Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Postat:
21:00 - 2017-10-22
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Googles efterlängtade andra generation Pixel-telefoner fick nyligen butikspremiär i Google Store i en handfull länder. Med Pixel 2 och Pixel 2 XL har Google haft ett år på sig att åtgärda några av de kanske mest omtalade bristerna med debutmodellerna från 2016, såsom en svag högtalare och avsaknad av vattenresistens.
De två telefonerna levereras i två näst intill identiska vita kartonger med exakt samma yttermått och ett snarlikt tryck på lockets ovansida. Kartongerna håller hög kvalitet, men utstrålar inte direkt lyx. Google tycks se sina produkter mer som redskap och verktyg än som smycken eller modeaccessoarer, och det går igen i allt från kartongens utformning och tryck till telefonerna i sig inuti.

I handen upplever vi de två pixlarna som snarlika, vilket inte förvånar då de undantaget skärmen har en liknande design och utformning. Pixel 2 ligger bättre i handen på grund av dess mindre storlek, men i övrigt är skillnaderna små.

Båda modellerna har ett skarvfritt chassi och täckt av en mjuk, lätt gummiaktig, plast. Materialvalet kan nästan tolkas som en flirt med ytbehandlingen på den allra första Google-telefonen, Android Dev Phone 1, som var Googles egen upplåsta version av HTC Dream, kanske främst riktad till utvecklare av Androidappar.

Tack vare den gummerade ytan är greppet om telefonen utmärkt, och telefonen blir under kalla dagar heller inte lika kall att hålla i handen som en telefon med obehandlad eller färgad aluminium. Vi gillar gummibehandlingen skarpt.

Byggkvaliteten är genomgående hög för båda modellerna och inget flex, knak, knarr eller skaller kan framkallas ens med brysk behandling. Telefonerna är välbyggda men saknar den där yppersta lyxkänslan som vi de senaste åren har kommit att förvänta oss av en telefon i premiumklassen. Det genomgående intrycket är att Google inte siktar på att bygga ett smycke, utan att ambitionen är att ge sina kunder ett gediget verktyg.

Bildskärmen i Pixel 2 är av AMOLED-typ, tillverkad av Samsung och har en upplösning på 1 080 x 1 920 pixlar och en storlek på 5 tum. Skärmen är utmärkt och upplösningen är mer än nog för en så pass liten skärm. Färgåtergivning, svärta och betraktningsvinklar är alla av hög klass, men vi hade önskat en lite högre maximal ljusstyrka.

Bildskärmen i Pixel 2 XL ger dessvärre dessvärre inte alls ett lika bra första intryck som panelen i det mindre syskonet. XL:s skärm mäter 6 tum, har en upplösning på 1 440 x 2 880 pixlar och bjuder på en mycket fin skärpa och detalj, och den maximala ljusstyrkan är därtill god. Däremot har LG, som tillverkar P-OLED-skärmen, inte lyckats speciellt väl med färgåtergivningen, som upplevs lätt urvattnad speciellt vad gäller röda färger.

Vidare ser vi påtagliga nyansskiftningar även ur blygsamma vinklar, vilket vi initialt upplever vara det största problemet med skärmen. Det är möjligt att aktivera en färgprofil Google valt att kalla för ”vivid” bland bildskärmsinställningarna som kompenserar en aning, men trots det lämnar färgåtergivningen en del att önska.

Exempelbild tagen med Pixel 2 XL med kameran i dess autoläge. Imponerande detaljrikedom i hundens päls, ansikte och i gräset. Högerklicka och öppna i ny flik för fullstorlek.


Efter blott några timmars användande står det klart att kameran i andra generationen Pixel är något utöver det vanliga. Det må bara vara en enkelkamera, i en tidsera då Bobby Trendy säger att alla måste satsa på dubbelkameror, men vi kan inte säga att vi saknar en sekundär kamera speciellt mycket när den primära kameran med hjälp av Googles algoritmer gör ett mycket bra jobb vid bland annat porträttfoton. Visst hade vi dock uppskattat en sekundär kamera med ultravindvinkel för att få med mer i bild eller telefoto för att komma närmare vårt motiv.

Prestandan är rasande bra tack vare det numera beprövade Qualcomm-chippet Snapdragon 835 i kombination med 4 GB LPDDR4x-RAM och en optimerad och näst intill helt ren version av Android. OnePlus 5 är vår regerande prestandakung, men vi vill efter någon dag med de tu Pixel 2-lurarna påstå att OnePlus 5 nu får dela förstaplatsen med dessa tu pjäser, åtminstone vid normalt verkliga världen-användande. Våra kommande recensioner får utvisa om den utmärkta prestandan även gäller vid syntetiska prestandamätningar.

Det är ännu för tidigt att uttala oss ingående om batteritiden, men efter ett par dagars användande känns den bra, allra minst i nivå med fjolårets Pixel-modeller, sannolikt något bättre.

Vi återkommer med våra fullskaliga recensioner av Google Pixel 2 XL och lillebror Pixel 2 under kommande veckor, när vi har haft god tid på oss att utvärdera och hårdtesta Googles radarpar, men just nu är intrycket – trots en till synes högst medioker skärm i Pixel 2 XL – överväldigande positivt.

Specifikationer

SpecifikationerPixel 2Pixel 2 XL
PlattformSnapdragon 835
Snapdragon 835
CPU2.35GHz + 1.9GHz 2.35GHz + 1.9GHz
GPUAdreno 540Adreno 540
RAM4G LPDDR4x RAM4G LPDDR4x RAM
OSOreo 8.0Oreo 8.0
IP-klassning
IP67IP67
Bildskärm5 tum
AMOLED
1920 x 1080
16:9
441 PPI
6 tum
pOLED
2880 x 1440
18:9
538ppi
Skärmglas2.5D Corning® Gorilla® Glass 52.5D Corning® Gorilla® Glass 5
Mått (HxBxD)145.7 x 69.7 x 7.8 mm157.9 x 76.7 x 7.9
Vikt143 gram175 gram
Batteri2,700 mAh 3,520 mAh
Bluetooth5.05.0
Primärkamera12.2 MP
1.4μm pixelstorlek
Laserautofokus + dual pixel fasdetekterande autofokus
f/1.8 bländare
OIS + EIS stabilsiering
12.2 MP
1.4μm pixelstorlek
Laserautofokus + dual pixel fasdetekterande autofokus
f/1.8 bländare
OIS + EIS stabilsiering
Video1080p @ 30fps, 60fps, 120fps
720p @ 30fps, 60fps, 240fps
4K @ 30fps
1080p @ 30fps, 60fps, 120fps
720p @ 30fps, 60fps, 240fps
4K @ 30fps
Frontkamera8MP
1.4μm pixelstorlek
f/2.4 bländare
Fast fokus
8MP
1.4μm pixelstorlek
f/2.4 bländare
Fast fokus
HörslursuttagNejNej
Wi-Fi802.11 b/g/n/ac
2x2 MIMO
802.11 b/g/n/ac
2x2 MIMO
AnslutningarUSB Type-C
USB Type-C
Lagringsutrymme, standardutförande64/128GB64/128GB
Trådlös laddningNejNej
SnabbladdningUSB-PD 2.0, 18WUSB-PD 2.0, 18W

 • Simon

  För egen del går Pixel 2 bort med tanke på den lilla skärmen och de stora döytorna. Pixel 2 XL kändes såpass oemotståndlig att jag tänkte besvära mig med att importera den trots ett högt pris. Men sen började det strömma in rapporter om alla problem med skärmen. Nu när man sett det på bilder och i flera YouTube-videor känns Pixel XL 2 totalt ointressant även om den så skulle ha världens bästa kamera, längsta batteritid och snabbaste processor. Den här skärmen är ett bra mycket större problem för Google och LG än vad böjda iPhones varit för Apple eller S8:or med skärmar med röd ton var för Samsung.

 • mrTravolta

  Ja jag håller med. 2017 var året som flera av tillverkarna fick till riktigt bra kameror och flera av tillverkarna misslyckades med att göra bra skärmar.

 • kenny FORNANDER

  Skärmen är lite blåaktig om du ser ifrån sidorna vilket jag aldrig gör jag ser på min telefon rakt framifrån vad andra ser på sidorna bekommer inte mig alls.
  Rakt framifrån är den nog oslagbar.

 • mannybianco

  Simon jag förstår helt och hållet hur du tänker. Det är sjukt tråkigt att Google/LG schabblade till det med den enskilt kanske viktigaste hårdvarukomponenten. De kommer förlora många kunder på detta.

  För mig personligen är det ingen dealbreaker. Det är en nagel i ögat som jag kommer få leva med och störa mig på i ett år, men ingen dealbreaker. Jag har haft telefonen i fyra dagar nu och den är smått fantastisk, skärmens brister till trots, och för mig (som inte accepterar något annat än ren Android och de senaste uppdateringarna) finns det tyvärr inget bättre alternativ just nu, annat än möjligen att behålla första generationens Pixel XL ett år till.

 • Simon

  Låter inte som du sett det på video. Vid minsta vinkel ör skärmen blå och kall, går inte att undvika i vanligt användande. Lägg till helt urvattnade färger och grynigheten när du skrollar så har vi en #screengate oavsett hur mycket jag önskar att det inte var sant.

 • Simon

  Jag önskar att jag kunde ha överseende med skärmen som du har för jag kan tänka mig att det är en helt fantastisk telefon i övrigt. Men jag hade stört ihjäl mig på det och kan då omöjligt motivera att dessutom lägga över 10 000 kr på telefonen. Jag tror de flesta som kommer köpa Pixel 2 XL gör det för att de inte står ut med någon annan mjukvara och därför har så stort överseende med skärmen.

 • mannybianco

  Jag skulle kunna sätta pengar på att du har helt rätt; den som köper telefonen trots skärmens brister är den som absolut inte kan tänka sig något annat än den renaste och senaste Androidversionen. Man måste ha rätt stort överseende med skärmen, för den är verkligen inte bra nog för en flaggskeppsmodell år 2017. Och det gör ont i mig att tvingas behöva säga det.

 • Alexander Diez Gonzalez

  Jag är den typen av person som gillar ren Android och kan inte tänka mig något annat. Skärmen på min Nexus 6 brister, men det stoppade mig inte från att köpa den.

 • mannybianco

  Alexander vi är nog ganska lika då. Jag kan leva med en dålig skärm för att i utbyte få allt annat godis, inte minst senaste och renaste Android, som en Nexus- eller Pixel-telefon bjuder på. Men visst, det kommer alltid störa mig om skärmen är undermålig. Bara inte till den graden att det är en dealbreaker.

 • GGG

  Ingen 3.5 så går väl bort, och varför 18:9 på denna eller annan telefon, helt obegripligt och idiotiskt…

 • Narnia

  Kan leva med mycket, men en värdelös skärm för 10k är inte intressant.
  Det enda som slår Pixle 2XL fullständiga misslyckande är Note 7an, tror inte ens bendgate är i närheten.
  Pixel är inte en Iphone, Pixel är en lyxpryl för nördar och det här kommer att kosta.

 • Nisse Järnet

  Hur är skärmen jämfört med 6P?

 • Fr0gg0

  Båda telefonerna är så ruskigt fula, fattar inte hur de tänkte.

 • Dennis Sundberg

  Skulle du vilja köpa så finns den tillgänglig i Sverige via telefonshoppen. Det var det jag ville bidra med.

 • Pontus

  Inte så stor skillnad tycker jag. Var ett år sedan jag hade Nexus 6p men minns den som ungefär likadan som min pixel 2.

 • mrTravolta

  Jag sitter med en S7 och älskar de starka färgerna. Tror du att Google kan skicka ut en uppdatering som ändrar vibrant mode så att det förstärker färgerna ytterligare? Eller har skärmen helt enkelt inte det i sig?

 • Simon

  Det stora problemet om du frågar mig är den usla betraktningsvinkeln. Själv sitter jag med en S7 edge nu. Började använda den i juni så den är fortfarande i fint skick! Frun har en S8 och att då gå över till en rent dålig skärm känns omöjligt.

 • Simon

  Ja, kamerorna är riktigt bra i Apple, Samsung och Googles flaggskepp! Vilka fler har misslyckats med skärmarna vid sidan av LG med V30 och Google med Pixel XL 2?

 • Urban Olofsson

  Köpte en i helgen. Klart nöjd.

 • mrTravolta

  Glöm inte HTC U11 som hade en riktigt fin kamera, precis som Mate 10 verkar ha. Men Huawei Mate 10 Pro får väl ses lite som ett misslyckande då den har en 1080-skärm med pentile på 6 tum.

 • Simon

  Ok! Har så dålig koll på HTC och de kinesiska märkena. Skärmen på Mate 10 Pro kan ju fortfarande vara bra även om det känns väldigt snålt och förlegat att stoppa in en FHD skärm i en telefon på 6″på hösten 2017.

 • Gustav

  Tycker de faller på målsnöret. Pixel 2 XL bör enligt mig, i denna höga prisklass, åtminstone ha en panel av absoluta toppklass, en 3,5 mm port, IP-68 och 6 GB LPDDR4-X RAM. Jag vet att 4 GB RAM räcker gott och väl för alla, men många har en telefon i sisådär två år (+) och vem tackar nej till en såpass viktig komponent?

 • Simon

  Både Android Central och The Verge rapporterar om att förmodad inbränning redan förekommer på deras Pixel 2 XL. Om detta stämmer är vad som verkade vara den bästa telefonen 2017 årets största flopp. :-(

  https://m.androidcentral.com/google-pixel-2-xl-screen-burn

 • max

  Men hur kan du vara så säker på det när du inte har hållit en i din hand? Det är lätt att man bara avfärdar saker som helt förkastliga för att man har sett en youtube-video och hört andra förbanna sig över något, men när man sedan upplever det i sin hand så är det en annan historia.

 • max

  Har du provat en telefon med 18:9?

 • Guest

  Hög vill ha faktor! Jag misstänker att Googles version av bla. Porträttläge kommer att vara minst lika bra som många konkurrenters. Inte minst med tanke på att både iPhone och Samsung använder sin ljussavaga zoom lins vilket i praktiken omöjliggör bra porträtt om inte ljudet är riktigt bra. Om det är en fördel att få en in zoomning när man tar bilden är kanske en smaksak men personligen gillar jag mer att välja det själ, med Note 8 är det generellt sett svårt att få en bra bild då man måste vara 1.5 meter från objekt och ha perfekt ljus för att inte telefonen skall klaga och ta en vanlig bild i stället. Helt klart det sämsta med note 8 kamera.

 • Paulista

  Apples skärmar är väl inte direkt godkända 2017

 • Myamo

  Jag förstår verkligen inte hur det här gick till. Nu kommer rapporter om burn-in på skärmen. Efter en vecka!

  Vad håller LG på med? Kvalitetskontroll? De kan ju verkligen göra helt fantastiska OLED tv. Kolla in LG Wallpaper – 3,8 mm tjock (tunn).

  Det är helt obegripligt

  PS
  Det är ju egentligen inte Googles fel, det är ju LG som har imploderat.

 • Myamo

  Skärmen gör att telefonen går bort. Hade det varit en Nexus med kraftigt lägre pris hade det varit ok.

 • Myamo

  De skulle tagit LGs 3,5mm quad dac istället för skärmen…

 • Myamo

  Ja, jag såg också det. Största android-floppen sedan exploderande Notes? Det är ju inte heller så att det drabbar ett fåtal – det är ju precis alla…
  LG skulle hållt sig till LCD lite till… De har inte bara sänkt Pixeln utan V30 – deras bästa telefon någonsin?

 • Alexander Atkinson

  Hade jag varit google hade jag nästan säkert satt på telefonen en gång och använt den i 1 min innan jag släppte den på marknaden. Kanske till och med 5 min.

 • Simon

  Förstår vad du menar men känns bara som den allmänna uppfattningen nu är att skärmen är riktigt dålig. Hur sugen är du själv på att importera en telefon för 10 000 kr med en skärm som har usel betraktningsvinkel, urvattnade färger, ojämnt ljus på en vit sida, är grynig när man skrollar samt med inbränningar efter en vecka?

 • Simon

  Nä, håller med dig om Apple. Men det är ju deras kunders fel som fortsätter köpa iPhones trots förlegade LCD-skärmar. Apple skrattar hela vägen till banken. Köpte en S8 till min fru för ett par veckor sedan – grymt bra skärm! Själv väntar jag på S9+ nu när Google failade med 2 XL. Var så sugen på stock-Android men som med alla tidigare Nexus och Pixel 1 så håller inte hårdvaran måttet jämfört med konkurrenterna.

 • Simon

  Nä, de som ansvarar för kvalitetskontroll på LG och Google lär redan fått gå. Är som du säger, ett mysterium att LG misslyckas så fatalt när de är kungar på OLED TV. Har själv en 65″ LG OLED i vardagsrummet sedan i julas och kan skriva under på makalös bildkvalitet!

 • Simon

  Ja, jag skulle säga att det här tar andraplatsen efter Note 7. Synd på vad som skulle varit årets två bästa telefoner! Tror du Google kommer stoppa produktionen tills de kommit till rätta med kvalitén?

 • Paulista

  De uppdaterar sina telefoner iaf under lång tid vilket man knappast kan säga om Samsung. Får väl Oreo typ sist av alla tillverkare skulle jag kunna tro. Men får testa iaf kul att prova något nytt, inte haft Samsung sen katastrofen S3.
  Men då man pysslar mkt med aktier och annat via mobilen så känns deras obefintliga uppdateringar lite osäkert, men de har ju sitt Knox som förhoppningsvis skyddar en lite.

 • jok

  Är det en fördel? väljer hellre en display som ger naturtrogna färger, vidare den blåa tonen kommer ifrån filtret på ytan och inte själva p-oled.

 • Danne

  Obs detta kan vara spam eller försök till ett trick. Telefonen finns ej i Sverige.

 • Thoast

  Velat mycket mellan vanliga och XL, men om skärmen faktiskt är bättre i lilla varianten så blir det en sån då jag föredrar mindre telefoner 😊

 • Diskus1

  Jag tycker det är bra med en skärm som har rätt färger. TV och datorskärmar brukar man kunna ställa in tillräckligt bra, men mobiler har ofta alldeles för flashiga färger, som butikslägena i TV-apparater.

 • Diskus1

  Jag skulle också göra samma sak innan jag börjar tycka saker ..

 • Diskus1

  Det finns Swedroidläsare som inte heller finns i Sverige…

 • woodcarver

  Frågan är då vilken telefon jag ska köpa istället. Vill gärna att den ska hålla i tre år som Nexus 6 har gjort (nu har topphögtalaren pajat för gott, och batteriet är risigt trots att jag redan bytt det en gång). Då är ju XL 2 den bästa kandidaten fortfarande pga uppdateringar och så, men hur ska inbränningen se ut efter ett par år tro? Inväntar en stund till och ser om det påverkar alla eller bara några enstaka exemplar.

 • Se till att kolla upp burn-in problemet efter 1 veckas användning
  https://m.androidcentral.com/google-pixel-2-xl-screen-burn

 • Urban Olofsson

  Helt korrekt, ibland så reser jag …

 • max

  Klart jag inte är sugen på den nöten, men jag tycker det är lätt att överdriva bara för att Erica säger att skärmen suger i en av sina videos. Har själv gått i den fällan. Nu har jag visserligen sett att den suger svart på vitt så möjligt att det är legitimt i detta fallet.

 • Simon

  Som sagt, den allmänna uppfattningen är att skärmen är dålig. Förutom Erica så är MKBHD, Engadget, The Verge, Android Central samt Android Authority med flera alla av samma uppfattning – att den är dålig, vissa är mer kritiska än andra. När konsensus är så tydlig och jag själv sett det på flera bilder och i flera videos så dog allt mitt intresse av telefonen. Som jag skrev tidigare, även om den skulle vara bäst på precis allt och ha en så kass skärm så faller allt ändå. Nu har den redan ett gäng minus så som priset, att man måste importera den och det extra jobbet det innebär om den behöver service, avsaknaden av 3,5 mm kontakt, micro-SD kortsplats och möjligheten att använda Samsung Pay (eller Android Pay då det inte är lanserat här än).

 • max

  Det är ändå nåt jag cravear efter när jag ser reviewen av mkbhd: https://www.youtube.com/watch?v=KvNis_A6UaI

 • Simon

  Jag håller med dig helt och fullt! Jag har gått och sett fram emot release av den större Pixeln sedan början av året. Den gamla Pixel XL var alldeles för ful och dyr så där fanns aldrig något köpsug. Älskar allt med den nya XL:n förutom skärmen som är såpass dålig att jag inte kan med att varken lägga pengarna eller böket med import. Att det dessutom hela tiden dyker upp nya fel gör mig inte mer sugen med tanke på hantering/tidsåtgång vid inskick på service. Jag var helt inne på att importera och skrivit upp mig på att få mail när 128 GB i svartvitt dyker upp hos Clove. Så klart är jag besviken på LG och Google som släpper en telefon utan bättre kvalitetskontroll. Allt pekar mot en S9+ så fort den släpps så får telefonen efter den bli en framtida Pixel XL. Har aldrig ägt en Nexus så såg verkligen fram emot att testa. Men skulle saknat micro-SD kortplatsen, 3,5 mm, Samsung Pay och inte minst av allt smidigheten att kunna svänga ut till Samsung Service i Kista och få telefonen fixad på en timme om det skulle dyka upp något.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Testledare, Borlänge Publicerad 24 Nov 2017
IT Informa i Lund söker erfaren Fullstack Javautvecklare! Publicerad 24 Nov 2017
Python-utvecklare till KVD! Publicerad 24 Nov 2017
Senior Oracle databasutvecklare med stort ansvarsområde Publicerad 24 Nov 2017
Algoritmingenjör till växande Masimo! Publicerad 24 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 4. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 5. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons