Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Har du en smartklocka? [Undersökning]

Postat:
14:10 - 2017-02-10
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
Smartklockor väntar fortfarande på det stora genombrottet, trots att nästan alla jättar i smartphonebranschen nu satsat på produkttypen – inklusive Apple som gav sig in på marknaden för snart två år sedan.
Tekniken har haft tid på sig att mogna men handledsenheter har alltjämt tillkortakommanden. Batteritiden är sannolikt den största. Många är heller inte övertygade om att det behövs en manick på handleden som komplement till smartphone, och drar sig för att skaffa ännu en enhet som behöver laddas var och varannan dag.

Samtidigt finns en skara som ser både nytta och nöje med smartklockor. I ett försök att reda ut ungefär hur många det är som faktiskt satsat på en smartklocka i Swedroids community har vi skapat frågeformuläret nedan.

En uppföljningsfråga till er som svarar nej: Vad krävs för du att du ska bli intresserad av smartklockor, eller kommer du aldrig att bli det?

Har du en smartklocka (aktivitetsarmband räknas ej)?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

 • AMK

  nej jag har en Rolex BLNR.

 • nZb

  Sony smartwatch 3! Japp

 • Pär Parbring

  Otroligt nöjd med min Samsung Gear s2. För det jag vill att den ska göra, dvs visa tid, notifikationer och hur jag rör mig.

 • Kalle Skalle

  Uppföljningsfråga borde vara om man använder den…

 • Emil

  Nej jag har ingen. Dels har de för dålig batteritid och så kostar de för mycket för att jag ska vilja lägga ut pengar då jag egentligen inte har nåt behov av en. Det skulle mest troligt bli en sån sak jag köper och tycker den är kul att leka med ett tag när den är ny för att sedan tröttna och knappt använda mer.

 • Arn von Swedén

  Først og fremst må man kunne forvente at en klokke ikke må laddes hver eneste dag/natt.

  Kan man ikke ladde klokken med de bevegelsene en arm gjør hver dag?

  Min vanlige analoge klokke kvittet jeg meg med like etter at jeg hadde kjøpt min første mobiltelefon – hvilket nå må være 20 år siden.

 • Arn von Swedén

  Dagens beste! :D

 • Gronken

  Pebble Time Steel. Använder den varje dag. Laddar en gång i veckan i snitt.

 • Koftek

  Har en pebble 2. Den funkar prima. Gillar att svara på meddelande genom den, att inte behöva ta upp mobilen för att se vem som ringer/mailar/messar, kunna väckas med vibration lite lugnare på morgonen, kunna logga min dag med steg/hjärtrytm/sömn.

  Det enda jag egentligen saknar i den är en gps.

  Tråkigt att de gick i konkurs. För det är en riktigt trevlig produkt.

 • Emil Oskarsson

  Var en gång inne på att köpa en men sen insåg jag, vad ska jag med en smartklocka till? Såg inget användningsområde för den annat än att det kunde vara en häftig sak att ha så köpte aldrig någon :p

 • Alexander Atkinson

  Knepigt att man inte kan välja flera alternativ. Har Sony Smartwatch 3 och Gear S2.

 • Rob

  Traditionella klockor använder mindre än en tusendel så mycket energi som en smartwatch gör. Att ha en självuppdragande smartwatch är inte gångbart.

 • Mattias Alnerby

  360 gen 2. Används dagligen. 2 dagars batteri med skärmen på konstant. Avstängd på natten dock.

 • Ganska dryg..

  En på varje arm?

 • DalaRille

  Batteritiden är alldeles för dålig! En riktig analog klocka kommer a l l t i d vara ett snyggare hantverk. Dessutom släpar man ändå runt på en smart telefon i alla fall… därför avstår jag.

 • GGG

  Rösta nej, och så kommer det nog förbli om inget revolutionerande händer med batteritid, typ 10x bättre och vad man kan ha dom till..

 • Piggekotten

  Inte den snyggaste… men typ 3veckors batteritid (beroende på användande förstås…) Garmin Vivoactive.

 • Alexander Atkinson

  Egentligen vill jag klistra in en giphy här men vet inte hur :(

 • JoakimZ

  Har en Sony SW3 och en Pebble time. Pebblen används dock inte och så kommer det väl att förbli iom konkursen.

  Används dagligen och laddar väl ungefär varannan var tredje dag ungefär. Det är ju inget revolutionerande kanske, men praktiskt att kunna se notifieringar utan att använda telefonen och ytterst smidigt att använda när man handlar (kör med OurGroceries).

  LG:s nya verkar riktigt bra, men det känns fel att betala i princip lika mycket för en klocka som för en mobil.

 • Fläändörs

  Har en Pebble Time. Köpte den mest på skoj och för att testa, men nu skulle det nog vara svårt att vara utan. Väldigt praktiskt att få notifikationerna till den och se om det är något viktigt eller ej, också vem som ringer, utan att behöva dra fram telefonen. Att byta låt när man lyssnar på spotify är också bekvämt från klockan. En grej som jag inte hade räknat med, men som nästan är det bästa med klockan, är att väckas av vibrationen så att ingen annan i huset behöver väckas (har småbarn). Dessutom funkar den bra som lampa då man smyger i huset i mörkret på mornar å kvällar :)
  Laddar den var 5 dag, skulle aldrig orka med en som ska laddas varje/varannan dag..

 • JoDa
 • Lulf

  Nja, en Garmin löparklocka. Kan ju se kalenderhändelser, meddelande och svara/avvisa samtal. Vet inte om det klassas som en smart klocka eller inte.
  Svarade iaf ja annan platform.

 • Ulrik Borg

  Köpte en LG G Watch R rätt tidigt och förväntade mig att bli rätt missnöjd. Så fel jag hade. Så otroligt nöjd med den. Har underlättat mitt liv rejält och väldigt skönt att inte behöva dra upp telefonen i ett (vilket inte fungerar så bra i mitt jobb). Och minst sagt underhållande och praktiskt att kunna göra egna urverk.
  Hur klarade man sig utan den? Obegripligt.

 • janbanan

  När det finns Patek Philippe? Som att köra Mercedes när det finns Rolls. Now we bragging!

 • Anders

  Köpte en sony Sw3 för 899, vilket jag tycker är ett rimligt pris för funktionen och livslängden på en smartwatch. Dock används den numera endast när jag är ute och springer själv. Men skönt att slippa mobilen på löparrundorna och ändå ha gps och musik.

 • Don Daniel

  Apple Watch sen i julas, fortfarande på upptäcksfärd med denna! Erfarade hur himla bra den var att ha nu när jag reste med SJ. Köpte även en LG G Watch R på tradera förra veckan för 300:-. Såg att den skulle få Wear 2.

  Har främst tänkt att ha klockorna till för att utveckla egna appar och utforska det området.

 • dicepool

  LG Urbane 1st edition här. används inte så ofta just nu. Får ge den lite mer kärlek när den blivit uppdaterad till Wear OS 2

 • Tobbbe

  Kanske köper en den dagen de faktiskt kan mäta sig stilmässigt med ”vanliga” armbandsklockor

 • Sillstrypare

  Jag väntar på en analog locka med ett glas som kan agera skärm vid behov och inte snor batteri från själva grundfunktionen att visa tiden

  Jag skulle aldrig säga aldrig
  Jag ser en viss nytta
  Men just nu är den inte tillräckligt för att jag ens ska kolla utbudet längre.

 • Alexander Atkinson

  Vet fortfarande inte hur :(

 • Dennis Jacobsson

  Köpte en Gear Fit 2 som tyvärr slutade funka…

 • kissidor

  ja och ett alternativ som också kunde ha varit med är att man har haft men inte nu längre.
  hade en huawei watch några månader, ska inte säga att det var kasst, men det var inte tillräckligt bra för att göra sig besväret heller

 • pacman_42

  LG G Watch R.

  Använder den varje dag. Laddar den varje natt, även om den klarar sig två dagar utan laddning.

  Den är framförallt en fjärrkontroll för att slippa ta upp telefonen vid varje SMS, mail, eller mötespåminnelse. När jag glömmer den hemma så inser man hur mycket man plockar upp telefonen utan att göra något med den annat än att kolla meddelandena.

 • Rickard Johansson

  Jag har varit extremt nöjd med mina 2, frånsett att skärmen fryser och jag måste bläddra för att den ska uppdateras. Fick en smidigt via garantin, men nu är det ju kört. Köpte en Sony förra veckan och är hyggligt nöjd.

 • aikelo

  Samma här. Det räcker gott med notifikationer och aktivitetsmätare enligt mig. Kan även styra mina Hue lampor med Fenix 3 ?

 • JoDa

  Posta en bildadress så laddas visas bilden på sidan: https://media.giphy.com/media/DCFTfQVnND6zS/giphy.gif

 • blue mike

  Sony SW2… Acceptabel batteritid. Men ganska kass skärm

 • ZaInT

  Har en Fitbit Charge 2, den är väl dumsmart? :D

 • Thomas Solebrant

  Finns säkert folk som inte har nytta av en smartklocka. Men på andra sidan myntet finns väldigt många som skulle upptäcka hur bra de är om de bara testade en också.

  Även jag var lite skeptisk hur stor nytta jag skulle ha av en smartklocka i början. I dag känner jag mig totalt naken om jag glömmer sätta på mig den och gå ut.

 • Narnia

  Om skiten faktiskt fungerade, Android wear är ren dynga.
  Går ej att svara på meddelanden etc, vissa appar funkar inte alls, ring funktionen funkar aldrig.
  Att ett företag som Google kan koda något så förbannat dåligt är ett mysterium.
  Hoppas Android Wear 2.0 inte är lika värdelöst.

  Huaweis klocka är snygg och uppfyller iallafall funktionen för en klocka.

 • pao

  Samma här. Dock använder jag den varje dag men mest för att kolla tiden
  Hade en Sony SW2 innan

 • Perkele

  Nope, kör med guldklocka

 • corb06

  Har precis köpt min andra smart watch på 1 år, blev en Gear S3 nu.
  Köpte en S2 förra året och ångrade mig första veckan. Kunde inte riktigt förstå vad jag skulle med den till. Men nu kommer jag aldrig återgå till klassisk klocka igen. Otroligt smidigt att läsa notiser på klockan, svara på samtal, aktivitetsloggning, sömnmätning, träningsloggning, pulsmätning dygnet runt osv.
  Batteritiden på Gear S3 är fantastiskt mycket bättre än S2 dessutom. Har lyckats komma upp i 4 dygn utan laddning innan den dog. https://uploads.disquscdn.com/images/557dabb5129cb6037fc47802e584bc4a0948e0fb33fb8db22ca555c66d49c839.jpg

 • Doversund Henrik

  Min första jag hade var Sony Liveview, men den söp man bort efter ca 3 veckor pga att den satt fast så dåligt. Men det var kärlek i tre veckor iaf, trots att den funkade så där. Efter det så vågade man inte köpa någon ny, vart sugen på Samsung Gear S när den kom, men tyckte den vart alldeles för dyr. Så för en vecka sedan så hittade jag en Gear S2 för en billig peng och efter första dagen så insåg jag hur mycket jag hade saknat att ha en ”smart klocka” :D

 • Erik Svanborg

  Har en Sony SW3 som jag köpte mest som träningsklocka. Lite otur att den fungerar extra dåligt just som träningsklocka.
  Använder den på jobbet, smidigt att kunna kolla vem som ringer/smsar utan att ta upp telefonen. Är det värt 4000 kr? Aldrig. Är det värt 800 kr? Kanske. Men jag kommer inte köpa en smartklocka igen.

 • Micke

  Har den första från Pebble. Den visar vem som ringer eller sms:ar och låter mig styra Spotify med fysiska knappar. Inte nog med det så visar den även tiden. Det är egentligen allt jag vill ha av en smartklocka. Använder den varje dag i stort sett.

 • Erik Svanborg

  Tackar så mycket för apptipset!

 • Andreas Pettersson

  Japp, har och använder en Gear S3 Frontier

 • Micke

  Jag skulle tycka det vore intressant att höra åsikter om dom olika klock OS:en som finns.
  Har varit intresserad av köpa en smartwatch och har lånat och testat Andriod wear (moto 360), Tizen (Samsung gear) och Apples klocka, vad det OS:et nu kallas, av olika kompisar för att testa och känna på några dagar.
  Om man frångår klockornas fysiska funktioner, knappar mm. så upplevde jag Tizen som det som jag gillade bäst.
  Vad är era åsikter som testat?
  Skippa synpunkterna på tillverkarna, bara bedömning av OS.

 • Thomas 112

  Fitbit charge 2 och många andra aktivitetsarmband är väl numera en sorts smartklockor. Kanske inte lika många funktioner men i gengäld en batteritid på nästan en vecka. Och betydligt billigare än vanliga Smartwatch. En bra kompromiss med andra ord. Fullt nöjd med min.
  ?

 • Rekcus

  Moto 360, använder inte. Batteritid duger inte och UI känns alldeles för B. Har inte sett någon anledning hitintills att skaffa någon ny. Men Kronaby verkar lite intressant, ska kolla in dem när de släpps.

 • Martin

  En smartwatch är en sån där grej som du inte tror att du behöver och sedan inte kan vara utan.
  Som äggkokare och popcornmaskiner.

 • Rickard

  Aldrig

 • Jowa

  Pebble, bär den varje dag :)

 • Otto Stuk

  Då lämnar man in den för garantireparation….

 • Otto Stuk

  Är det jobbigt att ladda var 3:e dag?

 • Otto Stuk

  Erkänn… du har inte råd helt enkelt..

 • Leif Bäckman Lindqvist

  Tekniknörd som jag är så borde jag absolut ha en. Dock så är mitt allra största intresse mekaniska armbandsur, därför kan jag inte med det :)

 • Rolf Svedjeborn

  Vad ska man med den till när man ändå har telefonen i fickan.

 • Peter

  Kan rekommendera Puji black som watchface ersättare, den här många bra recensioner och det är enkelt att skapa riktigt produktiva och stilrent watchface.

 • Rome73

  Den dagen de så kallade smarta klockorna kan ersätta din smarta telefon så kanske det kan bli intressant…

 • Ari Sorsa

  det ät ju det den gör…beroende på vilken du väljer

 • Lars

  Jag instämmer angående Tizen. Det är gränssnittet som passat mig bäst hittills och som känts mest logiskt och lättanvänt.

  Jag har dock inte någon större erfarenhet av Android Wear 2.0 än – det verkar som Google gjort betydande framsteg.

 • Ari Sorsa

  hej. jag använder den hela tiden. men frågan köparen behöver ställa sig är-…vilka notifikationer och uppdateringar som jag behöver helatiden. och få utvecklarna att bli varse om dessa. själv har jag en gear s2 classic och om jag måste vara uppdaterad och ha på den att spåra mig på gym. så är det bara till att ladda den varje gång man typ tvättar sig och sover om man nu måste spåra detta. välj och anpassa dig eller köp en analog klocka…summa summarum…. om du tvekar köp en kostym eller ett par fina skor istället!

 • Rome73

  Så att du istället för att köpa en telefon köper en klocka, och därefter ger bort din gamla smartphone? Jag vill kunna göra allt som jag gör på min smartphone på klockan.

  Vad heter den? Kan vara värd att titta på.

 • Weehaaw

  Tycker det vore kul med en smartwatch men jag orkar inte med en pryl till att ladda över natten. Laddar hela familjens prylar, en hög telefoner, paddor, jobb laptops osv. Sjukt mkt prylar att ladda… och då har inte inte ens nämnt rakapparater, skruvdragare, tandborstar m.m….LADDA LADDA LADDA SLADDAR SLADDAR SLADDAR OLIKA SLADDAR VA FAN ÄR SLADDEN OSV OSV.

  Ge mig en trådlös standard att man bara slänger alla prylar på en stor laddmatta så är det klart. FUTURE BRING IT!

 • Steffe2

  Nope, däremot ett Mi Band 2 med Mi Band Tools 3, ger mig det jag behöver på jobbet :p Visar mailtitlar, vem som ringer och meddelanden utan att behöva ta upp telefonen.

  Ladda ungefär varannan vecka är ju ingen nackdel heller ;p

  För att svara på frågan så är det väl mest batteritiden som hindrar.

 • SiggeDestroY

  Finns det någon Smartwatch som klarar läsa NFC taggar? Skulle nog funke med en billig Kina klocka för mina behov…

 • mjukis

  Sett Kronaby? Svenskdesignade klockor med lång batteritid. Mer vanlig klocka än smartwatch men uppkopplade och funkar med Android.

 • Kenny Jönsson

  Köpte en Skagen Connected om den nu är räknad som en smart klocka?
  Dock är jag väldigt nöjd, den ser ok ut, och ger mig de funktioner jag behöver.

 • Mr__Z

  Håller med dig
  Hade inte använt klocka sen förra millenniet när jag för ca ett år sedan köpte en Sony SW3.
  Tycker den är grym
  Sköter samtal, meddelanden, kalender, musik osv utan att behöva plocka fram telefonen

 • Thomas 112

  Skulle du verkligen vilja göra det? Är det inte bättre att det är ett komplement?

 • mobius

  Funderade lite på hur jag skulle svara. Har en med kuggjhul som drar upp sig själv. Jag lägger noll sekunder på att ladda upp den. För resten av mitt liv. Men jag får erkänna att några gånger om året får jag finjustera tiden. Kugghjulen kör inte NTP. Vilket jag iofs också anser vara ett stort plus. Med ett jobb i den mest avancerade delen av IT-världen där vi jobbar med pikosekunder och svär över evighetslånga milisekunder, och förresten slåss mot just NTP och dess usla precision, så är det gudabenådat med en klocka som drivs av en fjäder och är så långt från IT man nånsin kan komma. Några extremt duktiga schweizare med örnblick och stadiga händer har byggt ett par hekto stål på min handled som gör det jag vill, visar tiden och kanske dessutom att jag är en stilmedveten man med disponibel inkomst. DET är en oerhört smart klocka, men förmodligen ingen smartklocka. Så jag röstade nej.

 • DalaRille

  Ja, mycket.
  Hur ”smart” (praktisk) är en smart klocka som har slut på batteri redan efter någon dag, egentligen?

 • Mattias Alnerby

  Måndags ex? Har iofs 360 gen 2 men tidigare haft Lg gwr. Har inga problem med att svara på korta sms/hangouts. Vilka appar funkar inte? Låter som att det är app utvecklarna som failat?

 • Du får väl ladda ner en app som kan svara på meddelande. Inte så svårt ?. Då kan du få både fullt tangentbord och röstigenkänning.

 • Rome73

  Med de klockor som jag sett hittills skulle jag verkligen inte vilja det. Men jag vill inte heller ha klockan som ett komplement. Som det är idag så får jag bära på två saker för att jag ska se på den ena enheten om jag ska ta fram den andra enheten.

  Då har jag hellre den riktigt enheten direkt på armen. Naturligtvis ska den då ha en ordentlig skärm på 5-6″.

 • FredrikAn

  Gulligt.

 • FredrikAn

  Den visar väl också notifikationer från alla appar (om man vill).

 • gadgety

  Håller med, svårt att gå tillbaka till vanlig klocka. S3:an har nya processorn som är gjord på 14nm, därför bra batteritid. Mångsidigheten med klockorna är bra. Apparna kan dock vara lite si och så.

 • gadgety

  Tro det finns redan, Fossil. Jag hade Ericssons MBW-150, way back 2009. Riktigt nöjd om det inte hade varit för att OLED panelen självdog två år från produktionsdatumet. Trodde inte jag skulle gilla heltdigitalt, men vissa urtavlor som finns är otroliga. I vilket fall, Casios Protrek WSD-F20 Android Wear har monokrom tidsvisning i upp till en månad.

 • Daniel

  Dito. Garmin Epix.

 • Esko

  Ingen erfarenhet av Apple, men har haft både en LG och en Samsung klocka.
  Tizen upplever jag i jämförelse med Android wear mycket mer igenomtänkt, intuitivt.
  Sedan så är ett annat faktum att båda klockorna ligger och skräpar i skrivbordslådan.

 • Mint

  Smartklockan är en fullständigt onödig produkt. Smartmobilen gör allt så mycket bättre.

 • Alias joje67

  (Jag måste jämföra med vanliga klockor)
  Känns som en överflödig produkt så länge de ser tråkiga ut med få utseenden att välja på, måste laddas mer än en gång i månaden, och inte funkar som separat enhet när man önskar.

 • Alias joje67

  Fyra dygn hahaha.. är det bra? Nej tack..

 • nZb

  Det är det bästa mee Sw3 :)

 • Necko89

  Varje dag! SW3?

 • Rome73

  Vore också intressant med hur stor del som har smartklockor som tycker att de är bra och använder dem? Typ som skulle köpa ny om ens nuvarande gick sönder.

  Jag tillhör kategorin som har haft men aldrig fann den praktiska så därför fick den ligga i en låda hemma tills den slängdes.

 • corb06

  Beror ju på vad man jämför med. Förut hade jag Casio Pro Trek-värstingmodeller med solceller och radio-styrd tidsinställning. Evighetsbatteri alltså.
  Men jämför du med en modern telefon t ex Galaxy S6 så måste ju den laddas 1 gång om dagen. Tycker 4 dygn är bra för en smart-klocka som kan göra mycket mer än ett vanligt aktivitetsband som håller en vecka+.

 • corb06

  Fast klockan är ju tänkt som ett komplement till telefonen. Även om vi hade fått LTE-versioner av klockorna så kan de inte ersätta en telefon. Smartklocka är definitivt inte för alla och användningsområdet är smalt. För egen del tycker jag det är otroligt smidigt att läsa av meddelanden på klockan och slippa dra fram stora mobilen från fickan. Smidigt att kunna starta och svara på samtal från klockan också. Samt kunna stänga av mobilens larm när du står i morgonduschen och mobilen larmar i sovrummet där din partner sover. Vidare så kan inte telefonerna mäta aktivitet, puls och sömn i speciellt bra utsträckning heller.

 • Otto Stuk

  Hur ”smart” är en smartphone som behöver laddas efter en halv dag??

 • DalaRille

  Exakt.
  Ordet klocka för mig är något som visar tiden, väldigt länge… Om man stoppar i så mycket ”smarta” saker i den att man måste ladda den för att den ens ska visa tiden, så blir den per definition väldigt osmart (opraktisk).

  Enligt mig. Det trevliga med åsikter är att man kan ha olika, uppenbarligen.

 • Gavin_Gadget

  Tyckte det lät kul när jag läste rubriken. En bit in i artikeln kändes det mest som en vanlig digitalklocka… Kopplingen till telefonen känns nästan helt överflödig. Avvisa samtal utan att se vem som ringer känns som en helt onödig feature.
  En smart klocka behöver en display…

 • Lena

  Uppföljningsfråga? Skulle du köpa en om de vore mindre, tunnare.

 • MrGo

  Kairos (https://kairoswatches.com/) har en sån klocka, en ”hybrid”. Tyvärr har de inte kunnat leverera vad de har lovat, en del har väntat i flera år på sin klocka. Men vem vet, de kanske rycker upp sig.

 • Bcgf

  Intressant att höra, hade också mbw-150 och visst tusan dog displayen hux flux på den med.

 • Alias joje67

  Jämför inte med nåt, tänker mest på hur ofta jag orkar ladda nåt som ska hänga med på handleden överallt.. Men visst, om jag jämför blir det nog med riktiga, snygga klockor eller med accessoarer. Ser inget direkt mervärde i dagens ursmarta tingestar.

 • Bengt E

  Wow 4 dagar, jag kör Garmin. Kan visserligen inte svara på mail men kan läsa meddelande kolla klockan jämt (Always om screen) och svara telefonsamtal. 3,5 veckas batteritid om jag använder den som träningsklocka 2 simpass i veckan

  Edit: Och sömntrackning glömde jag. Det fungerar ju inte om du ska ladda den var och varannan natt

 • MrGo

  Det är riktigt trevligt att se notifikationer på min Moto 360 men att hela tiden behöva oroa mig över batteritiden, som är urusel, gör att jag använder den mycket sällan.

 • Rome73

  Ser inget behov av att mäta aktivitet, puls och sömn för en person som är frisk, oavsett vilka aktiviteter man sysslar med. OK, kanske också om du tränar/tävlar i någon idrott på elitnivå.

  För den absolut största skaran är dessa mätningar oviktiga, kanske till och med sjukligt stressande. ;-)

 • corb06

  Så tänkte jag också för ett år sedan. Men nu när jag har värdena så är de rätt intressanta att följa. Sover mycket mindre än jag trodde jag gjorde t ex. Vilopulsen under sömnen är ett bra tecken på hur bra form jag är i. Blir tydliga uppåtkurvor när kroppen får sig en släng av föreskole-virus också. Men som sagt, för den gemene så är det ointressant helt klart.
  Jag tränar ofta men inte på elit nivå, då skulle jag rekommendera Fenix 3 HR eller Fenix 5 klockorna.

 • Peter Söderström

  Har en Huawei Watch som jag använder dagligen. men bara på grund av att min Pebble strular.

 • LigerLT

  Det ska mer till än vad en Samsung gear 3 klarar innan en smart klocka ersätter min Victorinox på armen.

  Krav 1 – 1 V batteritid
  Krav 2 – Inte hela vägen framme när det gäller stil ännu.

  1-2 år till så kanske det är intressant.

  Intressantast just nu nog smart ringarna.

  Får dom det att lira fint – Busskort/passerkort på en ring och ett visit kort på en annan & jag är såld!

 • Mar

  Apple watch för bara 1990 kronor på cdon just nu. Mycket suktad att köpa en sån. Men vet med handen på hjärtat att den skulle möta samma öde som min mii bad, att det inte skulle användas.

  Batteritiden måste bli bättre bland annat. Sen nappar jag nog.

 • LigerLT

  Där blev iaf jag övertalad till att jag förmodligen aldrig kommer köpa en smartwatch iaf dom kommande 2 åren.
  Äggkokare & popcorn maskin – 2 saker som tar plats i köket och måste dras fram och därför ligger i skåpet hela tiden.

 • Björn W

  Ja hade 360 gen1 förut. Upplevde ungefär samma sak. Bytte till gen2 när den gick sönder. Den klara sig 3-4 dygn utan laddning vilket är ett lyft. Plus att gen1 var så fruktansvärt seg. Gen2 är mycket bättre. Ska bli kul o se om android wear 2 lever upp till hypen

 • Sillstrypare

  Precis. Något sådant vore nice
  Fast galet tjock klocka…

 • Sillstrypare

  Mbw-150 var väl någon slags föregångare till smartklockan
  Tänkte ner som Mr go länkade till

 • kevlange

  Tur att man inte vet om alla onödiga saker man inte kan vara utan :)

 • NorthBear

  Jag erkänner mig som nörd på flera sätt och det gäller även klockor. Jag föredrar elektronikfria klockor från Schweiz :)

 • pacman_42

  Jag har alltid tagit av mig klockorna på natten, så för mig är inte batteritiden något problem. Har till och med haft med den i skogen, ficka ladda från batteripack, men det hade jag ju ändå med för att klara telefonen så det var ju ingen issue heller…

 • Mint

  Jag skulle tänka mig att köpa en om den ersatte min vanliga klocka fullt ut och samtidigt erbjöd mervärde. Det är långt ditt.

 • Lena

  Precis.

 • Zlatko Schneberger

  Jag tycker att min är lika snygg som en vanlig klocka om inte snyggare så alla andra finesser är bara bonus. Det är LG Watch Urbane 2

 • Sillstrypare

  Intressant att se att faktiskt över hälften har en smartwatch.
  Som någon skrev så skulle det vara intressant att veta hur många av de som faktiskt använder den dagligen

 • Stormense

  Fitbit Blaze och hade innan Microsoft Band. Bästa är ju sms och email notifikationer. Sedan att man har en träningsklocka på köpet är bonus.

  Jag tror att framtiden ligger i smarta klockor när du helt kan byta ut dem mot din mobil. Kunde folk gå från datorskärmar/Laptop/surfplattor till mobiler så kanske folk också är villiga att gå från mobil till handleds-burna med dess lilla skärm. Men då får smartklockor utvecklas och anpassas till det och vi är på väg med utvecklingen av röststyrd AI.

 • Stormense

  Efter att haft den ett tag menar du? Som med Wii :)

 • GrinigGammalGubbe

  Det är för få sensorer i klockorna.

  Borde ta kroppstemp, puls, blodsocker, syreupptagningförmåga, ljusmätning, ljudmätning, luftvärden (CO samt NO2) lufttryck, magnetfält, radioaktivtet.

  Och batteriet ska hålla i 10 dagar vid full användning.

 • gadgety

  Ja, det visade sig att panelen inte tålde fukthalten i vanlig luft. Därför var det en viss tid efter produktionsdatum som de gick sönder.

 • Zlatko Schneberger

  Så du menar att på vanliga klockor kan du välja utseenden ?? Om du inte visste det så kan du välja på smartisar utseenden hur många som helst bara att välja i Android appen ..undrar om du kan göra det på vanliga klockor :-)

 • Zlatko Schneberger

  Varför,om jag vill byta min gamla armbandsur och köpa nåt nytt varför inte då köpa en smartklocka …priserna är ungefär detsamma men mycket bättre med smartklocka

 • Mint

  Därför att jag inte har lust att ladda min klocka dagligen.

 • Zlatko Schneberger

  Brukar hålla flera dagar..håller längre en mobilen ..fast ser inget problem att ladda upp

 • Zlatko Schneberger

  Självklart..dom gör inget annat än att vissa tider..stoppa in dom funktioner som finns i smartwatch då får jag se hur många gånger får du bytta batteri i dom och det är inte billigt och bekvämt..alla klockmakare kan inte göra det

 • Zlatko Schneberger

  Fast frågan är om din vanliga klockan kan ersätta smartwatch ,och det tror jag inte att den kan..

 • Mint

  Smartklockan behöver inte ersättas eftersom den aldrig behövts. Allt finns i mycket bättre version i smartmobilen.

 • Zlatko Schneberger

  Det behöver du inte göra det,min håller flera dagar och ännu längre om jag stänger den på natten..då sover jag i alla fall

 • Zlatko Schneberger

  Jag använder den dagligen ..det är ju vanlig klocka i vanliga fall ,

 • Mint

  Wow.. flera dager!? Hoho.. kom igen när den håller flera år.

 • Zlatko Schneberger

  Men om jag vill byta min vanliga klocka till nåt nytt ,varför inte köpa smartklocka då..priset är ungefär detsamma ..och jag vill inte titta på tiden i mobilen …mycket mera krångligare än att titta på klockan som sitter på handleden ..så jag fattar inte problemet ,bär inte ungdomar längre armbandsur ??

 • Mint

  Därför att batteritiden på smartklockor suger hårt. 56% av befolkningen bär inte armbandsur.

 • Zlatko Schneberger

  Inte äns batteri klockorna håller i flera år och då visar dom bara tiden och vanliga klockor kan du inte ladda upp utan det är bara att gå till klock mackare och byta batteri om dom kan, det är inte säkert

 • Mint

  Jag bytte batteri på Kjell och Company igår, 30:-.. jodå, batteriet höll i dryga två år.

 • John F. A.

  Har en ”gammal” Sony Smartwatch 2, hade använt den dagligen fortfarande om det inte var för att det var konstigheter med den som att den ibland kopplar från och till konstant så jag måste stänga av den. Gillar att den också har 3-4 dagars batteritid om inte mer vill jag minnas.

 • John F. A.

  Känner din frustration hela vägen genom skärmen hit… Boka en spa-weekend med frugan och dumpa ungarna hos farmor o farfar, sen kom hem och köp en smartwatch tycker jag!

 • Zlatko Schneberger

  På min guld klocka kan dom inte byta, det är bara visa klock mackare som kan och då kostar det cirka 150 spänn, så jag är ganska nöjd med min LG Urbane, både vatten och damm tätt och batteriet håller i alla fall för mig

 • Mint

  Därför är det viktigt att köpa rätt klocka. Köp inte en guldklocka med krånglig öppning.

  Min 179:- klocka ifrån Kjell och Company är damm- och vattentät den med och batteribytet kostar 30:- inklusive batteri.

 • Vispen74

  Så grymt nöjd med Huawei watch med wear 2.0. Dels att skärmen alltid är på för att slippa att vicka på handleden för att se vad klockan är, och Wear 2.0 som är mycket lättare att använda och mer genomtänkt. Topp!

 • Vispen74

  Nä, man ska nog vara en äkta nerd för att uppskatta den, jag har min alltid.

 • Happyface

  Är sugen på Samsung Gear 3 frontier, vill ha en klockan som ser mer ut som en äkta och med tanke på att den alltid har ”klockan” framme och är faktiskt snygg så är det nog den man kommer köpa om och när är en annan fråga dock.

 • Boss

  Nej. Räcker med en telefon man får ladda hela tiden.

 • Kalle Skalle

  Har också kört 360 gen1. Använde den några månader och gillade en hel del men sedan glömdes den ändå bort. Batteritiden var ett stort problem.

  Jag kommer att ge Android Wear 2 en chans. Hade hoppats på LG Sport men batteritiden verkar för dålig. Ladda varje natt är egentligen inga problem men jag måste klara en hel dag med god marginal. Enligt The Verge verkar det knappt funka.

 • Fredrik

  Vad är det som inte fungerar bra som träningsklocka? Funderar själv på just en träningsklocka och andra här nämner att den fungerar bra?

 • Erik

  Det kanske är jag som fått ett måndagsex, men jag upplever att GPS:en är väldigt opålitlig. Har provat med massa olika appar. Ibland fungerar den bra, men ibland verkar den tappa positionen helt. Någon gång sprang jag en runda som jag vet är ca 6 km men klockan visade 3 km. Då blir den ju tämligen meningslös… vet inte om detta är ett allmänt problem eller bara med min, går säkert att googla på :-)

 • Fredrik

  Tack för utförligt svar, nu blir det en vända på Google.

 • Med en smartklocka kan den i många fall få ligga kvar i fickan. Som nu när det är kall vinter och mobilen är väl inbäddad under lager på lager. Vill jag se vem som ringer eller bara byta låt när jag sitter med bluetoothlurar (varje dag till och från jobbet) så kan mobilen ligga kvar i innerfickan.

 • Micke

  Absolut, om man vill. Men jag vill inte. Jag har några ”småroliga” appar också faktiskt men det är bara en ren bonus.

 • Sillstrypare

  Ringar? Jag blir nyfiken. Vad är det?

 • Mikael Petersson

  Har en Pebble med färgskärm och metallboett som jag är riktigt nöjd med. Visst, det är ju knappast den mest nödvändiga prylen här i världen, men batteritiden är mer än godkänd för att vara smartklocka, och det är riktigt bekvämt att kunna läsa meddelanden och kanske skicka nåt förifyllt snabbsvar, byta låt i Spotify och liknande utan att behöva plocka upp mobilen ur fickan!

  Synd bara att det sket sig för Pebble. Den som lever får se om Fitbit får ur sig nåt vettigt av det hela…

 • DalaRille

  Nu var det nog själva klockan han menade, inte bara urtavlan…

 • DalaRille

  Googlade på Vivoactive, och du har rätt, det är d e f i n i t i v t inte den snyggaste :D

 • Zlatko Schneberger

  Onödiga ???Inte kan man kalla en klocka onödiga ,har trott att alla bär en klocka på armen …så om den är smart eller ”vanlig”vad har det för betydelse …det funkar vilket som

 • kevlange

  Hur många använder armbandsklocka nu förtiden?
  Jag skrotade min när mobiltelefonerna fick tidvisning, är säkert 20 år sedan.

 • Zlatko Schneberger

  Vi äldre använder armbands klockor och faktisk många yngre..har aldrig set att nån har mobilen fastbunden vid handleden …

 • kevlange

  Det kanske du har rätt i, min 76 årige far använder klocka, men vet inte om jag sett några ungdomar med armbandsur?

 • Dennis Jacobsson

  Köpt i USA och Samsung godkänner inte reparation av saker köpte utanför EU. Yaay.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Senior fullstack-utvecklare till Spark Vision Publicerad 10 Dec 2017
Senior fullstack-utvecklare till Spark Vision Publicerad 10 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 10 Dec 2017
Serviceinriktad IT-Support Publicerad 09 Dec 2017
Junior frontendutvecklare sökes till expanderande SoftOne Group Publicerad 07 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Så här ser Sonys slimmade 18:9-mobiler ut enligt löst rykte
 2. Telia och Google lanserar RCS i form av SMS+
 3. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?
 4. Hur mycket lagringsutrymme behöver du i en smartphone?
 5. Xiaomi lanserar Redmi 5 och Redmi 5 Plus med 18:9-skärmar
 6. Qualcomm tillkännager Snapdragon 845 – alla detaljer släpps senare idag

Mest läst

 1. Telia och Google lanserar RCS i form av SMS+
 2. IKEA inleder samarbete med Sonos – ny produktserie med fokus på ljud under 2019
 3. HMD och OnePlus förklarar varför de inte ger telefoner Treble
 4. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?
 5. OnePlus 5T Star Wars Edition kommer till Sverige 14 december
 6. Så här ser Sonys slimmade 18:9-mobiler ut enligt löst rykte

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Hur mycket lagringsutrymme behöver du i en smartphone?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons