Diskussion: Batteriproblematikten förr och nu

Diskussion i 'Galaxy S6 - Allmänt' startad av B-Limey, 10 apr 2016.

Taggar:
  1. B-Limey

    B-Limey Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 feb 2015
    Inlägg:
    31
    Mottagna gillanden:
    13
    Jag tänkte lyfta och diskutera hur ni fixa olika problem med battery slukande processer. Och det är kanske fel forum men det handlar om samsung s6 och andra enheter.
    Så börjar jag med mitt gnäll...De senaste par månader har jag haft Android 6.0.1 på mobilen GS6 i olika varianter såväl rootad som stock. På min tablett Tab S 8.7 root med en custom 5.1.1 rom.
    På bägge enheter har två saker Android os, Android system plötsligt börjat sluka batteriet i vilo läge. Det är rätt trist att gå från typ 1-2% batteri förbrukning per dygn till 20-40%. Särskilt på min Tab S som brukar stå ibland några dagar utan användning.
    Jag undrar vad håller Google på med? Jag gillar att pilla och fixar med mina enheter. Men det är väldigt tråkigt att konstant jaga wakelocks och andra batterihungriga processer hela tiden. När man har fått bukt med problematiska processerna så ska de inte kunna vara återställde eller balla ur igen längre fram. Det här problemet ser jag inte på mina döttrars ipads. Och jag fundera på allvar att köpa en ipad air istället. Jag tycker att man borde kunna förvänta sig att en dyr android enhet borde fungerar näst intill problemfritt OS och appmässigt som stock utan en massor meck och tweaking. Varför ska man behöver roota och slänga in en custom rom för att göra en enhet användbart, Det verkar helt knäpp. T.ex på min Tabs gick jag från 3timmar SOT och kanske om jag hade tur 2-3 dygn standby till 6 timmar SOT och upp till 10 dagar standby med root och en custom rom. på min GS6 2.5 SOT och 18 timmar standby till 4,5 timmar SOT och upp till 2 dygn standby.

    Tänk om Windows hade varit så ojämn efter 5-6 år. Folk skulle har gått upp i taket. Men när det gäller mobilenheter (som kostar lika mycket som en mellanklass bärbar dator) så tycker fölk det blir bättre med nästa versionen och bara stå ut med det.

    Det har verkligen inte blivit bättre på batterisidan med Marshmallow. Även när jag har rootat och har näst intill ingen bloatware, så ligger Android os, Android system högst på batteriförbrukningsliatan. Seriöst om jag har inte en service på då förvänta jag mig att servicen är avstängt inte att systemet i smyg kör det så att jag måste använda mig av en wakelock detector och Greenify för att få den förväntat battteritid som enheten borde klara. I Kitkat hade jag igen problem att jaga wakelocks och fixa lite. OS:et var fortfarande ganska ny och man använde android för att man tyckte det var kul. Nu är vi 2 versioner senare och android N nalkas runt hörnet har jag ingen förväntningar att det blir bättre. Troligtvis kommer det inte vara bättre bara mer komplicerad.

    Hur svårt kan det vara att implementera att när enheten är avstängt att bara samtal och sms kommer fram. Sedan kan man välja själv vilka av sina appar man "white lista" som får cpu tid och får väcka enheten.

    Jag vill kunna använda mina enheter utan att spendera halva min tid i inställningarna för att slippa oroa mig över batteri tiden. Jag blir lite avis på de Apple användare hem hos mig.

    Jag säger ris och tummen ner till Doze och den andra projektet Volta som lyftes fram för någon år sedan.

    Hör gärna av er om vad ni gör och hur ni resonerar kring detta fenomenet i Android.
     
    Last edited: 10 apr 2016
    milky81, svart, Page03 och 2 andra gillar detta.
  2. Galaxy

    Galaxy Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 aug 2009
    Inlägg:
    1 778
    Mottagna gillanden:
    120

    MINA ENHETER

    Kunde inte ha sagt det bättre, har kännt samma sak sen urminnes tider med Android.

    Android OS är rent krasst värdelös när det kommer till batteritid o dyl. Förr eller senare har man drain av nån konstig anledning. Alla lurar, alla tillverkare, alla versioner får förr eller senare problem med detta och man blir förbannad. Hade man haft ett flaggskepp med ett batteri där man oavsett drain inte hade behövt oroa sig, ja då hade man kunnat leva med det. Men när man får 2h skärmtid och måste ha med sig laddare om man är på stan hela dagen, ja då vill man sparka Google mellan benen.

    Problemet är att jag själv känner att iOS eller Windows eller andra små OS inte är några alternativ för mig så jag är fast i Android träsket och måste gnälla om batteritiden [emoji19]
     
    B-Limey gillar detta.
  3. chraist

    chraist Replicant Moderator

    Blev medlem:
    11 aug 2011
    Inlägg:
    7 990
    Mottagna gillanden:
    8 458
    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Google Pixel 7

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Fello
    Telefon:
    Google Pixel 7
    Har inga och aldrig haft några problem med batteri på någon av mina enheter. Det är här Samsung visar hur otroligt dåliga de är på just mjukvaran. Mina nexus enheter fungerar utan problem och likaså fruns LG. Vad vi sett verkar Samsung fått någorlunda ordning på systemet för S7 iaf.

    Så skyll inte på android utan skyll på Samsung då det är där största felet verkar ligga om det nu inte är någon specifik app ni använder som felar.

    Skickat från min Nexus 6
     
    jnsson gillar detta.
  4. B-Limey

    B-Limey Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 feb 2015
    Inlägg:
    31
    Mottagna gillanden:
    13
    Jo Chraist håller med dig att det är Samsungs mjukvara och säkerligen deras kernel som är inte så optimerad för mitt ändamål. Men det är fortfarande Android. Samsung samarbetar med Googles Android team. Min Sony Z3 hade fenomenal SOT och standby tider fast hårdvaran var under all kritik för 6000kr. Nexus enheter är oftast bättre. Min nexus 7 var bra minns jag. Problemet är att jag gillar Samsungs hårdvara och kameror, Moment 22 I-landsprobelm!
     
  5. Galaxy

    Galaxy Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 aug 2009
    Inlägg:
    1 778
    Mottagna gillanden:
    120

    MINA ENHETER

    Ursäkta men typiskt svar som man brukar få av vissa som inte har problem. Jag har haft problem med Sony, HTC och Samsung samt med Google play edition utan sense och TouchWiz. Problemet i grunden är Android OS. Om du går in till olika telefoners forum, HTC, LG, Sony och Samsung så finns det alltid ett batteri tråd med gnällspikar som oss. Google play service som tex oftast är/var bovenr är inget Samsung är ansvarig för.
     
    B-Limey och kalleboston gillar detta.
  6. B-Limey

    B-Limey Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 feb 2015
    Inlägg:
    31
    Mottagna gillanden:
    13
    Galaxy, Ja det lite av det jag försöker säga med min Tab S, allt var toppen tills Google play store eller något annat underliggande app har fått en update som sedan orsaker kaos i OS:et. Att det är samma problem med MM på min S6 tyder på att det är något annat än bara OS:et Lollipop eller MM. Jag var bara nyfiken om det fanns någon som kunde lite magi!! haha
     
    Last edited: 10 apr 2016
  7. Fredriks

    Fredriks Android Medlem

    Blev medlem:
    9 jun 2010
    Inlägg:
    6 204
    Mottagna gillanden:
    2 158

    MINA ENHETER

    Så fort jag skaffade en S7 med 6.0.1 så började mina batteriproblem. Är nu inne på min tredje S7 och även den drar otroliga mängder batteri i standby, fast bara när den är ansluten till wifi. Den sista testade jag att starta upp helt ren, jag anslöt den bara till mitt wifi och ändå drar den kopiöst med batteri i standby. Har kvar min S6 men den har inte fått 6.0.1än då jag är nyfiken på om den kommer bli likadan. Den drar nämligen knappt något på standby på samma wifi och samma sak med alla iPhones i familjen.
     
  8. B-Limey

    B-Limey Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 feb 2015
    Inlägg:
    31
    Mottagna gillanden:
    13
    Va Surt "I feel your pain!" Det är precis varför jag har dragit mig att uppgradera till en S7. Tror jag skulle ha slängt det i sopporna ;) haha
    Men det är precis detta jag meanar, dessa lurar är dyra. Om jag skulle köpa en förstärkare för 7500kr och det orkade inte spela upp min media från t.ex hdmi kanalen eller klarade bara 3 timmars användning innan det stängde av sig. P.g.a mjukvaran så skulle ingen stå ut med det troligtvis. Varför gör vi det med mobiler?
     
  9. svart

    svart Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 aug 2010
    Inlägg:
    74
    Mottagna gillanden:
    7

    MINA ENHETER

    Håller med.
    Android kanske funkar för power-users, men för oss andra blir det uppenbart hur mycket batteri och information som google suger ur våra devicer på "tomgång". Såhär tex: http://1drv.ms/1Xq3Yht
    Och då är det inte något av de klassiska problemen med platsrapportering eller sync-problem, utan en superren fabriksåterställd device.
    Man skulle kunna hoppats att android optimerats mer, men, istället blir det långsamt sämre. Kanske för att google blir girigare att komma åt vår information. Det ligger helt enkelt o deras intresse att konstant tugga cpu och skicka info till googles moderskepp.

    Samma problem för flera tillverkare. Körde nyligen huawei, och även där eldar androidOS/gplay-services upp batteriet.

    Upplever oxå att iOS beter sig mycket effektivare och stabilare. Men, apple vill ha mina pengar och google min information. Och när jag betalar med information ryker även batteriet:(
     
    kalleboston och B-Limey gillar detta.
  10. Asawi

    Asawi Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    6 jul 2012
    Inlägg:
    4 433
    Mottagna gillanden:
    4 718
    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Xiaomi Mi11 Lite

    MINA ENHETER

    Operatör:
    Vimla
    Telefon:
    Xiaomi Mi11 Lite
    Platta:
    iPad Air 2 LTE
    När jag har haft iPhone under kortare perioder för att testa har det just varit att de har dragit ur batteriet för mycket i standby som irriterat mig mer än något annat.
    Mina LG G2 och G3 drar nästan ingenting i standby, men det har varierat kraftigt mellan olika märken som jag har haft så mitt intryck är att tillverkarna optimerar androidmiljön olika bra (eller dåligt). (Nexus 5 som borde varit rätt ren Android var "sådär". Varken särskilt bra eller särskilt dålig)
     
  11. B-Limey

    B-Limey Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 feb 2015
    Inlägg:
    31
    Mottagna gillanden:
    13
    Hmmm det är kanske att gräset bara verkar grönare på andra sidan!!
     
  12. Fredriks

    Fredriks Android Medlem

    Blev medlem:
    9 jun 2010
    Inlägg:
    6 204
    Mottagna gillanden:
    2 158

    MINA ENHETER

    Har kört och kör fortfarande iPhones. Upplever iphone som stabilare på batterifronten. Allafall på senare versioner, både standby och under användning upplever jag som bättre än Android. Nu ska jag inte säga att jag har ständiga batteriproblem på Android för det har jag inte
     
  13. ingfre

    ingfre Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 mar 2016
    Inlägg:
    1 120
    Mottagna gillanden:
    93
    Jag har SAMSUNG GALAXY S4 som jag ej andvender mer. Minns jag rätt sä var det en OTA uppdate som förkortade batteritiden. Har sedan dess lämnat SAMSUNG till förmån för LG & HUAWEI. Så det är vanilla som gäller.
     
  14. reyman66

    reyman66 Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    18 mar 2017
    Inlägg:
    3
    Mottagna gillanden:
    0
    root o disable service dödar alla drains..