Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

HTC Desire HD blir utan Ice Cream Sandwich

Postat:
09:58 - 2012-07-21
Skribent:
Lars A
Kommentarer:

HTC Desire HD
Den senaste veckan har det varit flera turer kring den utlovade Ice Cream Sandwich-uppdateringen för HTC Desire HD. Först sa kanadensiska operatören Telus att de inte skulle uppdatera enheten till Android 4.0, men vi visste inte om det var specifikt för Telus eller gällde Desire HD överlag.

När HTC frågades svarade tillverkaren att de skulle undersöka ifall Desire HD kan köra Ice Cream Sandwich på ett tillfredsställande vis. Nu har HTC tyvärr till sist meddelat att den gamle trotjänaren från 2010 inte kommer få ICS på officiella vägar:

”After extensive testing, HTC has determined that the current version of HTC Sense with Android provides customers with the best experience on the HTC Desire HD.  When we consider new versions of software, we weigh a number of factors, but ultimately the customer experience on the product is the deciding factor. We apologize for any confusion this change may have caused our customers.”

Det blir alltså ingen Ice Cream Sandwich från HTC. De som definitivt vill köra de senaste androidversionerna på enheten får istället förlita sig på ROM:ar och Androids utvecklarcommunity.

Tack till Jonas för tipset! Genom AC

Lägsta pris på HTC One X på Prisjakt just nu:
Lägsta pris på HTC One S på Prisjakt just nu:

 • hnk

  Undrar vad det är för tester de gör egentligen, kan ju inte påstå att telefonen brukar bli slöare med t.ex. olika CM versioner. De orkar väl inte lägga ner tid på att optimera Sense helt enkelt, weak är det och jag ångrar mindre och mindre att jag lämnat HTC

 • Johan Svärdh

  Det är ju en fet lögn då desire s ska få det ics, den har ju samma spec som desire hd ju!

  jag som alltid gillat htc…suck!

 • Fysme

  Det där med CM-versioner stämmer nog men med tanke på att HTC ska slänga på Sense(Som är riktigt tungt och drar mycket resurser) kan jag tänka mig att användarupplevelsen blir dålig. Dessa skal är inte bra.

 • Johan Svärdh

  Här kan ni skriva under och försöka påverka htc att ändra sig, det är en kille på xda som startat den.
  http://www.ipetitions.com/petition/give-us-ics/?m=0

 • Thomas

  Märkligt, är väl inte ens en vecka sen de bekräftade att DHD visst skulle få ICS.

 • v0ltaren

  htc gör det igen…

 •  desire s har mindre skärm och mer ram

 • Johan Svärdh

  Samma mängd ram enligt http://www.androidenheter.se
  Dessutom är Incredible S om man bortser från skärmen likadan som Desire HD. Våran DHD har dessutom mer lagringsutrymme än både Desire S och Incredible S.
  Dom har dock bättre batterier om det kan vara det som var avgörande. :D

 • Zudido

  Vem kan man förlita sig på? För en vecka sen sa TELUS att Desire HD skulle få ICS.. http://www.androidcentral.com/htc-says-desire-hd-still-getting-ics-refutes-reports-update-cancellation

  http://www.htc.com/www/help/android4faq/
  Och enligt HTC egna FAQ ”Android 4.0 Update Frequently Asked Questions
  We work hard to ensure each of our products has the optimal user
  experience and therefore some products will remain at their current
  version of Android. In general, devices with 512MB ROM or less will not
  be upgraded to Android 4.0. These devices include the HTC ChaCha, HTC
  Salsa, HTC Wildfire S, HTC Explorer, and others.

  HTC tablets, including the HTC Flyer, HTC EVO View 4G, and HTC
  Jetstream, will remain on their current Android version (Honeycomb).

  Upgrades are not the same thing as ongoing support. Devices not being
  upgraded to Android 4.0 will still get software improvements, security
  fixes, and technical support as needed.”

 • Om deras DHD inte klarar köra ICS på ett bra sätt, så kanske det är dags att banta ner och optimera sense ganska rejält? Det finns ingen anledning varför DHD inte skulle få det om deras nyare modeller med samma specs får det. Kolla bara på One C med sin 600mhz cpu… Stackars användarna, det blir som ännu en wildfire om inte värre.

 • Dkz

  Blir det inte en ICS uppdatering så blir min nästa telefon inte en HTC.

 • Kopbem37

  Htc kommer visst få ics kolla själv 
  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1668815 det är bara vissa operatörer som inte får 

 • Christiansandberg81

  Har gillat htc och har en desire hd, men nästa telefon blir nog en Samsung känns det som. Detta fick bägaren att rinna över.

 • Christoffer Holmgren

  Den är struken om du faktiskt hade läst länken han använde som källa. Och den blogposten var från mars, denna nyhet är nyare.

 • Christoffer Holmgren

  Den är struken.

 • Christoffer Holmgren

  Telefonen kommer inte att få uppdateringen oavsett hur mycket du skriver under på en värdelös lista. HTC har ju sagt att de värnar om användarvänligheten och bedömer att den blir lidande. Vill du ha ICS får du flasha det själv.

 • Gatsten

  Skojar du eller? De har gjort mer än vad som kan begäras för DHD… Lägg in en annan ROM eller köp en ny telefon. Sluta förvänta dig att ngt annat företag uppdaterar ens så långt. Samsung kommer inte heller att göra det.

 • Stennan

  DHD kör Sense 3.6 (?), deras nya 4.0 verkar vara mycket mer avskalad och använder mer av ICS. Den största fördelen med Sense var alla de extra funktioner/finesser, ICS kanske innehåller flera av dessa från start och då behöver HTC inte lägga till särskilt mycket ovanpå som slöar ner telefonen. Sensation som också kör 3.6 har en dual-core CPU så den borde klara att köra 3.6 ovanpå ICS. HTC kommer inte att låta befintliga kunder (med 3.6) få 4.0 eftersom det skulle bli en alltför stor förändring av användaruplevelsen.

 • Johan Svärdh

  Det är ju det som är grejen, dom skyller på användarvänligheten! Den har ju samma spec som tex desire S och Incredible S, och dom får ICS. Hade dom sagt att den är för gammal hade jag kanske gått med på det men när dom ljuger så blir man ju sne…!!!

 • Skriv på den här petitionen, vi behöver källkod från HTC för att få kamera och så vidare att funka helt (nu är det ihophackat och inte full funktionalitet): http://www.ipetitions.com/petition/give-us-ics/

 • Adam

  Hur orkar man sitta kvar med en gammal DHD idag? Har tagit mig igenom ett antal telefoner sedan dess, och nej det behöver inte vara så dyrt om man bara säljer i tid.

 • Martin Wallgren

   Gissar att de inte kommer med ICS till min lite äldre HTC Desire heller. Blir ingen mer HTC för min del, siktar på nästa iPhone som kommer ut istället.

 • Christiansandberg81

  Vi får väl se. Det är inte dax för byte riktigt än. HTC har ju flaggat för att de ska släppa några telefoner inom kort så vi får se vad de har att komma med. Just nu lutar det åt en Samsung galaxy s3 men det hinner hända mycket på någon månad. Har en Samsung galaxy s2 i jobbet och den är helt ok och har ice cream sandwich just nu vilket jag kommit att vänja mig vid.

 • keyhan

  Kan in förklara hur det kommer sig då att HTC Incredible S med exakt samma hårdvara kanske t.o.m lite sämre får ICS?

 • keyhan

  Ok det verkar som virtuos teamet kommer att släppa en fullt funkande DHD Sense 3.6 eller 4 snart. Kolla här https://mobile.twitter.com/#!/chrisch1974. Detta med 3.0 kernel och ICS. Misstänker att De som ligger bakom Jelly Beans Porteringen kommer att använda sig av samma kernel, HTC har inte släppt nån jb än så den beta rom som är ute bygger på cyanogenmod 10.

  Med tanke på att DHD var inte ens 1 år gammal när ICS släpptes så är detta bedrövligt. Min nästa mobil blir en Nexus.

 • Mangethegamer

  Sånt jävla bullshit.

  Kör ICS just nu på min mobil och den har aldrig varit mjukare, och så laggfri.

 • Varazir

  Då blir det kanske en custom rom ändå hoppas JB kommer till DHD, känns som ett bättre val om jag fattar det rätt. Att JB är vad ICS borde ha varit. 

 • och samtidigt kan dom inte släppa en uppdatering som tar bort sense. Man måste komma ihåg att majoriteten inte bryr sig om ics, däremot bryr dom sig om hela telefonen plötsligt ser och fungerar annolunda mot vad dom är van med. Många köper trots allt telefonen för just sense. 
  Däremot kan jag hålla med om att det bara är dåliga svepsjäl, dom behöver inte lägga på sense 3.6 utan om dom går direkt på 4’an så klarar DHD köra ics utan problem. Sense 3.5/3.6 är extremt bloatad och går knappt o köra på en evo 3d med dualcore 1.2 o 1gb ram.

 • Värdelöst skitsnack från HTC! Att gå ut och först lova ICS och sen ångra sig är inte snyggt. Inte heller jag kommer att välja en HTC nästa inköp.

 • Udn

  Det var ju synd.
  1. HTC tillverkar mobiler med begränsad kvalitet
  2. HTC tillverkar mobiler som saknar viktiga funktioner

  HTC skjuter sig själv i foten, Kanske Jelly Bean blir nästa Android version för mig men någon mer HTC blir det inte…

 • mejlforskit

  Tror knappast att du kör sense på den.

 • mejlforskit

  Kanske är samma sak där. Uppdateringen har väl inte kommit än?

 • mejlforskit

  Du får lägga till ett antal tusen för varje telefonbyte. Så nog är det pengar allt.

 • mejlforskit

  Lycka till!

 • mejlforskit

  Vadå orkar? Det verkar vara så här som inser hur näringslivet fungerar. Ingenting handlar om ork. HTC har gjort bedömningen att de inte tjänar pengar på att uppdatera DHD och jag tror att de har rätt.

 • Stefan

  Jaha då var det här min sista HTC. Sense tänker jag aldrig använda igen.
  Ska jag lägga dyra pengar igen så blir det nexus. Lägga flera tusen på nåt som inte blir uppdaterat. Nej tack.

 • Både Desire S och Desire HD har en skärmupplösning på 480×800 och 768 MB RAM. Ljuger du medvetet eller gissar du bara?

 • Walter Iego

  Det var en trist nyhet, har väntat på detta i flera månader.

 • minor9

  Gammal och gammal, allt handlar väl om att prioritera och väga kostnader mot nytta/nöje. Sen vet jag inte riktigt vad som har ändrats så drastiskt/tillkommit efter DHD som är värt att ödsla pengar på? Kör man in en nyare ROM flyter det på utan några som helst anmärkningar, imo.

 • Diskus1

  DHD har CPU med samma prestanda som Xperia Arc, men medan Arc har ICS med 512M RAM så har DHD 768M RAM och borde göra allt bättre. Jag tror inte alls det är hårdvaran som begränsar DHD, inte med 768M! Dåligt, HTC.

 • keyhan

  Jag kör sense med ics, fast det är en custom rom och kameran funkar ej för att htc har inte släppt drivisar för ics.

 • keyhan

  Jo det släpptes för några veckor sen tror swedroid släppte nyheten också om det.

 • Erique

  Det är ju en fråga om långsiktighet eller kortsiktig vinst. Visst kan man få några att handla ny HTC-telefon när man väljer att inte uppdatera mjukvaran längre, men man kommer också göra en stor skara användare besvikna och mindre benägna att handla från HTC i framtiden.

  Om användarna känner att de kan lita på företaget som de köper telefonen från, att de inte ska bli övergivna efter något år eller två, så kommer man bygga en mycket mer trogen användarbas och få ett bra rykte, vilket kan betala sig på sikt.

  Problemet är ju att det här handlar om företag som i grunden är hårdvaruföretag och som inte förstår mjukvara speciellt bra. De tar bara vad Google ger dem och anstränger sig lite för att lägga på ett skal på det för att differentiera telefonen. Sen är det klart enligt dem. Uppdatera? Ja, om det finns buggar så. Annars… orka.

  Apple och Google tjänar ju pengar genom mjukvaran, och har därmed ett incitament att bry sig om den, men hårdvarutillverkare som HTC har inte lagt ner några resurser på att bygga upp en tjänsteverksamhet runt sin produkt, så efter att de har sålt den ser de det bara som en kostnad att tillhandahålla uppdateringar (det kortsiktiga perspektivet igen).

 • jon söderqvist

  Jag kommer då fortsätta kräva att telefonen uppdateras lika länge som Windows på en dator, dvs så länge man själv väljer att uppdatera. Allt annat ser jag som dåligt.

  Men till de som har en Desire HD så rekommenderar jag att testa någon lämplig custom rom. 4.0.3 fungerar minst lika bra som 2.3.7 gjorde på min Nexus One förutsatt att man kan leva utan HTC Sense.

 • Wspower

  Just därför jag gick ifrån htc desire till Samsung S III, tycker de alltid snålat med uppdateringar, så detta var en liten bekräftelse på det för min del…

  Tycker synd om er DHD-ägare, kommer inte köpa htc igen

 • Robin

  Hade jag varit HTC hade inte jag heller uppdaterat fler telefoner till ics utan istället snabbat på med att göra JB till så många som möjligt, tex DHD

 • Me

   Trodde att det gällde intern minne men, Arc har 320MB medan HDH har 1536MB!!! Varför inte uppdatera HDH Htc?!

 • Mem

  Att jämföra med Windows är som att säga att man kräver att Microsoft ska uppdatera Windows XP till Windows 7. Den typen av uppdatering har Microsoft aldrig bjudit på så det är nog svårt att mena att HTC under alla omständigheter ska bjuda på ICS.

 • bobkitten

  De flesta som uppdaterar bortom vad som rekommenderas tar bort funktioner från sina egna UI för att klara det ofta, och Htc är ju ganska tunga custombyggen så det var kanske inte så konstigt att de valde bort ICS istället för att stympa Sense.

 • wtf

  läste denna nyhet och förstår inte riktigt vad htc håller på med så istället rootade jag mobilen la in ics. Finns redan jb roms som är någorlunda stabila, men man ska nog vänta lite till. Hur som helst är det sista gången jag köper från htc 

 • datoriserad

  Jag tycker verkligen synd om er DHD ägare, jag kände mig försmådd när det var klart att min SGS inte skulle få ICS.
  SGS har 512mb och ICS är minneskrävande, så jag kan förstå att det krävs rejält med optimering för att få 512mb att ge en bättre upplevelse med ICS.
  DHD har ju dock 768mb läste jag här i tråden och då kan man ju verkligen inte skylla på det?
  Framförallt så hade HTC utlovat en uppgradering och bara det hade fått mig att ragea som en galning, nej fyfan efter detta blir det nog ALDRIG HTC för min del, riktigt riktigt riktigt ILLA

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemförvaltare/IT-support Publicerad 17 Dec 2017
Lösningsarkitekt Publicerad 17 Dec 2017
Junior systemutvecklare med databasintresse Publicerad 17 Dec 2017
Scrum Master for Sales IT Publicerad 17 Dec 2017
Software Developer Publicerad 17 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 4. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp
 5. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 6. Sensorn MediaTek Sensio mäter din hälsa, är avsedd för smartphones

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Vi kikar på OnePlus 5T Star Wars Limited Edition – kan beställas idag

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons