Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google ansökte om patent för notifikationsfältet 2009

Postat:
14:20 - 2012-02-20
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Det neddragbara notifikationsfönstret har alltid varit ett av Androids främsta kännetecken. Funktionen utformades faktiskt av svenska designstudion TAT som senare köptes upp av kanadensiska RIM (Research In Motion), vilka ligger bakom BlackBerry-mobilerna.

Många androidanvändare har sannolikt funderat över hur det kommer sig att Apple till synes kopierade Androids meddelandesystem när de introducerade iOS5. De två notifikationssystemen är så pass lika att vissa undrade om Apple rentav betalade licensenspengar för att få använda funktionen eller om Apple inkräktade på Googles patent.

Nu har det visat sig att Google ansökte om patent för notifikationsfältet redan 2009. Saker och ting kan dock röra sig långsamt i patentvärlden och ansökan har inte godkänds än.

Om Googles patent för funktionen beviljas skulle det i teorin kunna innebära problem för Apple. Eventuellt kommer patentet då användas för att balansera upp de stämningar Android utsätts för. Vad tycker ni om hela patentsoppan i mobilvärlden?

Stort tack till alla som tipsat! Genom Phandroid

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu:

 • David Haraldsson

  Mindre stämningar och patentdravel, mer utveckling I say.

 • Nojeb001

  Patentsoppa? Vilken patentsoppa….?

 • Christopher Erik Bengtsson

  May Apple burn in hell.

 • guest

  En annan komisk sak är att IOS v5.1 tydligen ska ha ”slide to unlock to camera” och sånt hehe. 
  http://www.engadget.com/2012/02/17/ios-5-1-brings-new-unlock-to-camera-action-more-cultured-siri/

 • Murremannen

  Att Apple stämmer alla andra är bara för att dom är rädda att andra företag kan konkurrera med dom och göra saker mycket bättre.

 • martinfriberg

  Kul att Nokia implementerade en exakt kopia på detta oxå i senaste uppdateringen av Symbian :D Men där har väl google ändå inget att vinna då symbian redan är dödförklarat :P

 • Gud vad tröttsamt detta är -.-‘

 • Mra

  Bäst vore om alla patent, både mjukvara, hårdvara och idé patent har ett utgångs datum, tex 5 år, sedan räknas det som allmänt

  Ungefär som medicin patent, med 5+5 år innan alla kan gagna av det

 • Aaa

  Apple gör bara saler som antingen blur omoderna inom tre månader eller som går sönder inom samma tidsrymd. De stämmer andra tillverkare son gör framtidssäkrade produkter så de kan hänga med ekonomiskt. Utan stämningar hade apple redan gått i konkurs för 15-20 år sedan. Det är fakta.

 • Anonym

  Dåligt av Google. Och vem undrade om Apple kopierade Android? Alla undrade ju varför Apple kopierade BlackBerry..

 • Rag Doll Poets

  Aah ”Some people say”-journalistik när den är som bäst

 • Sebastian

  Bra, då kan Google dra in lite pengar på iOS-enhetsförsäljningen. För Google tänker väl vara bättre än Apple och licensera ut en så pass simpel och idag grundläggande idé tillskillnad från Apple?

 • Sebastian

  Hur kan detta vara dåligt, finns möjligheten ska man såklart utnyttja det, se det som en extra inkomstkälla till Google om Apple bestämmer sig för att betala för sig.

 • Sebastian

  Hahaha, vilket skämt, Android-fanboy? Tror du seriöst på det du säger? Läs vilken kvartalsrepport och undersökning som helst så ser du att det alltid har varit iPhone som varit den hetaste mobilen bland folk som äger high-end-telefoner. Android har varit ett operativsystem för billigaskräplurar tills Samsung kom och på allvar utgjorde en hot mot Apple med sin Samsung Galaxy S2.

 • joelbitar

  Tycker att de borde stämma varandra i Sverige så våra advokater kan få mer o göra, bättra på BNP’n lite med pengar inpumpade från utomlands..

 • antipod

  Ett år skulle vara lagom tid för patent. Det ger ett visst skydd och möjlighet till att kapitalisera på ‘uppfinningen’ innan konkurrenterna släpper motsvarande produkter. Detta skulle gälla från dagen man ansöker om patentet och dröjs det med att få ut produkten på marknaden… tough luck. Dessutom skulle de inte få vara säljabara.

  Är fasen trött på detta patentträsk. De enda som tjänar på det är advokaterna.

 • Ice

   och Nokia visade upp drag down notification på maemo 5 år 2008. Nokia N900, hade drop down notification…

 • Jonte

  Varför inte bara skita i om apple har notifikationfönstret och bry sig om utveckling!

 • martinfriberg

  Coolt! Det hade jag helt missat! Fick aldrig möjlighet att införskaffa en N900 =/

 • Ninjahamster

  Det är ju intressant att Apple skiter i alla andras patent, men får trosorna i kläm när något ens liknar något de själva råkar använda.

  Detta är så grundläggande funktioner, skulle man jämföra det med bilar så borde Volvo stämma alla andra fabrikanter som har bälte, airbag och lambda-sensor.

 • Grejen med Android var inte prestanda när det släpptes utan öppenhet, ett alternativ till det redan existerande helt enkelt sedan vet jag inte om du provat så många lurar innan s2, inga av de jag haft har varit sega iallafall, vist hårdvaruaccelereringen i 3.0/4.0 gör en del men de har inte varit sämmre CPU mässigt iallafall.

  Sedan personligen ser jag denna patentsoppa som någonting dåligt för alla, dock har jag förståelse för att vissa börjar tröttna på apple’s tillvägagångsätt och bara väntar på att Google eller dess anhängar för eller senare skalar äpplet en del.

 • DroidMe

  Säg det till Apple som stämmer alla andra för kopiera deras iphone, begär säljstopp och vem är det som förhindrar utvecklingen egentligen med alla stämningar? HTC blev stämd, för deras HTC Desire var oerhört populär runt om i världen och nu återigen Samsungs tur att bli stämd. För deras Galaxy serie. Vem förhindrar utvecklingen nu med alla stämningar?

 • Wibergify

  Hoppas det går igenom, just bara för att Apple hela tiden käftar emot stenhårt och försöker sätta säljstopp på telefoner och tablets, dvs FÖRSTÖR FÖR ANVÄNDARNA helt i onödan, i grunden handlar det om att Apple blir ägda gång på gång o deras enda fallback är en vag stämning som i slutändan inte gör mycket nytta.

  Vet flera personer som går från apple till android as we speak, och alla verkar förvånade över hur bra det är, dock krävs det en mycket god vän och talare för att folk ska acceptera o gå över, samt att de faktiskt erkänner problemen de hade med sina iphones. ”nä men min iphone 3 dog 10 gånger! Min iphone 4 har bara dött 2 gånger!” ”O när skaffade du den?” ”En månad sen!” ”…”

 • Anonym

  Jag är inte intresserad av att Google tjänar pengar. Det är dåligt för att det fortsätter sandlådekriget. 

 • Perty

  Gå ut och krossa ett par fönster, ökar åxå bnp’n. Känns mer produktivt än pantent dravel. Har dessutom
  mer förtroende för glasmästare än patentadvokater.

 • Anon

  varför tar man inte helt enkelt och slutar med patent, då kommer kunderna gå till företagen som erbjuder bäst produkter och inte de som råkar ha patent på något.

 • M1ntos

  Tycker faktiskt att UI-patent är värdelösa. Andra mjukvarupatent är nog rätt bra men.. Man kan ju inte ta en patent för varje tegelsten och sedan ett för huset.

 • cjb

  Inte nog med att dom skiter i andras patent, dom påstår ju sedan att det egentligen var dom som uppfann saken.

 • Fff

  Hoppas Apple blir så jävla hårt stämda att de går i konkurs. Ett sånt skitföretag som stjäl andras idéer har förbrukat sitt existensberättigande anser jag.
  Steve Jobs må brinna i helvetet för hur han drivit ett företag att sjunka så lågt..

 • Pakr

  Håller med om att det är sandlådenivå på delar av allt detta (tex Apple som stämmer Samsung för att deras Galleri app har nån studsande-effekt),
  men varför ska Google bara stå och titta på när Apple stämmer Google/Androidhårdvarutillverkarna till höger och vänster?
  Har dom ett patent som dom kan klämma till Apple med, se till att utnyttja det, kanske räcker med att dom på ett smidigt sätt kan kvitta det mot nått patent som Apple påstår sig ha.

 • Nikke Johansson

  …antar att du är typ Steve Jobs kusin eller nått?? ”
  Jag är inte intresserad av att Google tjänar pengar”.. Det är jag iaf, mer pengar till google = bättre produkter till oss!

 • Samuel Enocsson

  bort med mjukvarupatent. 

 • make upgrades not lawsuits <3

  det här stämningskriget är ju bara pate(n)tiskt!

 • R Lundgren92

  jag säljer 2 n900 nu ;)

 • Petter K

  Det trista är att vi som konsumenter får stå för hela kostnaden för patentsoppan och inte minst för dessa utsugaradvokater.

 • Michael Rodin

  Nu är väl i och för sig inte Apple ensamma om att hålla på så, men för närvarande känns det i alla fall som om de är mest drivande. Oavsett vilket så gagnar det oss konsumenter när företag stjäl idéer från varandra, medan det däremot inte är till vår fördel när företag hävdar sina patenträttigheter och på så vis förhindrar utveckling. Samtidigt kan det också vara utvecklande att tvinga konkurrenter att tänka i helt andra banor för att kringgå patent. Det är nog inte så svart eller vitt som det till en början kan verka.

 • Matte Matik

  Skrämmande hur mycket pengar som läggs ned på att bråka om sådant som vem som helst borde ha tillåtelse att implementera. Patentbråkspengarna skulle kunna användas till mycket vettigare grejor. Det är bara advokater som tjänar på det här.

 • Gast

  Har svårt att tro att google skulle stämma apple.

 • Christian Lindstrom

  Hela patentsystemet måste göras om från grunden. Ursprungstanken var god med att skydda en liten uppfinnares idé så den inte kan plagieras av stora multinationella företag.

  Idag har det av flera stora företag istället sats i system att ansöka om patent på så mycket grundläggande och generella idéer som möjligt, för att sedan kunna användas som konkurrensmedel och hindra innovation. dvs raka motsatsen emot ursprungs idén.

  Just mjuk-varupatent borde skrotas helt. Copyright på kod och maruvärkes hantering borde vara tillräckligt.

 • joelbitar

  Touché!

 • Goog-inside

  Med tanke på att apple är det mest värdefulla företage i världen så har jag svårt att tro att de skulle gå i konkurs bara sådär :p

 • modstar

  Stört löjligt att dom ska hålla på och bråka, bara dela med sig om idéer och få till något riktigt bra istället!

 • Callahan

  Minns du HTC Hero? Blev en rätt populär telefon innan Samsung vaknade till liv.

 • Anonym

  Vad är komiskt med det? 

 • Anonym

  Om du tror det så vet du inte hur större företag funkar. 

 • Anonym

  Det borde vara bättre att lobba för en förändring av patentsystemet istället för att utnyttja det till ingen nytta. 

 • Zzz

  Patentkriget slösar på resurser som kan annars läggas på utveckling av väldigt mycket mer väsentliga saker.   vad spelar det för roll om någon har samma upplåsnings grej… eller meddelanden osv..  slå det genom att göra ännu bättre hård och mjukvaror och kräv respekten från den vanliga användaren istället för att tvinga ner den i halsen på den.

 • Erique

  Alla ‘stjäl idéer’ av alla, det är det som kallas utveckling. Såna här småsaker borde inte vara något att bråka om. Det är ju inte helt så att Android inte har ‘stulit idéer’ från iOS tidigare heller.

  Men i och med att Apple har öppnat mobilpatentens ‘pandoras box’ med sitt korståg mot Android så hoppas jag naturligtvis också att de får duktigt med smisk. Förhoppningsvis kommer de efter några år se att alla stämningar kostade mer än det smakade.

  Som vanligt behöver patentsystemet reformeras. Mjukvarupatent borde avskaffas, patent på ‘skitsaker’ borde inte gå att få godkända, men det verkar inte hända något på den fronten…

 • tramsgar

  Ja vad tycker vi om hela patentsoppan? Det har ju knappast framgått i kommentarsfälten med all önskvärd tydlighet hittills.

 • tramsgar

  Jasså mjukvarupatent är rätt bra? För dej, industrin som helhet eller de fem största mjukvaruföretagen? Påläst värre.

 • Gäst

   För att Android har haft aktiva låskärmar ett tag och att Apple nu äntligen uppfinner det då den kommer i nya Ios uppdateringar :)

 • lisa

  Stämmer nog ganska bra. Företag brukar sällan gå på offensiven med sina patentportföljer så länge allt är frid och fröjd i företaget. Brukar komma när det krisar. Vilket det iofs inte gör rent ekonomiskt för äpplet. Applenördarna kastar ju pengar efter dom som om dom växte på träd. Men de är förmodligen riktigt rädda inför framtiden när de nu inte sitter ensamma med smarta telefoner längre.

 • Jon

  Ett år är alldeles för lite. Har du nån mer avancerad teknologi så finns det inte en chans att kapitalisera på din uppfinning på ett år. Hur lång tid tror du det tar att utveckla en mobil SOC eller server-CPU tex?

 • Tore Tumör

  Eftersom liknande notifieringsfält används av både RIM och Nokia innan 2009, kommer Google aldrig att få igenom sitt patent, hur mycket de än vill och försöker.

 • Daniel Johansson

  Tycker patentsoppan är rätt löjlig. Men det är ju inte mer än rätt om Google nu (snart) kan stämma tillbaka i och med iOS5.

 • Andreas Lindhé

  Förstår du vad du säger?

 • antipod

  Jag håller med men missade att skriva mjukvaru före patent i min första mening. Iofs tycker jag att mjukvarupatent inte borde få existera men något skydd för bra idéer borde finnas. Men att dessa s k patent ska likställas med riktiga uppfinningar tycker jag är absurt. Man ser ju inte direkt någon lämna in ett patent för AIDS-medicin, med en bild på en sjuk människa som äter pillret och sen på nästa bild är frisk. Men det är lite så det ser ut i mjukvarupatentansökningarna som blir beviljade.

  Okej, en aning förenklat men det är inte långt ifrån.

 • Daniel

  För inget av det som Apple har patent på fanns innan.

 • Anonym

  Förstår fortfarande inte det komiska. Vad är det roliga med att ett företag erbjuder en ny funktion till sina användare? 

 • Anonym

  Fanboy much? 

 • Anonym

  Japp. Det här var en ny lågpunkt för Google, hur kan man ens komma på tanken att söka patent för en sådan grundläggande funktion? 

 • Petter Sundlöf

  Tragiskt, och hoppar Google står över faktiskt handling och bara sitter på patenten som passivt hot

 • Om det spårar ut totalt med patentkriget så kanske vi får se några lagändringar på patent och mönsterskydds systemet. Så antingen får dom sluta eller också köra på ordentligt.

 • Men det blir väll inte bättre för det. Då vinner förmodligen företaget som har mest pengar.

 • Christopher Erik Bengtsson

  Var inte direkt någon seriös kommentar ;)

 • Men alla dessa företag kopierar varandra hela tiden. Ifall någon kommer med något nytt så har alla andra företag motsvarigheter snabbt som attan. Fokusera på att släppa den bästa mobilen istället för att lägga massa energi på konkurrerande företag som ”snor” idéer. 

 • Nils Forsberg

  precis, fokusera på producera den bästa mobilen istället 

 • Göran

  Hur kan man söka patent för färgen svart och en skärm som sitter i mobilens front? 

 • mickeko

  Jag hoppas innerligt att de beviljas patentet… Den här farsen lär inte sluta innan systemet havererar helt.

 • Schneider

  Min N8a fick också en sådan rullgardin med Belle-uppdateringen :)

 •  Du är inte så insatt i det här patentkriget va?

 • Till skillnad från nu?

 • Tony Olsson

  Så det är inte bra om tillverkarna lägger pengarna på att göra mobilerna bättre, istället för att lägga tid o pengar på patentkrig? Vad menar du med ”vinner”??? Det rikaste företaget tar fram den bästa mobilen eller hur tänker du? Apple är ju rikast och har inte lyckats än så länge :)

 • Min tanke är att om vi bara skrotar patenten nu så kan tex Apple slänga in alla gobarheter från vilken tillverkare som helst. Tror nog att det blir den med mest pengar som vinner konsumenterna då. Ungefär som nu fast med mer fulspel.

  Tror det är bättre att sätta tydligare och bättre gränser på vad man ska kunna ta patent eller mönsterskydd på.

 • Többe

  Nu måste det ju inte vara så att goolge planerar att stämma Apple ifall patentet går igenom utan precis som uppköpet utav motorola bara vill skydda sig själva mot framtida stämningar från Apple.
  Hur löjlig jag dock än tycker patent striden är blir jag lite lycklig inombords varje gång Apple får smaka lite på sin egen medicin :)

 • Gäst

  För då vågar ingen stå för utvecklingskostnaderna eftersom någon annan bara kommer att sno produkten.

 • uno

   Kan inte direkt klandra Google. När konkurrenterna söker och får patent för vilka självklarheter som helst, måste även Google spela med.

  Om inte Google söker patent är ju risken stor att någon annan gör det. Visserligen blir de nästan säkert ogiltigförklarade i domstol eftersom det redan är uppfunnet, men när den processen är klar är risken stor att det omodernt med smartphones.

  Det är inte Google vi ska klaga på. Det är avsaknaden av vett och sans i det amerikanska patentsystemet.

  Sedan är det två helt olika saker att söka patent och att använda dem för att förhindra konkurrenter att använda tekniken genom att vägra licensiering

 • låt apple ha sin drop down-notifikation, telefonen blir ju bättre, precis som med allt som android fått inspiration av från apple.

  Jag bryr mig inte alls om patenten, är telefonen bra är ju telefonen bra. Tråkigt att man kan inte dra ner den i fullskärmsappar bara i android, de kan ju ta den av apple så är de kvitt.

 • uno

   Du menar precis som slide to unlock fanns innan Apple ”uppfann” och patenterade det. I domstolar kan det gå hur som helst.

 • uno

   Och hur skiljer sig det mot nuläget? För att få till en mobiltelefon måste du köpa  massvis av licenser till andras patent. Det gör man inte utan pengar. Har du gått om pengar köper du helt enkelt företagen vars licenser du behöver, eller företagen som har patent på det dina konkurrenter behöver.  Har du lite pengar förlorar du alltid när det blir bråk.

 • Sad

  Vad är viktigast:
  a: att folk blir rika
  b: att teknikens utveckling går framåt

  Girighet är roten till allt ont!

 • Fff

   Om det var riktat till mig, ja!

 • Ironyh

  Jag tror att det lite det som är tanken. Säkra en tjänst innan den kan utsättas för patentstämningar. Å andra sidan har jag väl inte äpple börjat med sina stämningar 2009?

 • Fff

   Svar till Goog-inside, Erique och Michael Rodin.

  Man kan alltid hoppas att de får rejält med smisk så som de håller på, det börjar likna mer och mer hur Rambus skötte sin verksamhet med stämningar och patent.

  Visst kan det vara ok, och ibland nödvändigt att stjäla idéer för att komma någon vart men att sedan påstå att man uppfunnit dessa är bara tragiskt i min värld.

 • Fff

  Se ovan.

 • Fff

   Se ovan.

 • Fff

   Se ovan.

 • Ante4574

  Varför ska Google bara stå där o se dumma ut när Apple stämmer Google, Samsung och allt i deras väg? 

 • YEAH

   B uppnås inte om A inte uppnås

 • Abc

   Man behöver väl inte vara fanboy för en sån kommentar, eller? Apple har ju betett sig svinaktigt med deras stämningar, and that’s that.

 • Joru76

  Tankefel. Tänk om och tänk rätt. ;)

 • Anon

  Man behöver inte vara fanboy för att man hatar apple.. Men denna flugan lär gå över snart. Folk kommer förhoppningsvis lära sig för eller senare att dom köper sämre hårdvara till högre pris.

 • Werner

  Förhoppningsvis kommer Google endast använda detta patent för att försvara sig i framtida påhopp från andra företag. Ett patent troll alá Äpplefabriken lär de inte bli om man ser till företagets tidigare uttalanden.

 • Leifiss

  Apple bör förstå att även om de var först med smartphone så betyder inte det att man har änsamrätt på konseptet. Apple behöver sättas på plats och det på riktig.

 • nisse

  med deras problem med namnet ”iPad” i kina som hotar att spilla över till USA så kan dom bli mycket fattigare i framtiden.

 • smojg

  Det är väl HTC Sense dom var först med det eller?

 • iRetard

  Tycker Apple gör helt rätt att kopiera från Google, jag menar Google suger ju ändå och ingen köper deras gerjor? ROFLCOPTERWUTLOL? Förstår inte hur folk kan gnälla på Apple för dom kopierar från Google, jag menar Google är ju inte heller så oskyldiga här? WUTZORLOLTARD!?

 • Eddiw

  Jag tycker att Apple ska gee faaan i att stämma företag hit och dit när de inte är bättre själv vad gäller kopierande av funktioner m.m.

  (Nej, ingen som helst fanboy. Äger både mac, ”pc” samt har en Androidtelefon.. Men man blir sjukt trött på dessa strider. Ingen är ju bättre än någon annan när det gäller det här och i slutändan är det konsumenterna som får betala hela kalaset.)

 • Anonym

  Mjo, gillar bara inte hyckleriet bland många av läsarna här. Hade nyheten handlat om att det är Apple som ansökt om patentet hade alla skrivit hur onda Apple är och att dom borde förgöras, men när Google gör samma sak, ja då ska det lovordas. 

  Förstår mig inte på dagens ungdomar. *smh*

 • born2bwild

   Var det inte Ines Usman som sa att Internet var en fluga…
  Och S. Ballmer som skrattade åt iPhone och sa att de inte skulle sälja några alls.
  Nu har din ”fluga” några år på nacken och säljer bäst…
  Man ska vara försiktig med att spå…

 • born2bwild

  ”Google ansökte om patent för notifikationsfältet 2009”.

  Kommenterade du i fel forum eller?

 • Jag tycker att det är rätt och riktigt att Google tar sina chanser att slå tillbaks den dogmatiska stämningskampanjen Apple bedriver, annars upphör/rubbas jämvikten i mobilvärlden om Apple tillåts att attackera gång på gång utan några som helst repressalier. Jag tycker däremot att det är viktigare och mer lönsamt att komma fram till någon sorts Molotov-Ribbentropp-pakt för att åter igen ge tekniken fritt spelrum att utveckla sig själv.

  BTW: Folk i dessa kommentarstrådar måste sluta hoppa på  varandra för sina åsikter, det ger ett ganska ohälsosamt diskussionsklimat och är på samma sandlådenivå som stämningskriget.

 • YEAH

   Apple var INTE först med smartphones.

 • YEAH

  Om det inte finns incitamentet att bli rik genom att utveckla kommer väldigt få vara villiga att lägga ned den tid, energi och pengar som krävs för att utvecklingen ska gå framåt. Jag antar att du har ett arbete eftersom jag gissar på att 76 är ditt födelseår, då är frågan; hade du arbetat på ditt arbete om du inte fick betalt? Varför/varför inte?

  Därför är A en nödvändighet för att B ska uppnås.

 • YEAH

   Tror man fick lära sig i årskurs fyra eller så att inte sänka sig till andras nivå när de beter sig dumt.

 • YEAH

   Vi kan tänka så här också: Företag A har 10 miljoner, företag B har också 10 miljoner. Företag A lägger ned 8 miljoner på utveckling av en ny funktion. Företag B kopierar sedan denna nya funktion och lägger således ned ~0 miljoner på utveckling av funktionen.

  Nu har A 2 miljoner kvar och B har 10 miljoner kvar, men de har samma teknologi. Då kan B lägga 10 miljoner på marknadsföring för att öka sin försäljning. A får sämre försäljning än B trots att de var A som utvecklade funktionen. Vem vill vara i As position?

  Här kan du läsa delvis mer om fenomenet http://en.wikipedia.org/wiki/Chicken_%28game%29

 • Gäst

  Jag är insatt, men förstår inte det komiska. Vill du vara så vänlig och elaborera? 

 • Oliver

  Jädrar, nu blev jag upphetsad. Dags att låta Apple smaka på sin egen medicin …

 • pete

  Komik är inte alltid lätt att uppfatta för små imbecilla individer.

 • Lazarus

  Tänk efter lite nu va.
  Hur många ggr har Google stämt någon annan?

  Hur många ggr har Apple stämt någon annan? Och inte pga av helgjutna teknikpatent som tagit år att forska fram utan  pga av de allra mest absurda designpatent som lock to screen, eller göra fyrkantiga tabbar med rundade hörn och svarta ramar som det tagit någon design nisse en eftermiddag att tänka ut?

  Det finns en anledning till att folk tycker att Apple är onda. När google söker ett patent så är första tanken, ”ok, de helgarderar sig mot fler absurda stämningar från Apple”. När Apple söker ett patent så är första tanken ”Uhoh, se upp nu resten av mobilvärlden”.

 • Robbie Lumpynutz™

  Rent av så jävla löjligt att bråka!

 • s2weden2000

  L0L

 • Diskus1

  Mjukvarupatent och dessa UI-patent är inte uppfinningar! De saknar det som i Europa kallas ”uppfinnarhöjd”, att det finns något som inte är trivialt att komma på. Att införa en telefon utan knappar med touch-skärm… det är ju trivialt att det behövs gester för att använda telefonen, att låsa upp, att notifiera etc. Trivialt. Häv patenten, bannlys mjukvarupatent!

 • Diskus1

   Alla patent, även medicinska, gäller 20 år. Det har ansetts nog med tid att föra sin uppfinning från idé till produktion och tjäna pengar på den. Tyvärr borde medicinska patent vara längre då forskningen runt dom tar enormt med tid. Och för IT borde patenten gälla mycket kortare tid då tekniker byts ut på bara några år.

  Men dessa typer av patent är ju inte uppfinningar, de är ju triviala!

 • cheeseus

  suck my dick

 • Stefan Wärting

  Slopa patentsystemet!

 • Ante4574

  Men nu är det ju inte bara de det handlar om. Dom behöver ta patent så att inte andra företag går och tar deras idér.  

  Det inte ens handlar om att stämma ruttna äpplet..  

Aktuellt

Använder du en minst två år gammal smartphone? Hur tycker du den fungerar idag?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 2. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?
 3. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 4. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 5. OnePlus nästa smartphone släpps sent i Q2, har utrustats med Snapdragon 845
 6. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”

Mest läst

 1. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 2. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 3. Rykte: Samsung presenterar mobil med vikbar skärm i december
 4. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?
 5. Betalar du med mobilen i butiker?
 6. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons