Sony Xperia S

Diskussion i 'Xperia S - Allmänt' startad av jebediah, 10 jan 2012.

  1. mrNoodles

    mrNoodles Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 apr 2010
    Inlägg:
    1 789
    Mottagna gillanden:
    104
    Ort:
    Borlänge
    Inställningar/ trådlöst och nätverk/ mobila nätverk/nätverksläge - endast GSM

    Sent from my LT26i using Tapatalk
     
    XperiaS gillar detta.
  2. n3rox

    n3rox Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 sept 2009
    Inlägg:
    475
    Mottagna gillanden:
    4
    Ort:
    Trollhättan
    Hittar ingenstanns om det finns en ljussensor i telefonen så man slipper ändra ljusstyrkan själv?
     
  3. zelxi

    zelxi Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    15 aug 2010
    Inlägg:
    173
    Mottagna gillanden:
    5
    Ort:
    Malmö
    Sitter en bredvid lysdioden, alltså höger om lysdiod och vänster om närhetssensorn.
     
  4. Andresin

    Andresin Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 jun 2009
    Inlägg:
    493
    Mottagna gillanden:
    37
    Ort:
    Stockholm
    Det besvarades så här av Sony tidigare i tråden.
    Edit: Post 1645 på sidan 83.

     
  5. PsyCam

    PsyCam Kid Droid Medlem

    Blev medlem:
    21 mar 2012
    Inlägg:
    9
    Mottagna gillanden:
    2
    3G stänger av sig under samtal

    Varje gång jag är i ett samtal så går telefonen automatiskt över till 2G. När samtalet är över går den över till 3G igen. Väldigt störigt att inte kunna prata med någon och samtidigt kolla gps, mail o.s.v.
    Är detta någon slags inställning i telefonen? Det funkade utmärkt att prata och surfa samtidigt på min förra ZTE Blade, så jag tvivlar på att det är operatör-relaterat.

    Ser i listan över operatörer att Tele2 2G har en liten hussymbol jämte sig också, jag kan välja att bocka i 3G, men inte välja att göra Tele2 2G till standard (vilket jag antar att huset betyder).

    Nån som har nåt tips?
     
  6. Vallenexus

    Vallenexus Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 mar 2010
    Inlägg:
    38
    Mottagna gillanden:
    0
    Har ett litet, eller ganska stort problem. Tror inte det är hårdvaru-relaterat utan snarare hänger på min operatör, tele2, men någon kanske kan hjälpa mig ändå!?

    Jag tappar datatrafiksnätet jämnt och ständigt. Det kräver en quickreset i flygplansläget, sen fungerar nätet perfekt tills jag låtit telefonen legat i standby någon timme, sen är det samma visa igen.

    Hittils har jag testat att starta om telefonen, putsat upp simkortet, flygplanslägen, manuella surf-inställningar, force 3g Sweden, automatiska nätinställningar osv osv.

    Det enda jag inte gjort är att testa ett annat simkort, eftersom jag inte får upp luckan till min jobbtele (Iphone 4S).

    Tips på mitt problem, någon?
     
  7. wmb

    wmb Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    19 okt 2009
    Inlägg:
    4 446
    Mottagna gillanden:
    230
    Ort:
    Norrköping
    luckan till iphone öppnar du med ett gem :)

    Men en riktig systemåterställning då?
     
  8. Vallenexus

    Vallenexus Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    5 mar 2010
    Inlägg:
    38
    Mottagna gillanden:
    0

    Humm, lyckades inte ens med den smalaste nyckelringen jag hittade, avsevärt mycket smalare än ett gem. Min lucka har alltid "strulat" lite iof.

    Förstår inte på vilket sätt en systemåterställning skulle hjälpa? Känns ju lite bittert att blåsa ur en helt ny telefon som jag alldeles nyligen lyckats tweaka till efter eget tycke och smak. Men absolut, ger du mig något bra argument till varför det borde lösa mitt problem så gör jag en återställning.
     
  9. Rico01

    Rico01 Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 jun 2010
    Inlägg:
    275
    Mottagna gillanden:
    10
    Jag skulle ha provat ett nytt sim-kort innan jag gjorde en återställning. En annan person på forumet hade tror jag liknande bekymmer som dig och fixade det med nytt sim-kort. http://www.swedroid.se/forum/showthread.php?t=68221
     
  10. Fredriks

    Fredriks Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    9 jun 2010
    Inlägg:
    3 090
    Mottagna gillanden:
    291
    Jag skulle börja med att kolla/ ev ändra APN inställningarna
    Länk till swedroids APN inställningar
    för samtliga operatörer.

    Testa först med att skapa ett helt nytt APN med dom inställningarna som står i wikin,välj sedan den ""profilen" och starta om telefonen alt sätt den i flygplansläge och tillbaka igen.

    Återställning av telefonen skulle jag vänta med och göra som sista nödlösningen
     
  11. gizero

    gizero Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    30 jul 2011
    Inlägg:
    269
    Mottagna gillanden:
    8
    Jag har också Tele2 som operatör, men jag har inte detta problem med min Xperia S. Min telefon ligger i standby mest hela dagen när jag jobbar, men 3G funkar alltid direkt när jag börjar pilla. Det problem du beskriver hade jag däremot med min HTC Desire när jag körde Cyanogen Mod, något jag aldrig hittade en lösning på (funkade alltid med stock-rommen).
     
  12. holck

    holck Android Apprentice Medlem

    Blev medlem:
    2 aug 2010
    Inlägg:
    4 421
    Mottagna gillanden:
    447
    Ort:
    Stockholm
    Sätt luren i wcdma onlyläge med skräpoperatörer som tele2 så går den inte ned till edge

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
     
  13. lang0liers

    lang0liers Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    12 okt 2010
    Inlägg:
    44
    Mottagna gillanden:
    0
    Ort:
    Kristianstad
    Hade exakt samma problem när jag köpte min HTC Desire HD med samma operatör. Nytt SIM-kort gjorde susen.
     
  14. Galaxy

    Galaxy Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    7 aug 2009
    Inlägg:
    1 670
    Mottagna gillanden:
    85
    Ort:
    Stockholm
  15. alle556

    alle556 Youth Droid Medlem

    Blev medlem:
    17 sept 2010
    Inlägg:
    30
    Mottagna gillanden:
    0
    Ort:
    Skåne
    Bara jag som tycker S/Se:s Xperia mobiler har varit lite sega i touchen. Och att dom har relativt många "microlagg" i gämfört med andra android mobiler (har vänner med HTC och Samsung). Och gämförelsevis med Iphone så är det stor skillnad.

    Äger både Xperia S och Xperia X10 samt en iphone 4.

    Har ändå gillat Xperiorna mest men tycker dock att touchen kunde ha varit bättre.

    Vad är er uppfattning ?
     
  16. zrra

    zrra Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    24 aug 2010
    Inlägg:
    467
    Mottagna gillanden:
    32
    Samma sak för mig :( hade en SGSII innan och tycker touchen på den är bättre :(
     
  17. sparriskrigaren

    sparriskrigaren Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    11 aug 2010
    Inlägg:
    396
    Mottagna gillanden:
    15
    Ort:
    Hägersten, Stockholm
    Google Play laggar ju rätt friskt i scrollningen och så, det är rätt obegripligt för mig. Hoppas verkligen att detta styrs upp i och med ICS.. :)
     
  18. Droidsson_1

    Droidsson_1 Bannlyst

    Blev medlem:
    29 okt 2010
    Inlägg:
    405
    Mottagna gillanden:
    101
    Byt micro-sim, jag bytte och allt fungerar normalt efter bytet.
     
  19. XperiaS

    XperiaS Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    21 feb 2012
    Inlägg:
    669
    Mottagna gillanden:
    47
    Va nån som frågade om HDMI kabeln följde med i kartongen, fick detta svar av Sony.

    Tack för att du kontaktade Sony Ericsson Contact Center.

    köper du telefonen i Sverige medföljer normalt dessa tillbehör:
    Handsfree (MH750)
    HDMI-kabel
    Skärmskydd
    NFC-taggar
    Laddare/USB-kabel

    Med vänliga hälsningar,
    /Rickard
    Sony Ericsson Contact Center
     
  20. superjohan

    superjohan Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    8 okt 2010
    Inlägg:
    163
    Mottagna gillanden:
    15
    Jag fick hem nallen precis nyss. Hade HDMIkabel med. Detta va tele2erbjudande från katshing.

    Nu väntar jag på mitt microsim bara!!! :)