Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Googles kamera-app kan få inbyggd Goggles-funktionalitet

Postat:
14:02 - 2016-03-27
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Goggles är en klassisk Google-app som kan registrera och visa information om objekt i verkligheten när användare pekar enhetens kamera mot dem. Du kan exempelvis hålla upp enheten mot en sevärdhet eller en tavla, så identifierar Goggles motivet och berättar vad det är.
Appen kan även bland annat översätta text, skanna QR-koder, identifiera böcker, DVD-skivor och lösa Sudoku-pussel. Nu sägs tekniken vara på väg in i Googles vanliga kamera-applikation, enligt anonyma källor.

Ryktet menar att användare kommer kunna markera det objekt som ska identifieras genom att rita runt det med ett finger. Appen påstås kunna visa kontextuella länkar som exempelvis genvägar till butiker och Wikipedia-artiklar.

Som fotnot kan nämnas att Google Camera i Play Store nyligen blev inkompatibel med enheter utanför Nexus-serien, vilket eventuellt har anknytning till ryktet.

 • Ulrik Borg

  Förstår inte riktigt poängen att tynga ner fotoappen med det. Annars är det ju en lattjo liten pryl.

 • Fred .

  Håller med, jag tycker att den bör hållas separat. Så att kameraappen tar bilder och filmar. Sen har man en annan app för att nyttja kameran för andra ändamål än fotografi och film.

 • Fred .

  Goggles kan nog bli väldigt intressant om några år när det fått mogna lite, och när den nyttjar artificiellt intelligens i större mån och när fler aktörer bygger liknande lösningar. Undrar hur häftig Goggles är om tio år.
  Med massvis med registrerade standardobjekt och associerade metadata.

 • Fredrik Ingman

  Men nog är det bra om fler funktioner letar sig in i kamera appen. Men att behöva roota för att ljud skall spelas in med mer än 1 mikrofon känns inte riktigt som 2016. Och redan i SYMBIAN kunde vi andvenda fler mikrofoner för att få stereo. Diktafon som spelar in ljud i stereo var en av finesserna. När skall teamet inom google ge oss ”stereo rec”?

 • Curva_Sud

  Borde inte mer praktiska kamerafunktioner implementeras först innan funktioner som Goggles. Goggles i all ära, men att att fixa en ordentlig kamerapp likt Samsungs o LG’s appar borde väl vara högre prioriterat?

 • Fred .

  Vad saknar Googles kamera app?

 • Curva_Sud

  Testa en LG G5, Galaxy S7 eller en nyare Lumia så kommer du nog se ;)

 • cesse00

  Jag har ALLTID stört mig på att man ska behöva ladda ned en QR-läsare till telefonen, samtidigt som alla försöker implementera QR-koder på alla ställen de kan. Det är nästan som att telefontillverkare motarbetade utvecklingen av QR-koder genom att inte lägga till den funktionen.

  Varför i hela friden skulle Google göra Google Camera Nexus exclusive?

 • GH

  Goggles är ju urusel och har inte uppdaterats sedan 2014

 • GH

  Har klart minskat de senaste åren. Behovet är nog inte så stort om man funderar ett tag, mer en gimmick som användes mer och mer för reklam.

 • gadgety

  Ja, inget vidare, och inte särskilt användbar. Fungerar för kommersiella artiklar. Tog en social bild på ett par kompisar och fick via Goggles veta vad tapeterna i bakgrunden kom ifrån och vad de kostade.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Teknisk Senior Konsult Publicerad 13 Apr 2017
Network technician Publicerad 13 Apr 2017
Tekniker / IT / Nätverk / Juniper Publicerad 13 Apr 2017
Tekniker inom drift - direktrekrytering Publicerad 13 Apr 2017
Pyramidkonsult/utvecklare sökes! Publicerad 13 Apr 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Fyra topptelefoner i stort kamerablindtest - vilken är bäst?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8 Plus
Huawei P10
Samsung Galaxy S7 Edge
LG G6
Samsung Galaxy S7
8.8

Test av LG G6

8.3

Test av Huawei P10 Plus

8.5

Test av Huawei P10 – en kompakt prestandatelefon

7.8

Test av Moto G5, prisvärd och funktionsrik instegsmodell

8.5

Huawei Mate 9 Pro

8.4

OnePlus 3T – hur mycket snabbare är telefonen än sin föregångare?

8

Sony Xperia XZ

7.8

Sony Xperia X Compact

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS