Google inför funktion för att hantera inaktiva konton

Postat:
10:27 - 2013-04-12
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google inför funktion för att hantera inaktiva konton

Google-kontot är hjärtat i en Androidenhet och kan innehålla mycket information, för att inte tala om all eventuell data på Facebook, Twitter och andra delar av Internet. Vad händer egentligen med ditt digitala liv om du dör? Sedan igår kväll finns i alla fall en finess för att hantera ditt Google-konto i händelse av bortgång.

Genom en hanterare för inaktiva konton kan du ange vad som ska ske med din data efter tre, nio eller tolv månaders inaktivitet. Du kan radera hela rasket och även välja en viss kontakt som får ta hand om din data från Blogger, Google+, Drive, Picasa, YouTube och Gmail. Innan data raderas på grund av inaktivitet skickas först ett varningsmeddelande till din mobil och till din sekundära mejladress. Finessen kan nås från ditt Google-kontos inställningar.

 • phpanos

  Haha bara jag som tycker att rubriken låter lite lustigt?

 • Emil Mauritzson

  Håller med, skriv en finare rubrik. Ordet finess är inte rätt. ”Vad händer med ditt Google-konto när du dör? Nu kan du själv välja” kanske?

 • Pessimist

  Så om man inte loggar in på ett halvår är man död i Google’s åsyn..

 • riptide

  Man kan välja upp till ett år. Och detta handlar inte primärt om vad som händer med kontot när man dör. Det handlar om vad som ska hända vid inaktivitet. Detta stäcker sig naturligtvis även till i händelse av dödsfall eftersom man blir väldigt inaktiv då. :)

 • Modermodemet är själva hjärtat i min hårddisk..

 • Daniel Johansson

  Tänk att man avslöjar nåt riktigt stört i det mail som skickas ut när kontot blir inaktivt. Tänk att man hamnar i koma. Tänk att när man vaknar har detta skickats ut till alla ens kontakter.

  Tänker att det kan bli ett jobbigt läge.

 • Oskar Karlsson

  Kanske inte perfekt men bra mycket bättre än ingen lösning alls. Framförallt då funktionen med en förvaltare som kan hantera kontot. Radera hela skiten är ju en drastisk lösning men helt klart fungerande om man inte vill/orkar bry sig.

  Med tanke på att min G+ samt gmail och Picassa är konton som mest rör familjen tycker jag det är självklart att de lämnas över. Död eller koma är ju skit samma, det finns ju ett klart intresse av att förvalta det man lämnat efter sig även om man tänker komma tillbaka.

 • Kobi

  Ingen dum idé ändå. Hur många sidor kommer inte vi alla finnas kvar på om nått skulle hända? Det blir en lite morbid tankeställning man behöver göra men likväl kanske värt en fem minuters funderare eller mer beroende på hur nojig man är.

 • Nicklas

  OCH, hela den här tjänsten är frivillig vad jag förstått. Rulla längst ner på sidan så står det att att den är inaktiv by default, och man måste aktivera funktionen manuellt för att den skall fungera.

 • Micha Persson

  Skriv inte något riktigt stört då.

 • Micha Persson

  En utmärkt idé/funktion, och något som fler tjänster borde ta efter.

 • bobkitten

  Bra, men jag är nog mer intresserad av vad som händer med mig när mitt konto dör.

 • bobkitten

  Både myndigheter och Microsoft har ju redan den servicen. Den går dessvärre inte att avaktivera dock.

 • Joakim Lundberg

  Hade nästan glömt den, nästan lika bra som:
  http://www.youtube.com/watch?v=PbIBmmZUsoE

 • Johan

  Särskilt om så mycket man gör online är saker som de som bryr sig om en skulle vilja ha med sig som minnen eller i sorgearbetet.

Lediga jobb inom data / IT Företag
SAP support och systemutveckling - K-rauta AB Publicerad 15 Apr 2016
Analyst Fuel Economy Publicerad 15 Apr 2016
Tekniker / IT / Nätverk Publicerad 15 Apr 2016
Webbutvecklare till EEL Publicerad 15 Apr 2016
Tekniker / IT / Nätverk / Cisco Publicerad 15 Apr 2016
Se fler jobb