Bankdroid - v1.9.6.4

Diskussion i 'Utveckling och projekt' startad av liato, 6 maj 2010.

  1. M203

    M203 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 dec 2009
    Inlägg:
    186
    Mottagna gillanden:
    16
    Jag får inget om captcha när jag försöker logga in via Nordeas mobilbank dvs m.nordea.se. Däremot står det att mobilbanken har problem och att de jobbar på att lösa det. När jag försöker logga in misslyckas det och det står att det är problem med sessionshanteringen och att cockies är aktiverat. Vilket det är. Var står det något om captcha på mobilbanken vilken bankdroid mig veterligen nyttjar för Nordea?

    Tapatalk
     
  2. M203

    M203 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 dec 2009
    Inlägg:
    186
    Mottagna gillanden:
    16
    Förtydligande: det står att cockies skall vara aktiverat vilket det är.

    Tapatalk
     
  3. Dentist

    Dentist Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 maj 2010
    Inlägg:
    463
    Mottagna gillanden:
    37
    Ort:
    Västra Götaland
    Det konstiga som jag märkte är att om jag handlar t.ex i mataffär det kommer notifiering i telefonens status bar t.ex -50kr , men när jag går in på Bankdroid och kollar på Nordea och saldo då står det inte att jag har handlat och som sagt går inte att uppdatera.
     
  4. woody

    woody Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 sept 2009
    Inlägg:
    319
    Mottagna gillanden:
    19
  5. liato

    liato Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 maj 2010
    Inlägg:
    982
    Mottagna gillanden:
    361
  6. Prassel

    Prassel Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 feb 2012
    Inlägg:
    17
    Mottagna gillanden:
    1
    Hej! Grym app! Är verkligen uppskattad här hos mig! Jag har dock en stilla undran som det kanske svarats på innan men jag har sökt utan framgång. Installerade Bankdroid för några dagar sedan och transaktioner från ungefär en månad tillbaks och framåt importerades? Kan man importera kontohistorik från en längre tid tillbaks? Sitter begränsningen hos Skandiabanken där jag har mina konton?
     
  7. woody

    woody Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 sept 2009
    Inlägg:
    319
    Mottagna gillanden:
    19
    Det som visas är de transaktioner som visas på första sidan på respketive banks mobilsida (eller i Skandiabankens fall första sidan i deras app). Jag gissar att de flesta banker har en "visa fler"-länk på sina mobilsidor så att det skulle gå att komma åt fler transaktioner. För skandiabanken går det ju i deras egen app att trycka på "hämta fler" så informationen finns tillgänglig.

    Det är nog dels väldigt mycket jobb som behövs i Bankdroid för att få till detta och dels skulle det öka risken för att banker "går sönder" p.g.a. ändringar på mobilsidorna.

    Personligen tycker jag inte det är särskilt intressant att se historiken särskilt långt tillbaka i Bankdroid men om man kopplar budgetuppföljningsappar till bankdroid så blir det kanske mer intressant.
     
  8. woody

    woody Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 sept 2009
    Inlägg:
    319
    Mottagna gillanden:
    19
    Jag hoppas att jag inte gjorde något dumt när jag tog bort

    PHP:
    if (urlopen != null) {
        
    urlopen.close();
    }
    i Bank.updateAllTransactions(). samma sak körs ju i Bank.closeConnection() som väl alltifd körs efter updateAllTransactions()

    Jag behövde ha http-sessionen kvar för att logga ut ordenligt i SkandiaBanken.closeConnection() då deras server är väldigt pigg på att spärra inloggningar som inte loggar ut korrekt.

    Sen vet jag inte vad jag tänkte när jag la i hop kontonummer och kontoaliaset i SkandiaBanken.Update(). Om inget alias finns är det ju kanske bra att köra på kontonummer men båda blir väldigt långt...

    Det vore förövrigt kanske bra att kunna lagra kontonummer i Acounts-tabellen och visa i GUI:et på något sätt. Det händer ju att man behöver uppge sitt kontonummer och inte har det i huvudet...
     
    Last edited: 21 mar 2012
  9. demo007

    demo007 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    22 jun 2010
    Inlägg:
    54
    Mottagna gillanden:
    4
    Ort:
    Stockholm
    Jag ser ju här ovan att skandiabanken verkar fixad och då har jag kanske en jättekorkad fråga, men går det och hitta en bankdroid version med fixad skandiabanken kompilerad och klar någonstans? :) den versionen som finns på market bara "låser" kontot efter första inloggningen.

    Saknar bankdroid grymt mycket nu när jag bytt från swedbank till skandiabanken!
     
  10. liato

    liato Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 maj 2010
    Inlägg:
    982
    Mottagna gillanden:
    361
    Att lägga in kontonummer är planerat men kräver ändringar för rätt många banker. För vissa banker plockas kontonummer redan ut men sparas ingenstans.
     
  11. liato

    liato Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 maj 2010
    Inlägg:
    982
    Mottagna gillanden:
    361
    Nordea har konstant problem med deras mobilsida. Kommer antagligen att byta så Bankdroid kör mot deras vanliga sida från och med nästa uppdatering.
     
  12. Eos95

    Eos95 Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    26 jul 2010
    Inlägg:
    1 847
    Mottagna gillanden:
    114
    Ort:
    Stockholm
    Jag har ej kunnat logga in med nordea...
    Kan det bero på deras mobilsida?

    *Skrivet från samsung galaxy s2*Ha en trevlig dag*
     
  13. Lasse-hatten

    Lasse-hatten Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    22 okt 2010
    Inlägg:
    151
    Mottagna gillanden:
    1
    Inget nytt om Jojokort (Skånetrafiken)?
     
  14. Fpow

    Fpow Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    22 feb 2010
    Inlägg:
    169
    Mottagna gillanden:
    3
    Har precis samma problem!
     
  15. M203

    M203 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 dec 2009
    Inlägg:
    186
    Mottagna gillanden:
    16
    Verkar fungera nu igen med Nordea. När det gäller vanliga sidan så har väl varje transaktion där tidsnummer med vilket slår i sönder spendabilitys autokategorisering. Så jag röstar på mobilsidan för Nordea eller iallafall kanske möjligheten att fortsätta kunna använda även den.

    Tack för en grym app!

    Sent from my Xperia
     
  16. berka

    berka Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 nov 2010
    Inlägg:
    156
    Mottagna gillanden:
    2
    Ort:
    Göteborg
    Verkar som man missade mitt senaste inlägg, Nordea har lagt in en spärr, så man kan inte logga in hur många gånger som helst per dag, när denna spärr nåtts måste man skriva in någon typ av capatcha...

    Vet inte om samma sak gäller för vanliga hemsidan eller om det bara är mobilsidan...

    Detta märks om man försöker gå in på banksidan via bankdroid, när den uppdaterat ett antal gånger



    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
     
    Last edited: 24 mar 2012
  17. liato

    liato Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 maj 2010
    Inlägg:
    982
    Mottagna gillanden:
    361
    Ska undersöka om det går att kringgå captchan på något vis.
     
  18. berka

    berka Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    3 nov 2010
    Inlägg:
    156
    Mottagna gillanden:
    2
    Ort:
    Göteborg
    Gör det, ska undersöka hur många gånger som krävs innan den dyker upp.. En idé kanske kan va att appen ber en om att skriva i capatchan om den dyker upp
    :-)

    så här ser capatchan ut: https://mobil.nordea.se/banking-nordea/nordea-c3/captcha.png



    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
     
    Last edited: 25 mar 2012
  19. Hellis

    Hellis Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 jun 2011
    Inlägg:
    127
    Mottagna gillanden:
    14
    Jag skulle hellre vilja att ni satsar på vanliga sidan, om det också löser problemet.
    För på vanliga sidan kan man se vad uttagen varit, vilket jag verkligen saknar.
     
  20. Pliind

    Pliind Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    4 jun 2010
    Inlägg:
    2 075
    Mottagna gillanden:
    152
    Ort:
    Göteborg
    Känns som att Handelsbanken buggar, uppdaterar jag manuellt så går det efter andra försöket, aldrig på första. Verkar vara något liknande med automatiska uppdateringar? enda gången min telefon uppdaterar korrekt är vid 00.00 eller 01.00 på natten :S