Spontandör din datatrafik? [Tele2]

Diskussion i 'Mobiloperatörer' startad av amullo, 7 dec 2011.

?

Har din datatrafik dött spontant utan att du ändrat någon inställning i telefonen?

  1. Ja, en gång

    5 röst(er)
    3,8%
  2. Ja, flera gånger

    102 röst(er)
    78,5%
  3. Nej, datatrafiken fungerar bra

    23 röst(er)
    17,7%
  1. Cupcakes

    Cupcakes Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    7 743
    Mottagna gillanden:
    986
    Ort:
    Uppsala
    Då bör du köra på 3 eller Telenor. Fördelen med 3 är att de bygger ut sitt 3G i 900-bandet i rask takt vilket ger, det är redan utbyggt mycket på västkusten. Detta gör 3 som enda operatör i Sverige.De har även haft Sveriges bästa 3G nät 5 år i rad. Alltså kan du förvänta dig stor och bra 3G täckning.

    Fördelen med Telenor är att de har ett GSM nät, det delas idag med Tele2. De har även Sveriges näst bästa 3G nät. De satsar mest på sitt 4G nät idag för att få det stort och snabbt. Det satsas även en hel del på GSM nätet och samarbetet med Tele2 kring det.

    Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
     
  2. edge

    edge Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    8 sept 2009
    Inlägg:
    253
    Mottagna gillanden:
    4
    Ort:
    Göteborg
    Tele2 har varit helt hopplöst idag i göteborg. Frågan är vad man ska byta till?
     
  3. Cupcakes

    Cupcakes Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    7 743
    Mottagna gillanden:
    986
    Ort:
    Uppsala
    Läs mitt inlägg innan ditt. Det är min syn på det hela.

    Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
     
  4. wMathy

    wMathy Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    20 apr 2010
    Inlägg:
    396
    Mottagna gillanden:
    20
    3 är överlägset bäst i Göteborg, man har täckning precis överallt, och snabb datahastighet. Telenor har också helt okej hastighet, men inte lika snabb som 3, dessutom är de dyrare.
     
  5. baracken

    baracken Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 feb 2011
    Inlägg:
    1 700
    Mottagna gillanden:
    103
    Ort:
    Nyköping
    Tycker det blivit bättre sen jag satte telefon endast 3g

    From my I9100 it is sent
     
  6. Cupcakes

    Cupcakes Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    7 743
    Mottagna gillanden:
    986
    Ort:
    Uppsala
    Om du menar med Tele2 så är det självklart en lösning. Det problem jag fick när jag hade Tele2 med endast 3G läget på var att jag inte hade någon täckning på ganska många ställen inomhus - där deras GSM nät fanns.

    Men bra om det fungerar för dig :)

    Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
     
  7. jed_the_humanoid

    jed_the_humanoid Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    8 dec 2010
    Inlägg:
    333
    Mottagna gillanden:
    20
    Ort:
    Göteborg
    Jag har alltid endast 3G, men problemet då är att 3G/H försvinner och bara staplarna är kvar, dvs ingen datatrafik alls.
     
  8. baracken

    baracken Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 feb 2011
    Inlägg:
    1 700
    Mottagna gillanden:
    103
    Ort:
    Nyköping
    Det är synd :-\

    From my I9100 it is sent
     
  9. jnsson

    jnsson Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    2 170
    Mottagna gillanden:
    128
    Ort:
    Stockholm
    Jag visste inte att Telenor delade GSM nät med Tele2. Tror du tar fel. Det är 4G som Telenor och Tele2 bygger tillsammans.
     
    Zorro gillar detta.
  10. baracken

    baracken Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    23 feb 2011
    Inlägg:
    1 700
    Mottagna gillanden:
    103
    Ort:
    Nyköping
    Vad jag hört så hyr 3 in sig på Telenors gsm-nät men då utan data

    From my I9100 it is sent
     
  11. Toneloc

    Toneloc Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2009
    Inlägg:
    1 864
    Mottagna gillanden:
    177
    Ort:
    Enköping
    iom sambyggnation av 4G så uppgraderar de även GSM-nätet med delar från samma lev som för 4G (Kinesiska Huawei) vilket innebär att man slår ihop näten samt att man även får tillgång till Edge.
     
  12. Toneloc

    Toneloc Senior Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 sept 2009
    Inlägg:
    1 864
    Mottagna gillanden:
    177
    Ort:
    Enköping
    Dessa roamingavtal har upphört, dvs 3 har ingen roaming med telenors GSM-nät längre.
     
  13. Cupcakes

    Cupcakes Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    7 743
    Mottagna gillanden:
    986
    Ort:
    Uppsala
    Som två tidigare redan sagt så stämmer det jag sa. I samband med utbyggnaden av Tele2s och Telenors 4G (Net4Mobility) har de samtidigt slagit ihop nätet samt byggt ut edge.

    3 hyrde in sig för några år sedan på Telenors GSM-nät med data då också, detta pga att de var en ny operatör och deras 3G-täckning inte var fullgod än. När de avslutade samarbetet så täckte deras 3G-nät så stor del att det ansågs godkänt.
     
  14. jnsson

    jnsson Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    2 170
    Mottagna gillanden:
    128
    Ort:
    Stockholm
    Okej, så om jag förstår det rätt så kan jag använda Telenors GSM nät från min Comviq sim-kort? Har jag fattat det rätt?
     
  15. Cupcakes

    Cupcakes Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    7 743
    Mottagna gillanden:
    986
    Ort:
    Uppsala
    Det används automatiskt. Du kan inte välja "Telenor" när du söker nät manuellt. Det står fortfarande två olika operatörsnamn, men täckningen ska motsvara varandras.
     
  16. Nth

    Nth Teen Droid Medlem

    Blev medlem:
    6 maj 2010
    Inlägg:
    192
    Mottagna gillanden:
    22
    Att tillägga är att de har egna backbonenät så det kan vara vissa skillnader mellan de två trots delade basstationer

    Skickat från min Galaxy Nexus
     
  17. Cupcakes

    Cupcakes Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    7 743
    Mottagna gillanden:
    986
    Ort:
    Uppsala
    Precis, det enda som delas är ju signalen från masten som skickas ut. Så täckningen är likvärdig - men belastningen skiljer sig!
     
  18. jnsson

    jnsson Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    2 170
    Mottagna gillanden:
    128
    Ort:
    Stockholm
    Det var så jag menade. Okej. Då har man lärt sig något nytt. Så om jag inte har täckning med Comviq, men Telenor har täckning vad står det i min mobil då? Telenor SE eller Comviq? Och räknas det som Roaming?
     
  19. Cupcakes

    Cupcakes Android Veteran Medlem

    Blev medlem:
    14 jan 2011
    Inlägg:
    7 743
    Mottagna gillanden:
    986
    Ort:
    Uppsala
    Comviq ska ha GSM täckning på samma ställen som Telenor. Alltså kommer det alltid stå Comviq eller Tele2 i din mobil. I princip aldrig Telenor.

    Det räknas inte som roaming då du fortfarande är ansluten till Tele2s nät, då de endast delar signaler från masten - inte backbone nät. Så de har alltså GSM täckning på samma ställen nuförtiden :)

    Har Telenor däremot 3G täckning där Tele2 inte har det - så kan du inte använda Telenors nät, utan det gäller som sagt bara GSM.

    Skickat från min HTC One X via Tapatalk 2
     
  20. jnsson

    jnsson Professional Droid Medlem

    Blev medlem:
    9 jun 2011
    Inlägg:
    2 170
    Mottagna gillanden:
    128
    Ort:
    Stockholm
    Okej. Jo jag har märkt att dem inte delar 3G täckning då jag är i närheten av vagnhärd, där har Telenor bra 3G men Tele2/comviq har bara G/E. Och en till fråga, har alltid undrat vad backbone är