Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Gingerbread SDK släpps redan nästa vecka? [Väldigt lösa rykten]

Postat:
08:34 - 2010-10-14
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Enligt en artikel på androidsajten Android Police så kan SDK:n för Gingerbread, versionsnummer okänt, vara på väg ut redan nästa vecka. De baserar den här informationen på en källa som sägs arbeta nära androidutvecklingens kärna. Då källan är namnlös och informationen är obekräftad bör det hela läsas med en god dos skepticism.

Ihärdiga rykten gör vidare gällande att Gingerbread-uppdateringen kommer fokusera mycket på användarupplevelsen och gränssnittet, samt att Google har jobbat mycket på tjänster som videosamtal och Google Music. Googles Andy Rubin har bekräftat att de arbetar på just videosamtal, så just det ryktet kan mycket väl visa sig vara sant.

Till avdelningen mycket mycket lösa rykten om Gingerbread så kan vi lägga till en kommentar till Android and Me:s artikel om Gingerbread-SDK:n, där någon slängde fram en hel del information, vars sanningshalt verkligen får anses vara minst sagt obekräftad. Saxat från Android and Me:

I have it on… “good faith”… that Gingerbread will indeed change the way we use our phones, turning them away from email-centric focus (aside from obvious phone and text) and tuning them into social media, interactive media, and digital media such as streaming audio, video, not just inbound but outbound as well. I’m talking Google Music, podcasting (broadcasting, not just watching/listening), video conference via google voice, a slick darker new interface (sorta resembles Palm OS in a weird way), and a new YouTube interface that puts video streaming more main-stream. Voice actions are clearly expanded upon as well as navigation and social media protocols being more integrated. Our phones will no longer be phones that are capable of doing email and web browsing, but a media hub that entertains us in multiple ways for reading, writing, listening, watching, posting, reacting, and interacting. The revolution is upon us, and Apple is being left in the dust!

On a more silent note, watch out for something akin(dle) to a fight in a certain e-marketplace soon ;-)

-Sam

 
Detta är som sagt ungefär så obekräftade och lösa som rykten överhuvudtaget kan bli, men då vi ändå är inne på ryktesspåret så känner vi att vi kan vi släppa lite på tyglarna. Intressant är delvis delen om videosamtal, då detta stöder Andy Rubins tidigare uttalanden, men även omnämnandet av ett nytt, mörkare, gränssnitt som ”på ett konstigt vis” påminner om Palms WebOS. Detta är intressant med tanke på att Google i våras lockade över Palms Matias Duarte till Android – Duarte är nämligen skaparen av WebOS hyllade gränssnitt.

Vad som är sant och vad som är falskt i den här ryktessoppan är det nog väldigt få som vet, men om Gingerbreads SDK är på väg ut redan nästa vecka så kan källkoden mycket väl i vanlig ordning följa några veckor senare. Om Google följer sin normala releasecykel om drygt 6 månader så är det alltså november som gäller, i och med att FroYo släpptes i maj, och Eclair släpptes i november förra året.

Rykten, rykten, rykten. Vad tror ni – ligger det någon som helst sanning i något av ovanstående? Dela som alltid med er i kommentarerna.
 

Via Android Police, phandroid, Android and Me. Tipstack till Roland.

 • MrMozart

  Man kan ju alltid hoppas! Tur man har en Nexus One och får uppdateringar av OS:t så snart de släpps. Kan inte vara lätt för SE, Samsung, HTC mfl att försöka hinna med att uppdatera sina grässnitt :)

 • erlend

  Det får absolut hoppas så kan man möjligtvis få en Android padda till jul med pepparkaka:D

 • Johan

  Snälla, säg att vi får se GPU-accelererat gränssnitt så att det äntligen kan bli en riktigt smidig navigering.

 • Peter

  OK, bra att swedroid bevakar nyhetsflödet men detta känns lite väl löst eller? Bara för att nån tomte har släppt en fundering betyder ju inte det att det finns nån sanningshalt i det (Tex skulle ju inte Sverige få betalappar enligt rykte, och det bara ett par dagar innan det visade sig att så inte var fallet).
  Lite mer källkritik, och framför allt filtrering, önskas.
  Å andra sidan, om det är sant så är det kul. Vi med N1:or är med direkt:-)

 • pmugghc

  Men tyvärr har ju inte N1 en kamera på framsidan, så videosamtal går ju inte på den.

 • Stab

  @ Johan

  Håller med, prio ett är att GPU´n används i UI´t.

 • 2infinity

  pmugghc, jag tror de flesta av oss överlever, vi får uppdateringen i alla fall men antagligen så funkar inte videosamtal, eller så körs videosamtal fast med kameran på baksidan :P

 • Anonym

  Man kan ju bara hoppas!

 • Sven

  Tur att man sitter på en X10:a med 1.6 som bara är 3 versioner efter snart då! : ) Skämt åsido, verkar vara tuffare krav på denna version;

  ”The minimum configuration will be a 1GHz processor, 512MB Ram and 3.5 inches or more screen size. ”

  X10 har väl bara 384 MB så kanske SE kan ursäkta sig med att telefonen inte når upp till kraven.

 • Robert

  pmugghc :Men tyvärr har ju inte N1 en kamera på framsidan, så videosamtal går ju inte på den. Rapportera inlägg

  Då får dom ge ut en N2 också! :)
  Hoppas pepparkakan kommer till jul iallafall ;)

 • Så länge vi baserar det på lösa rykten så… En av android utvecklarna twittrade för två timmar sen: Romain Guy: Baking pastries…
  Vilket man då undrar innehållet i.

 • johan

  Nog funkar videosamtal, det är ju bara att vända på telefonen för att visa sin nuna :). Det funkar ju så på min jobbtelefon, en T700.
  Men, håller ju med om att det inte är helt optimalt ;)

 • mikil

  Augmented reality kommer vara en stor del…

 • Johan

  Ärligt, vem bryr sig om videosamtal? Är det ens en eftertraktad funktion? Det blev ju en så enormt succé när det lanserades i Sverige typ 2004…

 • Micke

  Men herregud,kommer inte gingerbread till galaxy s snart? Jäkla samsung.. :-)

 • Anonym

  @pmugghc o 2infinity
  Man kan ju alltid stå framför en spegel (dålig lösning, men om alternativet är nada så…..)

 • mikil

  Hur ofta kommer ni använda videosamtal?! Ungerfär lika ofta som innan när det kom för massa år sen. Man använder det ett par gånger sen tröttnar man.

 • Glenno

  Härligt, får se om det är sant eller bara falska rykten. Htc Desire får nog sin pepparkaka rätt fort efter Nexus one får. Tur att man inte köpte nån Xperia x10.
  Köpa ny dator med I7 processor och bara få windows vista hade ju inte varit så kul precis.

 • Videosamtal har jag inget som helst bruk för och det är en funktion som jag är glad över att de flesta tillverkare släppt. Dock så bör den väl finnas för de som vill ha den eller de grupper som faktiskt har användning för den, ex döva och stumma där jag inbillar mig att det är till stor hjälp?

 • phrusher

  Videosamtal är väl ändå det minst intressanta av dessa rykten?

  Vad finns det för officiella Google-events i kalendern under Okt-Nov där de skulle kunna tänkas presentera Gingerbread?

  Hur presenterades Eclair?

 • Flag

  Döva har viss nytta av den, ja. Annars är det ju ett bekräftat fiasko. Vem vill se näshåren på den man pratar med?

 • MrMozart >

  Hur lång tid tog det för HTC (Desire) att få FroYo? Typ 2 veckor efter N1… :-)

 • tramsgar

  Om de lösa ryktena visar sej träffsäkra så har Google seriösa problem med säkerhetsläckor. Hade det varit Apple så hade det blivit full cavity search av Applegestapo.

  Men som sagt ovan, Google brukar ju släppa sånt här på events – så hur ser deras kalender ut?

 • Anonym

  Det kan hända att de presenterar det i Tyskeland nästa månad eller i Ryssland http://code.google.com/events/calendar/

 • Rynkan

  det ännu roligare ryktet är ju att en viss svensk tillverkare kommer att släppa sitt nya flaggskepp iom releasen utav gingerbread.*

  * Om de slutar sega med alla tusen avstämningsmöten.

 • tramsgar

  @Rynkan Du menar inte inte bara Google utan även *** har problem med läckor? =)

 • gripen

  Norsehawk :MrMozart >
  Hur lång tid tog det för HTC (Desire) att få FroYo? Typ 2 veckor efter N1… :-)
  Rapportera inlägg

  Ja, skillnaden var som jag minns det inte så stor alls. Tror alla N1-fans kan kliva ner från den höga hästen ang det där… ;-)

 • Anonym

  Sen är väl en av de största nyheterna med gingerbread just att varje tillverkare inte ska behöva göra så stora omställningsarbeten som de gjort med tidigare versioner, anpassa sitt gränssnitt huvudsakligen.
  Tror på december.

 • phrusher

  @ Norsehawk
  Nja, typ 5v var det väl ;)

 • Anonym

  I och med namnet så tror jag också på december, men vem vet? :)

 • Linus

  Vem fan vill ringa video samtal för 4 kr min? har skit ånga polare med iphone 4 some alldrig använder video samtal :P

 • galaxy gt-i7599

  Ryktas om att samsungs första android kommer att få pepparkaka…. not!
  Älskar samsung… not!
  Älskar GAOSP.. yes!

 • vanquish

  Jag tror inte att Gingerbread blir tillgänglig för N1 eller Desire.
  Its all about the money. Ingen kommer att byta ut N1 eller annan mobil om de får denna uppdatering och alla tillverkare måste sälja nya mobiler.
  Det e därför tex HTCSense.com finns inte tillgänglig för Desire och de äldre HTC telefoner.

 • pmugghc

  Här är en annan spekulation, först lite fakta:
  Google köpte företaget Bumptop i maj i år, se:
  http://mashable.com/2010/05/02/google-bumptop/

  Här är en länk till en demo av deras 3D UI:
  http://www.youtube.com/watch?v=M0ODskdEPnQ

  Spekulation: Kan de ha hunnit integrera Bumtop som UI ?

 • markus

  kommer Gingerbread så måste det komma en ny mobil likt n1:an, för man vill ju ha en mobil som får uppdateringarna direkt likt n1:an

 • Mockfrog

  Jag hoppas att den största nyheten med Gingerbread verkligen blir att det kommer underlätta enormt för de tillverkare som ska anpassa Android till sina telefoner och till sina gränssnitt. Om man släpper den lite barnsliga egoismen och tittar på helheten skulle det vara en otrolig fördel om alla telefoner, med tillräcklig hårdvaruprestanda, kunde uppdateras så snabbt och enkelt som möjligt.

  Segregationen inom Android är något som avskräcker utvecklare.

  @ Linus
  4 kr/minut är ingen höjdare men gratis är helt okej, vilket man kunnat göra hela tiden med rätt operatör.

 • @ vanquish
  N1 är en utvecklartelefon som tillverkades för att pusha på utvecklingen av appar (samt även visa tillverkarna att det går att göra android-telefoner med lite mer krut), det var inte för att sälja telefoner på samma sätt som htc vill sälja telefoner.
  N1 kommer absolut få Gingerbread så länge hårdvaran stöder det, vilket jag tror.
  (Obeservera att detta inte är fakta utan min uppfattning av verkligheten)

 • pellen

  @ vanquish
  Om N1 får Gingerbread är väl upp till Google och inte HTC, då de har ”full kontroll” över mjukvaran i den? Det är ju inte så att den har något speciellt gränssnitt á Sense eller Motoblur osv, utan bara vanilla Android. Tror mycket väl att Gingerbread kommer till N1 så länge den har tillräckligt kraftfull hårdvara. Dock så är det mer tveksamt om Desire får den, men man kan ju hoppas att HTC lärt sig en läxa vad gäller uppdateringar.

 • MrMozart

  Norsehawk :MrMozart >Hur lång tid tog det för HTC (Desire) att få FroYo? Typ 2 veckor efter N1… :-) Rapportera inlägg

  Det är ju jättebra om jag har fel och det kommer snabbt där med. Dock misstänker jag att 2.1->2.2 inte var samma steg som 2.2->3.0 (om det nu är så). Risken finns att de får göra om rätt mycket med Sense, och de behöver det inte bara ta två veckor.

 • Huppen

  Det är tur att man tjackade en Legend så att man får ta del av allt det gottiga först. >:o

 • Snirkel

  Alltså, det är ju skillnad på att släppa SDK och OS…

 • Thomas

  Snirkel: SDK’n innehåller ett komplett Android OS som körs på en lågnivåemulator, så skillnaden är att SDK är OS’et plus diverse mer saker… Det går alltså köra appar och liknande med SDK’n. Sen kommer ju inte telefoner samtidigt som SDK’n, men det är en annan sak.

 • blunden

  Snirkel :Alltså, det är ju skillnad på att släppa SDK och OS… Rapportera inlägg

  Ja, det är sant. Om de även uppdaterar emulatorns image så kan man ju i alla fall leka lite i den, samt även porta den till telefonerna (med löjligt dålig prestanda, som alltid). De brukar ju även släppa sin SDK hyfsat nära release av OS:et så det är alltid intressant ur den aspekten också. :)

 • NoSense

  Videosamtal känns väl inte så aktuellt för så många, (väldigt 2004 som sagt)kanske behövligt och kul om man har ett distansförhållande iofs, men då finns det ju billigare lösningar via msn/skype mm.

  I december brukar det ju vara premiär för pepparkakor så det låter väl troligt, alltid kul med mera coola saker, men det största problemet de flesta har är nog batteritiden. Kan ingen ta fram ett batteri som verkligen håller för 12-18h ordentligt användande?

  DET vore en julklapp åt mig det..

 • tom

  Jag hoppas att man gör något i Gingerbread för att underlätta framtida uppdateringar av alla telefoner på marknaden med egna gränssnitt.
  Jag sitter själv med en Nexus One så jag klarar mig, men att döma av hur svårt det ändå verkar vara att uppgradera till Froyo, så tror jag något måste göras om. Det borde inte vara så mycket som går ”sönder” i det egna gränssnittet varje gång en ny Androidversion kommer ut. Fixa ett tydligt API som telefontillverkarna kan koda mot och se till att det är stabilt. Vore inte det den viktigaste förbättringen med Gingerbread?

 • Mockfrog

  @ tom
  Jo, precis som jag också skrivit, det vore den viktigaste förbättringen för fragmenteringen av Android-versioner är inte positivt för någon. Ju snabbare Google kan åtgärda det, desto bättre kommer utvecklingen att gå.

  Ingen annan förbättring kan jämföra sig med det, inte ens GPU-accelererat gränssnitt.

 • Damas

  Google har enligt denna länk köpt upp BumpTop 3d:
  http://news.cnet.com/8301-1023_3-20003950-93.html

  Det vore galet coolt om det är just BumpTop 3D som Google kommer att introducera i Gingerbread:
  http://www.youtube.com/watch?v=6jhoWsHwU7w

  Drömma kan man ju alltid göra :)

  /Damas

 • eXeem

  när kommer gigerbread till sgs?

 • ZB

  eXeem :när kommer gigerbread till sgs? Rapportera inlägg

  Imorgon såklart! Nu skulle jag vara ironisk, så ni vet att jag inte tar fel på 2.2 som kanske och förhppningsvis dyker upp.

 • Hasse

  @ Peter
  Missade du att det står ”rykten” lite överallt i artikeln, eller ville du bara spy lite galla? Ta det för vad det är, hacka inte på swedroid bara för att du har en extrem syn på vad som får publiceras på en androidsajt.

 • doktorn

  @Damas

  Om man får gissa fritt tror jag snarare att en variant av bumptop ligger närmare för chrome os isåfall. Även om det ser fräckt ut i film ska det gå att hantera på ett vettigt sätt med ett finger på en liten skärm. Men det kanske är möjligt att det funkar på en padda med några smarta gester. Blir inte rörelserna naturliga blir det bara jobbigare att använda än vad vi redan har.

 • topfs2

  @ pmugghc
  @ Damas

  Usch, stannar på 2.1 då…

 • @ tramsgar
  Haha, så sant.

 • Adam

  såg att google hade köpt blindtype, tror nån att det kommer med som standard i gingerbread? :)

 • @ Adam
  Vore onekligen läckert.

 • dragonturmpetare

  Lustigt att jag alltid då skall vara mot strömmen. Jag tycker det då är ÄNTLIGEN att videosamtal kommer i android. Fattar fortfarande varför inte det funnits tidigare. Använde denna funktion ofta, t o m hellre än vanliga samtal. Så äntligen!!!

 • @ MrMozart
  Sant. :) Sen som nån annan påpekade här så tog det faktiskt fem veckor att få FroYo till Desire, inte två som jag skrev. Men vi Desire-ägare i Sverige fick inte vänta alls länge.

  Det får ta sin tid som behöver. Jag kan latja med FroYo ett tag till. Hellre en 100% färdigt än att det kommer idiotbuggar. En annan parentes är att vad jag fått veta är att Pepparkakan kommer höja prestandan med 90%. Ska bli spännande köra lite tester! :)

 • mikael

  Hoppas naturligtvis på högre prestanda, men helst av allt ett strömsnålare OS..inga uppgifter om det antar jag?

 • Skulle inte gingerbread fokusera mer på tablet-funkionalitet? Nån variant av BumpTop 3D på en tiotummare vore inte helt fel…

 • Niklas

  Rykte eller inte, någon gång kommer 3.0 och då hoppas jag att det finns en riktigt schysst lur till det. Jag vill se en Nexus Two! Min hero börjar kännas seg nu.

 • dt33

  Största problemet är batteritiden kommer att kortas ner avskevärt och bättre batteritid önskas. Tänk om nån bara kunde uppfinna en ”atomcelldriven batteri”, så man inte behöver ladda dagligen. :)
  Tror mera gingerbread är mera ämnad åt tablets.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemförvaltare/IT-support Publicerad 17 Dec 2017
Lösningsarkitekt Publicerad 17 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 17 Dec 2017
Scrum Master for Sales IT Publicerad 17 Dec 2017
Software Developer Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 6. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons