Problem ansluta telefoner till WiFi med begränsad Internetanslutning

Diskussion i 'Allmänna diskussioner' startad av peli44, 5 jun 2017.

  1. peli44

    peli44 Infant Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 jun 2017
    Inlägg:
    9
    Mottagna gillanden:
    0
    Vi har ett WiFi nät för en speciell tillämning. Normalt kommer användarna bara att ansluta sina telefoner till WiFi nätet och sen accessa lokala tjänster. Några undantag finns där man accessar t.e.x. Apple store och Google play för att ladda ner appar plus en extern server för några hemsidor. Accessen ut från WiFi nätet görs genom en brandvägg. Utifrån kan man inte nå någonting på WiFi nätet.
    Det som är lite jobbigt nu är att Androidtelefoner av olika fabrikat uppför sig på olika sätt. Men all verkar meddela att man inte har Internetaccess och på vissa kan man då godkänna att det ska vara så, nexus t.ex., medan andra inte alls går att koppla upp, tex, Samsung. De sistnämnda säger att det krävs Internetaccess för att koppla upp på WiFi nätet.
    Finns det något sätt at komma runt detta? Jag är övertygad om att problemet inte fanns på telefoner med äldre versioner av Android, det kan ha kommit med Android 6 eller möjligen 5. För en iPhone uppstår inte problemet, den talar bara om att Internetaccess saknas.
    Finns det någon möjlighet att man i brandväggen öppnar accessen mot några servrar eller något annat. Vet någon hur telefonerna gör sin kontroll av att de har Internetaccess? Vi har möjlighet att öppna brandväggen, men vill ha den så sluten som möjligt för att användarna inte ska sitta på WiFi nätet och surfa eller streama eller göra sånt som det inte är tänkt för.
     
  2. andersgg

    andersgg Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 dec 2016
    Inlägg:
    63
    Mottagna gillanden:
    47