Vilka rootbinaries använder du?

Diskussion i 'Allmänt' startad av lassekongo, 31 maj 2016.

  1. lassekongo

    lassekongo Android Apprentice Hedersmedlem

    Blev medlem:
    6 aug 2011
    Inlägg:
    3 609
    Mottagna gillanden:
    1 122
    Telefon:
    OnePlus 6

    MINA ENHETER

    Telefon:
    OnePlus 6
    Till en början såg jag root på min Android som en fördel där jag kunde modifiera min telefon som jag ville, men efter att ha haft olika distributioner av Linux på min dator under de senaste åren har jag börjat inse hur kraftfull rootanvändaren egentligen är och vad man kan åstadkomma med root.

    Idag känns det som att SuperSU är det mest populära/enda alternativet för root och SuperSU är closed source. Det är en utvecklare som skapar de rootbinaries som många verkar använda sig av på sina enheter. För mig är det faktum att SuperSU är closed source ett problem eftersom man bör kunna granska vad en app med root - eller i det här fallet rootbinaries - egentligen gör, givet hur kraftfull rootanvändaren egentligen är.

    Min fråga är: vilka open source-alternativ till SuperSU finns det idag och hur ser säkerheten kring dessa ut? Vilka rootbinaries och tillhörande superuserapp använder du och varför?

    Det alternativ jag har hittat är phhs Superuser som bygger vidare på Koushs, men det känns som att den har en bit kvar innan den blir stabil. Någon som har provat den? http://forum.xda-developers.com/android/software-hacking/wip-selinux-capable-superuser-t3216394

    XDA hade för övrigt ett ganska intressant inlägg om open source-root för ett tag sedan: http://www.xda-developers.com/the-importance-of-open-source-in-root/
     
    Hund gillar detta.