Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google Nexus S dyker upp i Prisjakts index [Notis]

Postat:
15:39 - 2011-01-02
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Den blott andra telefonen i Googles Nexus-serie, den av Samsung tillverkade Nexus S, har nu letat sig in i Prisjakts index. Då Nexus S ännu inte finns att tillgå i Sverige via officiella kanaler så rör det sig förstås om importerade enheter via svenska återförsäljare.

Prisnivån är precis som när Nexus One först dök upp på Prisjakt vansinnigt hög, men vi förväntar oss att priset kommer dala i takt med att fler återförsäljare börjar saluföra telefonen i fråga. För närvarande gissar vi att seriösa spekulanter av Nexus S hellre sneglar åt en privatimport från Storbritannien eller USA för att spara pengar.

Vi vet att en hel del enheter redan har letat sig hit till Sverige, bland annat till oss på Swedroid, och vi vill gärna höra från er hur ni upplever telefonen. Vilka är era intryck hittills? Hårdvara, mjukvara, buggar? Kommentarerna törstar efter er kunskap.
 

Tipstack till d-p Lindahl.
 

Lägsta pris på Google Nexus S på Prisjakt just nu:


 

 • Än så länge är jag väldigt imponerad av dess snabbhet och riktigt knivskarpa skärm. Tyvärr fungerar den inte med min T-Mobile Prepaid data plan så riktig test får vänta tills jag är tillbaka i Sverige efter CES.

 • John

  Hysteriska priser, och jag vet inte om jag litar på butiken med lägst pris… men kul att den har letat sig hit (även om den inte verkar finnas i lager), åtminstone för de som inte vågar sig på privatimport.

 • Niklas

  Lite lätt i handen när man jmf med iphone4an men jag gillar hur snabb och rapp den känns. Helnöjd med skärmen också. Inte märkt av några direkta buggar men lite jobbigt att svenskt keyb saknas :/

 • Väldigt nöjd med min HTC HD Desire..Rekommenderas varmt.

 • HT3

  @Niklas

  swiftkey rekommenderas starkt!

 • janne

  jag är löjligt nöjd med min. det enda jag saknar är en notification-led av något slag.

 • mortuus

  borde den inte heta samsung nexus s ? google tillverkar ju inte den direkt..

 • John

  @ mortuus
  Den säljs som Google Nexus S, inte som Samsung Nexus S. Produktnamnet är Google Nexus S, trots att Samsung tillverkar den.

 • 6800kr! :( Hoppas den blir mycket billigare så jag kan köpa den… :\

 • Red

  6800 kr..NEJ tack.

 • lassehbg

  Kan någon förklara hur en mobil kan vara så dyr, datorer är billiga, gps billiga kameror billiga, finns även billiga mobiler för några hundra kronor.
  Köper du allt det separerat får du prestanda som slår mobil med hästlängder men ändå är mobiler så dyra, några måste göra duktiga vinster nu

 • moha

  @ Helio

  Nu är det Nexus s de pratar om och inte desire hd

 • Red

  @ lassehbg
  Kan bara hålla med, det verkar som om mobiltillverkare har sneglat på Apple och tror sig kunna ta ut samma marginaler. Men även om jag inte gillar Iphone så är skillnaden i byggkvaliteten mellan den bästa android luren och Iphone som dag och natt.

 • Marre

  lassehbg :Kan någon förklara hur en mobil kan vara så dyr, datorer är billiga, gps billiga kameror billiga, finns även billiga mobiler för några hundra kronor. Köper du allt det separerat får du prestanda som slår mobil med hästlängder men ändå är mobiler så dyra, några måste göra duktiga vinster nu Rapportera inlägg 0  0

  Jag tror att tänker du efter nån minut till kommer du nog på det.

 • Mikael

  Att priset är högt kan ha o göra med att Samsung inte anställer personal med slavliknande förhållanden (Koreaner har bra villkor, syd iaf). Apples delar kommer även de från Korea (LG skärmen, minnet och processorn är byggd av Samsung, men designad av Apple t.ex.) huvudsakligen men också Taiwan. Sen byggs den ihop i Kina.
  Samsungs mobilen följer liknande schema, LG likaså osv.
  Att laptops osv är billigare har o göra med decennier med utveckling, utvecklingen är inte lika kraftig som den var för tio år sen ungefär, det finns dessutom ganska många etablerade tillverkare.
  Samsung klarar ju tex inte av att tillverka amoled skärmar i tillräckligt snabb takt, driver ju upp priserna för de som vill ha det osv osv…finns många faktorer, ska la inte babbla för mkt

 • Erik

  @ lassehbg

  ( om du vill slippa tänka ) ^^

  Man betalar för smidigheten. Att göra tekniska saker mindre ( med samma prestanda ) är mycket svårare och dyrare, om jag inte tänker helt fel… :)

  I det här fallet är priset också högt p.g.a av det faktum att det inte finns någon konkurrens och att telefonen är importerad

 • lassehbg

  nu menar jag generellt dom flesta smartphones tar dom hutlösa priser för, man har sett när dom öppnat upp och visat komponenterna till dom och inget märkvärdigt där, färdiga chips lösningar oftast från olika fabriker.

  Jag har tänkt efter och inser att dom tar så höga priser idag för att där är efterfrågan och vi är så dumma och betalar, är som mp3 spelare när dom kom först, kostade dom mycket för att idag kosta nästan ingenting alls

 • Twisted1

  janne :jag är löjligt nöjd med min. det enda jag saknar är en notification-led av något slag. Rapportera inlägg 2  0

  BLN finns till SGS, något liknande finns säkert till Nexus S.

 • Ola

  Fick min Nexus S för en vecka sedan. Är sjukt nöjd. Den är snabb, grym kamera, (för att vara en telefon), bra skärm, hög kvalitetskänsla. Har redan lyckats tappa den från ca två meter i ner i ett golv, inte en repa och batteri samt baksida satt kvar. Dessutom är Android 2.3 väldigt bra. Dock märker jag inte några skillnader rent användarmässigt mot 2.2. Men några buggar, liknande de som finns/fanns i Galaxy S, har jag inte märkt av.

  Beställde den från Intlo, http://intlo.com/en/google-nexus-s
  Tog fyra dagar från beställning till leverans, men det var i och för sig över jul. Annars hade det nog gått snabbare.

 • stigvig

  vilken nalle! gjorde en dogfight med en polares iphone4 och jag skulle definitivt inte vilja byta kan jag säga!

 • tom

  Tusan så svårt att bestämma sig för om det ska bli en Nexus S eller LG Optimus 2X.
  Ni som har en utlandsköpt Nexus S, vad innebär det egentligen att Gingerbread har stöd för svenska? Ändå ingen möjlighet att välja svenskt tangentbord etc? Så vad menar de egentligen med stöd för svenska? Kan det vara nåt som kommer till den svenska lanseringen OCH inkluderar röststyrning, navigering, google voice??

 • Emme -Den riktiga

  Spela roll vad den kostar. Nexus S är ju den enda Androiden som är värd att köpa. Alla andra ska ju bara rootas och gnällas på över sena uppdateringar. Vill slippa sån skit.

 • Anonym

  LG är tyvärr mycket mer prisvärd.

  @Tom

  jo den har svenskt tangentbord osv

 • Anonym

  @ Anonym
  Om jag förstått det hela rätt så har inte den Nexus S som du idag kan köpa något svenskt tangentbord. Därav min fråga om vad det egentligen innebär att Gingerbread har stöd för svenska.

 • Anonym

  Jo den ska ha det, så är det iaf med Gingerbread ROMs som finns ute till Nexus One, byter bara till svenskt språk och då är tangentbordet svenskt, men jag förstår inte vad problemet är, att fixa ett svenskt tangentbord är ju minsta problemet.

 • Anonym

  @ lassehbg
  kanske för att dom klämmer in allt de där i en liten handhållen enhet?

 • tom

  @ Anonym
  Ok, det låter ju bra. Och visst, tangentbord och menyer är ju det minsta problemet. Vad som är mer intressant vore ju att få voice recognition på svenska. Känns ju rätt fånigt idag när man försöker uttala svenska orter och namn med engelsk accent med förhoppningen att det ska bli rätt.

 • uno

  lassehbg :nu menar jag generellt dom flesta smartphones tar dom hutlösa priser för, man har sett när dom öppnat upp och visat komponenterna till dom och inget märkvärdigt där, färdiga chips lösningar oftast från olika fabriker.Jag har tänkt efter och inser att dom tar så höga priser idag för att där är efterfrågan och vi är så dumma och betalar, är som mp3 spelare när dom kom först, kostade dom mycket för att idag kosta nästan ingenting alls

  Ja det ligger mycket i detta. Se bara på priset på ZTE Blade. Man får ruskigt mycket telefon för pengarna, så det finns nog utrymme att sänka en del priser.

  Ser vi till telefoner som iPhone och förhoppningsvis även Nexus S, så är det produkter där kunderna förväntar support och uppgraderingar under lång tid. Detta driver upp priserna, så det är inte så konstigt att de ligger i det högre prissegmentet.

  Dessutom innehöll dessa telefoner ny hårdvara när de släpptes, om jag inte minns fel var iPhone 4 först med gyrosensor och Nexus S är bland de första med stöd för NFC, vilket förmodligen gör att chippen i dessa telefoner blir lite dyrare än genomsnittet.

 • Anonym

  @uno

  Jag har hela tiden trott att min gamla magic har gyrosensor. Dvs att den känner av telefonens x, y z -lutningar. Men om inte det kallas gyrosensor, vad är då det nya?

 • Gustaf

  @Anonym

  HTC Magic har, precis som dom flesta andra Android-telefoner, inbyggd accelerometer. Nexus S har som sagt gyro-sensor.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerometer

  http://en.wikipedia.org/wiki/Gyroscope

 • leiden

  Visst kommer Nexus S snart att vara omsprungen av tex LG när det kommer till processorkraft men som surftelefon, vanlig telefon och lite småspelande så är den alldeles ypperlig. Skillnaden mellan NS och N1 är faktiskt större än vad jag trodde på förhand. This one is a keeper.

 • Svinsson

  Mobiltelefoner har höre priser för att de är små och alla komponenter i den är mindre än i en dator.
  Men viktigast:
  Det finns en BOM kostnad och den verkar många här tro är vad telefonen kostar att göra. Rätt och fel.
  BOM kostnaden är komponentpriset på allt som ingår i telefonen. Det som tillkommer och som man också måste ta med i beräkningen är bl.a. löner till de som utvecklar telefonerna, mjukvaru-uppdateringar, löner till de som tillverkar telefonerna, löner till diverse övrig personal som chefer, lönekontor, inköpare, säljare. Sen ska alla dessa människor sitta inomhus någonstans och sist jag kollade kostar kontor hyra. De två första åren servas telefonena oftast gratis, under sk. garantitid.
  Slår ni ihop allt det här (plus sånt jag inte tagit med) så är priset för en telefon inte längre lika hög. I alla fall är inte vinstmarginalen lika stor.

 • Johan

  Det som talar för Nexus S är mjukvaran, det som talar mot är formfaktorn. Man får senaste Android med nya uppdateringar men en telefon som ser ful ut. Personligen är jag dock trött på lagg och väntan på uppdateringar (X10) så jag blir lite småsugen på denna.

 • CrazyDriverSwed

  John :@ mortuus Den säljs som Google Nexus S, inte som Samsung Nexus S. Produktnamnet är Google Nexus S, trots att Samsung tillverkar den. Rapportera inlägg 2  1

  Den mest logiska förklaringen till namnvalet är väl att man helt enkelt inte kan lura folk hur många gånger som helst. Om man redan har en gammal Androidlur från Samsung så kommer man aldrig någonsin köpa Samsung igen. Det spelar ingen roll hur bra den nya Nexus S än påstås vara, för jag lägger aldrig någonsin en krona på en Samsung igen. Samsung ska hålla sig till sånt dom klarar av, dvs billiga CD-spelare som krängs på ICA Maxi.

 • Toknöjd! Snabb, snygg och fantastiskt skärm. På negativa sidan så känns den dock lite plastig mot för Nexus One som jag hade före. Och batteritiden är ju löjligt dålig när man använder den… eller så har jag fått med ett kasst batteri.

 • Jonas

  Johan. Hur kan du säga att det som talar emot är formfaktorn? då det är en högst personlig åsikt.

 • Tobbe

  Jag är väldigt sugen på en Nexus S. Men vad jag förstår så skeppar varken BestBuy eller Englands sida utanför deras gränser….

  Så antingen fysiskt åka dit, eller….?

 • blunden

  @lassehbg Du har redan fått flera bra svar men vill ändå flika in att man ska ta hänsyn till att dessa priser är från butiker som privatimporterar dem och sedan ökar priset så att de går med bra vinst. Om man räknar på priserna vid egen import är de klart lägre. Prisjakt-priserna är just nu alltså ganska ointressanta eftersom de flesta kommer köpa dem betydligt billigare på annat håll.

 • Johan

  @ Jonas
  Visst är det personligt, men det gäller väl även hur viktigt man tycker det är att ha absolut senaste Android-versionen? För övrigt är väl de flesta inlägg här personliga åsikter?

 • Plastig, värre än iPhone 3G och 3GS. Märklig att hålla i med en liten klack nedtill på baksidan. Blir sjösjuk av skärmen som växlar mot blågrönt när man vrider en en aning åt vänster eller höger. Känns omodern och nittiotal med sin runda form, typ HTC Hero fast precis tvärt om.

  2.3.1 innehåller inga större nyheter, blir t ex gult i ovankant när man uppdaterar vissa sidor. Min nalle laggar och rycker dessutom om jag uppdaterar ett program i bakgrunden och samtidigt surfar eller ser på film. Det är fan inte snyggt för en spjutspetstelefon 2011? Dessutom tar den en evighet att ladda. Och ordningsföljden på knapparna under skärmen har ändrats. Igen. Och hat över att låsuppknappen sitter på ena sidan och volymknapparna på den andra, jag ändrar volym varenda gång jag fumlar efter en ringande nalle i innerfickan på jackan.

  Klivet som vi tog med Nexus One först till 2.1 med multitouch och sedan i maj från 2.1 till 2.2 är sjukt mycket större och intressantare än lilla kiivet till 2.3.1 vad jag kan se. Men om jag minns rätt var jag också halvt missnöjd med Nexus One i januari för ett år sedan, men det förbättrades betydligt i och med nya uppdateringar som 2.1 och framför allt 2.2, så jag ger inte upp ännu.

  Men Nexus S är definitivt inte värd pengarna idag. Spara och köp nya och bättre modeller som kommer eller köp exempelvis en ZTE Blade för 1.500 på Telia, grymt bra telefon för pengarna. Köp aktier i Apple eller Google för de 5.000 kronor som du sparar. Hade du köpt aktier i Apple i stället för den första iPoden för $399 hade dessa aktier varit värda $14.900 idag. :)

  Jag hade nog faktiskt hellre valt en Nexus One (eller Desire etc) även idag jämfört med plastiga Nexus S.

 • Kadaver

  Jag vet! vi släpper en mobil med enkelkärna och tar ut dubbla priset för vad det kommer kosta med dubbla kärnor?! :D
  hejjahejja (y)

 • pung

  Jag skulle köpa dem för vad dem verkar vara värd, typ tre och fem.

 • Rikard

  @ Claes,

  LOL! Du skaffar en dyr NS från US alt UK och missar all den trygghet som Svenska konsumenter har vid köp av elektronik i sverige. Sen så gnäller du över att telefonen är plastig, ordningsföljd på knappar, placering av låsuppknapp etc. Läste du inte på innan??? NS är känd för sin snabbhet och sin vassa skärm. Har du problem med detta har du eventuellt fel på nallen. Otur för dig! Att köpa utanför sverige är en kalkylerad risk.
  NS kostar olåst i UK ca 4700:- Får väl hoppas att den hamnar kring det priset här också. Desire kostar nu ca 4000:- Bra köp? Visst, men den trots allt snart ett år gammal.

  @ Kadaver
  Jasså, det tror du?

 • @ Rikard

  Rikard, jag gör det eftersom jag driver Malmö Yrkeshögskola med en ettårig utbildning i Programmering iPhone och Android och jag kör Android varje vår (förra året, Nexus One från januari till juni) och iPhone varje höst (förra året, iPhone 4 från juli till december). Så nu är det dags för byte och då valde jag Nexus S eftersom jag vill ha access till senaste OS och gärna senaste hårdvaran.

  http://twitter.com/#!/claes/status/20241699712274433

  Men jag om jag var sjukt imponerad av Nexus One när den kom och vi fick 2.1 och 2.2 med multitouch och alla andra finesser plus vad jag fortfarande tycker en gedigen telefon, liten, smidig, ligger bra i handen, hög kvalitet – så är jag sjukt oimponerad av Nexus S med 2.3.1 och knappt några nya finesser, extremt plastig och en skärm som byter nyans beroende på från vilket håll man ser den. Nexus S är bra men inte alls samma revolution som jag tyckte Nexus One var för ett år sedan.

 • Anonym

  @ Claes
  Jag förstår att du är frustrerad om du förväntade dig samma stora utvecklingssteg som N1 tog när den kom. Hade du läst på lite innan inköp hade du kanske haft mindre höga förväntningar. NS är ingen rymdraket, den kostar i UK mindre än både DHD och Galaxy S 16gb så där kan man ju dra sig en slutsats. Att gnälla på att NS har ett skal i plast är bara löjligt. Antingen gillar man läget eller så köper man inte.

 • @ Anonym

  Frågan i tråden var ”Vilka är era intryck hittills?” och jag svarade att jag är förvånad över att den är så plastig. Skälet att jag skrev detta var att jag tror många här, speciellt HTC-ägare, kommer tycka samma sak och att jag faktiskt vill varna för att det finns en risk att man blir besviken.

  Vad gäller om jag är påläst eller ej så kan väl det diskuteras. Det som dock är klart är att jag är fri och oberoende och förbehåller mig rätten kalla plastigt för plastigt om det nu faktiskt är plastigt.

 • Stina

  Vet någon hur jag kan uppdaterar min nya Google Nexus S till svensk tangentbord?

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 3. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 4. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 5. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 6. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons