Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google Home Mini blir en billigare och mindre variant av röstassistenten

Postat:
22:30 - 2017-09-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Sista avslöjandet ikväll handlar om Google Home Mini – helt enkelt en mindre och billigare variant av Google Home. Precis som den befintliga versionen agerar Home Mini som en fysisk representant för Google Assistant i hemmet.
Det innebär bland annat att den kan svara på frågor, hantera ditt schema, skapa påminnelser och läsa upp nyheter. Nordamerikanska priset kommer att ligga 49 dollar, enligt källan.

Som bilderna visar har Google skapat tre färgvarianter. Huruvida någon av Googles nya produkter kommer att hitta fram till Norden längs officiella kanaler är skrivet i stjärnorna, men vi får hoppas på det bästa.

 • Jättepraktisk. Direktkopplad till NSA och CIA.

 • Joakim Undegård

  Foliehatten på ☺️

 • gadgety

  Android Assistant förstår väl endast engelska, tyska och franska, än så länge? Övriga får använda Google Now.

 • finnbo2

  En mikrofon med blåtands uppkoppling…

 • Ole J. Sollie

  Jag kör Google home i 3 av rummen i huset. Väldigt trevligt då den kontrollerar ljuset, styr casting av Netflix och liknande till TV apparaterna i de olika rummet. Men den bästa funktionen av dem alla är att den är en billig lösning för trådlös gruppspelning. Så jag kan casta t.ex. en podcast till dem så jag kan fixa med tvätten och gå mellan alla rummen och fortfarande lyssna på min musik eller podcast i alla rum utan avbrott eller extremt hög volym! Mycket behagligt! :)

  De som är oroliga för att bli avlyssnade bör tänka efter hur mycket jobb det skulle vara. Om ett hem har 3 stycken, då har du 3 olika audiofeeds som behöver analyseras. Det blir snabbt väldigt mycket data och ohållbart för att avlyssna en ointressant person. Det finns miljoner utav google homes / Amazon Echo ute på marknaden och snart kommer apple in i leken också.
  Din telefon, dator och antagligen TV innehåller samma enheter, men också en kamera.
  Så att gå och vara orolig för att någon skall spåra dig, det är rätt löjligt.

  Tyvärr lider väldigt många människor av hybris och tror de är viktiga nog att avlyssna, då man i själva verket inte är intressant överhuvudaget.
  Google home reagerar dock bara på trigger words, man kan se detta enkelt på sin router om man kikar på loggar och historiken på datatrafiken.

 • Jens Nilsson

  Hela poängen med produkten är ju avlyssning. Du tror inte det loggas och används i reklamsyfte och annat? Och självklart kommer myndigheter försöka utnyttja möjligheten. Avlyssning är det oavsett om bara algoritmer behandlar strömmen och loggar.

 • M.A.

  Intressant.
  Vad använder du för system för belysningen?
  Jag köpte IKEAs men det stöds nog inte ännu (inte hunnit prova), enl uppgift ska det funka i oktober.

 • Ole J. Sollie

  Det är fortfarande enheter som måste sköta den avlyssningen du talar om. Hantering av data kostar pengar. Skall du avlyssna för reklamsyfte å är det smidigare att bara följa dina andra vanor som du har på mobilen. Vart du rör dig, vad du söker på etc. Att spåra det som sägs i hemmet har sällan en betydelse för reklam då man ofta spelar upp saker på TV/Radio/Datorer osv. det skapar ett problem för eventuell avlyssning som du oroar dig för. Det blir alldeles för svårt att för en rimlig summa särskilja alla röster och ljud. Billigare att hålla sig till den data de inte behöver filtrera så extremt hårt.

 • Ole J. Sollie

  Jag kör Philips Hue nu och funderar på att introducera Weemo eller (vad de nu heter), de har en liten enhet du monterar bakom en lampswitch för att göra ditt befintliga system smart! Så att man kan kontrollera ett helt gäng halogenlampor! :)

 • M.A.

  Jahapp…det verkar hända en del på denna fronten.
  Jag får nog koppla in min Trådfri och se till att hänga med på tåget :)

 • DmBzls

  Eller hur

 • DmBzls

  Vad kan Google Home Mini inte göra som Google Home kan göra?

 • Maven2

  Förskräckligt ful, Google Home Mini.
  Ful, jämfört med Amazon Echo dot!
  Men ett pris på 390kr är vad, som krävs för att konkurrera med Amazon.

 • Eric Björklund

  vara billig

 • DmBzls

  Jag skrev INTE. Mini blir ju billigare så din kommentar stämmer icke

 • Fraz

  Frågan var alltså; varför är Home Mini billig? Vad är skillnaden mot vanliga Google Home som gör att priset är lägre?

 • Ganska dryg..

  Till skillnad från din mobil då?

 • Damas

  ”Avlyssning” kan göras på väldigt väldigt många sätt.
  Oftast är det inte innehållet som är intressant utan meta-data, som:
  När, vem, vad etc som är intressant.

  Ingen på NSA sitter ju med hörlurarna och lyssnar på allt som samlats in, det fattar ju vem som helst.

  Men det är inte särskilt svårt att samla in all data och sen köra lite mining i det hela.

  Vilka kommunicerade (Gülan och Mehmet), om vad
  (tex regeringskritiska åsikter) som matchar olika search patterns (Erdogan, Revolution, Kill etc), när (vilka tidpunkter), över vilka geografiska områden (kurdiska delar, med västerlänskt) över vilka kanaler (mail, etc, etc).

  OM något mönster matchar det den illvilliga insamlaren eftersöker så hämtar man ut all relaterad info och sammanställer och granskar mer på djupet (manuellt etc)..

  Sen kan man ju dessutom lägga på lite analyser av beteendemönster på detta, som ev. kan användas mot personen..

  Så, bara för att du inte har någon rädsla att bli avlyssnad för att du är en i mängden kan du fethajja att data samlas in och KAN användas för annat än bara släcka och tända..

 • Eric Björklund

  Gissar på ljudkvaliten och taktila knapparna saknas

 • Eric Björklund

  Snälla Swedroid, gör en resension av Google home (mini el ej). Pretty please

 • Ganska dryg..

  ”Det är fortfarande enheter som måste sköta den avlyssningen du talar om. Hantering av data kostar pengar.”

  Ja, något måste behandla datan och hantera den. Som tur är har du betalat för den hårdvaran då det görs direkt i din Google Home.

 • Fred .

  Du kan säga att han har foliehatten på, men har han fel?

 • Fred .

  Även om den inte skulle vara direktkopplad så är den en ändå indirektkopplad via man-in-the-middle attack (MITM).

 • Absolut! Utan den är man blåst.

 • Älskar Android, iOS och ny teknik men har insett vad det kan användas till, vart vi är på väg. Det är synd. Nu har vi till och med nyttiga idioter som börjat chippa sig.

  Vi är på väg mot ett övervakningssamhälle med strypt demokrati. Det är orsak till att man avskaffar kontanter. Vi har idag ett olagligt och odemokratiskt monetärt system där enbart 3% är reda sedlar och mynt, resten lån. Detta eftersom banker är de som skapar pengarna. Snart går det mot sin undergång. Då kan man sitta där med sina fina mobiler.

  Man ska vara medveten om att Google är skapat med hjälp av CIA, den onda delen. https://medium.com/insurge-intelligence/how-the-cia-made-google-e836451a959e

  Det är mycket den okunnige inte vet. Jag dömer ingen men önskar fler skulle vakna. Vill kunna använda mobilen och alla smarta funktioner i god tro.

 • Ole J. Sollie

  Som sagt, den är en ganska ”dum” enhet i sig. Själva beräkningskraften ligger i en server. Den behöver aktiveras för att den skall göra något. Så du ser aktivitet då du aktiverar den om du är nyfiken/orolig. Kan tilläggas att du också kan gå in och lyssna på dina aktiveringar på Google.

  Det vanligaste ljudet och samtalet i ett hem kommer med största sannolikhet från andra enheter, dvs. Tv apparater, stereos, datorer, mobiler, surfplattor. Vi konsumerar massor med media och pratar sällan med oss själva högt.

  När vi lägger till dem vi faktiskt pratar med i hemmet, så blir det mer komplicerat. Vilka röster skall övervakas? Hur skiljer vi rösten på Tvn från personen som är på besök?

  Kikar du på vanliga kommunikationsvägar så ser du trenden att man mer sällan ringer varandra, man skickar ett meddelande.
  Messenger, Hangouts, skype etc. Så den data du får av rena röstaktiverade dataanalyser är inte den samma som du hade innan vi klev in i en mer digital värld.

  Och vi kommer alltid komma tillbaks till punkten:
  Varför skall du övervakas, vad är värdet i att övervaka just dig?
  Vem har nytta av detta och vill betala för det?
  Vilka kanaler är enklast att övervaka?
  Hur mycket manuell handpåläggning behövs för filtreringen?

  Bara för att något tekniskt sett skulle kunna användas i ett syfte betyder inte att det är värt det. Du skulle kunna applicera samma sak på allt annat.

  Vi triangulerar inte varje persons rörelse med mobiltelefoner även om vi kan det. Finns inget värde i det.
  Men om någon begär detta i en laglig instans så kan du få en fin koordinationskarta med ~3m säkerhet på vart du vandrat den senaste tiden. Allt med gamla goda 2G på en telefon utan gps.

  Vi har inte spårning på vart varje bil rör sig och deras mönster när det gäller hastighet osv. även om de flesta moderna bilar har uppkopplingar i form av GPS &/Eller mobila datauppkopplingar.

  De som är rädda för avlyssning i varje hörn skulle jag nog hellre rekommendera att undvika internet ;)
  Där kan vi snacka att man lämnar efter sig ett stort spår av brödsmulor. ;)

 • Pengar finns det gott om. Många vet inte att USA i princip betalar för två statsapparater, som resten av världen är med att betala för genom dollarsystemet. En synlig konstitutionell statsmakt och en dold, som är det verkliga hotet mot världen. Catherine Austin Fitts räknar med mellan 18-40 biljoner dollar i förskingring mellan 90-talet till nu. Det är i det ljuset vi ska se Alphabet Inc, Google och den här produkten. Tyvärr.

 • Ole J. Sollie

  För att USA är ett sånt rikt land? ;)
  De är välkomna att ta del av min data, mycket intressant för en stat!

  Kanske ska den skall användas för chemtrails? :P

 • Jens Nilsson

  Okej, ja det måste vara ren välvilja av google alla dessa tjänster. Och de jättelika datacenters som till exempel NSA har används förmodligen inte. Det är ju bara ”enheter” som sitter med lurar, och det kostar ju. Sedan behöver ju inte du oroa dig som du sa, de får gärna ta del av allt. Alla andra är foliehattar ..etc den vanliga diskussionen alltså.

 • Ole J. Sollie

  Google lanserar produkter och tjänster som de tjänar pengar på ;)
  De säljer annonser och med all säkerhet kommer de att ge sig in på en liknade marknad som Amazon Echo för att sälja saker till dig.

  Det är knappast så att den är skapad för att skicka information till myndigheter.

  Allt handlar om att vara tillgänglig på de marknadsdelar som efterfrågas för att det är betydligt dyrare att halka efter.

  Skall man lyckas i teknikbranchen så behöver man hänga på trender.

 • Genom manipulation, förskingring och annat har man fixat pengar. Mycket du inte förstår om du saknar kunskap.

 • Ole J. Sollie
 • Bo Cramer

  Hej Ole
  Jag har Philips HUE och Google Home Assistant. Har två halogen lamper 220 wolt som idag har mulighed før att justeres styrken på juset. Tror du at jag kan monteres denna Weemo och styres det via min Philips HUE app ?

 • Ole J. Sollie

  Nej tyvärr har de en egen app, dock kan båda styras med home. Så det blir lite man förlorar, men man vinner mer än att inte ha remote alls.
  Eller kostnader till att ha 10-20 extra hue gu10 lampor ;)

 • Bo Cramer

  Hej igen !
  Du har ret, en extra røst styrning via Google er okey ! Har du en link och en pris ? Var kan man køpa den ?

 • Joakim Undegård

  Säger inte att an har fel, allt digitalt lämnar spår och kan användas, hittas, fångas upp osv av andra. Valet är fritt om man vill ah foliehatten på eller ej. Mer anmärkningsvärt är väll igentligen att vi tillåter Google, Apple osv att ta del av all vår personliga data. Även om de är ”snälla” företag idag vet men aldrig hur det ser ut imorgon, men det är ett val som är upp till var och en att göra.

 • Fred .

  Precis bara för att någonting ser ut på ett visst sätt idag betyder det inte att det gör det framöver.
  T.ex. i tyskland så kanske inte du hade någonting emot om att det fanns uppgifter registerade om att du var jude, men under andravärldskriget så kanske det inte var lika passande längre.
  När IS delvis tog över Syrien så kanske det inte vore så roligt om dom kom över register som täckte religös, sexuell eller politisk orientering, men innan dess så var det ju chill.

 • Ulrik Borg

  Hoppas verkligen någon (bra) tillverkare släpper sin lösning i Norden snart även om man ”kan” få både Google & Alexa att fungera redan, men gissar att det kan vara just ”always on” lyssnandet som skapar en del juridiska problem.

 • luckyleif

  Kan ha blivit bättre men när jag senast testade wemo så va det galet buggigt å frustrerande.
  La en hel helg på att få det att funka med allt bara tappade kontakten hela tiden så på måndagen åkte jag och lämnade tillbaka allt

 • Ole J. Sollie

  Åh, stort tack för varningen där! Får se till att testa på bara en länga med spots i första omgången!

 • luckyleif

  Förhoppningsvis har det blivit bättre :)

 • Damas

  Jadu varför ska vi övervakas? ”Alla” stater bedriver signalspaning, är det helt i onödan alltså?? Just mig? Inte så stor, men någon annan ”just den”, kan det ligga ett potentiellt avlyssningsintresse i. Avlyssnaren har nytta av det, avlyssnaren betalar för det, eller så maskeras det i form av skattefinansierade instanser (FRA exempelvis). Jadu, SMS, mail, osv, vad vet jag. Ingen handpåläggning, saxat från NSA’s hemsida:
  ”Collect all available information from all available sources all the time, every time, always” (https://nsa.gov1.info/data/)

 • Ole J. Sollie

  De är också öppna med vad de samlar för data.
  De samlar inte in massa meningslös video och audio i smyg från alla kameror och mikrofoner i världen som är uppkopplade.
  Foliehatt föreningen borde sätta sig ned och tänka igenom vad det skulle innebära i form av data.

  Finns ~8380 Miljoner IoT devices, Det är ganska mycket data om man ska spela in audio/video 24/7.
  Osäker på om mobiler/surfplattor är inräknade bland dessa 8380 miljoner devices eller om dessa kommer i tillägg.

  Hur som helst snackar vi om en rätt imponerande setup om du vill kunna spåra varje enskild 24/7.

 • Kem

  Men du behöver inte samla in rådata från alla enheter. Du kan göra signalbehandling och filtrering i enhterna och få ut användbar data direkt. Varför skulle de INTE utnyttja all beräkningskraft de har tillgänglig? I just Google Homes fall är det nog iofs lättare att få datan filtrerad och färdig från Googles datacenter istället.

 • Peter Hjalmarsson

  Klart han har fel – det finns ingen direktkoppling någon annanstans än Google. Det är inte alls uteslutet att myndigheter inte kan använda sig av informationen i olika scenarier, men att påstå att det skulle finnas en direktkoppling är rent fel.

 • Maven2

  Än lättare blir det när vi snart kommer använda ansiktet som biometrisk mätare för identifiering.

  Det är bara en tidsfråga det sker.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons