Swedroid Forum | Nordens största Android-community

Go Back   Swedroid Forum | Nordens största Android-community > Telefoner > Samsung > Galaxy Note 2 > Galaxy Note 2 - Allmänt

Reply
 
Share Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 2012-11-10, 00:52   #40 - (Permalink)
MZN
Baby Droid
 

Join Date: Oct 2012
Posts: 3










Tack: 0
Tackad 0 ggr i 0 inlägg
Default

@sper vad använder du för progg för att splittra filer?
MZN is offline   Reply With Quote
Old 2012-11-10, 16:48   #41 - (Permalink)
swejuggalo
Kid Droid
 

Join Date: Mar 2012
Location: Kalmar
Posts: 247

Operatör: Tele2
Telefon: Samsung Galaxy Note 3
ROM: Original

Launcher: Next Laucher
Tablet: Behöver ingen.



Tack: 1
Tackad 22 ggr i 21 inlägg
Default

Quote:
Originally Posted by kendobendo View Post
Faktiskt, den gör sitt jobb bra. Får grym räckvidd på 2,6ghz bandet och bra hastighet på 5ghz bandet. Den har aldrig hängt sig eller uppvisat något problem efter en viss tid utan bara stabil hela tiden.

Om du köper den, se i så fall till att utför en fabriksåterställning, uppdatera firmware till 3.0 eller senare och fabriksåterställ den igen.

Orsaken till ovan är för i 3.0 så dubbleras minnet som routern får allokera till "rommen" och därför funkar inte de gamla inställningarna. Men som sagt om du bara återställer den efter du uppgraderat den så är den rock solid. Om routern redan har 3.0 eller senare kan du bara köra och vara nöjd.
Blev en RT-N66U trots bristen på USB 3. Bara för att det är kul att ha. Min var redan v3 firmware när jag köpte den.
Första gången jag fått hastigheter över 100Mbit (trådat). Telefonen ska jag undersöka närmre. Fortfarande 150Mbit WiFi mot telefonen (telefonens max antar jag). Signal styrkan är lika bra på 2.4 som på 5 på korta avstånd (N56U hade alltid sämmre 5:a oavsätt avstånd). 5:an lär väl skjunka snabbare än 2.4 vid avstånd. Ska testas mer i kväll

Last edited by swejuggalo; 2012-11-10 at 16:52.
swejuggalo is offline   Reply With Quote
Old 2012-11-11, 01:55   #42 - (Permalink)
kendobendo
Professional Droid
 
kendobendo's Avatar
 

Join Date: Feb 2011
Posts: 2,241

Operatör: Telenor
Telefon: Google Nexus 5
ROM: Stock + Root + Xposed + GravityBox

Launcher: Google Experience
Tablet: N7 4G (2013), N7 (2012)


Launcher: Nova Beta Prime
Tack: 32
Tackad 595 ggr i 349 inlägg
Default

Quote:
Originally Posted by swejuggalo View Post
Blev en RT-N66U trots bristen på USB 3. Bara för att det är kul att ha. Min var redan v3 firmware när jag köpte den.
Första gången jag fått hastigheter över 100Mbit (trådat). Telefonen ska jag undersöka närmre. Fortfarande 150Mbit WiFi mot telefonen (telefonens max antar jag). Signal styrkan är lika bra på 2.4 som på 5 på korta avstånd (N56U hade alltid sämmre 5:a oavsätt avstånd). 5:an lär väl skjunka snabbare än 2.4 vid avstånd. Ska testas mer i kväll
5ghz har mycket kortare räckvidd än 2.6ghz men du får, iaf i mina tester, betydligt högre hastighet med 5ghz. En annan fördel med 5ghz är att väldigt få grannar har de. Så de blir rätt tomt i luften och trafiken behöver inte skickas om pga störningar

Jag är iaf nöjd som fan med min 66:a. Den har även en VPN-server vilket är nice. När jag är på jobbet och jag vill nå min dator hemma så ansluter jag bara till den inbyggda VPN-servern och sedan är jag liksom inne på nätverket. Den har en hel del smarta funktioner. Man använder ju inte allt men de är robustheten jag uppskattar mest. Just att man slipper gå dit och starta om den eller så. Som fallet va med min d-link och netgear innan.
__________________
kendobendo is offline   Reply With Quote
Old 2012-11-11, 09:50   #43 - (Permalink)
swejuggalo
Kid Droid
 

Join Date: Mar 2012
Location: Kalmar
Posts: 247

Operatör: Tele2
Telefon: Samsung Galaxy Note 3
ROM: Original

Launcher: Next Laucher
Tablet: Behöver ingen.



Tack: 1
Tackad 22 ggr i 21 inlägg
Default

Quote:
Originally Posted by kendobendo View Post
5ghz har mycket kortare räckvidd än 2.6ghz men du får, iaf i mina tester, betydligt högre hastighet med 5ghz. En annan fördel med 5ghz är att väldigt få grannar har de. Så de blir rätt tomt i luften och trafiken behöver inte skickas om pga störningar

Jag är iaf nöjd som fan med min 66:a. Den har även en VPN-server vilket är nice. När jag är på jobbet och jag vill nå min dator hemma så ansluter jag bara till den inbyggda VPN-servern och sedan är jag liksom inne på nätverket. Den har en hel del smarta funktioner. Man använder ju inte allt men de är robustheten jag uppskattar mest. Just att man slipper gå dit och starta om den eller så. Som fallet va med min d-link och netgear innan.
Ja Asus verkar vara stabila och bra. Var en trogen Netgear användare innan min första Asus router. Men då det var dags för lite mer avancerade router så blev Asus vinnaren både enligt mig och diverse tester man läste.
Så nu fortsätter man med Asus. Nästan gång Asus släpper en ännu bättre router med USB 3 så blir det en sådan också.
Nu är jag igång med AiCloud på telefonen iaf :-)

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
swejuggalo is offline   Reply With Quote
Old 2012-11-11, 10:26   #44 - (Permalink)
viwa
Kid Droid
 

Join Date: May 2010
Posts: 187










Tack: 25
Tackad 33 ggr i 29 inlägg
Default

Jag tänkte bara flika in med att RT-N56U inte är problemfri heller.

Jag hade en dlink 855 som hade samma problem som 655 med galaxy s2. Sög slut på batteriet i s2an. Så efter att läst alla lovord om asusen skaffade jag den istället.

Men asusen har istället problem ihop med boxee box. Jag har flera boxee boxar. Det blir ett skumt fel att boxarna då och då inte får kontakt med internet. Fungerar bättre efter uppdatering i asusen dock. Men så den är inte helt problemfri heller..

Skulle vara skönt med en router som bara fungerade med ALLT! Det är ju ändå navet i nätverket.
viwa is offline   Reply With Quote
Old 2012-11-11, 11:28   #45 - (Permalink)
swejuggalo
Kid Droid
 

Join Date: Mar 2012
Location: Kalmar
Posts: 247

Operatör: Tele2
Telefon: Samsung Galaxy Note 3
ROM: Original

Launcher: Next Laucher
Tablet: Behöver ingen.



Tack: 1
Tackad 22 ggr i 21 inlägg
Default

Quote:
Originally Posted by viwa View Post
Jag tänkte bara flika in med att RT-N56U inte är problemfri heller.

Jag hade en dlink 855 som hade samma problem som 655 med galaxy s2. Sög slut på batteriet i s2an. Så efter att läst alla lovord om asusen skaffade jag den istället.

Men asusen har istället problem ihop med boxee box. Jag har flera boxee boxar. Det blir ett skumt fel att boxarna då och då inte får kontakt med internet. Fungerar bättre efter uppdatering i asusen dock. Men så den är inte helt problemfri heller..

Skulle vara skönt med en router som bara fungerade med ALLT! Det är ju ändå navet i nätverket.
Jo, sådana problem finns ju nästintill alltid.
Jag fann ett sådant problem. Jag hade 2 mobila routrar som jag skulle använda i motsvarande "ethernet card" läge. De skulle helt enkelt kunna koppla ihop vilken ethernet kapabel enhet som helst till mitt nätverk, eller rättare sagt jobbets kunder nätverk, och samtidigt ha möjlighet att använda 3G/4G sticka där kunder inte hade bredband, tex i sommarstugor (fjärrstyrning av värmepumpar av märket Daikin).
Jag lyckades inte alls först... Med TP-Link TL-MR3020 måste jag har missuppfattat dess "client mode" funktion eller så var den helt inkompitabel med min router. Kanske behövde en AP ansluten till min router?
Med Asus WL-330N3G så gick det inte heller först... Efter en återställning av min router så funkade den i "Ethernet card mode" dock. Jag hade min N56U rätt "svävt" inställd med diverse "N-only" grejer bla...
Jag är grymt sugen på och leka med en sådan här: http://www.asus.se/Networks/Wireless_Adapters/EAN66/
swejuggalo is offline   Reply With Quote
Old 2012-11-11, 15:01   #46 - (Permalink)
easycure1974
Adult Droid
 

Join Date: Dec 2009
Location: Eskilstuna
Posts: 1,169

Operatör: Tre
Telefon: Samsung Galaxy S5



Tablet: iPad 3:e generationen



Tack: 48
Tackad 124 ggr i 91 inlägg
Default

Quote:
Originally Posted by viwa View Post
Jag tänkte bara flika in med att RT-N56U inte är problemfri heller.

Jag hade en dlink 855 som hade samma problem som 655 med galaxy s2. Sög slut på batteriet i s2an. Så efter att läst alla lovord om asusen skaffade jag den istället.

Men asusen har istället problem ihop med boxee box. Jag har flera boxee boxar. Det blir ett skumt fel att boxarna då och då inte får kontakt med internet. Fungerar bättre efter uppdatering i asusen dock. Men så den är inte helt problemfri heller..

Skulle vara skönt med en router som bara fungerade med ALLT! Det är ju ändå navet i nätverket.
Har själv en 56 U med en iMac, två Windows maskiner, två iPhones, en iPad, en Dlink Boxee och en Apple TV samt min Note 2 och en Xperia Active och har aldrig haft problem under det år jag haft den. Streamar 1080 filmer till Boxeen trådlöst utan det minsta bekymmer.

Sent from a big Note 2
__________________
Tecken på telefonmissbruk
http://androidenheter.se/minaenheter?MjUy-d7
easycure1974 is offline   Reply With Quote
Old 2012-11-15, 23:01   #47 - (Permalink)
Sonaks
Kid Droid
 
Sonaks's Avatar
 

Join Date: Mar 2011
Location: Vänersborg
Posts: 120

Operatör: Tele2
Telefon: Samsung Galaxy S5
ROM: Original






Tack: 6
Tackad 4 ggr i 4 inlägg
Default

Lånar tråden lite. Är det någon som kommit fram till en mer permanent lösning på problemet. Då jag inte känner för att lägga 350 kr på en minneskort läsare och plocka ur kortet ur mobilen varje gång jag vill lägga över något.

https://dl.dropbox.com/u/55479469/Toobigfile.png

Har provat formatera om kortet i en SD-kort läsare, funkade första gången men sen började den krångla och utforskaren hänger sig till och från.
Verkar dock bero på att läsaren endast har stöd för SDHC och inte SDXC korten.

http://www.inet.se/produkt/5306453/k...tim-pocket-usb

Har även prövat med AirDroid men även där får jag felmeddelande om att det inte finns tillräckligt med plats på SD kortet. Trots att det är 50gb ledigt och jag försöker föra över en 5gb fil.

https://dl.dropbox.com/u/55479469/AirDroid.png
Sonaks is offline   Reply With Quote
Old 2012-11-16, 19:34   #48 - (Permalink)
viwa
Kid Droid
 

Join Date: May 2010
Posts: 187










Tack: 25
Tackad 33 ggr i 29 inlägg
Default

Quote:
Originally Posted by easycure1974 View Post
Har själv en 56 U med en iMac, två Windows maskiner, två iPhones, en iPad, en Dlink Boxee och en Apple TV samt min Note 2 och en Xperia Active och har aldrig haft problem under det år jag haft den. Streamar 1080 filmer till Boxeen trådlöst utan det minsta bekymmer.

Sent from a big Note 2
Va bra att det funkar. Jag har för mig när jag läste runt om andra som hade problemet att det bara hände när man körde trådbundet. Det funkar iallafall bättre nu efter någon uppdatering. Förutom en av mina boxee boxar som verkar va lite trött för den är sjukt seg och hänger sig ibland. Dom andra funkar bättre
viwa is offline   Reply With Quote
Old 2012-11-23, 18:35   #49 - (Permalink)
Bilal
Kid Droid
 

Join Date: Jan 2012
Posts: 215

Operatör: Tre
Telefon: Samsung Galaxy Note II
ROM: Original

Launcher: Apex
Tablet: Google Nexus 7
ROM: Original


Tack: 22
Tackad 21 ggr i 15 inlägg
Default

Quote:
Originally Posted by Sonaks View Post
Lånar tråden lite. Är det någon som kommit fram till en mer permanent lösning på problemet. Då jag inte känner för att lägga 350 kr på en minneskort läsare och plocka ur kortet ur mobilen varje gång jag vill lägga över något.

https://dl.dropbox.com/u/55479469/Toobigfile.png

Har provat formatera om kortet i en SD-kort läsare, funkade första gången men sen började den krångla och utforskaren hänger sig till och från.
Verkar dock bero på att läsaren endast har stöd för SDHC och inte SDXC korten.

http://www.inet.se/produkt/5306453/k...tim-pocket-usb

Har även prövat med AirDroid men även där får jag felmeddelande om att det inte finns tillräckligt med plats på SD kortet. Trots att det är 50gb ledigt och jag försöker föra över en 5gb fil.

https://dl.dropbox.com/u/55479469/AirDroid.png

En bra lösning är att använda ett USB minne tillsammans med en "USB OTG Kabel"

Det går snabbt och smidigt att skicka över filer, från ett USB minne direkt till telefonen via OTG kabeln.

Dessutom är kabeln billig att köpa
Bilal is offline   Reply With Quote
Old 2012-11-25, 01:22   #50 - (Permalink)
Sonaks
Kid Droid
 
Sonaks's Avatar
 

Join Date: Mar 2011
Location: Vänersborg
Posts: 120

Operatör: Tele2
Telefon: Samsung Galaxy S5
ROM: Original






Tack: 6
Tackad 4 ggr i 4 inlägg
Default

Quote:
Originally Posted by Bilal View Post
En bra lösning är att använda ett USB minne tillsammans med en "USB OTG Kabel"

Det går snabbt och smidigt att skicka över filer, från ett USB minne direkt till telefonen via OTG kabeln.

Dessutom är kabeln billig att köpa
Jo visst är det säkert en lösning, men känns omständigt att flytta över från datorn till ett usb minne, för att sen flytta över till sd kortet i telefonen.
Då är det nästan smidigare att plocka ur sd kortet och använda en kortläsare.

Men ska man verkligen behöva krångla så för att få över filer till telefonen för att Samsung inte kan fixa sin mjukvara?
Sonaks is offline   Reply With Quote
Old 2012-11-25, 08:11   #51 - (Permalink)
dt33
Teen Droid
 

Join Date: Apr 2010
Posts: 898

Operatör: Telenor
Telefon: Samsung Galaxy Note II
ROM: Stock 4.2.1
Tema: TouchWiz
Launcher: TouchWiz
Tablet: Samsung Galaxy Tab 7 (1st gen)



Tack: 10
Tackad 92 ggr i 69 inlägg
Default

Har haft samma problem en lång tid och orkade göra djupare efterforskningar.
Kunde överföra större än 4GB fil (mkv) via KIES till interna minnet och inte till externa minnet, som är formaterat i exFat från början.
Samma fil kunde inte överföra via Windows Explorer, varken interna/externa sdkort och kan det vara Microsoft har blockerat det.

Sandisk har erkänt att det är problem på deras 64GB SDkort klass 10, erbjuder folk att byta till Klass 6 om man vill och ett av problemet med klass 10 korten att det inte går att formatera till fat32, överföring av stora filer o.s.v.

Angående varför det inte går överföra stora filer heller i windows explorer, tror jag att Microsoft har blockerat det på nåt vis och p.g.a licenspengar för exFat formaten. Förmodligen har Samsung betalat licens för exFat stöd i Note 2, men med ett begränsat stöd och fungerar då fungerar endast större fil överföringar än 4Gb endast med KIES?
Microsoft har dessutom blockerat 64GB korten att formateras till NTFS och måste vara i exFat.

http://www.transformerforums.com/for...rosd-woes.html

Förmodligen handlar allt om licens pengar, om varför det inte går överföra stora filer och man måste använda sig av speciella sätt för ändamålet.
__________________
Tjäna 500MB extra för nya konto hos Dropbox: 500MB
dt33 is offline   Reply With Quote
Old 2012-11-25, 08:48   #52 - (Permalink)
embu444
Teen Droid
 
embu444's Avatar
 

Join Date: Sep 2012
Location: Sthlm
Posts: 798

Operatör: Comviq
Telefon: Google Nexus 5
ROM: Stock
Tema: Clean
Launcher: Nova Prime
Tablet: Ipad Air


Launcher: IOS7
Tack: 30
Tackad 84 ggr i 75 inlägg
Default

Quote:
Originally Posted by dt33 View Post
Har haft samma problem en lång tid och orkade göra djupare efterforskningar.
Kunde överföra större än 4GB fil (mkv) via KIES till interna minnet och inte till externa minnet, som är formaterat i exFat från början.
Samma fil kunde inte överföra via Windows Explorer, varken interna/externa sdkort och kan det vara Microsoft har blockerat det.

Sandisk har erkänt att det är problem på deras 64GB SDkort klass 10, erbjuder folk att byta till Klass 6 om man vill och ett av problemet med klass 10 korten att det inte går att formatera till fat32, överföring av stora filer o.s.v.

Angående varför det inte går överföra stora filer heller i windows explorer, tror jag att Microsoft har blockerat det på nåt vis och p.g.a licenspengar för exFat formaten. Förmodligen har Samsung betalat licens för exFat stöd i Note 2, men med ett begränsat stöd och fungerar då fungerar endast större fil överföringar än 4Gb endast med KIES?
Microsoft har dessutom blockerat 64GB korten att formateras till NTFS och måste vara i exFat.

http://www.transformerforums.com/for...rosd-woes.html

Förmodligen handlar allt om licens pengar, om varför det inte går överföra stora filer och man måste använda sig av speciella sätt för ändamålet.
De går att formatera ett 64gb minneskort från SanDisk till fat32 men du kan inte göra det med Windows inbyggda formaterings program.. De finns en liknande tråd på samsung galaxy tab 7.7 där de finns en medlem som tipsar om ett program tex.
embu444 is offline   Reply With Quote
Reply




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump



All times are GMT +2. The time now is 11:37.

Serverdrift och kapacitet levereras från ipeer.



Design By: Miner Skinz.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.9 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.