Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google Chromecast 2 – uppackning och testkörning

Postat:
22:33 - 2015-10-02
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Utöver de två omskrivna Nexus-telefonerna 5X och 6P samt androidplattan Pixel presenterade Google under sitt event i tisdags även den efterlängtade efterträdaren till den två år gamla Chromecast-stickan.
Chromecast 2, eller Chromecast 2015 – vad man än väljer att kalla den – har omdesignats från att vara en traditionell HDMI-sticka till att bli en liten puckformad enhet med en HDMI-kontakt och en decimeterlång fastmonterad plattkabel.


Utöver de yttre förändringarna har nya Chromecast även fått en enligt Google rejält förbättrad Wi-Fi-antenn (tre antenner, till och med) och, kanske viktigast av allt, stöd för 802.11ac samt 5GHz-bandet. Detta löser, åtminstone på pappret, ett av de största problemen med gamla Chromecast – svag mottagning, begränsning till 2,4GHz-bandet samt endast stöd för 802.11n.

Vi vet ännu inte vad mer som döljer sig under skalet i form av RAM-bestyckning och processor, men en inte alltför vild gissning är att Google har uppgraderat även detta. Vad vi dock vet är att nya Chromecast precis som företrädaren inte har stöd för högre upplösning än 1080p.


Att installera och konfigurera nya Chromecast fungerar på precis samma vis som förut, även om Chromecast-appen ständigt uppdateras, via en telefon med Chromecast-appen installerad.

På nya Chromecast möts vi efter den första fasen där vi parar samman enheten med telefonen och Wi-Fi-nätverket av en kort instruktions-/demonstrationsvideo av Chromecast medan en mjukvaruuppdatering pågår i bakgrunden. Vi vet inte om detta är en nyhet i Chromecast 2 eller om det är en del av den uppdaterade Chromecast-appen.

chromecast-1-och-2
Vi förberedde en liten testmiljö där samma TV-apparat har både gamla och nya Chromecast inkopplade och installerade, för att jämföra hur snabbt videoströmmar med varierande upplösning och dataflöde startar på respektive Chromecast.

Google framhöll vid presentationen av Chromecast 2 en ny funktion kallad Fast Play, vilken – gissningsvis genom smart mjukvara – försöker gissa sig till vad du avser se och kan därmed ”förbuffra” videon för att kapa tiden från det att du väljer din video till att den spelas upp på TV-apparaten.

Vid uppspelning av exempelvis YouTube-videor kan vi konstatera att ja, nya Chromecast är snabbare att börja spela upp klipper, men uppspelningen börjar absolut inte ”omedelbart”. Vid uppspelning av relativt högupplösta videoklipp, som ”Planet Earth:Amazing nature scenery (1080p HD)”, mäter vi upp mellan tre och sju sekunder buffring för gamla Chromecast, medan nya i regel behöver mellan två och fyra sekunder. En klar förbättring, men inte en wow-upplevelse.

Vid strömning av (dataflödesmässigt) tyngre videoklipp från en dator på samma Wi-Fi-nätverk till Chromecast-enheterna ser vi en desto större skillnad.

Där gamla Chromecast i vår testmiljö med en tjock vägg mellan TV och router och med sin svaga antenn samt begränsning till 2,4GHz över n-protokollet ofta misslyckas med att spela upp videoklipp med ett genomsnittligt dataflöde högre än 8 Mbit/s utan återkommande buffring spelar nya Chromecast upp det mesta vi kastar på den, men säger ifrån då dataflödet konstant når 25 Mbit/s eller högre.

Vanliga 1080p-filmer (x264, xvid) med ett genomsnittligt dataflöde om 12-20 Mbit/s är i vår testkonfiguration inga som helst problem på nya Chromecast och att hoppa fram och tillbaka i filmen sker med maximalt någon sekunds buffring. Just att hoppa fram och tillbaka i tyngre videoklipp var något som med den gamla modellen var förenat med långa väntetider och ibland förlorad kontakt med stickan.

chromecast-2-spotify-03

En annan nyhet är att Spotify numera har stöd för Chromecast. Funktionen är precis så enkel som den skall vara och vi skickar utan problem ut musik till TV-apparaten där vi ser ett enkelt gränssnitt med aktuell sång, förloppsindikator och diverse ”album art”. Funktionen nyttjar alltså Googles Cast-protokoll och inte Spotifys egenutvecklade Connect.

I Spotify-klienten kan vi som bilden ovan visar välja till vilken Google Cast-kompatibel enhet vi önskar strömma musiken. Det går dock bara att strömma till en Cast-kompatibel enhet åt gången i dagsläget.

AktivitetChromecast 2Chromecast 1
Tid att buffra
YouTube 1080p
2-4 sekunder3-7 sekunder
Tid att buffra
Lokala videoklipp, 1080p/13Mbit/s
1-2 sekunder3-4 sekunder, återkommande buffring
Maximalt dataflöde (konstant)
Lokala videoklipp, video strömmad utan återkommande buffring från dator till Chromecast
~25 Mbit/s~10 Mbit/s
Maximalt dataflöde (toppar)
Lokala videoklipp, video strömmad utan återkommande buffring från dator till Chromecast
~35 Mbit/s~12 Mbit/s

Vi har ännu bara hunnit bekanta oss med nya Chromecast i några timmar, men vi är så här långt mycket nöjda med förbättringarna. Video startar snabbare (ungefär dubbelt så snabbt som förut) och flyter bättreSWEDROID-REKOMMENDERAR (det maximala dataflödet har mer än fördubblats, nästan tredubblats i vår testmiljö) och signalstyrkan tycks även den vara bättre (tre pinnar mot två).

Vi hade hoppats på stöd för högre upplösning än 1080p, men utöver det är Chromecast 2 en mycket trevlig pjäs som vi absolut rekommenderar utan förbehåll.

Chromecast 2 kostar i dagsläget 390 svenska kronor och finns att köpa i svart, gul och röd färg.

 • christere

  ”Utan förbehåll”

 • Robin

  Fantastiskt, gamla chromecasten orkar inte riktigt högre kvalité genom plex. Blir absolut ett inköp!

 • mannybianco

  Tack för korr. Fixat!

 • jack

  Kanske inte borde lägga ut serie# på stickan.

 • Peter Hjalmarsson

  Hur är det med Spotify Connect?

 • Varazir

  Den gamla strulade på gamla/vissa tv. Nått ni kan testa eller om nån känner till om den nya versionen fungerar bättre ?

 • mannybianco

  Det fungerar utmärkt att ”casta” Spotify till Chromecast nu, genom Spotify-appen.

 • Niklas Olofsson

  Är den magnetisk?

 • Björn

  Beställd! Hoppas den klarar dts nu bara. Ett bra köp ändå även om jag fortfarande kommer köra med den inbyggda Spotify Connect i min stärkare. :)

 • mannybianco

  Själva HDMI-kontakten är magnetisk, inte ”pucken”. Pucken har dock metall på insidan, så att den magnetiska HDMI-kontakten kan fästas mot den.

 • Erik Svanborg

  Spotinumera?

 • mannybianco

  Fixat! Tack för korr!

 • Erik Svanborg

  Oj, snabbt jobbat en fredagskväll :)

 • Vi har uppdaterat artikeln med bilder från Spotify-klienten.

 • Fred .

  Tråkigt att den inte har 3.5 mm kontakt för att koppla in den i en förstärkare. Då måste man köpa Chromecast Audio istället.

 • Fred .

  Stödjer den DLNA, Intel WiDi, och Miracast också?
  Annars blir den värdelös utan Internetförbindelse.

 • Fred .

  390 kr. Är det bättre att köpa en Androidsticka då som Roku eller liknande istället?

 • TSR_E

  funkar inte för mig. Tips?

 • Nej, du kan bara casta skärmen från andra Androidenheter som har Chromecastappen installerad och som kör 4.4.2+

  Mer info: https://support.google.com/chromecast/answer/6059461?hl=sv

 • Marcus Roos

  Men en androidsticka är ju en helt annan produkt.

 • Micke Appelfeldt

  Funkar bara till nya chromecast än så länge.

 • todu

  Den förra Chromecasten behöver kopplas till en USB-port i TV:n för att på så sätt få ström, eller alternativt få ström genom en sladd till ett strömuttag. Gäller detta även den nya Chromecasten, eller kan den få tillräcklig ström genom HDMI-sladden?

 • mannybianco

  Den kräver ström från den medföljande kabeln/strömadaptern. Jag vet inte om en USB-port kan leverera tillräckligt mycket ström för att driva den nya Chromecasten: strömadaptern som följer med i paketet är på 5V 1A, medan en traditionell USB-port i regel bara ger 0.5A om jag inte missminner mig?

 • Gryph

  ” Provides power to your Chromecast. One end plugs into your Chromecast, and the other end plugs into the power supply (#3). Optionally, a USB port on your TV may be used as a power supply.” https://support.google.com/chromecast/answer/2998341?hl=en

 • mannybianco

  Bra info! I stand corrected.

 • Joakim

  En fördel med att ansluta den till ett strömuttag är att den kan slå på tv:n

 • Leo

  Precis men de flesta använder nog de båda på liknande sätt nämligen att se på media på sin tv (Youtube, plex, Netflix osv)

  Har man en Android sticka eller box så finns det väl ingen anledning att köpa en ChromeCast

 • Instruerare

  Jag hade aldrig nått problem med att chromecasten inte orkade med kvalitén. Utan däremot orkade inte servern med transkodningen och spikade cpu’n hela tiden. Det är synd att processen inte är flyttad till gpu’n i plex. Hade underlättat allt.

 • Instruerare

  Cromecastappen är bara till för att confa stickan första gången. När det är gjort kan vem som helst casta på den som är uppkopplad på samma nät utan appen märkte jag för ett tag sedan.

 • Lobster

  Du får plocka ut ljudet ur tvn till förstärkaren.

 • Instruerare

  Anledning till att det strular har egentligen inget med tv apparater emellan att göra. Om du nu inte menar strul med overscaling på bilden. Men i regel så är wifi med störningar den stora boven. Jag har ett område hemma som är en helt död zon, varför vet jag ej men flyttade jag tv’n 30cm åt vänster försvann problemet. En kontinuerlig ping mot chromecast enheten avslöjar ganska snabbt om det är wifi störningar. Delay gör inte så mycket utan paketförlust är nått som inte får existerar.

 • Andreas Blakeus Baxmann

  Är ”cast” öppet? Kan vem som helst göra en chromecast och sälja utan krusiduller? Har sett några Kinavarianter på eBay, men det säger ju inte så mycket huruvida det är tillåtet eller ej.

 • Peter Hjalmarsson

  Om det är som det står i texten, varför kan jag inte casta från Spotify i min 4.4.2-android telefon till min Chromecast 1, eller min Nexus Player?

 • cLaval

  Nej, du kan casta mobilskärmen i CC-appen. Och nu när de uppdaterat den, hjälper den dig att hitta fler CC-appar.

 • Robin

  Då har du inte den inställd på högre kvalité än 8mbit 1080p.
  Högsta nivån är 40Mbps och det kan chromecasten omöjligen klara.

  Jag kör servern på en ganska kraftfull dator så har inte problem med transkodningen.

 • red

  Det alternativet kommer senare enligt Spotify.

 • red

  Nope. Men implementeringen i appar är till för vem som helst.

 • Instruerare

  Jo den körs på högsta, eller orginal kvalite som det är översatt till. Jag är inte säker på vad bitraten på de 1080p filmer jag spelar ligger på men detta körs ju över .11n nät så det är fullt möjligt beroende på bitraten för filmen såklart. Sätter jag däremot igång en 20GB stor 1080p med 60p så spikar cpu´n. Men bilden spelas fantastisk på TV´n så länge servern klarar att skicka det. Jobbet för chromecasten är inget problem av det jag har analyserat iallafall.

 • Robin

  I nya mobilappen (iOS) så finns inställningar längst nere till vänster när du börjat uppspelning av en film. Gå in där och ändra kvalitet till högsta. Klarar nätet i din chromecast det så är det väldigt märkligt.
  Jag kan nästan slå vad om att den är inställd på 8Mbps 1080p, mer än så klarar den inte.

  I mitt fall är nätverket i chromecasten begränsningen, och för de flesta skulle jag tro. Då just nätverket är de som varit kritiserat.

 • Robin

  Det tycker jag inte. Har testat ett par varianter av Android stickor.
  Androidstickorna kan ju göra mer såklart.
  Men snackar vi spela upp från appar med stöd t.ex Plex,Netflix, HBO, viaplay, Apple music, Spotify osv så är chromecasten oslagbar!

 • Martin

  ”Vid uppspelning av exempelvis YouTube-videor kan vi konstatera att ja, nya Chromecast är snabbare att börja spela upp klipper, men uppspelningen börjar absolut inte omedelbart.”

  Är vi säkra på att YouTube har stöd för Fast Play än? Som jag förstod det var det inte något som automatiskt skulle börja fungera överallt, utan något som varje app fick lägga in stöd för.

 • Instruerare

  Intressant, jag har satt att servern ska skicka ut i orginalkvalite men jag har inte sett tillvalet att man kan välja i uppspelningen vad den ska startas med och mycket riktigt så är det inte satt orginal(högsta) där som standard när filmer startas.
  Nu måste man testa lite här.. Teoretiskt sett så ska det ju med bra uppkoppling klara en 10-12GB film med ett 11n nät. Jag har för mig att en 1080p 10-12GB använder ~3MB/s vid streamning.

 • Peter Hjalmarsson

  Källa? Jag kan inte hitta några kommentarer alls från Spotify själva.

 • Robin

  Det är en ny funktion som kom med senaste stora uppdateringen.
  Jag har alltid haft på högsta på servern tidigare och det har inte varit några problem, bilden har varit bra.
  Men nu med nya funktionen så blir bilden riktigt bra när man ökar kvalitén, tyvärr hackar de fruktansvärt så därför ska de bli trevligt med nya nätverket ?

  Och nu kommer du reta dig på att du inte kan öka kvalitén och därför skaffar du också den nya chromecasten, eller? ?

 • SKIBBE

  Du har väl hdmi i recivern?

 • SKIBBE

  Kräver usb-power ja.

 • AndersX

  Oh noes!! Swedroid is gonna be nuk3d!! !!!

 • unknown13x

  Precis, Fast Play uppdateras hos apputvecklarna inte hos Chromecast. Netflix är t.ex inte ännu updaterad officiellt. Apparna måste stödja Fast Play först.

 • Instruerare

  Haha ja du har så rätt så, det lustiga är att cpu´n på servern går i topp när den streamas till cromecasten vid 8mbps till och med.
  Medans vid orginal kvaliten (40mbps) via plex från webspelaren ligger cpu´n på 10%. Lätt att misstolkas vart flaskhalsen sitter då :)
  Näpp, det får lov att bli ett par nya chromecasts märker man.

 • Leo

  På vilket sätt är den oslagbar? Priset?

 • Robin

  Hehe ja det är märkligt!
  Jepp! Ska bli spännande och se hur kvalitén blir på Max med nya CC. Vi återkopplar! ???

 • Fredrik Dahlberg

  Jag förmodar att killen pratar om att han vill spela musik, och man spelar INTE musik på ett hemmabiosystem. Där tittar man på film och serier. Det är väl också anledningen till att Google även släpper Chromecast Audio.

 • Lobster

  Men satan. Var betalar jag böterna? Kan man lägga nån specifik summa som täcker både gamla synder och kommande? Jag tänker nämligen fortsätta att spela musik på min hemmabio. Naturligtvis endast genom frontarna och med direktljud, men ändå..

 • Jo

  Fortfarande bara 60hz?

 • P

  Hur mycket vill du ha för strax över 300 svenska kronor egentligen? Vill du att den ska klara Crysis på max inställningar också?

 • Marcus Roos

  Jag sätter också på mig dumstruten, för jag spelar också en hel del musik i mitt hemmabiosystem.
  Både genom frontarna och Gud förbjude, via 7.1.

 • Fred .

  Nej. Det är ingen receiver. Det är bara en vanlig stereoförstärkare.

 • Björn Sundberg

  WPA Enterprise (WPA-802.1x) funkar det nu?

 • Fred .

  Närmare 400 kr än 300 kr.

 • Oavsett

  Klart man spelar musik genom surroundförstärkaren. Det finns anläggningar som klarar av att spela upp även stereo med mycket gott resultat.

  Jag har dock stereoeffektförstärkare som bara driver basen på fronthögtalarna + en aktiv subwoofer.

 • Hatsune Miku
 • Fred .

  Hey, that’s alot of money!

 • FredrikAn

  För att den funkar utan problem.

 • jack

  Nej, men om man reggar serie/DeviceID’t i Google Cast SDK Developer Console så antar jag att dom är körda från att använda enheten som en developer device själva.

 • Leo

  Ge dig haha, Android stickor och boxar fungerar oxå utan problem.

 • Kenneth Eriksson

  Det runda formatet, blockerar det intilligande HDMI portar på TVn?

 • Flamso

  Vadå bara? Hur många TV-apparater tror du har mer än 60 effektiva Hz egentligen?

 • Hejjs

  Har för mig att dom sa vid presentationen att uppdateringen kommer rullas ut under de kommande veckorna

 • Concha

  Tack vare kabelstumpen gör den inte det.

 • Isglassmacka

  HDMI anslutning är inte fast som på förra chromecast. Det sitter en 1-decimeterskabel på den om du läser artikeln samt kollar på bilderna.

 • Nightdriver

  Klarar den .mkv?

 • Johan

  Stöder den 24p?

 • Anders

  Tror Jo syftar på problemet med 50 Hz material, kan vara riktigt irriterande i vissa lägen även om jag personligen oftast inte störs av det så mycket.

 • Anders

  Första chromecasten krävde iaf senast jag kollade kontakt med internet oavsett om du spelar lokalt material eller inte.

 • Kenneth Eriksson

  OK. Det var ju inte solklart eftersom det står ”med en HDMI-kontakt OCH en decimeterlång fastmonterad plattkabel”. Tolkade det som decimeterkabeln var usbkabeln.

 • Spetsen

  En del ord försvann visst där, rättelser:
  ”… fanns leapcast, som kunde …”
  ”… gissa att Kinavarianterna endera …”

 • kakafoni

  Stor skillnad.

  Med stickor och boxar måste man oftast ha en mus eller liknande för att spela upp material (plex undantaget). Och t.ex. min Minix-box stödde tydligen inte någon form av DRM, så vissa strömingstjänster fungerade inte alls, eller var begränsade.

  En chromecast är lättanvänd (köpt den till flera som aldrig skulle orka hålla på och greja med en androidbox) och stöds av de flesta strömningsstjänster. Den är även billig nog för att man ska kunna sätta en i varje tv och stereo, eller helt enkelt ge bort som present.

  Chromecast är fantastiskt, och ser fram emot när multi room audio lanseras.

 • Daniel

  Jag vill ha en ethernet-adapter… När kommer den till Sverige egentligen?

 • Vincent
 • Rome73

  Vad skulle någon vinna på att göra så med någon annans enhet?

 • Daniel

  Det finns folk som gör saker ”for teh lulz”. Välkommen till Internet.

 • Ticstyle

  Haha skapligt petiga folk är för en så här billig pryl.

 • Tiredness

  Har du en mkv-fil på datorn kan du skicka den till Chromecast via chrometillägget Videostream. Ett mycket bra program/tillägg som många missat

 • För någon mjukvaruuppdatering för ett tag sedan kan du ställa in gästläge vilket i alla fall inte kräver att enheterna är på samma wifi-nät. Har däremot inte testat om det går att streama lokalt när chromecasten inte är ansluten till nätet, kanske man ska göra.

 • Peter Hjalmarsson

  Nej, den nyheten talar bara om de nya Chromecastarna. Men igår kväll dök min CC gen 1 upp i enhetslistan i Spotify efter en uppdatering av CC-appen i telefonen, så det verkar som att utrullning pågår.

 • Vidde
 • Frenkenstain

  Hur passar den kommentaren här?

 • Anders

  Jo gästläget är fint även om de flesta som kommer på besök hemma hos mig har tillgång till mitt wifi. Men testade igen nu och jag fick det inte att funka utan internetkontakt. Fixar de det på cc 2 kommer jag köpa en direkt. Perfekt att ta med på resan isåfall. Går iofs nu också om man kör mobil hotspot men det är ju lite mer omständligt.

 • Vidde

  Längst upp på sidan: Aktuellt: Z5c. Skaffa glasögon.

 • Broken arrow

  Så den ska hänga och dingla bakom TV:en i stället? TV:ens HDMI portar brukar sitta högre än 10CM från bordet, värre dock om tv:en hänger på väggen.

  Kör själv receiver så för mig blir det inget problem med längden.

 • faxmache

  jag kör med en diy ethernet adapter till min chromecast (old). kostade mig ca 70kr.

 • Tom Möller

  funkar den i en receiver då? den första chromecasten gjorde det inte iaf.

 • Erik

  Installera VLC, döp om mkv till mp4 och släng in i en flik i chrome, välj sedan att casta den fliken. Men det har du nog sett redan, är typ det första man hittar om chromecast och mkv på google.

 • Rickard

  Min gamla chromecast sitter i receivern utan problem. Varför skulle det inte fungera? Hdmi-ingång som hdmi-ingång

 • Anders

  En av mina sitter i en receiver från Yamaha funkar hur fint som helst. Har haft så i cirka ett år. Dock startar bara tvn men inte receivern av nån anledning när man ska börja casta, så den får man starta med vanliga fjärren.

 • ToungiLou

  Fin uppdatering, dock inte skillnad nog för att byta ut de gamla med.

 • Frans

  Den gamla fungerar alldeles utmärkt i min Denonreceiver av billigaste sort.

 • Leo

  Bra svar, med bra argument +1.

  Dock behöver man ofta ingen mus och tangentbord till boxen, finns appar för det tex Google TV Remote, men det är klart det underlättar :) Dock att använder jag min box som ersättare till datorn och den används mer som htpc med xbmc/kodi.

  Nyfiken då jag oxå har en Minix vad det var du inte fick att fungera på den?

 • Skeptikern

  Nej. Jag kan casta spotify till första generationens chromecast. Moto G med 5.1. Kanske beror på att jag har Lollipop?

 • Rumpelstiltskin

  Bara jag som la märke till den falska CE-märkningen? Den så kallade China Export symbolen.

 • Nojeb001

  CE står för
  Conformité Européenne – hette förut EC. Communauté Européenne

  varsågod: https://en.wikipedia.org/wiki/CE_marking

 • Rumpelstiltskin
 • Nojeb001

  Jag vet att de är väldigt lika

 • Rumpelstiltskin

  Den på Chromecast 2 är China Export och inte Conformité Européenne.

 • Peter Hjalmarsson

  Nja, om Google ville fånga ljudnördarna hade den väl haft balanserade XLR-kontakter?

 • Peter Hjalmarsson

  Och idag är den borta igen. Weird…

 • Micke Appelfeldt

  Jo, jag har också Lollipop. Men under presskonferensen sa dom att Spotify fungerar direkt med de nya cc och en uppdatering kommer till de gamla lite senare.
  Men funkar din redan så är det bara gratulera.
  Längtar till multiroom börjar funka. Då ska jag fylla hela jävla huset med synkad musik! ?

 • Loxus

  Nej, armarna är inte lika långa på E:et, så det är inte Kina-märkningen.

 • Göran Svensson
 • mrTravolta

  Har alla familjefoton och filmer som jag filmat själv på en NAS, kan jag komma åt det och köra via Chromecast på något sätt?

 • Damas

  Släng upp plex på NAS:en så kan du casta allt till Chromecasten.

 • Ancan

  Har både en Onkyo och en Denon. Chromecast inpluggad i varje utan problem.

 • Jo

  Ja men exakt, speciellt då man castar sport… 50hz vill jag ju så klart ha. Eller 24p då via Plex. Men tack alla för de mysiga spydigheterna…

 • lxp

  ”Själva CE logotypen har standarddimensioner som emellertid inte är tvingande och det är alltså tillåtet, om än inte rekommendabelt, att divergera något i logotypens dimensioner vid märkning.”

 • Tiredness

  Inte för att vara sådan men detta känns krångligare än att casta med Videostream. Öppnar man den chrome-appen kan man välja vilken fil man vill och det stödjer även undertexter.

 • Rob

  https://news.spotify.com/us/2015/09/29/spotify-and-chromecast-now-play-together/

  ”Spotify will be available on the new Chromecast, with existing devices receiving a firmware update over the next few weeks.”

 • Peter Hjalmarsson

  Thnx!

 • cLaval

  En fråga. Vet du om man måste ladda ner Chromecast beta-tillägg till chrome-webläsaren för att kunna köra i 1080P? För det är i beta-tilägget jag kan välja att köra i 1080P, i det vanliga tillägget har jag inte funnit detta.

  Sedan undra jag om du upplever att utube ‘connectar’ dåligt på CC2, vissa gånger står den bara och buffrar. CC1 upplever jag inte detta. Twitch däremot fungerar utan problem

 • Robin

  Om du tänker på upplösningen när du castar själva chrome webbläsaren så är de nog 720 som gäller.
  Om du tänker från apparna som tex Netflix, HBO plex osv så är de upp till apputvecklarna vilken upplösning och kvalité de körs i, plex kan du ställa in i själv. Men det är i själva appen.

  Angående cc2 kan jag inte svara på, har inte införskaffat en sådan en. :)

 • Erik

  Man kanske inte vill ha massa tillägg i chrome. Såvitt jag vet finns inget sätt att begränsa vilka rättigheter dessa har. Han som gör adblocker roar sig med att med jämna mellanrum byta ut bilder emot katter och skicka ut diverse meddelanden till miljoner användare. Man bör tänka sig för innan man installerar browser tillägg.

 • Kungen

  Plex funkar rätt kass på en NAS. Men kör det på en PC istället som i sin tur hämtar in sakerna från NASen till Plex.

 • Kungen

  Det är ju enorm skillnad.

 • Kungen

  Men seriöst. Stöd för europeiskt TV-format kostar inget. Det går ju ordna i mjukvaran. Men Google var tydligen för korkade med första CC och hårdkodad den till 60 hz. Helt värdelöst när man kollar sport eller snabba filmer. Men finns tydligen många långsamma männisor som inte märker detta.

 • Kungen

  Kan ni inte testa sport via Cmore play eller Viaplay? Den gamla kör ju bara 60 hz och det är värdelöst för sport och panorerande scener i filmer.

 • Henrik

  Jasså, enormt på vilket sätt?

 • Kungen

  Jaha. Du kommenterade utan att läsa artikeln. Classic!

 • Christer B

  Vad har du för Firmware på din chromecast? Har själv 1.15.38401, vilken är lite äldre (ingen Spotify).
  Hittas så här:
  Open your Chromecast app > Select your Chromecast device card >
  Touch the Settings wheel in the top right corner > Scroll down to the
  bottom to locate “Firmware Version: XXXX”

 • Varazir

  Har en polare som inte fick bild men ljudet fungerade. Nått med HDMI stödet gissar jag. Läst då att andra hade haft samma problem på äldre tvaparater.

 • Broken arrow

  Som svaren nedan ja det bör den :) Sen att inte allt fungerar som syra med fjärren är ju mindre problem.

  Hur som helst är denna inget för mig.

 • Broken arrow

  Ingen garanti, vad jag vet är det bara rekommendation hur brett tecknen ska stå.

  Sen finns inget som heter china export vad jag hört, utan ett ryckte bara.

 • Nightdriver

  Jag tänkte mer i still med att kunna skicka filen via lokalcast.

 • Skeptikern

  Hittar inte det. De har uppdaterat appen så jag hittar inte inställningar längre. Skumt. Varför uppdatera designen så att man inte längre hittar något? Försöker de göra en Apple?

 • Adam Östgaard

  Min beter sig ytterst underligt, startar jag chromecasten och sätter igång en video från säg Youtube så funkar det, men bytar jag sedan och caster något annat så börjar bild och ljud hacka. På detta sätt fortsätter allt material jag spelar upp fram tills jag startat om den. Någon som vet vad det kan bero på?

 • Christer B

  I min Chromecast-app klickar jag på CC-enheten och väljer kugghjulet. Längst ner finns versionen.

 • Kungen

  Fick min nya CC idag. Och den är grymt mycket snabbare på att starta klipp och spola runt i klipp. Enorm skillnad! Inte hunnit testa problemet med att se sport eller panorerande scener i filmer än. (60 hz-problemet med gamla CC)

 • Kungen

  Läste du inte artikeln eller?

  Anyway. Fick min nya CC idag. Den är sjukt mycket snabbare. På att starta klipp och spola i klipp. Enorm skillnad, ja!

 • Kungen

  Och det beror troligtvis på snabbare wifi. Bland annat.

 • Kungen

  Tyvärr verkar det inte bättre med nya. Testade sport nu. Men vi får hoppas att det inte är hårdkodat denna gång. Och att en uppdatering kan lösa det!

 • Kungen

  Tyvärr inte. Testade nu. Hoppas att det inte är hårdkodat denna gång. Och att en uppdatering kan lösa det.

 • Kungen

  Tyvärr verkar det inte bättre med nya gällande frame rate. Testade sport nu. Men vi får hoppas att det inte är hårdkodat denna gång. Och att en uppdatering kan lösa det!

Lediga jobb inom data / IT Företag
Junior programmerare till Telenor Publicerad 18 Jan 2018
Securities Operations Analyst till spännande uppdrag i Stockholm Publicerad 18 Jan 2018
Systemutvecklare till mobiloperatör i Kista Publicerad 18 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Testutvecklare som vill rädda liv! Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Motorolas nya smartphones läcker ut, inklusive Iphone X-liknande Moto X5

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 4. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons