Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

HTC Desire HD klättrar raskt på Prisjakt [Raketkarriär]

Postat:
04:07 - 2010-09-28
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

HTC:s kommande flaggskepp i androidfamiljen, Desire HD, ser redan nu ut att vara på väg mot en succé. Telefonen har på mindre än en vecka gått från att inte ens registrera ett utslag i vår topplista över de mest populära androidtelefonerna här till höger till att nu ligga på fjärde plats, endast slagen av X10 mini pro, HTC Wildfire och HTC Desire. Vi har inte sett en lika snabbt klättrande androidtelefon sedan… just det, HTC Desire.

Vi gissar att Desire HD inom kort kommer att vara uppe och slåss om förstaplatsen och kanske kan den till och med peta ner sitt äldre syskon från tronen, där Desire har suttit säkert i över fem månader i sträck. Även Desire Z, nu på plats 10, har snabbt ökat i popularitet, men har inte kunnat matcha Desire HD. Är HTC Desire HD den mest intressanta telefonen just nu? Dela med dig av dina åsikter i kommentarerna.

Edit: I samma ögonblick som artikeln publicerades så gick Desire HD förbi Sony Ericsson X10 mini pro och därmed upp på tredjeplatsen.
 

Källa: Vår prisjaktbanner här till höger.

 • Anonym

  ”Mitt i natten”-nyheter uppskattas enormt av oss nattarbetare som håller igång Svedala medans ni andra skapar zzz…
  …bra jobbat Manny.

 • En gång nattmänniska, alltid nattmänniska :)

 • Niklas

  Någon som vet om TRE kommer få in den i deras sortiment???

 • Kalle

  Hur beräknas populäriteten på Prisjakt?

 • Oskar

  Ligger fan på tredje plats nu det tar nog bara någon dag till innan den är etta :)

 • Kvillen

  mest intressanta* ska det väl ändå vara?

  Eller så behöver jag mitt kaffe…

  mvh

 • Det stora frågetecknet är ju dock om den kommer att säljas hos Telia så man kan få ordentlig teckning och hyffsade priser!? :P
  Har suttit som fasklistrad här på swedroid de senaste tre veckorna för att försöka få reda på mer o mer om telefonen vilket jag aldrig gjort för någon annan telefon som intresserat mig. Det måste ju betyda att Desire HD är mer intressant än någon tidigare utkommen telefon? (Inte ens suttit såhär när det gällt iPhone så)

 • Klart den är, Desire HD verkar vara exakt det jag väntat på sen Desire kom ut. Då kunde jag inte motivera att byta ut min Hero eftersom jag upplevde skillnaden som för liten. Det kan jag nu. *längtar*

 • @Kalle
  Skulle tro att det har o göra med antalet sökningar+klick eller liknande iom att de inte kan räkna köpta produkter.

 • @ Patrick

  Helt rätt!

  //Jonas Bonde,
  Grundare Prisjakt.

 • Oskar

  Enda nackdelen är att telefonen har touchknappar. Har ännu inte sett en android-lur där det fungerat tillfredställande. Lätt hänt att man kommer åt dom när man sysslar med annat och minst av allt vill hoppa tillbaka till home. Fast det kanske bara är jag som är klantig :) Annars bara plus.

 • dexter

  @ Oskar
  Inte bara du som är klantig… Tyvärr.

 • Patric Falinder

  @ Oskar
  Jag tycker det är helt underbbart med touch-knappar. Fungerar klockrent på min Nexus One, tycker bara det ser riktigt fult ut med riktiga knappar som på vanliga Desire.
  Det har kanske hänt att jag har råkat trycka på home eller back av misstag i början någon gång, men jag tycker inte man råkar komma åt dom annars.

 • Anonym

  Det tråkiga med att den blir så populär är att det kommer bli som med vanliga Desire – Ett jäkla gnäll om när nästa Androidversion kommer och hur fruktansvärt dåliga HTC är på att uppdatera, och att det aldrig någonsin mer blir en HTC. Före nästa slagskepp från HTC vill säga ;-)

  Sjysst lur tycker jag, men tyvärr lite för stor för mig.

 • Zippert

  Så kommer frågan om man skall förhandsbeställa så man är ”garanterad” att hinna få den innan den blir slutsåld (på grund av popularitet eller komponentbrist) eller om man skall dämpa sig lite och hinna få lite objektiva rescensioner innan…vilka jobbiga beslut/i-landsproblem…

 • Mo

  Usch nu verkar det som prel. datum för telefonen har skjutits upp på de få butikerna som har det…hur ska man orka vänta? Någon som vet vilken butik som brukar få in många telefoner? Själv har jag beställt från DustinHome…

 • Robert

  Oskar :Enda nackdelen är att telefonen har touchknappar. Har ännu inte sett en android-lur där det fungerat tillfredställande. Lätt hänt att man kommer åt dom när man sysslar med annat och minst av allt vill hoppa tillbaka till home. Fast det kanske bara är jag som är klantig :) Annars bara plus. Rapportera inlägg

  Första veckan var det så med min N1, men efter det har det inte varit något problem. Tycker faktiskt det är riktigt fult med ”riktiga” knappar, och kommer troligtvis aldrig köpa någon sånn telefon igen.

 • Borren

  vi får väl hoppas att desire går ner i pris nudå

 • Kobi

  Onekligen en raket uppåt i listan. Jag har dock inte kunnat hitta mycket om hur Desire HD presterar gentemot en vanlig Desire. Är den starkare eller är de samma delar i grund och botten?

 • Anonym

  Dustinhome har 150 bokningar och vet ej när den kommer. Kan mycket väl bli försenat och bara för man bokar är man heller inte garanterad då HTC, precis som med vanliga Desire inte kan säga hur många telefoner butiken får.
  Om ni inte redan bokat skulle JAG nog vänta..annars riskerar kan att fastna i en seg kö..
  Personligen tror jag att hd ersatts rätt snabbt av något med 4g och 3.0

 • mortuus

  htc är bäst, helt sjukt alltså , en telefon som inte en är släppt är redan på tredje plats, imponerande. Samsung, SE kan ju slänga sig nånstans, lär er göra vettiga telefoner så blir dom i toppen innan dom ens har släppts.

 • Anonym :Dustinhome har 150 bokningar och vet ej när den kommer. Kan mycket väl bli försenat och bara för man bokar är man heller inte garanterad då HTC, precis som med vanliga Desire inte kan säga hur många telefoner butiken får.Om ni inte redan bokat skulle JAG nog vänta..annars riskerar kan att fastna i en seg kö..Personligen tror jag att hd ersatts rätt snabbt av något med 4g och 3.0
  Rapportera inlägg

  Det verkar enligt vad jag läst mig till som att 3.0 kommer att hamna på Desire HD också (om än lite fördröjt såklart). 4G däremot vore ju faktiskt riktigt nice att få. Men det kommer nog inte att släppas ut telefoner med det förrens om ungefär ett år plus att 4G är så illa utbyggt. Men om 3 år ska jag minsann sitta o surfa snabbare än aset med min mobil ;)

 • Mockfrog

  Angående knapparna tycker jag det är mer optimalt med tre knappar. Då får man lite mer utrymme mellan dem (lättare att trycka på dem utan att titta vad man gör) och sökknappen är, utifrån min användning plus de jag talat med om det, inte lika flitigt använd som de andra och kan därmed med fördel ligga som ett långt tryck på en annan knapp.

  Det kan dock bli mindre problem med touch-knapparna på denna då SGS ligger på gränsen för vad som fungerar bra att använda med en hand och DHD är både bredare och djupare, vilket nog gör att enhandsgreppet bara fungerar för de med stora händer. Det är ju också enhandsgreppet som gör att man lättast kommer åt touchknappar av misstag.

 • Ergoforcen

  Smolket i bägaren är nog mest att HTC gått ut med att dom inte har någon möjlighet att möta den stora efterfrågan som finns för Desire HD. Har man inte bokat redan kan det nog vara omöjligt att få ett ex i första sändningen,dock har jag noterat att det fortfarande finns ex att beställa till 2’a (30/10)

 • Troccs

  Jag e sjukt sugen o kommer nog köpa den dirr.. men e det bara jkag som e lite orolig för batteriet? känns lite klent :/

 • Ergoforcen

  finns altid källor att ladda från

 • Troccs

  det va ju inte riktigt så jag menade, e många ställen som man inte kan ladda mobilen på…

 • @ Kobi
  Desire HD är kraftfullare än Desire.

  Huvudprocessorn är på 1 GHz på båda, men i Desire HD bygger den på 45nm-teknik kontra 65nm i Desire. Detta betyder att den är strömsnålare och sannolikt även aningen snabbare.

  Grafikprocessorn är drygt fyra gånger snabbare i Desire HD.

  RAM-mängden har ökats från 576 till 768 MB.

  Kameran har 8 megapixlar jämfört med ”gamla” Desires 5.

 • Mockfrog

  Är det förresten helt bekräftat att Desire HD endast kommer ha et 1230 mAh-batteri? Det låter otroligt klent för en enhet med så stor skärm.

 • Anonym

  Desire HD ser riktigt lovande ut, men det känns inte som om det är värt att pensionera min gamla Desire redan.

 • Kadaver

  Inte så konstigt. Jag har sagt att jag inte kommer betala mer än 500 kr för en mobil förrän det kommer någon som kan spela upp hd material trådlöst. Nu återstår bara galet med utrymme innan jag är helt nöjd. Men för att vara en allmänt kritisk person till dyra saker ”ala blingbling”, så börjar till och med jag bli imponerad över att det äntligen börjar hända något.

 • @ Mockfrog
  Ja, det är bekräftat. Betänk dock att S-LCD drar mindre ström än LCD (att jämföra med AMOLED är svårt, då strömförbrukningen på dessa handlar om HUR man avänder skärmen), samt att 45nm drar mindre stöm än 65nm. Det är således ingen som vet hur långt 1230 mAh räcker ännu. Vi får vänta tills dess att vi har sett riktiga test innan vi kan dra några slutsatser.

 • Ergoforcen

  Troccs :det va ju inte riktigt så jag menade, e många ställen som man inte kan ladda mobilen på…
  Rapportera inlägg

  I dagens samhälle finner jag det svårt att hitta ställen som inte har 230v eller 12v. Men i nödfall kan man ju alltid ha ett extra batteri med sig

 • @ Ergoforcen
  Besväret för min del skulle vara att släpa med mig en laddkabel överallt. Ett extrabatteri som tar mycket mindre plats vore som du nämner ett bättre alternativ, iaf för mig.

 • Det finns en viss tröghet i uträkningarna av vilka produkter som är populärast på Prisjakt genom att topplistan baseras på vår trafik under en tid som sträcker sig en bit tillbaka. Tittar vi bara på den här veckan hittills är Desire HD redan nu dubbelt så populär på Prisjakt som den vanliga Desiren.

 • @ Franz på Prisjakt
  Intressant. Hur är det med populariteten (just nu) på Desire HD jämfört med hela produktsortimentet som Prisjakt indexerar?

 • tom

  Vill bara säga att jag var skeptisk till att inte ha fysiska tangenter när jag köpte min Nexus One. Men jag har helt ändrat mig på den punkten och ser det numera som en fördel med touchknappar och något jag absolut vill att min nästa mobil har. Oftast klickar du runt i en applikation och vill du t ex gå bakåt i en webapplikation så kör du på helt sömnlöst istället för att plötsligt behöva trycka hårdare på en tangent som svarar helt annorlunda.

 • @ manny
  Tittar man ”just nu” får man ju en bild som förändras väldigt mycket. Om t.ex. en butik sänker priset på en populär produkt kan det gå iväg väldigt många prisbevakningsmail vilket kan locka en ganska stor trafik tillfälligt. Om jag bara tar med 28:e september till och med kl 23 så har Desire HD en dryg procent av Prisjakts trafik. Det kanske inte låter så mycket men det är i konkurrens med flera hundratusen produkter.

 • TazZy

  Frågan är ju om man ska förboka nu på någon hemsida och hoppas på att man är bland de få som redan hunnit gjort det på just den sidan och få den till releasen (vilket känns för bra för att vara sant), eller om man ska vänta tills den släppts och se vilka sidor som fortfarande har den i lager?

  Vill ha den asap :<

 • Anonym

  Ingen lampa i Desire HD? Står att Desire har men inte HD. Glowing Pear är ju enda funktionen jag älskar på min Galaxy! Mobilen som ficklampa ftw…

  I övrigt verkar detta jävligt intressant.

 • Hasse

  @ Anonym
  Desire HD har dubbla LED-blixtar till kameran. Dessa kan säkerligen användas som ficklampa med rätt app installerad.

 • Anonym

  Jag skulle jättegärna vilja ha den (utifrån specarna) men jag fick redan se den när jag var i USA under helgen och jag måste ändå säga att den är GIGANTISKT. Nästan så min iPad får komplex….

 • christian

  @Niklas
  Den ska komma in har de lovat mig.

  @Anonym
  Den finns inte i USA din ljugpotta.

 • Anonym

  @ christian
  Desire HD må inte säljas där, men HTC Evo som är i princip samma telefon. Hursomhelst, var snubben var ifrån som satt bredvid mig på flygplatsen vet jag inte. Att det var en Desire HD som han lekte med rådar däremot ingen tvivel om.

 • Emk

  Tja ä de nån som vet när den släpps på 3?

 • tomas

  Anonym :Jag skulle jättegärna vilja ha den (utifrån specarna) men jag fick redan se den när jag var i USA under helgen och jag måste ändå säga att den är GIGANTISKT. Nästan så min iPad får komplex…. Rapportera inlägg

  haha, underbart

 • tomas

  Emk :Tja ä de nån som vet när den släpps på 3? Rapportera inlägg

  På måndag kan du förhandsboka

Lediga jobb inom data / IT Företag
Duktig Erlang utvecklare! Publicerad 22 Nov 2017
2nd line supporttekniker till Atea i Malmö Publicerad 22 Nov 2017
Systemförvaltare till Compass Group Publicerad 22 Nov 2017
Tekniska projektledare till växande företag i Floby Publicerad 22 Nov 2017
Tekniska projektledare till växande företag i Floby Publicerad 22 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 3. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 4. Minitest av Google Pixel 2
 5. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

Mest läst

 1. Hands on med OnePlus 5T
 2. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons