoft.com/kb/162326
http://en.wikipedia.org/wiki/Traceroute

Har ej använt traceroute tidigare men verkar ju vara en finurligt verktyg för att undersöka vart problem uppstår när man försöker komma åt en sida / dator / server. Någon som är mer kunnig kan nog rätta mig
Okej tackar. Om jag då ska traceroute mIRC eller steam, hur vet jag vilken IP det är? För antar att jag måste veta IP:n.

EDIT: Nu kom jag inte in på www.svenskafans.com efter första försöket så jag tracerouta den. Såhär blev resultatet: http://i.imgur.com/r8IdX4E.png

Senast redigerad av rafflan den 2013-02-05 klockan 15:48.
rafflan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-02-05, 16:05   #8 - (Permalink)
kandreas87
Kid Droid
 

Reg.datum: Jul 2010
Ort: Trollhättan
Inlägg: 268


Telefon: HTC One X







Tack: 5
Tackad 5 ggr i 5 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av rafflan Visa inlägg
Okej tackar. Om jag då ska traceroute mIRC eller steam, hur vet jag vilken IP det är? För antar att jag måste veta IP:n.

EDIT: Nu kom jag inte in på www.svenskafans.com efter första försöket så jag tracerouta den. Såhär blev resultatet: http://i.imgur.com/r8IdX4E.png
Ser ut som att du har problem över huvud taget att ansluta mot din gateway (ut till nätet).. Min första punkt är alltid "192.168.1.1" = routern som är min default gateway, och du får timeout redan där... Kör du kabel eller trådlöst?
kandreas87 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-02-05, 16:09   #9 - (Permalink)
rafflan
Kid Droid
 

Reg.datum: Jul 2011
Inlägg: 205










Tack: 33
Tackad 2 ggr i 2 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kandreas87 Visa inlägg
Ser ut som att du har problem över huvud taget att ansluta mot din gateway (ut till nätet).. Min första punkt är alltid "192.168.1.1" = routern som är min default gateway, och du får timeout redan där... Kör du kabel eller trådlöst?
Jag kör kabel.
rafflan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-02-05, 16:13   #10 - (Permalink)
kandreas87
Kid Droid
 

Reg.datum: Jul 2010
Ort: Trollhättan
Inlägg: 268


Telefon: HTC One X







Tack: 5
Tackad 5 ggr i 5 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av rafflan Visa inlägg
Jag kör kabel.
Är problemet konstant? Eller dyker upp lite titt som tätt? Kan det vara glapp/kass kabel? Prova byt med brorsan isåfall om han också kör kabel..
kandreas87 är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-02-05, 16:15   #11 - (Permalink)
rafflan
Kid Droid
 

Reg.datum: Jul 2011
Inlägg: 205










Tack: 33
Tackad 2 ggr i 2 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kandreas87 Visa inlägg
Är problemet konstant? Eller dyker upp lite titt som tätt? Kan det vara glapp/kass kabel? Prova byt med brorsan isåfall om han också kör kabel..
Detta har hänt en gång förut tror jag, fast då på en annan dator. Dock med samma kabel och det kanske är den som glappar. Men eftersom jag är inloggad på skype och det står att internet fungerar borde det väl inte vara glapp på den?

EDIT: Nu fick jag det att fungera. Stängde av routern och modemet i 30 sekunder och sen fungerade det. Tack alla för hjälpen!

Senast redigerad av rafflan den 2013-02-05 klockan 16:17.
rafflan är inte uppkopplad   Svara med citat
Gammal 2013-02-05, 16:47   #12 - (Permalink)
kandreas87
Kid Droid
 

Reg.datum: Jul 2010
Ort: Trollhättan
Inlägg: 268


Telefon: HTC One X







Tack: 5
Tackad 5 ggr i 5 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av rafflan Visa inlägg
Detta har hänt en gång förut tror jag, fast då på en annan dator. Dock med samma kabel och det kanske är den som glappar. Men eftersom jag är inloggad på skype och det står att internet fungerar borde det väl inte vara glapp på den?

EDIT: Nu fick jag det att fungera. Stängde av routern och modemet i 30 sekunder och sen fungerade det. Tack alla för hjälpen!
Hoho.. kanske skulle föreslagit det först i sann support-anda Gött att det lirar nu.
kandreas87 är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara




Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är

Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 22:17.

Serverdrift och kapacitet levereras från ipeer.



Design By: Miner Skinz.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson