Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google Glass får stöd för vanliga glasögon

Postat:
08:42 - 2014-01-28
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Googles datoriserade glasögon Glass har nu fått stöd för vanliga glasögon med recept, för människor med synfel. Det har varit en av de mest efterfrågade funktionerna och de nya glasögonen kallas Titanium Collection.
Även de utan synfel som använder Glass kan välja att få med de tillhörande brillorna, vilket säkert uppskattas av vissa då produkten kan uppfattas som mer normal när skärmen är monterad på vanliga glasögon.

Som namnet antyder är ramarna av titan och det finns fyra modeller att välja mellan. Manicken kommer lanseras för allmänheten senare i år, men det återstår att se när Glass släpps officiellt i Sverige.

google-glass-glasogon-riktiga-3 google-glass-glasogon-riktiga-2 google-glass-glasogon-riktiga-1 google-glass-glasogon-rikta-1 google-glass-glasogon-3 google-glass-glasogon-2

 • Sioxz

  Gött. hoppas att man kan sätta fast glass på mina fina Oakley mortar bågar

 • yrara

  Du är anledningen till att det inte finns några kvinnor inom IT.

 • Johan

  Sannerligen.

 • xclusiv8

  Hoppas det kommer finnas andra modeller för dom där ser riktigt fula ut. Hade inte passat min ansiktsform heller :(

 • 我不知道我的名字

  Men varför är ”Glass” inte i samma färg som bågarna???

 • Tror att det bottnar djupare än så, men det var väldigt konstigt formulerad kommentar från hans sida.

  Själv så spelar det ingen roll för min del om det finns fler kvinnor inom IT eller inte, men jag önskade att intresset var större än vad det ser ut att vara nu.

 • Tobbbe

  En del är samma färg, man kanske får välja?

 • yrara

  För mig som jobbar i branschen hade det varit lite trevligare om det inte var så mansdominerat alltid. För mig som konsument hade det varit uppskattat om inte hälften av potentialen gallrades bort på ovidkommande faktorer som kön. Men det var inte i de bemärkelserna jag skrev kommentaren. För mig som medmänniska är det viktigt att kvinnor som har intresset också ska ha samma möjlighet som män, och att de ska känna sig välkomna att delta på samma villkor som män. För mig är det självklart att intresset är lågt just nu: vem vill delta i någonting där man ses som en andra klassens medborgare? Se t.ex. fatuglyorslutty.com för exempel på bemötandet man får som kvinnlig gamer.

 • Alexander Atkinson

  Vilken bransch är du i? I min bransch, IT-branschen, är alla tjejer HETT villebråd att anställa och går garanterat före killar, skill för skill. Japp så är det.

 • Alexander Atkinson

  Så det enda som hänt är att vi är låsta till 4 bågar istället för 1. Fantastiskt. Återkom när jag kan haka fast dem på mina skaga.

 • Sioxz

  Shit asså men måste ju behandla kvinnliga gamers som vanliga människor och inte göra som på den sidan.
  jag blir bara less så fort jag ser det.
  för jag är en sån person som blir sjukt attraherad av en gamer tjej men jag skulle aldrig kunna säga något sådant

 • yrara

  Jag är programmerare, för att svara på din fråga. Jag menar inte att de inte skulle bli anställda. Att de är eftersökta på marknaden är ju en effekt av precis samma sak: att branschen är mansdominerad. ”Bortgallringen” jag pratade om sker tidigare. De flesta kvinnor kommer inte ens att söka jobben. De kommer inte ens att utbilda sig i branschen. De odlar inte ett intresse från tidig ålder, av flera anledningar, men delvis för att Clint beter sig som en idiot.

 • Alexander Atkinson

  Jag har svårt att tro det faktiskt, att tjejer automatiskt behandlas som skit i ”data”-sammanhang redan från så tidig ålder att det skulle påverka deras intresse. Jag tror att det finns så få tjejer inom branschen för att de helt enkelt inte är intresserade. De som letat sig dit brinner för det såpass att de står ut med eventuell skit som kastas åt deras håll, vilket inte är speciellt mycket om någon av mina före detta arbetsplatser är någonting att gå efter – snarare att folk snubblar över sig själva för att hjälpa till och vara sjyssta.

  Så ja det suger att man ser denna typ av mottagande (som tex på din länk), men nej jag tror inte det är därför vi ser så få tjejer inom IT.

 • 我不知道我的名字

  Ser inga med samma färg på bilderna i artikeln iallafall. Men det kanske är med mening för att de ska sticka ut mer.

  Men poängen är ju att göra Glass så diskret som möjligt.

 • yrara

  ”De som letat sig dit brinner för det såpass att de står ut med eventuell skit som kastas åt deras håll”. Såpass mycket håller jag med om. Även att det finns få kvinnor för att de ”helt enkelt inte är intresserade.” Men jag förstår inte hur du kan intala dig att intresset inte är kopplat till upplevelser och erfarenheter. Självklart finns det många, män som kvinnor, som inte skulle intresserat sig för IT oavsett, men det är väl lika mycket av en självklarhet att det måste finnas ett spann mellan ”totalt ointresserad” och ”brinner för det såpass mycket att de står ut med eventuell skit”, och att vi därmed tappar potentiell kompetens på grund av nämnda skit? Vi vet dessutom att intresset inte är biologiskt betingat. I Sverige har vi 23% kvinnor i IT-branschen, mot 44% i Finland.

  Om du har tid och intresse, så skulle jag vilja rekommendera ett blogginlägg från en som är bättre än mig på att visa hur vissa tendenser, även till synes välmenande, kan släcka ett intresse. Med ”välmenande” menar jag att det inte behöver vara nedlåtande kommentarer: även kommentarer om att en tjej är sexig eller liknande är problematiska, då det är så påtagligt återkommande, och bidrar till en miljö där kvinnor bedöms utifrån sitt utseende snarare än sin kompetens, oavsett i vilket sammanhang de var med i artikeln. Nåväl, blogginlägget: http://www.theferrett.com/ferrettworks/2012/08/can-i-buy-you-a-coffee/

 • Tobbbe

  How about bilden högst upp?

 • aliquis

  $1500 för enheten + $250 för bågen (vad fan är det för pris? Optikerpris ju) + att man måste gå till en optiker och betala dyrt för glas och få skiten monterat.

  Yay..

  Inte en chans.

  Kontakta mig när skiten kostar 1500 SEK istället och jag kan ta bågarna med glas online.

 • Adipatus

  Gillar iden med detta… skulle vara ett alt till mig om den inte så så förjävlig ut..

 • 我不知道我的名字

  Ser ut som svarta bågar och grå Glass. Inte samma alltså, Om det nu inte är ljus och skuggor som spökar

 • Tobbbe

  Det är absolut ljus och skuggor som spökar. Som du ser kommer ljuset från höger, vilket gör att den högra sidan av bågen blir upplyst men inte vänster, googleglass tjofräset däremot står ut något vilket gör att den också får ljus på sig, dock inte direkt lika mycket som bågarna får absolut längst till höger.
  I vilket fall, jag tycker de ser ut att vara samma färg, om inte så iaf väldigt nära

 • Alexander Atkinson

  23% är nästan en fjärdedel. Jag tycker det verkar närmare 10% :(
  Men blogginlägget, det var ju lite sådär – men kommentarerna var i vissa fall värda att läsa!

 • xclusiv8

  Det har med samhällsstrukturen att göra. Kvinnor uppmuntras inte från tidig ålder att visa intresse för en bransch som anses vara en ”kill-branch”. Istället uppfostrar man tjejer att tänka på design, och annan utseendefixerad skit. Att vara teknisk som tjej anses vara konstigt och okvinnligt nästan. Det är sjukt.
  Jag tror inte att kommentaren ovan är orsaken till varför det finns så få kvinnor inom vår bransch utan att det går mycket mycket djupare, som beskrivet ovan i min text.

 • Henke

  Google glass är skitfrän. Dock så dyr och ful att jag inte skulle tänka tanken på att köpa den. För min del blir det en smartwatch istället. Agent har fallit mig i smaken totalt :).

 • För mig som söker jobb just nu så kan jag säga att jag har blivit intervjuad av både kvinnliga och manliga intervjuare, när jag pluggade så var det mest kvinnliga programmerare som utbildade. Men självklart STORA drakar har en tendens att anställa män framför kvinnor. Den har Girl Gamers problemet att de måste dela uppmärksamhet med Gamer Girls. Skillnaden? Girl Gamers är de som kan spöa skiten ur en i valfritt spel. Gamer Girls är de tjejer som sitter halvnakna och posar med en konsol i framför brösten eller liknande. Det här är privatpersoner så förväxla inte med de tjejer som jobbar på gamingmässor som är booth babes.

 • KalleKn

  Ser förjävligt ut, det runda i överbågen harmoniserar inte ett jäkla dugg med det rektangulära i Glass. Man bara förväntar sig att det skall sitta ihop med buntband när man ser det där. Men jag antar att du bländas av de röda läpparna så du inte ser hur illa det ser ut.

 • KalleKn

  Anledningen till att det inte finns en massa kvinnor inom IT är att män kan nörda in sig på områden på ett sätt som kvinnor inte gör. Det spelar ingen roll hur smalt ett område är eller om det leder till ett högavlönat jobb, män har intressen som de fullständigt snöar in på saker i en utsträckning som kvinnor inte matchar. Sen må det vara trainspotting, fågelskådning, startrek eller vad sjutton som helst. Tänk IT i dess barndom, det sågs som extremt geeky och det var i princip bara män som grottade ner sig i det fullständigt, helt plötsligt så blev det en bransch som exploderade och de som hade det som intresse var extremt eftertraktade och betalades höga löner, bolagen kunde spendera pengar på sina anställda, nu märkte kvinnorna av det hela och vill ha plats, kvotering skriker de. Men fortfarande så är det så att killar i 12-14års åldern snöar in sig fullständigt på IT och har ett extremt försprång gentemot tjejer. Därför är det så få kvinnor inom IT. Men de vill jävligt gärna gå in som chefer med tillhörande lön när de är 25-30…

 • KalleKn

  Jag tror du behöver jobba i ett kvinnodominerat område ett tag så skall du se att du kommer omvärdera kvinnors förträfflighet. Tjafs, skvaller och lite utfört. Det finns en anledning till varför vård, skola och omsorg alltid skriker på mer pengar och presterar allt sämre. Kvinnodominerat och kvinnostyrt.

 • KalleKn

  De gallrar bort sig själva i tonåren. Hade du inte det som hobby då? Hur många tjejer i den åldern tycker programmering verkar ballt? Du har 5-10års erfarenhet innan du kommer ut på arbetsmarknaden. Det har väldigt få kvinnor. Det går ett gross killar på varje tjej i tonåren som håller på med programmering.

 • KalleKn

  Det du missar är att det går så många killar som brinner på samma sätt som kvinnorna som står ut med en massa skit och att dessa killar har skaffat kompetens på egen hand att företag anställer de framför kvinnor som är lite intresserade och som har väldigt lite kompetens för de har inte suttit 10 000 timmar på sin fritid som tonåring och lärt sig sakerna från grunden.

 • KalleKn

  Det gör de jävligt bra själva, den dan du har barn och följt med i deras uppväxt och märker hur de faktiskt självmant söker sig till utseende fixerat skit. Medans pojkar hittar intressen som ingen uppmuntrar dom till och som fullständigt snöar in på det. Tror du det finns en massa riktad reklam till pojkar om att bli trainspotters? Ändå är det i princip uteslutande män som håller på med det, helt enkelt för att de kan snöa in på saker helt på egen hand i en utsträckning som tjejer inte gör.

 • yrara

  Oj, det här var så insiktslöst så jag saknar ord. Nej, kvinnor nördar också.

 • xclusiv8

  Ursäkta uttrycket men det är skitsnack. Samhället är det största uppfostrade organet för ett barn efter föräldrarna. Redan i tidig ålder så utsätts de för könsroller. Det finns ingen gen eller egenskap i människor som säger att kvinnor ska gilla rosa och män blått. Det är ett inlärt beteende sen tidig ålder. Du glömmer att allt i samhället är strukturerat efter tydliga könsroller. Den tv ditt barn kollar på, skolan, kompisgäng även du speglar dina könsroller på barnet. Sen är frågan hurvida könsroller är en dålig sak. Det är jag själv inte helt säker på. Så länge som man får välja vilken könsroller man tar på sig.

 • Tobbbe

  haha du har inte alls läst vad vi pratat om va? :)

 • KalleKn

  Vet inte om du missade orden ”i princip bara” Ja, det finns tjejer som gör det oxå men dom är försvinnade få och det speglar mer än väl skillnaderna i hur det ser ut på din arbetsplats. Jag skulle sträcka mig så långt att säga att kvinnorna är överrepresenterade i förhållande till nördfaktorn.

 • KalleKn

  Det handlar inte om rosa eller blått. Det handlar om helt andra saker, rosa och blått är bara ett uttryck för de faktiskta skillnader som faktiskt finns. Får barn välja så väljer de allra flesta de traditionella könsrollerna. Du kommer märka hur puberteten påverkar framförallt tjejer när du har barn själv och de är tillräckligt gamla.

 • KalleKn

  Jepp, det gjorde jag. Skall jag citera dig? Bäst jag gör det så du förstår mitt svar och kommer ihåg vad du själv skrivit.

  ”Men poängen är ju att göra Glass så diskret som möjligt.”

  Förstår du mitt svar nu eller skall jag ta det en gång till men långsammare?

 • Tobbbe

  Nope, det var 我不知道我的名字 som skrev det :) Allt jag har poängterat är att det finns en möjlighet att färgen på själv glassmodul kanske är valbar, eller att det finns modeller där de kommer i samma färg som bågarna.

 • xclusiv8

  Jag skulle vilja föreslå att du läser lite om den bakomliggande psykologin. Det finns mycket forskning inom fältet. Faktum är att barn inte får välja. De blir tilldelad en könsroll.

 • KalleKn

  Ja, inte är det diskret iaf och det passar inte ihop, du kom med en bild som svar på att det skall vara så diskret som möjligt.

 • KalleKn

  psykologi < gener.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemkonsult Publicerad 23 Nov 2017
.Net-utvecklare Publicerad 23 Nov 2017
Visual UX designer to Atlas Copco, Industrial Technique Publicerad 23 Nov 2017
PROJEKTLEDARE INOM IT/AUTOMATION TILL INFRACONTROL! Publicerad 23 Nov 2017
Software Engineer for TrustWeaver in central Stockholm Publicerad 23 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 3. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 4. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 5. Minitest av Google Pixel 2
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons