Guide: Hur du får root på din HTC Sensation & uppdaterar HBOOT. Guide för Windows

Diskussion i 'Sensation - ROM-filer och utveckling' startad av gualm, 24 dec 2011.

  1. jinx

    jinx Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 nov 2011
    Inlägg:
    553
    Mottagna gillanden:
    45
    Ort:
    08
    PATCH FIRMWARE FILES FOR CARRIERS (Use this if you bootloop using 3.24 - 3.32. Flash like normal firmware)

    H3G - http://goo.gl/oLVtj

    så där har du rätt
     
  2. janix

    janix Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 apr 2012
    Inlägg:
    31
    Mottagna gillanden:
    0
    JUpp telen Fungerar nu! Tack men när det går fel det är då man blir orolig å vissa flyr å vissa ställer sig å häller på bensin, vissa hamnar i schock. Jag försöker bara att undersöka å inte göra mer fel. Undrar nu hur radion blev ändrad hm.
    Jag började med PG58IMG.zip sen startade jag om telen å det fans några sms kvar + kontakter:) Nu är man på banan TACKAR Å BOCKAR. Jag kommer att hjälpa andra med liknande problem då det var enkelt att köra via cmd :)
     
  3. jinx

    jinx Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 nov 2011
    Inlägg:
    553
    Mottagna gillanden:
    45
    Ort:
    08
    janix gillar detta.
  4. janix

    janix Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 apr 2012
    Inlägg:
    31
    Mottagna gillanden:
    0
    Tack har tagit hem så det blir lite mera pill då oj snart får jag sova på balkongen, får hoppas att telen få följa med PS Hoppas andra inte gör som jag å missar lite viktig info från starten. TACK JINX
     
  5. janix

    janix Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    13 apr 2012
    Inlägg:
    31
    Mottagna gillanden:
    0

    Behöver jag denna nu?? telen fungerar eller är det en fix oxså för radion??
     
  6. jinx

    jinx Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 nov 2011
    Inlägg:
    553
    Mottagna gillanden:
    45
    Ort:
    08
    är en fix om de bootloopar .. din fungerar så NEJ du behöver den inte ---
     
    janix gillar detta.
  7. 4305ms

    4305ms Adult Droid Medlem

    Blev medlem:
    1 jun 2010
    Inlägg:
    1 331
    Mottagna gillanden:
    68
    Ort:
    Göteborg
    Otroligt dum fråga:

    EDIT:

    Ah, man ska kasta in den där firmware updaten beroende på vilken rom man ska flasha in.


    EDIT2: Bootloopar när jag slängde in 3.32.401.x för att kunna köra Leedroids senaste stabila..
    Några tips?

    HIttade den däringa filen högre upp på sidan. Will try that.
    Fungerar det att kasta in Leedroid över den? ... Är Leedroid det man ska köra btw?
     
    Last edited: 29 apr 2012
  8. jinx

    jinx Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 nov 2011
    Inlägg:
    553
    Mottagna gillanden:
    45
    Ort:
    08
    Du ska inte köra in filen jag länka då den är till för hans CID

    Kör in mikes frendly firmware finns på XDA
     
  9. zetrri

    zetrri Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 apr 2011
    Inlägg:
    107
    Mottagna gillanden:
    2
    hej
    jag bara undrar om det är någon som har använt den här metoden för att s-offa 1.27 bootloadern:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1614617

    måste jag även då flasha en rom som har samma firmware som stock ics eller kan jag då fasha te.x gingerbread?
     
  10. jinx

    jinx Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 nov 2011
    Inlägg:
    553
    Mottagna gillanden:
    45
    Ort:
    08
    Om du flasha in Hboot 1.27 kan du inte köra gingerbred utan bara ICS,
    Vill du köra GB måste du nedgradera din hboot.

    O jag använde den metoden.
    Fungerar inte helt smärtfritt men dom ger bra support om du råkar ut för strul.
    Eller så kan jag hjälpa dig göra deras metod manuelt
     
  11. zetrri

    zetrri Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 apr 2011
    Inlägg:
    107
    Mottagna gillanden:
    2
    Går det att nedgradera då?
    Måste man nedgradera/uppgradera varje gång man växlar mellan ics och gb?
    Och jag skulle gärna få hjälp med det.
    Jag vet att den är ganska gammal men jag skulle köpa den beg på fredag.
     
  12. vulfgar

    vulfgar Adult Droid Staff Member

    Blev medlem:
    14 maj 2011
    Inlägg:
    1 442
    Mottagna gillanden:
    166
    Ort:
    Bohuslän
    Varför växla mellan GB och ICS? Det är ju joxigt i och med att du måste växla firmware varje gång. Det finns ett par mellanvarianter av firmware som funkar för både GB och äldre versioner av ICS, men det är inget som rekommenderas. Jag ser inte heller någon aktivitet längre när det gäller rommar för GB, all kockarna kokar för ICS och det finns ju mycket att välja på där. :)
     
  13. zetrri

    zetrri Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 apr 2011
    Inlägg:
    107
    Mottagna gillanden:
    2
    Okej, men det är det att jag gillar gb mer än ics :)
    Så om jag gör den där metoden med (ståltråden? Eller vad är det?)
    Kan jag nedgradera hboot då?
    Är firmware samma som hboot eller?
     
  14. jinx

    jinx Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 nov 2011
    Inlägg:
    553
    Mottagna gillanden:
    45
    Ort:
    08
    Ja åå samtliga frågor

    Vilken hboot har du nu? du behöver bara göra ståltrådsvarianten på 1.2x
     
  15. zetrri

    zetrri Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 apr 2011
    Inlägg:
    107
    Mottagna gillanden:
    2
    Jag har 1.27.
    Sorry att jag fråga samma frågor :)
     
  16. vulfgar

    vulfgar Adult Droid Staff Member

    Blev medlem:
    14 maj 2011
    Inlägg:
    1 442
    Mottagna gillanden:
    166
    Ort:
    Bohuslän
  17. jinx

    jinx Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 nov 2011
    Inlägg:
    553
    Mottagna gillanden:
    45
    Ort:
    08
    Skit i o leta på rätt CID. Fixa supercid så slipper du bry dig
     
  18. vulfgar

    vulfgar Adult Droid Staff Member

    Blev medlem:
    14 maj 2011
    Inlägg:
    1 442
    Mottagna gillanden:
    166
    Ort:
    Bohuslän
    Jo, instämmer till fullo i detta! :)
     
  19. zetrri

    zetrri Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 apr 2011
    Inlägg:
    107
    Mottagna gillanden:
    2
    Gjorde det det på min dhd så det ska väll gå nu med.
    Vad gör supercid egentligen?
     
  20. jinx

    jinx Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 nov 2011
    Inlägg:
    553
    Mottagna gillanden:
    45
    Ort:
    08
    CID är ett id som anger vart din telefon här hemma. typ land o så.

    Genom i skriva supercid gör du den global o dy behöver inte bry dig o installera för rätt land typ.

    (Kraftigt förenklat)