Fråga: Formatera minneskortet till FAT32!?

Diskussion i 'Xperia arc - Allmänt' startad av Cubenga, 19 mar 2012.

  1. Cubenga

    Cubenga Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 maj 2011
    Inlägg:
    1 031
    Mottagna gillanden:
    62
    Hej!

    När det kommer till minneskort i Arcen, kan minneskorten vara formaterade i FAT32? Eller måste det vara enbart FAT?

    För, köpte nytt minneskort idag och den var för-formaterad i FAT32.

    Så frågan lyder:

    Går det bra att den kör FAT32 eller måste jag formatera om den till enbart FAT?
    Jag kör med Windows Vista och när jag väljer Formatera i Utforskaren så finns det inget alternativ för FAT.
    Det som finns är FAT32, NTFS och exFAT.

    Tack på förhand.
     
  2. JkJ076

    JkJ076 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 feb 2010
    Inlägg:
    1 015
    Mottagna gillanden:
    75
    Ort:
    Landskrona
    Sätt det i telefonen och formatera det där, så får telefonen minneskortet som den vill ha det.
     
  3. Cubenga

    Cubenga Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 maj 2011
    Inlägg:
    1 031
    Mottagna gillanden:
    62
    Btw, såg nu att minneskortet som följde med Arcen var ett 16 gb Klass 2 kort... Skumt.
    Skulle det inte vara ett Klass 4 kort?

    Isf så förklarar det varför telefonen är seg när man lyssnar på musik och kollar galleri samtidigt...
     
  4. Cubenga

    Cubenga Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 maj 2011
    Inlägg:
    1 031
    Mottagna gillanden:
    62

    Måste jag göra det?
    För jag har redan fört över alla bilder, musik och dyl. till minneskortet och Arcen verkar inte klaga, det ser ut att funka utan några problem.
     
  5. JkJ076

    JkJ076 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 feb 2010
    Inlägg:
    1 015
    Mottagna gillanden:
    75
    Ort:
    Landskrona
    Kör i vind då :-)
     
  6. Cubenga

    Cubenga Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 maj 2011
    Inlägg:
    1 031
    Mottagna gillanden:
    62

    Det uttrycket är jag inte bekant med, men antar att du menar att det bara är o se glad ut o fortsätta.

    Men, låt säga att jag trots allt vill formatera minneskortet.
    Gör jag det under Inställningar -> Lagring, välja "Montera bort SD-kort" och sedan "Radera SD-kort".

    Är det detsamma som formatera kortet?

    Tack tack ^^.
     
  7. JkJ076

    JkJ076 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 feb 2010
    Inlägg:
    1 015
    Mottagna gillanden:
    75
    Ort:
    Landskrona
    Tror inte det, kan vara en miss av mig att jag trodde att det gick att formatera i telefonen; ber om ursäkt för det.
    Men eftersom du kör FAT32 nu, skulle bli problem, formatera det till FAT isf....
     
  8. Cubenga

    Cubenga Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 maj 2011
    Inlägg:
    1 031
    Mottagna gillanden:
    62

    Okej. Antar att man kan formatera minneskortet när man väljer att Återställa telefonen. Gjorde det på min Xperia Mini och där fanns valet att även Formatera Minneskortet.

    Men, om jag nu får problem, hur ska jag formatera minneskortet till FAT då? :S
    Går ju inte på mobilen om jag inte väljer att återställa allt, vilket jag inte vill göra.
    Och i Windows finns inte alternativet FAT, bara exFAT och FAT32 :S.

    Tack för dina svar.
     
  9. JkJ076

    JkJ076 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 feb 2010
    Inlägg:
    1 015
    Mottagna gillanden:
    75
    Ort:
    Landskrona
    Du skall isf formatera till FAT.
     
  10. Cubenga

    Cubenga Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 maj 2011
    Inlägg:
    1 031
    Mottagna gillanden:
    62

    Jo, det förstod jag. Men hur? :)
     
  11. JkJ076

    JkJ076 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 feb 2010
    Inlägg:
    1 015
    Mottagna gillanden:
    75
    Ort:
    Landskrona
    Genom datorn i minneskortläsare.
     
  12. Cubenga

    Cubenga Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 maj 2011
    Inlägg:
    1 031
    Mottagna gillanden:
    62
    Går ju inte. Finns bara FAT32 eller exFAT att välja.
     
  13. JkJ076

    JkJ076 Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    19 feb 2010
    Inlägg:
    1 015
    Mottagna gillanden:
    75
    Ort:
    Landskrona
    Tror inte det skall vara problem att köra FAT32.
     
  14. repan01

    repan01 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 jun 2010
    Inlägg:
    83
    Mottagna gillanden:
    9
    Ort:
    Göteborg
    Kan det inte vara en liten missuppfattning? Minneskortet skall ha filsystemet FAT, och då varianten FAT32? För FAT finns ju i FAT12, FAT16, FAT32 och xdFAT (vFAT är det nog ingen som använder).

    Ibland så kallas FAT16 enbart för FAT, men detta filsystem kan bara hantera diskar upp till 2Gb, så formaterar man ett 16Gb minneskort i FAT16 så kommer man bara kunna använda 2Gb av det, så det känns lite onödigt.

    Tippar därför att det är FAT32 du skall formatera kortet i ..

    Sent from my MT15i using Tapatalk
     
    Cubenga gillar detta.
  15. Cubenga

    Cubenga Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    10 maj 2011
    Inlägg:
    1 031
    Mottagna gillanden:
    62

    Okej. Jag tackar så mycket för ditt svar.
     
  16. repan01

    repan01 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 jun 2010
    Inlägg:
    83
    Mottagna gillanden:
    9
    Ort:
    Göteborg
    Glömde ..

    Då minneskorter är större än 2Gb kommer Windows inte ge dig alternativet att formatera i FAT (dvs FAT16), men det går att lösa via kommandotolken genom att skriva:

    Format x: /fs:fat

    Där x är enhetsbokstaven för ditt minneskort

    Sent from my MT15i using Tapatalk