Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Google VPS hjälper användare att navigera inomhus

Postat:
11:14 - 2017-05-18
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Sedan starten har en av möjligheterna med Google Tango, enheter som känner av precis var de är i rummet, varit inomhusnavigering. Nu har Google tagit till vara på den möjligheten genom Virtual Positioning Service (VPS).
Genom VPS ska Tango-enheter ”snabbt och precist förstå deras plats inomhus”. VPS kan beskrivas som GPS, fast inuti byggnader. I teorin skulle en matbutiks app kunna låta användare söka efter en vara, och därefter guida dem till rätt hylla.

I början kommer VPS att stödja Lowe-butiker samt utvalda museum (sannolikt endast i USA). Google hoppas även att VPS tillsammans med ett röstinterface ska kunna hjälpa synskadade att navigera i världen.

Tango-teknik har även implementerats i amerikanska skolor där förstärkt verklighet (AR) använts i undervisningen, vilket visas upp i videon nedan.

 • Behövs inte med Galileo?

 • Michael E

  Hur navigerar Galileo inomhus?

 • Jag tänker att med den kraftigt ökade precisionen med Galileo, så får man ändå acceptabel bestämning, precis som man idag kan få halv-location inomhus mha fönster och tunna tak. Men med Galileo förbättrat. Men jag kanske tänker fel.

  Sedan kommer det ju komma ännu fler Galileo-satelliter senare.

 • Michael E

  Fast kikade man på presentationen av VPS så pratade de om centimeterprecision inomhus, baserat på kartlagd geometri, med möjlighet att navigera till en utvald produkt i t.ex ett större varuhus. Det är helt enkelt inte samma sak som satellitnavigering, utan navigering baserat på närmiljön, vad telefonen kan se.

 • Elvir Redzepovic

  Folk som behöver hjälp med att ”navigera inomhus” behöver inte en telefon. De behöver en ledsagare och en kommunalt utsedd god man som ser till att stackarna hittar rätt.

 • Michael E

  Du får tänka lite bredare. Tänk IKEA – du vill hitta ditt nya Ingatorp utan att behöva gå igenom hela butiken. Teoretiskt sett skulle VPS kunna ta dig direkt till utställningsexemplaret och sen direkt till lagerhyllan där du hämtar det.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Teknisk Senior Konsult Publicerad 13 Apr 2017
Network technician Publicerad 13 Apr 2017
Tekniker / IT / Nätverk / Juniper Publicerad 13 Apr 2017
Tekniker inom drift - direktrekrytering Publicerad 13 Apr 2017
Pyramidkonsult/utvecklare sökes! Publicerad 13 Apr 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Fyra topptelefoner i stort kamerablindtest - vilken är bäst?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8 Plus
Huawei P10
Samsung Galaxy S7 Edge
LG G6
Samsung Galaxy S7
8.3

Test av Huawei P10 Plus

8.5

Test av Huawei P10 – en kompakt prestandatelefon

7.8

Test av Moto G5, prisvärd och funktionsrik instegsmodell

8.5

Huawei Mate 9 Pro

8.4

OnePlus 3T – hur mycket snabbare är telefonen än sin föregångare?

8

Sony Xperia XZ

7.8

Sony Xperia X Compact

8

Google Daydream View

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS