Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google Assistant kommer till smartskärmar och Android Auto i år

Postat:
13:31 - 2018-01-09
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google Assistant finns nu på över 400 miljoner enheter – ett antal som internetjätten hoppas kommer växa markant i år. Den virtuella assistenten är på väg att integreras i vad Google kallar smartskärmar – tänk er en Home, fast med display.
Fyra tillverkare kommer att lansera smartskärmar med Assistant i år: LG, Sony, JBL och Lenovo. Amazon har redan satsat på den produkttypen i och med Echo Show och Echo Spot.

Det kommer att släppas nya smarta högtalare med Google Assistant från ett drygt dussin tillverkare. Vi får dessutom se fler hörlurar med Google Assistant och assistenten kommer till Android Auto.

För att göra det lättare för användare att veta vad assistenten kan användas till har Google skapat ett stort register med handlingar på webben. Google Assistant är i skrivande stund inte tillgänglig på svenska.

Today, we’re announcing that the Assistant is coming to smart displays. These new devices have the Google Assistant built in, and with the added benefit of a touch screen, they can help you get even more done.

You can watch videos from YouTube, video call with Google Duo, find photos from Google Photos and more. You can also get recommendations for your favorite content, right on the home screen.

 • Weehaaw

  OK GOOGLE! prio 1 för er är att översätta den där jävla assistenten till svenska och andra språk så att världens medborgare kan börja använda era produkter. Det är en stor bromskloss för era world domination planzzzz då ni inte släpper produkter i länder som inte har sitt språk översatt. GET TO WORK

 • Lobster

  Funkar rätt ok att köra engelska. Man får se till att ingen hör en bara.. 😀

 • Lobster

  Det står ”now available on Android Auto”. Måste testas.

 • Ulrik Borg

  Suck, ja, en fortsatt icke-nyhet för oss svenskar.
  Sitter och väntar på att byta bil och hoppas förgäves att AA ska nå hit, eller åtminstone GA, men icke… Ska bli spännande att se om Alexa når hit före, men jag hoppas ännu. Googles wifi-puckar kom ju ändå överraskande ”oanmälda”.

 • Joakim Andersson

  Ulrik Borg menar du Android auto? Kör det varje dag i min Volkswagen. Fungerar riktigt bra. Röststyrningen är lite sådär men fungerar på svenska. Bara att ladda ner som filen

 • Ulrik Borg

  Jag förmodar att du kör det i mobilen, inte att du menar att din VW har det(gråimport?), vilket jag menar. Att köra AA på mobilen är ju att välja en sämre lösning än alternativa appar, men till bilen hade det varit en uppgradering, särskilt med assistant till.
  Vad gäller assistant på mobilen så vägrar jag köra den tills den fungerar utan ”workarounds”. Hade inte haft något bekymmer med att big G släppte en engelsk assistant som fungerar med svenskt språk valt, men pilla och joxa sysslar jag inte med längre, I’m too old for that shajt (inte för att jag inte kan, bara totalt ointresserad av att lägga mer än 5 sekunder på det).

 • Hulle

  Nu tror jag du blandar ihop saker.

  Android Auto ÄR en app som möjliggör just att du kan koppla samman mobilen med bilstereon, om denna har stöd för det, vilket t.ex. VW och Ford har.

  Jag har en ny VW beställd och testade AA när jag provkörde, fungerade kanon. Smidigt som tusan med Spotify och Google Maps med navigering.

  Menar du kanske att du vill ha en bilstereo som kör Android? Det finns på eftermarknaden men känns spontant inte som en bra lösning. Smidigare att bara koppla in din telefon som du alltid har med dig och som du uppgraderar med vanligtvis kortare intervall än bilen.

 • Ulrik Borg

  Korrekt, jag uttryckte mig slarvigt. Jag menade givetvis att jag vill ha bilar i Sverige med stöd för AA och först då är själva appen AA meningsfull för mig. Appen i sig är utan det en rätt basal produkt jämfört med andra liknande appar.

  Trodde inte det fanns några märken/modeller med stöd än i landet, men kul att höra att de sipprar in. Kanske dags att beställa en ny ändå då även om jag inte sett den bilmodell i VW-gruppen som jag är intresserad av med stöd.

  Fortfarande irriterande att GA inte ”släpps” på svenska marknaden dock.

 • DmBzls

  Finns fler som pratar engelska än Svenska i världen, bara så du vet

 • DmBzls

  Kan tipsa om podcast addict om du vill lyssna på poddar via AA också :)

 • DmBzls

  Lär man ladda ner ny apk?

 • Joakim Andersson

  Jo då det funkar, men man kör en app i telefonen som måste tyvärr installeras utanför Google play. Ganska simpelt dock. Dom flesta nya bilar har stöd för aa, bara att aa inte stöds på svenska egentligen, men fungerar fint på svenska. Håller med dig om att ga verkligen behöver komma på svenska. Riktigt uselt av Google. Sen att man måste koppla mobilen med sladd är inte heller helt ok men man har ju laddad telefon jämt. Ska bli ändring med Bluetooth 5.0 vad jag hört.

 • Hulle

  Ja jag antar att alla VW med ”Composition Media” som stereo eller högre har Android Auto och Apple Carplay. Jag vet att även Skoda har det.

  Ford har det i alla bilar med SYNC 3.

  Jag vet att Toyota INTE har det iaf, då vi kollade på Toyota också.

  Jag tar i alla fall 100 ggr hellre navigation via AA och Google Maps än en inbyggd navigator. Har inte sett en inbyggd navigator som kan mäta sig, inte ens Mercedes S-klass, vilket är lite löjeväckande.

 • doktorn

  Nej det funkar värdelöst när man ska använda den utanför de officiella länderna där den lanserats, eftersom den med en dåres envishet vägrar behandla indata utifrån vilket land den är i. Jag är mer intresserad av att fråga om sånt som finns i min närhet än att veta t.ex. hur små händer Trump har.
  Fråga när närmaste Ica stänger idag t.ex. Det är extremt enkelt via en vanlig google-sökning. Stört omöjligt med assistenten.

 • doktorn

  Det kräver en ny bilstereo också (att koppla trådlöst) som jag fattar det.
  Själv vill jag oftast ladda mobilen när jag åker bil ändå, så det är inte så viktigt att AA funkar trådlöst.

  När jag köpte en 2016-års Golf SC I slutet av 2015 skulle AA komma till Sverige 2016. Har haft det sen dag ett, men det är pinsamt att det nu är 2018 och det fortfarande inte finns officiellt. Hade jag varit biltillverkare hade jag varit skitsur på Google eftersom man lurat sina kunder med en funktion som utlovats, men aldrig släppts… Det är inte första gången ett samarbete med Google fallerat. Kolla Heos by Denon och Google Cast t.ex.

 • doktorn

  Finns ingen ny AA tillgänglig så antingen Google appen eller så är det löst via Play Services.

 • Ulrik Borg

  Ja, det är rätt obegripligt att AA inte släppts ”Internationellt”. Undrar om det är något lagproblem de oroar sig över och vad det i så fall är. De kommenterar ju aldrig någonsin sådana frågor. Sånt här som gör att man tycker de är helt obegripliga. Har någon på G bara glömt bort det? Men hela Google Play i sig är ju så bedrövligt hanterat att man häpnar. Minns hur man satt där med sin HTC Magic och väntade på att ”googles app store” skulle f-n, s-t-n för h-v-te komma någon gång och efter det var det väl ett mindre under att man ändå köpte en ny Android-telefon.

 • Fredrik

  Jag har testat det både i V90 och Kia Ceed. I Kian lyfte det ju naven lite, men i Volvon tyckte jag det var sådär. Av någon anledning så verkar storleken på android auto fönstret vara låst till 16:9, vilket gör att den bara presenteras på en liten del av Volvons ipad liknande skärm. Med den inbyggda naven kan man få fullscreen nav som dessutom presenteras framför ratten. Kör man AA får man en ful liten ruta på mittkonsolen och ingen information på displayen vid ratten. Dessutom hade Volvon stöd för röststyrd uppringning på svenska, och det är faan helt omöjligt i AA.

 • teqnet

  Har funnits ett tag. Problemet för oss svenskar är att man måste välja mellan en fungerande GPS navigator (där man kan säga en adress) och att använda assistenten…

 • doktorn

  Android market fanns vill jag minnas, men inte möjligheten att köpa appar. Eller minns jag fel?

  Härlig tvåltelefon! Blev just nostalgisk! :-)

 • DH

  BRA SAGT!!!11!!

 • Knugen

  En Golf modell 2016 måste väl ha stöd för AA via usb-kabel och telefon? Min Skoda Superb 2016 har jag det i. Kört AA i bilens infotainment sedan mars 2016. Använder det varje dag till och från jobbet. Google Maps trafik-information och alternativa färdrutter spöar varenda annan GPS som finns.

 • Ulrik Borg

  Särskilt med tanke på att de brukar ta 12.000 och uppåt för navigator. Helt sjukt, att folk betalar det för en GPS-tjänst som (oftast inte) uppdateras alt kräver ”prenumeration”, ofta inte är uppkopplad och helt underlägsen Waze, google maps och andra alternativ som uppdateras dagligen och har trafikinformation som påverkar navigationsalgoritmerna.
  Minns när jag körde söderut från Göteborg sist, Google maps sa till mig att svänga av och köra ”norrut” vilket jag vägrade, var ju urkorkat tyckte jag…
  …sen satt jag i bilkö i 80 minuter.

 • doktorn

  Ja jag sa inget annat. AA skulle släppas i Sverige 2016 men gjorde aldrig det. Självklart hade jag redan laddat hem från apkmirror, men det är ju fortfarande inte officiellt lanserat.

 • Victor

  Aha, nu lär ju android auto ta ännu längre tid på sig att komma till Sverige.

 • Ulrik Borg
 • Åskar Andersson

  ”When does closest I C A close” funkar fint för mig, men blir helt klart om man vill be den spela typ en svensk artist

 • doktorn

  ”ii kåå aa” eller ”aj see ej”? :-)

 • Lobster

  Närå, det hoppade igång igår.

 • Lobster

  Jag tror att du förväxlar det med vanliga AIn som finns i Android Auto. Den här har inte funnits tidigare.
  Jag förstår inte riktigt varför man måste välja? Jag kör Waze och kan ställa frågor bara fint.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior programmerare till Telenor Publicerad 18 Jan 2018
Supporttekniker till Handelsbanken Publicerad 18 Jan 2018
Securities Operations Analyst till spännande uppdrag i Stockholm Publicerad 18 Jan 2018
Systemutvecklare till mobiloperatör i Kista Publicerad 18 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 4. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons