Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Hiroshi Lockheimer: Android och Chrome OS kommer inte slås ihop

Postat:
12:38 - 2016-12-13
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
I flera år har det spekulerats kring en eventuell sammanslagning av Android och Chrome OS. I en podcast säger nu Googles Hiroshi Lockheimer att en ren sammanslagning inte kommer att ske, då båda plattformarna är framgångsrika på egna meriter.
Däremot berättar Lockheimer att Google vill att de två systemen ska gynnas av varandra. Senaste exemplet på det är att Chromebooks (med vissa undantag) nu kan köra Androidappar och har tillgång till Play Store. Android Nougat erbjuder vidare samma typ av sömlösa uppdateringar som Chrome OS.

Tidigare i höst förekom rykten om ”Andromeda” – ett nytt system som sades vara en typ av hybrid mellan Android och Chrome OS. Lockheimers uttalanden utesluter inte den teorin då han talar om en ”korspollination” mellan plattformarna. Däremot kommer de två systemen inte bli ett utan fortsätta vara separata, enligt Lockheimer.

 • Rikard Jerner

  det är så härligt med android man kan verkligen lita på fullt ut att det kommer vara som ett sönderskjutet utedass konstant med oklarhet till oklarhet ;)

 • Magnus Thornberg

  Jag har ägt en Chromebook i ca 3 år och är Chrome OS dött? Det har då inte hänt någonting sista året när det gäller finesser. Det skulle vara möjligheten att köra Android appar då. Men det stödjer inte min.
  Min Chromebook fungerar lika bra idag som när jag köpte den. Säg den PC som gör det?

 • Jerker

  Jag har en miniräknare från -73 som fungerar precis lika bra nu som då

 • Mint

  Min PC fungerar bättre idag, Windows 10 har fått en lång rad förbättringar.

 • Erik Svanborg

  Vad menar du inte hänt någonting? ChromeOS uppdateras ju hela tiden, menar du att den inte fått några nya funktioner? Är det något specifikt du saknar? Jag saknar ingenting, tycker det är klockrent som det är :-)

 • Necko89

  Min känsla är att Google inte riktigt har koll på vad de vill. De lägger ner, återupptar och byter ut alla möjliga produkter och tjänster.

 • Esquire

  Det var ju det han skrev. Chrome har utvecklats lika lite som din miniräknare från 73, och de båda funkar lika bra som bättre de köptes. Min granne har en Volvo Amazon, den funkar lika bra som när den köptes…… . Intressant eller hur.

 • Daniel Malmgren

  Mmmm… Lite som en soppa med för många kockar. Man undrar om de har någon övergripande strategi över huvud taget…

 • Jag menar att hybrid och korspollinering är helt olika tänkesätt och utesluter varandra.

Aktuellt

Project Treble i Oreo är stort för Android och uppdateringar.

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

7.9

Minitest av Nokia 6

9.2

Test av HTC U11

8.5

Test av Sony Xperia XZ Premium

7.3

Minitest av Xiaomi Mi Pad 3

8.4

Test av OnePlus 5

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS