Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google Cast heter numera Google Home

Postat:
12:44 - 2016-10-31
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Androidappen för Chromecast döptes i mars om till Google Cast från Chromecast. I början var appen endast avsedd för just Chromecast men produktsortimentet har vuxit och den är numera till för alla Cast-kompatibla enheter.
Nu har sökjätten återigen bytt namn på appen, den här gången till Google Home. Namnbytet motiveras genom att röstassistenten med samma namn lanserats, samt med att Google Home är appen som sköter Google-enheterna i hemmet.

Appen har i samma veva fått en ny ikon och en funktion för att utforska innehåll på tjänster som Netflix, YouTube och Google Play Movies.

google-home-2

 • Chris Andersson

  Fler än mig som får upp en jobbig notifikation om att enheten inte är ansluten som inte går att ta bort?

 • Chrille
 • Chris Andersson

  Aaahhhhh! Tack!

 • Chrille

  Förstår inte varför dom ska hålla på och byta namn på den hela tiden, det kommer nog bara förvirra min mor mer när hon väl ska använda det :)

 • Michael E

  Förmodligen för att bana väg för Home-enheterna som är på väg ut i staterna – alla funktioner på ett ställe med ett gemensamt namn.

 • mrTravolta

  Jag har en enda Chromecast uppkopplad i mitt hem. Finns det inget sätt att få den att defaulta till just den enheten när jag klickar på Chromecast-ikonen?

  Som det är nu måste jag varje gång välja vilken Chromecast jag vill casta till trots att jag bara har en.

 • Anders

  Är ju dock ganska sällan man behöver in i själva appen. Symbolen i t ex Netflix är fortfarande lika.

  Och skönt att google inte gör som med meddelandeapparna och splittrar upp det i många små.

 • Varazir

  Från ovan app eller generellt från alla appar?

 • Fredric

  Håller med

 • gadgety

  Google verkar överlag vara hattigt och dessutom presenterar de noll roadmap. Om man dessutom använder sin telefon/platta som hotspot och ska casta från den finns ingen instrux från Google hur man sköter det. Appen vill slå av access till telenätet för att slå på en wifiklient på telefonen ”No WiFi detected. Turn on Wi-Fi to establish a connection with your Google Cast device”, vilket är helt onödigt eftersom wifi redan finns påslaget då plattan är modem/hotspot/router, och alltså wifivärd. Något alternativ till ”Turn on Wi-Fi” knappen lämnas inte. Trycker man på den kommer den käcka texten ”Turning on Wi-Fi will disable Mobile Hotspot.” Deras user scenario innehåller inte alternativet att telefonen är både den enhet som mottar från telenätet och sen castar vidare till Chromecast. Naturligtvis går det att få till men beskrivningen över hur man går tillväga verkar inte finnas någonstans på Googles egna sidor. Verkar vara en lekstuga där. Testar de inte sina egna grejor??!! Gör om, gör rätt istället för att byta namn.

 • Fraz

  Om jag förstår dig rätt så försöker du alltså använda en enhet som accesspunkt och samtidigt casta från den? Tror inte det är det tilltänkta användandet av mobil hotspot alls.

 • gadgety

  Jepp. Enheter i hemmet använder sig av min 4G mobil som accesspunkt. Vidare, detta är Chromecast Audio. Då är instruxen ännu sämre. Vad är det tilltänkta användandet av mobil hotspot?

 • Fraz

  Att vara just en accesspunkt. Alltså en enhet genom vilken andra enheter kan kommunicera med varandra och nå internet via accesspunktens modem. Jag vet inget annat scenario där hotspot fungerar som du tänkt.

  Enhet A = mobil hotspot
  Enhet B, C osv = enheter som är anslutna till hotspot.

  Enhet B kan inte komma åt filsystemet på enhet A. Däremot kan enhet B komma åt enhet C och tvärtom.
  Enheten som är mobil hotspot är alltså inte en klient i nätverket, utan ett nav till andra klienterna.

 • gadgety

  Enhet B ska inte ”komma åt” något filsystem på A utan A ska casta en fil till B. Alltså A bestämmer vilken fil B får access till. B får aldrig access till filsystemet på A, utan enbart access till den fil som A sänder.

 • mrTravolta

  Helst från alla, YouTube, Netflix, HBO. Varför ska jag välja när jag bara har ett val. Ett moment mindre :)

 • M3rLiN_74

  Och efter uppdateringen så hittar appen inte min ChromeCast… Imponerande…

 • Snusbagaren

  True that, makes sense.
  Allt för att bana vägen för lätt integrering.

 • Johannes

  Just för att man så sällan är in i appen kommer det bli svårt att komma på var den finns. ”Just ja jag kanske måste in i Cast-appen. Var finns den nu igen?”.

  Har bläddrat förbi Google Home i min app drawer nu flera gånger och tänkt att det måste vara någon Launcher som jag helt missat att jag har. Home är ett så pass vedertaget begrepp i Android-världen för just hemskärmen att kopplingen ”app för cast-enheterna du har i hemmet” blir långsökt.

 • Jens

  Hotspot delningen är ingen fullfjädrad router. Om du vill ha den funktionaliteten behöver du en router med 4g eller koppla telefonen till en router som kan dela vidare.

 • Fraz

  Jag menar inte att det är det som ska hända i ditt scenario. Försöker bara poängtera att det inte fungerar som två klienter i samma nätverk i något annat scenario så jag ser inte varför det skulle det i CC-scenariot du har.

 • Fraz

  Hade ju varit bra om det fanns någon inställning för det, men jag hoppas verkligen de inte gör det till default-beteendet.

 • Varazir

  Det är upp till utvecklaren. Kan iofs vara API som spökar med.

 • Ceji

  Jo, men jag har för mig det var någon avisering som facebook appen orsakade. Jag kommer dock inte ihåg hur jag fick bort den.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Teknisk Senior Konsult Publicerad 13 Apr 2017
Network technician Publicerad 13 Apr 2017
Tekniker / IT / Nätverk / Juniper Publicerad 13 Apr 2017
Tekniker inom drift - direktrekrytering Publicerad 13 Apr 2017
Pyramidkonsult/utvecklare sökes! Publicerad 13 Apr 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vad gäller när roamingen inom EU upphör 15 juni?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8 Plus
Huawei P10
Samsung Galaxy S7 Edge
LG G6
Samsung Galaxy S7
8.5

Test av Huawei P10 – en kompakt prestandatelefon

7.8

Test av Moto G5, prisvärd och funktionsrik instegsmodell

8.5

Huawei Mate 9 Pro

8.4

OnePlus 3T – hur mycket snabbare är telefonen än sin föregångare?

8

Sony Xperia XZ

7.8

Sony Xperia X Compact

8

Google Daydream View

7.5

Minitest av Chromecast Ultra

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS