Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Gestbaserade tangentbordet SlideIT uppdateras till version 3.2

Postat:
15:26 - 2011-03-14
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Det går kanske inte alltid snabbare att skriva med gestbaserade virtuella tangentbord än med de traditionella motsvarigheterna, men vissa upplever de nya tangentborden som mycket roligare att använda. Eftersom gestbaserade tangentbord nästan uteslutande används i porträttläge, går det dessutom mycket bra att skriva med tummen medan andra handen är fri.

Swype är naturligtvis det mest välkända virtuella tangentbordet av det här slaget, men SlideIT från Dasur har kommit att bli ett vettigt alternativ. Båda apparna låter oss skriva genom att dra ett finger i mönster över de bokstäver som bildar orden vi vill mata in, och tanken är att detta ska gå fortare eftersom vi slipper lyfta fingrarna. Det tar ett tag innan man vänjer sig vid den här typen av textinmatning, men de flesta som väl fått in snitsen vill sedan ogärna gå tillbaka till ett vanligt mjukvaru-QWERTY.

SlideIT hade tidigare tydliga tillkortakommanden, men i och med v3.0 som släpptes i början av året blev detta tangentbord en värdig konkurrent till Swype. Den främsta fördelen med SlideIT är kanske dock att tangentbordet till skillnad från Swype faktiskt finns tillgängligt i Market. Swype följer med vissa Samsung-telefoner och det finns även en betaversion att få tag på, vilken tyvärr inte stödjer svenska. Att Swype inte finns i Market beror sannolikt på avtal med telefontillverkare, och Swype har valt att inte svara på ifall tangentbordet överhuvudtaget kommer gå att köpa i framtiden.

Nytt i version 3.2 av SlideIT är bland annat utökat stöd för tablets, 14 nya språk, fler symboler tillgängliga från huvudlayouten, samt en samling buggfixar. Det går numera även att ändra höjden på tangentbordet genom ett långtryck uppe i vänstra hörnet: mycket smidigt för dem som vill göra textinmatningsrutan större. Utvecklaren Dasur nämnde också i mejl att de planerar att lägga till stöd för teman, samt importering/exportering av ens egen ordlista.

Finns det några SlideIT-användare bland er läsare, och en fråga till dem som provat både SlideIT och Swype – vilket tangentbord tycker ni är bäst? SlideIT är kanske i kostsammaste laget då det går på ca 40kr i Market, men det finns lyckligtvis en demoversion för de som vill prova tangentbordet först.
 

Lägsta pris på Samsung Galaxy S II på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på LG Optimus 3D på Prisjakt just nu:

 

 • Emil

  Har samsung med swype och så imponerande är det inte. Visst, det är grymt och går snabbt att ”swypa”, men man gör så extremt mkt felskrivningar eftersom den inte är särskilt bra på att räkna ut vad man egentligen ville ha sagt. Det jobbet gör dock ”swift key” betydligt bättre…

 • Pyttemjuk

  Har sedan en tid slideIt installerat och är väldigt nöjd. Jag tyckte inte om det installerade orginalalternativet och provade även swiftkey som snabbade på min skrivhastighet mycket kanske även snabbare en slideit men det är roligt att använda därav köpte jag det och har inte ångrat mig. Ps ibland finns ord som jag inte begriper att det finns med (pippi långstrumps pappas båt hoppetossan fans med) men även ord som borde vara med åt andra hållet men det är bara att lägga till sedan kommer det nästa gång man ”slidar”.

 • RickStar

  Har använt SlideIT sen jag köpte min N1 för drygt ett år sen, funkar klockrent enligt mig. Har även testat Swype men gillade inte det alls av någon anledning.

  Det enda negativa med SlideIT tycker jag är utseendet men det är ok när funktionen är fantastisk!

  edit: grymt sjysst att kunna förminska tangentbordet! Bästa som hänt idag :-)

 • Cilovel

  Har använt Swype på min Galaxy S sen det kom med nån uppdatering (fanns ju inte med på svenska i första omgången telefoner till som kom till Sverige). Mina erfarenheter av Swype (använder det dagligen) är att det är ”Bra” på engelska respektive ”typ dugligt” på svenska. Det är sanslöst att Swype inte fixat sin irriterande påminnelseruta om att nya ord man lagt till i ordlistan får högre prioritering än andra ord. Nåväl…
  Jag testade SlideIT under en testperiod (30 dagar nåt sånt?) och var MYCKET nöjd. Det är så mycket bättre än Swype att det inte ens är roligt. Pinsamt att Swype blivit så känt på något som SlideIT gör så mycket bättre. Där fanns dock brister med SlideIT som gjorde att jag inte tyckte det förtjänade mina pengar för en fullversion. Jag kontaktade utvecklarna om mina förbättringsförslag och de lovade att det skulle finnas med i den här versionen (bland annat en ordentlig numerisk/symbol vy). Det ska bli spännande att testa och se om de har levererat! :)

 • Andreas

  Jag använder SlideIT som mitt standardtangentbord. Har även provat Swype och SwiftKey, men SlideIT är definitift favoriten! Går mycket snabbt att skriva och det är väldigt sällan jag måste rätta ordet den föreslår.

  Jag använder dessutom både svenska och engelska dagligen och det är väldigt smidigt att växla mellan ordlistorna/tangentbordslayouten.

 • MagnusK

  Använder SlideIt jag är nöjd.

 • yeppeyump

  ÅÄÖ blir _alltid_ stora vi användning av det fysiska tangentbordet på Desire Z. Med det vanliga tangenbordet Touch Input blir åäö iaf bara stora ibland…

 • McZ

  Jag har en Motorola Defy och testade med senaste läkta uppdateringen Swype med svenska åäö. Jag har dock inte lärt mig att svepa mig fram till bokstäverna, däremot tycker jag Swype är väldigt bra på att hitta den bokstav jag vill skriva. Däremot så åkte Swype bort från telefonen när jag såg placeringarna av åäö dvs. ej standard placering.

  Återgår till det hackade HTC T9 tangentbord som jag tycker fungerar mycke bättre än nått annat tangentbord jag provat i porträttläge.

 • Martin

  Gillar SlideIT, men kör just nu med Swiftkey just nu. Ska testa nya versionen.
  Men att dom fortfarande inte lagt till så man kan exportera sin ordlista tycker jag är riktigt dåligt, men tanke på hur många rommar jag går igenom på en månad.

 • Swenson

  Säger bara Swiftkey <3, den täcker alla behov.

 • Saliciouscrumbs

  Använde Swiftkey förr. Numera använder jag SliedIt och det är tusen gånger bättre. Så jävla nöjd med SlideIt.

 • Bloodyhell

  Gillade Swype, men av någon anledning för ett tag sedan slutade plötsligt automatiska mellanslag efter ett swypat ord, samt automatisk stor bokstav på första ordet i en mening att sluta fungera. Så då testade jag först Swiftkey, men gillar inte pickandet med att skriva och kom inte heller igång riktigt med de föreslagna orden. Så gav SlideIT ett försök och tycker det funkar riktigt bra. En fördel mot Swype är att ÅÄÖ finns med samt att det är lättare att välja att skriva på vanligt sätt. Bra för mig då mitt lösenord innehåller blandade små och stora bokstäver plus lite andra tecken.

  Något jag saknar från Swype dock är knappen som ger möjlighet att ändra stora och små bokstäver i ordet, bra då man missat stor bokstav först tex. Även så hade Swype en knapp för :) smiley som jag tycker var smidig.

  Har inte fått till både engelskt och svenskt ordbok i SlideIT, vilket Swype hanterade perfekt. Skönt då man ibland vill slänga in engelska ord och det funkar direkt.

  En annan stor fördel med SlideIT är att det går att flytta till SD kortet, Swype tog ganska mycket plats och funkar endast på telefonminnet.

 • Jonas

  jag kör med slideit nu sedan min swype beta gått ut. slide it är snabbare än swype på att gissa ord och fungerar riktigt bra. Bättre sätt att få ”alternativ” på tycker jag.

  Väl spenderade 40kr med andra ord!

  Swype får skylla sig själva när dom inte släpper på market. Nu går alla över till slikeit istället.

 • Kör helt med SlideIT och det funkar bra. Men som alla de här slide-keyboardsen så ignorerar de helt det faktum att svenskan är fullt av ihopskrivna ord, vilket leder till en helvetes massa särskrivningar.

  Och jag förstår inte varför varje tangentbord ska komma med en egen ordlista när det finns två inbyggda.

 • 4305ms

  Jag började min resa när SlideIT var en yngling med massor av barnsjukdomar, trotts det var jag rätt nöjd och störde mig inte speciellt på de buggar som fanns (det fick mig inte att stanna kvar heller men jag hade inget att speciellt att klaga på). När sedan Swype kom tyckte jag såg rätt fräckt ut och det var ju en väldans hallå på forumen om det så omtalade tangentbordet. Dessvärre tyckte jag det var en riktig besvikelse. Sämre på att ”gissa” det ordet man var ute efter och mycket sämre layout på den svenska qwerty tangentbordet än SlideIT. Nu sedan SlideIT uppdaterats och filats på kommer jag antagligen inte att byta tangentbord igen (trotts en del buggar fortfarande). Det enda tangentbord som kommer i närheten när det gäller effektivt skrivande är SwiftKey.. men det är bra mycket trevligare att kunna skriva med en hand:)

 • SilverDogg

  använde slideit en del innan, och skulle kunna tänka mig att köpa det om det inte var för priset. har även provat på swype men blev bara besviken efter att enbart ha hört bra om det. slideit är i mitt tycke mycket mycket bättre, bara det faktum att det faktiskt finns tillgängligt gör sitt till. men priset är ju som sagt i det högsta laget.

  nu kör jag dock på swiftkey som jag köpte under rea. fungerar finfint det med. nån gång kanske jag köper slideit om dom rear ut det.

 • Jakob Malm

  Jag tyckte ShapeWriter var bra en gång i tiden, men sedan de blev uppköpta för ett (ganska bra) tag sedan har man inte kunnat ladda ned det. :(

 • Olavbolaski

  Provar SlideIt nu för första gången, och det verkar helt grymt! Har kört med SwiftKey länge nu och är jävligt nöjd med det, men det här verkar helt klart vara ett spännande alternativ! Får se om det blir ett köp!

 • david

  Fördelar SliteIT:
  * Har svenska.
  * Är inte beta.

  Fördelar Swype:
  * Snyggare.
  * Går att snabbt växla mellan mer än två språk (jävligt irriterande i SliteIT att man inte kan det om man som jag bor i ett icke engelskspråkigt utland och skriver sms på både det lokala språket, engelska och svenska).

 • Massy

  Kör SlideIT och det fungerar otroligt bra. Trots att jag inte skriver så mycket SMS så är det sällan det blir fel när man väl ska skriva något långt. Vanlig knappsats nej tack. Slide ska det vara :)

 • Joakim2

  Har haft SlideIT sedan i somras och är supernöjd! Kommer aldrig att byta. Har ännu inte testat uppdateringen, men de har i alla fall börjat försöka få till sammansatta ord i och med förra uppdateringen.

  Med tanke på hur mycket bättre SlideIT är jämfört med stock så är 40 kr ingenting. Har man råd med en bra telefon har man råd med ynka 40 spänn!

 • Random

  Har använt slideit demot ett tag nu men min demo tid tog slut i dag och jag köpte då den fulla versionen, men nu hittar slideit inte längre mina språk paket, har installerat om och testat flera språk förutom svenska men det ända språk som slideit hittar på min telefon är engelska som finns från början. Har en HTC Desire

  Någon med samma problem dom fått det att fungera?

 • Ulven

  SlideIT är det smidigaste tangentbordet jag har testat, möjligheten att snabbt byta språk är värt hur mycket som helst, priset måhända vara högt men det köpet är det jag är inget jag ångrar, Adw ex och SlideIT är dom bästa köp jag gjort till min X10.

 • thomas

  Tycker om SlideIT med ett fåtal undantag. Värt sina pengar. Tycker man 40 kr är för mycket för en asp man använder hela tiden eller är det bara en ryggmärgsreflex att tycka det är för dyrt?

 • Knäckebrorsan

  Vad är skillnaden mellan demon och den ”riktiga”? :-P

 • lars

  @ Knäckebrorsan
  Det ska inte vara någon skillnad alls, förutom att demoversionen slutar fungera efter 15 dagar.

 • Jonas

  Första gången med SlideIT. fullkomligt awesome! Funkar sjukt bra

 • Knäckebrorsan

  @ lars
  Men kan man inte bara installera om appen igen då?

 • Zany

  Random :Har använt slideit demot ett tag nu men min demo tid tog slut i dag och jag köpte då den fulla versionen, men nu hittar slideit inte längre mina språk paket, har installerat om och testat flera språk förutom svenska men det ända språk som slideit hittar på min telefon är engelska som finns från början. Har en HTC DesireNågon med samma problem dom fått det att fungera? Rapportera inlägg 0

  Samma hände mig, stoppade SlideIT forcerat och rensade cache, sen rockade det fint igen.

 • jojje

  Men… Kan du ändra layout på tangentbordet och få med å,ä,ö med, som på swiftkey, eller är det special för att få till det, hålla någon knapp nere längre typ?

  Himla jobbigt med desire och dess lilla minne… Får ju inte plats med alla program du vill. Det är nog dags att roota telefonen, eller byta till en nyare ;)

 • thomas

  På Demon tidigare kunde man bara lagra begränsat antal ord i ordlistan, så den blev snabbt tämligen värdelös. Vet inte om den begränsningen är borttagen. Vad gäller att kunna få längre tid genom att installera om Demon: Är det svårt att betala ifall man tycker den är bra?

 • Cilovel

  Lagom besviken över att de inte fixat en numerisk vy som är ordentlig trots att de sa att de skulle det. Men de har i alla fall fixat så man kan ändra storleken på tangentbordet! Det retade mig alltid hur det var liiite större än swype eller standardtangentbordet förut. Nu kan man få det så litet man vill, nästan för litet! :)

 • Daniel

  har testat både swype och slide-it och av någon anledning gillar jag slide-it mycket mer. Den är dock ganska ful och går inte alls ihop med min mörka layout men det skaju som sagt komma nya teman! :)

 • Char

  Köpte slideIT så fort den kom ut på market och är mycket nöjd. Framförallt nya verren. Några missar finns det men det hoppas jag de fixar till nästa uppdatering.

 • Micke

  SlideIT är fullkomligt underbart och SÅ värt 40:-! :) Jag körde demon i typ tre minuter innan jag köpte fullversionen. Jag har dock inte testat Swype eller nåt annat.

 • Twisted1

  Har kört både swype och slide-it, men kom aldrig riktigt överrens med swep tekniken. Blev fler felskrivningar och tog längre tid, men det är ju högst personligt.

  För tillfället har jag hittat en ersättare till suveränen swiftkey, smart keyboard pro. Det har också riktigt bra/smart ordbok precis som swiftkey, plus massa inställningar för storlek på tangenterna osv. Kör alltid utan ÅÄÖ då jag är så van att trycka A eller O istället, så uppskattar att man kan köra svenska med vanligt internationellt QWERTY tgb. Men swiftkey har fortfarande bäst ordförslags-funktion, man kan tro att skiten e synsk ibland.

 • Oscar

  Testade slide-it igår efter jag såg detta inlägg, testat swype lite snabbt på kompisens galaxy, var då inte imponerad. Men slide-it imponerade stort. Jag hamnar aldrig rätt med min stora tumme när jag skriver normalt, men med slideit fick jag nästan alltid till dom orden jag skulle på första försöket.

  Men den där rutan när man kör det första gången att dom tar data gillar jag inte riktigt….

 • copmuter

  Gillar SlideIt starkt, har använt det ett gäng månader nu och har bara bra saker att säga, tar lite tid att vänja sig… men sen så. Vet man inte exakt hur något stavas så går det fort att testa sig fram. Sedan är det lite problem med Caps och man måste aktivt bekräfta orden då man ”stavar” något.

 • Tobbe

  Hur ändrar man storlek?

 • @ david
  Jag har svenska och engelska installerat och kan snabbt byta i SliteIT genom att trycka på sfär-ikonen nästan längst ner till vänster.

 • @ jojje
  Varje ordlista får en egen layout. Så ja, svenska tecken finns med om du byter till den svenska ordlistan.

 • Har använt SliteIT i över ett år och är rätt nöjd. Har betydligt lättare att skriva med en svepning när det skakar på bussen eller tåget jämfört med att lyfta fingret mellan varje bokstav.

  Ibland tar den fel på stor och liten bokstav och får för sig att en mening skall börja med liten eller att ett ord mitt i en mening skall börja med stor bokstav. Hade även varit bra om den hanterat sammanslagna ord smartare, men det är ju rätt specifikt för Svenska språket.

  SliteIT är helt klart en app jag rekommenderar till folk.

 • Anonym

  Tycker den är kass på ovanliga fast vanliga ord. Sen om du swipar fram ord och sen ska skriva ordet ‘i’ så måste du göra mellanslag som du alltid slipper annars. Störande! Men riktigt riktigt cool teknik som faller på en kass ordlista. Men det är ju något som blir bättre med tiden. Får testa ett tag till. Håller med om att man skriver snabbare men just nu lägger jag nog ner mer total tid på att justera alla misstag.

 • Joel

  Jag har kört SlideIT i nästan ett år och jag har egentligen bara två klagomål, utseendet och att den ibland gissar väldigt fel. Om jag t ex. vill skriva har så kan det bli Harry istället med följande förslag: gay, haft, hat, hardy. Men det beror nog mer på N1ans kassa digitizer snarare än SlideIT. Ordet ”på” kan också vara svårt att slida då skärmen är dålig i kanterna.

  Men dessa småproblem är det helt klart värt då jag generellt skriver mycket snabbare och med mindre ansträngning. Dessutom tycker jag att det är lättare att fokusera på annat medan man skriver med SlideIT jämfört med ett vanligt Qwerty.

 • Knäckebrorsan

  Hur minskar man tangentbordet? Får det inte att funka… ;-(
  Vet heller inte hur man tar bort ord som man än gång har lagt till i ordlistan :(

 • Björn

  Har SwiftKey och har börjat använda SlideIT, och jag gillar det startk so far!
  Har la använt det två dar nu.

 • lars

  @ Knäckebrorsan
  Om du långtrycker uppe i vänstra hörnet på SlideIT där det är ett litet plustecken, kan du sedan dra upp eller ner med fingret för att ändra tangentbordets storlek. För att radera ett ord du själv lagt till ordlistan, behöver du bara markera just det ordet i en vanlig textruta i Android. för att sedan trycka på minustecknet högst upp i SlideIT – alltså samma knapp som du lägger till ord med.

 • alternativ

  En kul variant att prova för den modige: http://www.the8pen.com/

  Kul. Annorlunda.

 • Tiny Turtle

  Provade SlideIT efter att ha läst den här artikeln igår och det känns spontant som att min SGS inte kommer att köra mer Swype på ett tag. – Vilket lyft! Kunde man nu bara få svarta tangenter istället så vore det en klockren tia.

 • Erik

  Efter att ha provat slideit så kan jag konstatera att det sopar mattan med swype! Men sen så tycker jag dock även att SwiftKey sopar mattan med slideit. Men det är nog mest en smaksak. Kampen emellan ”gestbaserade tangentbord” vinner slideit enligt mig iaf.

 • Peter

  Jag måste säga att denna app slår allt. Så jäkla snabbt man skriver och den är förvånansvärt bra på att fatta vilket ord man skriver. Man behöver inte vara speciellt exakt heller när man drar över tangentbordet. 40 spänn är inget för denna appen. Köp!! behöver jag säga att jag skrev detta med SlideIT…

 • Björn Lindgren

  Jag är förälskad i detta program. Läste om det här och testade demon köper det imorgon. Tack för tipset swedroid älskar eran sida.

 • Lor

  Jag har swype på min Wave och har provat SlideIt på min Desire. Jag måste säga att även om SlideIt är mycket bra, Swype är ännu bättre för att gissa ord. Detta gör att man skriver ännu snabbare än med SlideIt.

 • Tord Hoppe

  Använder SlideIT på min Desire Z. Funkar väldigt bra men jag har precis upptäckt att det verkar orsaka ett problem med det fysiska tangentbordet. Å, Ä och Ö blir för mig alltid stora, versaler, oavsett hur jag trycker på eller inte på shift-tangenten i det fysiska tangentbordet. Jag testade att långtrycka i textrutan, ändra inmatningsmetod från SlideIT Keyboard till Touch Input och då funkade det som det skulle. Gick tillbaka till SlideIT och ÅÄÖ igen :) Skall anmäla till Dafur, man skall naturligtvis kunna växla mellan virtuellt och fysiskt tangentbord utan sådana ”effekter”.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Projektledare med intresse för informationssäkerhet Publicerad 22 Jan 2018
Strukturerad Projektledare Publicerad 22 Jan 2018
JUNIOR KUNDSUPPORT TILL WORLDLINE Publicerad 22 Jan 2018
Digital Projektledare med kundansvar till ett av Sveriges st Publicerad 22 Jan 2018
Junior designer till marknadsavdelning på Bredband2! Publicerad 22 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 3. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons