Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Galaxy Nexus ansiktsupplåsning går att lura med vanlig bild [Notis]

Postat:
15:44 - 2011-11-11
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=BwfYSR7HttA

En av de nya funktionerna i Ice Cream Sandwich och därmed även i Googles senaste flaggskeppsmobil Galaxy Nexus är upplåsning av skärmen genom ansiktsigenkänning. Efter att ha låtit enheten registrera ditt ansikte i inställningarna kan man låsa upp mobilen genom att hålla den framför ansiktet.

Den möjligheten har somliga bärbara datorer erbjudit sedan tidigare. Skeptiska röster höjdes dock och vissa undrade vad som skulle hända om någon obehörig höll upp en bild av ditt ansikte och på så vis försökte gäcka enheten.

Google försäkrade att de naturligtvis tagit hänsyn till den risken och gjort så att ansiktsigenkänningen inte låter sig luras så enkelt. Nu har någon på YouTube faktiskt lyckats överlista Galaxy Nexus genom att hålla upp en bild av sig själv på en Samsung Galaxy Note.

Galaxy Nexus tolkar bilden som ett riktigt ansikte och låser upp skärmen. Detta utgör dock en mindre risk i praktiken och ifall man mot förmodan skulle ha en massa hemligheter på sin mobil använder man sig sannolikt av säkrare låsningsmetoder. Hur ser ni på saken och tänker ni som väntar på en Galaxy Nexus använda funktionen?

Genom Phandroid

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu:

 • perre

  hahah wicked

 • kanor005

  Jag tycker att det där med ansiktsläset är mest en rolig grej, den är ju inte speciellt säker låsning. Om man vill ha en säker låsning ska man ha en sifferkombination eller helst fingeravtrycksläsare, en funktion jag hoppas kommer i framtiden! :)

 • Daniel

  Duger det inte med PIN längre?

 • Jakob

  @kanor005
  de flesta fingeravtrycksläsare är förvånadsvärt lätta att lura också :)

 • Alex

  HAHAHAHA!! Vilken miss av Samsung!!! Hade det varit HTC så hade dom HELT KLART tänkt på detta!!!

 • Gunde

  De flesta sådana säkerhetslösningar är ganska enkla att kringgå, särskilt om folk inte torkar av mobilskärmen väldigt regelbundet. Face Unlock har aldrig varit en säkerhetslösning, utan snarare ett enkelt alternativt sätt att låsa upp mobilen. Förvisso är det väldigt svårt för en obehörig som inte vet vems mobilen är att låsa upp den, men det är ändå inte en vettig säkerhetsfunktion.

 • Ult

  @Alex
  Sök upp en doktor

 • omg! Vet inte om det är Samsung som kan klandras för detta eller om det är google. Hur som helst så skulle detta inte släppts. Det är genant, totalt amatörmässigt och något mina applevänner kommer att ha skoj åt;)

 • Anonym

  @Alex
  Miss av samsung? Hur tänkte du nu?…

  Jag tycker även detta är mest en rolig grej, inget som är säkert.

 • Anonym

  Bara jag som tänkte på att han sa att han programmerat telefonen att känna igen bilden? (”I have already programmed the Nexus to recognize my picture”)

 • @Anonym
  Läs videons beskrivning, ha sa fel och ”programmerade” efter sitt riktiga ansikte.

 • Magnus

  #10, ja det tänke jag på oxå. Då är det inte speciellt fantastiskt att telefonen blir lurad..

 • Anonym

  Kom väl inte precis som en överraskning. Seriöst, trodde folk verkligen på att detta skulle vara lika säkert som typ en pinkod? Alla sådana här grejer går ju att lura.

 • DanneD

  Inte alls oväntat.
  Funktionen håller sammma (beta)kvalité som de flesta andra av Googles produkter.

 • Jonerik

  Hur skulle det här vara genant och varför är det ens en nyhet? Det som är genant är om man inte lyckas lista ut själv att det fungerar att hålla upp en bild framför kameran. Hur skulle en kamera kunna skilja på verklighet och en bild?

  Så länge det inte sitter två kameror(riktade åt samma håll) eller en radar i telefonen kommer inte det här att vara säkert.

 • Oscar

  @Jakob
  Ja men då måste du ha fingeravtrycket och något att trycka ut det på som kan användas som ”finger”

 • Sebastian Danielsson

  @Alex sök hjälp, det är Google som skapar mjukvaran och funktionerna i Nexus-serien.

 • Theodor

  Detta var då inte direkt oväntat…

  Men en fråga är ifall det helt enkelt kan förbättras med 2 kamror, dvs 3D?
  Då är det omöjligt att en bild skulle kunna fungera, samtidigt som man kan snacka i video-chatt i 3d för den som så vill också* :)

  *Inte direkt intresserad av 3D, men rolig funktion iallafall.

 • Gabriel

  LOL

 • Gunde

  @Theodor

  Ja, stereoskopiska kameror skulle helt klart göra det omöjligt att använda en bild för att låsa upp mobilen. Då behöver man skapa en tillförlitlig 3-dimensionell modell av ägarens ansikte, vilket är mer jobb än andra sätt att låsa upp mobilen. Däremot är det betydligt jobbigare att implementera en vettig 3-dimensionell ansiktsigenkänning, och det finns fortfarande en risk att den låser upp mobilen när den ser ett liknande ansikte till ägarens.

 • Pether

  ”Nån rolig grej” kan det väl knappast räknas som! Det lanseras väl som en säkerhetsfunktion eller?. Skulle man inte kunna lägga in en funktion där man måste blinka två gånger för att låsa upp kanske?

 • Om min telefon är så eftertraktad att någon som snor den också har en bild på mig, då tar jag gärna det. Har gärna ansiktsupplåsning om jag slipper kladda på skärmen i onödan.

 • Gunde

  @Pether

  Då det står en varning när man slår på Face Unlock att det är mindre säkert än mönsterupplåsning, pinkod et c. samt att det finns en risk att en annan person som är väldigt lik dig kan låsa upp mobilen har jag väldigt svårt att se att Google har marknadsfört detta som en säker upplåsningsfunktion.

  Kort sagt, det är ett kul sätt att låsa upp mobilen som är säkrare än swipe to unlock men sämre än alla andra alternativ.

 • Pål

  Det är klart att det fungerar att göra så, men jag ser det (som andra redan nämnt) som en rolig feature och slippa låsa upp mobilen med fingret (lat? ja). Google och samsung sa ju faktskt aldrig att den skulle vara säkrare, de sa att den ska känna igen dig när du vill öppna mobilen.

 • christoffer

  Är folk verkligen så obotlig urkorkade att de inte förstår denna risk eller ens blir förvånade?

  Med 3d teknik finns samma problem. Bara att visa två bilder från olika (men rätt) vinkel. Svårtare? Ja.

  Skulle själv använda funktionen om jag hade den. Kul å smidigt :) Har inga problem med att vänner kan läsa i min mobil.

 • Anders

  Kommer nog inte använda den mer än att testa den, räcker med att jag ser mig själv i spegeln på morgonen… huga.
  /Anders

 • Kaj Lauderfeldt

  men va fan, hur många snor din mobil och samtidigt tar en full frontal bild av dig och ditt ansikte ????????

 • Bartek

  Tycker detta känns säkrare än ett kletigt mönster kvar på skärmen trots allt.
  Sedan fattar jag inte riktigt grejen med en extra manöver för att låsa upp skärmen. På min DHD sitter strömknappen så väl gömd att det inte finns en chans i världen att komma åt den av misstag. Hade gott räckt att trycka på den, tycker jag.

 • Riddler

  Kan ju meddela att ja själv och några kompisar testa att knäcka folks mönsterupplåsning också och oftast är man lite fet om fingrarna så syns det också bra och går att gå för bi utan problem. Men de är ju som många redan skrivit en rolig grej att låsa upp med ansiktet sen kanske han inte har den senaste mjukvaran heller i mobilen.
  Alla vet ju hur de gick på lanseringen, så dom kanske arbetat lite till på den funktionen tills nu också. :-)

 • Krille

  Använder folk fortfarande ”Swipe to unlock”? Var väl någon av det första Jag tog bort så fort jag kunde, trycker man på skärmen så ska man komma in på mobilen direkt. Men självklart är detta inte så bra om någon nu skulle få tag i mobilen så har iaf mönsterupplåsning som sätts in 10min efter skärmen stängts av. Bättre än inget, sen om det är bättre än denna ansiktsupplåsning vet jag inte, men det går iaf snabbare.

 • Hoho! Mycket roligt resultat!

  Men vad ska man säga, jag ser det här som en del andra sagt, som en neat feature. Lite inte-till-tänderna-testade funktioner är alltid ett upplyft och lite fräsch känsla över det.
  Jag kommer förmodligen att använda det precis lika lite som jag skulle komma att använda Siri på iPhone.

 • Anonym

  Man kan nog hitta ett porträtt på nätet som liknar eller till och med är du. Så argumentet ”hur många har foton på mig?” Håller inte. Har de dig eller nån av dina vänner på facebook så har de sannolikt också en bild på dig.

 • Anonym

  Vad är folk förvånade över? Kameran tar en bild och analyserar den, och avgör därefter om telefonen ska låsas upp eller inte. Om det är en bild på en bild eller om det är det ”riktiga” objektet man fotograferar gör givetvis ingen skillnad. Pixlar som pixlar.
  Det är ungefär som att konstatera att en dator inte gör skillnad på vem som skriver in exempelvis ett lösenord på tangentbordet…
  Det är väl en självklarhet att det fungerar på det här sättet, och att den här ”buggen” alltid kommer att finnas i system som använder sig av vanliga 2D stillbilder?

 • Kaj Lauderfeldt

  @Anonym
  Du tycker mitt argument inte håller? hur många av dina vänner snor dina telefoner och har dej på FB? Händer det dig ofta så kanske det e dags att byta vänner och inte komma med argument att igenkänningen inte funkar.Igenkänningen funkar alldeles utmärkt.Normalt sett när mobiler stjäls så är det av personer som du inte känner. Hur ska de då veta vad du heter på FB? lr för den delen hitta en liknande bild på nätet av dig ?

 • GraN

  @kanor005

  Fingeravtryckslås är inte så säkert som folk fått intrycket av.. går att knäcka med samma principer som ansiktslåsning.. kolla bara på avsnittet när mythbusters när dom knäcker högsäkerhetsklassade dörrlås med falska fingeravtryck… och då inkluderas de som känner spänningskillnad i huden.

 • janne

  Rolig funktion, hoppas Google jobbar vidare med detta, tex att mobilen känner igen olika ansikten och anpassar mobilen därefter

 • Goldstar

  Ansiktsigenkänning behöver ju inte vara ett säkerhetssystem men ett smidigt sätt att låsa upp skärmen på.

  Läste högre upp att någon tror att iphone-fans kommer att garva åt det, nån som tänkt på rapporten om siri och säkerhet? en telefon är svår att få säker, det är bara fakta. Men lösenord slår alla gånger optisk säkerhet om det är långt nog.

 • Joel

  Upplåsning med ansiktsigenkänning är förmodligen inget as säkert sätt jobba men det kunde man ju räkna ut med ena lilltån, huvudsaken är att det är ganska säkert, den kommer inte att låsa upp sig i fickan och om någon vill låsa upp ens telefon måste dom krångla med att ta en bra bild osv. Verkar vara säkrare än pin kod i och med att flottet sitter kvar på skärmen….

 • Skywriter

  Eftersom Google inte försöker påstå att det här är ett säkert sätt att låsa telefonen är det väl inget att vara upprörd över.
  http://img687.imageshack.us/img687/7991/faceunlock.png

  Hade Google däremot på Apple-vis överhypat funktionen och påstått att det var världens bästa och säkraste hade man kunna kalla det för skandal. Som det är nu så gör den faktiskt bara vad som utlovas. Telefonen känner igen ditt ansikte och låses upp.

 • Torleif

  Jag säger som Steve Jobs, förutom sökning så är Googles produkter som Android och Google Docs skit.

 • Erik

  Torleif: Nu är du dock inte Steve Jobs så inte en jävel bryr sig.

 • Goldstar

  Torleif: Vem bryr sig om vad Jobs sagt?

 • stantemo

  Vem använder låsning på mobilen? Om jag blir av med min vill jag inte riskera att den återställs direkt och därmed rensar de spår-appar jag har installerade.

 • Daniel

  Kan se det framför mig. Tjuven tar mobilen och knäpper av en bild på ägaren. ;) Ser funktionen mest som en kul extra grej. Men seriöst, hur troligt är det att någon som snor din mobil även har en bild på dig?

 • ee

  Daniel :
  Duger det inte med PIN längre?
  +7

  Orka med pin-koder….

 • Anonym

  Första tanken när jag hörde om funktionen förstod jag att man kunde låsa upp den på detta viset. Den är dock väldigt praktisk till att hindra kompisar att pilla på den som inte orkar pilla för mycket. Jag kommer absolut att använda funktionen och gillar den starkt!

 • ee

  kanor005 :
  Jag tycker att det där med ansiktsläset är mest en rolig grej, den är ju inte speciellt säker låsning. Om man vill ha en säker låsning ska man ha en sifferkombination eller helst fingeravtrycksläsare, en funktion jag hoppas kommer i framtiden! :)
  +12

  Det kunde varit säkrare än pin kod om det gick exakt efter ansiktet och kan avgöra att man inte är ett ansikte på en bild.

 • Magnus

  Bara det går fort fungerar i alla lägen så bryr jag mig inte om så ens grannen som är 40 år äldre kan låsa upp den. Bara jag slipper alla dessa pillanden på skärmen i lägen där man bara har en hand tillgodo.

 • Daniel

  @Torleif
  Frågan är vad du gör på ett forum för Android om du nu har de åsikterna. Du har väl förmodligen aldrig testat en androidmobil.

 • Torleif

  @Daniel
  Jag har fem stycken olika android-enheter

 • selektha

  När skall folk fatta att detta INTE är en säkerhetsfunkion ala lösenord utan snarar en funktion för att skärmlåset inte skall slås av i fickan eller dylikt av mistag, svårt för telefonen att få till ett ansikte när den ligger i fickan eller liknande jämfört med olika swipes eller liknande :)

  Jag gillar funktionen bara den kunde vara lite snabbare så att det blir bekvämare.

  Detta är ju skitbekvämt tex i bilen då man ofta bara har en hand tex.

 • selektha

  ee: kan bli jobbigt för tex tjejer som kanske sminkar sig olika, olika frisyrer etc iförsig idag så är det nog lika vanligt att killar byter frisyrer etc så jag tror inte det skulle fungera, skulle räcka med att vakna på morgonen med ruffsigt hår så skulle den faila :P

 • fatse7

  @Daniel
  Ja, alltid retar det upp något pucko. Var väl precis der som var tanken.
  Annars så är ansiktsigenkänning lika rolig plojgrej som Siri.
  Det man brukar få med ett Happy Meal helt enkelt.

 • Niklas Olofsson

  Va? Är ni förvånade? När artikeln dök upp så tänkte jag ”öh, jaha?”. Klart att man kan ”lura” den med en bild. Det är ju ingen djupseende kamera som i tex Kinect för xbox 360. Det krävs lite mer för det.

  Jag som inte kör med något lås alls kanske kan ha användning för detta. Snabbt och enkelt och tappar jag telefonen så lär ingen som hittar den veta hur jag ser ut…

 • fatse7

  Visste ni att det funkar med Byggare Bob? Han är The Easter Egg i ICS!!!

 • Gustav

  Men ofta att rånaren tar kort på offret eller har kort på offret så att den kan låsa upp telefonen, låter väldigt långsökt!

 • jonas

  Haha så kul och se era reaktioner på detta ni som trodde att detta skulle vara säkert.

  Som många andra tycker jag detta kan vara bra tex på jobbet fester eller liknande situationer så folk inte pillar läser mess med mera. Och visst fine har dom tillgång till en bild på mig dör jag inte av det men dom flesta kommer ju lägga av att pilla iaf.

  Jag förstår inte ens varför denna person gjort videon från första början eftersom det är ganska solklart men jag kan ha fel många här tycks ju trott att detta inte skulle fungerat så detta kanske var bra att visa er.

  Sedan om man vill in i luren antar jag att man kan komma in på andra sätt om det skulle vara så att du har något så viktigt på telefonen, men ingen som snor din mobil skulle nog bry sig mer än att göra en reset på nallen och köra vidare.

 • jonas

  @Torleif
  om du är så emot google och android varför kommer det sig att du hänger på en android blogg och är lycklig ägare av 5 android enheter?

 • riper

  DanneD :
  Inte alls oväntat.
  Funktionen håller sammma (beta)kvalité som de flesta andra av Googles produkter.
  +7

  Ditt inlägg är ännu ett i mängden som visar på den okunskap som råder inom detta. Följer man som Google principen ”Release early, iterate often” så kommer vissa funktioner fungera halvdåligt/halvbra i början men blir sen bättre och bättre. Jag föredrar iaf detta. Du kanske föredrar att vänta på något tills det är ”perfekt” istället (där perfekt sällan brukar stämma)?

 • Thunder

  Nu har jag inte orkat läsa igenom alla kommentarer, men jag har faktiskt funderat på det här själv, ett scenario är ju då att man blir robbad på stan, och nån håller nallen framför ens nedslagna ansikt, låser upp mobilen och kör en FR på den, sen har man ny telefon, men om det funkar med att den kan registrera vissa grimarser, typ att man lipar för att låsa upp, så kanske det kan hjälpa, men snacka om att det skulle se fånigt ut att gå och lipa åt telefonen bland en massa folk =)
  När, själv kör jag alltid med pin-unlock för att komma in, förstör lite av egenskaperna på de flesta telefonerna, men man vet att det är svårare för obehöriga att komma in i alla fall.

 • Anonym

  Oscar :@Jakob Ja men då måste du ha fingeravtrycket och något att trycka ut det på som kan användas som “finger” 0

  Och du måste ha en bild för att öppna mobilen.
  Endast idioter trodde att detta skulle vara ett säkert sätt att låsa mobilen.
  Fortfarande en kul grej och jag kommer säkert använda den

 • J.

  @Thunder
  Tror inte ansiktsigenkänningen fungerar så bra på ett blåslaget ansikte ;) Det är nog troligare i sådana fall att boven tar körkortet eller annan identifikation och sen letar upp en bild av offret på facebook.

  Men nu är väl inte det heller särskilt troligt. De flesta stulna telefoner fabriksåterställs nog med största sannolikhet omgående för att sen säljas svart.

 • Anonym

  Bartek :
  Tycker detta känns säkrare än ett kletigt mönster kvar på skärmen trots allt.
  Sedan fattar jag inte riktigt grejen med en extra manöver för att låsa upp skärmen. På min DHD sitter strömknappen så väl gömd att det inte finns en chans i världen att komma åt den av misstag. Hade gott räckt att trycka på den, tycker jag.
  +1

  Kan du ju ordna.

 • Eljo

  För några veckor testade jag ett liknande igenkänningsprogram på min sgs2 och jag lyckades inte lura den med en bild. Det funkade bra det hela tills jag upptäckte att det är bara i ljusa förhållanden som det funkade. Blev det för mörkt så kände inte telefonen igen mig.

 • Anonym

  kanor005 :
  Jag tycker att det där med ansiktsläset är mest en rolig grej, den är ju inte speciellt säker låsning. Om man vill ha en säker låsning ska man ha en sifferkombination eller helst fingeravtrycksläsare, en funktion jag hoppas kommer i framtiden! :)
  +25

  Fingeravtrycksläsare finns redan i någon motorola android, tror det är motorola atrix

 • Torleif

  jonas :
  @Torleif
  om du är så emot google och android varför kommer det sig att du hänger på en android blogg och är lycklig ägare av 5 android enheter?
  +1

  Jag använder telefonerna för att testa de appar jag utvecklar och jag hänger här för att jag tycker att ni är roliga :-)

 • TheEdge

  Kan klart räknas som en nyhet eller notis men typ lika överraskande som att Siri inte kommer att kunna svara på alla frågor?! Det är coolt feature…inget annat!

 • Joel

  @Torleif

  Bra svar! jag vill inflika att jag tycker att du är rolig också :-) peace!

 • Robert S

  Och så ska folk göra sånt här till en stor grej. Det går inte få till det säkert och det enda man kan göra åt en bild är att den känner av rörelse på nått vis men då kan man nog fixa en video eller nått. Det är svårt i alla fall.
  Samma med fingeravtryck, finns inte ett enda lås i världen som inte är rätt lätt att lura.
  Dom som tycker detta är ett stort misslyckande och vill använda det som en säker låsning har inte alla indianer i kanoten helt enkelt bara.
  Och det är ansiktsavkänning. Vilket den tydligen klarar av riktigt bra verkar det som.

  @Torleif
  Konstigt att du använder android när man läst alla dina inlägg där du verkar ha noll insikt i android. Och även om iOS men då åt det andra hållet.

 • Joel

  @Robert S

  @Torleif sa ju precis att han utvecklar för Android så lite koll lär han nog ha! Dessutom, va lite tollerant…

 • Robert S

  Joel :
  @Robert S
  @Torleif sa ju precis att han utvecklar för Android så lite koll lär han nog ha! Dessutom, va lite tollerant…
  0

  Läs alla hans inlägg förstår du varför.
  Tvivlar starkt på att han utvecklar nått till android. Om han gör det så har han i så fall bara trollat hela tiden. Vilket iofs är en möjlighet.

 • king

  Ja, det visar ju bara vilken leksakstelefone det här är. Köp en note istället ;)

 • RN

  Torleif :

  jonas :
  @Torleif
  om du är så emot google och android varför kommer det sig att du hänger på en android blogg och är lycklig ägare av 5 android enheter?
  +1

  Jag använder telefonerna för att testa de appar jag utvecklar och jag hänger här för att jag tycker att ni är roliga :-)
  0

  Det säger ju lite om din personlighet att du hänger här bara för att provocera. Tragiskt! Tycker nästan synd om dig.

 • uno

  king :
  Ja, det visar ju bara vilken leksakstelefone det här är. Köp en note istället ;)

  Sannolikt lär ju även Note få samma funktionalitet, så snart den uppdaterats till ICS. Det är lite naivt att tro att det finns någon låsfunktion som är säker. Har man tillgång till den fysiska enheten går de flesta säkerhetssystem att ta sig runt på mer eller mindre komplicerade sätt. Vad jag förstått är det dessutom inte nödvändigt att använda ansiktsupplåsningsfunktionen. Funktionen är helt enkelt ett ytterligare alternativ för de som kan ha koll på sin telefon och vill ha ett enkelt sätt att låsa upp sin telefon utan att behöva komma ihåg sin kod.

 • Om jag har skägg säger vi och rakar mig.. kommer den fortfarande känna igen mitt ansikte?

 • joeghurt

  Detta var ju ganska väntat. Face-unlock bygger i vanliga fall på bristfälliga algoritmer som gör att ett foto på skärm eller papper enkelt kan lura enheten. En förbättring skulle vara bildfångning i 3D samt IR-kamera (så att kameran inte luras av vax-huvuden). Men då tar beräkningarna förmodligen så mycket tid att funktionen tappar sitt syfte.

  @Lolflakes
  Du måste ta en bild på dig själv efter rakningen först, så att telefonen vet hur du ser ut efter rakningen.

 • Anonym

  Hemligt innehåll eller inte. Denna typ av säkerthetsanordning SKA hålla borta obehöriga. Annars kan man ju lika gärna inte ha någon typ av säkerhetslås alls..

 • gleen

  @UNO
  Det har du rätt i, men tycker det är löjligt att erbjuda ett säkerhetsalternativ som är så svagt. Ska man göra det ska man gör det hyfsat bra.

  Jag hoppas inte på ICS till note utan Tizen :D

  När kommer testet av galaxy note?

 • Hooolabandooola

  Jag tycker ”ansiktsläsning” mest är en kul grejj. Har man verkligen hemliga grejjer på luren så skaffar man sig ett säkrare lås, som det står i artikeln.
  Lite flashigt är det dock, de måste ändå ni hålla med om.

  Som jag förstår det så är de ingen annan mobil som har denna typ av lås?!
  Så, lite mer ”high-tech” känsla över det hela.
  Man lär dra till sig lite uppmärksamhet med det låset.

 • Daniel

  Gör så att man måste blinka vid ansiktisigenkänningsproceduren så att den låser upp efter blinkningen, så går det inte lura med en statisk bild :)

 • Evil_E

  @peter

  Hur kan du ha Apple vänner?

 • Evil_E

  @DanneD

  Säger en Apple dåre?

 • Evil_E

  ee :

  Daniel :
  Duger det inte med PIN längre?
  +7

  Orka med pin-koder….
  0

  Vem har lås överhuvudtaget? jag har pinkod för sim när man startar telefonen och har aldrig någonsin haft annat skydd… varför?

 • SImon

  Alex :HAHAHAHA!! Vilken miss av Samsung!!! Hade det varit HTC så hade dom HELT KLART tänkt på detta!!! +4

  Tror ingen riktigt förstår vad du menar? Samsung har väl inte utvecklat Android 4.0?

 • Thunder

  J. :
  @Thunder
  Tror inte ansiktsigenkänningen fungerar så bra på ett blåslaget ansikte ;) Det är nog troligare i sådana fall att boven tar körkortet eller annan identifikation och sen letar upp en bild av offret på facebook.
  Men nu är väl inte det heller särskilt troligt. De flesta stulna telefoner fabriksåterställs nog med största sannolikhet omgående för att sen säljas svart.
  0

  Jo, det är ju så sant, man behöver ju inte komma in i telefonen för att återställa den så man kommer in i den, och bilder och sånt är ju fortfarande kvar i det läget på minneskort/interna minneskortet.

 • SImon

  Torleif :Jag säger som Steve Jobs, förutom sökning så är Googles produkter som Android och Google Docs skit. 0

  Baserar man på antal som använder Android jämfört med IOS så piskar ju Google apple på stjärten :-D

 • String

  GraN :
  @kanor005
  Fingeravtryckslås är inte så säkert som folk fått intrycket av.. går att knäcka med samma principer som ansiktslåsning.. kolla bara på avsnittet när mythbusters när dom knäcker högsäkerhetsklassade dörrlås med falska fingeravtryck… och då inkluderas de som känner spänningskillnad i huden.
  0

  Angående säkerheten kring fingeravtrycksavläsning så finns det ett antal olika teknologier vad gäller inläsning/avläsning (dvs sensorteknologi) samt över hur algoritmen av det sparade fingeravtrycket ser ut. Det är en fråga av användarvänlighet vs. säkerhet som samtliga utvecklare inom biometri-industri jobbar med varje dag. Vet inte vilka typer Mythbuster prövade men det representerar iaf inte alla teknologier. Utvecklingen går dessutom hela tiden framåt. Jag tror dock att de flesta system går att knäcka men det beror på vilka resurser man har (laboratorium etc..).

 • Corran

  Min HP-laptop – en svindyr företagsmodell av senaste typ – har också den möjlighet till detta, och även den går att lura.

  Det är inget Google/Android-specifikt att det inte är säkert, det står också en varning i HP’s dokumentation att det inte är att rekommendera som ensam säkerhet utan man ”ska” använda kod eller åtminstone fingeravtryck _också_.

  Att det går att lura de här systemen borde inte ens få kvalificera sig som en nyhet, och än mindre uppröra.

 • jonas

  jag tycker ärligt att det är lite tragiskt att folk verkar tro att detta skall vara ett säkerhetssystem i klass med pinkod (vilket även det går att knäcka om man vill).

  Detta är inte är ett sätt att öppna din telefon istället för knapplås men även lite puligare att öppna så inte massa obehöriga skall låna din telefon och läsa mess med mera.

 • uno

  gleen :
  @UNO
  Det har du rätt i, men tycker det är löjligt att erbjuda ett säkerhetsalternativ som är så svagt. Ska man göra det ska man gör det hyfsat bra.
  Jag hoppas inte på ICS till note utan Tizen :D
  När kommer testet av galaxy note?
  0

  Alla har inte samma säkerhetskrav. Det finns ju folk som inte låser alls för att de inte vill behöva komma ihåg någon låskod, och då är ju det här ett bättre alternativ. Dessutom fungerar väl gammal hederlig pin fortfarande för de som vill ha bättre säkerhet.

 • Evil_E

  Torleif :

  jonas :
  @Torleif
  om du är så emot google och android varför kommer det sig att du hänger på en android blogg och är lycklig ägare av 5 android enheter?
  +1

  Jag använder telefonerna för att testa de appar jag utvecklar och jag hänger här för att jag tycker att ni är roliga :-)
  0

  iTorleif:
  Du kanske skulle hänga med dina polare på Macworld, eller förlåt, idg.se Det är säkert mycket roligare och mer givande då du uppenbarligen verkar tycka att det är pest och pina att utveckla eller ens använda Android enheter…

 • Andread

  Som många har sagt är det väl en skön feature bara. Inget säkerhetsdetalj. Det är ingen tjuv som har din bild. Någon polare kanske har det och kan sno luren. Det värsta som kan hända då är väl en facerape ;-)

 • gleen

  @UNO

  Ja, men då borde google informera(kanske med en popup) om att det inte är någon säkhetsgrej utan mer en plojgrej.

 • uno

  gleen :
  @UNO
  Ja, men då borde google informera(kanske med en popup) om att det inte är någon säkhetsgrej utan mer en plojgrej.

  Visst någon form av information om olika upplåsningsalternativs säkerhet kanske inte skulle skada. Då kunde man även informera om att man alltid borde torka av telefonen så att inte fingeravtrycksspår avslöjar hur ens upplåsningsmönster ser ut ifall man andvänder den typen av upplåsning. Det här är inte mer ploj än några andra system för upplåsning det är ett alternativ man kan välja, sedan är det upp till användaren att avgöra om det är säkert nog

 • jonas

  gleen :
  @UNO
  Ja, men då borde google informera(kanske med en popup) om att det inte är någon säkhetsgrej utan mer en plojgrej.
  0

  Borde inte Google även varna vid upplåsning via det rutnätet med då jag lånade polarens mobil och låste upp den på tre försök (och nej jag visste naturligtvis inte vilket mönster han valt och jag kollade inte efter spår på skärmen heller. Jag testade mig fram) Det känns ju mer ohållbart än att ta en bild på någon och sedan använda detta för att låsa upp mobilen.

  SÅ som sagt inget av alternativen är säkert utan mer bara för att gemeneman inte skall få upp den med en gång.

 • Kaminix

  Inte förvånad någonstans. Kul gimmickgrej men hur kan man vänta sig att den ska vara säker eller ens särskilt praktisk?

 • Trust

  Torleif: Är du 12 år och luktar kiss eller? Och Steve Jobs, som du kanske känner till, ”is sleeping with the fishes and is no more” så vad han tycker om Android betyder verkligen inte någonting.
  Peter: Haha så du och dina Äppelmos-vänner ska sitta och ha kul åt Ansiktsigenkänning? Är det Siri som är din vän lr?

 • Mr Dude

  Intressant, detta kanske kan utnyttjas…

 • daniel

  Om ansiktsavkänningen skulle vänta tills du t.ex öppnar ögonen eller visar tänderna.. Så skulle den vara svår att lura med ett foto.

 • Det kunde man väll räkna med? Känns som den typiska grejen man brukar se i filmer där de har ansiktsigenkänning eller liknande och så lurar de den med ett foto.

 • Djhg2000

  Det är väl uppenbart att en kamera som letar efter en bild på dig kommer att nöja sig med en bild på en bild på dig? Hur skulle den skilja de två från varandra?

Lediga jobb inom data / IT Företag
Mjukvaruutvecklare till Tieto i Luleå Publicerad 22 Jan 2018
Algoritmingenjör till växande Masimo! Publicerad 22 Jan 2018
Junior utvecklare till Roi Rekrytering i Malmö Publicerad 22 Jan 2018
Servicedesktekniker till Sweco Publicerad 22 Jan 2018
Javautvecklare i Internetbanken till Handelsbanken Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons