Google ansökte om patent för notifikationsfältet 2009

Postat:
14:20 - 2012-02-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Det neddragbara notifikationsfönstret har alltid varit ett av Androids främsta kännetecken. Funktionen utformades faktiskt av svenska designstudion TAT som senare köptes upp av kanadensiska RIM (Research In Motion), vilka ligger bakom BlackBerry-mobilerna.

Många androidanvändare har sannolikt funderat över hur det kommer sig att Apple till synes kopierade Androids meddelandesystem när de introducerade iOS5. De två notifikationssystemen är så pass lika att vissa undrade om Apple rentav betalade licensenspengar för att få använda funktionen eller om Apple inkräktade på Googles patent.

Nu har det visat sig att Google ansökte om patent för notifikationsfältet redan 2009. Saker och ting kan dock röra sig långsamt i patentvärlden och ansökan har inte godkänds än.

Om Googles patent för funktionen beviljas skulle det i teorin kunna innebära problem för Apple. Eventuellt kommer patentet då användas för att balansera upp de stämningar Android utsätts för. Vad tycker ni om hela patentsoppan i mobilvärlden?

Stort tack till alla som tipsat! Genom Phandroid

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu: