Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Gionee M7 är senaste slimmade telefonen med 18:9

Postat:
16:49 - 2017-09-25
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Gionee M7 har presenterats idag och den anammar tre av de tydligaste trenderna just nu: tunna ramar kring skärmen, bildförhållandet 18:9, samt dubbla bakre kameror. Skärmen ligger på 6 tum och har 1080 x 2160 pixlar och AMOLED-teknik.
Telefonen har nya åttakärniga 2,3GHz-chippet MediaTek Helio P30, 6GB RAM, 64GB lagring, minneskortsplats och ett väl tilltaget 4000mAh-batteri. På bakstycket sitter två kamerasensorer på 16MP (f/1,8) respektive 8MP, samt en centrerad fingeravtrycksläsare.

Gionee M7 kostar motsvarande 3400 kronor i Kina där den blir tillgänglig i morgon.

 • Erik

  Alla rätt förutom skärmstorleken… Suck.

 • KalleKn

  Raka hörn på displayen. Tack för det!

 • Fred .

  Vad ska man med 18:9 till?
  Jag kan ju ha 16:9, det funkar också. Bra för film också.

 • DmBzls

  Håller med, någon fjantig trend just nu bara hoppas jag på

 • DmBzls

  Tänk dig den och 5.2″ skärm på 16:9 = my goood vilken telefon

 • DmBzls

  Jaha, ännu en phablet.

 • Erik

  Exakt.

 • Jozo90

  Jag hoppar på tåget, varför ska varenda mobil vara 18:9 och en phablet för nuförtiden?

  Som det är nu så det ju i stort sett bara Sony som släpper små, kompakta telefoner…

 • DmBzls

  Ja det är en tragisk utveckling som sker

 • Lotta

  Jag tycker nog största vinsten med dom här nya telefonerna med mindre ramar är att man slipper den vederstygliga kapacitiva knappen/arna. Det är en väldigt stor fördel och det är ju också i linje med Googles riktlinjer för Android.

 • Emil Oskarsson

  Och det bästa med Sonys compact serie är att de bara släpper en om året :)

 • MotVind

  Precis, och vi ser ju hur det går för Sonys mobilavdelning. Jämför vinsterna mellan Sonys compact serie med Samsungs eller till och med de kinesiska tillverkarnas modeller så ser man tydligt varför större modeller har mer fokus från tillverkarna. Konsumenterna har röstat med sina plånböcker och tillverkarna lyssnar. Konstigare än så är det inte. Sen att just du som är en minoritet ”vill ha” något annat tror jag dom blank skiter i.

 • GGG

  !8:9 håller jag med om, vill hellre ha 16:9 dock 18:9 på 6″ är inte så stort ungefär som en 16:9 på 5,7″ bara, dvs ganska lagom.. dock min är 5,5″ men föredrar lite större, men inte över 5,7 16:9

 • Flipp0

  Phablets har ju mer eller mindre ersatt surfplattor så ytterst få vill ha en liten skärm idag.

 • joejjez

  Jag gillar riktiga navigationsknappar o hatar att swipa fram dem i program… Sen e det fult med avlånga telefoner..gillar breda bättre så man får ett fetare tangentbord o lyckas träffa rätt när man skriver… 18:9 gillar jag alltså inte alls

 • Mars Mountain

  Snygg! Kinatelefoner ser dock ofta bra ut på bild men har sämre finish irl. Formatet 18:9 känns bekvämt och modernt, så det är kul att se att även ”mindre” bolag tar fram sådana enheter. Micro-USB och att enheten troligen inte får Oreo (kvalificerad gissning) känns ju inte så modernt dock.

 • Fraz

  Renders är alltid renders. Även high-end kinalurar har dramatisk skillnad mellan reklambilder och verkligheten. Kolla bara på Mi Mix 2 och jämför med riktiga bilder som recensenter tagit.

  https://cdn0.tnwcdn.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2017/09/Xiaomi-Mi-Mix-2.jpg

 • Fraz
 • Cornflakesninjan

  man klickar även på och startar random appar som ligger nära kanterna. lägger på samtal för att man plockar upp mobilen.. osv osv Sjukt störigt

 • Rikard Jerner

  instämmer… 18:9 är ett osedvanligt puckat steg i samma linje som kurvat glas… de som är ansvariga för det borde kölhalas eller tvingas till vegankost ;)

 • GambitSWE

  Håller helt med. Tydligen skall det ha varit någon undersökning som jag har mig Samsung genomfört, där folk ville just ha större skärmar. Har dock inte sett den undersökningen själv, bara läst om den.

  Jag undrar då vilka dessa personer var, som deltog i den. För tydligen har batteritiden inte någon prio alls i denna undersökning.

  Vill hellre ha en mindre smidig telefon med ett rejält batteri, dvs tjockare telefon. Kan tänka mig att en telefon som är 2-4mm tjockare, dvs med ett större batteri, är mer önskvärt än att ha en 4K display, man inte ser någon skillnad från en 2K. För ärligt talat, hur många av oss använder VR headset till mobilen på en daglig basis?

  Sedan de som säger att konsumenterna vill ha det är enligt mig lite missvisande, då tillverkarna inte ger oss något val. Vill du ha det bästa tillverkaren har att erbjuda, då är det även de största mobilerna som gäller. De mindre skärmstorlekarna reserveras då ofta till sämre chip/telefoner, som ex Samsungs A och J serie. Detta antar jag kommer från de undersökningar som bla Samsung har gjort och som kunderna vill ha.

  Sedan att flaggskepps mobilerna ligger lite mer säkert med att få uppdateringar, poängterar i viss mån den syn som tillverkarna har. De vill att du köper den dyrare telefonen, då jag antar det är större vinstmarginal på den.

  Skall man dra en parellell till TV’n, så uppdateras fortfarande morsans gamla Samsung TV (pre-Tizen era) med nyare appar, trots att den är nästan 4+ år gammal, och var vid köptillfället en mellan-segments TV. Här verkar det som om det går att fortfarande pusha ut förbättringar till TV’n’s funktionalitet.

  Samma ”skit” kan väl sägas om Edge grejen (har själv en S7 Edge). Kunderna vill ha den håller inte, då det är den du måste ta om du vill ha flaggskeppet. Att skärmen sedan är ännu dyrare att ersätta än traditionella, är ju bara gräddet på moset. Ytterligare ännu en liten peng för Samsung.

 • Fraz

  Polrens Samsung TV förlorar funktionalitet efterhand som tiden går. Nu senast var det Youtube som de lade ner stödet för.

  Att storleken går upp på mobilskärmar ökar är i direkt korrelation till att man gör mer saker med mobilen. Efter hand som att mobilen i större utsträckning blir folks huvudsakliga enhet för att ta till sig information och media blir det mer och mer intressant med större skärmar. För mig är det bara en enhet som används när jag inte har en dator framför mig så jag föredrar mindre skärmar, men i min omgivning ser jag fler och fler som inte har behov för något mer än en smartphone.

 • Jeff Andersson

  Mindre telefoner hade vart att föredra. Hade jag fått välja så hade jag valt mellan 4 och 4,5 tum i 16:9 elr 4:3 om det hade vart mer förekommande.

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Så här ser Sonys slimmade 18:9-mobiler ut enligt löst rykte
 2. Telia och Google lanserar RCS i form av SMS+
 3. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?
 4. Hur mycket lagringsutrymme behöver du i en smartphone?
 5. Xiaomi lanserar Redmi 5 och Redmi 5 Plus med 18:9-skärmar
 6. Qualcomm tillkännager Snapdragon 845 – alla detaljer släpps senare idag

Mest läst

 1. Telia och Google lanserar RCS i form av SMS+
 2. IKEA inleder samarbete med Sonos – ny produktserie med fokus på ljud under 2019
 3. HMD och OnePlus förklarar varför de inte ger telefoner Treble
 4. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?
 5. OnePlus 5T Star Wars Edition kommer till Sverige 14 december
 6. Så här ser Sonys slimmade 18:9-mobiler ut enligt löst rykte

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket lagringsutrymme behöver du i en smartphone?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons