Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Hands on med LG G6

Postat:
04:14 - 2017-03-01
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Likt så många andra tillverkare tjuvstartade LG Mobile World Congress i Barcelona i Spanien. Allra viktigast i LG:s mobila produktflotta är förstås G-serien, vilken i år har kommit till nummer 6 i ordningen. LG G6 gör entré.
Swedroid bjöds in att närvara på LG:s pressevent, och efter den officiella presentationen fick vi chansen att leka lite med flaggskeppet G6. Nedan följer våra första synpunkter och våra samlade intryck efter en kort men intensiv lekstund.

LG G6 bygger kring en 5,7 tum stor skärm med den aningen udda upplösningen 1440 x 2880 pixlar. Den här upplösningen resulterar i ett bildförhållande om 18:9 (2:1) och är noterbart mer utdragen än det normala bredbildsformatet 16:9. Pixeldensiteten är med 565 PPI tämligen hög, och skärmen är därmed mycket skarp.

LG G6 (5,7″) bredvid Huawei Mate 9 Pro (5,5″)

Systemplattformen är till somligas förtret Qualcomm Snapdragon 821, det vill säga fjolårets snabbaste chipp från Qualcomm – inte den snabbare och energieffektivare uppföljaren Snapdragon 835 som väntas bli 2017 års chippflaggskepp från Qualcomm. RAM-bestyckningen är trevliga 6 GB LPDDR4 och lagringsminnet mäter 64 eller 128 GB, beroende på vilken version man väljer.

Ett trevligt tillskott i år är att G6 har fått en IP68-klassning, vilket innebär att den är vatten- och dammresistent till skillnad från föregående generationer ur G-serien. Detta är något som är hett efterfrågat bland konsumenterna och LG tycks ha lagt örat mot marken och lyssnat på folkets viskningar. Yttermåtten uppges vara 148,9 x 71,9 x 7,9 millimeter och vikten är 163 gram och G6 är med det, oss veterligen, den på höjd och bredd just nu minsta 5,7-tumstelefonen på marknaden.

Mjukvaran består av Android 7.0 Nougat med version 6.0 av LG:s egenutvecklade gränssnitt Optimus UX ovanpå. Vi anser att LG:s gränssnitt som putsas och blir lite bättre för varje generation kanske inte är det allra mest eleganta och visuellt tillfredsställande, men rent funktionellt är det riktigt bra. Med vettiga funktionstillskott utan att gå för långt och skapa ”bloat”, samt ett mycket responsivt grafiskt gränssnitt bjuder G6 på en allt som oftast behaglig användarupplevelse.

I den allra senaste versionen av Optimus UX har LG ytterligare skalat av onödigt bloat och G6 bjuder på den renaste och bästa upplevelsen som vi har sett i en LG-telefon hittills, med snabba animationer och silkeslena övergångar.

Det yttre


G6 känns genast som en helt annan typ av telefon än den modulära företrädaren G5. Vi ansåg förvisso att det var ett tappert försök av LG att göra G5 modulär, men det stod snabbt klart att det aldrig egentligen hade någon chans att bli en succé. Med G6 tar LG istället ett steg tillbaka till en mer traditionell telefontyp, och genom att ta ett steg tillbaka har de samtidigt gett sig själv utrymme att lyfta blicken och ta tre stora steg framåt.

G6 känns tack vare en gedigen men ganska tunn metallram och ett mjukt rundat bakstycke av glas påtagligt exklusiv i handen, även om vårt allra första intrycket var att bakstycket var av plast, eller gummi. Det initiala ”plastintrycket” uppstår på grund av den mjuka rundningen utmed kanterna samt att bakstycket tycks ha fått någon form av ytbehandling – sannolikt för att öka greppvänligheten samt reptåligheten – vilket ger bakstycket en slags mjukhet som man annars inte associerar med glas. Då ytan är högblank blir telefonen som väntat en fingeravtrycksmagnet – inte minst den svarta versionen.

Tack vare skärmen med ett bredare bredbildsformat än normalt, 18:9 (eller 2:1) jämfört med 16:9 och tunna ramar, har LG kunnat göra telefonen skapligt lättanvänd även med enhandsfattning, jämfört med andra telefoner med en skärm på hela 5,7 tum. Vi finner att bildformatet 18:9 är mycket behagligt i de allra flesta situationerna, och den extra höjden i porträttläge eller extra bredden i landskapsläge var något vi snabbt lärde oss att uppskatta. Skärmens udda bildförhållande har dock även en baksida, vilket vi återkommer till i mjukvarukapitlet här nedan.

Skärmen är för övrigt av LCD-typ (IPS) och vi bjuds på stöd för HDR10 som möjliggör videouppspelning för HDR med 10 bitars färgdjup. Upplösningen är på 1440 x 2880 pixlar och skärmens fyra hörn har rundats på samma vis som Palm Pre, om nu någon minns den. Skärmen som sådan är av ypperlig kvalitet och vi upplevde den långa stunder som lika bra som de allra bästa AMOLED-skärmarna, med utmärkta betraktningsvinklar och kristallklara färger och en bra maximal ljusstyrka. Under dunklare förhållanden ser man för all del genast att det rör sig om en LCD-skärm, på grund av LCD-teknikens bristande svärta som omöjligen kan matcha AMOLED, men under mässhallens mycket starka belysning kunde vi i princip aldrig se några som helst tecken på att svärtan var bristfällig.


Volymknapparna som är snyggt infällda i metallramen tycks vara tillverkade av metall och håller hög klass. Klickkänslan är god och motståndet gör att man undviker en del onödiga knapptryckningar då man exempelvis plockar upp telefonen ur fickan eller bara handskas med den rent allmänt. Volymknapparna sticker därtill ut tillräckligt mycket från telefonens metallram för att man enkelt skall kunna treva sig fram i blindo – även med tunna fingervantar.

Strömknappen, placerad nedan kameralinserna på telefonens bakstycke, är rund och har fått en lite strävare yta än det högblanka bakstycket i övrigt. Klickkänslan är god och vi har inga som helst problem att treva oss fram till knappen i blindo. Strömknappen extraknäcker därtill som fingeravtrycksläsare och tycks vara ytterst rapp – precis som vi har kommit att förvänta oss det senaste året.

I telefonens fotände, infälld i metallramen, återfinner vi en monohögtalare. Detta är lite av en besvikelse då vi alltid föredrar frontriktade stereohögtalare, och det känns som att LG har fått kompromissa lite för att kunna erbjuda en mycket tunn metallram, men vi anser i alla fall att ljudet såvitt vi kan avgöra är godkänt. Det är svårt att avgöra huruvida ljudet är kvalitativt eller inte på ett bullrigt mässgolv, men den maximala ljudstyrkan var åtminstone tillfredsställande.

I fotänden återfinns även USB Typ C-porten för exempelvis laddning och anslutning till en dator. På tal om laddning så saknar tyvärr den europeiska versionen av oklara skäl stöd för trådlös laddning, till skillnad från den nordamerikanska versionen. Vi är bedrövade att så få telefoner numera har stöd för en teknik som vi anser borde ha varit standard på alla premiumtelefoner vid det här laget. Sedan 2013–2014 har utvecklingen gått åt rakt fel håll, vad detta berör.

Mjukvaran

Mjukvaran bygger i skrivande stund på Android 7.0 Nougat med en säkerhetspatch daterad den 1 mars, något som är anmärkningsvärt med tanke på att vår hands on skedde den 27 februari. LG har lyckats hitta en säkerhetspatch från framtiden.

Ovanpå Android finner vi förstås den senaste versionen (v6.0) av LG:s gränssnitt Optimus UX, och tycka vad man vill om tillverkarnas Androidgränssnitt men LG tycks definitivt vara på väg i rätt riktning med ett avskalat och snabbt gränssnitt utan drösvis av appar och funktioner som ytterst få någonsin använder eller önskar. Vi är kanske inte stormförtjusta i gränssnittets grafiska design och färgval, men vi kan konstatera att LG har lyckats motstå frestelsen att kasta in funktion efter funktion och app efter app.

Telefonens gränssnitt är nästan utan undantag mycket snabbt och följsamt och vi har heller inte stött på problem i form av långsamma appinstallationer eller att appar startar långsammare än vad vi förväntar oss vid.

De flesta problemen vi har stött på har varit av en annan art: på grund av skärmens udda bildförhållande 18:9 (2:1) har vi fått varningsmeddelanden från flertalet appar som inte har stöd för det här formatet. Apparna går fortfarande utmärkt att köra, men i regel sträcks då gränssnittet ut till att fylla hela skärmen. I enstaka fall har den här utsträckningen resulterat i att skärmelement som knappar har slutat att svara på våra pek och tryck.

Ett annat problem med skärmens lite udda bildförhållande är att vi vid videouppspelning i exempelvis YouTube får stå ut med svarta ”sorgekanter” till höger och till vänster, i landskapsläge. Standardvideoformatet 16:9 är inte tillräckligt brett för att fylla ut hela G6-skärmens 18:9-format. Enligt uppgift har Amazon Prime Video redan nu stöd för 18:9-formatet, och enligt LG är även Netflix på väg, men den som köper en LG G6 får nog vänja sig vid en del mindre kompatibilitetsproblem från olika videotjänster och i vissa appar ett tag framöver.

Kameran


Kamerorna på baksidan är två till antalet, båda med en sensorstorlek om 13 megapixlar. Ena kameran har en kraftig vidvinkellins med ett bländarvärde om f/1,8 medan den andra, med en bländare på f/2,4, tar fotografen närmare objektet, det vill säga mer inzoomat. Att växla mellan dessa tu kameror är tack vare att LG har haft ett nära samarbete med Qualcomm mycket följsamt.

LG uppger att de genom samarbetet med Qualcomm har lyckats ge G6 och dess Snapdragon 821 stöd för viss funktionalitet som annars endast finns i Snapdragon 835, vilket alltså bland annat har möjliggjort den nästan sömlösa växlingen mellan de tu kamerorna. Vi noterar även att G6 är mycket snabb att fånga bilder: såväl autofokus som slutare reagerar nästan omedelbart, och att ta många bilder i snabb följd är inga problem.

LG har sedan några år tillbaka enligt oss på Swedroid den sannolikt bästa kameramjukvaran på marknaden, i någon smartphone, och G6 är inget undantag. Gränssnittet är lättanvänt, snyggt, snabbt och oerhört funktionsrikt – för den som så önskar. Autoläget är precis så simpelt som det skall vara för ”peka och skjut”-fotografering, men den som vill grotta ned sig i kamerainställningar bjuds på en rejäl godispåse om denne växlar till det manuella kameraläget.

Prestanda och systemchipp

LG har har satsat på fjolårets Qualcomm Snapdragon 821-plattform som är en mindre vidareutveckling av Snapdragon 820 (Q4 2015) som sitter i föregångaren LG G5.

I jämförelse med Googles Pixel-telefoner eller OnePlus 3T, vilka bägge bygger på Snapdragon 821, är prestandan jämförbar och därför mycket god. Gränssnittet är följsamt och vi stöter inte på något nämnvärt mikrolagg under vår kortare session med telefonen. Kameramjukvaran upplevs också som rapp generellt sett men också vid byte mellan den bakre och främre kameran samt vid växling mellan vidvinkel och normalzoom.

Snapdragon 835 är ett stort kliv framåt i jämförelse med Snapdragon 821 utöver bara den ökade prestandan och lägre strömförbrukningen. Qualcomm utlovar en reducering av energiförbrukningen med 25% parallellt med en prestandaökning på 27% samtidigt som chippet är 35% mindre.

Snapdragon 835Snapdragon 821
10 nm Samsung FinFET 14 nm Samsung FinFET
UFS 2.1
~1GB/s+
UFS 2.0
~530MB/s
USB Type C 3.1
PD 3V, 9V, 12V @ 3A
USB 3.0
HDM 2.0-
Quick Charge 4.0Quick Charge 3.0
Gigabit LTE
1Gbit/s
LTE CAT-16
600Mbit/s
LPDDR4x
0,6V
LPDDR4
1,1V
UFS 2.1 (~1GB/s) UFS 2.0 (~500MB/s)
Bluetooth 5.0Bluetooth 4.2
802.11ad-
802.11ac wave 2802.11ac
4x Kryo 280 2,45 GHz
4x Kryo @ 1,9 GHz
2x Kryo @ 2.15 GHz
2x Kryo @ 1.6 GHz
Adreno 540Adreno 530

Tabellen ovan som endast redovisar en del av nyheterna i Snapdragon 835 gör det svårt att undra om LG inte hade gjort klokt i att vänta några månader och släppa G6 med Snapdragon 835 istället för att få ut telefonen på butikshyllorna snabbast möjligt. Listan över nytillkomna funktioner och nytillkommet protokollstöd är diger och innehåller en rad viktiga nyheter som Bluetooth 5.0, 802.11ad, 802.11ac wave 2, USB 3.1 (PD 3, 9, 12V@3A), Quick Charge 4.0, HDMI 2.0 (4K@60Hz), UFS 2.1 och SD 3.0 m.fl.

Vi känner att prestandan ändå är bra nog i LG G6 och Snapdragon 821, och telefonen uppvisade inga som helst tendenser till överhettning eller onormalt hög värmeutveckling under vår kortare testperiod i mässhallen, men vi bedrövas ändå att gå miste om alla andra nyheter i 835, samt att gå miste om den lägre strömförbrukningen.

EnhetAnTuTu
system
AnTuTu
3D
GeekBench 4
(multicore)
LG G6 (S821)142000505664016
Huawei P10 Plus (K960)147966527956299
OnePlus 3T (S821)165719638074331
Google Pixel XL (S821) 139064585144297

Observera att mjukvaran i LG G6 ännu är i ett betastadie och att den uppmätta prestandan således inte nödvändigtvis är representativ för hur G6 kommer prestera då den når ut till våra butikshyllor.

Sammanfattning

Låt oss säga det genast: LG G6 är sannolikt LG:s bästa telefon sedan G2. Självfallet är den det, säger kanske någon; tekniken går snabbt framåt så naturligtvis är G6 minst lika bra som G2. Men vi talar alltså om hur bra vi upplever att telefonerna är för sin respektive tidsperiod.

LG G2 slog ned som en bomb då den släpptes, som en fullkomlig överraskning. Få hade sannolikt förväntat sig en så kompetent pjäs från LG, inklusive Swedroids redaktion, men när dammet hade lagt sig kunde vi inte göra annat än att utse G2 till årets telefon 2013.

Dessvärre för LG lyckades de inte upprepa samma bragd med G3, G4 eller ens med den intressanta modulära G5. Ingen av dessa tre telefoner var för all del dålig, med de räckte heller inte riktigt till mot de bästa konkurrenterna. Vi anser dock – om än efter en mycket kort tid tillsammans – att LG med G6 har lyckats hitta tillbaka till vinnarspåret.

Trots en del brister såsom att de tvingades använda ett systemchipp av fjolårsstandard och att det är en del mjukvaruproblem rörande skärmens udda bildformat som måste lösas, känner vi att LG med G6 är tillbaka på allvar.

 • swedishchef

  Klar kandidat för köp! Bryr mig ärligt talat inte om det nu sitter en SD821 i den istället för SD835, eller för den delen vad prestandasiffror säger. Det som räknas i slutändan är helhetsupplevelsen, och där tror jag G6:an kommer stå sig väldigt bra. Ser fram emot det stora testet.

 • nZb

  Den är för stor. Lg g2 har bättre yttermått

 • alfdaniel

  Till Swedroidsredaktion

  Lg har väl inte definitivt berättat om den släpps i Sverige. Men det kommer den nog att göra…Vidare släpps den i olika versioner. Stämmer det verkligen att vi då får 6 gig ram och 64/128 minne. Jag har för mig att jag någonstans läst att det är 4 gig och 32/64 som gäller här.. Vet ni vad som gäller?

 • Mattias Tyve

  Jag har också för mig att det är 4 gig som gäller

 • Micke

  De problem ni fått med hur vissa appar uppför sig måste nästan LG bygga bort på egen hand med någon form av mjukvara. Skulle bli väldigt förvånad om det inte löst detta innan de börjar sälja telefonen.

 • Otto Stuk

  ”Pixeldensiteten är med 565 PPI tämligen hög” 565 PPI anser inte jag vara ganska eller någorlunda hög….

 • Daniel Jansson

  Upplevde aldrig det problemet på Mi Mix när jag använde den och den kör ju 17:9.

 • Igelqott

  Riktigt trevlig, ser ut som LG har hittat hem igen. Älskade LG G3, men sen blev det inge bra med moduler etc. Jag har inget emot 18:9, men om det blir sorgekanter etc i många appar går det tyvärr bort. Skärmytan blir då närmare 5″ istället för 5.7″.

 • Nuortikon

  Modigt av LG att byta skärmaspekt. Jag skulle helt klart invänta med köp tills mina favoritappar fungerar native utan skalning…

 • Simon

  Så?

 • Simon

  Har väl inget emot SD821, men G6 faller direkt om jag ska betala mer än 5000 för den. Inte för att jag är snål, men inkluderar man förra generationens chipset så får man prissätta därefter! ;)

 • Morgan

  Baksida av glas, går bort för mig tyvärr!

 • Jonas Löfström

  Sugen på att sluta trolla nångång?

 • Flipp0

  Enda starka skälet för 835 hade varit att den är mer energisnål och därmed förbättrat batteritiden. Spontant känns batteriet i minsta laget på G6, speciellt när upplösningen på skärmen är hög.

 • Otto Stuk

  Tycker att de ska använda ett annat ord.. tämligen kan man använda när densiteten är låg eller medel.

 • FredrikAn

  Så har det sagts med varenda generation av chip från Qualcomm. Jag har dock aldrig märkt att det påverkat batteritiden på ett positivt sätt.

  Med alla dessa procentförbättringar från chip till chip som påstås så borde en laddning räcka i en evighet nu. ;)

  Det är ändå skärm och appar som suger batteri mest.. Och mjukvara går ju att optimera för att få ut så mycket batteritid som möjligt (samt ljusstyrka för skärmen osv.).

 • Fred .

  Hej vi på LG är stolta att få visa upp våran nya flaggskeppslur LG G6 med en gammal version av Android!

 • FredrikAn

  Hej troll.

 • Niclas Johansson

  Mycket snack om högtalare eller snarare avsaknaden av frontriktade högtalare. Det finns alltså människor som inte använder med hörlurar, kopplar upp via olika connectors till hifi eller portabla speakers? Eller har jag missat något?

 • JolleMedP

  LG, dags att komma med en Compact modell av era flaggskepp! En LG G6C, samma spec bakom en 5″ skärm.

 • Heiner68

  Hur blir det med uppgraderingar,en processor har väl bara 2 år och denna är fjolårets..

 • Thomas Solebrant

  Samsung kommer ha första tjing på SD835 till S8. S8 presenteras 28 mars, låt oss säga att de har exklusivitet i 2 månader. Då kan andra få ut ska telefoner i butiker till runt juni, den tiden på året då elektronik säljer som sämst. Hur resonerade Swedroids redaktion när de ansåg att detta skulle vara ett smartare drag?

  Samsung har sett till att förhandla till sig ett avtal att hindra konkurrensen hela våren. Vad jag vet presenterades det en telefon med SD835, Sony Xperia XZ Premium, och gudarna vet att de kan ta ett halvår mellan presentation och lansering.

 • Flipp0

  Håller delvis med men tycker ändå man märker en skillnad på fjolårets SD-chip jämfört med de året innan. I princip alla telefoner med SD820/821 och SD625 verkar ha markant bättre batteritid jämfört med lurar som kör SD808/810 och 617.

 • Anders

  Håller med dig om skärmen men apparnas energianvändning är ju direkt kopplat till energieffektiviten på Soc:en.

 • Anders

  Beror ju helt på tillverkaren och om Google väljer att kräva viss teknik i nästkommande versioner av Android.

 • Sant, märkligt med Android 7.0.

 • Anders

  Tydligen, det enda jag kan tänkas använda de inbyggda högtalarna till är om jag skruvar med något och kollar en instruktionsvideo. Och det har alla mina mobiler klarat av.

 • Lars-Gunnar Nilsson

  Jättebra tfn men fel chip skulle vara 835. Vilken är anledningen att köpa Lg, OnePlus 3 samma eller bättre prestanda lägre pris. Skärmen verkar dock vara bättre på Lg.

 • Anders

  Den ska ha 7.1.1 när den släpps enligt androidpolice.

 • Fred .

  Hoppas det! :)

 • Fraz

  Varför gissa när det står i Swedroids artikel om XZ Premium?
  ”Sony Xperia XZ Premium börjar säljas i Sverige i månadsskiftet maj/juni”

  Knappast ett halvår, men tre månader är illa nog kan tyckas. Ska bli intressant att se vad tillverkarna gör till följd av detta. Får ju hoppas att det gynnar Qualcomms konkurrenter.

 • Fraz

  Är inte det upp till Qualcomm? Känns kass om de inte låter tillverkarna använda SD835 och sedan dessutom straffar dem för att de tvingas använda SD821 längre.

 • Ganska dryg..

  99,5% av nZbs inlägg innehåller ”bezel”. Inlägget ovan är ett sällsynt exempel där bezeln refereras till men inte nämns specifikt.

 • SurpåLG

  Inte imponerad. Vadå G6? Vad står G:et för? Att det är deras flaggskepp antar jag, då denna lur eller någon av föregångarna hade speciellt mycket med varandra och göra.
  Ingen bra DAC i europeiska versionen, äldre chippet tillsammans med äldre version av Gorilla-glass och LGs fula UI kombinerat med deras fina ryckte om byggkvalitet (komponenter inuti lossnar) och bootloops. Låter som ett recept för framgång (sarkasm). Verkar som att de pressar för att tjäna så mkt per telefon som möjligt och sedan kommer på anledningar, som ska låta bra i media för varför den inte har det nya chippet eller äldre skärmtyp. Inte specsen i sig som retar mig, det är deras sätt. En stor grej jag märkte under min tid med min lglur är även att deras support över världen är bedrövlig och mycket av deras mjukvara fungerar inte pga detta.

  Ye, säker okej lur men avråder de flesta från lg. De gör bra elprylar, men inte mobiler.

 • Narnia

  Ingen DAC eller trådlösladdning i Europa och ett pris på 8-9k. Nej tack.. Lg.
  LGs telefoner brukar sjunka som en sten, så hopp finns det än.
  Köper om den sjunker till Ca5k och om batteritiden är okej.

 • HtcMan

  Så möjligtvis en högtalare till ringsignaler och systemljud och absolut ingenting annat skulle vara perfekt? Så när en video ska visas på mobilen för släkt och vänner så kopplas det in flera hörlurar?

 • riptide

  Du menar att den är för lång. Volymen, dvs den totala storleken är faktiskt mindre. ;-)

 • riptide

  Swedroid har ”tämligen” som favoritord och måste ha med det så ofta som möjligt, gärna felaktigt. Jag börjar tro att de får sponsorpengar för att använda det :-)

 • riptide

  För när familjen sitter samlad runt telefonen som har högtalare med 14cm separation så får de en fantastisk stereo upplevelse. *pfft* Eller du har dina TV högtalare stående med 14cm separation för att det räcker för att ge en bra stereoupplevelse? ;-)
  Så länge monohögtalaren är tillräckligt ljudstark och utan distortion så är det mer än tillräckligt.

 • Alias joje67

  Jaså? En LG tvättmaskins kretskort havererade på nolltid hemma hos mej.. sen insåg jag när jag hade en G3 att LG ligger i framkant vad gäller smart innovativt upplägg men kvallen och den mafialiknande kundsupporten som försökte blockera säljaren NetOnnet att godkänna reklamationen ab mobilen gör att jag är mycket tveksam till LG. Den upplevelsen gällde även tvättmaskinen där ärendet höll på att gå till domstol innan de vek ner sej.. fy skäms LG.

 • HtcMan

  Det är inte alltid man är hemma eller har möjlighet där man är att visa på en TV. Ang högtalare så är jag med dig på att är den bara är bra och tydlig utan distorsion etc så är det ok. Stereo spelar ingen roll bara det hörs bra. Jag har dåliga erfarenheter av att ständigt sitta och kupa handen bara för att något ljushuvud tyckte var en bra idé att rikta högtalaren bakåt. Så det här med ”man använder ju alltid hörlurar” är jag hjärtligt trött på.

 • riptide

  LG G2 var en utmärkt mobil som jag aldrig hade problem med under de 2+ år som jag hade den. Bytte den till en LG Nexus 5X eftersom jag lyckades ha sönder displayen och det ändå var dags att uppdatera.
  Jag kan acceptera att man kan vara kritisk till deras val av komponenter mellan olika marknader, men att de har usel hårdvara/mjukvara kan jag inte hålla med om. Tror dessutom inte att de har större felfrekvens på sina lurar än andra tillverkare, jag har iaf inte sett några sådana indikationer.
  http://www.zdnet.com/article/android-smartphones-suffer-from-significantly-higher-failure-rates-than-iphones/

 • matnojje

  Klart att den har en DAC annars hade den inte kunnat spela upp ljud.

 • riptide

  Jag tänkte mest på det här med att gnälla att en telefon inte har stereohögtalare. :) Att ha högtalaren på baksidan känns extremt korkat. Med en välljudande monohögtalare i ena änden på mobilen så klarar man av alla de tillfällen då man inte kan dela på ett par hörlurar.
  Vi förpestar redan vår omgivning med en massa onödigt ljud så helst hade jag velat att man inte kunde få ut mer än ringsignaler via de yttre högtalarna :-) Som jag hatar folk som ska köra videosamtal eller spela musik direkt ur telefonen i gemensamma utrymmen. Borde lära sig lite hyfs. *sur gammal gubbe*

 • matnojje

  Det här borde göra så att man får bredare fov i daydream och cardboard.

 • Thomas Solebrant

  Syftade bara på att Sony har tagit extremt lång tid på sig tidigare mellan presentation och lansering. Men tack för att du bekräftade det jag skrev, alla utom Samsung får snällt böja sig framåt och acceptera sin dåliga situation.

 • Fläändörs

  Kameran är nog också ljusår bättre på LG:n vågar jag lova :)

 • HtcMan

  Haha! Absolut, håller med dig! ?

 • Narnia

  Lol, kanske var lite otydligt.
  USA får trådlösladdning.
  Asien får en dedikerad DAC.
  Europa blir knu..ade.

  Orsaken till min rant…

 • nZb

  Helt korrekt

 • nZb

  Vadå trolla? Det är ju sant det jag skriver, kom med något konstruktivt själv istället då?

 • nZb

  Ja helt rätt! Sorry :)
  Jo visst är det så men de va intressant skillnad du… 3 kubikcentimeter…

  G6 = 84,577 cm3

  G2 = 87,395 cm3

 • Walter S.A. Iego

  Bra förtitt. Tack.

 • Daniel Nordlund

  Hade QUAD DAC, och trådlösa laddning varit aktuellt för Sverige hade det blivit ett köp. MEn för det man får är jag inte villig att lägga mer än 4500 kr.

 • Mint
 • Mint

  Det är tämligen troligt.

 • JonHolstein

  Eftersom flera mobiler idag erbjuder skärmformat som inte är 16:9 så vore det önskvärt att få veta vilken storlek den motsvarar i 16:9.
  Att använda ett mått för att ange storlek fungerar bara om man jämför skärmar i samma format.
  Därför hoppas jag på att man kompletterar motsvarande 16:9 storlek med yta i cm2 för jämförelse för alla fall då skärmens format inte är ett hinder för materialet som visas.

 • Emil Oskarsson

  Qualcomm har dock varit extremt bra med att ge nya drivers till ny android mjukvara till äldre SoC sen en lång tid tillbaka. Så länge Google inte gör nya krav i sin CTS kontroll så har Qualcomm fixat nya drivers för äldre SoC kanske 4-5 år om inte mer efter release ungefär :p

 • Emil Oskarsson

  Lite lustigt med LG där, de tar riktigt höga priser idag i början för deras nya mobil, sen helt plötsligt ett par månader efter release så sjunker priset flera tusenlappar och deras mobiler blir helt plötsligt riktigt prisvärda xD

 • Mackii

  Allt jag har läst på engelspråkiga android sajter säger att de blir 32GB only utanför asien området, samt 4GB ram.

 • Alexander Atkinson

  Mjae tämligen känns mer som ”över medel” väl?

 • Otto Stuk

  Så även enheter från Sony..

 • Robin

  Är det så Qualcomm vill behandla sin kunder så visst…

 • Broken arrow

  Nej, tyvärr har dom släppt support för många chip redan. Därför många mobiler inte får N.

 • Emil Oskarsson

  För att Google sagt att enheter som saknar support för open gl es 3.1 eller vulkan inte får köra nougat ja. Så som sagt Googles fel vilket jag påpekade :) för Snapdragon 800-801 släpptes innan open gl es 3.1 kom :p

 • Emil Oskarsson

  Nja de sjunker i samma takt som Samsung ungefär :p

 • Broken arrow

  Släps den ens i Sverige? Sen får vi en grimpad version?

  Nej skulle ta v20 alla dagar i veckan. Varför inte ha löst batteri, är så störande att det inte är klock. Är jag sista personen som faktiskt har kvar vett och sans?

  Nej verkar som naturen förlorar åter igen, löst batteri är bättre både för natur och om man vill ha mobilen länge.

 • Otto Stuk

  Icke! Ge mig en länk på var jag kan köpa en S7 för 3800:-? X Perf. Släpptes ungefär samtidigt och för ungefär samma pris..

 • Fraz

  CDON droppade priset ett par månader sedan, ingen annan (vettig) återförsäljare har följt efter. Ser knappast det som något negativt för X Performance.

 • Otto Stuk

  Du såg alltså inte priset runt black friday?

 • Fraz

  Vad har black friday-priser med saken att göra? Om du bara rent krasst tittar på lägsta priset som produkten nånsin haft så kostade S7 3895:- den 19 Januari.

 • Otto Stuk

  Går inte att se på det viset eftersom returer som säljs med nedsatt pris kommer med.. såldes en X pr för 3600 idag tex.. priset för Sonyn sjönk drastiskt i början av nov. det va de jag mena med BF. Jag har följt Sonys priser under året och deras enheter sjunker snabbare än Samsungs. Varför inte bara acceptera det?

 • V30

  Kommer SD835 i nästa V-mobil istället? V30?
  Fattar inte heller varför trådlös laddning inte finns på alla dyrare telefoner :(

  Har idag en S7, har klämt en del på S7 Edge men hatar verkligen edgen så är inte överdrivet taggad på S8.. Har fortfarande inte fåt 7.0 heller (vet man kan lägga in med Odin, men poängen är att samsung är fett sega!)

  Så vilka kommande mobiler kommer ha SD835, svinbra kamera och inte edge? (och med trådlös laddning :D )

 • Johan

  Varför inte göra en större display på den! Minst 6” vill jag ha! Då hade jag köpt den direkt!

 • Modoc

  Håller fullständigt med dej!!!

  Jag väljer också bort mobiler som saknar enkelt utbytbart batteri.
  Min nuvarande LG G5 med uppdatering till 7.0 Nougat i början av året fungerar perfekt så den blir garanterat min följeslagare flera år framåt.

  I texten står … Ett trevligt tillskott i år är att G6 har fått en IP68-klassning … Detta är något som är hett efterfrågat bland konsumenterna …
  Min kommentar: Ska konsumenterna fota under vattenytan eller varför är det så hett efterfrågat?

Lediga jobb inom data / IT Företag
Network Engineer Publicerad 20 Jan 2018
Information Security Manager Publicerad 20 Jan 2018
GRAFISK DESIGNER TILL TELEKOMFÖRETAG! Publicerad 19 Jan 2018
IT Projektledare med erfarenhet inom Telekom Publicerad 18 Jan 2018
Testutvecklare som vill rädda liv! Publicerad 18 Jan 2018
Se fler jobb

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Så här kan Samsungs flexibla smartphone se ut
 3. OnePlus inaktiverar kontokortsbetalningar efter att vissa kunder drabbats av bedrägeri
 4. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vad anser du är minsta acceptabla nivån RAM i en Androidmobil?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons