Google-ägda Motorola säger upp en femtedel av sina anställda, stänger en tredjedel av kontoren

Postat:
15:19 - 2012-08-13
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Den 22:a maj i år färdigställdes Googles köp av Motorola Mobility. Affären inleddes i augusti 2011 och Google fick betala runt 12,5 miljarder dollar för tillverkaren. I samband med köpet sa sökjättens VD Larry Page att affären starkt skulle hjälpa till att ”ladda Androids ekosystem” och vara till gagn för hela plattformen.

Nu har Google börjat omorganisera Motorola och företaget har tillkännagivit att en tredjedel av dess 94 kontor kommer att stängas. Därtill kommer 20 % av arbetskraften sägas upp. Närvaron i Asien och Indien ska minskas och verksamheten kommer till störst del bedrivas i Chicago, Sunnyvale och Peking. 

Det nya Motorola kommer släppa färre enheter och istället fokusera på att ge ut ett fåtal kvalitetsmobiler varje år. Tydligen blir ett av resultaten av denna approach att tillverkaren kommer köpa in hälften så många komponenter som tidigare.

Det ska bli intressant att se vad Motorola kommer släppa för hårdvara framöver och hur pass stort Googles inflytande kommer att bli, trots att sökjätten driver Motorola som en separat verksamhet.

Genom Engadget

Lägsta pris på Motorola RAZR på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Samsung Galaxy S III på Prisjakt just nu:

Lediga jobb inom data / IT Företag
Intresseanmälan Arkitekter Publicerad 25 Nov 2015
Intresseanmälan Kravanalytiker Publicerad 25 Nov 2015
Two communicative Software Support Engineers (Service Manager) to Jeppesen! Publicerad 25 Nov 2015
SAP Data Migration Analyst / Architect Publicerad 25 Nov 2015
Kravanalytiker Publicerad 25 Nov 2015
Se fler jobb