Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Hangouts kommer leva vidare vid sidan av Allo och Duo

Postat:
11:14 - 2016-05-19
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Google tillkännagav två nya meddelandetjänster igår, vilka hänger ihop: Allo och Duo. Tjänsterna baseras på ditt telefonnummer, kan bara användas på mobiler och kräver inget Google-konto. Duo satsar på enkelhet medan Allo har avancerade finesser som inbyggd AI.
Vad innebär då detta för befintliga meddelandetjänsten Hangouts? Kommer Hangouts försvinna nu när Google lanserat två nya tjänster som gör ungefär samma sak? Svar nej: Google har bekräftat att de kommer satsa vidare på Hangouts vilken kommer finnas kvar som en separat produkt.

Nackdelen är att flera olika tjänster med ungefär samma ändamål kan vara potentiellt förvirrande för användare, men Hangouts erbjuder exempelvis en PC-klient och synkronisering mellan enheter – något Allo saknar.

Vi tror dock att Allo kommer stjäla rampljuset framöver. Både Allo och Duo släpps nu i sommar.

Senaste artiklarna om GOOGLE IO 2016

→ Besök Androidarkivet

 • Rikard Jerner

  google och deras omisskänneliga förmåga att kräkas ut produkter som gör mer eller mindre samma sak. blä..

 • str4nger

  Konstigt, hur många chattclienter ska man ha?

 • Tobias

  Jag bytte till hangouts, sen till Google Messenger, och nu även en till gång? Jag förstår inte poängen med att göra nya program istället för att förbättra dom gamla.

 • Varazir

  Är inte Google Messenger enbart för SMS ?

 • Lobster

  Du måste ju inte byta bara för att det kommer en ny app.

 • Varazir

  Nya klienten liknar en avancerad version av Google Messenger

 • naeh

  Så nu finns stock SMS-app, Google Hangouts, Google Messenger, Allo och Duo?

  Håller med resterande kommentarer, det hade väl varit mer värt att hålla sig till en, max två, meddelandetjänster och göra dem så bra som möjligt?

 • Sebastian

  Hahaha, vilket skämt.

 • Carl Ärdemyr

  Skönt att hangouts lever kvar, så fort jag såg att Allo bara kommer fungera på telefonen och inte på plattor och datorer svalnade intresset helt.

 • Mårten

  Snackades det något om videokvalliten? Den suger verkligen i Hangouts även med nya fräscha mobiler.

 • frågande

  Rörigt värre. Vad är Google+ och hangouts till för tex när alla oftast har WA eller Viber, sms och mail? Och nu dessa från Google jämte fler konkurrenter typ telegram mfl.. Vad gör vilken app i mängden behövlig från Google, eller är alla snarlika?

 • Orici

  Hangout är fortfarande den bästa meddelande appen

 • ZaInT

  Den absolut största nackdelen med WhatsApp är att den bara funkar i mobilen, och den där ”klienten” de släppte är ju precis lika värdelös eftersom man måste vara kopplad till mobilen. Och vad gör då Google, släpper TVÅ klienter varav den ena har precis samma totalt diagonalpenetrerade begränsning och dessa två ska vara bra till…vad?

 • Varazir

  Jag gissar att den kommer att ersätta deras SMS app

 • Varazir

  jag har bara Hangouts och Messenger på min N5.

 • FredrikAn

  Fragmentera mera. :)

 • mortuus

  mjo den är ju det, så jag förstår inte varför dom ska kludda ännu mer att göra nya appar.. if it aint broke dont fix it damit…..

 • Varazir

  Jag tror att nya appen kommer ersätta deras sms app

 • Anton Holmstedt

  Ja de snackade faktiskt om det, att de optimerat kvaliteten oavsett uppkoppling.

 • Pär

  Jag stannar kvar på Hangouts och whatsapp…

 • h8t3r

  Eller så ta man bort alla gamla meddelandeappar, gör en ny som kan integrera konton från samtliga stora (FBmessenger, whatsapp, telegram, signal etc) och framtida appar i en o samma app. Det hade varit nått att satsa på tycker jag. Självklart med integritet och säkerhet som ledord.

 • GrinigGammalGubbe

  Har börjar migrera till Wire.

  End to end kryptering och windows klient.

 • GrinigGammalGubbe

  Kolla in Wire.

 • GrinigGammalGubbe

  Google Hangover?

 • Marcus Roos

  Den bästa meddelandeappen ja. (som ett ord)
  Det enda egentliga problemet med Hangouts har varit att så få känt till den och därmed är det inte så många som använt den.

  Google kunde ha haft den förinstallerad och aktiv i alla andoid-enheter och då hade de flesta med en smartphone använt tjänsten.
  Hade blivit som i-message eller vad Apple kallar det. Säga vad man vill om den, men styrkan där har varit att ”alla har den”.

 • Stefan
 • h8t3r

  jo, jag vet. tyvärr blir det lätt så :'(

 • Railwayman

  Jag har svårt att se varför en chattjänst måste vara kopplad till ett mobilnummer? Enbart klumpigt och ett rent elände när man byter SIM-kort. Varför man skall använda Allo och Duo när Hangouts finns och fungerar över hela linjen (tablets och datorer) är svårt att se.

  Google får nog lugna ner sig och snarare satsa på Unified Messaging. Idealet vore en meddelandeklient med plugins för olika tjänster.

 • Tobbe

  Du menar att du byter nummer när du byter sim-kort? Varför då? Har haft samma nummer i runt 12 år och har hoppat mellan operatörer, företagsabonemang, kontaktkort m.m. men har aldrig behövt byta nummer….

  Den stora fördelen med att koppla till nummer är att du slipper smsa alla i din kontaktbok för att be om deras användarnamn på tjänsten, du kan helt enkelt använda deras nummer som du redan har istället.

 • Railwayman

  Om de har börjat med internationell nummerportabilitet vore det underbart.;)

  Jag kör alltid lokala SIM-kort vid resa och det skapar ett elände med tjänster som baseras på telefonnumret p.g.a detta. Lite fånigt är det t.ex att få en smäll på fingrarna för att jag byter ut kortet.

  Nu kör jag med Google Voice och mobilt bredband i mobilen vilket gör att jag har samma telefonnummer för kommunikation överallt, d.v.s jag är helt oberoende av vilket lokalt SIM som används. Jag har helt övergivit det där med ett telefonnummer som är kopplat till SIM-kortet till förmån för IP-varianten som är oberoende. Om IP-telefonnummer kan användas till vissa meddelandetjänster är det helt OK och bra. I praktiken perfekt.

  Problemet är när tjänsten baseras på SIM-kortet.

 • Mårten

  På Allo ja. Men Hangouts då?
  Nu har de ju 3 chat-klienter igen…

 • Rain_Broker

  Jag har svårt att se varför en chattjänst måste vara kopplad till ett mobilnummer?

  Jag kör alltid lokala SIM-kort vid resa

  Förslag: ”Det här passar inte mina vanor” istället för ”det här är dåligt för alla”, om du nu inte verkligen är omedveten om att den stora massan inte byter nummer till höger och vänster.

  Självklart har nummerkoppling nackdelar, som du själv pekar ut, men för närvarande finns det inget annat sätt att snabbt finna ens kontakter på en ny tjänst, vilket jag inte tror du kan förneka.

 • Railwayman

  De tjänster jag använt och använder brukar kolla igenom adressboken efter folk som också är medlemmar. Nummerkoppling eller rättare sagt ”SIM-kortskoppling” är en dålig lösning. Går det däremot att identifiera sig med ett telefonnummer som tillhör en VoIP-tjänst eller en fasttelefon har jag inget emot att tjänsten bygger på numret.

  Problemet rör koppling till ett specifikt SIM-kort och den nackdelen kvarstår även om person X haft samma nummer sedan denne öppnade sitt första abonnemang 1996.

 • Rain_Broker

  De tjänster jag använt och använder brukar kolla igenom adressboken efter folk som också är medlemmar.

  Precis, och då krävs antingen ett nummer eller en epostadress att koppla kontot till. Och för den stora massan är numret den uppgift de flesta har.

  Problemet rör koppling till ett specifikt SIM-kort

  Jag talar om koppling till telefonnummer. Känner inte till någon tjänst som skulle vara låst till ett specifikt SIM. Vilka tänker du på?

 • Railwayman

  WhatsApp är en av de SIM-kopplade tjänsterna – den lyckas inte aktivera sig när man anger ett VoIP-nummer (Google Voice) trots att numret ifråga fungerar utmärkt för samtal och SMS. Anges däremot ett SIM-baserat nummer fungerar det.

  Sedan har jag inte direkt goda erfarenheter av WhatsApp när man byter SIM-kort eller enhet och den vill ”flytta konversationer” – med Hangouts exempelvis sker inget sådant ö.h.t utan byte är helt odramatiskt.

  Om du har haft framgångar med att få igång någon av tjänsterna med ett VoIP-nummer vore det intressant och användbart. Om Allo/Duo skulle fungera med ett GV-nummer vore det perfekt.

Aktuellt

Vi listar Googles bästa Androidappar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 2. Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?
 3. OnePlus bekräftar stöld av kortuppgifter, upp till 40 000 kunder kan ha drabbats
 4. Huawei anammar Googles lösning för RCS – Android Messages blir ny meddelandeapp
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Här är de bästa Google-apparna för Android

Mest läst

 1. Här är de bästa Google-apparna för Android
 2. Samsung Galaxy S9 blir tillgänglig 16 mars enligt senaste ryktet
 3. Snart får du betala 125kr extra per paket när du importerar från Kina
 4. Är det här kartongen för Samsung Galaxy S9?
 5. Mobiloperatören 3 introducerar tjänsten ”3Skicka Surf”
 6. Får vi se ett Sony-flaggskepp med OLED-skärm i år?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken tillverkares mobiler ser du mest fram emot under 2018?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons