Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Genomgång av Android 2.1/Eclair-uppdateringen för Xperia X10 [Uppdaterad]

Postat:
13:13 - 2010-10-27
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Inledning
Inom en mycket snar framtid kommer Sony Ericsson att släppa en minst sagt efterlängtad uppdatering för Xperia X10 samt Xperia X10 mini/mini pro som innehåller en ny version av Android – nämligen Android 2.1/Eclair. En uppdatering för Xperia X8 kommer troligtvis att dröja en liten bit till, men är planerad att släppas innan året är slut. Vi på Swedroid har i vilket fall fått förmånen att testa en ännu inte helt slutgiltig version av uppdateringen och kan idag presentera en genomgång av den.

Uppdateringen är så pass stor att den inte kommer att gå att ladda hem direkt från telefonen över varken 3G eller WiFi, så kallad OTA (Over The Air), utan i stället går den endast att installera genom Sony Ericssons uppdateringsverktyg Update Service. Värt att påpeka är att uppdateringen dels innehåller flertalet av de nyheter som följer med i Android 2.0/2.1 och dels uppdateringar som Sony Ericsson infört bland sina egna program och sitt egenutvecklade UX-gränssnitt. I den här genomgången har vi främst fokuserat på det sistnämnda och för er som är nyfikna på detaljerna i de nyheter som följer med i 2.1/Eclair så går det att läsa om dessa på Googles hemsida för utvecklare här.

Uppdatering 29/10 10:11: Sony Ericsson rekommenderar att man använder PC Companion för att genomföra uppgraderingen framför Update Service.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=gKyC2staR8M

Låsskärmen, hemskärmen, inställningar och programlistan – Android 2.1 / Eclair
Det första som slår oss  när vi startar telefonen är att Sony Ericsson gjort vid gränssnittet och introducerat ett nytt färgtema som är aningens mörkare än vad vi är vana vid från 1.6/Donut. Färgtemat innebär att det blir en större kontrast gentemot den vita texten och vi uppfattar det som en positiv förändring då vi upplever det som mindre ansträngande att läsa text under ikoner och i menyer.

Låsskärmen är ny och numera räcker det med att dra upplåsningensikonen i sidled istället för att dra den i en båge. En annan nyhet är att det numera går att sätta telefonen i ljudlöst eller ljudligt läge genom att dra ljudikonen som syns nere till höger åt vänster.

Antalet hemskärmar har blivit utökat till fem stycken från tidigare tre och antalet rader för widgets och ikoner på varje hemskärm är utökat till fem från tidigare fyra.

Genvägen till programlistan ser helt annorlunda ut och är numera en kvadrat man endast behöver trycka på för att få fram. Den gamla lösning med att dra upp programlisten i samma stil som statusfältet är med andra ord borta och det här anser vi vara en smidigare lösning. Detta känner de flesta igen från Android 2.1+.


Bredvid genvägen till programlistan så hittar vi totalt fyra stycken punkter vars uppgifter är att upplysa en om på vilken av alla fem hemskärmar man befinner sig på. Det går även fint att hoppa åt höger eller åt vänster bland hemskärmarna genom att trycka i respektive nedre hörn. Långtrycker man i sin tur i någon av de nödre hörnen så dyker fem kort upp som låter en hoppa till valfri hemskärm på en gång.

Nytt med Android 2.1 är så kallade levande bakgrunder eller animerade bakgrunder och från vad vad vi testat så verkar det fungera lika bra som bland konkurrenterna.

Låsskärmen, hemskärmen, inställningar och programlistan – Android 1.6 / Donut
Nedan syns hemskärmen och menyn för inställningar samt programlistan så som det ser ut på X10 med Android 1.6 / Donut installerat.

Nummerplatta, kontaktbok och tangentbord –  Android 2.1 / Eclair
Kontaktboken är i stort sig lik och det går sedan 2.1 att klicka på en kontakt för att få upp en meny där man snabbt kan klicka sig vidare till kontaktens profil, skicka ett SMS/e-post eller slå upp kontakten på Google Maps.

Tangentbordet är en riktigt trevlig överraskning och har blivit rejält förbättrat. Att ändra i ord som blivit felstavade är en fröjd med det nya systemet som i enlighet med bilden nedan låter dig skrolla i sidled mellan bokstäver i en mening. Hur det hela fungerar illustreras bäst i videoklippet som ni finner längre upp i artikeln.

Nummerplatta, kontaktbok och tangentbord- Android 1.6 / Donut
Nedan syns nummerplatta, kontaktbok och tangentbord i stående respektive liggande läge så som det ser ut på X10 med Android 1.6 / Donut installerat.

I Android 1.6 är man utelämnad till navigera mellan ord med ett gäng otympliga små pilar i nedkant av tangentbordet.

Mediascape Android – 2.1 / Eclair
Mediascape bjuder inte på så många nyheter så vitt vi kan se utöver kosmetiska sådana, vilket för all del inte är fy skam då vi föredrar den nya grafiken över den gamla. Prestandamässigt verkar applikationen dock ha tagit ett kliv framåt och upplevs för vår del som både mjukare och aningens snabbare.

Mediascape Android – 1.6 / Donut

Säkerhetskopiering
Sony Ericsson skickar också med en uppdaterad version av företagets backup-lösning och bland nyheterna hör tjusigt nog backup av både Android Market- och PlayNow-program. Det går i övrigt att precis som tidigare schemalägga backuper som också omfattar bokmärken, kontakter, MMS, SMS-meddelanden, samtalslogg och systeminställningar.

Det nya färgtemat fick däremot inte hänga med i backup-programmet vilket vi tycker är lite tråkigt även om det bara rör sig om en petitess.

Timescape –  Android 2.1 / Eclair
Bland nyheterna i Timescape finner vi bland annat en meny för teman där det går att ändra utseende på programmet. Vi kan inte sticka under stol med att vi gärna sett samma funktionalitet för att ändra färgtema för hela OS:et, och i övrigt går det inte längre att använda Timescape som startskärm.

Vidare skrollar nu texten i en ruta om den är längre än att den får plats. Även Timescape verkar liksom Mediascape ha fått sig en prestandaförbättring och upplevs som snabbare, mer responsivt även om det förstås fortfarande kan gå tungt då man läser in saker från minneskort eller nätet. Precis som i backup-programet så har man i inställningsmenyn för Timescape glömt bort att föra in det nya färgtemat. En användbar nyhet är att text som inte ryms i Timescape-korten nu scrollar automatiskt.

Uppdatering 29/10 10:24: Temafunktionen är inte ny i och med 2.1-uppdateringen utan har funnits där tidigare.

Mediascape –  Android 1.6 / Donut

Övrgt 2.1
E-postklienten har numera stöd för en gemensam inkorg olika e-postkonton emellan och det går också att stjärnmärka  e-post genom klienten numera.

Webbläsaren är sig lik och vi upplever det som att den laddar sidor aningens snabbare vilket också styrks av resultatet i Sunspider-testet som ni kan se nedan.

I Android Market dyker nu applikationer fram som kräver Android 2.1 +. På bilden nedan ser ni den officiella Twitter-klienten som tidigare inte syntes i och med kravet på Android 2.1+.

Angry Birds fungerar riktigt bra och lider inte av de grafikproblem som drabbade telefoner med Android 1.6.  

Kamera
Telefonen får i och med uppdateringen stöd för HD-inspelning av video i 720p med kontiunuerlig autofokus Bland nyheterna bland kameran hör smart autofokus samtidigt som man filmer och HD-inspelning i 720p

Vi kan tyvärr konstatera att Sony Ericsson inte förbättrat kamera-applikationen i sig utöver ovan nämnda nyheter. Det faktum att man måste gå in i en undermeny för att slå på LED-ljuset, som därefter lyser konstant tills dess att man stänger av det, är mycket osmidigt och döm om vår förvåning när vi insåg att detta inte var åtgärdat i 2.1-uppdateringen.

I videoklippet nedan testar Rikard Skogberg, produktchef på Sony Ericsson, HD-inspelning i 720p med kontinuerlig autofokus påslaget. Vi har ännu inte haft tillfälle att själva utforska denna funktion ännu, men det verkar som att Sony Ericsson gjort ett bra jobb på denna punkt.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=gzuu8y1MIzo

Prestanda
Basbandsversionen är nu uppe i 2.0.44 och Sony Ericsson håller sig till samma Linux-kernel som med tidigare Androidversion, det vill säga 2.6.29.

Mängden tillgängligt arbetsminne är numera, som grafen nedan och skärmdumparna ovan visar, 280MB kontra 275MB med Android 1.6.

Prestandagrafer
I prestandagraferna nedan så jämför vi som synes 2.1-uppdateringen med den äldre 1.6-versionen för att få en klar bild av hur 2.1 står sig i syntetiska test. Rent generellt så är 2.1 ett klart steg framåt, vilket vi även anser att man kan märka vid vanligt användande. Vi låter graferna talar för sig själv.


Vad berör skärmens digitizer (det tryckkänsliga yttre skiktet på telefonens skärm) så mäter vi på X10 med 2.1 upp en avläsningsfrekvens på 33 Hz, med toppar på uppåt 45-46 Hz. Detta är en väsentlig skillnad då vi jämför med de 27 Hz vi mätte upp med X10 och 1.6. Om detta helt och hållet beror på optimerad mjukvara eller om Sony Ericsson har satt i en annan digitizer i den nya testenheten vet vi ej, men vi upplever tvivelsutan skärmen som snabbare och mer responsiv än förut. Vi gillar detta skarpt då touchen var en av de större bristerna i X10 med 1.6. Däremot registrerar telefonen fortfarande bara en tryckpunkt åt gången och det finns med andra ord fortfarande inget officiellt stöd för multitouch.

Uppdatering 29/10 10:15: Sony Ericsson har bekräftat att digitizern är densamma för alla X10-telefoner.


Vi kan tillägga att vi även har kört X10 genom Quadrant och Nenamark, där vi i Quadrant kan se att 2.1 innebär en boost på cirka 30%, 538 poäng att jämföra med drygt 400 förut. I Nenamark så mäter vi upp ungefär samma FPS som med Nexus One/Android 2.2, det vill säga runt 16-17 FPS.

Då Nenamark är ett 3D-test baserat på OpenGL ES 2.0 så gick det inte ens att köra med X10/Android 1.6, varför den här resultatet är svårtolkat. Vi kan emellertid konstatera att X10 nu har stöd för ett betydligt modernare ramverk för grafik. Detta innebär att X10-ägare efter uppdateringen kommer kunna finna och installera betydligt fler spel på Android market, samt att vissa spel spel som går att köra även på 1.6 renderas bättre/buggfriare – exempelvis Angry Birds.

Sammanfattning
Vi har än så länge bara testat uppdateringen i knappa 24h och det är därför svårt att lämna ett ordentligt omdöme, men vad berör stabilitet är vi nöjda och det verkar som att Sony Ericsson tagit sin kvalitetssäkring på största allvar. Vi tycker även att vi kan märka av den extra prestandan som 2.1 innebär då vi använder telefonen normalt – kanske främst i webbrowsern. Detta är dock svårt att säga med säkerhet då den berömda placebo-effekten kan göra sig påmind.

Det finns små förändringar praktiskt taget överallt och vissa är mer subtila än andra. Kanske mest påtagligt är det omarbetade gränssnittet som i vårt tycke är ett rejält steg framåt. Mörkare och mer sobert, och utan den skarpa blånyansen från UX för 1.6/Donut.

Vi har sannolikt missat en hel del men vi hoppas ändå att vi har fått med de viktigaste förändringarna. Artikeln kan med bakgrund av detta komma att uppdateras om vi gör tillägg och/eller ändringar de kommande dagarna.

Nyheter i Android 2.0/2.1
* Fem hemskärmar
* Utökad funktionalitet i kontaktboken
* Stöd för synkronisering av flera Facebook-, Twitter- och  Google/Gmail-konton
* Förbättrat stöd för MS Exchange med den inbyggda e-post-klienten som också har fått stöd för en gemensam inkorg flera konton emellan
* Stöd för applikationer och spel som kräver Android 2.1+  (ex. officiella Twitter-klienten)
* Utökat Bluetooth-stöd
* Videoinspelning upp till 720p med kontinuerlig autofokus
* Uppdaterat gränssnitt ny grafik
* Prestandaförbättringar
* Stöd för backup av Market- och PlayNow-program  i backup-programmet
* Förbättringar i Timescape som också upplevs som aningens mjukare
* Förbättrat tangentbord
* Förbättrad samtalshantering

Vad vi kan bekräfta inte finns i 2.1/Eclair för X10:
* Multitouch
* WiFi Tethering
* Flash-stöd

[Ladda hem PC Companion]

[Sony Ericssons supportsida för Xperia X10]

[Ladda hem Sony Ericsson Update Service]

[Läs mer om nyheterna i Android 2.0/2.1 hos Google]

 • Anonym

  Lovade de inte oktober även för X8 ??

 • Mr_Snarl

  Äntligen!!…. Äh.. just.. Jag har ju en Desire.. :P:P:P

 • Peter

  Varför skulle uppdateringen dröja längre för X8an? Den blev certifierad bara en dag efter X10ans uppdatering.

 • freezylocc

  Wtb flash

 • @ Peter
  Nej, det stämmer. Uppdateringen till X8 är planerad för i år, det blev upp och ner i artikeln i och med en återskrivning av ett gammalt utkast (human error).

 • SweDuck

  Hur är det med X10 Mini? Undrar om vi inte är många fler med sådana än den stora.

 • Peter

  SweDuck :Hur är det med X10 Mini? Undrar om vi inte är många fler med sådana än den stora. Rapportera inlägg

  Den kommer förmodligen samma dag (verkar rulla ut i UK idag enligt en snabbtitt på xdadev).

  @Bernard, hur fick ni tillgång till 2.1? :-)

 • @ SweDuck
  Enligt uppgift skall uppdateringen för mini/mini pro rulla ut ungefär samtidigt som för stora X10.

 • Dx

  Tycker uppdateringen verkar klart lovande, visserligen försenad men SE har förhoppningsvis testat den ordentligt så att vi inte får en massa spontana omstarter som med t.ex. HTC Desire.

 • SweDuck

  manny :@ SweDuck Enligt uppgift skall uppdateringen för mini/mini pro rulla ut ungefär samtidigt som för stora X10. Rapportera inlägg

  Peter :

  SweDuck :Hur är det med X10 Mini? Undrar om vi inte är många fler med sådana än den stora. Rapportera inlägg

  Den kommer förmodligen samma dag (verkar rulla ut i UK idag enligt en snabbtitt på xdadev).@Bernard, hur fick ni tillgång till 2.1? :-) Rapportera inlägg

  Innehåll ungefär samma då med tror ni?

 • oka

  Jag gillar bågen! Den är riktigt bekväm för tummen när man håller telefonen i en hand.

 • Jompe

  Det här ser ju sjukt lovande ut. Hoppas hoppas uppdateringen kommer idag!

 • Per

  Teman i Timescape är väl ingen nyhet med Eclair?

 • londoner

  @ Per Nej det är det inte.

 • Anonym

  Haha. Fortfarande en touch-telefon för 4000kr utan mutltitouch.. Skamligt, förstår inte att folk köper dessa??!

  Synd att den inte har en direkt-knapp för kameralampan, som desire har, då den annars har en så bra kamera

 • Jonsson

  Frågan om minisarna är väl mer hur de kommer påverkas av uppdateringen när den kommer… Hur kommer deras UI-förbättringar se ut osv.

  Men hur får man SE att få till en vettigare, kanske en ikon i ett hörn som på X10minis, variant på att korrigera lyslampan på/av? Massmejl, protestlistor?

  Förresten: hur funkar bildstabilisatorn?

 • SP

  Skulle verkligen uppskatta om SE gav oss uppdateringen istället för att visa vad våra telefoner skulle kunna OM vi hade 2.1, men vad våra telefoner INTE kan för att vi inte har 2.1 :(

  Just nu tycker jag de kör med: ”Ha, ha. Titta vad jag kan men inte du.”

 • Dx

  @Anonym, visst hade det varit trevligt med multitouch, men efter att ha haft luren i ett halvår kan jag inte säga att jag saknar det.

 • Jerka

  Anonym :Haha. Fortfarande en touch-telefon för 4000kr utan mutltitouch.. Skamligt, förstår inte att folk köper dessa??!Synd att den inte har en direkt-knapp för kameralampan, som desire har, då den annars har en så bra kamera Rapportera inlägg

  Kanske är på väg att ändras. Finns filmer på youtube som visar X1o med MT. Så troligen är det inte i hårdvaran problemet i sig ligger utan att SE helt enkelt inte skrivit drivrutiner o s v för att det skall funka. Men kan den inte komma nu. Lite tråkigt att man inte kan se hur bättre Eclair är gentemot de övriga med 2.1 och 2.2.

 • Daniel

  Swedroid… Ni har så sjukt bra genomgångar ibland så man tappar hakan ner genom golvet in till grannen. Sjukt bra!

 • Gosidaman

  Vet inte om jag missade det men finns det något nytt datum för när det släpps?

 • Cap_a

  Daniel :Swedroid… Ni har så sjukt bra genomgångar ibland så man tappar hakan ner genom golvet in till grannen. Sjukt bra! Rapportera inlägg

  +1

 • J.

  Ingen OTA?

  Och för de stackare som kör OS X eller Linux? Update Service finns väl bara för Windows?

 • David

  Skönt att SE släpper den nya 2.1 uppdateringen.

  Nu kan X10 ägarna se fram mot 2.2 lagom till midsommar 2011.

 • mrNoodles

  Gosidaman :Vet inte om jag missade det men finns det något nytt datum för när det släpps?
  Rapportera inlägg

  Nej :)

 • alongusername1

  Rickard Skogberg, om du läser det här, det är helt oförståeligt varför man inte kan välja ”auto” på fotolampan! Hur ska jag veta innan om jag behöver lampa eller inte? Det säger sig självt att man inte vill ta en eller två testbilder innan man vet om man ska ha lampan på eller inte.

  Sen tycker jag att det är trist att ni fortsätter på det inslagna spåret ni kört dom senaste åren att alla telefoner ska lagga, någon gång måste ni väl inse att folk i allmänhet föredrar när det flyter som på iPhone?

 • Benny

  Jag har uppdaterat min X10 mini. Men det står fortfarande att det är Fabriksprogramvara 1.6 som körs i telefonen. Ska inte den uppgiften uppdateras? Jag har gjort uppdateringen via PC Companion enligt konstens alla regler.

  Sen har jag försökt hitta Nullsoft winamp i Android Market men den hittas inte. Polarens Desire hittar den direkt vid samma sökning. Har även använt QR-koden som lämnades i ett annat inlägg här på Swedroid. Sågon som vet vad som strular?

 • Anonym

  Det är samma tangentbord som i X8:an!

 • BillyJoeBob

  @ Anonym
  Säger som Dx, avsaknaden av multitouch kunde jag inte bry mig mindre om. SE har löst på ett så pass smidigt sätt iaf.

 • gnurf

  Tycker det är lite illa att Update Service bara och endast finns till windows. Det betyder att vi stackare som har glädjen att äga en mac/linux-dator är tvingade att gå över till någon vänlig kompis eller granne för att kunna uppdatera våra telefoner.
  Illa!

 • londoner

  @ Benny
  Antagligen har du laddat ner någon mindre uppdatering till din Mini – inte 2.1.

 • Sumpen

  David :Skönt att SE släpper den nya 2.1 uppdateringen.Nu kan X10 ägarna se fram mot 2.2 lagom till midsommar 2011. Rapportera inlägg

  Tror du det kommer en uppdatering till 2.2 så snart? Vad bra i så fall :p

  alongusername1 :Rickard Skogberg, om du läser det här, det är helt oförståeligt varför man inte kan välja “auto” på fotolampan! Hur ska jag veta innan om jag behöver lampa eller inte? Det säger sig självt att man inte vill ta en eller två testbilder innan man vet om man ska ha lampan på eller inte.Sen tycker jag att det är trist att ni fortsätter på det inslagna spåret ni kört dom senaste åren att alla telefoner ska lagga, någon gång måste ni väl inse att folk i allmänhet föredrar när det flyter som på iPhone? Rapportera inlägg

  Inte fan laggar min X10.
  Min sambos iPhone laggar i bland för övrigt.

 • Sahandroid
 • anders
 • Andreas

  Hoppas mjukvaran är lika optimerad och buggfri som 1.6.
  Vill inte se som Desire att telefonen startar om sig själv och Galaxy där Samsung måste dra tillbaka uppdateringen för att den är så in i helvete buggig.

  Kommer säkert några klaga på mig men jag klankar inte ner på ngt märke. Vill bara att Android ska uppfattas som stabilt, snabbt och enkelt ifall det någonsin ska komma upp och kunna konkurrera med Apple om kunderna.

 • tramsgar

  Otroligt spännande. Oddsen är låga för att Gingerbread lanseras innan SE får ut Eclair genom dörren.

  SE bryter f ö mot Android UI Design Guidelines med att gömma en primär funktion såsom kamerabelysning i menyerna.

  @Dx @Andreas Omstarterna på Desire är sannolikt orsakade av hårdvarufel snarare än mjukvarufel. Fortf fördel SE vs HTC.

 • Spoon

  Tackar för all info swedroid. Mycket trevlig läsning när man har lite tid över.
  Hoppas bara att 2.1 kommer denna vecka eller början på nästa så man kan få ner lite roliga appar.

 • ZOI

  Hur kommer det att påverka batteri tiden, för idag är den USEL.

 • Viktor

  Det vore ju synd att säga att den inte laggar!
  Nu är iofs detta inte den helt slutgiltiga versionen men seriöst,
  ska man behöva acceptera minsta lagg efter denna sjuka försening?

 • Benny

  @londoner Jag gjorde det igår kväll via PC Companion. Borde inte det rimligtvis varit 2.1? Omstart krävdes bland annat för att den nya programvaran skulle funka. Hmmm… Andra uppdateringar har jag gjort men den här var annorlunda.

 • Dx

  @ZOI, tycker batteritiden är acceptabel för en sådan här telefon (syftar på X10). Min telefon räcker ivarjefall med råge en dag vilket är ungefär vad andra också gör (iPhone, HTC Desire osv). Efter att ha haft min igång 9 timmar idag efter laddning har jag 73% kvar. Då har jag ringt ett par samtal, SMS:t, surfat en del, har gmail push osv… men visst, min gamla SE T700 kan vara igång en vecka utan att behöva laddas så allt beror på vad man jämför med.

  @Viktor, finns någon Android helt utan lagg? Testade Galaxy S nyligen och den laggar minst sagt…

 • Ibbe

  snart får jag nog alltså ! om inte uppdateringen kommer inom denna vecka eller nästa så ska jag fan beställa HTC desire HD.. har fan väntat i 2 månadér trött på detta riktigt trött e jag … har tröttnat på hela jävla x10an totalt och jag fick den för 5 månader sen ? de e ju förfan inget speciellt med den egentligen …. bara en meny knapp o inget mér … och timescape ? mja dom påstår att allt som man gör från början till slut mjaa ja kan ju inte se mina sms eller telefon nr som ja ringt för 2 månadersedan så mm TRÖTTNAT !! antingen kommer den nu eller så bye bye med SE telefoner för min del !

 • doktorn

  @ Benny
  Står det inte 2.1 så är det inte 2.1.
  Har svårt att tro att de skulle aktivt leta upp och skriva 1.6 istället.

 • BillyJoeBob

  Ibbe :snart får jag nog alltså ! om inte uppdateringen kommer inom denna vecka eller nästa så ska jag fan beställa HTC desire HD.. har fan väntat i 2 månadér trött på detta riktigt trött e jag … har tröttnat på hela jävla x10an totalt och jag fick den för 5 månader sen ? de e ju förfan inget speciellt med den egentligen …. bara en meny knapp o inget mér … och timescape ? mja dom påstår att allt som man gör från början till slut mjaa ja kan ju inte se mina sms eller telefon nr som ja ringt för 2 månadersedan så mm TRÖTTNAT !! antingen kommer den nu eller så bye bye med SE telefoner för min del ! Rapportera inlägg

  Här har vi en snubbe som har koll…

 • Tlubtu

  Andreas :Hoppas mjukvaran är lika optimerad och buggfri som 1.6. Vill inte se som Desire att telefonen startar om sig själv och Galaxy där Samsung måste dra tillbaka uppdateringen för att den är så in i helvete buggig.Kommer säkert några klaga på mig men jag klankar inte ner på ngt märke. Vill bara att Android ska uppfattas som stabilt, snabbt och enkelt ifall det någonsin ska komma upp och kunna konkurrera med Apple om kunderna. Rapportera inlägg

  Håller med till fullo!

 • SweDuck

  Det var ett jäkla gnällande. Jag gillar min X10 mini. Vill man ha MYCKET telefon får man vara beredd att lägga pengar på en riktigt dyr mobil istället. Man får vad man betalar för.
  Får vi bara App2SD-stöd (osäkert om det kommer i denna versionen dock) så räcker v2+ mer än väl. Framförallt för Mini’n som det inte tar många dagar innan man fyllt. :P

 • Ibbe

  @BillyJoeBob
  det kan jag lova dig att jag har ! jag har smsat jag hittar för helvete inte mina sms som jag messade för 1 månad sen ? SOm dom PÅSTÅR att man ska kunna göra vrf fan annars heter det TIME scape ? för att man ska rulla tillbaks där man började tills NU :)

 • Anonym

  SweDuck :Det var ett jäkla gnällande. Jag gillar min X10 mini. Vill man ha MYCKET telefon får man vara beredd att lägga pengar på en riktigt dyr mobil istället. Man får vad man betalar för. Får vi bara App2SD-stöd (osäkert om det kommer i denna versionen dock) så räcker v2+ mer än väl. Framförallt för Mini’n som det inte tar många dagar innan man fyllt. :P Rapportera inlägg

  APP2SD finns bara i 2.2 såvidare inte SE gör en egen implementation i sin uppdatering.

 • Larry

  På min x10:a är 268 det tillgängliga arbetsminnet inte 275 som anges här ovan är standard.

 • Freakazoid

  Som man väntat…Jag vill egentligen bara kunna köra ett par aps som kräver 2.1+ för att vara rätt så nöjd med luren. En extra speedboost är inte helt fel dock!

 • Carl

  Varför inte gå direkt till 2.2? (whoco:5)

 • Elfson

  eeeh, 2,1, det hade ju min Desire när jag köpte den i April ??? ??

  ;)

 • Leo

  Inte min smak tyvärr, tycker att de ändrat om det som var snyggt i den förra designen och fulat till det nivå värre den här gången. Nej, det blir inte Sony Ericsson nästa gång!

 • Jonas

  Hur kommer det sig att hälften av alla inlägg kommer från folk som inte har X10? Skulle aldrig falla mig in att klaga på en telefon jag inte använder. Eller på bilar jag inte har. Eller städer jag inte bor i…!

  De flesta här gör förmodligen ett aktivt val när de köper telefon. Så varför klaga på de telefoner man valde bort? Var glad istället för att du valde rätt!

 • @ BillyJoeBob
  En besvärande sak med att inte ha MT är t ex nes emulatorer med gamepad på skärmen etc.. det går ju inte spela sådana spel när man inte kan hoppa och gå framåt samtidigt :P
  Har saknat det i vissa andra fall också, men det är ju inte det viktigaste.

 • anonym det finns ju visst snabbknapp till kameran tryck bara på den man tar kort med så går kameran igång så gör jag jämt

 • anders

  fan va folk klagar på SE och 2.1. Htc har inte ens fixa 2.2 till Legend än!

 • Stefan

  Jonas :Hur kommer det sig att hälften av alla inlägg kommer från folk som inte har X10? Skulle aldrig falla mig in att klaga på en telefon jag inte använder. Eller på bilar jag inte har. Eller städer jag inte bor i…!De flesta här gör förmodligen ett aktivt val när de köper telefon. Så varför klaga på de telefoner man valde bort? Var glad istället för att du valde rätt! Rapportera inlägg

  Det är det bästa folk vet, att klaga på annat än det dom själv äger. Det är fortfarande en TELEFON i första ledet och mini dator i andra. Men många ser det som en jävla leksak som dom ska flippa fram varje gång dom har en minut över. X10 är för mig fulländad med 2,1.

 • Khan

  Hade Billie Holiday mustasch?

 • Anonym

  @ Joakim Bergquist

  Du kan alltid bind:a nån fysisk knapp på telefonen till A och/eller B i inställningarna för emulatorn.

 • Twisted1

  Hella UI’t laggar ju i princip hela tiden, och detta är alltså mycket bättre än vad det är i nuläget? Känns inte som lagget beror på video kvallan heller. Launcher Pro är väl lösningen antar jag :)

 • Johan

  Älskade filmen :) Grym musik och skön grafik.

 • Pontus

  Det blir ingen 2.2 för SE mupparna va? x_O

 • Daniel K

  Mycket imponerande genomgång! Det ska bli kul när den kommer! Den ser snabbare ut än nu med 1.6:an, men jag har aldrig stört mig på att det går långsamt. Uselt dock att dom inte fick med en uppdatering så att lampan till kameran går på auto.

 • dragonturmpetare

  Twisted1 :Hella UI’t laggar ju i princip hela tiden, och detta är alltså mycket bättre än vad det är i nuläget? Känns inte som lagget beror på video kvallan heller. Launcher Pro är väl lösningen antar jag :) Rapportera inlägg

  Kan inte låta bli att undra vad det är som laggar i filmen. Har sett den flera gånger, ser inga lagg alls. Börja undra om vad lagg verkligen är, för det kan verkligen vara skillnad i vad folk verka tycka där. För mig så verka alla svepningar, laddningar, och annat flyta på riktigt bra.

 • Twisted1

  @ dragonturmpetare

  Ska inte säga att det laggar, vad jag menar är att det var dåligt flyt. Som för låg fps ungefär. Även när han i settings så är det en viss fördröjning innan det reagerar, samma sak i appdrawern.

 • Skogsmulle

  gnurf :Tycker det är lite illa att Update Service bara och endast finns till windows. Det betyder att vi stackare som har glädjen att äga en mac/linux-dator är tvingade att gå över till någon vänlig kompis eller granne för att kunna uppdatera våra telefoner. Illa! Rapportera inlägg

  Tycker dock inte att det är så konstigt då större delen av världen använder just en pc hemma? Sen om du inte jobbar med typ foto/film redigering så antar jag att du måste ha en pc i din närhet typ jobb eller skola.

 • skrolk

  gnurf :Tycker det är lite illa att Update Service bara och endast finns till windows. Det betyder att vi stackare som har glädjen att äga en mac/linux-dator är tvingade att gå över till någon vänlig kompis eller granne för att kunna uppdatera våra telefoner. Illa! Rapportera inlägg

  Jag kan inte annat än hålla med!
  Dålig ironi att behöva en PC med windohz installerat för att uppdatera en linuxtelefon :(
  Jag kommer iaf att ringa och fråga SE hur jag ska uppdatera min telefon om inte en lösning för linux medföljer. Dom får gärna skicka en dator med Windows till mig om dom vill det.

 • Christian

  Det ser inte bra ut. Trögt och tråkigt. Konstigt med tanke på hårdvaran.

 • Twisted1

  @ Christian

  Fattar inte riktigt varför x10’an får så extremt låga benchmark resultat jämfört med andra snapdragon lurar. Inte för att det känns viktigt, den praktiska prestandan är ju vad som räknas men ändå väldigt stor differens. Har det med upplösningen att göra eller? Det är väl det som skiljer x10 mest från övriga snapdragons.

 • henrik

  Hej ja undrar när updateringen 2,1 kommer till operatören tre
  hoppas nån kan svara på de så vore ja väldigt tack sam !
  mvh . henrik

 • mojje

  spelar väl ingen roll vilken operatör man har så fort uppdatteringen släpps är det bara att uppdatera via update manager som finns på se hemsidan

 • henrik

  jo men då skall man kunna veta när den är tilgänglig med !

 • mojje

  du behöver inte skrika pojke lille, påpekade bara att då den släpps gäller det alla operatörer. de har sagt slutet på denna månad men nåt specifikt datum tror jag inte

 • henrik

  väldigt märkligt att leverantörerna inte kan utge en dedline ! man skall ju inte behöva testa var o varannan dag för att se om de fins nån nyare vertion ! sen tycker ja att leverantörerna kan skika 1 meddelande till alla telefoner som är berörda !

 • Morgan

  håller med dig fullständigt

 • dragontrumpetare

  Twisted1 :@ dragonturmpetare Ska inte säga att det laggar, vad jag menar är att det var dåligt flyt. Som för låg fps ungefär. Även när han i settings så är det en viss fördröjning innan det reagerar, samma sak i appdrawern. Rapportera inlägg

  Ok i inställningar var det nog lite konstigt kan jag hålla med om. Men resten av mobilen såg piggt ut.

 • dragontrumpetare

  @ Twisted1

  Kan kanske bero på att många av de andra snapdragonlurarna har 2.2 under huven. Men ser ut att ligga bra till mot övriga 2.1 lurar. Den var ju t o m snabbare än Nexus One med 2.1.

 • Visst betyder uppdatering via datorn att det första man behöver göra är att installera om alla appar man vill ha, lägga in alla inställningar som man vill ha dem, samt lägga in sina mailinställningar och dylikt?

  /Oskar

 • LoveSE

  @ Oskar Jalkevik
  Det kan jag inte tänka mig, alla andra uppdateringar som har kommit så har man fått välja om man vill bara uppdatera telefonen utan att ta bort allt, eller så kan man välja om man vill ha en helt ny och ren installation. Vet dock inte om man får samma val när man uppdaterar från 1.6 till 2.1, men det borde va samma lika ;)

 • elpapo

  Jag läser ingenstans att samtalsljudkvalité och även volymen skulle vara förbättrad? Har ni någon kommentar på dessa väldigt viktiga punkter på en telefon!?

  Tack på förhand!

  /elpapo

 • alongusername1

  @ dragontrumpetare
  Du skojar? Hela timescape och mediascape rullar ju i typ 10fps samt att det lagga till i inställningsmenyn också. För att inte tala om appdrawern som laggar satan och när man slidar mellan olika hemskärmar ser det ut som det gjorde på Nexus One när den släpptes, dvs. inte speciellt smooth. Jag säger inte att det inte går att använda telefonen, du kan ju byta launcher till launcher pro men det känns som att det blir tragikomiskt att SE ligger 1år efter i OS uppdateringarna pga. dom ska satsa på time- och mediascape när det ändå flyter så dåligt så att man ändå inte orkar använda det…

 • David

  @Jonas

  Ehh…Jo jag har en X10i

  Men den har min 10månader gammal Son fått som leksak nu när jag och frun köpte varsin riktig telefon :)

 • Martin

  fan va alla håller på.. det är en telefon som ska uppdateras.. Det e fan SD dramatik på denna grej tycks det.. Vi som köpte luren är glada o gillar den, ni som köpte den o tycker att allt ”laggar” fan köpt nåt nytt eller? Sluta grina förfan.. Känns som ni har kvar luren bara för att kunna klaga..

  Och du Jonas, din 10 månaders baby får en lur för 5000 kr som leksak, pengar rullar in det går bra nu eller? :)

 • GyllenB
 • Anonym

  Folk får inte kritisera sina telefoner för Martin då det förstör hans andrahandsvärde på sin…allt man köper ska man alltid vara nöjd med, allt är toppenbra fast man ångrar sitt köp, avråd inte andra från att begå samma misstag för då e du en gnällig jävel som bör hålla käften.
  Gillar den attityden många uppvisar.

 • martin

  Trötta lilla björn.. klart man ska klaga! Finns väl inget bättre. Om man är missnöjd produkt, sälj den o köp nåt du vill ha! Ja surfar inte in på forum gällandes en produkt ja sålt när ja e missnöjd, ja kolla uppdatering på min nya vara. Bra sett att spendera sin tid, men gamlingar som du har väl all tid i världen, du e 65 som jag misstänker?

 • Katty

  Önskar att Swedroid´s kunde uppfinna ett filter som hindrar alla omogna individer att posta inlägg. Det är väldigt tröttsamt med allt detta oändliga gnällande, det kommer sakta men säkert sänka den här trevliga siten.

 • LoveSE

  Ibbe :NÄR I ***** KOMMER DEN UT DÅ ! DE E SLUTET AV oktobeR ????????????? Rapportera inlägg

  Dom kommer förmodligen skriva när den kommer ut, men den kommer inte komma fortare för att något litet barn sitter och svär med caps.
  Vad är det som är så bråttom och viktigt, jag tror din telefon funkar fast du inte har 2.1.

 • Ibbe

  @LoveSE
  faktist inte ? !!! den har börjat lagga osv .. o fastnar när ja sätter på musik …. och ibland laggas den fast :/…. o jag fick den helt ny för 5 månader sen … de e nog drf ja vill ha uppdateringen ! och jag har testat o reparera samma programvara laggar o massa ändå

 • mikael

  Katty, rapportera stötande inlägg då..

 • PeWe

  Jaha, inget stöd för flash och inget tethering, blir det ju till att roota om tfn så fort jag uppdaterat. Plus några andra småfunktioner som jag gärna sett att de fått med efter så satans lång dev. tid de haft på sig.

 • Daniel K

  Katty :Önskar att Swedroid´s kunde uppfinna ett filter som hindrar alla omogna individer att posta inlägg. Det är väldigt tröttsamt med allt detta oändliga gnällande, det kommer sakta men säkert sänka den här trevliga siten.
  Rapportera inlägg

  Håller med.

 • blunden

  Gillar de nya nyanserna på färgerna. Lite diskretare. Det är ju också bra för alla att andelen Android-telefoner med lägre än 2.x minskar.

  När den kommer kan ju de som rootat testa denna mod av den nya YouTube-appen. Låter dem gå runt 2.2-kravet.

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=817528

 • dragontrumpetare

  @ alongusername1

  Är dödsallvarlig. Enda stället är där jag redan nämnt. Tycker det ser väldigt bra ut. Men TS och MS är skall ju uppdateras en gång till.

 • Trixter

  Varför! ! !!
  Varför kan inte SE bara släppa en uppdatering utan UX-gränssnittet? ( X10 mini och mini pro tja även X8 förresten ) Jag kör inte UX på min X10 Pro Mini och är nöjd med det. Vill dock upp i Android version. Företag som vill använda SE’s telefoner kan inte ens köra Traveler pga 1.6 ( ja jag vet Traveler är bara beta just nu men du kan den kommer inte gå att köra på annat än 2.x )

 • GosiDaMan

  Sista arbetsdagen i oktober. Får hoppas på att de släpper det idag, eller sitter de o jobbar över på helgerna för att släppa uppdateringen unde månad oktober.

 • Gurkan

  Undrar det också. Man får hoppas på det bästa.

  ;)

 • Hampus

  @ Stefan

  Väldigt bra sagt!

 • ibbe

  jag tror den har kommit ! !!!!!!

 • LoveSE

  ibbe :jag tror den har kommit ! !!!!!! Rapportera inlägg

  Det har den verkligen inte gjort, jag tror att det kommer stå något i denna tråd om den har kommit.

 • ibbe

  @LoveSE
  kanse de .

 • sko

  16m colors????

 • Sjöberg

  Snackade nyss med SE Xperia Support! Den enda informationen dom hade var planerad lansering i slutet av Oktober.. Dock kunde han inte svara på hurvida den kommer idag eller om dom kör på över helgen!

  Något säger mig att det snart kommer ett pressmeddelande om att skiten är försenad…

 • Ibbe

  @Sjöberg
  håller med dej sjöberg… dom kommer nog säga aa nästa månad igen då kmr jag köpa ny !

 • Concha

  Enligt mobil.se’s krönikörer så kommer den att börja rullas ut idag, fredag 29 oktober. Detta enligt ett inlägg dem gjort i sin chat.

 • sko

  japp söndag kommer det ut. Står i deras sony ericssons blog.

 • Sjöberg

  @sko

  Har du länken till SE bloggen?

 • LoveSE

  @ Sjöberg

  http://blogs.sonyericsson.com/products/

  Men du behöver inte gå in och kolla, för ingen av deras bloggar funkar just nu.

 • Sjöberg

  Okej, det förklarar saken varför jag inte kom in förut!

 • LoveSE

  Nu e bloggen uppe och dom skriver så här:

  ”Today I can confirm that we will start the roll-out of the Android 2.1 based updates for Xperia X10, X10 mini and X10 mini pro now this coming Sunday. The roll out will start in the evening European time.”

  Ha en trevlig helg nu…. ;)

 • sko
 • eden

  When the update will be available for french?

 • Alex

  Antar att min chans att få detta besvarat är ganska liten men om swedroid läser detta.

  Testade ni x10i i appen Fps2D

  Mycket av slöheten i x10i beror på 30FPS limit! så jag undrar om denna limit är borttagen i 2.1 Firmware

 • @ Alex
  I den uppdateringen som vi fick prova så var telefonen fortfarande låst till 30FPS.

 • Trance

  Nån som vet när den kommer?

 • fatboy

  testade att uppdatera telefonen men det finns ingen ny programvara!

 • Patrik

  E du från framtiden fatboy ? ? min klocka är nu 14:30, men du har kommenterat kl 14:38 ? !

  fatboy :testade att uppdatera telefonen men det finns ingen ny programvara! Rapportera inlägg

  edit: ahh…. nu ser jag serverklockan e off !

 • LoveSE

  Den kommer ikväll om du läser på SE:s blogg
  http://blogs.sonyericsson.com/products/

 • mojo

  Kommer det ske några ändringar i gränssnittet för mini också?

 • botebo

  Väntans tider….

 • trance

  Gött ja väntar spänt :)

 • botebo

  Ingen tid är sagt?

 • Flipp

  SE är duktiga på att få X10 användare att vänta.. Släpp ut den bara SE!!!

 • daniel

  Jag tror vi bara sitter i onödan hela kvällen!!! kommer lagom tills man ska lägga sig :)

 • botebo

  Om den kommer alls… den kanske blir framskjuten några dagar…

 • daniel

  Jag klagar inte på luren men att en uppdatering kan ta så lång tid att få till….. som att däckverkstäderna skulle skifta dubbdäcken lagom till våren..!!

 • Anonym

  @ ibbe
  hur har du kommit fram till det ?

 • Wader

  Tankas hem nu :)

 • ..

  har ni fått uppdateringen ? :o

 • Pete

  Inte jag iaf…testar hela tiden….

 • ..

  jag med ..

 • Cilver

  Inget för min X10 mini pro än…

 • Pete

  Man kanske ska testa reparera telefonen…kanske får uppdateringen då?!?

 • Flipp

  Wader :Tankas hem nu :)
  Rapportera inlägg

  Hur lyckades du med det?

 • Wolfie

  Använder ni PC Companion eller Update Service?

 • Cilver

  Jag testar med Update Service

 • Pete

  Jag testar på bägge…men mest Update Service

 • daniel

  Pete :Man kanske ska testa reparera telefonen…kanske får uppdateringen då?!?
  Rapportera inlägg

  vart inte 2.1 iallafall :(

 • Pete
 • daniel

  tror jag har uppdaterat den 75 ggr snart så :)

 • Wolfie

  @ Wader

  För X10, mini eller mini pro? Fick du igång uppdateringen med PC Companion eller Update Service?

 • ..

  nu gåre :D:D

 • daniel

  yes!!!!:)

 • Niklas

  2.1 uppdateringen finns för mig nu iaf, första gången jag kollar.

  X10 och kör med PC companion.

 • Pete

  mmm inte för mig ännu :(

 • Pete

  Nu så :)

 • daniel

  tryck och håll nere medans du sätter in usb Hur länge?

 • Danne

  Nu kör vi :)

 • Cilver

  Någon som fått hem 2.1 till mini pro?

 • Trance

  jag håller på och laddar hem till min x10 nu :)

 • Pete

  Jag har uppdaterat nu men fortfarande 1.6 !!! Trååk

 • Trance

  @ Pete
  Oj hur kan det vara 1.6 fortfarande?

 • daniel

  97% 98% 99% 100% Klart!!!

 • Cilver

  Nu så… X10 Mini Pro – 120 MB på väg hem :-)

 • Becks

  Grabbar.. kör Pc Companion, har en X10.. ingen uppdatering när man kör Support Zone. Vad gör jag fel?

 • Cilver

  Jag körde update.. funkade nyss

 • daniel

  en kamera med pil neråt mot skärmen yes nu verkar det verkligen funka!!!

 • Mike

  Klart, uppdaterad till 2.1-update1
  x10 mini pro

 • Odd

  Bekräftar X10 mini pro nu nu…………

 • Cilver

  Cool… har just startat upp med 2.1 på X10 Mini Pro.

 • Ulrik

  Har uppdaterat med pc companion 2 ggr, har fortfarande 1.6 efter uppstart. X10mini

 • Dennis

  Någon som fått det att funka?

 • Emil

  @Becks
  jag har samma problem :(

 • Trance

  Nån som har fått de å funka på x10?

 • Emil

  Om någon kunde vara så snäll och berätta hur man gör för att updatera X10an.

 • Ulrik

  Någon som fått det att funka ?

 • Flipp
 • Emil

  Laddar ner mjukvara på 144mb, hoppas det är 2.1

 • Dennis

  Nu funkar det på min x10!!

 • Flipp

  Emil :Laddar ner mjukvara på 144mb, hoppas det är 2.1
  Rapportera inlägg

  det e den så länge du kör med update service

 • Emil

  @Flipp
  Ja det gör jag :) Tack för hjälpen!

  //Emil

 • Flipp

  Enjoy SE X10 users

 • Trance

  Nån som vet om alla appar man har laddat ner fins kvar? efter uppdateringen?

 • Flipp

  nope inga alls,måste ladda ner allt igen tyvärr…

 • Emil

  Trance :Nån som vet om alla appar man har laddat ner fins kvar? efter uppdateringen?
  Rapportera inlägg

  har du fått det att fungera?

 • Trance

  ja jag har 2.1 nu:) så det verkar funka.. lite trist med apparna bara.. men men:P

 • Emil

  @Trance

  Hur gjorde du? Det står att jag redan har senaste updateringen, men det är fortfarande 1.6 när jag starta telefonen.

 • Trance

  använde mig bara av PC Companion å följde instrukionerna

 • Emil

  Märkligt, har provat både PC o update service o följt instruktionerna, men fortfarande 1.6 :( Inget speciellt man behöver göra på telefonen efter updatering?

 • Ulrik

  Funkar till slut med Update Service. X10 mini

 • Steff

  har X10i och testat 5-6 ggr men fortfarande inget annat än 1.6 :(

 • Steff

  hehe inte XP10… X10 ;)

 • Emil

  Steff :hehe inte XP10… X10 ;)
  Rapportera inlägg

  Samma problem, nollställt mobilen, känns som jag provat allt :(

 • Emil

  En dum fråga, kan det ha o göra med om telefonen är operatörslåst?

 • Max

  @Pete
  samma här. fortfarande 1.6 och jag kan inte hitta något annorlunda från innan -.-

 • Max

  Ja, Nu verkar det funka :) testade en gång till med update service och nu håller jag på att installera :D

  Edit: Nu kör jag 2.1 och det fungerar utmärkt :D

 • Emil

  @Max
  har du operatörslåst telefon?

 • Mike

  Uppgraderade min X10 Mini Pro för några timmar sedan, nu saknas det saker i telefonen. Vart tog den inbyggda manualen vägen? Nu går det bara att komma åt den via surfning hos Sony Ericsson.

  Kanske lika bra det att skiten försvann, det verkar bara ta en massa utrymme på minneskortet. Av någon anledning så låg den nya manalen på datorn i följande mapp.

  C:\Program Files (x86)\Sony Ericsson\Sony Ericsson PC Companion\Plugins\86AB4504-FB36-4CAC-A999-D227AE465952\SVE\index.html

  Jag skulle tro att det bara är att kopiera till ursprungsmappen i telefonens minneskort, som är följande.

  \others\.emanual\

  Undrar om det är någonting mer som också saknas i telefonen?

 • Filip

  Är folk efterblivna ? kan dom inte läsa tidigare inlägg utan måste skriva om samma fråga en ziljard gånger ?! oh my… btw, ericsson has done it again, funkar skitjävla dåligt. varför?!

 • mats

  ja herregud vilken djävla flopp, min x10a vart segare än sirap.

 • Jimmy

  Inga problem att uppdatera X10 mini Pro förutom att applikationer och kontakter försvann från telefonen. Dock hittar jag numera inte vissa inställningar.

 • Brian

  @Becks
  Samma här, fungerar ej. Har du fått det att fungera än?

 • ss

  När kommer uppdateringen till x8 SE ger aldrig ett vettigt svar???

 • spectre

  Jag har en olåst X10 mini pro. Har haft den inkopplad i PC companion nu sen i söndags, men inget händer. Kan det bero på att jag befinner mig i USA?

 • Benny

  Varför har dom tagit bort möjligheten att i telefonboken sortera på efternamn? Det kunde jag med 1.6. Strider ju mot all logik att sortera en telefonbok på förnamn. Jag har kollat om man kan ladda ner en app men de flesta verkar vara ganska dåliga så som phonebook 2.0

 • Here is a ”how to update” video

  http://www.youtube.com/watch?v=pAM439T4X5o

  Good luck!

 • N

  Hej!
  Jag har uppdaterat min X10 mini till 2,1. Och när jag slår på Bluetooth står det att jag ska ”uppdatera bluetooth inställningarna”. Och när jag söker efter mitt Peltor headset nu så hittar inte telefonen någon enhet. Och söker jag nya uppdateringar så är min telefon försedd med senaste uppdateringarna.

  Ska detta innebära bättre ”bluetooth stöd”?

  Någon som kan hjälpa?

 • anette

  Någon som vet hur jag ska göra för att förminska mina bilder som bakgrundsbild så att de bara blir på en sida av 5

 • Mel

  Hur ser man om man har eller inte har 2.1? jag har typ uppdaterat mobilen nu men allt ser likadant nu :S jag förstår ingenitng asså

 • Anonym

  skit program nu kan jag inte ens starta min telefon eller det kommer inte bild…

 • dominoqq
  bandar domino online
  dominobet capsa online

  thank you for share this article

Lediga jobb inom data / IT Företag
Projektledare med intresse för informationssäkerhet Publicerad 22 Jan 2018
Strukturerad Projektledare Publicerad 22 Jan 2018
Junior designer till marknadsavdelning på Bredband2! Publicerad 22 Jan 2018
Digital Projektledare med kundansvar till ett av Sveriges st Publicerad 22 Jan 2018
UX designer Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons