Google börjar skicka ut Jelly Bean till Galaxy Nexus – vi i Sverige verkar dock få vänta ett tag

Postat:
13:03 - 2012-07-11
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

Samsung Galaxy Nexus, promobild

Igår meddelade Google på sitt egna sociala nätverk att de börjat rulla ut senaste versionen av Android till HSPA+-varianten av Galaxy Nexus. Den verkar dock inte ha nått fram hit än och det kan tyvärr dröja ett tag innan de flesta svenska Galaxy Nexus uppdaterats.

Samsung Sverige har inga uppgifter om när androidflaggskeppet ska få Jelly Bean. Som vi förstått saken beror fördröjningen på att Samsung själva ska testa uppdateringen – sedan ska den godkännas av operatörer och därefter av Google som i sin tur skickar ut den.

I Swedroids forum finns en guide för hur man gör om sin yakjuxw-variant av Galaxy Nexus till yakju och på så vis förhoppningsvis kan få uppdateringar snabbare. Det sker naturligtvis på egen risk och allt på telefonen kommer att raderas. Om man är osäker är det bäst att låta mobilen behålla sitt originalskick.

Exakt vad som skiljer de olika varianterna åt är oklart, men så här har Samsung förklarat saken i en kommentar på sin Facebook-sida:

Som vi berättat tidigare tar Google direkt ansvar för uppdateringarna i en handfull länder. Själva uppdateringsarbetet i övriga länder, däribland Norden, görs enligt avtal av Samsung och godkänns sedan av Google. I dagsläget har vi ingen information som tyder på något annat än att de olika build-versionerna helt enkelt handlar om avsändaren och språkanpassningen, men vi fortsätter undersöka detta.

Är det någon som lyckats få Jelly Bean over-the-air än?

Uppdatering: Jelly Bean för G-Nex diskuteras i den här forumtråden.

Tack till alla som tipsat!

Lägsta pris på Google Galaxy Nexus på Prisjakt just nu:

Lediga jobb inom data / IT Företag
Windows / IT-tekniker till DinBox Sverige AB Publicerad 27 Nov 2015
Senior webbutvecklare till DinBox Sverige AB Publicerad 27 Nov 2015
Vi söker: PHP-utvecklare Publicerad 27 Nov 2015
Senior .NET systemutvecklare Publicerad 27 Nov 2015
Drifttekniker inom Microsoft Serverdrift Publicerad 27 Nov 2015
Se fler jobb