Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Hands on med LG G5

Postat:
00:27 - 2016-02-22
Skribent:
Swedroid-redaktionen
Kommentarer:
Med sedvanligt buller och bång tjuvstartar LG mobilmässan MWC i Barcelona genom att presentera en handfull produkter där Android-telefonen G5 självfallet är själva kronan på verket.
Vi är på plats i Barcelona och har fått möjligheten att känna på, klämma på, leka med och ge G5 en kort men tuff första utvärdering på det febriga mässgolvet där teknikskribenter från hela världen slåss om ett mycket begränsat antal demoenheter.

Konstruktion och design
lg-g5-mwc-hands-on-set-2-09


I handen känns G5 väldigt olik tidigare LG-telefoner ur G-familjen. Där både G3 och G4 hade en lätt kantig utformning är istället G5 mjukt rundad längs med telefonens fyra sidor. G5 har fått en så kallad unibodykonstruktion i lättmetall, där alltså hela chassit är i ett stycke, inklusive telefonens baksida. I handen påminner G5 en hel del om en Iphone 6/6S Plus.

G5 har tack vare metallskalet en imponerande vridstyvhet men den känns inte riktigt lika solid och gedigen som suveränen HTC One M9. LG har tvingats kompromissa en aning på denna punkt som ett resultat av det modulära batteriet.

Då utformningen av G5 är så olik företrädarna G3 och G4 är av naturliga skäl även designen, det rent visuella såväl som knapplayouten, mycket annorlunda. Vi nämner att telefonen känns ganska lik en Iphone 6/6S i handen, och ur många vinklar påminner den även om Iphone 6/6S rent visuellt. Bra eller dåligt? Smaken går isär, men vi är försiktigt positiva efter att ha sett G5 i verkligheten.

Något som kanske kommer uppröra många fans av LG:s telefoner är att de unika och karakteristiska volymknapparna, som sedan LG G2 har suttit på telefonens baksida tillsammans med strömknappen, nu har flyttats till den mer traditionella (och enligt oss lite tråkiga) positionen på telefonens vänstra långsida. Vi på redaktionen uppskattade verkligen volymknappen på baksidan, men LG tycks själva ha tröttnat. Knapparna är, oavsett om man tycker om deras placering eller inte, av föredömlig kvalité med bra motstånd och distinkt klickkänsla.

På baksidan, som är helt slät sånär som på en liten knöl för kameralinserna, finner vi även en lätt försänkt kombinerad strömknapp och fingeravtrycksläsare där vi förr om åren alltså även fann volymknapparna.

Oss veterligen saknar LG G5 IP-certifiering, det vill säga damm- och vattentålighet. Det är mycket möjligt att LG G5 precis som Nexus 6 har någon form av vattenresistens, trots att en officiell IP-certifiering saknas, men LG yppade inget om detta under den officiella presentationen.

lg-g5-mwc-hands-on-set-2-27


LG kallar G5 för en modulär telefon och som ett exempel på detta är batteriet av instickstyp, som ett stort SIM-kort, som är en del av telefonens fotände. Batteriet, som dessvärre är på aningen låga 2 800 mAh, avlägsnas genom att man trycker på en knapp nere i fotändens hörn och helt enkelt drar ut batterisläden i vilken batteriet är placerat.

Ovanstående konstruktion har gett LG den unika möjligheten att kunna erbjuda både ett unibodychassi och ett utbytbart batteri – något som ingen av konkurrenterna kan erbjuda. Nackdelen med den här konstruktionen är att telefonens haka av plast inte känns helt perfekt; det uppstår en viss skarv/glipa mellan metallskalet och batterisläden i plast, och batteriet kan heller inte ersättas med ett större sådant utan det måste passa in i den slimmade profilen som öppningen för batterisläden tillåter.


Ni kan se exempel på den smarta batterikonstruktionen i bilderna i galleriet några stycken upp. Ett annat modulexempel är tillbehöret Cam Plus som bland annat ger telefonens kamera fysiska knappar, en LED-indikator och ett bättre grepp. Läs mer om modulerna här.

Skärmen
lg-g5-mwc-hands-on-35


Skärmen är på 5,3 tum, av LCD-typ, och har samma upplösning som tidigare: 1440 x 2560 pixlar, även kallat WQHD. Även om upplösningen är densamma som i både G3 och G4 så tycks bildkvalitén vid en första anblick vara förbättrad kontra fjolårsmodellen G4 och naturligtvis mycket bättre än den bleka och kotrastlösa skärmen i G3.

Färgerna upplevdes på mässgolvet som rika och vi stördes inte nämnvärt av reflektioner, trots den kraftfulla belysningen i taket i mässhallen, men den maximala ljusstyrkan imponerade inte nämnvärt. Den var för all del heller inte dålig, men vi hade hoppats på mer även om den extremt ljusstarka mässhallen gör att de flesta skärmarna upplevs som lite bleka.

Skärmglaset är mjukt rundat längs med sidorna, vilket gör skärmen mycket behaglig att svepa fingret över, även ända längst utmed kanterna. Pekskärmen är av hög kvalité, som förväntat, och vi har inte noterat några som helst problem med vare sig precision, multitouch eller respons.

Mjukvara
lg-g5-mwc-hands-on-05
LG G5 bygger på Android 6.0.1 Marshmallow, och LG har förstås lagt sitt eget gränssnitt, LG UX, med sina egna funktioner ovanpå detta. En mycket omtalad finess, som är relaterat till både mjukvara och hårdvara, är LG:s ”Always On”-skärm. Detta innebär att skärmen alltid är igång, även när man ”stänger av” skärmen. Man kan exempelvis konstant se klockan och notifikationer.

lg-g5-mwc-hands-on-01

LG G5 ”Always on display”


LG hävdar att skärmen endast drar 0,8 batteriprocent per timme med den här finessen aktiverad vilket förhoppningsvis innebär att funktionen inte kommer dränera batteriet allt för mycket. För den som så önskar kan funktionen lyckligtvis även stängas av helt.

En betydande ändring, som vi inte alls är speciellt nöjda med, är att det i LG G5 med senaste versionen av LG UX inte längre finns en så kallad applåda. LG har istället valt samma lösning som i exempelvis Ios och Miui, där alla installerade appar läggs på hemskärmarna.

Man kan förvisso organisera med mappar, men vi är inte speciellt glada i detta. Lyckligtvis finns det en uppsjö vettiga hemskärmsalternativ på Google Play Store, vilket snabbt och enkelt råder bot på det här problemet – om man nu anser det vara ett problem. Anledningen till att programlådan slopats beror, enligt LG, på att smartphoneanvändare inte längre installerar särskilt många appar.

Gränssnittet är mestadels mjuk, rappt och följsamt men vi förnimmer ett och annat ”hackande” då och då, utan att vi riktigt kan se en röd tråd som förklarar varför det hackar. Hackandet uppstår inte då vi belastar telefonen, utan sker till synes slumpvis under ett par tiondelar av en sekund då och då med någon minuts mellanrum.

Specifikationer
Till skillnad från fjolårsmodellen G4, som utrustades med Snapdragon 808, vilket är ett aningen långsammare systemchipp än dåtidens flaggskeppschipp 810, har LG i år valt det snabbaste chippet Qualcomm har att erbjuda: Snapdragon 820.

Snapdragon 820 bygger på en tillvekningsteknik på 14nm och har fyra stycken 64-bitarsprocessorkärnor i konfigurationen 2 x 2,15 GHz för de primära kärnorna och 2 x 1,6 GHz för de två sekundära kärnorna. Båda de primära och sekundära kärnorna, kallade Kryo, bygger på ARM:s instruktionsset big.LITTLE med ARMv8-arkitektur.

För grafikprestandan svarar Adreno 530, som enligt Qualcomm är Adreno 530 hela 40% snabbare än fjolårets snabbaste Qualcomm-krets Adreno 430 samtidigt som den är 40% strömsnålare. Imponerande, om det stämmer. Då fjolårets LG G4 dessutom ”bara” hade Adreno 418 under skalet, en krets som är tämligen grafiksvag, så är LG G5 ett på pappret enormt steg framåt vad gäller just grafikprestandan.

RAM-bestyckningen får även den en knuff i rätt riktning: 4 GB DDR4-minne, att jämföra med 3 GB DDR3 i både fjolårets LG G4 och LG G3 innan den. Lagringsminnet är på 32 GB, ingen annan variant erbjuds, men tack vare en microSD-plats kan man expandera det interna lagringsminnet med upp till 200 GB. Då G5 är utrustad med Android 6.0 Marshmallow kan man dessutom helt sömlöst slå samman det inbyggda lagringsminnet med SD-kortet.

Prestanda

BanchmarkLG G4
(Snapdragon 808/Adreno 418)
LG G5
(Snapdragon 820/Adreno 530)
Samsung Galaxy S7
(Exynos 8890/Mali T880-MP12)
AnTuTu v6 Total6788810159987587
AnTuTu RAM530091346661
AnTuTu 3D149982751418528
Vellamo HTML405435827104
Vellamo Metal22593406
3DMark Slingshot
Total
1324
(nedskalat t. 1080p)
17921947
3DMark Slingshot
Test 1 (FPS)
7
(nedskalat t. 1080p)
1413
3DMark Slingshot
Test 2 (FPS)
5
(nedskalat t. 1080p)
67
Androbench
Random Read (MB/s)
288889
Androbench
Random Write (MB/s)
10916
GeekBench 2 Multi345852016512
GeekBench 2 Single113122802141
GFXBench
Car Chase (FPS)
48
GFXBench
Manhattan (FPS)
615

Då vi jämför LG G5 med fjolårsmodellen G4 ser vi genast att G5 i de allra flesta fallen har en betydligt bättre prestanda. Enstaka undantag finns dock, som Vellamo HTML och Androbench random write där G4 faktiskt ger G5 på nöten.

LG G5 upplevdes rent spontant som aningen varmare än Samsungs Galaxy S7 vid hård belastning, men jämförelsen haltar då testexemplaren av G5 i mässhallen (till skillnad från testexemplaren av Samsung Galaxy S7/S7 edge) laddas genom fastmonterade laddare som inte går att avlägsna, något som av naturliga skäl påverkar temperaturutvecklingen en del.

Slutligen vill vi göra er väl medvetna att både LG G5 och Samsung Galaxy S7 bygger på en tidig betamjukvara och resultaten i dylika syntetiska prestandatest kan komma att skilja sig kraftigt åt från de telefoner som slutligen landar på de svenska butikshyllorna om några veckor.

Kameran
lg-g5-mwc-hands-on-set-2-13
Kameran, eller kamerorna snarare, är hela tre till antalet. En huvudkamera på 16 megapixlar (f/1.8) med optisk bildstabilisering (OIS) och tillhörande LED-blixt, en sekundär huvudkamera på 8 megapixlar (f/2.4) med vidvinkellins, och en frontriktad kamera för videosamtal och självporträtt, på 8 megapixlar.

Kameramjukvaran är i sann LG-anda mycket kompetent, men en del grundläggande funktioner, såsom att kunna ändra upplösning, tycks i den här tidiga förproduktionsmjukvaran saknas. Vi räknar med att alla grundläggande funktioner (och fler därtill), som nämnda upplösningsinställning, kommer finnas att tillgå i butiksexemplaren som letar sig ut till konsumenterna om någon månad eller två.

Exempelbilder

LG G5 vs Huawei Nexus 6P

Vi ser i vårt hastiga kameratest att bildkvalitén från G5:s kamera varierar, och tyvärr inte lyckas imponera. Då vi i fullstorlek jämför G5:s bilder med bilder tagna med den mycket kompetanta kameran i Huawei Nexus 6P så hamnar LG G5 på efterkälken, med bilder som ofta upplevs som utsmetade och detaljfattiga.

Jämför exempelvis ”gräsmattan” kring modellträden i det första bildparet: vi ser i bilden tagen med Nexus 6P betydligt mer detalj, att jämföra med den i samma bildparti detaljlösa och oskarpa gröten G5 lyckas prestera.

Vi vill dock för rättvisans skull påtala att LG G5 är utrustad med en förproduktionsmjukvara och att butiksexemplarens mjukvara, inklusive kameramjukvaran, sannolikt kommer att ha optimerats.

LG G5 standard vs LG G5 vidvinkel

Tillgänglighet
G5 säljs vid lansering i fyra olika färgalternativ: Silver, Rosa, Guld och Titan (mörkgrå). Butikspremiären förväntas ske i april, men vi har ännu inte sett några officiella prisuppgifter. Vi förväntar oss ett lanseringspris i nivå med fjolårets G4, det vill säga 6 000 – 6 500 kronor inklusive moms.

Vi är efter en stressig halvtimme på ett febrigt mässgolv överlag positiva till LG:s nya flaggskepp. LG har genomfört en del ganska betydande ändringar kontra tidigare generationer ur LG:s G-familj; en del ställer vi oss positiva till, som det lyxiga lättmetallskalet och den fina prestandan, andra är vi mindre nöjda med, exempelvis att de har valt bort volymknappen på baksidan.

Vi återkommer förstås med ett fullskaligt test av LG G5 när LG är redo att skicka ut sina recensionsexemplar, förhoppningsvis redan i mars månad.

 • Roco

  LG´s tillbehör är ju ingenting mot Huawei´s Penis Assistant :)
  https://www.youtube.com/watch?v=38iksjJLhQM

 • Hampus Sjöberg

  Några felsteg… men överlag verkar det bra.

  Sorgkanterna verkar vara enorma jämfört med G3/G4 dock…

 • Sebastian

  Inte imponerad tyvärr, när desperationen ökar i jakten efter vinst så tar de icke-Kinesiska Android-tillverkarna till allt mer desperata metoder.

 • Markus

  Den heter iPhone, spelar ingen roll vad de svenska språkreglerna är. Namnet på telefonen är iPhone.

 • Jansbanan

  Va f-n! Saknar applådan!?! sådant nerköp! Att bli tvungen till en hemskärmsersättning är riktigt dåligt.

 • Jansbanan

  Inte grammatiskt riktigt med iPhone. De flesta av oss bor i Sverige och bör väl stava Iphone på svenska på en svensk sida? Samtidigt skiter jag i hur det skrivs. Jag stavar ofta fel själv.

 • Andy

  Android-lurar kommer alltid att hacka. Det är för operativet är föråldrat uppbyggt. Apples operativ är modernare. Skulle Apple tillverka en lika kraftfull enhet hade den sopat banan med alla Android-lurar.

 • Markus

  Om ett företag väljer att kalla sin produkt för iPhone eller sitt märke för OnePlus tycker jag det är naturligt att företagets valda namn är det som används oavsett vad grammatiska regler säger istället för att välja att kalla dem Iphone och Oneplus.

 • M J

  Tyckte den var riktigt ful, en av dom fulaste nya telefonerna på marknaden. Själv väntar jag på Huawei P9

 • Jeo

  Detta har diskuterats tidigare och språkexperter har kommit fram till att man kan skriva på båda sätten.

  Detta eftersom IPhone anses som ett namn, så borde det skrivas med stor bokstav i början, Iphone.

  Man kan också skriva iPhone, eftersom det räknas som ett registrerat varumärke och då skriver man ut namnet så som det är registrerat.

  Så du har både rätt och fel.

  Något man kan vara säker på, är att det i alla fall inte stavas ajFån.

  Om du nu värnar om det svenska språket, varför använder du då talestreck istället för kommatecken? Du utelämnar ju helt och hållet kommatering.

  I svenska språket använder inte heller två utropstecken efter varandra.

  Uttrycket ”kasta inte sten i glashus” ligger nära till hands.

 • Sven

  Håller inte med. Min Nexus 5 flyter på fint. Såvitt jag sett är 5X och 6P också fria från lagg. Det är LG som sabbat android med eget UI och andra ”tweaks”, eller var det bloat kanske. Apple har alltid snabba chip, troligen slår inte ens snapdragon 820 det som sitter i 6S, vaken i benchmarks eller hur telefonen upplevs i verkligheten. För inte visar väl Apple upp exemplar som laggar?

 • Micke

  Iphone 6 och 6 plus dras med microlag. Nexus 6 och 6p upplevs mjukare och följsammare ;-)

 • alfdaniel

  Spontant känns det som en riktig besvikelse.. Klent batteri, ingen kamerautveckling?!?!
  Samt massa moduler av tveksamt intresse. Samsungs släpp känns betydligt intressantare. Och detta sagt av en frälst G4 ägare och Samsungvägrare…

 • Skogstroll

  Lol, hur kan man tycka att det här är något som det är värt att lägga energi på att bråka om? :D

 • RS

  Apples operativ modernare och utan lagg… wow… vilken sten har du levt under?
  Apple har visat att dom misslyckas misserablet med att designa både mjukvara och hårdvara då båda är instabilare och presterar sämre än konkurrenter. Detta trots att dom har ett rätt dukat bord med hur mycket pengar som helst och väldigt enkel plattform.

 • KalleKn

  Det är fascinerande hur ni kan skriva imponerande vridstyvhet med tanke på alla bendgates… aluminium är skit som material och hör med alla iphoneägare där telefonen stänger ner sig själv bara det är lite kallt ute för att batteriet kyls ner på nolltid.

 • KalleKn

  Språkvetare som använder Iphone ja.

 • Micke

  Det handlar om produktnamn och då ska det stavas så som produkten heter och inget annat om det ska vara rätt :-) . Varken iPhone, TiVo eller PlayStation håller sig till normala stavningsregler men det gör ju inget då det är produktnamn :-)

 • KalleKn

  mARkus du har fel.

 • KalleKn

  Nu skrev du produktNAMN och då gäller svenska namnregler. Punkt.

 • Micke

  Jajaja, varumärkesnamn då, nöjd :-) ?

 • Thomas 112

  Det är bara att inse att min snart tvååriga lyckliga sejour med LG snart upphör. Ok, jag kör med Nova Launcher, men om man som LG är inne och tafsar på något så grundläggande som app drawern så känner i allafall jag att jag inte litar på att framtida uppdateringar kommer att gå i den riktningen jag önskar..

 • Michael E

  Det verkar som om vi ska vara lite oroliga för framtiden på den punten, rent allmänt, om ryktena stämmer: http://www.androidauthority.com/exclusive-android-n-may-not-have-an-app-drawer-674571/

 • Patrik

  Det var kul första gången…

 • Thomas 112

  *Suck*

 • anDroid

  Så @Mar@disqus_ba1W2MHevm:disqus och @Mick@disqus_b7BLRkrmh7:disqus, ni tycker alltså att det är rätt att både ni själva och Swedroid skall vika er för Apple?? Att deras produktnamn är mer korrekt än ert eget modersmål?!

 • KalleKn

  Du skrev varumärkesNAMN och då gäller svenska namnregler. Punkt.

 • Patrik

  För:
  SD820 och Adreno 530.
  4GB Ram.
  Utbytbart batteri och minneskortsplats.
  Vidvinkellins.
  Ser ut som att skärmglaset som går väldigt långt ut på kanterna bjuder på en väldigt trevlig känsla vid användande. Snyggt är det också!
  Modulerna, om man nu finner någon intressant.

  Mot:
  Tveksam konstruktion med den löstagbara hakan. Är skeptisk till att den håller bra i längden. Den är dessutom ful enligt mig, och varför i hela friden plast när resten är metall? Känns tokfel.
  Kameraknöl, Samsung imponerade betydligt mer med S7 där de slipade ner knölen jämfört mot S6.
  Tveksam kameraprestanda, kanske blir bättre med mjukvaruoptimering.
  Vansinnigt bred ram runt skärmen, jämfört med föregångarna.
  Volymknapparna på sidan igen, varför? Fick de inte plats på baksidan?
  Klent batteri. Jag vet att batteriprestanda inte är allt när det kommer till batteritid, men låg energiförbrukning kombinerat med 3000 mAh vore önskvärt. *Sneglar på S7*
  Ful design på de bakre kamerorna, ser ut som David Bowie. Det borde de kunnat sminka lite bättre.
  Ingen applåda.
  Onödig modulkonstruktion för de som inte finner modulerna lockande.

  Slutsats: Vänta på G6, den kommer INTE fortsätta på detta spåret då det inte kommer bli en succé.

 • Skogstroll

  ”vika er för Apple” – Haha, är du seriös?

  ”Att deras produktnamn är mer korrekt än ert eget modersmål?!” – Eh, det är ju _deras_ produktnamn, skulle säga att det är det som gäller.

 • Patrik

  Att de inte erbjuder applådan som ett valbart alternativ är rätt…. Märkligt.

  Grundinställningen kan ju vara utan applåda för all del, men att ta bort den helt? Whut? Och förklaringen sen… Folk installerar inte så mycket appar längre? Haha de kommer ju med ca 80 appar förinstallerade ju!

 • Patrik

  Men man kan ju låta bli att sitta på sin telefon också.

  Aluminium är mycket mer vridstyvt än exempelvis plast. Däremot flexar plast vilket gör att det inte fastnar i böjt läge när det väl utsätts för så mycket kraft att det böjs. Kort sagt är platsens fördel just att det inte är så vridstyvt som aluminium.

 • Micke

  Det är accepterat att man skriver iphone, tivo, playstation mm i vanligt text då det anses var mer lättläst osv med rätt sätt att skriva på är ju ändå som respektive företagen döpt det hela.

 • Andreas Larsson

  ”Skulle Apple tillverka en lika kraftfull enhet hade den sopat banan med alla Android-lurar.”

  Tja dom har redan en lika kraftfull om inte kraftfullare enhet så varför sopar sen inte mattan med Android då?

 • 10:- eller något för Nova Launcher Prime under en rea, bästa investeringen någonsin.

 • Jansbanan

  Det tror jag inte. En innebandyklubba kräver otrolig vridstyrka och ska vara lätt. Det är normalt viktigare med konstruktionen än materialet vid böjning. Det finns många plaster och metaller som är väldigt specialiserade på olika områden. ofta kombinerade plast/metall för att uppnå vissa syften. Krafterna som telefonen utsätts för är tryck/bucklor och böjning. drag och skjuvnings krafter är ytterst små i förhållande.

 • Jonathan

  Samsung slipade inte ner kameran på S7. De gjorde resten av telefonen tjockare än s6. Vilket är bra ;)

 • Jonathan

  Har själv en 6S Plus och visst finns där lagg. Mer än på Nexus 6P som jag hade tidigare.

 • Skogstroll

  Hur kommer det sig att du heter anDroid och inte Android? Det är ju helt fel och bryter mot våra svenska språkregler.

 • Patrik

  Sant! Men håller med dig till 100 % att det bara gör beslutet ännu mer rätt!

  Edit: såvida den extra tjockleken inte beror på IP-certifieringen… Men skit samma, det är bra nonetheless!

 • Simsalabim

  Jag börjar hellre spela innebandy än köper detta missfoster… Kramar min gamla G2’a med tårar i ögonen, moduler… BLAHA!

 • kanylbullen

  Jag ska ner till MWC imorgon, vad är absoluta måsten att kolla in? Kommer inte hinna med allt.

 • Kreth

  Vad är det för barbarer som vill vara som apple …. skrivbordet är till för widgets och appdrawern är till för mappar….

  http://i.imgur.com/sEtg8UJ.png så ser min appdrawer ut och sen har jag tre sidor på mitt skrivbord med widgets.

 • Kurre

  Aluminium som material är betydligt styvare än plast om vi inte snackar armerade plaster som kolfiber etc. Det är inget tyckande utan fakta,

 • mortuus

  hur kommer du in där ?

 • mortuus

  precis jag önskar fler tillverkare satsade på plast, har varit ute i riktigt kallt väder med min s5 har aldrig varit nåt problem att telefonen skulle låsa sig av kylan eller nåt.. metall på en telefon är hemskt i vintertider :(

 • mortuus

  jo ett bevis är att jag tappat min s5 ett flertal gånger på marken, hade jag haft en sony hade jag spräckt den för länge sen… lite fula repor på kanterna får jag väl leva med ett tag till för skärmen är det då inget fel på.. helt otroligt :P

 • Roco

  Det är accepterat att skriva ända när man egentligen menar enda också tydligen.
  Gör det ändå inte rätt nånstans.

 • Fred .

  Snapdragon 820, 4 GB RAM och ett UI som fortfarande laggar. Fail.

 • Fred .

  Varken min Nexus 5 eller 5X laggar. Det är LG som lyckas få det att lagga.

 • Fred .

  Google Now Launcher är gratis. :)

 • KalleKn

  Aluminium är lättare att statiskt deformera. Det är fakta.

 • KalleKn

  Apple har döpt den till Iphone och inget annat. Tivo är döpt till just det och Playstation heter så.

  Det är vad det är namngivet till. Däremot vill de ha kreativ skrivning av namnen och det får det gärna göra i sitt pressmaterial. Dom får gärna använda nån kul font oxå. Men vi andra som inte skickar ut pressmaterial skriver som man bör.

 • Filip

  Borde ju finnas en dörr?

 • Kurre

  Googla E-modul eller engelskans Youngs modulus så får du se.
  Släng dig inte med svåra ord som ”fakta” innan det är gjort.

 • Fred .

  Jag har aldrig gått runt med extrabatteri i fickan som jag byter, och tänker hellre aldrig göra det. Vill dom imponera på mig så kan dom börja med att leverera något med mer än 2800 mAh. Dessutom kan ju vemsomhelst redan köpa ett sånt där USB-batteri på Clas Ohlsson eller Kjell & Co.

  Tror dom på riktigt att någon ska köpa dyra tillbehör som bara funkar med en LG telefon, kanske bara just G5 också? Absurt.

  Dom verkar leva i någon fantasivärld.

 • Damas

  Tycker den ser allmänt fet och blaffig ut.. Varför så mycket Bezel undertill??

 • kanylbullen

  lol

 • Sebastian

  Exakt, förstår inte all denna hype över den här luren bland all tech-media.

 • Ja, det är ju Nova också om man inte vill ha alla funktioner.

 • Laz

  Har du någonsin använt ett usb-batteri? De är värdelösa och bara lämpliga som nödlösning. Tar lång tid att ladda det interna batteriet med och du måste gå omkring med en sladd. Har du batteriet kopplat till telefonen samtidigt i fickan då i typ 2h? Istället kan du bara stoppa in ett batteri och vips så har du 100% igen. Fortare än quickcharge. Men viktigast av allt, ca två år efter du köpt din dyra flaggskeppslur och batteriet börjar bli dåligt, så kan du byta ut det enkelt själv.

  G5 är helt klart det intressantaste flaggskeppet på länge. Vad erbjuder Samsung? Samma lur som förra året med aningens snabbare processor och vattentäthet och SD kort. Grattis, de hade det redan med S5.

 • Patrik

  Är en innebandyklubba vridstyv? Jag tror bestämt att de tillåter en hel del flexande.

 • Alex Brissot

  G5 är ett dåligt skämt i jämförelse med S7.

 • Alex Brissot

  Hur tänker LG när man har en bra telefon i G2 och sedan förstör den bit för bit?

 • Laz

  Snyggt att gilla sin egen kommentar. Inte shill eller trollvarning alls.

 • KalleKn

  Vad vill du jag skall lära dig pojk? Var Elasticitetsmodul för krångligt för dig att skriva?

 • Kex

  Det är ingen konst att komma in på MWC, bara att köpa en biljett..

 • Fraz

  Jag har tappat min Z5C i marken flera gånger, inte en skråma. Z3C åkte också i backen några dussin gånger utan problem.

  Är mina lurar magiska?

 • Kex

  Ja, man ska förvänta sig samma integritet från någon random anonym tomte i kommentarerna som en journalist.

 • Rob

  Ska du skriva det som det registrerade varumärket ser ut så får du ju vara tydlig med detta också. Alltså blir det antingen Iphone eller iPhone™, allt annat vore ju idioti

 • Kurre

  Man kortar ofta ner det till E-modul i dagligt tal men jag kunde varit tydligare.
  Som du ser så är aluminium ungeför 20ggr styvare än plast.

 • KalleKn

  Ja? Telefoner med unibody i alu är ändå de som råkar ut för bendgate.

 • Fraz

  Det är inte isens fel att du går igenom den, det är ditt för att du missbedömde läget. Likaså är det inte materialets fel att lurarna designats korkat..

 • KalleKn

  Visst är det så men vet man om att alu inte är rätt material så undviker man det och det kan ju inte vara nån nyhet nu.

 • Strömma

  Då får du nog lämna android då det ryktas om att applådan är borta fr.o.m N. Byta till iPhone kanske? Visst nä, dom har ju ingen heller.

 • Strömma

  Dubbla kameror och lite nytänk är alltså en sämre kamerautveckling än den Samsung bjuder på?

 • Strömma

  Kanske för att vissa tangentbord har iPhone förvalt så här om man som jag skriver med Swype?

 • Roco

  För er som tänkt välja en G5, verkar som app drawer ska finnas kvar.
  http://www.xda-developers.com/lg-g5-has-an-app-drawer-after-all-mwc-2016/

 • Robot

  Det VR-headsetet ser ju grymt ut! Frågan är om det kommer fungera med andra lurar?

 • Xena_D

  Beror ju på vad du gör med telefonen. Ett 3200 mAh batteri räcker fram till lunch för mig, skulle behöva 10 000 mAh i telefonen för att jag ska slippa extrabatteriet och det lär inte hända.

  (ja jag använder telefonen mer än genomsnittsanvändaren)

 • TookieDroid

  Vill du förklara varför du tycker så?

 • KalleKn

  Apple gömmer lagget med animeringar.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemförvaltare/IT-support Publicerad 17 Dec 2017
Lösningsarkitekt Publicerad 17 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 17 Dec 2017
Scrum Master for Sales IT Publicerad 17 Dec 2017
Software Developer Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 6. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons