Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google Pixel och Pixel XL lyser fortfarande med sin frånvaro i Sverige

Men vad tycker ni som har lagt beslag på ett exemplar?

Postat:
02:40 - 2017-01-27
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Två av fjolårets viktigaste telefonlanseringar i Androidvärlden, Googles första helt ”egna” telefoner Pixel och Pixel XL, har gått konsumenterna till mötes på ett allt annat än friktionsfritt vis. Inte nog med att Google har haft stora problem med att leverera tillräckligt många telefoner för att möta efterfrågan, utan telefonerna finns därtill endast att tillgå på en handfull marknader.
Kanske beror det begränsade antalet marknader helt enkelt på att Google redan nu har svårt att möta efterfrågan, på ett fåtal marknader. Kanske beror det på att Google har problem att färdigställa Google Assistant, som är tätt integrerad i Pixel-telefonerna, på en uppsjö olika språk. Vi vet helt enkelt inte, och Google tiger som muren.

Swedroid har vid flertalet tillfällen dragit i det fåtalet trådar vi har tillgängliga för att försöka få ett svar på hur Googles planer vad gäller en svensk lansering ser ut, men vi har gång på gång gått bet. Det har i skrivande stund hunnit gå över tre månader sedan Pixel och Pixel XL lanserades i USA, med över lag mycket positiva omdömen och recensioner från såväl konsumenter som professionella recensenter, och somliga börjar tvivla på att vi någonsin kommer få se Pixel och Pixel XL i Sverige, genom officiella kanaler.

Vi vet emellertid av erfarenhet att de som är tillräckligt passionerade och intresserade, inte minst bland Swedroids läsare, alltid kan se till att införskaffa sig ett exemplar även om modellen inte säljs i konsumentens egna hemland, antingen genom gråimport eller helt enkelt genom en semesterresa till ett land där modellen faktiskt säljs.

Vi är nu dels nyfikna på att bilda oss en uppfattning om hur många av Swedroids läsare som slog till och skaffade sig ett privatimporterat exemplar av Pixel eller Pixel XL, samt vilka dessa privatimportörers synpunkter är vad gäller enheten i fråga. Är telefonen enligt er åsikt precis så bra som många recensioner, inklusive Swedroids recensioner, vill göra gällande eller blev ni besvikna efter att ha läst en rad hyllningar och byggt upp alltför stora förväntningar? Har ni stött på problem som vi missade i vår recension?

Kommentarerna nedan törstar efter er kunskap, men som alltid ber vi er att hålla kommentarerna till ämnet samt att hålla en hövlig ton för allas trivsel.
 

 • Ironi

  Har den inte släppts i Sverige?? What. ??

 • Rome73

  Dock inte så himla konstigt att de valt att endast sälja dem i vissa delar av världen om de har problem med att tillverka tillräckligt många. Räcker de inte så vad ska de göra?

 • G Gurta

  Har en Pixel XL sen före jul. Inget negativt så här långt. Bra batteri och prestanda. Andra tycker den är fin även Apple-användare. Har bara kört Nexus senaste åren denna är en naturlig väg då, att köra en Samsung eller Sony med massa tillagt skräp är inget för mig. Köp om ni kan den är grym!

 • Lennart Petersson

  XL – riktigt, riktigt bra! Batteritiden är grymt bra. Snygg, skön att hålla i, verkar vara ett bra bygge. Extremt nöjd!

 • Mars Mountain

  Se till att planen från början är att det kan produceras åt alla som vill köpa. Tillgång som möter efterfrågan på alla tänkbara marknader helt enkelt. Google har även historiskt sett fattat tveksamma beslut hur Nexusserien ska säljas. Detta är bara ännu ett bevis på att hårdvara inte ses som kärnverksamhet och därmed inte prioriteras.

 • Micke

  Har haft alla Nexus sedan Galaxy Nexus och hade gärna bytt till Pixel XL om det gick att köpa den med ett abonnemang.

  Har köpt några telefoner utan abonnemang och det blir bara onödigt dyrt att göra så. Min nuvarande Nexus 6p köpte jag vid lansering och den fick jag ~2000:- i rabatt på plus ett par Urbanears Plattan adv wireless på köpet för att jag band om mitt existerande abonnemang…

 • Binarylab

  Ni som äger en Google Pixel telefon, skäms ni inte att visa den på allmäna platser? Den är såå ful.

 • Jonas Larsson

  Hade gärna köpt om den fanns tillgänglig här men då jag har en tendens att tappa mina telefoner avvaktar jag nog pga garanti skäl

 • JR

  Får man obegränsat utrymme på google drive när man köper telefonen, även om man gråimporterar den? Hur funkar assistenten i sverige, inte på svenska såklart men fungerar den annars bra på engelska? Min telefon gick sönder igår så funderade precis på denna…

 • johanho

  Jag äger en Pixel 128GB och är verkligen nöjd. Det jag är mest nöjd med är kameran och batteritiden. Gick från en Xperia Z5 och det är väldigt stor skillnad på bägge punkter. Och i mina ögon är Pixel perfekt storleksmässigt :)

 • johanho

  Man får obegränsat utrymme i Google Photos i originalupplösning – det fungerar bra i Sverige. Assistenten har jag inte testat så mycket.

 • Ja, men bara för bilder du laddar upp från Google Pixel. Om du äger en Pixel och laddar upp bilder från datorn räknas det av från din ordinarie kvot.

  Assistenten fungerar hjälpligt i Sverige, men endast på engelska. Saknas många tjänster som finns i USA; ex boka bord på restauranger, beställa mat osv. Dock fungerar ex. Uber.

 • HenrikEkstam

  Lite för like iphone så jag håller med om att den inte är en skönhet, men visar den gärna. De flesta är intresserade (och blir imponerade) av kvalitet och funktioner.

 • mrfritzy

  Köpte en Op3t när pixel inte kom till Sverige. Den visade hur mycket telefon man kan få för så mycket mindre pengar.

  Ockerpriser som man tar för pixel kommer jag nog aldrig betala igen, speciellt inte när den ser ut som den gör och halva telefonen är döyta.

 • HenrikEkstam

  Köpte Pixel och Google home i November. Mycket nöjd. Främst med kameran i pixel. Använder assistent i bilen och för att styra min Samsung Smartthings.

 • Thomas Pålsson

  Yttre åverkan faller väl inte under någons garanti?

 • Thoast

  Köpte en Pixel 32GB via Proshop, snabb smärtfri leverans. Oerhört nöjd med telefonen, prestandan och kameran är höjdpunkterna. Känns som att jag äntligen har hittat en telefon som jag gillar lika mycket som jag gillade Nexus 5.

 • Android

  Pixel är överskattad endast en telefon gör Google fanboys att där med stock Android är just nu längre ett sälj argument.

 • Julius Ceasar

  He, så dålig svenska ser man normalt bara i Google translate översatta beskrivningarna i Market. Är det du Google?

 • Fredrik Dahlberg

  Den får se ut hur fan som helst.

 • InnerWar

  Har du ofta otur när du tänker?

 • InnerWar

  Man köper nog inte en Pixel-mobil för dess design.

 • Magnus Lindberg

  Jag har köpt en Pixel 128GB från England och är mycket nöjd med batteri, prestanda och skärm. Kameran är närmast fantastisk.
  Kameran startar snabbt, fokuserar snabbt, tar bilder utan lagg och levererar mycket bra bildkvalitet. Jag skulle önska mig lite mer manuell kontroll över kameran, men som en point-and-shoot är det nog bland det bästa man kan köpa just nu.
  Mina senaste mobiler har varit Nexusmodeller.

 • LaggarP

  Har även jag en sån.
  Dock är det första gången jag går runt och är nojig över att tappa min mobil pga enligt mig en lite för hög kostnad. Så nu har jag en sån där ful mobilkondom som ständigt skydd kring mobilen.

  I övrigt så är ju kameran helt fantastiskt. Har aldrig varit med om en så snabb mobilkamera med så bra bilder.

 • Fredrik Dahlberg

  Haha, ja, det gick inte att förstå öht. :-)

 • Patrik

  Öh… Blandade intryck, minst sagt. Ordvalen antyder att du är minst 17-18 år, men meningsbyggnaden antyder att du är 7 år. Jag vet inte vad jag ska tro faktiskt.

 • Patrik

  Smaken är som baken. Vad bryr du dig när andra tycker att dina skor är fula?

 • Fr0gg0

  Bryr mig inte längre ändåså, klantskallar. Aldrig i helvete att man beställer en för 13 000, vilken vettig människa gör det även om man har pengar?

 • Daniel Johansson

  Market..? Det var fan inte igår. :P

 • Alexander Atkinson

  Upplever du att det är en stor skillnad mot 6P?

 • Johan

  Har en pixel xl…den är bra men min nexus 6p är minst lika bra. Bara att pixel xl kostade mig 5 gånger mer än vad nexus 6p kostar. Det är sjukt. Hade jag vetat att 6pn kunde mäta sig så högt med pixeln hade jag aldrig ens tänkt tanken på att bli så dum och köpa pixelskiten. Enda skillnaden är att du får högre siffror på benchmarks på pixeln, snabbheten och själva performancen är exakt lika dan. Dumt köp.

 • Magnus Lindberg

  Jag har aldrigt ägt en 6P, men jämfört med 5X är det stor skillnad som jag ser det.
  När jag jämför stock kameraapparna, så startar pixelkameran lite snabbare, men skillnaden är väldigt liten.
  När det gäller fokusering är det mycket stor skillnad och Pixelkameran vinner med hästlängder.
  När man ska sedan ska ta bilden blir det praktiskt taget ingen fördröjning med pixelkameran, medan Nexuskameran börjar söka efter fokus igen och tar sedan bilden efter något som känns som en evighet, men i praktiken kanske är en sekund. HDR+läget i pixelkameran fungerar dessutom mycket bättre och producerar vackrare bilder helt enkelt.

 • GH

  Så länge man inte försöker köra daydream (Taskig upplösning, överhettar, throttlar) så är det väl en acceptabel lur men otroligt dyr för halvtaskig prestanda.

 • Magnus Lindberg
 • Jag kan tolka retard-språket.

  Översättning: Pixel är överskattad. Endast en telefon för Google-fanboys. Det där med stock Android är inte längre ett säljargument.

 • Tobbbe

  Vad är syftet med att klanka ned på andras förmåga att uttrycka sig skriftligt på Svenska? Förstår verkligen inte vad du försöker uppnå med det

 • Bridge dweller

  Antar att du med samma logik går runt med en balaklava när du är på allmäna platser.

 • Victor

  Skulle nog skämmas mer om jag gick runt med en iPhone. Den skriker ju nybörjare ;)

 • Werner

  Har stock Android någonsin varit ett vedertaget säljargument.. undrar jag? Däremot föredrar många entusiaster stock, vilket tyder på att det inte är överskattat för dessa personer. Men vi ser att tillverkarnas egna inkarnationer av Android blir mer och mer lik stock, vilket borde innebär att betydelsen av att ha stock Android minskar. Men det kanske var det du menade?

 • rokatoka

  Pixel en hottad htc…….?

 • Mackii

  Köp dig ett spigen slim armor eller rugged armor skal + tempered glass skärmskydd så är du safe :) Har tappat min nexus 6p otaliga gånger med rugged armor och glass skyddet, inte en skada än !

 • Nuortikon

  Pixel XL inköpt från England. Bästa Androidtelefonen jag haft. Särskilt nöjd med prestanda och kamera. Har skrivit en recension i Swedroids forum med detaljer.

 • doktorn

  Har du sett den på riktigt? Jag tycker den är snygg, men så har jag ju råd med den också

 • doktorn

  Pixel 128GB här. Riktigt nöjd med allt utom just assistenten. Det visste jag ju innan att den inte skulle gå med svenska, men att den inte ens skulle klara av tvåspråkiga som gamla Google Now var en överraskning. Det är med all säkerhet den som hindrar lanseringen här.

 • GladaAnkan

  Tack för din ärlighet!

 • Mint

  OnePlus 3 är tillräckligt coolt och tillräckligt nära Googles vision av Android för att jag ska vara nöjd. Android 7.0 Nougat gjorde min redan fantastiska OnePlus 3 ännu bättre, jag känner mig helt nöjd.

  Kameran är excellent (trots vad vissa påstår), prestandan är helt grymt bra, byggkvalitén är i nivå med de bästa, mjukvaran är i det närmaste perfekt.

 • Christoffer Johansson

  Kul att få se en bild. Jag har alltid kört Nexus och tycker som många andra att kameran har varit för jävligt dålig och seg. Skönt att det är något som inte många nya telefoner verkar lida av. Värsta som finns är när man missa att ta foton snabbt då det händer något spännande >_<

 • Spetsen

  Har en kollega som är i London lite då och då, så bad henne köpa en Pixel när hon var där. Som telefon är den mer eller mindre perfekt, har egentligen inget att klaga på. Upplösningen är förvisso alldeles för låg för de Daydream-glasögon som följde med, men känns ändå inte som att det finns något bra VR-material.

  Med det sagt tror jag inte telefonen egentligen passar särskilt många. För det pris den säljs för krävs mer än att det är en felfri telefon. De allra flesta kan nog bli lika nöjda med en bra mycket billigare telefon.

 • Magnus Lindberg

  Jag håller verkligen med. Bildkvalitet är såklart viktigt, men snabbhet är minst lika viktigt. Det enda som jag egentligen saknar i pixelkameran är ett ”sportläge” där kameran prioriterar kort slutartid så att man kan ta skarpa kort på snabbrörliga motiv också. Jag hoppas det kommer… :-)

 • Christoffer Johansson

  Hur upplever du att flair problemet visar sig?

 • Max

  Äh nu väntar man ju bara på uppföljaren. Inte imponerad av Pixel och Pixel XL efter att ha sett dem i verkligheten.

 • Magnus Lindberg

  Jag upplever inte det som ett problem.
  Jag bifogar min värsta lensflarebild hittills, men detta är ju också en ganska extrem fotosituation. Vid samma tillfälle tog jag flera liknande bilder, rakt in i solen, där jag INTE fick några flares.
  Jag har såklart sett bilder på nätet där detta verkligen verkar vara ett stort problem, men kanske skiljer det mellan enskilda enheter? Kanske var det ett större problem på de allra första enheterna? För mig är det i alla fall inte ett problem. https://uploads.disquscdn.com/images/9dc19ec768b79fac437d7dc5878a7beeb9a397cef90992db6f3dd7f3d24f423f.jpg

 • Herr Sexig

  På svenska skriver vi språknamn med små bokstäver. Här kommer några exempel: engelska, tyska, spanska och svenska.

 • Niklas Szeplaky

  Jag har en Pixel XL och har precis köpt Google wifi. Dock har pixeltelefonerna ibland en 5ghz bugg vilket gör att min Pixel bara kopplar upp sig mot 2,5ghz nätet. Men jag har bara felsökt de kortaste så vi får se om det går att lösa. Irriterande bara att min frus iPhone sköter sig på 5ghz nätet.

 • Oavsett

  Varför menar många att kameran inte är så bra?

 • Alias joje67

  Kul att höra.. lär behålla min N6p länge om den håller..

 • Alias joje67

  Ligger mycket i ditt tänk men tänk på att många betalar extra mycket för nåt ibland för stt det kan vara kul att unna sej det. En märkerkavaj eller Evizu-jeans, en dyr flaska vin eller virre etc. Inte värre med en extra dyr mobil. Men i sak håller jag med dej, det är helt klart omotiverat dyrt när man får näst intill lika bra mobiler för mycket mindre pengar.

 • Alias joje67

  Abbonnemang som blir billigare en att pröjsa direkt? Jag är skeptisk men idel öra..

 • Hövlig ton?

  Snarare utan bindestreck..

 • Ohövlig ton?

  Snarare ”Google fanboys” som han skrev..

 • Språka

  Eller bland de som inte kunnat svenska så länge?

 • Zwedroid

  På Swedroid håller vi oss till ämnet.. eller borde göra det.

 • Alias joje67

  Ja, mycket märklig prissättning..

 • Alias joje67

  Typ tillverka fler snabbare?

 • Mint

  Bra fråga, kameran är riktigt bra och det även i svagt ljus.

 • Alias joje67

  Kanske var det han menade ☺

 • Oavsett

  Kan det vara så att många exemplar är sämre än ditt då för det är väl judt kameran som dragit ner betyget generellt? Verkar vara en klockren lur för övrigt..

 • Mint

  OnePlus har uppdaterat mjukvaran för kameran flera gånger, jag tror att många tester baseras på gammal mjukvara.

 • Thoast

  Har du sett en i verkligheten ens?

 • Menaid Nocic

  Måste börja med att säga att jag kommer från en LG G4 vilken jag köpte pga väldigt bra pris samt tycker jag om kameran och utbytbart batteri. Innan dess har jag haft Nexus 6, Nexus 5, Nexus 4, Nexus S.

  Jag köpte en Pixel XL 32GB från Tyskland genom en vän som fick köpa den åt mig, tog inte mer än 2 dagar för henne att få den och sedan skeppa den till mig vilket tog 3 arbetsdagar till.
  Tanken var att köpa en 128GB men som alla vet så har ju den varit ”out of stock” sedan den släpptes.
  Jag vill helst ha en telefon som är runt 5″ men det som gjorde att jag köpte XL var att jag anser den ha betydligt bättre batteritid samt mer framtidssäker upplösning på skärmen.

  Dock så är jag väldigt nöjd fast den bara har 32GB eftersom det som brukar ta mest plats hos mig brukar vara videos samt bilder och det har jag obegränsat med lagring på nu så 32GB funkar väldigt bra.

  När jag fick telefonen så kände jag dirket att detta var en helt annan kategori än Nexus telefoner jag haft, den har premium känsla delux. Den är rätt stor för mina mindre än medel händer men det funkar, den är väldigt hal så tänk på det. Jag fixade ett genomskinligt skal till den som inte syns men som ger en väldigt bra känsla när man håller den, jag är inte längre rädd att den ska glida ut ur händerna på mig eller att den ska glida av bordet. För att summera byggkvaliteten så är den 10/10, jag har tur med att jag inte har några problem med högtalaren som jag läst om samt kameran inte har någon lensflare.

  Som jag skrev innan så har jag haft en del nexus telefoner vilket kan hinta om att jag är glad för att köra olika Romar vilket stämmer.
  Men för att ge en kommentar om stock så är det allt en vanlig användare kan behöva samt lite till. Google assistant funkar klockrent även med lite svengelska. Den är snabb och där finns faktiskt inget att klaga på om man inte är en van Romare.
  Jag kör dock PureNexus på min vilket jag tycker funkar klockrent, får ungefär 40-60 min mer SOT än stock. På stock så fick jag kanske 5-6h SOT med hög användning och om jag använder den som en vanlig användare så varar batteriet i mellan 2-3 dagar.
  Det som drar mest batteri är faktiskt Facebook hos mig samt om jag spelar in 60fps eller 4k. Gränssnittet får 10/10

  Kameran är fantastisk så vet inte vad jag ska skriva där, aldrig tagit bilder snabbare eller mer verkliga bilder vad gäller färgåtergivning. 11/10

  Ljudet är väl det som inte är premium men den har ju ett 3.5mm uttag kvar så det är ju bra. 4/10

  Fingerprint funkar klockrent aldrig några bekymmer, det som jag hade önskar var kanske att man kunde ha fler fingerprints än 5. 9/10

  Skärmen är en Oled-skärm och ska jag vara ärlig att efter komma från år av LCD så har äntligen amoled skärmarna blivit bättre. Skärmen på min Pixel Xl är fantastisk, det är så att jag ibland bara smeker den för att den är så mjuk och len och skön att ta på, färgerna är fantastiska. En 10/10

  Det som är kvar är väl priset 7/10, den hade kunnat vara någon tusenlapp billigare

 • mickeko

  Inte så dyrt jämfört mot en Vertu. (Eftersom du nu pratar om märkesvaror)

 • LoneDog

  Frågat på Googles sida och som ni säger dom tiger som muren, man får inte äns ett ”Jodå någon gång”:
  https://productforums.google.com/forum/#!topic/phone-by-google/84TqIXNpmbQ

  Men det är ju udda att de skickar Swedroid ett test Exemplar att recensera om de inte tänkt lansera i Sverige?

 • LoneDog

  Jag lider just nu med en Xperia Z5 >_<
  Har en Nexus 5 8GB men den höll inte måttet så kom jag över en Z5a som klart är mycket bättre i prestanda men allting som Nexus/Pixel är. Snabb, grym kamera, inte blir kokhet vid ansträngning det hade Nexus vice versa Pixel

  Hoppas den kommer snart :P

 • Micke

  Hahaha!!!

 • PowerFluffy

  ”… den har premium känsla delux. Den är rätt stor för mina mindre än medel händer men det funkar, den är väldigt hal så tänk på det. Jag fixade ett genomskinligt skal till den som inte syns men som ger en väldigt bra känsla när man håller den, jag är inte längre rädd att den ska glida ut ur händerna på mig… ”

  ??

 • Ian

  Gick själv från en S7 Edge (rootad) till en Pixel, och ja, i början kändes det som ett nedköp rent utseendemässigt då jag gillar både skärmen och bygget mer på S7an. Det är nog den enda fördelen S7 har i mitt tycke. Pixel får alla telefoner jag ägt fram tills nu att skämmas. Har svårt att se hur jag kommer kunna äga en OEM-skinnad telefon med bloat igen.

 • Alex

  Håller mig till min gamla Samsung Note 3 ett tag till! känns inte alls som man faller för nån mobil pladaskt samtidigt som man ska betala en förmögenhet.

 • Ian

  Värt att nämna är att luren nu ligger uppe på prisjakt i Sverige. Går på ca 9 lax

 • Ian

  Finns på prisjakt nu

 • Daz Fasta

  Bästa telefonen jag haft, mjukvaran och hårdvaran möter varandra bra och aldrig haft en bättre performance och batteri tid på en annan telefon, jag rekommenderar alla att om någon ska köpa en android telefon köp den från Google (Nexus/pixel)
  Annars köp en iPhone

 • Chascarr

  Är det någon här som har köpt sin Pixel i USA? Funkar den bra här? Tack!

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
IT-Projektledare till Bilvision Publicerad 14 Dec 2017
JavaScript-utvecklare (MERN) till Bilvision/Bilprospekt Publicerad 14 Dec 2017
Windows konsult Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons