Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Fredagshumor: Apps på Apples App Store får ej omnämna Android?

Postat:
10:45 - 2010-02-05
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Först och främst: vi är inte ute efter att starta ett så kallat ”flame war” mellan iPhone och Android här, men vi tyckte ändå att detta var så pass tragikomiskt att det är värt några rader.

Utvecklaren av den populära appen ”Flash of Genius” har fått ett mail från Apple där han ombeds ta bort en rad i applikationens beskrivning, på grund av ett kort omnämnande av Android.

”Flash of Genius” deltog i den av Google arrangerade tävlingen ”Android Developer’s Challenge 2”, och då applikationen placerade sig bland de tio bästa så ville förstås utvecklaren påtala detta i appens beskrivning på App Store.

Men se det går inte för sig, tydligen, enligt Apples mail:
 

Dear Flash of Genius, LLC,

Thank you for submitting Flash of Genius: SAT Vocab 2.2 to the App Store. During our review of your application, we found that your application contains inappropriate or irrelevant platform information in the Application Description and/or Release Notes sections.

Providing future platform compatibility plans or other general platform references are not relevant in the context of the iPhone App Store. While your application has not been rejected, it would be appropriate to remove “Finalist in Google’s Android Developer’s Challenge!” from the Application Description [Emphasis added].

Please log into iTunes Connect to make appropriate changes to the Application Description now to avoid an interruption in the availability of Flash of Genius: SAT Vocab 2.2 on the iPhone App Store.

 

Är detta en del i ett småaktigt litet krig mellan de två giganterna, där de två föregående ronderna har varit Steve Jobs sågning av Google och Googles pinch-to-zoom-tillägg i den nya Nexus One-uppdateringen, eller är detta helt orelaterat? I vilket fall som helst så anser vi nog att det här senaste tilltaget av Apple förmodligen skadar dem mer än någon annan, då Apples anseende som kontrollmaniker knappast kommer mattas… men vi tackar dem i alla fall för ett gott skratt.

Kanske borde Google svara med att censurera ordet ”iPhone” i Google Reader? Kanske ett word replace-filter så att iPad blir MaxiPad? Ge gärna egna förslag på en lämpliga kontringar från Google i kommentarerna.
 

Via Geek.com.

 • Min första idé är att blockera Safari så de inte kommer åt sökmotorn, de möts bara med ett meddelnade ”Dear Steve.. Fuck you.”

 • Nenne

  Lägg till en rolig notis när folk söker på apple grejer via google: ”yes we allow apple to be mentioned”

 • m0s

  Om någon googlar på ”iphone” så redirectas man direkt till google.com/phone

 • Linus

  Det handlar ju dock om att den som köper appen inte kan veta att iPhone versionen är likadan som Android versionen.

  Det blir som att säga:

  Assasins Creed – Iphone version
  ”Assasins Creed har blivit årets spel till XBOX360”
  Kom och köp!

  Beskrivningen måste ta upp den produkt som säljs och inte hänvisa till hur bra en version till annan plattform är, även om de må vara lika.

  I det här fallet blir det ju absurt, men regler behöver väl vara generella.

  (Sen klart utvecklarna drar ut mailet på nätet, bättre reklam för sin app är svårt att få.)

 • maka

  @ Wasabi +1
  haha det skulle va kul om google bannar apple utan varning typ blockera deras maps app, youtube, safari mm. dock endast för iphone/ipod undrar vad som kommer att hända då, hur kan apple skada google? de har ingen chans?

 • Joakim

  Google borde uppmana alla Android-utvecklare att i sina beskrivningar hänvisa till en motsvarande Iphone-app, kanske för att visa ”det som går att göra till Iphone, går till Android också, fast lite snyggare, lite bättre”.

  @Linus: Jag tycker nog att det är lite mer berättigat att jämföra Iphone med Android än med Xbox360. Man ser ju hela tiden jämförelser mellan t.ex. PC-spel och vad de fått för betyg till PS3/Xbox360 och jag ser inget konstigt med det.

 • Victor

  Linus :
  Det handlar ju dock om att den som köper appen inte kan veta att iPhone versionen är likadan som Android versionen.
  Det blir som att säga:
  Assasins Creed – Iphone version
  “Assasins Creed har blivit årets spel till XBOX360″
  Kom och köp!
  Beskrivningen måste ta upp den produkt som säljs och inte hänvisa till hur bra en version till annan plattform är, även om de må vara lika.

  Förstår inte hur du kan jämföra en mobil med en spelenhet? Självklart har du lite rätt, men då gäller ju att programmet verkligen skiljer sig så stort. Men om programmet skulle fungera likadant till båda telefonerna så tycker jag att det var en dålig sak av apple att göra.

 • 2infinity

  Wasabi :Min första idé är att blockera Safari så de inte kommer åt sökmotorn, de möts bara med ett meddelnade “Dear Steve.. Fuck you.”

  ´
  HAHAHAHAHAH! Fyfan va roligt det vore! :D snacka om flippat krig isf! XD

 • Patrik

  Kul hur saker förändras, Apple har under 80-90 talet setts som ett friare öppnare mer individuellt OS m.m. än te.x. M$ m.fl….
  Å nu kör dom rena nazi racet ! Steve, va hände ???

  De värsta e hur alla fanboyz försvarar sin låsta iPhone, å när dom inte får argumenten att gå ihop så säger dom men den går å jailbreaka….

  Så länge Apple inte blir mer libre kommer jag iaf aldrig köpa någon av företagets produketer !

 • Erik Ellis

  ”Your browser is no longer supported. Some functionality may not work as expected. Please downlo… Ohh wait, you screwed”

 • Macintosh

  Haha, inte ute efter flame wars!?

 • Pelsius

  @2infinity
  Det är ju skapligt kul om google blockar allt som rör apple, vad händer då? :-)
  De kanske skulle göra det i typ en vecka o se hur allt rasar samman för Apple…

 • Jag är lite rädd att både Google och Apple är på väg att få nån form av storhetsvansinne.

 • @Erik Ellis
  Good one!

 • Ulvhamne

  Nenne :
  Lägg till en rolig notis när folk söker på apple grejer via google: “yes we allow apple to be mentioned”

  Bästa iden hitills. Inte nog med att man ger apple en subtil känga, man framställer sig själva som ett öppet alternativ.

 • Ulvhamne

  @Kalle
  På väg?
  De verkar båda två redan ha fått det.

 • Niclas

  HAHAHA!! Fy fan vad Apple är patetiska! (Som vanligt.) Aldrig en produkt från Apple!

 • uno

  Linus :
  Det handlar ju dock om att den som köper appen inte kan veta att iPhone versionen är likadan som Android versionen.
  Det blir som att säga:
  Assasins Creed – Iphone version
  “Assasins Creed har blivit årets spel till XBOX360″
  Kom och köp!
  Beskrivningen måste ta upp den produkt som säljs och inte hänvisa till hur bra en version till annan plattform är, även om de må vara lika.
  I det här fallet blir det ju absurt, men regler behöver väl vara generella.
  (Sen klart utvecklarna drar ut mailet på nätet, bättre reklam för sin app är svårt att få.)

  Platformarna är så pass lika (lika stor skärm, ungefär samma användningsområde) att de flesta normalt funtade konsumenter inser att om appen fått utmärkelser på den ena platformen finns det god chans att den fungerar bra på den andra. Detta är helt klart relevant information. Det kan vara skillanden mellan att kunden tittar närmare på applikatinen eller går vidare.

 • peterthegreat

  Creds till första kommentaren, fick mig ett gott skratt. :)

  Efter att ha läst alla inläggen inser man vilken makt Google egentligen har på internet. Blocka Apples produkter från Youtube så kommer ju dom flesta ungdomarna(och möjligtvis äldre såklart) hoppa i taket. Blocka Apple från Google’s sökmotor så kommer man nog få se x antal Mac’s o iPhone’s ligga ute på gatan, sönderslagna av rent hat. Sen efter det kommer majoriteten springa runt o skryta om sina Androids istället. :)

 • Björkis

  Ja helt sjukt… Men allt måste bottna helt i att Apple är rädda för Android och inte på något sätt ge ”gratis reklam” åt värsta konkurrenten.

  Ett medel i kriget kunde ju vara att ord som mac, iphone, apple etc bandlystes i Android enheter… ;-)

  Nerver mac!

 • Detta är småpotatis för Appple att censurera. Däremot skulle Google aldrig drömma om att göra motsvarande. Skillnaden är att användarna hos Google inte är företagets egentliga kunder utan är egentligen tillgångar. Man bränner inte tillgångarna i företaget.

 • alongusername1

  Blir nog svårt att starta ett flamewar på en fansida för ena laget. Tror inte så många iFåne personer hänger på Swedroid? :)

  Med det sagt, jag blir inte förvånad, detta är helt klart Apples linje och det är därför jag aldrig någonsin köpt eller kommer köpa en Apple produkt. Google är klart mer tillmötesgående på denna punkt.

 • Allan

  Dessutom så vem bryr sig om vart dom hamnade på Android Developer’s Challenge 2 eftersom det är appen som ska beskrivas och inte programerarnas ego…
  …men får man tro många kommentarer så är egoboosting tydligt det viktigaste man kan ha appstore till.

 • Danqwish

  Så nöja att jag valde att testa Android istället att ta en Iphone.

 • Joppe

  @Per-kele
  Google har i Kina visat att man både kan censurera värre saker en en appstore och sedan utan problem bränna ”tillgångarna” i form av kunder.

  Jag diggar Google, men jag är inte naiv.

 • janne

  nu får vi inte blunda för Google.
  Google må vara ”öppet” men till vilket pris ( http://www.idg.se/17.108/2.1085/1.291892/google-forhandlar-om-samarbete-med-nsa )

  ”Tanken att världens största söktjänst börjar samarbeta med USAs största underrättelseorganisation har skapat oro och motstånd bland flera organisationer som värnar för integritet och privatliv på internet.”

  Kanske har vi kommit så pass i utvecklingen att öppenhet har ett pris, frågan är vad priset är.
  kontroll av MAC?
  kontroll av NSA?
  kontroll av WIN?

 • skinksallad

  Om google skulle blocka alla sina tjänster på alla Apple tillverkade enheter så skulle det bli roligt, och om de skulle få med sig Bing&Yahoo så skulle mac ägare få panik…
  Lawl…

 • JHPadu

  Allan :Dessutom så vem bryr sig om vart dom hamnade på Android Developer’s Challenge 2 eftersom det är appen som ska beskrivas och inte programerarnas ego……men får man tro många kommentarer så är egoboosting tydligt det viktigaste man kan ha appstore till.

  Man kanske helt enkelt vill visa att man kan leverera en bra produkt. Alla företag visar väll upp vilka utmärkelser och höga betyg deras produkter/företag har fått. (Tycker t.ex. att det står ”bäst it test i M3” på var och varanan TV.)
  Ja, klart det är i vinstdrivande syfte. Annars skulle de väll inte sälja något alls.

 • MAn blir ju lite smått förbannad, i app store ska väl en utvecklare kunna skryta med sina bedrifter för att få ett plus i kanten. Jag tycker det här var droppen, Apple har nästan alltid men nu mera, kommer alltid se negativt ut i mina ögon.

 • kanelen

  Den nya iSad:en blev väl ingen vidare succé eller? Apple har ju inte kommit med något nytt minus iSad:en på senaste tiden medan Android får fler och fler anhängare och tillverkare. Android är på väg upp, Apple kan ta sig.

 • itix

  @Patrik
  Tja, det sista jag köpte av dem var min 5.5 Gen iPod och den är numera upplåst via rockbox. Tack så mycket open source för att ni gjorde min iPod användbar igen…

 • itix

  @Ulvhamne
  Exakt!

 • Mikael

  Jag förstår att Apple vill ändra texten. Blev själv lite förvirrad när jag läste den. Är det en applikation till android? tänker jag.

 • Emil

  Skulle nån skriva ”top 10 iPhone-app” i beskrivningen på en android-app i butiken, så skulle jag titta närmare. Dethär börjar likna sandlåda…

 • Johan

  @ Wasabi

  Blocka iPhone från alla Googles tjänster… google(sökmotorn), youtube, google maps, google earth, google translate, etc. Ersätt sidorna med ”unfortunately your phone does not support this service”.

  Gärna att det finns reklam på sidan för Google’s egna telefoner, varpå reklamen lägger stor fokus på att den stödjer alla dessa tjänster. :)

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 4. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 5. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 6. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons