Swedroid Forum | Nordens största Android-community

Gå tillbaka   Swedroid Forum | Nordens största Android-community > Telefoner > Huawei > Huawei Allmänt

Svara
Share Ämnesverktyg Sök i det här ämnet Visningsalternativ
Oläst 2011-12-18, 21:52   #1 - (Permalink)
DaKKs
Youth Droid
 
DaKKss avatar
 

Reg.datum: apr 2011
Ort: Lilla Bagdad (Södertälje)
Inlägg: 405

Operatör: Tele2
Telefon: Motorola Atrix
ROM: Epinter 4.2.2

Launcher: Nova
Tablet: ZTE Light
ROM: kallt_kaffe CM7

Launcher: LauncherPro
Tack: 21
Tackad 31 ggr i 24 inlägg
Standard Huawei X1 (U8180)

Hittade inga trådar om denna så jag startar en.

Köpte nyligen en X1'a för 499:- på expert. Då ingår även fri surf i ett år. (Max 500mb/månad)

Specs:
Qualcomm MSM7225 @ 528mhz
256mb ram
2.2.2 Froyo
2.8" QVGA (320x240)
A-GPS
Kapacitiv multi touch
WiFi 802.11g
3.2mpix (ingen autofokus)


Första jag gjorde var att kasta i Clockworkmod recovery och CyanogenMod 7.1.

Då är den även överclockningsbar upp till 729mhz. Min är stabil i 710mhz, men räkna inte med så mycket. Vissa fastnar på redan på 632mhz.




Som ni kanske märker har jag även spoofat den till en Nexus så att jag kommer åt fler appar i Market.


Vad jag tycker om den? Nja, det är ju inget kraftpaket direkt. Men jag köpte denna för att min iphone 4g dog och jag vill komma undan billigt. Billigt var det, och sjukt prisvärt. Den är riktigt kvick, har allt som verkligen krävs och framför all saknar den allt som har med Apple att göra. Det enda jagkan klaga på är kameran som saknar autofokus, och den lågupplösta skärmen. Dock så kan jag leva med båda, de är tillräckligt bra för vardagligt användande, men som sagt kunde de ha varit bättre.
__________________
Motorola Moto G | Cyanogenmod 11 | 32GB Class 10 (Meenova) | Tele2 SE | T-Mobile UK

Senast redigerad av DaKKs den 2011-12-18 klockan 22:00.
DaKKs är inte uppkopplad   Svara med citat
Följande medlem säger tack till DaKKs för det här inlägget:
Oläst 2011-12-19, 20:33   #2 - (Permalink)
Sundwall
Baby Droid
 

Reg.datum: dec 2010
Inlägg: 62

Operatör: Tele2
Telefon: Motorola RAZR
ROM: Rootad original ICS


Tablet: Motorola Xoom EOS 4.0 JB



Tack: 4
Tackad 6 ggr i 6 inlägg
Standard

Köpte en sådan till min äldsta grabb för ett halvår sedan, och han har gnällt sedan dess på svaga prestanda.

Så jag provar med Cyanogen på den, tack DaKKs för länkar och inspiration, och hoppas att han blir nöjdare. Jag har alltid vart lite orolig över att lägga in en custom rom till en 11 åring, men å andra sidan... skulle han lyckas förstöra något så kan jag köpa ganska många X1: or innan priset kommer upp till en AjFan
__________________
Sent from my IBM System/360 using hålkort
Sundwall är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2011-12-19, 22:41   #3 - (Permalink)
DaKKs
Youth Droid
 
DaKKss avatar
 

Reg.datum: apr 2011
Ort: Lilla Bagdad (Södertälje)
Inlägg: 405

Operatör: Tele2
Telefon: Motorola Atrix
ROM: Epinter 4.2.2

Launcher: Nova
Tablet: ZTE Light
ROM: kallt_kaffe CM7

Launcher: LauncherPro
Tack: 21
Tackad 31 ggr i 24 inlägg
Standard

Javisst, skulle ha satsat på ett par X1'or själv då min iPhone dog efter knappt ett år. AjFan var en fullträff.

Jag har alltid sagt att nånting som är billigt, kan inte vara bra. Men här blev motsatsen bevisad. Kasta i Cyanogen så får du se att den blir riktigt kvick. Jag pallade inte mer än två timmar med originalromen innan jag installerade cyan, så jag fattar att din grabb har gnällt.

Förrested så kommer även ICS till denna. Har redan testat romen, och även i alpha stadiet flyter det på rätt hyggligt. Dock funkar inte inte ljud, telefon och bluetooth än. Så den är oanvändbar som mobil. Men den har potential serru.
__________________
Motorola Moto G | Cyanogenmod 11 | 32GB Class 10 (Meenova) | Tele2 SE | T-Mobile UK
DaKKs är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2011-12-20, 03:04   #4 - (Permalink)
sfgsgvs
Baby Droid
 

Reg.datum: dec 2011
Inlägg: 2










Tack: 0
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard

Antar att telefonen fortfarande är operatörslåst efter detta? Gör detta att Adobe Flash fungerar, eller är det något annat som krävs? Finns det några nackdelar, typ att man blir av med multi-touch eller liknande?
sfgsgvs är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2011-12-20, 12:47   #5 - (Permalink)
DaKKs
Youth Droid
 
DaKKss avatar
 

Reg.datum: apr 2011
Ort: Lilla Bagdad (Södertälje)
Inlägg: 405

Operatör: Tele2
Telefon: Motorola Atrix
ROM: Epinter 4.2.2

Launcher: Nova
Tablet: ZTE Light
ROM: kallt_kaffe CM7

Launcher: LauncherPro
Tack: 21
Tackad 31 ggr i 24 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av sfgsgvs Visa inlägg
Antar att telefonen fortfarande är operatörslåst efter detta? Gör detta att Adobe Flash fungerar, eller är det något annat som krävs? Finns det några nackdelar, typ att man blir av med multi-touch eller liknande?
Telefonen är operatörslåst, ja. Provade med ett brittsikt T-mobile kort nyss. Och ja, Flash fungerar finfint. Dock så begränsas prestandan av CPU'n. Så räkna inte med youtube i 1080p. Jag kör med Flash 11.1 med lib från 10.3.

Multitouch och allt annat fungerar finfint I Cyan 7.1. Jag ser inga nackdelar alls med romen.
__________________
Motorola Moto G | Cyanogenmod 11 | 32GB Class 10 (Meenova) | Tele2 SE | T-Mobile UK
DaKKs är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2011-12-21, 23:30   #6 - (Permalink)
sfgsgvs
Baby Droid
 

Reg.datum: dec 2011
Inlägg: 2










Tack: 0
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av DaKKs Visa inlägg
Telefonen är operatörslåst, ja. Provade med ett brittsikt T-mobile kort nyss. Och ja, Flash fungerar finfint. Dock så begränsas prestandan av CPU'n. Så räkna inte med youtube i 1080p. Jag kör med Flash 11.1 med lib från 10.3.

Multitouch och allt annat fungerar finfint I Cyan 7.1. Jag ser inga nackdelar alls med romen.
Underbart, tack för svaren. Gick in på Expert och köpte den idag efter att ha läst ditt svar. Det har dock dykt upp en till, kanske lite konstig, fråga. Alla kartongerna i butiken var prydda med den champange-färgade modellen fastän det var den svarta i deras reklamblad, dock stod det "COLOR: BLACK" på sidan av kartongen. Konfronterade säljaren i butiken som hävdade att båda modellerna hade samma kartong men att det var den svarta modellen inuti. Så hur låg det till med din telefon, var det den champange-färgade på kartongen men en svart inuti? Vill ogärna öppna och titta efter eftersom det är en julklapp.
sfgsgvs är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2011-12-21, 23:48   #7 - (Permalink)
DaKKs
Youth Droid
 
DaKKss avatar
 

Reg.datum: apr 2011
Ort: Lilla Bagdad (Södertälje)
Inlägg: 405

Operatör: Tele2
Telefon: Motorola Atrix
ROM: Epinter 4.2.2

Launcher: Nova
Tablet: ZTE Light
ROM: kallt_kaffe CM7

Launcher: LauncherPro
Tack: 21
Tackad 31 ggr i 24 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av sfgsgvs Visa inlägg
Underbart, tack för svaren. Gick in på Expert och köpte den idag efter att ha läst ditt svar. Det har dock dykt upp en till, kanske lite konstig, fråga. Alla kartongerna i butiken var prydda med den champange-färgade modellen fastän det var den svarta i deras reklamblad, dock stod det "COLOR: BLACK" på sidan av kartongen. Konfronterade säljaren i butiken som hävdade att båda modellerna hade samma kartong men att det var den svarta modellen inuti. Så hur låg det till med din telefon, var det den champange-färgade på kartongen men en svart inuti? Vill ogärna öppna och titta efter eftersom det är en julklapp.
Alla tre modeller har samma kartong, ja. Svart, champagne och vit. Min kom i den champagnefärgade kartongen och var svart.

Förresten så misstänker jag att mobilerna är importerade från storbritannien då den europeiska namnet är X1, och det står U8180 på kartongen. Jag bad tom en vän att kolla runt i Manchester. Har dock inte fått svar än.
__________________
Motorola Moto G | Cyanogenmod 11 | 32GB Class 10 (Meenova) | Tele2 SE | T-Mobile UK
DaKKs är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2011-12-30, 13:47   #8 - (Permalink)
Secuthor
Kid Droid
 
Secuthors avatar
 

Reg.datum: jun 2011
Ort: Uppsala
Inlägg: 208

Operatör: Comviq
Telefon: Samsung Galaxy S III
ROM: NeatRomLite Aroma

Launcher: Next Launcher




Tack: 18
Tackad 4 ggr i 4 inlägg
Standard

Efter mycket om och men och med DaKKs otroliga tålamod så fick jag fånjävel att funka..
det var inte lätt men nu funkar det som det ska..med hjälp av DaKKs ska jag fixa en how to...så om ni vill fixa eran X1 så kan ni följa steg för steg..
Jag är mycket imponerad på prestanda som man får med Cyanogen..så tackar DaKKs för din otroliga hjälp jag fick...
Secuthor är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-01-02, 17:03   #9 - (Permalink)
Andrey
Baby Droid
 

Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 1










Tack: 0
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard to Secuthor

Kan du fixa då en sådan "How to.." snart är du snäll ?
Andrey är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-01-02, 20:02   #10 - (Permalink)
DaKKs
Youth Droid
 
DaKKss avatar
 

Reg.datum: apr 2011
Ort: Lilla Bagdad (Södertälje)
Inlägg: 405

Operatör: Tele2
Telefon: Motorola Atrix
ROM: Epinter 4.2.2

Launcher: Nova
Tablet: ZTE Light
ROM: kallt_kaffe CM7

Launcher: LauncherPro
Tack: 21
Tackad 31 ggr i 24 inlägg
Standard

Jag är på. Secuthor?
__________________
Motorola Moto G | Cyanogenmod 11 | 32GB Class 10 (Meenova) | Tele2 SE | T-Mobile UK
DaKKs är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-01-05, 09:28   #11 - (Permalink)
kallekn
Kid Droid
 

Reg.datum: jan 2011
Inlägg: 118










Tack: 13
Tackad 4 ggr i 4 inlägg
Standard

Finns det något sätt att få bort operatörslåset? Köpte telefonen främst för att skapa trådlöst nätverk där jag behöver det, funkar bra - men skulle vilja kunna göra det även när jag är i utlandet, utan att det kostar skjortan.
kallekn är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-01-07, 22:27   #12 - (Permalink)
DaKKs
Youth Droid
 
DaKKss avatar
 

Reg.datum: apr 2011
Ort: Lilla Bagdad (Södertälje)
Inlägg: 405

Operatör: Tele2
Telefon: Motorola Atrix
ROM: Epinter 4.2.2

Launcher: Nova
Tablet: ZTE Light
ROM: kallt_kaffe CM7

Launcher: LauncherPro
Tack: 21
Tackad 31 ggr i 24 inlägg
Standard

Citat:
Ursprungligen postat av kallekn Visa inlägg
Finns det något sätt att få bort operatörslåset? Köpte telefonen främst för att skapa trådlöst nätverk där jag behöver det, funkar bra - men skulle vilja kunna göra det även när jag är i utlandet, utan att det kostar skjortan.
dc-unlocker ska funka. Jag har dock inte lyckats hitta ett gratis alternativ.
__________________
Motorola Moto G | Cyanogenmod 11 | 32GB Class 10 (Meenova) | Tele2 SE | T-Mobile UK
DaKKs är inte uppkopplad   Svara med citat
Oläst 2012-01-12, 23:41   #13 - (Permalink)
kenthl
Baby Droid
 

Reg.datum: jan 2012
Inlägg: 2










Tack: 1
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Standard

Helt oerfaren av Android (och pekskärmar i stort).
Är relativt tekniskt handikappad, så jag behöver hjälp.
Wi-Fi funkar alldeles utmärkt, men jag kan ej surfa mobilt.
Jag har beställt inställningar för WAP och GPRS från Parlino, och får till svar att min telefon ej klarar detta. Vad gör jag för fel?
Tacksam för hjälp!
kenthl är inte uppkopplad   Svara med citat
Svara




Ämnesverktyg Sök i det här ämnet
Sök i det här ämnet:

Avancerad sökning
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av

Forumhopp



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 07:01.

Serverdrift och kapacitet levereras från ipeer.



Design By: Miner Skinz.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Svensk översättning av: Anders Pettersson