Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

HTC påbörjar utrullning av Android 2.2 / Froyo för Desire i Europa

Postat:
13:23 - 2010-07-30
Skribent:
Eric N
Kommentarer:

Enligt gizmodo så är det officiellt, HTC har nu äntligen börjat rulla ut uppdateringen för Android 2.2 / Froyo till Desire-ägare i Europa. Uppdateringen kommer att ske OTA (over-the-air) vilket innebär att den hämtas hem genom telefonen över 3G eller Wi-Fi. För den som inte kan vänta så går det att köra en manuell kontroll genom: Meny -> Inställningar -> Om telefonen -> Systemuppdateringar.  Dyker ingen uppdatering upp kan man testa med att flytta fram datumet på telefonen och prova igen, i annat fall återstår bara att vänta.

Uppdatering 30/7 17:40: HTC har nu skickat ut ett meddelande till svenska användare angående uppdateringen:

Programuppdatering: Android 2.2 för HTC Desire
I helgen lanseras uppdateringen Android 2.2 (FroYo) för HTC Desire i hela Europa.

Förutom att innehålla samtliga Android 2.2-funktioner innehåller uppdateringen dessutom några av våra egna specialtillägg genom den senaste utgåva av HTC Sense. Uppdateringen ger dig 720p videofilmning, HTC:s widget för applikationsdelning, vår förbättrade HTC nummerpresentatör och ett förbättrat flerspråkigt tangentbord. Med uppdateringen gör HTC Sync det dessutom möjligt för användare av HTC Desire att synkronisera musik med iTunes.

Användare av HTC Desire kommer att informeras om att uppdateringen kan hämtas via utsändningen när telefonen automatiskt söker efter programuppdateringar. Uppdateringen raderar inte något av telefonens innehåll. På grund av uppdateringens storlek rekommenderar vi i den mån det är möjligt en WiFi-anslutning vid nedladdningen för att undvika extra avgifter för dataöverföring

Till godbitarna med uppdateringen hör:
*Videoinspelning i HD-kvalitet / 720p
*Flash 10.1-stöd respektive Air-stöd med möjlighet att endast visa Flash-objekt man tillåter
*Förbättrad Market-klient med stöd för automatiska uppdateringar / uppdatera alla
*Installation av applikationer på SD-kortet (kräver dock stöd i applikationen)
*Utökat Exchange-stöd (Remote wipe, enforced password policy support)
*Utökat Bluetooth-stöd
*Fullt stöd för OpenGL ES 2.0 – spel med bättre grafik
*JIT-kompilator – förbättrad prestanda
*HTC Appshare – tipsa kompisar om appar
*iTunes-stöd – synkronisera musik
*Trådlös accesspunkt – ge nätåtkomst till andra enheter över Wi-Fi
*Android Application Error Reports – skicka rapport till utvecklaren vid programkrascher
*Android Cloud to Device Messaging – tvåvägs push-funktionalitet för applikationer

”The Android 2.2 (FroYo) update for HTC Desire will start rolling out across Europe this weekend. As well as including the complete set of Android 2.2 features, the update will contain a few special additions of our own through the latest iteration of HTC Sense. The update will provide 720p video capture, HTC’s App Share widget, as well as our enhanced HTC Caller ID, and improved multi-language keyboard. Also, though the update, HTC Sync will allow HTC Desire users to sync their music with iTunes.

HTC Desire users will be notified that the over-the-air update is available to download when their phone automatically checks for software updates. The update won’t delete any of the phone’s content. However, due to the size of the update, we would advise using a WiFi connection to download it wherever possible to avoid additional data charges.

This update will initially roll-out to unlocked HTC Desire handsets. Operator specific versions of the update are undergoing testing and we expect to make them available in several weeks’ time.”

Vi hoppas innerligt att uppdateringen inte fastnar ute hos de svenska operatörerna i väntan på att bli godkänd, detta skulle kunna dra ut på tiden med ett par veckor och hade säkerligen givit upphov till en mängd frustration.

[Android 2.2 / Froyo higlights – dev.google.com]

Genom gizmodo

 • Usch

  Fan vad nice!

 • Micke401

  Grattis alla Desire ägare..

 • Petty

  \O/ WOHO! Android 2.2 i helgen, give!

 • Ola

  Min Desire hittar inget än… skall bli fint med 2.2 :)

 • Magnus

  Inget än iallafall. Testade även ställa fram klockan några dagar.

 • Namn

  Hoppas samma uppdatering kommer till Legend snart…

 • Blir att avinstallera alla program då så det finns utrymme i intern minnet :)

 • lanatus

  mums fillibabba :D

 • Bergsby

  wohooo D:D:D:D::

 • JeppeJ

  Woohoo!!! HTC FTW!!!

 • oscar

  skulle man inte få inbyggt router i den också?

 • samuel

  Ingen framgång här heller, än så länge. Är det Tre (om man har dem som operatör) som kör igång OTA-uppdateringen eller är det något HTC styr över?

 • Kaj

  @ oscar

  Det är en del av vanilla 2.2, så det borde man få

 • oscar

  @kaj
  okey konstigt att dom inte skrev det då:P
  jag är inte så haj på telefoner men ja har själv en desire men skulle man kunna lägga över vidios nu på telefonen som går att se på telefonen för det har inte fungerat tidigare va?

 • w00t

  inget än så länge nej :(

 • Patrik

  Tror inte uppdateringen fastnar hos svenska operatörer då så vitt jag har förstått inte finns några låsta svenska Desires.

  Tre var den ända som snackade att göra egen rom för att kunna låsa den men det har inte blivit av.

 • nils

  Finns det någon uppgift ang. hur mycket internminne uppdateringen kräver?

 • @ Patrik
  Hero-uppdateringen fastnade så vitt jag kommer ihåg inte ute hos några operatörer, så det bådar gott.

 • Jojje

  JA!!!! ÄNTLIGEN!
  HTC regerar verkligen! Lite pinsamt för SonyEricsson att HTC släpper 2.2 till Desire nu, medan Sony Ericsson inte ens släppt 2.1 ännu till sina telefoner! Och när dom gör det är frågan?
  Snacka om att ligga en bra bit efter.
  Känns väldigt bra att vara Desire-ägare just nu!
  Bara man får hem den…hehe… :)

  Knappast en slump fö att HTC släpper denna uppdatering så många väntar på samma dag som Iphone lanseras i europa? Med Android 2.2 kan man ju fundera på vem faan som köper en Iphone som inte ens klarar FLASH!
  Apple har byggt upp en sådan hype att dom kan sälja va fan som helst och folk köper det, OTROLIGT!

  HTC till folket!
  Nu gäller det bara att HTC börjar få fram telefoner!

 • Hjalmar

  Äntligen wifi-acccespunkt-stöd. Woho.

 • Christian

  Hoppas att dom börjar rulla ut 2.2 till Legenden snart då ;)

 • lolight

  Nu finns det ”Android Cloud to Device Messaging” detta är verkligen något som kommer att driva företagsanvändare från Apple till Android.

 • sajhe

  Vet vi än vilken bootloader som körs med froyo? är den uppdaterad eller still 0.80?

 • Kaj

  @ oscar

  Jag har ingen Desire, har en Nexus, men du kunde se filmer även i tidigare versioner.

 • Kaj

  oscar :skulle man inte få inbyggt router i den också? Rapportera inlägg

  Nu står det i artikeln:
  ”Trådlös accesspunkt – ge nätåtkomst till andra enheter över Wi-Fi”

  Det var det du efterfrågade.

 • Klingen
 • oscar

  tack kaj för hjälpen:)

 • Julafton kom tidigt det här året =)

  Nu är det bara att vänta.

  //Jimmy

 • Klingen

  Va tycker ni, är Desire den bästa androidtelefonen nu när 2.2 kommer?

 • ante

  Klingen :Va tycker ni, är Desire den bästa androidtelefonen nu när 2.2 kommer? Rapportera inlägg

  japp det tycker

 • datoriserad

  Jojje :JA!!!! ÄNTLIGEN! HTC regerar verkligen! Lite pinsamt för SonyEricsson att HTC släpper 2.2 till Desire nu, medan Sony Ericsson inte ens släppt 2.1 ännu till sina telefoner! Och när dom gör det är frågan? Snacka om att ligga en bra bit efter. Känns väldigt bra att vara Desire-ägare just nu! Bara man får hem den…hehe… :)Knappast en slump fö att HTC släpper denna uppdatering så många väntar på samma dag som Iphone lanseras i europa? Med Android 2.2 kan man ju fundera på vem faan som köper en Iphone som inte ens klarar FLASH! Apple har byggt upp en sådan hype att dom kan sälja va fan som helst och folk köper det, OTROLIGT!HTC till folket! Nu gäller det bara att HTC börjar få fram telefoner! Rapportera inlägg

  Sen att ajFånen har bästa skärmen på marknaden, betalapps sen länge, utmärkt exchange support, unified inbox och ett grafikaccelererat gränssnitt som är polerat tills det glänser, det är saker vi inte gärna pratar om på detta forum?
  Jag tycker det är trist när människor skriker ut iPhone suger för den har inte det och det och blablalalblablabla MIN TELEFON ÄR BÄST, är ni osäkra på ert val eller?
  iPhone 4 är en riktigt riktigt bra mobil och den som inte förstår det är antingen inte tillräckligt påläst, dum eller äcklig fanboy.
  Jag själv är en ägare till Samsung Galaxy S och det är en hel del grejer jag stör mig på med den, så som att gränssnittet laggar ibland, telefonen är svarar inte på knapptryck ibland, man kan inte skicka visitkort via sms, man kan inte skicka längre än 3sms långa sms på vanilla 2.1, PenTile Matrix tekniken suger för text minst sagt (jag får inte ont i huvudet eller så men det är ansträngande att läsa text under en viss storleksnivå) men ingen telefon är perfekt och jag hoppas och tror att de värsta spörsmålen löses med 3.0 som bara måste komma till dagens toppskikt för annars är det tack och godnatt för Android för min del i all fall, behöver jag nämna market igen?
  För mig var i alla fall valet mellan SGS och iPhone 4 långt ifrån självklart

 • empebee

  För MIN EGEN skull hoppas jag nästan att uppdateringen inte kommer förrän på söndag. Jag använder mobilen som modem och överskred mina 10gb på tre för en vecka sen så om den kommer nu skulle jag bara bli frustrerad för att jag inte kan ladda hem den. :P

 • Anonym

  @ Klingen Man kan ju inte klaga :)

 • Simon

  @ Christian
  Jag hoppas också!!! =D

 • empebee

  @ Wasabi
  Ja, det är klart, jag skulle kunna gå ner på stan och försöka hitta ett öppet nätverk, men jag bor i Gävle så det är inte så lätt som man skulle önska. Eller så ber jag nån av grannarna att öppna sitt. :)

 • honoka

  empebee :@ Wasabi Ja, det är klart, jag skulle kunna gå ner på stan och försöka hitta ett öppet nätverk, men jag bor i Gävle så det är inte så lätt som man skulle önska. Eller så ber jag nån av grannarna att öppna sitt. :) Rapportera inlägg

  ladda ner ”allakartor” från market så kan du söka upp närmaste gratis WIFI-restaurang eller café t.ex. :) spring sedan dit och köp en kaffe och vänta

 • karhart

  Klickar på ”sök efter uppdateringar” en gång var femte minut, typ. Haha. KOM NU DÅ.

 • nonajme

  @ empebee
  Det finns väl öppna och gratis Wifi på Max och McDonalds?

 • iRob

  Jag kan inte ställa fram datumet på min Desire, den ställer om sig automatiskt. Någon som kommit förbi detta? Vore ju kul att äntligen kunna använda luren som internet till burken!

 • karhart

  Jag kan bara ställa fram några dagar.

 • Eslind

  Trevligt!

 • empebee

  @ honoka
  Ingen dum idé! Jag har dessutom semester nu så jag har all tid i världen. Känner redan kaffesuget… :)

 • DrLaban

  Hmm, bör det inte gå att få tag på en manuell uppdateringsfil och köra in den på egen hand a la Nexus One-stilen? Jag är inte insatt i Desiren, men det känns ju som om de borde ha samma uppdateringsmöjligheter i stort sett alla mobiler de gör med Android.

 • Såg att iTunes stöd är tillagt, perfekt för mig :) Man längtar verkligen efter denna uppdateringen!

 • gosa

  @iRob:

  Det blir så om man försöker ställa fram datumet ”för mycket”. Det ska funka om du bara ställer fram en dag eller två…

 • Urban

  Namn :Hoppas samma uppdatering kommer till Legend snart… Rapportera inlägg

  mmmm… skulle vilja ha app2sd funktionen på min legend…

 • Anonym

  Fan var precis Vad jag behövde efter en pissdag på jobbet. Visste att HTC skulle hålla mottet.

 • Mobilmannen

  Grattis alla Desire ägare! :) är så sjukt taggad på froyo till galaxy s!

 • Thomas

  Ja ja… jag sitter här med min Magic med 1.5 och ruttnar bort lite till. Tack HTC!

 • Vigge

  Gött för all med Desire! Nån som har koll när den kan tänkas komma till Wildfire? Jag vet den har bara varit på marknaden några veckor men har desiren fått den så kan det inte vara mycket som krävs för att skriva om den till Wildfire.
  /V

 • Anonym

  Nån skriker väl till om de får uppdateringen?

 • esseven

  att ni orkar fanboyya hit och dit.. otroligt.

 • Håll gärna diskussionen till topic – tråd rensad.

 • koffer

  Detta är skälet till att jag köpte Desire instället för x10

  SonyEricsson har ingen support

 • Mockfrog

  Härligt för Desire-ägarna. Alltid bra när det rör på sig på uppdateringsfronten för Android, oavsett telefon.

 • Kesson

  Kommer legend uppdateringen samtidigt som desire uppdateringen

 • Tobbe

  Hur blir det om man redan har en rootad desire med en froyo rom installerad? Vill ju givetvis hellre ha den officiella romen då videoläge inte funkar på denna m.m

 • datoriserad

  @ esseven
  Jag fanboyyar då ingenting och det var mitt inlägg han svarade på, det jag skrev tidigare var att jag inte förstår mig på människor som rabiat hatar iPhone utan vettiga skäl att göra så, då det är en bra mobil och att det går att ha en mobil utan att se ner på andra som har en annan mobil…
  Men som bernard säger så borde jag hållt mig till topic men jag blir frustrerad när folk skriver iPhone SUGER!!!!! och dylikt trams…

  OnT: Jäkligt kul att Desire ägare nu får 2.2 snart, de verkar ha skärpt till sig med uppdateringshastigheten om nu uppdateringen verkligen kommer nu, detta är ju väldigt tidigt Q3 kul!
  Nu väntar man spänt på att få höra något om 2.2 från Samsungs sida…

 • Ante

  Vad händer med Froyo till Legend?

 • anton

  Någon som fått den? :D Jag hittar den dessvärre inte :(

 • datoriserad

  @ Ante
  Jag är nästan säker på att HTC har sagt Q3 för både Legend och Desire?

 • Anonym

  Thomas :Ja ja… jag sitter här med min Magic med 1.5 och ruttnar bort lite till. Tack HTC! Rapportera inlägg

  Jag med =/

 • Björn

  Tobbe :Hur blir det om man redan har en rootad desire med en froyo rom installerad? Vill ju givetvis hellre ha den officiella romen då videoläge inte funkar på denna m.m Rapportera inlägg

  Då kommer du inte få nån uppdatering. Vill du ha det får du unroota och lägga in stock rom’en.

  Kör du nån gammal rom?? För dom flesta ROM’ar har ju fixat video inspelning för länge sen.

 • Tobbe

  Gammal och gammal, installerade den för ca 2 veckor sedan.
  Okey, så back to basic på telefonen med andra ord… måste man verkligen unroota telefonen också? räcker det inte med att lägga tillbaka stock rom?

 • Ruscam

  @ datoriserad

  Som du säger så är ingen telefon perfekt och på exakt samma sätt som du sågar Galaxy S så har jag kört Iphone 4 ett dygn nu och den laggar även den bitvis, tappat wlan uppkoppling fast man sitter 10 meter ifrån, hängde sig på aftonbladet.se vid surfning m.m m.m. så det är inte heller någon perfekt produkt som de flesta Iphone-ägare vill försöka få folk att tro.

 • DesireGay

  Ruscam: varför köpte du den då?

 • Andreas

  Kommer uppdateringen idag eller är det ingen som vet? Blev taggad nu

 • IMM

  F.Y.I. Fick precis SMS från HTC där de skrev att utrullningen börjar i helgen.

 • Rani

  fick oxå ett mejl från HTC om att uppdateringen kommer till helgen :)

 • Max

  Äntligen! Ska bli kul o ha nåt att pilla på nu när skolan snart börjar ;)

 • Anonym

  nvm xD

 • Thasjat

  IMM :F.Y.I. Fick precis SMS från HTC där de skrev att utrullningen börjar i helgen. Rapportera inlägg

  Vilket nyhetsbrev måste man prenumerera för att få mail ang liknande?

 • Xefix

  Fick precis mail från HTC dom börjar skicka ut uppdatering till 2.2 i helgen^^
  Ett officiellt mail, nu vet man att det kommer och inte ta allt som ett ryckte^^

 • Rani

  @ Anonym

  The Phone House.
  Tele2

 • Anders

  @ datoriserad
  Inget fel på iphone om man vill ha en användarvänlig och lite enklare mobil,så sluta klaga.

 • IMM

  @Thasjat
  Då jag jobbar som återförsäljare för HTC bl.a. så får jag sådan information lite då och då.
  (Ni kan ju låtsas att ni är det också. Registrera er på http://www.htcpartner.se.) ;)

 • Xydane

  Nu har jag uppdateringen här :) (Har Telia för info)

  Hmm nätverks fel så ännu inge froyo :/

 • DesireGay

  nice jag har med Telia men har ej mobilen här ska testa när jag kommer hem…

 • ηπρg

  Står att uppdateringen börjar i helgen, får den imorgon då kanske?

  på hemsidan som någon länkade

 • w00t
 • zonco

  Xydane :Nu har jag uppdateringen här :) (Har Telia för info) Rapportera inlägg

  Jaså? Har också Telia men ingen uppdatering. Säker på att du fått uppdateringen? :)
  Kan fö. också bekräfta att HTC-partner gått ut med att 2.2 skickas ut from. helgen. Glädjande!

 • MonsteR

  faan… jag har oxå telia, men ingen uppdatering. Åja, får väl vänta ytterligare en liten stund. ”den som väntar på någe gott, vänta alltid för länge”

 • Xydane

  Jag har fått mailet från htc med och uppdateringen dök upp i övre listen .. Men då jag skulle uppdatera blev det nätverksfel :/

 • karhart

  damn. telia hade jag innan. nu halebop, men det är ju samma nät så borde inte vara långt borta.

 • Johan

  @datoriserad

  Finns för-r och nackdelar. Dock tror jag HTC är de mest prisvärda lurarna i dagsläget.

  Var redan såhär under början av 90-talet mellan PC- och Mac-människor (de som rootar kan väl på liknande sätt jämföras med linux). Skillnaden idag är väl att apple lockat en bredare skala.

  Då som nu är apple ca dubbelt så dyr för samma prestanda, men har fördelen att vara enkel och ha kvalitet.

  Är själv stolt ägare av N1 (hade varit X10 om SE inte varit så sena).

 • Björn

  Coolt att uppdateringen kom så fort :)

 • zonco

  den har inte kommit än :)

 • Björn

  Tobbe :Gammal och gammal, installerade den för ca 2 veckor sedan. Okey, så back to basic på telefonen med andra ord… måste man verkligen unroota telefonen också? räcker det inte med att lägga tillbaka stock rom? Rapportera inlägg

  Inte säker på om du måste unroota. Kanske bara räcker med att lägga in stock rom’en.

  Tror den blir unrootad när du lägger in HTC uppdateringen då bootloadern lär uppdateras också.

 • Mikael

  Hurra! Hoppas verkligen bluetoothstödet är kraftigt förbättrat, blir kul att se! Ser mest fram emot att spara på minneskortet naturligtvis, världens minsta interna minne av alla androidtelefoner? :P

 • karhart

  varken fått sms eller mail. har ni andra fått?

 • Andreas B.

  Thomas :Ja ja… jag sitter här med min Magic med 1.5 och ruttnar bort lite till. Tack HTC! Rapportera inlägg

  Du är inte ensam. Ännu värre är att det med stor sannolikhet inte kommer att komma någon uppdatering.

 • IMM

  IMM :@Thasjat Då jag jobbar som återförsäljare för HTC bl.a. så får jag sådan information lite då och då.(Ni kan ju låtsas att ni är det också. Registrera er på http://www.htcpartner.se.) ;)
  Rapportera inlägg

  @karhart

  Läs kommentarerna.

 • datoriserad

  @ Anders
  Jag klagar då verkligen inte vad jag ser? Jag tycker att konkurrens är bra då det gynnar oss konsumenter oftast.
  @ Johan
  Fast skillnaden här är ju faktiskt att iPhone 4 16gb går för mindre än både HTC Desire och Samsung Galaxy S med abb. på Telia, vilket gör den väldigt prisvärd IMO.

 • Anonym

  Åh, jag packade just upp min Desire, och sen läser man detta.
  Underbart säger jag! Kommer antagligen ej hinna upptäcka några skillnader mellan 2.1 och 2.2 c;

 • Martin

  Jaha då kommer man gå här som en drogberoende och vänta på sin fix (2,2) :)
  WiFi-router och 720p längtar jag efter(men även app to sd). Men jag kanske missat något men kommer man uppdatera WiFi till N-standard eller kommer den ligga kvar på G?

 • seriouz

  Snälla säg att man nu kommer kunna filma med lampan på…
  Guud, så less på den bristen.
  Giggity.. ;)

 • Martin :Jaha då kommer man gå här som en drogberoende och vänta på sin fix (2,2) :) WiFi-router och 720p längtar jag efter(men även app to sd). Men jag kanske missat något men kommer man uppdatera WiFi till N-standard eller kommer den ligga kvar på G? Rapportera inlägg

  Har inte varit något tal om de från HTC. Men men man får se :)

 • Fredrik…

  @ Martin

  Tror inte den har WiFi N-standard hårdvarumässigt. Är väll bara Iphone 4 som har det.

 • bronk

  Köpte min desire av en snubbe som hävdade att den inte var rootad. sen visade det sig att den var det ändå. Märkte det när jag skulle uppdatera till 2.1 som inte alls gick > FFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUU-. Hursomhelst gick det med nära på brickning att unroota den till stock. Jag rekommenderar alla som har rootat sin att o-roota den. Det är skönare att köra original. Sen har jag låtit bli att installera taskkiller och telefonen är väldigt mycket stabilare utan den appen. Har tele2 och har inte sett nån update än.

 • Hagel

  @ Martin

  Tror det är en batteri fråga i dags läget.. N-standard e betydligt törstigare om jag förstått rätt.

 • bronk

  @ tello
  iphone suger totalt allas bihang för en anledning > man måste använda itunes för att lägga in musik, bilder, video etc. med min desire kan jag dra ner en xvid rulle från bukten och lägga över den på telefonen på 10 sek utan att göra om formatet. dra över bilder, musik etc utan att krångla med fucking itunes.

 • Mosik

  Ja har ännu inte förstått mig på om man ska använda taskiller eller inte

 • Hagel

  @ nonajme

  Haha fullt i helgen på donken ingen som äter med alla sitter och trycker på sina lurar..

 • Anonym

  Martin :Jaha då kommer man gå här som en drogberoende och vänta på sin fix (2,2) :) WiFi-router och 720p längtar jag efter(men även app to sd). Men jag kanske missat något men kommer man uppdatera WiFi till N-standard eller kommer den ligga kvar på G? Rapportera inlägg

  Kan inte se anledningen att ha 108.11n då du knappast får den hastigheten via det mobila nätverket i vilket fall som helst. 108.11g är upp till 54 mbit (ca), och det borde vara mer än tillräckligt för Turbo-3G, om du inte har en 4G-telefon det vill säga… Eller?

 • Anonym

  bronk :@ tello iphone suger totalt allas bihang för en anledning > man måste använda itunes för att lägga in musik, bilder, video etc. med min desire kan jag dra ner en xvid rulle från bukten och lägga över den på telefonen på 10 sek utan att göra om formatet. dra över bilder, musik etc utan att krångla med fucking itunes. Rapportera inlägg

  +1!!

 • Bjarne

  108.11n har mycket bättre räckvidd, och det vore önskvärt för min del i alla fall. Men hastigheten är ju begränsad till vad Turbo-3G klarar samt eventuella andra begränsningar i telefonens hårdvara.

 • RW

  bronk :Köpte min desire av en snubbe som hävdade att den inte var rootad. sen visade det sig att den var det ändå. Märkte det när jag skulle uppdatera till 2.1 som inte alls gick > FFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUU-. Hursomhelst gick det med nära på brickning att unroota den till stock. Jag rekommenderar alla som har rootat sin att o-roota den. Det är skönare att köra original. Sen har jag låtit bli att installera taskkiller och telefonen är väldigt mycket stabilare utan den appen. Har tele2 och har inte sett nån update än. Rapportera inlägg

  Hur försökte du uppdatera till 2.1? Det är ju 2.1 orginal i mobilen!

 • Adam

  Så har någon här faktiskt kunnat ladda ner Android 2.2 till sin Desire, eller kommer dem dra igång efter midnatt, då det blir officielt ”Weekend” ? :D

 • RW

  ”There are no updates available for your phone.”

  Ge mig 2.2 nu!

 • bronk

  @ RW
  jaha den som kom efter stock då

 • Pär

  Kommer den komma till Legend också?

 • w00t

  bronk :@ RW jaha den som kom efter stock då Rapportera inlägg

  Det har inte kommit någon efter stock, det är 2.2 vi väntar på som du kanske vet :D

 • Anonym

  Bjarne :108.11n har mycket bättre räckvidd, och det vore önskvärt för min del i alla fall. Men hastigheten är ju begränsad till vad Turbo-3G klarar samt eventuella andra begränsningar i telefonens hårdvara. Rapportera inlägg

  Är räckvidden på en hotspot i mobilen verkligen en tung faktor?

 • Kristofer

  @ Anonym
  mja, gissar att Bjarne tänker på 802.11n när telefonen är ansluten som wifi-klient..

 • RW

  w00t :

  bronk :@ RW jaha den som kom efter stock då Rapportera inlägg

  Det har inte kommit någon efter stock, det är 2.2 vi väntar på som du kanske vet :D Rapportera inlägg

  Precis!

 • Anonym

  Kristofer :@ Anonym mja, gissar att Bjarne tänker på 802.11n när telefonen är ansluten som wifi-klient.. Rapportera inlägg

  Men om telefonen kan ansluta till wifi, så borde väl laptopen också kunna det? Jag förstår om man vill ha 802.11n om telefonen i sig är ansluten till wifi…

 • Bjarne

  Jag syftade på när man har telefonen ansluten till WiFi. T ex när man vill surfa via gratis WiFi där det finns. Då har räckvidd betydelse.

  Jag var t ex i Spanien nyligen och där vill man ju definitivt surfa via gratis WiFi med telefonen, där det erbjuds, för att slippa dyra roaming avgifter. Dock är ju inte mottagningen den bästa alltid. 108.11n hade hälp till i och med den bättre räckvidden.

 • Lillpelle

  Bjarne :108.11n

  802.11n. Andra gången du skriver 108.11n nu och det rycker i besserwissernerven. ;)

 • Bjarne

  @Lillpelle Oops, copy paste miss ;-)

 • Thiaiz

  Haha Huhu!!!! Köpt Desire för 2 dagar sedan, kan inte sova idag, ska vänta tills uppdateringen kommer. Grattis alla Desire ägare!!

 • Thiesen

  Grattis alla Desire-ägare. Själv är jag fortfarande missnöjd på HTC för att det tog dom runt 9(!) månader att trycka ur sig 2.1 uppgraderingen till Hero’n mendans det tog dom runt ett halvår att få ur sig 2.2 till Desire’n…

 • Hej,

  802.11 A/B/G/N
  Sedan så ska man inte blanda ihop wifi med mobil internet, 2G/3G/4G.

  som svar på ursprungsfrågan, jag har inte läst på men jag har för mig att dom kommer stoppa in 802.11N iochmed Froyo/2.2

  //Patrik

 • Mobilmannen

  Men desire har väl inte stöd för Wifi N? Det är bara galaxy s, eller? Rätta mig om jag har fel!

 • teletubby
 • John

  @Thiesen

  Thiesen :Själv är jag fortfarande missnöjd på HTC för att det tog dom runt 9(!) månader att trycka ur sig 2.1 uppgraderingen till Hero’n mendans det tog dom runt ett halvår att få ur sig 2.2 till Desire’n…

  Jag förstår inte alls hur du räknar. Släpptes inte Android 2.1 i mitten av januari (iaf enligt Wikipedia) och uppdateringen till Hero kom i slutet av juni vilket om jag räknar rätt blir drygt fem månader. Froyo släpptes den 20 maj på Google I/O så det har alltså tagit HTC lite drygt två månader att få fram uppdateringen till Desire.

 • lainen

  Jag kör rootat med opendesire froyo och jag har Wifi N med uppkopplingshastighet på 65 mbit

 • esko

  tello :Iphone knäcker ändå alla HTC:s mobiler och SGS
  Rapportera inlägg

  OK

 • Mobilmannen

  @ teletubby

  Wi-Fi™:
  IEEE 802.11 b/g

 • lainen

  @ mobilmannen

  med 2.1 ja.

  med 2.2 802.11 b/g/n

 • Mobilmannen

  Jahapp :) då har man lärt sig något nytt! :D wiihoo

 • gripen

  Thiesen :Grattis alla Desire-ägare. Själv är jag fortfarande missnöjd på HTC för att det tog dom runt 9(!) månader att trycka ur sig 2.1 uppgraderingen till Hero’n mendans det tog dom runt ett halvår att få ur sig 2.2 till Desire’n…
  Rapportera inlägg

  Du kan nog vara säker på att det senare är en direkt följd av det förra. Med andra ord kan Desire- (och snart Legend och Wildfire) ägare skörda frukterna (ingen relation med sektluren :-) av vår väntan på 2.1. Med andra ord tror jag att det jobbet hade HTC stor nytta av i anpassningen till Froyo till senare telefoner. Detta visar iaf att HTC hade rätt när de sade att det var anpassningssvårigheter till Sense som gjorde att det tog sån tid. Nu var det jobbet till stor del redan gjort…

 • Anonym

  @ lainen

  Källa på ”med 2.2 802.11 b/g/n?” Draft N?

 • lainen

  @anonym
  jag själv och alla andra som kör froyo…..

 • sneaky

  @ Thiaiz

  Iphone 3g är två år gammal.

 • bronk

  RW :

  w00t :

  bronk :@ RW jaha den som kom efter stock då Rapportera inlägg

  Det har inte kommit någon efter stock, det är 2.2 vi väntar på som du kanske vet :D Rapportera inlägg

  Precis! Rapportera inlägg

  whatever, det har ändå gått att uppdatera telefonens programvara en gång efter att jag köpt den.

 • Kan man välja att inte uppgradera? Känns otäckt tycker jag nu när man äntligen fått sin Desire med Android 2.1 att fungera mot internet.

 • Oskar

  Vad ska man säga? ÄNTLIGEN! Bra jobbat HTC! :)

 • Lars Gäfvert :Kan man välja att inte uppgradera? Känns otäckt tycker jag nu när man äntligen fått sin Desire med Android 2.1 att fungera mot internet. Rapportera inlägg

  Ja, de är helt frivilligt att uppdatera. Telefonen frågar om du vill hämta och installera uppdateringen när den väl kommer. Men tror inte du kommer få något problem om du uppdaterar så avråder dig starkt från att låta bli.

 • karhart

  @konsult. wtf. grymt.

 • Pontus

  @ mobilmannen, 802.11N har fungerat mycket bra på min rootade Desire, bättre räckvidd och snabbare uppkoppling, sen sa någon att det drog mer ström, lite svårt att tro, jag vet inte, inget jag märkt av.

  @ bronk, roligaste jag läst på länge, min Desire kommer jag då inte un-roota dom custom ROMs som finns har fler funktioner och förbättringar även vad som finns i denna, hur mycket mer tror du att HTC kommer att uppdatera och förbättra Desire? troligtvis inte så mycket, kanske kommer någon liten uppdatering till, men på XDA så kommer det fortsätta komma alla möjliga uppdateringar och förbättringar. My root is here to stay!

  haha, en Apple tjänst på Desire (iTunes) inte på min Desire!

  sen upp i arslet på alla som trodde att HTC skulle dröja med uppdateringen!

 • Patrik

  Kul att folk säger äntligen att htc släpper froyo när google släppte källkoden i juni

 • Fekke

  Nu väntar alla galaxy s ägare på uppdateringen ännu mera. Vi hoppas att den kommer snart och att dem får ordning på det som är strul nu

 • Patrik :Kul att folk säger äntligen att htc släpper froyo när google släppte källkoden i juni Rapportera inlägg

  ganska snabbt då av htc.
  lägga på sitt gränssnitt och se till att allt verkligen fungerar.
  jag skulle bli ganska sur om man hets släpper och det kommer massor med buggar pga, att man ville vara snabb..

  kvalitet framför kvantitet

 • Anonym

  Frågan är nu om man köpt en Desire utan abbonemang, om man fortfarande måste vänta på att operatörerna (i mitt fall Telenor) ska ”släppa igenom” uppdateringen…


  Går det på något vis att kontrollera vilken server som telefonen kollar uppdateringar mot?

 • Lillpelle

  @ Anonym
  Om man trycker på ”Sök nu” under ”Uppdatering av programvara” så frågar telefonen efter http://andchin.htc.com/android/checkin

  Just nu får man ett felmeddelande. Hur det ser ut när uppdateringen finns där vet jag ej. Vad folk nu kan tänkas ha för nytta av att veta det :P

 • legend

  Fan va dåligt att de inte släpper HTC Legend uppdateringen tillsammans med desire. De släpptes juh typ ihop. KOM IGEN JAG VILL HA MIN 2.2 UPPDATERING TILL MIN LEGEND…. ;-)

 • Stab

  Anonym :

  Martin :Jaha då kommer man gå här som en drogberoende och vänta på sin fix (2,2) :) WiFi-router och 720p längtar jag efter(men även app to sd). Men jag kanske missat något men kommer man uppdatera WiFi till N-standard eller kommer den ligga kvar på G? Rapportera inlägg

  Kan inte se anledningen att ha 108.11n då du knappast får den hastigheten via det mobila nätverket i vilket fall som helst. 108.11g är upp till 54 mbit (ca), och det borde vara mer än tillräckligt för Turbo-3G, om du inte har en 4G-telefon det vill säga… Eller? Rapportera inlägg

  Bättre räckvidd plus att du kan faktiskt surfa med Mobilen via wifi och inte bara dela ut, då är N att föredra.

 • Pontus

  legend :Fan va dåligt att de inte släpper HTC Legend uppdateringen tillsammans med desire. De släpptes juh typ ihop. KOM IGEN JAG VILL HA MIN 2.2 UPPDATERING TILL MIN LEGEND…. ;-) Rapportera inlägg

  dåligt? telefonerna är olika, altså lär dom inte bli klara samtidigt med uppdateringarna, då skulle dom ju behöva hålla inne på uppdateringen för den ena telefonen, detta hade varit dåligt. nu har dom väl lagt all energi på att få ut Desire uppdateringen så fort som möjligt, så nu skulle dom istället kunna rikta om fokuseringen på exempelvis Legend, att dom fokuserade på Desire är ju inte så konstigt heller då det är den telefonen som sålt troligtvis MYCKEt bättre och är deras flaggskepp.
  snälla säg inte att det är dåligt att dom släpper en uppdatering, det är bra jobbat av dom!

 • Andre

  @Lillpelle

  Finns det någon debugger eller liknande man kan dra igång, eller sniffa nätverket på den? Så att man är säker, med andra ord.

 • Pontus

  en varning.
  INSTALLING THE UPDATE WILL WIPE YOUR ROOT AND YOU MAY NEVER BE ABLE TO ROOT AGAIN.
  så tänk efter om det är värt det att uppdatera, finns kanske ingen återvändo.
  root ftw!

  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=740037

 • four911

  Har någon lyckat uppdatera ännu?

 • Thiaiz

  inte jag.

 • RW

  Ingen update än..

 • Lillpelle

  Andre :@LillpelleFinns det någon debugger eller liknande man kan dra igång, eller sniffa nätverket på den? Så att man är säker, med andra ord.

  Jag förstår inte riktigt vad du menar. Säker på vad?

 • Andre

  Lillpelle :

  Andre :@LillpelleFinns det någon debugger eller liknande man kan dra igång, eller sniffa nätverket på den? Så att man är säker, med andra ord.

  Jag förstår inte riktigt vad du menar. Säker på vad? Rapportera inlägg

  Alltså, säker på att den inte använder en operatörs server eller liknande.

 • pbateman

  Inget ännu, fan.

 • Lillpelle

  @ Andre
  Aha. Adressen jag skrev ut är den som den tittar på om man säger åt telefonen att söka efter uppdateringar. Det kollade jag med Wireshark. Jag vet inte hur det ser ut när operatörer trycker ut en uppdatering, om de skickar ett speciellt push-meddelande till telefonen som säger åt den att leta på något annat ställe, eller vad.

 • Lillpelle :@ Andre Aha. Adressen jag skrev ut är den som den tittar på om man säger åt telefonen att söka efter uppdateringar. Det kollade jag med Wireshark. Jag vet inte hur det ser ut när operatörer trycker ut en uppdatering, om de skickar ett speciellt push-meddelande till telefonen som säger åt den att leta på något annat ställe, eller vad. Rapportera inlägg

  Det förklaras här: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=740037&page=3

  Ett annat roligt sätt att få reda på lite detaljer är via en terminal. Antingen ladda ner från market, eller använd ”adb shell” från sdk:n
  Typ: getprop -> ger rubbet, eller
  getprop ro.htc.checkin.url -> url:en

  zzzZZZZZzzzz

 • Anonym

  Hoppas samma uppdatering kommer till wildfire

 • Raffe

  Fortfarande ingen uppdatering hos mig :-( Vill ha FroYo nu ju!!!!!1111oneoneone

 • Francisco

  Stockholm ingen uppdatering än :/

 • Axel

  KOMIGEN!!!!!!!!

 • Jocke

  Ohh det här har jag väntat på! Skulle rootat min lur i helgen om inte den här nyheten kommit =)

 • Giz

  w00t :

  bronk :@ RW jaha den som kom efter stock då Rapportera inlägg

  Det har inte kommit någon efter stock, det är 2.2 vi väntar på som du kanske vet :D Rapportera inlägg

  RW :

  w00t :

  bronk :@ RW jaha den som kom efter stock då Rapportera inlägg

  Det har inte kommit någon efter stock, det är 2.2 vi väntar på som du kanske vet :D Rapportera inlägg

  Precis! Rapportera inlägg

  Fel, det kom ju en liten uppdatering vid namn Android-system 2.1-update1

 • Mamed

  sitter ni uppe och väntar på den? inte bättre och somna vakna till upptateringen som på julafton typ?

 • Andre

  @Lillpelle:

  Ja precis, använde precis Cain + Wireshark, men kunde av någon anledning aldrig se svaren tillbaka från servern. Måste ha något fel med min ARP Poison…

  @konsult:

  Tack, ska kolla närmare på det!

 • Axel

  Dött.

 • Daniel

  I och med att jag jobbar natt så trodde jag ju självklart att jag kunde vara bland de första med en officiell Froyo uppdatering från HTC… Men tji fick jag…

 • Axel

  Det händer inget :(

 • Ola

  Fortfarande inget!

 • Raffe

  Nu får dom vakna och börja jobba tycker jag. :-)

 • Gjorde en liten app (Windows) som checkar varje minut om froyo är släppt eller ej. För er som bara måste vara först ;)

  Den tar inte hänsyn till om telefonen är operatörslåst dock…

  Kan hämtas här: http://www.twosigned.com/andre/froyo/setup.exe
  Screenshot: http://www.twosigned.com/andre/froyo/froyo.gif

  Frågor – thezensei [[at]] gmail [dot] .com

 • Raffe

  Hahaha! Det är kärlek :-)

  Andre :Gjorde en liten app (Windows) som checkar varje minut om froyo är släppt eller ej. För er som bara måste vara först ;)Den tar inte hänsyn till om telefonen är operatörslåst dock…Kan hämtas här: http://www.twosigned.com/andre/froyo/setup.exe Screenshot: http://www.twosigned.com/andre/froyo/froyo.gifFrågor – thezensei [[at]] gmail [dot] .com Rapportera inlägg

 • Pontus

  varför är ni så otåliga / har så bråttom?
  om ni behöver FroYo ASAP varför har ni då inte redan rootat?
  känns mycket skönt att sitta här och koppla av med 2.2 när ni andra kollar om uppdateringen har kommit var femte minut.

 • @Pontus: Behövs inte längre. Appen gör det åt en ;P

 • äntligen sjukt fint

 • Anonym

  Pontus: Jag vill ha 2.2 och Sense, därav ej root. Inget intresse av att ha root i övrigt.

 • Pontus

  Anonym, jag har root, 2.2, sense + annat som inte kommer med i HTC uppdateringen

 • Pontus

  sen så är det inte så många appar som stödjer froYo A2SD så minnet tar snabbt slut även med FroYo. med äkta A2SD+ så kan man installera alla appar som man vill :)

 • David

  Tycker det är bra av HTC att vara relativt snabba med uppdatering

 • Anonym

  Pontus: Jag har typ 74 meg kvar av mitt minne och jag installerar allt av intresse. Förstår inte hur man kan behöva så otroligt mycket minne, särskilt inte när det finns så få hogkvalitativa appar på Market. Spel tar väl plats iofs, men sånt pysslar inte jag med.

  Så vilka funktioner som inte kommer med u denna uppdatering använder du?

 • Pontus

  @Anonym, ”Super Circle Battery with %” till exempel, HTC har väl inte uppdaterat standard batteri indikatorn som är helt värdelös. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=724778
  sen blir det ingen överklockning utan root, och ingen undervoltning heller för den delen…

 • Anonym

  Pontus: Finns ju gott om appar på Market för att visa batteristatus i %. Behöver alltså ej root för det.

  Är ditt interna minne slut? Hur många meg använder du på SD-kortet för appar?

  Overklocka sin telefon?! Vilket vansinne…

 • Anonym

  Skulle kunna tänka mig klockan ner dock till 800 ish och få bättre batteri

 • Pontus

  att överklocka är inte vansinne? sen så körs inte telefonen i exempelvis 1000MHz konstant utan den klockar ner sig när kraften inte behövs, och att då begränsa den till 800 gör ju att telefonen blir långsammare då den skulle behöva mer, 1113MHz är ju inte helt fel, sen så har CPUn väldigt stor felmarginal så att man kan undervolta processorn (så att den drar mindre ström) detta även i kombination med överklockningen och den överklockade telefonen drar mindre än original.
  och om du nu vill klocka ner telefonen till exempelvis 800MHz så behövs root.

  jag hade HTC battery widget tidigare (när jag körde 2.1) men ”Super Circle Battery with %” är mycket bättre man slipper ha en widget som tar plats eller behöva bläddra fram till där man nu har den, och när man nu ändå har ett batteri däruppe som tar plats så kan man ju likagärna använda den till något vettigt, annars kan man ju lika gärna tabort den helt, den orange dioden tänds ju ändå när batterinivån blir låg.

 • Jimmie

  Känns bra att man köpte en olåst lur, hatar att vänta på operatörernas uppdateringar, som om de kommer ut är många veckor efter den officiella uppdateringen…

 • Joel Öman

  Guuud vad jag längtat! :D
  Finally!

  Nu sitter man bara och manuell-kollar efter uppdateringen, haha!
  Snacka teknikskadad… :P

 • Anders

  Jag tror inte ens att vi har operatörslåsta lurar i Norden?

  Här i Danmark tror jag inte ens att 3:s HTC Desire är låst.

 • Jimmy

  Nån som har koll på hur stor uppdateringarna brukar vara ?
  Sitter på jobbet nu och hinner den släppas medans jag är här så kanske det är lika bra att ta den via WIFI hemma.
  Beror ju på hur stor den är ..

 • Spanga

  @ Jimmy
  EVO-uppdateringen var knappt 90 mb.

 • mikael lindström

  Kan inte Froyo komma snart, så att tjatet om nästa uppdatering kan komma igång.

 • Linus

  @ Joel Öman
  Haha jaa!! :p

 • Fredrik

  Mata inte root-trollen ;-)

 • Jimmy

  @ Spanga
  Man behöver väl inte ha 90mb ledigt på tel minnet va?

 • Pontus

  Jimmy :@ Spanga Man behöver väl inte ha 90mb ledigt på tel minnet va? Rapportera inlägg

  nej det behöver du inte.

 • Pontus

  jag skulle gissa att filen laddas först ner till SDkortet för att sedan skrivas över till ROM, jag är dock inte säker.

 • Adam

  Om jag köpte en Desire hos Telenor för cirka 2 månader sen med Surf abbonemang, betyder det at jag måste vänta i veckor för att få denna uppdatering lr kommer den te min tele denna helgen också ?

 • Pontus

  Adam :Om jag köpte en Desire hos Telenor för cirka 2 månader sen med Surf abbonemang, betyder det at jag måste vänta i veckor för att få denna uppdatering lr kommer den te min tele denna helgen också ? Rapportera inlägg

  har din Telefon en massa Telenor loggos och annat skräp som dom har lagt in? är den låst? om inte så bör du få den till helgen annars kan det dröja.

 • yottabyte

  förvånansvärt snabbt det gick! nu blir jag glad. :)

 • Jimmy

  Alltså, jag har ju läst pressreleasen om alla nya saker osv.
  Men hur ser de ut rent prestandamässigt?
  Hur pass mycket snabbare telefon kan man förvänta sig?
  Ni som kört froyo ett tag, hur pass mycket skillnad märker man ?

 • Pontus

  @Jimmy, det varierar på vad man gör, mycket går precis lika snabbt som 2.1, men så finns det saker som är som natt och dag, till exempel Hantera program, när jag skulle ta upp den på 2.1 så tog det aslång tid, desto fler appar desto längre tid tog det, sen började den frysa och jag fick knappt upp den alls, men med 2.2 kommer den upp i stort sett direkt

 • Anonym

  Pontus :

  Adam :Om jag köpte en Desire hos Telenor för cirka 2 månader sen med Surf abbonemang, betyder det at jag måste vänta i veckor för att få denna uppdatering lr kommer den te min tele denna helgen också ? Rapportera inlägg

  har din Telefon en massa Telenor loggos och annat skräp som dom har lagt in? är den låst? om inte så bör du få den till helgen annars kan det dröja. Rapportera inlägg

  Ne den har inga telenor logos lr apps från telenor, och det är just vad ”låst” betyder jag vill veta, jag menar den är väl låst till detta Simkort/abbonemang tills det går ut, förmodar jag, är det de som är låst lr?

 • Pontus

  Jimmy :Alltså, jag har ju läst pressreleasen om alla nya saker osv. Men hur ser de ut rent prestandamässigt? Hur pass mycket snabbare telefon kan man förvänta sig? Ni som kört froyo ett tag, hur pass mycket skillnad märker man ? Rapportera inlägg

  kolla denna bild: http://img148.imageshack.us/f/screenshotbn.png/
  det är den Desire som kör NeoPhyTe ROM.
  sen så känns det som att telefonen flyter på lite bättre rent allmänt också.

 • Pontus

  Anonym :

  Pontus :

  Adam :Om jag köpte en Desire hos Telenor för cirka 2 månader sen med Surf abbonemang, betyder det at jag måste vänta i veckor för att få denna uppdatering lr kommer den te min tele denna helgen också ? Rapportera inlägg

  har din Telefon en massa Telenor loggos och annat skräp som dom har lagt in? är den låst? om inte så bör du få den till helgen annars kan det dröja. Rapportera inlägg

  Ne den har inga telenor logos lr apps från telenor, och det är just vad “låst” betyder jag vill veta, jag menar den är väl låst till detta Simkort/abbonemang tills det går ut, förmodar jag, är det de som är låst lr? Rapportera inlägg

  men frågan är om den verkligen är det, testat med annat SIM-kort? för vad jag hörde tidigare så gjorde operatörerna inget med Desire, inte i början i alla fall

 • Adam

  Pontus :

  Anonym :

  Pontus :

  Adam :Om jag köpte en Desire hos Telenor för cirka 2 månader sen med Surf abbonemang, betyder det at jag måste vänta i veckor för att få denna uppdatering lr kommer den te min tele denna helgen också ? Rapportera inlägg

  har din Telefon en massa Telenor loggos och annat skräp som dom har lagt in? är den låst? om inte så bör du få den till helgen annars kan det dröja. Rapportera inlägg

  Ne den har inga telenor logos lr apps från telenor, och det är just vad “låst” betyder jag vill veta, jag menar den är väl låst till detta Simkort/abbonemang tills det går ut, förmodar jag, är det de som är låst lr? Rapportera inlägg

  men frågan är om den verkligen är det, testat med annat SIM-kort? för vad jag hörde tidigare så gjorde operatörerna inget med Desire, inte i början i alla fall Rapportera inlägg

  Ne de har jag faktiskt inte, tror inte jag ahr nåt kort liggandes dock :P För väl bara hoppas på att den kommer te mig ändå :D Än så länge har ingen fått den här lr ?

 • guddelin

  nu finns den

 • guddelin

  falskt alarm

 • Jimmy

  Pontus :

  Jimmy :Alltså, jag har ju läst pressreleasen om alla nya saker osv. Men hur ser de ut rent prestandamässigt? Hur pass mycket snabbare telefon kan man förvänta sig? Ni som kört froyo ett tag, hur pass mycket skillnad märker man ? Rapportera inlägg

  kolla denna bild: http://img148.imageshack.us/f/screenshotbn.png/det är den Desire som kör NeoPhyTe ROM.sen så känns det som att telefonen flyter på lite bättre rent allmänt också.
  Rapportera inlägg

  Bådar gott då :)

 • Jimmy

  guddelin :nu finns den
  Rapportera inlägg

  wtf .. skrämms så där ..

 • Rekcus

  Är detta ett rykte iaf? Ingenting ännu…

 • Anonym

  @ Andre
  Får man ett SMS när den är tillgänglig? :-)

 • Wildfire-ägare

  Kommer 2.2 komma ut till Wildfire även nu i helgen eller får jag snällt vänta vid sidan av?

 • teletubby

  Wildfire-ägare :Kommer 2.2 komma ut till Wildfire även nu i helgen eller får jag snällt vänta vid sidan av? Rapportera inlägg

  Varför skulle den komma till Wildfire nu när det uttryckligen står enbart Desire i pressreleasen?

 • Wildfire-ägare

  @teletubby

  Kanske för att det är samma uppdatering? Trodde jag i allafall, ursäkta att man frågar, ny på android..

 • raexx

  hmm, tror jag skippar denna och kör vidare med opendesire, vanilla ftw : D

 • Anonym

  Verkar bli en lång väntan…

 • JeppeJ

  Wildfire-ägare :@teletubby Kanske för att det är samma uppdatering? Trodde jag i allafall, ursäkta att man frågar, ny på android.. Rapportera inlägg

  Android måste anpassas per telefon, en anpassning till Desire kan inte köras på nån annan telefon, t.ex. Wildfire. En stor del av anpassningen som HTC gör har dock att göra med deras gränssnitt Sense, så eftersom det är gjort borde resterande anpassning till Wildfire och Legend gå relativt snabbt.

  Det finns dock en uppdatering till Wildfire som kom i torsdags:
  http://www.htc.com/europe/supportdownloadlist.aspx?p_id=316&act=sd&cat=all
  Tror dock inte att det är 2.2-uppdateringen

 • R2Droid2

  @ JeppeJ
  Gammalt Androidordspråk: tror gör man i kyrkan, vet gör man genom att googla.

 • Wildfire-ägare

  @JeppeJ
  Tack för ditt svar, nu förstår jag problematiken! =)

 • rednuht

  Finns det information om något land som har fått uppdateringen? Eller kommer hela Europa få samtidigt?

 • Anonym

  Hoppas den kommer idag, för ikväll ska jag på mina fästmös släktkalas, så jag vill gärna ha 2.2 att leka med under kvällen

 • Rekcus

  Hittar ingen officiell pressrelease tror på detta först när jag ser det… skulle vara sjukt bra ifall det stämmer, men som sagt.

 • Blind

  Rekcus :Hittar ingen officiell pressrelease tror på detta först när jag ser det… skulle vara sjukt bra ifall det stämmer, men som sagt. Rapportera inlägg

  Är du blind eller?

 • Rekcus :Hittar ingen officiell pressrelease tror på detta först när jag ser det… skulle vara sjukt bra ifall det stämmer, men som sagt. Rapportera inlägg

  Särskilt mer officiellt än så här kan det väl knappast bli?

  http://www.htcpartner.se/default.asp?frontNav=1&frontID=10&frontModuleType=2&moduleStep=1&newsID=350

  //Jimmy

 • w00t

  Verkar som att folket på HTC börjar jobba sent på lördagar.. :)

 • oscar

  haha tänk om det inte kommer verkar ju vara dött

 • Anonym

  Särskilt mer officiellt än så här kan det väl knappast bli?
  http://www.htcpartner.se/default.asp?frontNav=1&frontID=10&frontModuleType=2&moduleStep=1&newsID=350
  //Jimmy

  Tack Jimmy! Nu är jag också en beliver.

  Och till Blind tack för din konstruktiva kommentar…

 • oscar

  ok

 • J-Mannen

  En fråga från en nybliven Androidägare:
  Kommer v2.2 göra det möjligt att ansluta min Legend till min laptop som jag gjort till en trådlös accesspunkt? Jag får det nämligen inte att fungera på min XP-laptop, och jag har prövat ”alla” guider jag fått fram via Google. Tips tas tacksamt emot om det nu skulle finnas några.

 • Lökio

  j-mannen: Ja.

 • teletubby

  Lökio :j-mannen: Ja. Rapportera inlägg

  Nja, nu tänker du väl fel? Det finns inget nytt i 2.2 för detta. Det som är nytt i 2.2 är att man kan låta *telefonen* vara accesspunkt.

 • rAve

  I helgen kommer det sa vi…tror det när jag ser det :P

 • sushi

  Fortfarande ingen som fått 2.2 än lr ? Lr känner nån utomlands i eu som kanske fått den ?

 • Lökio

  teletubby :

  Lökio :j-mannen: Ja. Rapportera inlägg

  Nja, nu tänker du väl fel? Det finns inget nytt i 2.2 för detta. Det som är nytt i 2.2 är att man kan låta *telefonen* vara accesspunkt. Rapportera inlägg

  Oj, du har rätt. Jag tänkte fel…

 • JT

  HTC jobbar onekligen idag. Skicka precis ett mail till deras support och fick svar 5 minuter senare :D

 • Peter

  :)

 • rAve

  @ JT
  Okey du frågade om hur det går med Android 2.2 leveransen till alla Desire ägare eller? :D Isf vad var deras svar? :)

 • JT

  @ rAve
  Nej faktist inte, jag har lite problem med mitt minneskort men det rör 2.2 då jag gärna vill ha ett fungerande kort i och med app2SD. Har haft mailkontakt med dom tidiagre och har aldrig fått svar på en helg däremot :)

 • Sputt

  Jag har fått mitt froyo till desire nu 8-)

 • Loverboy

  Är det någon som har koll om man måste ha uppdaterat telefonen för att se om uppdateringen har kommit? Har för tillfället programvarunummer 1.15.405.4. När jag söker efter uppdateringar så hittar den 1.21.405.2 men inget mer. Måste jag installera för att så småningom hitta froyo?

 • Adam

  Sputt :Jag har fått mitt froyo till desire nu 8-) Rapportera inlägg

  På riktigt ?

 • Henrik

  @Sputt
  Vilken operatör har du?

 • rAve

  Precis vilken Operatör har du?

 • w00t

  Har aldrig riktigt fattar varför man ska hålla med på OTA, varför inte upp med update på hemsidan och uppdatera med USB?

 • Riji

  tror nog att sputt trollar lite bara..

 • Adam

  Bara lite troll :P

 • Peter

  TROLL =)

 • rikard

  jag har också fått den:)

 • Dave

  Det skulle synts på twitter om uppdateringen kommit, men inget än så länge.

  http://twitter.com/#search?q=desire%20froyo

 • rAve

  @ rikard
  OMG har du oxå fått Froyo nu :O jag vill oxå ha det nu! :(

 • Riji

  rikard :jag har också fått den:) Rapportera inlägg

  pic or it didnt happen :)

 • Akiii

  Jag håller på att ladda ner den för att testa… :)

 • Adam

  Akiii :Jag håller på att ladda ner den för att testa… :) Rapportera inlägg

  PIC OR GTFO :P

 • rikard :jag har också fått den:) Rapportera inlägg

  troll

 • teletubby
 • Adam

  teletubby :http://twitter.com/Chunkygeek Rapportera inlägg

  Vilket land ? och kan man litta på nån som twittrar från en iPad ? :P

 • Akiii

  @adam

  ????

 • jag har en idé. de som får ner den kan väl spara uppdateringsfilen och lägga ut den här? så kan alla köra manual update istället för vänta på OTA…

 • Akiii

  Testar gärna innan man lägger upp den… :)

 • Riji

  Draca :jag har en idé. de som får ner den kan väl spara uppdateringsfilen och lägga ut den här? så kan alla köra manual update istället för vänta på OTA… Rapportera inlägg

  +1

  Får jag tag på den kommer jag lägga upp den på min VPS för alla att tanka hem

 • Peter

  ” I am an Apple Geek and always reply to tweets ” Känns väldigt pålitligt… :P

 • posta länken där du laddar den ifrån?

 • rAve

  @ druten
  Gief! :D

 • Riji

  druten :Nu har jag fått den j:) Rapportera inlägg

  Skriv gärna mer: vilken operatör du har, ge mig filen så jag kan trycka upp den på min vps så resten får tag på den :)

  Säger samma som tidigare: pic or it didnt happen :)

 • Adam

  Verkar som det börjar rulla runt om i sverige :P Kan dem som fått den säga vilken operatör dem kör ? Abbonemang lr kontantkort

 • Akiii

  60% långsam nedladdning… :(

 • teletubby

  @ Akiii

  Hur stor är den?

 • Peter

  Tror faktiskt inte att den rullar runt någonstanns i Sverige, utan att det faktiskt luktar troll! =)

 • Akiii

  teletubby :@ Akiii
  Hur stor är den?
  Rapportera inlägg

  150 MB

 • @ Adam

  säkert iphone4 med tre :P

  du vet ju hur smarta dem där iphoneanvändarna är, tror att desire är en iphone :P

 • Anonym

  Fy fan vad det luktar :-)

 • Peter

  Japp det luktar som fan!

 • rAve

  @ Akii du skämtar inte va?

 • Adam

  Draca :@ Adam säkert iphone4 med tre :Pdu vet ju hur smarta dem där iphoneanvändarna är, tror att desire är en iphone :P Rapportera inlägg

  Haha :D

 • Akiii

  rAve :@ Akii du skämtar inte va?
  Rapportera inlägg

  Varför skulle jag göra det?

 • rAve

  Kan dom som fått uppdateringen säga vilken Operatör dom har snälla?

 • teletubby

  Akill: Vad fick du för meddelande när uppdateringen kom? Kolla du manuellt eller blev du notifierad?

 • Lannis

  Hade varit bättre om dom annonserat det på ett annat sätt.

  Ex. NU finns den att tanka ner…

 • Akiii

  rAve :Kan dom som fått uppdateringen säga vilken Operatör dom har snälla?
  Rapportera inlägg

  Jag har inte fått den OTA så det spelar ingen roll vilken operatör jag har… jag laddar ner från nätet

 • Riji

  Akiii trollar 99,99%

 • Adam

  Akiii :

  rAve :Kan dom som fått uppdateringen säga vilken Operatör dom har snälla? Rapportera inlägg

  Jag har inte fått den OTA så det spelar ingen roll vilken operatör jag har… jag laddar ner från nätet Rapportera inlägg

  Största trollet iår :D

 • Akiii

  teletubby :Akill: Vad fick du för meddelande när uppdateringen kom? Kolla du manuellt eller blev du notifierad?
  Rapportera inlägg

  Jag laddar ner från ehhh ”speciellt plats” har INTE fått meddelande, även genom att lägga fram datum och kolla

 • rAve

  @ Akiii
  Om du inte fått via OTA vars drar du ner det ifrån då?

 • Akiii

  Adam :

  Akiii :

  rAve :Kan dom som fått uppdateringen säga vilken Operatör dom har snälla? Rapportera inlägg

  Jag har inte fått den OTA så det spelar ingen roll vilken operatör jag har… jag laddar ner från nätet Rapportera inlägg

  Största trollet iår :D
  Rapportera inlägg

  Jobbar med HTC :)

 • teletubby

  Akill: Ok, nu tror jag inte på dig.

 • Jultomten

  Har aldrig förstått glädjen med att posta felaktig information och/eller filer, men en sak är säker, inga julklappar till er!

 • Adam

  @ Akiii
  Han drar säkert ner update.zip till EVO 4g :P Som man kunde få tag igår från HTC servern :P

 • Akiii

  Äntligen… nu ska jag installera… hör av mig

 • LINK or GTFO… nästan så dessa personer som trollar just nu borde bannas på livstid

 • Jens040

  Du behöver inte höra av dig..

 • Adam

  @ Draca
  Säger de samma :D

 • Adam :@ Akiii Han drar säkert ner update.zip till EVO 4g :P Som man kunde få tag igår från HTC servern :P Rapportera inlägg

  mmm den buggy pos för EVO4 vill man ju installera på sin desire :P lol

 • rAve

  @ Akiii
  är du säker på att det är till Desire och inte som föregående talare skriver, en update.zip till EVO 4G? blir en fet FACEPALM på dig isf

 • Peter

  Hej Peter Stahre,

  Tack för din email angående 2.2 Froyo Ja den ska släppas väldigt snart men en fast datum har jag inte tyvärr. Du få har koll på våran hemsida och på Swedroids forums. När den släpps kommer det att sker i steg viss (antal mobiler i taget) för att inte överbelasta servrarna. Trevlig sommar

  Logga in på vår webbplats ContactUs med hjälp av din e-postadress och ärendenumret 10SECW31SVA000453 om du vill svara på det här meddelandet eller ställa andra frågor.

  Med vänlig hälsning,

  Andrew

  HTC

 • Adam

  @ rAve
  Den fetaste :P

 • Adam

  @ Peter
  Fick nyss exakt samma svar :D

 • Gjorde en liten app (Windows) som checkar varje minut om froyo är släppt eller ej. För er som bara måste vara först ;)
  Den tar inte hänsyn till om telefonen är operatörslåst dock…
  Kan hämtas här: http://www.twosigned.com/andre/froyo/setup.exe
  Screenshot: http://www.twosigned.com/andre/froyo/froyo.gif
  Frågor – thezensei [[at]] gmail [dot] .com

 • Anonym :Nu har jag fått den OTA, äntligen, det var på tiden.. Rapportera inlägg

  Anonym is teh shit.net? :)

 • Akiii

  rAve :@ Akiii är du säker på att det är till Desire och inte som föregående talare skriver, en update.zip till EVO 4G? blir en fet FACEPALM på dig isf
  Rapportera inlägg

  Jag har tillgång till HTC´s server… det finns en version som heter 1.30 där just nu… håller på att installera… vet ej om detta är samma som kommer att släppas officiellt

 • rikard

  har telenor abonnemang och dom skickade uppdateringen till mig

 • w00t

  @ Peter
  Som jag gissade då, updaten kommer inte till alla under helgen utan det börjar att ”dra igång” ”typ” under helgen.. känns det som :(

 • teletubby

  @rikard: Få se en bild på ”Software information”? Borde ta 2 minuter att fixa.

 • teletubby

  @Akill: Haha, men om du känner någon på HTC så borde du ju veta om den versionen är officiell eller inte. Busted.

 • rikard

  tror du jag vet hur man gör det eller?

 • rAve

  @ teletubby
  aa exakt Rikard det gör gå fort att trolla fram en bild till oss som ett ”bevis” =P

 • teletubby

  @Rikard: Ta en digitalkamera, fota. Ladda upp.

 • rAve

  Vi är alla helt hypade över att se :D gör en godgärning och visa folket :D

 • KennyK

  Är det RUU_Bravo_HTC_ARA_1.30.415.3_T_Radio_32.41.00.32U_4.08.00.09_release_139993_signed.exe du installerar? Är inte den på arabiska?

  Akiii :

  rAve :@ Akiii är du säker på att det är till Desire och inte som föregående talare skriver, en update.zip till EVO 4G? blir en fet FACEPALM på dig isf Rapportera inlägg

  Jag har tillgång till HTC´s server… det finns en version som heter 1.30 där just nu… håller på att installera… vet ej om detta är samma som kommer att släppas officiellt Rapportera inlägg

 • teletubby
 • rikard

  visst visst vänta lite da

 • rikard :tror du jag vet hur man gör det eller? Rapportera inlägg

  digitalkamera?

 • Jens040

  @ teletubby
  Haha! :)

 • rAve

  LOL @ Teletubby

 • Akiii

  KennyK :Är det RUU_Bravo_HTC_ARA_1.30.415.3_T_Radio_32.41.00.32U_4.08.00.09_release_139993_signed.exe du installerar? Är inte den på arabiska?

  Akiii :

  rAve :@ Akiii är du säker på att det är till Desire och inte som föregående talare skriver, en update.zip till EVO 4G? blir en fet FACEPALM på dig isf Rapportera inlägg

  Jag har tillgång till HTC´s server… det finns en version som heter 1.30 där just nu… håller på att installera… vet ej om detta är samma som kommer att släppas officiellt Rapportera inlägg

  Rapportera inlägg

  Jag förstår inte Arabiska så det vore dumt hahaha… nej det är den engelska… men det verkar inte finnas någon skillnad mot den gamla… står fortfarande 2.1 update1 fattar inte varför den har ett högre programversion… arrrgggg

 • Johan
 • KennyK

  Ok, då slänger jag inte in den heller :) Bara att vara tålmodig även i fortsättningen….*suckar*

  Akiii :

  KennyK :Är det RUU_Bravo_HTC_ARA_1.30.415.3_T_Radio_32.41.00.32U_4.08.00.09_release_139993_signed.exe du installerar? Är inte den på arabiska?

  Akiii :

  rAve :@ Akiii är du säker på att det är till Desire och inte som föregående talare skriver, en update.zip till EVO 4G? blir en fet FACEPALM på dig isf Rapportera inlägg

  Jag har tillgång till HTC´s server… det finns en version som heter 1.30 där just nu… håller på att installera… vet ej om detta är samma som kommer att släppas officiellt Rapportera inlägg

  Rapportera inlägg

  Jag förstår inte Arabiska så det vore dumt hahaha… nej det är den engelska… men det verkar inte finnas någon skillnad mot den gamla… står fortfarande 2.1 update1 fattar inte varför den har ett högre programversion… arrrgggg Rapportera inlägg

 • jag kör andres program nu :P
  fortfarande ett stort fett rött kryss :(

 • four911

  Tenkte at hvis man er bosatt i norge skulle få den litt tidligere, men ikke enda ;) skall si ifra når den kommer.

 • Typ

  Draca :jag kör andres program nu :P fortfarande ett stort fett rött kryss :( Rapportera inlägg

  Samma här :'(

 • teletubby

  rikard: Nå?

 • teletubby :rikard: Nå? Rapportera inlägg

  troll vanished? :)

 • teletubby

  Japp, ännu ett troll avslöjat.

 • Akiii

  Draca :

  teletubby :rikard: Nå? Rapportera inlägg

  troll vanished? :)
  Rapportera inlägg

  Näää vet inte varför men Sverige brukar ligga sist i listan på uppdateringar… därför sökte jag på deras server… men ICKE

 • joe dare

  @teletubby
  Perfekt :)

 • j0nas

  Hur går det till med utrullningen? Är det HTC eller operatörerna eller båda två?
  Vilka operatörer har ni som nu fått den?

 • Akiii

  j0nas :Hur går det till med utrullningen? Är det HTC eller operatörerna eller båda två?Vilka operatörer har ni som nu fått den?
  Rapportera inlägg

  OM de har fått det menar du

 • teletubby

  @Akill: Du har dålig koll, trots att du ”jobbar med HTC”…

 • Chran

  Ingen har fått den

 • Akiii

  teletubby :@Akill: Du har dålig koll, trots att du “jobbar med HTC”…
  Rapportera inlägg

  Hahaha det har du helt rätt i…. men det är väl inte mitt fel.. HTC suger på att dela med sig info… även till oss

 • Vart så jävla glad för jag trodde den äntligen skulle komma till Legend. Men ack så besviken jag blev när jag läste att det enbart var till Desire.

 • Anonym

  Deathgasm :Vart så jävla glad för jag trodde den äntligen skulle komma till Legend. Men ack så besviken jag blev när jag läste att det enbart var till Desire. Rapportera inlägg

  varför nöja sig med näst bäst? du skulle köpt en desire alltså :)

 • Akii

  man får skylla sig själv om man var snål och inte köpte en desire direkt inte mycket vi kan göra åt saken:/

 • Chran

  Anonym :

  Deathgasm :Vart så jävla glad för jag trodde den äntligen skulle komma till Legend. Men ack så besviken jag blev när jag läste att det enbart var till Desire. Rapportera inlägg

  varför nöja sig med näst bäst? du skulle köpt en desire alltså :) Rapportera inlägg

  Känns skönt att tillhöra en prioriterad grupp för en gångs skull :)

 • Jens Arne Svartedal

  Kul att upppdateringen kommer!
  Lite kul att se alla som desperat väntar…

  Antar fö. att nya Desire i nästa leverans levereras med 2.2?
  Men största frågan för mig är NÄR kommer Desire att börja levereras med de nya LCD-skärmarna man sagt?
  Någon som vet?
  Jag väntar tills dess med köp

 • Adam

  Fan Rikard… Jag ahr också telenor, luras inte så!!!

 • Akiii

  Ok… då kan man somna om och kolla om några timmar om det händer något….

 • @Anonym & Ankii:
  Jag valde faktiskt Legend över Desire för att Desire kändes för plastig och ömtålig. Legend kändes roburst och tålig. Jag vill ha en telefon som tål lite, som inte trillar i tusen bitar som en iPhone bara man nyser på den.

 • Anonym

  Deathgasm :@Anonym & Ankii: Jag valde faktiskt Legend över Desire för att Desire kändes för plastig och ömtålig. Legend kändes roburst och tålig. Jag vill ha en telefon som tål lite, som inte trillar i tusen bitar som en iPhone bara man nyser på den. Rapportera inlägg

  jag har dragit min desire i backen några gånger.. den håller utmärkt förutom när den landade PÅ skärmen på en sten, då sprack skärmen.. men den funkade fortfarande både skärm och touch.. men fult med värsta sprickan.. fick den utbytt för 1550kr.
  annars håller den jättebra!

 • rAve

  @ Deathgasm
  Man har ju hellre Desire som är den vassare kniven i lådan ;D visst byggkvalitén som du säger är mer robust på legend men man har ju hellre bättre hårdvara än utseende tycker jag :P

 • Umevargen

  Kan det inte vara så att snacket som varit om q3 skulle kunna innebära att det kommer först i morgon? Då är det kvartalsskifte samt fortfarande helg….

 • Dave

  @ Umevargen

  Kvartalsskiftet var den 1 juli.

 • foggy

  …jobbig väntan :)
  Varför lägger de inte bara upp den på sin hemsida tillsammans med lite mirrors…

 • empebee

  Umevargen :Kan det inte vara så att snacket som varit om q3 skulle kunna innebära att det kommer först i morgon? Då är det kvartalsskifte samt fortfarande helg…. Rapportera inlägg

  Ni måste ha andra kvartalsskiften i Umeå. Här i södra Norrland bytte vi till Q3 1 juli.

 • Anonym

  3 3 3 3 = 12, JAN, FEB, MARS = Q1, APRIL, MAJ, JUN = Q2, JULI, AUG SEP = Q3, OKT, NOV, DEC = Q4

 • foggy

  …var det fler än jag med Telia, som fick ett tomt MMS från anonym avsändare igår vid 14-tiden? Det gick dock inte att öppna pga serverfel. Skulle det kanske ev kunna ha något med detta att göra? :)

 • Peter

  Lite väl långsökt kanske ?

 • foggy

  Jojo… har aldrig påstått att det inte var långsökt ;) …men har heller aldrig fått MMS från anonym avsändare…

 • Anonym

  Jag fick ett anonymt samtal sent igår kväll från än som stönade ‘frusen yoghurt, åååååh, frusen yoghurt…jag kommer, jag kommer…aaaaaaah’. Sen la han på! Skulle det kanske ev kunna ha något med detta att göra?

 • Adam

  empebee :

  Umevargen :Kan det inte vara så att snacket som varit om q3 skulle kunna innebära att det kommer först i morgon? Då är det kvartalsskifte samt fortfarande helg…. Rapportera inlägg

  Ni måste ha andra kvartalsskiften i Umeå. Här i södra Norrland bytte vi till Q3 1 juli. Rapportera inlägg

  1 Juli har inte varit än, det är imorn, som han säger :P

 • sajhe

  För övrigt. Angående hastigheten på 2.2

  mind = Blown.

 • Katty

  Det är rätt kul att läsa alla dessa frustrerade inlägg :)
  Man kan nästan tro era mobiler inte funkar alls och ni desperat väntar på ny mjukvara

  Den är nästan lika underhållande som Hero tråden, är det ni som bytt till Desire och är igång igen?

 • Anonym

  Någon som kör iPhone låter det som :P

 • Kashve

  @ foggy
  Hey, tagga ner. Vi är lite småfrustrerade allihop nu så varför inte sluta skriva kommentarer om de inte handlar om ”Oj nu funkade det!” om uppdateringen?

 • Anton

  Fixade fram datumet till 28 dec 11. Kunde ladda ner uppdateringen då, men den ville inte uppdatera..

 • Katty

  Anonym :Någon som kör iPhone låter det som :P Rapportera inlägg

  Om det var mig du menar så kör jag Hero men det är lika underhållande för det att läsa dom här smått hysteriska inläggen.

 • Adam

  Anton :Fixade fram datumet till 28 dec 11. Kunde ladda ner uppdateringen då, men den ville inte uppdatera.. Rapportera inlägg

  Varför ville den inte uppdatera ?

 • foggy

  Ska JAG tagga ner? D e fan inte jag som sitter och är otrevlig. Jag har gjort 3 posts. Är precis lika desperat som alla andra.
  Men nu glömmer vi detta.
  Ha så kul när ni får froyo.

 • Anton

  Adam :

  Anton :Fixade fram datumet till 28 dec 11. Kunde ladda ner uppdateringen då, men den ville inte uppdatera.. Rapportera inlägg

  Varför ville den inte uppdatera ? Rapportera inlägg

  När jag laddat ner den så blev skärmen svart sen stod det ”Tvinga fram en avstängning eller vänta”. Skärmen fryste, jag kunde alltså inte klicka någonstans. Så jag var tvungen att ta ut batteriet.

 • Jultomten

  @Anton: Troll. Försöker man ställa in datumen så långt fram så återställs den automatiskt till dagens riktiga datum. Sorry, you loose, but thanks for playing.

 • Jacob G

  Jag fick precis min 2.2-Update till min Desire. Bosatt i Stockholm, Bromma med tele2-abonnemang om det nu spelar någon roll.

 • Adam

  Jacob G :Jag fick precis min 2.2-Update till min Desire. Bosatt i Stockholm, Bromma med tele2-abonnemang om det nu spelar någon roll. Rapportera inlägg

  Detta låter hittils som den som luktar minst troll måste jag säga, men fortfarande, PIC OR IT DIDNT HAPPEN :P

 • Chran

  Konstigt att ni inte får någon uppdatering. Mig bombarderar dem med uppdateringar hela tiden. Jag är uppe i Android 4.7/Prinsesstårta redan. Någon annan som fått?

 • Jacob G

  Hur ska jag fota då? om jag tar med digitalkamera kommer ju telefonens blanka skärm omöjliggöra en bild..

 • Jens Arne Svartedal

  Vilken underhållning att notera den desperation som råder!
  Det står att det ska rullas ut I HELGEN!
  Det är just nu drygt 32 timmar till helgen officiellt är slut…
  På måndag kan ni oja er om ni inte fått den.

 • diggyz

  Fantastiskt att vissa har fått den när den inte ligger på servern :p

 • Anonym

  @Chran: Har du bara fått prinsesstårtan? Jag är på Android 6.2/Plättar med sylt å grädde!

 • Jns

  Fasen va sugen jag blev på våfflor.

 • Jens Arne Svartedal

  Jns :Fasen va sugen jag blev på våfflor. Rapportera inlägg

  JA jisses va gott!

 • Anonym

  Jacob G: Jag tror ej på dig förrän du visar ett foto.

 • Jens Arne Svartedal

  Jens Arne Svartedal :

  Jns :Fasen va sugen jag blev på våfflor. Rapportera inlägg

  JA jisses va gott! Rapportera inlägg Klicka för att redigera  (39 minuter och 26 sekunder)

  Hur ladddar man mer det bara?

 • Anonym

  Det du möjligen har fått är 2. 1update1… alltså ej 2.2.

 • Jns

  Jag ringer farmor, nedladdningen tar lite tid, men kommer vara värt det.

 • Katty

  Bra ide gå ät lite våfflor med sylt och grädde så kanske ni får tillbaks blodsocker nivån och blir mer normala

 • Umevargen

  Adam :

  empebee :

  Umevargen :Kan det inte vara så att snacket som varit om q3 skulle kunna innebära att det kommer först i morgon? Då är det kvartalsskifte samt fortfarande helg…. Rapportera inlägg

  Ni måste ha andra kvartalsskiften i Umeå. Här i södra Norrland bytte vi till Q3 1 juli. Rapportera inlägg

  1 Juli har inte varit än, det är imorn, som han säger :P
  Rapportera inlägg

  Ja, vi är ju lite efter här uppe. Problemet med kvartalindelningen har sin grund i övergången mellan den julianska och gregorianska kalendern på 1700-talet. Har inte riktigt fått ordning på det ännu ;-)

 • Orkar man inte vänta, kan man ju testa det här: http://tiny.cc/v2059
  Det fungerade på min HTC Desire, har Tre som operatör.

 • Anonym

  @ Jacob G
  så då finns den alltså…

 • Jns

  Katty :Bra ide gå ät lite våfflor med sylt och grädde så kanske ni får tillbaks blodsocker nivån och blir mer normala Rapportera inlägg

  Våfflor räcker nog inte för att göra mig normal.

 • Anonym

  Ta en bild på Software information, tack.

 • Jens Arne Svartedal

  Lars Gäfvert :Orkar man inte vänta, kan man ju testa det här: http://tiny.cc/v2059 Det fungerade på min HTC Desire, har Tre som operatör. Rapportera inlägg

  Tur nån orkar vara seriös i detta virrvarr.
  Bra, ska testa den sen men har telia, så vi får se, men det ser lovande ut i första anblicken!

 • Jultomten

  @ Jacob G
  Erm…
  ”Downloaded and verified 644 kb”

  2.2 är betydligt större än så. Säkert på 100Mb+ iallafall. Bilder är tokenkelt att fakea, så inte mycket till bevis för min del i vilket fall som helst.

 • Anonym

  Jacob g: 644 kb står det uppe i högra hörnet…

 • w00t

  Haha, vad jag vet så krävs root för att ta screencaptures? eller kanske har missat något.

 • Jultomten

  Man kan ha en lång psykologisk utläggning om folk som lurar andra på nätet med ”rickrolls”, falska påståenden och liknande, om vad dom egentligen är för människor och vad dom egentligen åstadkommer i verkliga livet, men det tar vi en annan dag.

 • Jacob G

  |-( det där är 2.2-downloadern som startade uppdateringen (låg på 160MB).

 • Jacob G

  Jag är i varje fall icke anonym! 2.2 är riktigt hyvens för övrigt, gillar 720p-funktionen på videokameraläget :)

 • Katty

  @Hr. Plomeros
  @Jultomten

  Det är ren Underhållning all läsa alla dessa inlägg. vart hittar ni alla troll och fake postare :)

 • Jultomten

  @ Jacob G
  Om den är riktig så posta filerna någonstans så andra kan ladda ner dom. Men jag betvivlar att det bara är en person i hela världen som har fått den och han råkar vara på denna siten.

  Jaja, någon måste vara först, men jag är extremt skeptisk.

 • Anonym

  Jacob g: Du är redan avslöjad. Det går bara att ta skärmdumpar som root.

 • Jultomten

  Jacob G :Jag är i varje fall icke anonym! 2.2 är riktigt hyvens för övrigt, gillar 720p-funktionen på videokameraläget :) Rapportera inlägg

  Nu är jag övertygad om att du inte har den.

 • Fredrik

  @ Anonym

  Inte helt rätt va? Screencaps kan man ta via Android sdk om man vill. Lite knotigare, men det går. Om Jacob G löjlar sig ska vara osagt..

 • Simon

  @Jacob G
  1. Måste man inte ha root för att ta screenshot?
  2. Kan du ta screen på software information?
  3.Den bilden du visade innan var från en Nexus One (tror jag) eftersom restart & install knappen inte ser ut så i sense.
  4. Hur kunde du få ner en uppdatering som du påstår är 160mb på under 15 minuter och få den installerad och fullt fungerande?

  Det finns lite för många frågetecken kring allt det här. Plus att varför skulle bara du fått den?

 • Freddan

  http://goo.gl/YDZB

  Samma screen, men från den här källan;

  http://erictric.com/2010/06/24/final-build-of-android-2-2-froyo-rolling-out-to-nexus-one-smartphones/

  Dvs Jacob G behöver inte posta flera påståenden i denna tråd..

 • Simon

  @Freddan

  Nice! Sade ju att det var en Nexus One.

 • Sören

  nu har jag fått den OTA, ;)

 • Adam

  Sören :nu har jag fått den OTA, ;) Rapportera inlägg

  MEN SLUTA TROLLA!

 • Jacob G

  Freddan :http://goo.gl/YDZBSamma screen, men från den här källan;http://erictric.com/2010/06/24/final-build-of-android-2-2-froyo-rolling-out-to-nexus-one-smartphones/Dvs Jacob G behöver inte posta flera påståenden i denna tråd.. Rapportera inlägg

  Hmm fast det där screenshotet lade jag upp för länge sedan på min blogg, hur den där hemsidan fått tag på mitt foto vet jag inte riktigt, men saken skall utredas!

 • fregor

  @ Jacob G

  +1 för att du har humor iaf..

 • Anton

  Nåja, någon gång kommer vii få den. Men vilka är det som skickar ut den? Operatörerna eller HTC?

 • fregor

  @ Anton

  HTC skickar ut den, ett program i luren ”ringer” hem till HTC titt och tätt för att kolla om nya versioner ligger på deras server.

 • Jacob G

  Jaja, jag ger upp! You got me! Ville bara påpeka paradoxen i att kontrollera huruvida den har släppts eller ej på ett internet-forum där 70% ljuger när man lika gärna kan kolla på sin telefon och få ett 100-procentigt svar, that’s all :/. Ber om ursäkt om någon blev stött av mina poster (Jultomten, Freddan) men ni får ta hänsyn till att jag:
  ”är så desperat efter att någon ska se mig att jag till och med ljuger för att få det”
  samt att jag ”inte fick någon kärlek som barn”. (WTF?)

  :D

 • Fredrik

  Jacob G :

  Freddan :http://goo.gl/YDZBSamma screen, men från den här källan;http://erictric.com/2010/06/24/final-build-of-android-2-2-froyo-rolling-out-to-nexus-one-smartphones/Dvs Jacob G behöver inte posta flera påståenden i denna tråd.. Rapportera inlägg

  Hmm fast det där screenshotet lade jag upp för länge sedan på min blogg, hur den där hemsidan fått tag på mitt foto vet jag inte riktigt, men saken skall utredas!
  Rapportera inlägg

  Varför har du inte 24h klocka…?
  Skärp dig, och hur kan du haft den där bilden på blogg sedan länge om den kom idag?

 • Jns

  @Jacob
  Vill du ha en kram?

 • Jacob G

  @ Jns
  Ge en till Jultomten i stället :]

 • Jultomten

  Jacob G :Jaja, jag ger upp! You got me! Ville bara påpeka paradoxen i att kontrollera huruvida den har släppts eller ej på ett internet-forum

  Det är ju på grund av såna som dig som det är så här, så det enda du bevisar är att du tillhör ”idioterna” som förstör. Grattis!

  Personligen skiter jag i om den kommer idag eller om en månad, jag har bara väldigt tråkigt just nu och kan lika bra hänga här som som något annat ”forum”.

 • Erik

  Men va fan, HTC Legend då? Kommer inte vi också få den?

 • Jacob G

  @ Jultomten
  Om du nu skiter i när den kommer, varför ens slänga en blick mot denna ”HAR NÅGON FÅTT DEN???”-tråd? :> uttråkad eller ej?

 • Chran

  Jag tror HTC bara skojade lite med oss. Nu har de personalfest och sitter tillsammans och läser den här tråden på en storbildsskärm.

 • Anonym

  Erik: nej, inte denna gang.

 • Monkie79

  Sjukt kul läsning här :)

 • Jacob G

  @ Erik
  Nej. Det bittra priset för att ha valt Hållbarhet före Prestanda.

 • http://twitpic.com/1zh687

  Man verkar ha fått den i övriga Europa nu.

 • Joel Öman

  @ Lars Gäfvert

  Hahaa! Nice länk, fan va fyndiga folk kan vara då… :P

 • AllanMann

  Mail from HTC Europe:

  Dear RR,

  Thank you for contacting HTC We expect to begin rolling out the Android 2.2 update for your HTC Desire very soon. We cannot be more specific yet as exact dates still need to be confirmed. We look forward to rolling out update to your phone very soon. Hope this has helped. Thank you for contacting HTC if you have any further queries please do not hesitate to contact us.

  To send a reply to this message or let me know I have successfully answered your question log in to our ContactUs site using your email address and your ticket number 10GBCW31ENA002371.

  Sincerely,

  Sarah

  HTC

 • Mikael

  Nu är den här! Uppdatera manuellt om ni inte har fått den automatiskt!

 • Simon :@ Jacob GSnälla, gör oss en tjänst och gå och gräv ner dig någon stans. Du är ett sånt jävla svin så det är löjligt, vet inte vad det är som inte har gått rätt i ditt liv, men jag tycker synd om dig. När man är så misslyckad så att man måste ljuga om en uppdatering till en telefon för att få uppmärksamhet så råder jag dig att söka vård.Fan, du beter dig som du vore 12 och spelade WoW, för detta är typiskt att hitta i deras forum – avskum som du.Fy Fan för dig. Rapportera inlägg

  Haha skojar du? :) Ärligt talat är han ett par nivåer ovanför dig med tanke på vad du skriver bara för att han mytar om en jävla uppdatering till en telefon.. :P big deal lixom..

 • Penguinfriend

  Eftersom vissa hittar upgraderingen men inte andra så måste HTC göra ett urval.
  T.ex. på serienumret eller dylikt. Själv så hittar jag ingen ny uppdatering.
  Mitt serienummer är från Juni dvs relativt sent.

 • Penguinfriend :Eftersom vissa hittar upgraderingen men inte andra så måste HTC göra ett urval. T.ex. på serienumret eller dylikt. Själv så hittar jag ingen ny uppdatering. Mitt serienummer är från Juni dvs relativt sent. Rapportera inlägg

  Tror inte att någon fått uppdateringen ännu, de som skriver det skriver det bara för att förvirra :P

 • iAngeL

  Mikael :Nu är den här! Uppdatera om ni inte har fått den automatiskt!
  Rapportera inlägg

  Why Mikael?.. WHYYYYY!?

 • Mikael

  iAngeL :

  Mikael :Nu är den här! Uppdatera om ni inte har fått den automatiskt! Rapportera inlägg

  Why Mikael?.. WHYYYYY!? Rapportera inlägg

  For the lulz, jag är hemsk, jag vet :(

 • Borg

  haha, så kul läsning

 • p-3

  någon som har som har provat om man kommer åt updatering med utländskt sim. typ t-mobile (uk) ?

 • Anonym

  HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHA @ Chran

 • Freddan

  @ p-3

  Tror inte det ska spela roll, uppdateringen är antagligen knytet mot telefonens ID inte i vilket land eller vilken operatör du använder. Har du en operatörspecifik Desire så är det en annan femma.

 • Ralle

  Trodde inte jag var nån nörd på något sätt, men nu sitter man här och kollar uppdateringar på telefonen stup i ett… och längtar…

 • Min update-check-app finns fortfarande att ladde hem, kolla sida 4. För Windows för övrigt.

 • Blomman

  Undrar om det var vågat av HTC Sverige att gå ut med det där mailet att uppdateringen skulle komma i helgen? HTC Sverige lägger väl inte ut uppdateringen utan det sker väl ”centralt” någon annanstans i världen?
  Vore ytterst pinsamt för dem om det inte kommer under helgen, eller hur?

 • four911

  varför är människor så arga på varandra? i vilket inlägg började det spåra ur, vill gärna se de? ;)

  http://nicke.co.uk/froyo.php (funkar likadant som Andres exe-program ;) ingen som är sugen på att skapa en androidapp för att knyta ihop cirklen?

 • Simon

  @ Jacob G
  Vem sade något om att ta illa upp över huvud taget? Jag blir bara så irriterad när jag ser personer som du. Jag förstår inte varför man skulle ljuga om en sån sak, det är liksom helt meningslöst.

 • Peter

  Det bästa kommer vara ikväll när alla sitter utslagna, trötta och irriterade och inser att uppdateringen blivit framskjuten till tisdag.

  (bara ett tips, ni borde kolla de inoficiella htc twitter kanalerna)

 • Grain202

  @ Simon
  Det är ju minst lika meningslöst att bry sig om att någon ljuger om en update på internet, vad är det som är så irriterande?
  Helt plöstligt förvandlades Swedroid till ett dagis…

  Apropå 2.2, ska bli intressant att se vilka förbättringar den har att bjuda på. Kommer nog bara sitta och pilla på telefonen under arbetstid på måndag morgon, om dom dyker upp tills dess dvs :)

 • teletubby

  Peter: De kollar vi, och där sägs inget ikväll.

 • Peter

  Då säger vi så.

 • Anonymous

  Hur lång tid tror ni den kommer bli försenad?
  Hoppas man får tag i den innan måndag, vore kul att kunna visa den för sina kollegor som kör Legend. (Inget illa mot Legend, men lite komiskt eftersom det var ett flertal på jobbet som valde den istället för Desire)

 • Katty

  Snart går Disire tråden om Hero tråden ang dagis nivå och ni har inte ens väntat en bråkdel så länge, detta kommer bli en lång intressant tråd

  @Simon du gör ditt bästa :)

 • Simon

  @ Katty

  Visst gör jag? :)

 • Humor

  @Katty, håller med dig här, detta var fan den roligaste läsningen på länge :D Vad är det för fel på endel? hahahah

 • Anonym

  @Humor och @Katty

  Håller med, det är lite sorgligt faktiskt.

 • Vandergrift

  Chilla ner. The enemy is out there!

 • whupaz

  Skärpning här , ingen i Sverige här fått den än …

 • malleboy

  Finns ingen trådstartare som kan se till att inlägg håller topic. Synd på ett annars så bra forum.

 • Rekcus

  Så onödigt att försöka förstöra kvaliteten på ett annars bra forum. Varför? Jacob G och dyliga, kan ni inte gå tillbaka till:

  http://www.stardoll.com

  Och stanna där. Låt oss andra androidnördar hållas i detta forumet. Jag lovar jag/vi kommer inte att komma till stardoll och klanka ned på er för att ni tänder på att klä virtuella dockor i olika utstyrslar.

 • Gurraeng

  Kan det inte vara så att eftersom det är hela europa som ska få det att kanske Sverige inte står först på tur? Jag menar bara på att det enda HTC sagt är att uppdateringen för Desire/Europa ska ”börja” i helgen. Väntar dock med spänning….

 • Fredrik

  Sören :Nu har jag fått den OTA
  Rapportera inlägg

  Japp, och jag tror jultomten dönade förbi här utanför med Rudolf i täten…

 • Anton

  Sören verkar ha fått den OTA flera gånger.

 • Stab

  Den skulle väl BÖRJA rullas ut i helgen… Dvs inget säger att den kommer att komma i helgen.

 • Jens Arne Svartedal

  Blomman :Undrar om det var vågat av HTC Sverige att gå ut med det där mailet att uppdateringen skulle komma i helgen? HTC Sverige lägger väl inte ut uppdateringen utan det sker väl “centralt” någon annanstans i världen? Vore ytterst pinsamt för dem om det inte kommer under helgen, eller hur? Rapportera inlägg

  Men herregud!
  Det är helg i ytterligen 27 timmar!
  Hur kan man spekulera innan helgen är över???
  Alla ni som väntar, slappna av!
  Om inget hänt på måndag så kanske man kan börja undra…

 • Speedmaster

  Roa er med att kolla trådar innan ”släppet” av Desire =D. Inläggen här skulle betecknas som superseriösa.

 • Martin

  Lite för ivrig just nu….

 • Speedmaster

  Provocerande meddelande: ”Telefonen är uppdaterad” Undrar hur många gånger vi tryckt på ”Sök nu”, totalt? (rent hypotetiskt alltså, då det inte går att kontrollera).

 • Mike

  jepp, nu funkar det!
  Den som väntar på något gott!

 • Anton

  Funkar inte för mig :((

 • Anonym

  Rätt typiskt att min är på lagning när 2.2 kommer. Ironi

 • teletubby

  @Anton: Det funkar inte för Martin eller Mike heller. De trollar.

 • cluey

  Funkar inte för mig !

 • Mikael

  Till de som ser den, om de stämmer. Jag hatar er lite grann :) Grattis iaf, hoppas jag blir värdig snart

 • Martin

  Sorry….det var ju bara en ”vanlig” uppdatering jag fick in..blev lite ivrig där…sorry…

 • lolight

  Chran :Konstigt att ni inte får någon uppdatering. Mig bombarderar dem med uppdateringar hela tiden. Jag är uppe i Android 4.7/Prinsesstårta redan. Någon annan som fått? Rapportera inlägg

  Det var länge sedan jag hade det. Fast det finns dåligt med apps till Android 5.5 MeltedIceCream.

 • cluey

  Får hoppas på några utskickningar av 2,2 efter midnatt !! Jag kommer iaf uppdatera isf jag får nån!

 • slipo

  Har läst samtliga kommentarer nu och även jag sitter och väntar på min uppdatering! Är det någon som har fått den eller var det sista bara snack?

 • Nojk

  Det är bara snack. Sitter och väntar jag med hoppas den kommer snart ska bli kul att se vad som förbättras.

 • update2

  Har filen men admin del mitt in lägg :-D X2

 • Gecko

  Hahaha, vilken härlig tråd.

 • slipo

  @update2
  Grattis!

  Sitter och vakar en stund till, sista kvällen man kan lägga sig sent nu innan semestern tar slut och man skall tillbaka till jobbet (får passa på). Tur att sambon redan har lagt sig så man kan följa forumet utan konstiga blickar och tjat ;)

 • jls

  Man får sitta och vänta snällt som alla andra, får se om den dyker upp imorgon eller om vi får vänta lite till, borde väl vara ganska nära med tanke på HTCs uttalande

 • Philip

  ”Sök nu” Kontrollerar… ”Det finns inga uppdateringar tillgängliga för telefonen”
  Upprepa det jättemånga gånger så får du en bild om vad jag gör nu…

 • Tjonge

  Undrar om detta kan liknas vid alla som satt o köade från tidig morgon för att få tag på en Iphone. Vi Desireägare kan ju trösta oss med att vi inte behöver hålla en köplats, och att vi faktiskt redan har telefonen.

  Jag är nog en av dom få som hoppas på att det dröjer innan 2,2:an kommer, då jag måste starta om min telefon. Jag har inte startat om den sedan den var ny, och har i skrivande stund 627 timmar sedan systemstart. Tänkte se om den kan räkna över 1000 timmar.

  Inte för at jag MÅSTE uppdatera, men efter att ha läst alla poster i tråden, så vill man ju inte vara utanför skaran som knappt kan somna inatt.

 • slipo

  @Philip
  Hahaha underbart! Hämta en kall bärs så kommer det kännas lättare :)
  Funkar för mig…

 • Philip

  @ slipo
  1. Har ingen
  2. Under arton…

 • c0ke

  Varför sitter ni inte alla inne på IRC kanalen och diskuterar istället? =)

 • cluey

  Hörde att Iphone 4 har problem.. Något med att listen runt om iPhonen sitter de två antenner på, När man då har ett samtal och håller i telefonen så kortsluts antennerna och samtalet avslutas, Vet någon om detta är sant?

  Vad jag läst så verkar det bara kortslutas om man håller på ett sätt så man håller över en sak :P, Funderar annars på att byta ut min desire mot Iphone 4

 • slipo

  @c0ke
  Vet inte vad det är! Men du kanske kan skicka en länk eller något :)

 • slipo

  @Philip
  Funkar nog med kall cola med :)

 • c0ke

  @ cluey
  Nej, det stämmer inte… Sedan det där antennproblemet var bara i USA då deras mobilnät suger balle. Funkar hur bra som helst här i Sverige då mottagningen är betydligt bättre.

 • Speedmaster

  Insomniac kommer att få en ny definition om uppdateringen dröjer.

 • cluey

  Okej tack c0ke

 • Philip

  @ slipo

  Nu när jag tänker efter har jag nog lite sprite i kylen

 • Jimi

  Lets hope we get this 2,2 after midnight

 • cluey

  Ladda ner PhotoFunia på Androidmarket om ni har tråkigt ^^ Har man några bilder på kompisar så kan man ha roligt med det programmet nån timma

 • slipo

  @cluey
  Priceless!

 • Jacob G

  Hej allihopa! Har varit borta en del under kvällen
  (www.stardoll.com , jävligt kul hemsida. Tack för tipset!) men kan nu komma med glädjande besked; för 15 minuter sedan kollade jag updates på min HTC desire, och ack ja, där fanns 2.2!

 • Peter

  Jacob, sluta trolla, det är fan inte kul…

 • Orre

  Hahahah underbar läsning

 • AllanMann

  HTC har sagt ”Q3”, de har sagt Augusti och dom har sagt den här helgen, ser ut som alla tre sammanfaller i morgon ;) dock så lär inte alla få det under samma dygn om det inte är så att HTC har investerat i feta servrar, har ingen koll på hur det gick till med 2.1 till Heroes-folket?

 • Jacob G

  Allvarligt talat, 2.2 är en gudagåva! Verkar som om jag är den enda som får den att fungera ;)

 • slipo

  Ja så är det nog ;)

 • Ace

  Ni som fått uppdateringen, vilken operatör har ni och kan ni installera den?

 • Urkund

  Haha! hade nästan slutat tro på alla jävla tr0llz, men denna gång hade Jacob G faktiskt rätt..

 • Philip

  8 minuter kvar till midnatt…

 • Chran

  @Jacob G som jag har saknat dig. Utan dig hade jag tappat hoppet för länge sedan och slängt min Desire genom fönstret… men så kommer du och lyser upp tillvaron med dina glädjande besked. Man blir ju alldeles till sig av glädje.

 • Peter

  Jätte kul Urklund.. ;)

 • Speedmaster

  ”Upprepa en lögn tillräckligt många gånger, då blir det en sanning” så trolla på. En vacker dag är det sant =D

 • Jacob G

  Chran jag förstår inte riktigt, jag har ju fått 2.2an? Såg du inte screenshoten jag länkade till förut?

 • cluey
 • Henrik

  @Jacob G hur tog du din skärmdump?

 • Jacob G

  Använde en app som jag hittade på market.

 • cluey

  Namn på applikationen?

 • slipo

  Länka igen då för oss som missade!

 • Henrik

  @Jacob G OK. Mig veterligen behöver du Android SDK för att göra det.

 • Jacob G
 • Vandergrift

  *edit*
  var inget

 • Ace

  Nytt dygn och ny månad, någon mer än Jacob G som träffat guld:)

 • Peter

  ”644kb” Haha, absolut ;)

 • malleboy

  Fan vad han driver med er, den där Jacob. Skön snubbe!

 • Jacob G

  @ Vandergrift
  Nu vet jag inte riktigt vad du talar om, herrn.. Jag kan ingenting om teknik och begriper mig inte på språket du använder.
  Allt jag vet är att jag har en smackin’ HD-kamera i min telefon nu!

 • Martin

  Tja… vi får se, när några stycken fåt ner sina fixar så kan man ju kolla.
  I min lilla värld så kommer säkert det dröja tills måndag innan den rullat ut

 • Chran

  @Jacob G
  Det är just därför jag blir så glad. Att du lägger ner så mycket möda med att finkamma nätet och leta upp snygga screenshots… för vår skull, för att vi ska bli glada och få tillbaka livsgnistan igen.

 • KennyK

  Hur lång tid brukar det ta efter en OTA uppdatering innan de släpper sin RUU fil?

  Någon som vet? Vill helst ”blåsa” telefonen helt med 2.2 :)

  //KennyK

 • Vandergrift

  Är det inte svart tema i Sense? Det där ser mer ut som att möjligtvis kunna vara en uppdatering till Nexus One, möjligen.

 • Jacob G

  @ Chran
  Leta upp screenshots? Det var bara att dra igång faderkortet och ladda ner uppdateringen 2.2, inga konstigheter.

  @Vandergrift, Där misstar du dig. Jag är så förtjust i Nexus att jag faktiskt använder Nexus-tema på min HTC desire :) Ber om ursäkt för att du blev förvirrad.

 • Ace

  Ser segt ut detta, får ingen ( mer än Jakob G) 2.2?

 • Rekcus

  @ Urkund

  :) den var faktiskt bra.

  Inget ännu, trots att helgens sista dygn har kommit.

 • Vandergrift

  ”Jag är så förtjust i Nexus att jag faktiskt använder Nexus-tema på min HTC desire :)”
  Best ever. Aja, om det var någon som altså trodde på att 2.2 har kommit till Desiren så har den altså _INTE_ gjort det (iaf inte till Jacobs lur) =)

  Vet inte varför jag ens ger mig in i diskussionen, har tråkigt I guess. Själv kör jag rootat och på 2.2 sedan en tid tillbaka, så för mig är det ingen brådska med updaten

 • tjonge

  Tror ni att den där stackars servern är sönderspammad av alla som letar uppdatering?

 • Jacob G

  @ Vandergrift
  Må så vara, då är vi 2 personer med 2.2!
  Root vet jag inte vad det betyder, men något sådant har jag inte sysslat med. Jag laddade helt enkelt ned uppdateringen i all ära.

 • Ace

  @ Vandergrift
  Hur kan du vara så säker på att inte han kan ha fått den?

 • Vandergrift

  Har du tagit screenshot (vilket jag inte tror, det där är en googlad bild) måste du ha root ifall du gjorde det genom ett program som du tankade, vilket du sa.
  Har du ändrat temat till ett ”Nexus one tema” (vilket jag aldrig har hört, kallas möjligtvis standard vanilla), måste du också ha rootat. =)

  Känns lite för uppenbart att säga Troll

  @Ace,
  Framförallt för att det inte finns en minsta tillstymelse till Sense i den bilden han länkade, och för att han sa att han hade ett ”Nexus One” tema när jag frågade hur det kom sig =)

 • cluey

  undra vad Jacob G komma med nu då :>

 • Jacob G

  @ Vandergrift
  Jag sålde copyright-rättigheterna av min bild till en hemsida, därav bildens uppenbarelse på googlesökningar.
  För sista gången, jag beblandar mig aldrig med sådan häxkonst du kallar ”root”. Har inte gjort någonting med min telefon förutom att trycka på ”sök efter uppdateringar”.

 • Peter

  Jacob G :@ Vandergrift Jag sålde copyright-rättigheterna av min bild till en hemsida, därav bildens uppenbarelse på googlesökningar. För sista gången, jag beblandar mig aldrig med sådan häxkonst du kallar “root”. Har inte gjort någonting med min telefon förutom att trycka på “sök efter uppdateringar”. Rapportera inlägg

  Sluta, snälla.

 • Ace

  Kan inte så mycket om detta, men det ser konstigt ut att bara en lur utav alla oss här som fått 2.2 än.

 • Vandergrift

  Synd att inte röstlägen hörs över internet, för nu låter det bara patetiskt när jag försöker påpeka Troll. Det är så uppenbart, och jag vet, att du vet att alla vet det =) Jag är helt med på att det är roligt att driva järnet in i det sista, så tro inte att jag håller något emot dig när jag ropar Troll. Jag säger det mer på ett sätt som typ kan jämnföras med någon som precis blivit ”punked” och medger att det var lite roligt.
  Så, Troll =)

 • Anonym

  @ Jacob G
  Hur har du tagit din skärmdump om du inte har root?

 • Henrik

  @Jakob G: Skulle du kunna ta en dump på Programvaruinformation? Jag är lite nyfiken på vad den säger – och du har en smidig app som lätt tar skärmdumpar.

 • Vandergrift

  Så, kan vi alla nu snälla släppa att Jacob G trollade och var rolig. Han fick vissa av er och det var väl lite underhållande. Kan vi nu gå vidare med tråden? =)

 • Jacob G

  @ Vandergrift
  Jackpot. Den enda vettiga människan här i dag / kväll.
  Kanske förstår du till och med varför jag ifrågasätter varför folk som skriver på ett forum huruvida uppdateringen kommit i stället för att helt enkelt kolla på deras lur.
  Am I right?

 • Anonym

  Jag tycker att det är helskönt att Jacob G trollar alla er desperata fjantar :-). Jag undrar hur HTC överhuvudtaget ska kunna rulla ut någon som helst uppdatering när ni sitter och DDoSar deras servrar med erat eviga sökande på uppdateringen.

  Så fort som en enda halvkunnig person, oavsett geografisk lokalisering har fått ner uppdateringen så kommer den att spridas som en löpeld över hela internet. Hade jag haft orken så hade jag dumpat min 2.1 och börjat sprida den som 2.2 enbart för att trolla alla er desperata och låta HTC’s servrar vila, om än bara för någon minut. :-)

 • Henrik

  @Vandergrift: Det finns väl egentligen inte så mycket annat att prata om just nu? ;)

 • Jonas

  @ Vandergrift
  Alla fattar redan att han trollar. Dont feed the troll

 • Vandergrift

  @Jacob G, You are correct sir

  @Henrik, haha nej sant =)

 • Anonym

  Vandergrift :Har du tagit screenshot (vilket jag inte tror, det där är en googlad bild) måste du ha root ifall du gjorde det genom ett program som du tankade, vilket du sa. Har du ändrat temat till ett “Nexus one tema” (vilket jag aldrig har hört, kallas möjligtvis standard vanilla), måste du också ha rootat. =)Känns lite för uppenbart att säga Troll@Ace, Framförallt för att det inte finns en minsta tillstymelse till Sense i den bilden han länkade, och för att han sa att han hade ett “Nexus One” tema när jag frågade hur det kom sig =) Rapportera inlägg

  Nu Får ni ta och ge er, man behöver INTE ROOT för att ta skärmdumpar, detta kan göras via ddkm eller vad det heter, har själv gjort det. Dock tror jag inte han har fått 2.2, men man vet ju aldrig :)

 • Vandergrift

  @Anonym, ja jag vet att man kan göra det via SDKn fast som jag skrev så hade han redan sagt en gång att han gjorde det via ett program från Market, vilket man måste ha root för.

 • Jacob G

  Kan för övrigt berätta att jag, för några sekunder sedan, upplystes av:
  ”A new update is available: Android 2.2.0” när jag sökte efter updates!
  Är det inte härligt att den äntligen är här?

 • Ace

  Vem tror på dig nu:)

 • Anonym

  Jacob G :Kan för övrigt berätta att jag, för några sekunder sedan, upplystes av: “A new update is available: Android 2.2.0″ när jag sökte efter updates! Är det inte härligt att den äntligen är här? Rapportera inlägg

  ^

  Han talar sanning!

 • Jacob G

  Kolla själv, mr. Ace! Finner du den inte bör du nog roota om faderkortet, ty då är det något allvarligt fel på luren.

 • cluey

  Aa skit nice, själv kom en DHL gubbe med en VIP edition hem till mig nyss

 • Anonym

  Jacob G :Kolla själv, mr. Ace! Rapportera inlägg

  Kom igen nu 2.2 broder, nu festar vi loss! :D

 • Ace

  Har en olåst Telia lur och ingen 2.2 men en underbart kall öl kom precis till mitt bord:)

 • Vandergrift

  Forgive me Swedroid, for I have fed the trolls

 • Jacob G

  Faktum är att jag skriver denna kommentar via min nya tethering-funktion medföljde 2.2 =)

 • Anonym

  Anyhow, jag hoppas att de släpper uppdateringen idag (söndag), men just nu finns det inte mycket mer att göra än att sova och se vad som händer imorgon.
  Så, god natt på er alla!

 • Ace

  Kul för er, men jag kollar inte innan dena kalla är slut…

 • cluey

  @Ace..
  Vad du har för operatör spelar ingen roll, Android lurar är inte brandad så det är HTC som släpper uppdateringarna direkt och operatörerna har inget med de att göra

 • Ace

  Slut och ingen 2.2 för olåst Telia:(

 • Anonym

  Uppenbarligen spelar det ju roll för uppdateringen är ju släppt till min och Jacobs operatör

 • Ace

  Oki, är det någon turordnig för vart man bor eller vad?

 • Jacob G

  @ Ace
  I guess. Jag bor i Bromma, Stockholm, och har fått den. De kanske prioriterar huvudstaden?

 • Anonym

  Ace :Oki, är det någon turordnig för vart man bor eller vad? Rapportera inlägg

  Dom börjar uppifrån i Sverige och går neråt

 • Ace

  Så kan det kanske vara jag bor ju i Uppsala och det brukar ju komma lite senare med allt hit;)

 • Jacob G

  @ Ace
  Antagligen :) Du får allt vänta och se.

 • slipo

  Dom lär ju ta land för land!

  Så små servrar har dom ju inte så att dom är tvugna att dela upp ett land som Sverige i olika områden. När den kommer hit kan nog vi med alla våra användare ladda ner den samtidigt utan problem.

 • Ace

  @ Jacob G
  Vad mer än kameran är du nöjd med då, snabbare mm mm:)

 • Thiesen

  Jag har en Hero och jag råkade tappa lite kall yoghurt på den… innebär detta att jag har 2.2 nu???

 • Daniel

  Nej nu är jag trött på allt väntande.. Nu VILL jag ha uppdatering =)

 • Ace

  @ Thiesen
  Får du 720 på kameran nu så kanske:)

 • Thiesen

  Fan… jag ska nogg låta min Hero få bada iyoughurt för att sen ställa in hela rasket i frysen några timmar… då har man ju Froyo på sin Hero… :-)

 • Thiesen

  @Ace:

  Fan… nu jävla kan jag spela in i 1080p med Heron… WOW…

 • Ace

  @ Thiesen
  Låter ju guld;)

  Det ser ut som om alla som fått 2.2 kramat kudden eller sitter och plickar på sina lurar:)

 • Thiesen

  I morgon ska jag baka mig en mjuk pepparkaka… givetvis ska min Hero ligga mitt i smeten… voila… Gingerbread på sin Hero… :-)

 • ainvd

  För er som vill ha mer flum-läsning om uppdateringen (påhittade osv) så rekommenderar jag en liknande tråd på xda-forumet.
  Känner igen mig i uppdaterings-spammandet från 2.2 releasen till min N1. Lider med er ;-)

 • Thiesen

  Det är bara till att inse gubbar… HTC kan oxo trolla med sina officiella uttalanden… ni får ingen uppgradering… dom begick misstaget att ge en prao-elev lite för fria tyglar när dom gav honom i uppgift att skriva ett officiellt uttalande om Froyo…

 • Noctrl

  För de som inte orkar vänta är det bara att roota och köra någon av de 2.2-roms som finns :)

 • ltsqarepants

  Nån som har reflekterat över att zulu time, utc eller vad ni vill kalla det ligger 2 timmar efter på sommaren, inte 1, då den inte påverkas av sommartid… än finns det hopp.

 • Ace

  Är för lat för att sätta mig in i rootningen, så jag väntar och njuter utav de fina funktioner den redan har:)

 • Mikael

  Ace, jag hoppas du fattar att de som säger att de har fått 2.2 redan bara ljuger? :P

 • Ace

  Jepp, är helt med där… fast tycker det är kul att låta de leka lite:)

 • Ace

  + att ingen utav de är här nu för att skryta;)

 • Mikael

  Hehe.. Kanske dags att sluta spamma ”Sök nu” och gå och lägga sig istället..^^

  Jobbigt när det tar extra lång tid att söka, typ 10-20 sekunder, ”Oh, nu kanske den kommer!! nu kanske den kommer!!!… nope >_>” Jävla lagg ;P

 • Relcus

  Jepp, är helt med där… fast tycker det är kul att låta de leka lite:)
  Rapportera inlägg
  byAce on Aug 1, 2010 at 01:36
  + att ingen utav de är här nu för att skryta;)
  Rapportera inlägg
  byAce on Aug 1, 2010 at 01:37

  Låta Dem, Ace och ingen utav dem…

  Nej HTC-chefen trycker på knappen imorgon efter morgonkaffet…

 • LBeria

  @ Thiesen

  Precis hur kall var den?

 • Anonym

  Denna tråden är fylld av en massa tragiska människor. Det är pga dom man aldrig kan lita på något som man läser online.

 • Ferhat Arslan

  Hej på er alla här. Jag här fortfarande inte fått 2.2 och tror inte att andra har fått de häller de borde komma ut till alla samtidigt och inte till få personer men hör av mig ifall jag får nagot. Kommer endå inte sova tills kl 08:00 jobbar tills kl 07:00

 • Joel

  Men fan vad segt det går att kontrollera om uppdateringen kommit, sluta söka allihop!!! Så jag kan få min uppdatering först :D

  http://htc-desire-get-froyo.u4y.eu/

 • Gjorde en liten windows-app som kollar om det finns uppdatering till HTC Desire igår. Kollar 1 gång i minuten.

  Frågor? thezensei -at- gmail -dot- com

  Screenshot:
  http://www.twosigned.com/andre/froyo/froyo.gif

  Download:
  http://www.twosigned.com/andre/froyo/setup.exe

 • Anonym

  Inget personligt mot dig, men jag hoppas folk är rent generellt skeptiska mot exe-filer från forum som någon gjort och ber dig köra. Jag säger inte att ditt program är malicious, mest att folk bör vara uppmärksamma rent generellt. Kör opålitliga program via en virtuell miljö så som VirtualBox eller en sandlåda så som Sandboxie.

 • Anonym :Inget personligt mot dig, men jag hoppas folk är rent generellt skeptiska mot exe-filer från forum som någon gjort och ber dig köra. Jag säger inte att ditt program är malicious, mest att folk bör vara uppmärksamma rent generellt. Kör opålitliga program via en virtuell miljö så som VirtualBox eller en sandlåda så som Sandboxie. Rapportera inlägg

  Ingen fara. Är det någon som är sugen på källkoden så är det bara att höra av sig. Gjort i Visual Studio 2010, .NET Framework 4…

 • Mikael

  @ Andre

  Får man fråga hur den gör checken?

 • @ Mikael

  Den skickar en POST-request till http://andchin.htc.com/android/checkin med JSON-argument.

  Så här ser JSON-argumentet ut:

  {\”id\”:2306200850250045135,\”checkin\”:{\”build\”:{\”product\”:\”bravo\”,\”id\”:\”htc_wwe/htc_bravo/bravo/bravo:2.1-update1/ERE27/174215:user/release-keys\”,\”revision\”:\”129\”,\”firmware_version\”:\”1.21.405.2 CL174215 release-keys\”,\”radio\”:\”32.36.00.28U_4.06.00.02_2\”,\”carrier\”:\”htc_wwe\”,\”bootloader\”:\”0.80.0000\”,\”build_type\”:\”user\”,\”changelist\”:\”174215\”,\”serialno\”:\”HT05XPL08177\”}},\”model_number\”:\”HTC Desire\”,\”digest\”:\”8fccfd93dcbe837d072e5f1494da2\”,\”logging_id\”:4828666601734172652,\”imei\”:\”\”,\”locale\”:\”en_SE\”}

  Beakta att denna sträng är ”backslashad”

  Man får sedan ett JSON-svar tillbaka.

 • @ Mikael

  Här kan du läsa källkoden online: http://pastebin.com/wnfqSNjc

  Det är absolut ingen ”snygg” kod, då den är ihopslängd på några minuter, men den fyller sitt enkla syfte.

 • Anonym

  Tror det är lite merän enbart några minuter. Själva json dele är ju enkel men är nog en hel del annan kod plus serverside kod och system bakom. Tog nog inte bara några minuter.

 • @ Anonym

  Alltså, min lilla app tog säkert 20 minuter att bygga. Inga konstigheter direkt. Dunka in ett webclient-objekt som checkar av mot HTCs server med en timer? Hur svårt kan det vara?

 • Anonym

  Nvm trodde ni snackade om HTC desure kallkoden

 • Anonym

  Men br gjort. elegant

 • @ Anonym

  Hehe.. Nån som tar sig vatten över huvudet ser det ut som :P

 • Anonym :Men br gjort. elegant Rapportera inlägg

  Tack ;)

 • Anonym

  C#? :-)

 • @ Anonym

  Stämmer bra det. C#, .NET Framework 4 / VS2010.

 • Mamed

  Måste kännas jobbigt för dem som varit uppe i 2 nätter för att vara först med off. froyo för sina desire när det här händer. hihi

 • Anonym

  Att ni orkar… Den kommer inte att radikalt förändra era liv.

 • Jonas

  Hej. Min dotter har Tele2. Hon fick 2.2 igår kväll vid 8 ung.
  Säger telefonen mycket bättre. I menyer etc. Mer snabb

 • Fredrik

  Har nån sagt att ni är sjuka? :)

 • Anonym

  Jonas: uppdatering är inte släppt ännu.

 • clas

  Jonas: Sämsta trollet ever :D

 • HTC

  It has begun…

 • Moggis

  Tror sverige inte är så högt prioriterat… så vi kanske börjar få den i veckan….

 • Qumran

  Den här tråden är nästan roligare än Froyo

 • teletubby

  Moggis: Spelar ingen roll i vilken ordning de kör utrullningen, för när den väl är ute till någon så kan alla få tag på den.

 • Christian

  äh, jag tar och spelar half-life 2 istället.

 • gusten

  Har ni märkt att det är bara vi i sverige som gör en stor grej av det?

 • dennis

  ååå nu har man väntat länge nog.

 • jonas

  Varför skulle jag ljuga om det?
  Hon ringde mig igår, och var jätteglad. Hon är borta i Halmstad över helgen.
  Ni får tro vad ni vill men hon har iaf fått den igår.

  MVH

  Jonas Svensson

 • technocop

  @ gusten
  Sist jag kollade på xda så vart det ganska mkt där med ….

 • David

  Man börja blir lite sugen nu.

 • Christian

  gusten :Har ni märkt att det är bara vi i sverige som gör en stor grej av det? Rapportera inlägg

  litet land – lite att göra :P

 • Thomas

  Stort ilandsproblem..

 • teletubby

  jonas: Jag tror inte du ljuger, utan däremot så tror jag det är 2.1update1 som din dotter har fått, inte 2.2. Uppdateringen till 2.2 är nämligen inte släppt ännu.

 • jonas

  Skall ringa henne och kolla vad det står i hennes telefon.Återkommer

  jonas

 • HT3

  Några som provat datumtricket?
  = ställ fram datumet en månad och sök :)
  Kör modaco 2.2 så kan inte testa

 • teletubby

  HT3: Ja, halva Europa har provat det tricket.

 • Google-translate på HTC Nederländernas Facebook-sida:

  ”HTC Nederländerna Vi var lite för ivrig med våra
  tidigare tillkännagivande, men Android 2,2 (FroYo) uppdatering för HTC Desire
  rullas ut från de närmaste dagarna! Den begränsade bandbredd fasas
  gjort. Användare av HTC Desire får automatiskt en
  anmälan för uppdateringen. Uppdateringen för operatörsspecifika
  flygplan följer under de kommande veckorna.”
  Fredag kl 20:40

  länk – http://www.facebook.com/htcnl?v=wall

  Detta säger dom strax efter att ha sagt att 2.2 ska släppas ”i morgon” (dvs igår eftersom detta sades i fredags), och detta innebär ju också att det kan ta några dagar till innan det verkligen kommer ut… kanske.

 • technocop

  @ HT3
  Kan någon förklara vart man ställer fram datumet för en n00b ? :)

 • Johan

  Är denna hysteri specifik för Desire-ägare eller kommer X10 Mini tråden också få 800 posts på 72 timmar? What’s the rush?

 • j0nas

  Christian :äh, jag tar och spelar half-life 2 istället. Rapportera inlägg

  Bättre o spela Starcraft 2 :D

 • rolle

  Lagom sugen på den nya updateringen. men så ska min desire börja strula rejält!
  får inte igång den den stannar vid första HTC bilden.
  har provat gå in i menyn o köra rensning o recovery men den kommer ingenstans :( haft den sen releasen.

  skit orkar inte skicka iväg o vänta flera veckor på få tillbaks den.

 • Philip

  Men sluta nu och stick hem till trollmor i trollskogen Jacob!!

 • teletubby

  rolle: Hur lyckas du gå in i menyn om den stannar vid första HTC-bilden? Testat ta ut batteriet och stoppat in det igen?

 • Per

  Mamma troll undrar: Var är Fjant!!
  Jacob G svarar: Här mamma!

 • Philip

  @ rolle
  Tips! Innan den krashar tryck på sök och sök efter programmet market. Där laddar du ner LauncherPro som agerar hemskärm. Den funkar perfekt. Jag hade samma problem.
  *Edit* Jag kanske fick det fel. Mitt problem var att den krashade precis innan den laddat klart efter HTC Bilden.

 • rolle

  håller in volym knappen när jag trycker på power knappen. då kommer den direkt in i en boot meny, om jag inte gör det så stannar den vid HTC bilden som kommer typ direkt. har tagit ur batteriet 100ggr. den år inte stänga av annars eftersom den stannar upp…

 • Jacob G

  @ Per
  Haha skön snubbe.
  OnT så kan jag berätta att jag fick ett sms från tele2 med en DL-länk.

 • teletubby

  rolle: Ok, då förstår jag. Då måste den nog tyvärr in på service.

 • Mathias

  Jag bor i göteborg och har inte fått någon uppdatering än…

 • Tur man har senaste HTC och ingen gammal Desire http://twitpic.com/27i8rd

 • Speedmaster

  Ett rykte säger att servrarnas begränsning innebär att utrullningen sker först i Stockholm. 2-3 dagar senare i övriga landet.

 • Desire

  Vad tror ni? Kommer hela OTA säcka ihop när uppdateringen släpps? Det verkar som att alla söker efter uppdateringen likt blodiglar och suger information. Klarar verkligen servrarna av detta?

 • @ Desire

  Tror jag inte. Däremot blir det nog bara lite långsamt när den väl läggs ut.

 • malleboy

  @rolle

  Hade samma problem, den startade om sig hela tiden. Skickade in den på service och fick ny telefon. Råder dig att göra samma sak!

 • mikael lindström

  Och iPhone ägare sägs vara fanatiker?

 • w00t

  Förstår fortfarande inte varför man inte släpper en uppdatering över internet för att sedan uppdatera via usb..

 • teletubby

  Nu påstår nedstående sida att den är släppt. Det är en sådan där sida som ska polla update-servern. Den har länge visat att uppdateringen inte finns tillgänglig, tills nu. Jag hittar dock ingen uppdatering på min telefon.

  http://htc-desire-get-froyo.u4y.eu

 • malleboy

  @ w00t

  Mindre risk att användaren gör fel då!

 • honoka

  Den länken har sagts vara fake.
  Det är en statisk sida som endast ändrades för att kl blev 12.

 • Lukas

  äähh.. typiskt :(

 • burth

  rootgubbar!

 • Mikael

  Speedmaster :Ett rykte säger att servrarnas begränsning innebär att utrullningen sker först i Stockholm. 2-3 dagar senare i övriga landet. Rapportera inlägg

  Haha bäst. Stockholmarna tror så mycket

 • rolle

  får bli så. åka till butiken o lämna in den imorrn!@malleboy

 • Jacob G

  @ Mikael
  Kan faktiskt bekräfta den teorin. Jag är till synes den ende från Stockholm här, och jag verkar ju samtidigt vara den ende som fått uppdateringen hittills.

 • peter lind

  @ Jacob G
  kommer från enskede, också fått den.

 • Lukas

  Jag kommer från Mars. fick den redan förra året

 • Anonym

  Testat att slå in *#*#2432546#*#* i dialern?

 • BinabiQ

  Jag kommer från Jupiter, fick den redan 2008

 • teletubby

  jonas: Var tog du vägen? Olyckliga besked från dottern?:-)

 • diggyz

  fantastiskt att folk fortfarande tror dom har fått den när den inte är på servern ens :)

 • Anonym

  Anonym: Får ingen information om att jag är Checkedin. Alltså ligger inte uppdateringen uppe på servern ännu.

  Detta var iofs för några timmar sedan jag testade *#*#CHECKIN#*#*

 • Inso

  Det är jobbigt att vänta.
  Jag har suttit och spammat F5 här och ”kolla ufter uppdateringar” på telefonen 1 timme nu, får sluta med det.

 • teletubby
 • Filip!

  NUUUUUUUUUUUUU FINNS DEN! :D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D

 • Marcusson

  NU fick jag den!!! Jippi!!!

  skall ta ett kort direkt den laddat klart. 90 MB

 • Marcusson

  Har den nu!!!!! Jippi!!!!

 • Davvs

  https://twitter.com/HTC_Ru/status/20054710383

  @frontieruk the update will be available for the whole EU in the comming few days.
  about 1 hour ago via CoTweet in reply to frontieruk.

 • teletubby

  NU ÄR DEN HÄR!!!

 • Johan

  Nu är den ute!

 • Dennis

  Nu har den släppts!
  Bor i Huddinge och såg det igenom programmet som man kunde ladda ner ifrån någons kommentar! :D

 • KennyK

  Får den oxå! ;)

  telia btw, installerar just nu ;)

 • hejhej

  Jag har också fått den

 • phlea

  japp, nu kommer den, 90 meg. Äntligen

 • Tobbe

  Jag håller också på att tanka ned den nu :)

 • Wok

  Ni som påstår er ha fått den kan ju säga vilken operatör ni har.

  Edit: Nu dök den upp för mig med! For the record: Telenor, Stockholm

 • Nils

  Hahah underbart att alla har spammat update. Ska iofs inte säga något för jag har gjort samma sak sen i fredags och rusade precis till datorn för att säga att den är ute.

  GL HF allihop! :D

  EDIT: @Wok har tele2

 • Tobbe

  Jag har en Telenor som operatör.

 • Johan

  Tele2 Kompis.

 • Mosik

  Fick precis hem den.

  Har Telia

 • Äntligen!!!! Har tre som operatör

 • Dave

  Nu ni. Nu har det kommit något.

 • Andreas S

  På väg, datumet framflyttat till 8/8…

 • j0nas

  Nu fick jag den :D

 • teletubby

  39%:-)

 • vroom

  Yay! Ska bli skoj. Har bara haft min en vecka, så jag har inte ens hittat allt i 2.1 än.

 • Rotonde

  Telia här, och håller på uppdatera nu…

 • Axel

  YAY!

 • Arnel

  Tele 2 kompis o jag fick den också nu

 • Niclas

  Såja där kom den :D

 • Nils

  Hur många av er som har fått den/håller på att ladda ner den ställde fram datumet? Lite kul att veta.

  Jag ställde fram till 4/8 när jag fick den.

  59% :)

 • Sofia

  Äntligen =)

 • Eslind

  Härligt!

 • Phippe

  Nu laddar jag ner :-D

 • flubber

  Jag har 3 och fick den utan att ställa fram datum.

 • Thomas

  Ett tips är att inte ha wifi påslaget när man söker efter uppdateringar. Min telefon hittade bara uppdateringen efter att jag slagit av wifi.

 • teletubby

  Tele2, ställde inte fram datumet.

 • hillo

  Har fått ner den, installeras nu.

 • Perkabalo

  Tankar också, Tele2/Comviq.

 • vroom

  Nils :Hur många av er som har fått den/håller på att ladda ner den ställde fram datumet? Lite kul att veta.Jag ställde fram till 4/8 när jag fick den.59% :) Rapportera inlägg

  Rörde ingenting. Kikade bara under uppdateringar i telefonen, och kör Telenor. Nu missade jag F1 starten i villervallan :-(

 • blitz

  Laddar hem…

 • Rotonde

  Funkade för min del via wifi, utan att ställa fram datum…

 • Astor

  @flubber samma här.

 • Dennis

  Se till att ha minst 25Mb ledigt på mobilen.
  Annars måste man ladda ner den igen efter man har rensat mobilen.

 • Adrian

  Jippie! Äntligen :)

 • teletubby
 • Lukas

  YEEEESSSS! den har kommit till spånga STHLM :)

 • teletubby

  Den har bootat om nu, väntar på en svart skärm med en grön symbol och progress bar. Typ 20% kvar:-)

 • Jimmy

  Sundsvall och 3 som op.

 • Nils

  Installerar! Känner mig som ett barn på julafton! :D

 • Typ

  ÄNTLIGEN :-)

  Operatör: Tre
  Bor: Skövde

 • Astor

  Dennis :Se till att ha minst 25Mb ledigt på mobilen. Annars måste man ladda ner den igen efter man har rensat mobilen. Rapportera inlägg

  Hade 24mb av 25 haha.. men behövde inte ladda ner updateringen igen.

 • ÄNTLIGEN

  ÄNTLIGEN!

 • hillo

  Jag är klar, telefonen bootas efter install.

 • teletubby

  Omstart nr 2 på g.

 • C0ke

  Nu finns den ute!

 • Orbesson

  Fick den nu också ;)
  Bor i Borås, 3 som operatör….
  Ställde ej fram nåt datum……
  Äntligen!!!!!!!!!!

 • :):)

 • teletubby

  C0ke: Välkommen, några minuter sen men ändå:-)

 • Dennis

  Astor :

  Dennis :Se till att ha minst 25Mb ledigt på mobilen. Annars måste man ladda ner den igen efter man har rensat mobilen. Rapportera inlägg

  Hade 24mb av 25 haha.. men behövde inte ladda ner updateringen igen. Rapportera inlägg

  Jag behövde :(

 • Tobbe

  Min installation är klar nu. Det första jag märker är lite nya ikoner samt att scrollningen mellan hemskärmar är mjukare.

 • hillo
 • magnus

  Men ja… jag och alla andra vet om att ni fått 2.2 nu. Berätta istället hur det är ? Måste vänta tills jag kommer hem för att tanka….

 • Anton

  HAHA :D Fick den med ny. Bor i blekinge! Har TRE/3 :D

 • teletubby

  Det kommer med en ficklampe-app från HTC.

 • Anonym

  @ Filip!
  Yes! Jag har den också!

 • Andy

  Jag har fått uppdateringen nu! :)
  Håller på att ladda ner den…
  Återkommer efter nedladdning och uppdatering är gjord!

 • teletubby

  HTC_IME mod verkar krascha.

 • Masse

  Så ja, fan vad härligt

 • teletubby

  Det finns en Switch list för tangentbordet, där man kan speca vilka språk man ska kunna växla mellan.

 • Desire

  Funkar att ladda ner i Halmstad också via wifi. Nemas problemas.

 • gyuuudon

  キタ━(゚∀゚)━!
  Installerat!

 • Desire

  Någon som har koll på vilken bakelse som ligger i Nya Deire Z och Ace?

 • Xydane

  Kommit här med Falun Dalarna :)

  Laddar ner med wiiiafiiii för info

 • wikings1

  eskilstuna laddar för fullt

 • Rani

  Jaaaaaaaaaaaaaaaa

 • Desire

  Shit, uppdateringen frågar om jag verkligen vill uppdatera? De varnar för att man inte kan använda telefonen medan den uppdaterar. Vad ska jag svara?

 • Thiaiz

  Laddar för fullt i Eskilstuna. Yeahhhh!!!!

 • chichi

  försökr tanka nu..men det startar inte..::( Why ?..har tre operatör

 • Speedmaster

  @Desire
  Avvakta =D

 • Dave

  Snälla, det spelar ingen roll var ni bor. Alla obrandade Desire i Europa hämtar uppdateringen från samma URL samtidigt.

 • Desire

  Version 2.09.405.8 är detta 2.2?

 • Thiaiz

  Would you like to install the following system software update?System upgrade 2.09.405.8(90.0)MB, hahahaha

 • Orbesson

  @ Desire
  Det står att det är 2.2

 • Marcus

  Tankar för fulla muggar här i västvärmland, via wifi ofc.. Lite drygt att dra hem det med edge;)

 • Perabc

  Lägg upp uppdateringen på XDA så vi med med root får den också! Jag är väldigt nyfiken på hur 720p inspelningen är, någon som testat? Är det laggigt?

 • Ferhat Arslan

  Nu äntligen laddar jag ner uppdatering hoppas att alla som har väntat har fått den

 • bengt baron

  FROYO FROYO FROYO! Hämtning slutförd, nu har installationen startat systemuppgradering 2.09.405.8 (90 mb)

 • Xydane

  Ett tips den blir svart och verkar död i slutet på instalationen … få inte panik och tryck på en massa knappar den startar själv … så inget går fel för er :)

 • emil

  Nu kom den till Hudik med :)

 • Dennis

  Jag har testat filma i 720p och håller på ladda över den till datorn för att kolla efter.

  Filmen får fryslagg på medföljande minneskort i utomhusmiljö.

 • s0lr0sas

  Ingen större skillnad skulle jag vilja säga..
  lite nytt att man kan skapa hotspot via wifi, samt 720p inspelning. får leta efter mera saker.

 • Desire

  Yepp under Programvaruinformation står Android-version 2.2 :-)

 • teletubby

  Perabc: Ser lite laggigt ut med 720p ja, men jag är ingen expert.

 • bengt baron

  ps. se till att ha 25 megg ledigt i telefonens interna minne. annars kommer det strula.

 • Desire

  Nu fungerar SVT Play finfint med flash 10.1 :-)

 • teletubby

  Är Voice Search nytt? Funkar då klockrent hittils.

 • peter lind

  Hänger inte riktigt med. Väntade vi inte på 2.2, inte på 2.09.405.8 ?

 • Perabc

  Trist att 720p inte var bättre. Kör madocos rom (r6) där duger det men hade hoppats på lite högre fps. Känns som att den borde klara det hårdvarumässigt.

 • Tobbe

  Wifi hotspot verkar fungera bra. Jag är uppkopplad via mobilen när jag skriver det här.

 • Wok

  Uppdaterat. Webbläsaren kraschar nu hela tiden. Kan inte ladda in webbsidor som normalt sett brukar funka. Startat om telefonen för att se om det hjälper. Ingen skillnad. SKIT OCKSÅ.

 • s0lr0sas

  Nytt utseende på meddelanden

 • Hi,

  Telia stockholm
  Laddar ner den nu.

  Mvh
  Steve

 • Lillpelle

  Hur bär man sig åt för att installera en app till SD-kortet? Om vi t.ex. tar Barcode Scanner som nyligen uppdaterats för att stödja just detta. Hittar ingen inställning för det alls, varken i Market eller i programmet. Hjälp?

 • Anonym

  Mobilen la in alla mina facebookkontakters födelsedagar i min kalender, kan man ta bort det??

  Edit* glöm det, det fixade sig :)

 • Pantwoan

  Bara jag som inte får grafiskt lösen att fungera?
  Kan heller inte starta videokamera, krashar efter 1-2 sec o.O

 • Dave

  Market har fått en liten ansiktslyftning, samma gäller facebookappen. Överlag något rappare, men inget revolutionerande. Appshare och ficklampan funkar fint. Är flash 10.1 automatiskt inkluderad eller måste man hämta från Market?

 • E

  LillPelle: Inställningar -> Program -> Programmet ifråga -> Flytta till SD (om appen stöder det)

 • Lillpelle

  E :LillPelle: Inställningar -> Program -> Programmet ifråga -> Flytta till SD (om appen stöder det) Rapportera inlägg

  Ah. Tack. Så omständigt. Märkligt att man inte får välja det direkt i Market.

 • E :LillPelle: Inställningar -> Program -> Programmet ifråga -> Flytta till SD (om appen stöder det)

  http://www.cyrket.com/p/android/com.beaglebros.SDMove/ Mycket smidigare!

 • Mikael

  Uppdaterar nu, 60% nedladdat ;)

 • teletubby

  Hur gör man för att bara tillåta Flash på vissa sidor? Jag har satt ”Enable plugins” till ”On demand” i webbläsaren, men Flash verkar köras automagiskt ändå.

 • rAve

  Jag drar ner den nu! 5% nedladdat hittils ;D

 • Installerad och klar. =)

 • aeq

  nice! uppdaterat och klart! :)

 • Lillpelle

  Das Erdbeerkuchen :

  E :LillPelle: Inställningar -> Program -> Programmet ifråga -> Flytta till SD (om appen stöder det)

  http://www.cyrket.com/p/android/com.beaglebros.SDMove/ Mycket smidigare! Rapportera inlägg

  Lysande. Tack!

 • samuel

  Spontana reaktioner:

  * Webbläsaren verkar snabbare.
  * Flashstödet funkar fint, men det är knöligt att gå fram/tillbaka på typ youtube eller vimeo.
  * Får inte till app2sd. Knappen är grå i Hantera program även om programmet i fråga (tex barcode scanner) stöder det.
  * 720p-filmningen är laggig och ganska pixlig, trots bra ljusförhållanden:
  http://rapidshare.com/files/410369895/VIDEO0009.3gp

 • E

  Samuel: Har du uppdaterat Barcode Scanner så att du har senaste versionen av appen då?

 • Min kamera funkar inte alls nu. Bara blinkar till och sen hoppar den ut. Har testat att starta om med.

 • Martin

  Jag får fram updaten men vid hämtning får jag direkt fram ”Processen com.android.updater för programmet Uppdateraren stoppades oväntat. Försök igen.”
  Har försökt en tio gånger nu, nån annan som får samma fel?

  Edit: en simpel reboot fixade problemet, nu kör vi!

 • Dolph

  @ Johan

  Samma problem som Johan, kamera och videokamera funkar inte efter updateringen, blinkar bara till.

 • Lekland

  Gött att den kom redan idag!

 • WeeMaan

  Yeah laddar ner den nu!!! Bor på Åland för tillfället. :D :D :D

 • samuel

  E: Ja

  Edit: Nu funkar app2sd det helt plötsligt, det verkar som att telefonen måste scanna av programmen innan de dyker upp som kompatibla. Och det verkade ta lite tid…

 • JaQan

  Då kommer snart nya rom,nice

 • Dennis

  För mig fungerar allt bra.
  Inget crashar, men jag gillar Launcher Pro bättre än SenceUI :P
  Ficklampan kan komma till användning.
  Flytta över program till sd kort gick smidigt.

  242Mb ledigt enligt Advanced task killer xD

 • rAve

  Min installation startade om mobilen och laddade OS uppdateringen sen startade den telefonen fast har fortf 2.1-update1 ska testa göra om hela processen nu

 • rob

  Ja kameran verkar inte fungera något vidare, laggig och hoppar över massa när man kollar på det man precis filmat

 • gyuuudon

  Das Erdbeerkuchen :

  E :LillPelle: Inställningar -> Program -> Programmet ifråga -> Flytta till SD (om appen stöder det)

  http://www.cyrket.com/p/android/com.beaglebros.SDMove/ Mycket smidigare! Rapportera inlägg

  Perfekt, tack!

 • s0lr0sas

  Jag kan flytta min barcode scanner 3.4 utan problem till sd kort :)

 • mamed

  Wooohoo ficklampa

 • Jonas

  trodde man skulle se större skillnad på typ temat i luren efter uppdateringen, skulle de inte vara typ 3D när man bläddrar mellan skrivbord osv ? det enda jag hittat som är någon större skillnad är ficklampan och att min kamera slutat att fungerat…..Lite besviken

 • romo

  alla ni som har problem med kamera och webbläsare, prova rensa data i dessa program. funkade för mig i alla fall!

 • ilca

  Laddade ner uppdatering,men sedan hände inget mer.
  Kan se filen på sd kortet 92mb i zip format.
  Vad ska jag göra för att få igång uppdateringen?
  Kan någon hjälpa mig?Please
  Ok,löste det genom att göra om hela proceduren,

  Mvh
  Ilca

 • T68

  Har fått den (telia) men sitter på knaggligt 0.5G i stugan. Inte läge att tanka hem. Får vänta till i morgon. Suck-o-stön.

 • Dave

  Den första rootade ROM:en baserad på den nya releasen håller redan på att laddas upp. Killarna på xda-devel börjar få rutin på detta nu.. :)

 • bazzz

  Någon annan som inte kan synka med PC:n efter uppdateringen längre? HTC Sync hittar inte mobilen längre. Jag lyckas inte iaf…

 • pung

  Har 2.2 nu. Märker ingen skillnad alls. Hade hoppats på å ä ö i det inbyggda tangentbordet men det fanns ju inte. Får köra med scandinavian keyboard som suger fortfarande.

 • E

  Najs! Aktivitetshanterarfönstret har blivit lite snyggare (när man håller nere Home-knappen that is)

 • rob

  Jonas : skulle de inte vara typ 3D Rapportera inlägg

  Ehh, va? 3D tror jag knappast

 • Aramis

  Jag är riktigt nöjd. Tycker webbläsaren funkar bättre. Svtplay funkar helt klockrent. Kameran också

 • Jonas

  rob :

  Jonas : skulle de inte vara typ 3D Rapportera inlägg

  Ehh, va? 3D tror jag knappast Rapportera inlägg

  Såg ett klipp på youtube på en desire med froyo och den ser HELT annorlunda ut i menyer. verkar inte heller ha några som helst problem att surfa in på sidor som stöder flash (verkar inte funka på min)……….

 • Anton

  Vet inte om jag kan ta emot SMS :S Verkar cepa.

 • Thomas

  Kan inte starta Market.. får fel försök igen senare typ.
  Uppe i kanten står det användarvilkor.

 • Mithan

  Det grafiska lösenordet fungerar inte efter uppdateringen

 • Arnel

  Jag fattar inte varför man inte kan flytta alla apps till Sd kortet är det någon som vet varför de inte fungerar! har kunnat flytta vissa men inte alla

 • Kamii

  Nu börjar min telefon uppdatera något. Får se om det är 2.2

 • rob

  Mithan :Det grafiska lösenordet fungerar inte efter uppdateringen Rapportera inlägg

  Jodå, bara att nu så kan man välja att den inte ska låsa sig direkt, du kan ställa in diverse tider i säkerhet.
  Väljer du omedelbart så blir det precis som förr

 • rob

  Arnel :Jag fattar inte varför man inte kan flytta alla apps till Sd kortet är det någon som vet varför de inte fungerar! har kunnat flytta vissa men inte alla Rapportera inlägg

  Alla apps är inte anpassade till det ännu

 • annony

  Vem var först med en skärm bild?????

 • otto

  Nu funkar kameran helt plötsligt.

 • Mithan

  @ rob

  Jag har på omedelbart men fungerar ändå inte. Men de kommer säkert igång igen inom en snar framtid får jag hoppas.
  Dumt att klaga på något sånt när allt annat är fin fint =)

 • Mikael

  Allt fungerar kalas, apps2sd, kameran (testat å titta på de på datorn också), market osv osv. Testade precis SVT play :)

 • Arnel

  rob :

  Arnel :Jag fattar inte varför man inte kan flytta alla apps till Sd kortet är det någon som vet varför de inte fungerar! har kunnat flytta vissa men inte alla Rapportera inlägg

  Alla apps är inte anpassade till det ännu Rapportera inlägg

  Okej då förstår jag! Men det ska väl komma uppdateras på olika program så småningom

 • ….

  inte nöjd alls
  kameran fungerar inte
  när jag startar hotspoten startar telefonen om sig.
  internet laggar laggar extremt mycket om jag har dragit ner flash.

 • rob

  Mithan :@ rob Jag har på omedelbart men fungerar ändå inte. Men de kommer säkert igång igen inom en snar framtid får jag hoppas. Dumt att klaga på något sånt när allt annat är fin fint =) Rapportera inlägg

  Jaha ja då var det inte det, du har provat att sätta ett nytt lösen? Kan ju göra nytta

 • Arnel

  Testa att starta om telefonerna en gång till efter updateringen

 • Mithan

  rob :

  Mithan :@ rob Jag har på omedelbart men fungerar ändå inte. Men de kommer säkert igång igen inom en snar framtid får jag hoppas. Dumt att klaga på något sånt när allt annat är fin fint =) Rapportera inlägg

  Jaha ja då var det inte det, du har provat att sätta ett nytt lösen? Kan ju göra nytta Rapportera inlägg

  Ja, men startade om mobilen nu & då fungerade alla småsaker som krånglade innan.
  Vissa widgets ville inte fungera när man flyttat appet till sd tex. Fanns inte ens med under ”lägg till widget” längre.

 • peter lind

  Lite konstigt; När jag ska flytta över vissa av mina apps till SD-kortet är överförningsknappen grå (avaktiverad), någon som vet vad som orsakar detta?

 • ….

  jaa oich tagit ur batteriet

 • Jag får inte igång kameran efter uppdateringen!! Hjälp!

 • E

  Nytt utseende på inkommande samtalsskärmen. En grön och röd rad på Svara-randen. Plus senaste Facebook-statusen på personen som ringer. Heh.

 • ….

  om du läser har nästa alla samma problem!!

 • RM

  Den där nummerpresentatören, vad är det?

 • Sputt

  Finns det någon lista från htc om exakt vad som är nytt efter uppdateringen?

 • Desire

  Japp håller på att dra ner den nu.. :)

 • Äntligen har uppdateringen kommit och strax upptäckte jag att Storytels app fungerar dåligt under FroYo. Ljudet hackat och det piper till eller kommer andra missljud emellenåt. Den har också svårt att hålla kontakten med sina servrar och får buffra väldigt ofta.

  Är det någon annan som märkt detta problem?

 • kristoffer

  Tycker min telefon blev märkbart långsammare efter uppdatering och jag har startat om flera gånger.

 • Sahandroid

  @ rob
  Han menar som med Android Vanilla 2.x

 • Gabi

  lite hjälp här tack! laddade ner 2.2 till min desire, allt funkar perfekt tills reboot, telefonene slås på själv efter uppdateringen men jag får ingen operatör signal, unlockar telefonen för att komma till skärmen, men htc loggen kommer fram o sen ser man något täknas ner i procent, efter det så rebootar telefonen, telefonen startas om, skriver in min grafiska lösen ord o samma sak upprepas, efter en till reboot så kommer jag till menyn, men då får jag tvinga en stängning, jag väntar sen så blir mobilen bara helt seg o inget fungerar, får inte någon operatör signal heller. HJÄLP TACK!!

 • zonco

  Allt jag provat hittills har fungerat klockrent! Inga problem med kameran, flash (svtplay) osv. Riktigt bra, dock inte så imponerad över nyheterna vad gäller gränssnittet, inte så mycket nytt verkar det som. Kör LauncherPro som gör det lite snyggare, och ni som har sett eller vill ha 3D Drawern, ladda ner LauncherPro och ställ in det under inställningar!

  Nyheter och väder appen var dock vettig! (även widgets som funkar i launcherpro).

  Tidigare brukade jag ha 100-120mb minne ledigt när en del program låg igång, nu har jag ca 230mb :) Glädjande!

 • RM

  Tycker att telefonen är rappare i menyerna. Har inte fått nåt problem med kameran (eller något annat) som vissa verkat fått. Kanske för min telefon är 1 vecka gammal och inte haft så mycket installerat på den innan möjligen. Verkar vara mycke nya småsaker alá att albumikonen som syns i ena hörnet på kameran roterar när man roterar telefonen. Tyckte det va kul att se facebook status på personer som ringer, menlöst men kul. Måste säga att jag är mycket nöjd än så länge med uppdateringen!

 • Anonym

  Sitter på tåget och surfar med hotspot från min desire. Helt underbart!

 • Joakim

  Det enda jag hittills märkt av som funkat dåligt var uppspelning av en egen 720p video som laggade en hel del i telefonen. Även lite hack i den vid uppspelning i dator.

  Har ni testat spela in och kolla på en video i 720p? Hur funkar det för er andra?

 • Speedmaster

  Allt funkar perfekt. Kamera, 720p, flash, mm. Nice…

 • rob

  Joakim :Det enda jag hittills märkt av som funkat dåligt var uppspelning av en egen 720p video som laggade en hel del i telefonen. Även lite hack i den vid uppspelning i dator.Har ni testat spela in och kolla på en video i 720p? Hur funkar det för er andra? Rapportera inlägg

  Edit: Hade liknande problem, nu efter startat om ett par gången så verkar videoinspelning i 720 fungera klockrent

 • Hade till en början problem med att kameran stängdes lika fort som den öppnades, fungerade dock efter att jag hade frigjort lite RAM.

  //Jimmy

 • Joakim

  Ska testa starta om mobilen igen och se hur det funkar med 720p. Hoppas det går igång fint med inspelning och uppspelning

  Edit: Nu har jag startat om och det funkade finfint nu med både inspelning och uppspelning. Kanske var, som för Jimmy ovan, att mycket annat låg och drog ram. Antagligen efter att jag pillat runt bland appar och inställningar. Ska testa lite mer och se hur det funkar när jag spelat lite spel m.m. Jag kör ingen task killer heller

 • racersthlm

  Frigöra minne funkade för mig också, nu startar kameran!

 • Jonas

  Vill inte starta nån stor diskussion men tyvärr verkar det som att jag gjorde en STOR tavla genom att köpa desire :( Trodde denna uppdatering skulle ge mig det man saknat, men nu i efterhand så visar det sig att inte nog med att uppdateringen var väldigt ”slim” så krånglar hela luren…….Nån som har en Iphone 4 på lager ?? =)

 • bronk

  Har nu 2.2 installerat. hittade inga nyheter i början men nu DAMN. kolla soutparkstudios.se fungeare inte innan. nu funkar det skitbra, typ 720p stream. svt play funkar klockrent. Fö FAN YEAH.!!!!!!! wifi hotspot över 3g o.,O. 2.2 lägger upp så feta hammers alltså. lampa på hd-videoinspelning!!!! så jävla GÖTT

 • rob

  Mycket möjligt att det var minnet som spökade med kameran i början, så gör som övriga säger att frigör lite och testa igen.

 • Ben

  Hallå, kommer updaten att påverka användardata man har? Måste man alltså ta backup osv o göra om alla inställningar i telefonen efteråt?

 • rob

  Ben :Hallå, kommer updaten att påverka användardata man har? Måste man alltså ta backup osv o göra om alla inställningar i telefonen efteråt? Rapportera inlägg

  Nej

 • Ben

  tack!

 • LBeria

  Några erfarenheter om hur detta påverkar den tvivelaktiga funktionaliteten i HTC Sync?

 • rob

  Noterade att även SMS funktionen är annorlunda

 • Frollic

  Se på F**N nu kom uppdateringen.. Bor i Umeå och har Telia. OBS! Detta är inte ett skämt!!

 • Dude

  @ teletubby

  Det är ju en cupcake.. Så du kör 1.6 eller? :P

 • RM

  @ Jonas uppdateringen var väldigt “slim”… vad menar du med det? Du visste väl vilka nyheter som kom med 2.2? Alla dessa är med och funkar klockrent, och det är inga dåliga nyheter i denna uppdatering. Men köp du en Iphone 4 istället, det e ju en ”jättebra” telefon :)

 • Kristofer

  Jonas :Vill inte starta nån stor diskussion men tyvärr verkar det som att jag gjorde en STOR tavla genom att köpa desire :( Trodde denna uppdatering skulle ge mig det man saknat, men nu i efterhand så visar det sig att inte nog med att uppdateringen var väldigt “slim” så krånglar hela luren…….Nån som har en Iphone 4 på lager ?? =) Rapportera inlägg

  Vad exakt är det du saknar som du skulle kunna få med en iphone 4?

 • rob

  Ja det som fattas nu är bara betalapps

 • Joakim

  Gjorde lite ytterligare test med uppspelning av egen 720p video. Den här gången körde jag igång lite program som gmail, internet, FB, tre spel och kanske något mer utan att det påverkade min uppspelning. Möjligtvis något litet litet men inget jag kan säga med säkerhet.

 • Anonym

  Kamera och lite annat funkade inte efter update, även efter omstarter. Men efter en reset (hårdvaru reset alltså) så fungerar allt klockrent :D

 • LBeria

  Allt funkade klockersbra för mig.

  (HTC Sync är fortfarande ett problem. Just nu fick jag igång en synk mot Windows Kalender och Windows Kontakter – kör alltså Vista – genom att återigen välja en färsk USB-kontakt. Men så kan det ju inte hålla på. Kontakterna tar ju slut en vacker dag…)

  Alltså: Någon som hört eller känt av någon förändring av HTC Sync nu apropå uppdateringen till 2.2?

 • Speedmaster

  Jonas :Vill inte starta nån stor diskussion men tyvärr verkar det som att jag gjorde en STOR tavla genom att köpa desire :( Trodde denna uppdatering skulle ge mig det man saknat, men nu i efterhand så visar det sig att inte nog med att uppdateringen var väldigt “slim” så krånglar hela luren…….Nån som har en Iphone 4 på lager ?? =)
  Rapportera inlägg

  Berättade inte din dotter om vad som hade uppdaterats redan igår?

 • Desire

  Hur fasen installerar man programen till sd minnet?

 • Speedmaster

  Desire :Hur fasen installerar man programen till sd minnet?
  Rapportera inlägg

  Program/hantera program, ”flytta till SD-kort”.

 • Speedmaster

  Observera att det inte är så många program som kan flyttas i nuläget. Det kommer uppdateringar.

 • Desire

  Kan inte välja ”flytta till sd kort” men är väl antagligen programen som ej stödjer det ännu..

 • Desire

  Det funkade med några program iaf :)

 • Desire

  Speedmaster :Observera att det inte är så många program som kan flyttas i nuläget. Det kommer uppdateringar. Rapportera inlägg

  missade att du skrev det :)

 • Pansarpung

  yay uppdaterade precis, allt fungerar perfekt :)
  Tom 2 applikationer som man kunder flytta till SD kortet. Hoppas fler uppdaterar deras appar så de stödjer detta. Enda man blev besviken på är att ”itunes stöd” fungerar bara via HTC sync som självklart finns bara till windows :( Men men..

 • seriouz

  har fastnat på htc skärmen efter uppdatering, kommer inte in i telefonen.
  har tagit ut batteriet o startat om men fastnar igen på htc loggan vid startup.
  hjälp. what to do?

 • Done

  pung :Har 2.2 nu. Märker ingen skillnad alls. Hade hoppats på å ä ö i det inbyggda tangentbordet men det fanns ju inte. Får köra med scandinavian keyboard som suger fortfarande. Rapportera inlägg

  Har samma fel här, tror att det ska fungera då det fungerar om man väljer kompakt-qwerty. Kanske är det något som blivit fel om man haft scandinavian keyboard tidigare? Funkar svenskt tangentbord för någon öht?

  / D

 • lp75

  Lirar fint för mig :)
  flyttat fyra appar…barcode scanner, google sky map, air control, abduction.

  Känns rappare, lyckats se lite aftonbladet flash tv….pillar vidare :D

 • Pansarpung

  Kan även bekräfta att WIFI/AP funktionen fungerar bra!

 • Anders

  @ Speedmaster
  Jonas är bara en stackars iphonenörd som inte klarar av en lite mer avancerad lur som Desire ;-)

 • @ Ben

  Jag blev av med alla mina sms, trots att jag har inställt att den skall göra backup på allt. Men annars så sparade den allt.

 • Antanios

  Med 2.2 ska man kunna flytta över apps som är installerade på mobilen till minneskortet, har försökt att flytta över sånt som är installerat och även med nyinstallerade program men får det inte att funka…
  android installerar fortfarande på telefonens minne och inte på själva minneskortet, någon mer med detta problem ?
  vet att programmet ska ha stöd för det, men har testat så många olika men ingen succé… någon mer som har märkt av det ?

 • Speedmaster

  Som sagt i nuläget är det endast ett fåtal program som stöds av flyttmöjligheten. Vänta på uppdateringar.

 • Glenn

  Min telefon startar inte efter uppdatering.. Någon som fått liknande? Den kommer till HTC med vit bakrund sedan händer det ingenting. Ibland vibrerar den till men samma sak visas. Stått så nu i 1½ timme… Hjälp??

 • Jesper Lekland

  Hade sedan tidigare Adobe Flash 10.1 apk installerad och nu krockar de båda flash-programmen och gör att webläsaren stänger ner så fort flash-innehåll finns på en sida.. Vetefan vad jag ska göra nu.. Help!!

 • Pansarpung

  Antanios :Med 2.2 ska man kunna flytta över apps som är installerade på mobilen till minneskortet, har försökt att flytta över sånt som är installerat och även med nyinstallerade program men får det inte att funka… android installerar fortfarande på telefonens minne och inte på själva minneskortet, någon mer med detta problem ? vet att programmet ska ha stöd för det, men har testat så många olika men ingen succé… någon mer som har märkt av det ? Rapportera inlägg

  Applikationen i sig måste stödja det också! Av ca 20 appar jag har installerad så var det bara 2 som hade stöd för detta. Resten är ”låsta” till intern minnet. Inget konstigt, blir bättre med nya releaser.

 • Anonym

  Jag är jävligt nöjd! Snabbkanppen för att byta språk på tangentbordet är klockren då jag skriver 50% på engelska. Friendstream appen har blivit bättre och man kan se antaleta kommentarer etc. Telefonen är snabbare och 720p fungerar helt ok. Det går bra mycket snabbare att växla mellan öppna program IMO.

 • MrFiire

  Telefonen fungerar klockrent efter installationen, jag upplever den som mycket snabbare enda grejen var att allt i kalendern var borta men efter några minuter var det tillbaka verkar som det tog ett tag att uppdatera.

 • corellian

  Har dom implementerat stöd för svenskt tangentbord än? Eller måste jag fortsätta att köra med Scandinavian Keyboard från market? Har inte uppdaterat min nalle än så kan inte kolla detta själv.

 • Hur åter stället man telefonen vart skall man gå in i menyerna för att hitta sekretess jag hittar inte längre med 2.2an?

 • Anonym

  @ Jesper Lekland Ta bort flash programet

 • Anton

  Najs:D fick det för ca 2 timmar sen:D

 • rAve

  fint OS var det, men Videokameran var ju icket imponerande, typ 20fps? sen hackar bilden fast ibland då man kör Playback, hoppas på en fix till detta

 • Raffe

  @ corellian Inget ÅÄÖ på tangentbordet ligger som vanligt unter A och O… Så fortsätt köra Scandinavian

 • Fred

  Nu när jag installerat Froyo så har alla mina installerade appar försvunnit från ”hämtningar” fliken på market. Dock finns alla appar kvar i telefon. Tror ni den kommer känna av uppdateringar appar trots detta?

 • ichi

  Är det bara jag som missat det tidigare eller är det nytt att det går att zooma ut från hemskärmarna med multitouch? Nytt eller ej så vart det väldigt smidigt tycker jag ;-)

 • Christian

  det är du som missat.

 • Anonym

  detta måste officiellt var den mest kommenterade artikeln på swedroid :)
  nu är min telefon uppdaterad! massa nytt godis i telefonen ju.. och snabb.
  2.2 ftw.

 • LBeria

  @ Fred

  Fred :Nu när jag installerat Froyo så har alla mina installerade appar försvunnit från “hämtningar” fliken på market. Dock finns alla appar kvar i telefon. Tror ni den kommer känna av uppdateringar appar trots detta? Rapportera inlägg

  Mina hämtade appar finns kvar under hämtade.

 • jonas

  Anders :@ Speedmaster Jonas är bara en stackars iphonenörd som inte klarar av en lite mer avancerad lur som Desire ;-)
  Rapportera inlägg

  har faktiskt aldrig ägt en iphone har endast testat polares, HTC:n är snyggare och enligt min mening skönare att hålla i men Iphone (3gs) verkar ha allt det där man saknar i Desire:n tyvärr :( fler appar av kvalite & dessutom betalappar man saknat, fattar inte vad dom tänker med när dom inte låter ägaren till telefonen skräddarsy den ! ps.har kanske lugnat ner mig imorgon ;) när man hittat alla nya funktioner & fått igång på kameran osv………..Hoppas ni andra inte hjar problem med telefonen efter uppdateringen, kanske va ja som fick ett måndags ex :)

 • filipros

  Jag kan inte koppla upp mig till WIFI efter uppdateringen, någon mer som har detta problem eller vet vad det beror på?

 • R2Droid2

  ichi :Är det bara jag som missat det tidigare eller är det nytt att det går att zooma ut från hemskärmarna med multitouch? Nytt eller ej så vart det väldigt smidigt tycker jag ;-) Rapportera inlägg

  Den funktionen har ju funnits sedan 1300-talet, om inte ännu längre. :P

 • gonte

  @filipros
  Jag har samma problem…

 • Lillpelle

  Fred :Nu när jag installerat Froyo så har alla mina installerade appar försvunnit från “hämtningar” fliken på market. Dock finns alla appar kvar i telefon. Tror ni den kommer känna av uppdateringar appar trots detta? Rapportera inlägg

  Hade samma bekymmer tills jag startade om telefonen. Prova det.

 • JacL

  När jag tittar på mina hämtningar på Market och går in på en, ser jag att jag har möjlighet att tillåta automatisk uppdatering. Är detta nytt?

 • Puttrick

  @ gonte
  Hade samma beteende (Telenor) fick gå in i APN och ta bort port och proxy samt ändra ”services.telenor.se” till ”internet.telenor.se”.
  Funkade efter det

 • gonte

  @Puttrick
  Har det betydelse för WIFI:n??? Två skilda ting, eller?

 • LHF

  Alla som har problem med att kameran inte fungerar testa tända och släcka lampan med programmet ”led light”. Har fungerat i ett par telefoner.

 • Hugo

  @ jonas
  ”fattar inte vad dom tänker med när dom inte låter ägaren till telefonen skräddarsy den”
  Här får du gärna förtydliga dig lite. Jämfört med iphone så har ju Desire mycket större möjligheter till att anpassa telefonen efter eget behov (läs widgets, live wallpaper mm).

  Filtrerar man bort all onödig information i ditt inlägg så är det alltså enbart betalapps som du saknar? Det håller jag med om. Men i ditt första inlägg så lät det som att allt med Desire va skit?

 • NoSense

  TACK till ”LHF” funkade fint att få igång kameran efter att ha blinkat till med led light en gång. Gjorde iofs precis en omstart när jag läste tipset, men fan vad nice. Är så jävla NÖJD med min Desire nu!

 • Oskar

  Verkar inte som att det kom med någon equalizer, dåligt av HTC… Varför skall det vara så svårt att få till? Finns det något sätt att fixa en eq till Desire? Bl. a. Motorola har väl det i sina Androider?

 • cluey

  Efter uppdatering till 2.2 funkade inte min WiFi.. kopplar inte upp sig utan står bara still på ”hämtar adress” sedan kommer de upp misslyckat.. Såg några hade samma problem?? Någon som vet någon fix på detta?

 • Mickey

  cluey:
  Kolla i wifi inställningarna , tryck på meny knappen där inne och sen på advanced, kolla så att inte ”static ip” är i kryssat.. isåfall, bocka ur och hoppa ur.

 • Anonym

  Nu har jag också uppdaterat, än så länge har jag inte märkt några större skillnader frånsett några extraprogram i programlistan samt att telefonen möjligen känns något rappare och mindre laggig..

 • cluey

  @mickey, Det var inte i kryssat :<

 • aeq

  888 kommentarer, helt sjukt.

 • ekz

  @LHF tackar. Att blinka med led light en gång fick igång kameran. Hur konstigt det än låter.

 • Extro

  Ååå installerar nu.. tick tack tick…

 • it-slav

  Jag lyckades starta min Desire som hängde sig med HTC loggan och vibrerade lite då och då efter uppdatering till froyo.

  Så här gjorde jag:
  1:Tag ut batteriet och stoppa i det igen
  2:Tryck volym ned och powerknappen
  3:Välj recover

  Men jag vetetusan om det blev bättre, nu klagar den på ”Process system is not responding” och oavsett om jag väljer ”wait” eller ”force close” så börjar den räkna från 0% upp till 92% sen startar telefonen om och jag får samma felmeddelande igen.

 • Argos

  Någon mer än jag som har sökt efter uppdateringen hela dagen men fortfarande inte sett röken av den? Sitter på en telia-lur.

 • papoose

  Jag tyckte att min Desire var perfekt innan 2.2. Nu finns det inte ens ord för hur bra den är. Har inte upplevt några av problemen som förekommer hos andra användare.

 • Pontus

  jag gillade min Desire från början, men jag tyckte att det var katastrof att man kunde fylla minnet på den redan på första dagen utan att änns försöka (utan root)
  nu är den riktigt fin, jag la just in LeeDrOiD 1.6a :)

 • rAve

  Jag blev riktigt nöjd med min Desire efter uppdateringen! :) bortsett från att ”720p” uppgraderingen är usel, bild kvalitén var en av de sämsta 720p jag sett hittils, kvalitets mässigt alltså

 • Nizze

  Det enda jag har att klaga över är att Storytel lirar dåligt med froyo precis som någon sa tidigare här… Har inte haft några problem med att saker inte funkar. Är mycket glad att ficklamps-appen är med. Såg den för någon vecka sedan på min fars wildfire. Ett av skälen till att kameran inte funkar innan man har startat lampappen är nog att dom använder samma drivrutiner och lampan påverkar kameran på något sätt. Det låter inte helt otroligt i mina öron. :)

 • Desireé

  Jag tror att dom som har problem är dom som inte kan låta bli att fippla med telefonen medans den uppdaterar.

 • @ Desireé
  Det tror inte jag

 • cure33

  Jag har funnit att visningen av flickr album inte funkar tillfredsställande. När man bläddrar fram och tillbaka mellan bilder i helskärm och speciellt när man växlar mellan liggande och stående genom att vända telefonen ett kvarts varv; då blir bilden plötsligt pixlig som en uppskalad tumnagel samtidigt som ”timglaset” visas. Ingenting mer händer.

  Samma funktion för visning av Facebook album funkar emellertid fläckfritt. Bugg?

 • fitz

  Jag kan inte använda Market efter uppdateringen. Det står bara ”ett fel har inträffat, försök igen senare”. Någon som har något förslag?

 • _green_

  Men, nu måste jag erkänna att jag inte fattar en grej… ovanligt men tyvärr sant… :-)
  Det står att man skall kunna synca mot iTunes med 2.2 Froyo. Hur gör man?
  Hittar ingen info någonstans! :-(

 • Stab

  Sköna kommentarer. Känns som många här egentligen borde ha en iFån eftersom den tekniska kompetensen är under all kritik.

 • Hubbabub

  Såg att listan ”Hämtade” i market var tom efter uppdateringen. Men efter att ha installerat och kört SDMove då visades alla mina hämtade/installerade ”appar”

 • JH

  Halvt off topic,
  Men vet någon om uppdateringen gjort förbättrat minneskortsstöd?

  Jag köpte ett 32gb minne till min Desire för en tid sen.
  Efter att ha satt i minnet började min lur jävlas rejält (krasher, hängningar, slö)
  Testa det mesta med formatering av kortet, omstarter etc men inget hjälpte..

  Läste sen på nätet att detta verkade vara ett vanligt problem på Desiren men utan lösning.

  Någon som känner igen sig? Vad kör ni andra för minne?

 • c

  @fitz
  Hade samma problem löste sig genom att rensa cache och slå på wifi\3g.

 • gooner

  Är det någon som, likt mig, som fått betydligt sämre batteritid efter uppgraderingen? Min Desire klarar endast ca 5-6 h stand-by nu. Oroande.

 • Leakim

  Min HTC Desire fungerar inte korrekt efter updateringen.

  Gick in i menyn igårkväll och gjorde ‘search for update’, hittade 2.2 och laddade net 90Mb. Första försöket att instalera updateringen misslyckades med medelandet att jag behövde 25Mb ledigt på telefonen och att den endast hadde 17Mb. Så jag avinstallerade lite saker och försökte igen. Den här gången avbröts inte updateringen och jag kopplade in laddaren och gick och lade mig. Nu på morgonen ser jag att min desire har en vit skärm med HTC loggan på och ingenting mer händer. Jag tog ut batteriet och satte in det igen. Telefonen bootar up och samma skärm visas, den står så i några minuter innan den skakar till och bootar om.

  vad göra?

 • Johan

  I widgeten ”kontakter” kan jag bara ha 1 nummer per person, vet någon snäll skäl hur man kan göra för att tex. både ha mobil & hemnummer?

 • Leakim

  @ Glenn

  Har samma problem.

  Jag har ett 16Gb sd kort i och strömkabeln inkopplad när jag updaterade. mer än 25Mb ledigt på telefonen samt 2Gb ledigt på SD-kortet om det nu har någon betydelse.

  See mitt tidigare inlägg för detaljer om hur jag updaterade. Ingenting konstigt.

 • Henke

  Skulle det inte va en ny nummerpresentatör? Namn isåfall?

 • Fredrik

  @ fitz
  Kolla så rutan bakgrundsdata är i ikryssad på menyn kontot o synkronisering.
  Nån som vet om twonkey server fungerar med froyo?

 • Princeps

  Någon mer än jag som har problem med HTC mail klient efter uppdateringen. Kan ta emot mail men rätt snart så är dom borttagna ur mailkorgen. Lite störande om man vill läsa mailet ett par dagar senare.

  Har ”spara” funktionen inställd till 7 dagar. Samma som förut.

 • David

  Som sagt grattis till alla er desire ägare…tycker det är någorlunda oseriöst av htc att att göra 2.2 uppdateringen till en telefon för att den på något sätt är favoritiserad av de ( har sålt fler ex eller skulle vara en topp modell m.m) Legend har man icke hört ordet av någon uppdatering än. Jag har mailat både htc Sverige och gått vägen via deras globala sida.

  En forummedlem här på forumet som också mailat de och fått svar om att de är osäkra på om legend kommer att få 2.2 uppdateringen. Tack för den isåfall.

  Kul när en telefon som desire som trots allt är likadan på insidan vad gäller operativsystemet och version av sense får uppdateringen innan en telefon som legend som faktiskt kom ut tidigare till oss konsumenter än vad desire gjorde. Åtminstone här i Sverige. Även om de inte skiljde speciellt lång tid emellan. Nä dåligt detta av HTC måste jag säga att jag tycker.

 • Fredrik

  Internet browsern funkar ej efter update, ”processen com.android.browser för programmet internet stoppades oväntat. försök igen”

  Annars så funkar telefonen fint. mycket snabbare

 • Dave

  @David

  Nu är det ju hyfsat uttalat att Desire är Htcs flaggskepp i Europa, så det är inget konstigt. Men som jag förstår det dröjer det inte länge innan wildfire och legend får sina 2.2uppdateringar. Däremot är det väl stopp där då gingerbread kräver snapdragonprocessor för att fungera (de har väl inte ens lovat att den kommer till desire, även om jag hoppas det). Kanske root är vägen att gå för dig?

 • cluey

  Är det någon annan än jag som har problem med WiFi? Mobilt internet funkar fint men kan inte koppla upp mig mot WiFi till min router.. fassnar på ”hämntar adress”

  Detta hände efter update till 2.2

 • Hugo

  @ David
  Instämmer med Dave.
  Legend är i stort sett en Hero i aluminiumskal. Så det troliga är att Hero och Legend får sina uppdateringar samtidigt.
  Valde man Legend framför Desire så tyder ju det på att man prioriterar utseende framför funktionalitet och prestanda. Och då kanske det inte är lika akut för den målgruppen med en uppdateringen till 2.2.
  Men det kommer säkert uppdatering. HTC håller troligtvis på att banta och optimera för ett släpp till legend och wildfire också.

 • Strix

  Efter att ha rensat internminnet så uppdateringen fick plats, så gick uppdateringen och installation smärtfritt.
  Kameran fungerade utan att slå på blixten.
  Verkar flyta smidigare mellan homescreens.
  Klart bättre WiFi (signal) anslutning till mitt trådlösa nätverk!!
  Bra att man kan välja om man vill ha apparna uppdaterade automatisk.
  Använder SwiftKey tangentbord, så jag vet inte om det nya är bättre.
  720p verkar var bra kvalite. Undra först var den blev av då jag inte fann den. Tydligen skall den använda Mpeg4 för att kunna användas. Använde H.263. så det var till att ändra till Mpeg4.
  Meddelande funktionen med snabbknappar i text rutan är bra.
  Batteritiden är samma som innan. Ca 12-18 tim med WiFi på i standby läge. Ingen bra batteritid på Dessire, tyvärr.
  Ni som inte kommer förbi HTC skärmen måste nog återställa telefonen genom att installera om det gamla 2.1 o sen göra om det igen till 2.2 om inte recovery fungerar. Hade samma problem med en Hero 1.6 – 2.1, fick backa tillbaka den till 1.5, sen gick det. Fast då var jag tvungen att ladda ner 1.5 från XDA och lägga in det genom USB i telefonen.
  Rensa så mycket som möjligt i telefonen, minne o SD kort med! Troligen är det nåt skit där som hindrar.
  Lycka till

 • cluey

  @Strix

  Jag har problem med mitt WIFI på 2.2.. Har tänkt installera om telefonen.
  Hur går jag tillbacks till 2.1? eller jag kan installera om 2.2 direkt?

 • Michael

  Hur tycker ni att wifi-tethering fungerar? Jag tycker att den är snudd på oanvändbar. Min bärbara dator tappar uppkopplingen mot Desiren ganska ofta. Har dock ingen erfarenhet av wifi-tethering med andra mobiler, det kanske alltid är lika svajigt. Har gått över till USB-kabel igen.

 • Emil

  Tja,

  Jag upplever samma problem som cluey skrivit om här efter att jag gjort uppdateringen av min desire. Jag kan inte ansluta till mitt trådlösa nätverk. Fungerade fint när jag ladda hem det igår men nu så funkar det inte längre. Det funkar bra via mobilt internet men fastnar sedan på hämtar adress. Någon som har ett tips på vad man kan göra? Är i väldigt behov av att det funkar nu då min laptop gått sönder. Någon som vet en lösning eller om man kan vända sig till HTC med detta problem ?

 • Awake

  Till er med Legend och andra lurar, root är jäkligt smidigt nu, och nästintill riskfritt, då behöver ni inte sitta och va besvikna över att htc inte släpper nåt, vi som rootade våra desire har redan haft 2.2 med sense ett par veckor, och 2.2 sen den släpptes till N1.
  Sen att man får betalapps gör ju inte saken värre =)

 • cluey

  @Emil..

  Jag har mailat HTC angående WiFi problemet, skriver mer då jag får något svar!!

 • Anonym

  Stab :Sköna kommentarer. Känns som många här egentligen borde ha en iFån eftersom den tekniska kompetensen är under all kritik. Rapportera inlägg

  +1

 • Emil

  – cluey

  Ok, Gott då ska jag följa tråden här och se när du skriver.

 • cluey

  Har någon här en guide på hur man kan installera om android 2.2?? Eller nergradera den från 2.2 till 2.1 för att senare updatera igen?. Problem med min installation och vill testa installera om..

 • fitz

  Tack C och Fredrik!
  Jag har rensat cache och kryssat i rutor om bakgrundsdata och nu funkar Market igen :)

 • Leakim

  @ Leakim

  Jag hittade en lösning tillslut så nu fungerar telefonen igen och kör 2.2

  lösningen hittade jag här

  http://www.pocketpc.ch/htc-desire-root-und-rom/101165-probleme-mit-ota-froyo-update-der-hilfe-thread-3.html

  och innebär kort att man laddar ner http://liveimage.htc.com/OTA_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.09.405.8-1.21.405.2_release4dua3bcrut4wrv30.zip manuelt, döper om den till update.zip och lägger den på sd-kortet. Sedan bootar man om i recovery mode ‘vol-ner’ hålls nere vid poweron och sedan väljer man recovery. Sedan när man ser en triangel trycker man ‘vol-up’ + power och väljer /sdcard/update.zip.

 • cluey

  Har testat detta.. La över hela rar/zip filen och döpte om den till update.zip från OTA_bravo_froyo… direkt på disken, inte i något mapp. När jag ska installera står det att den inte hittar någon installation och sedan abort.. Har jag gjort korrekt?

 • cluey

  Nvm går bättre nu. Tänkte inte efter nog mkt så jag döpte min till update.zip.zip lol -.-

 • Emil

  @cluey funkar det med wifi för dig nu?
  Jag är inte så överdrivet tekniskt bevandrad men ska nog lyckas med det ni gjort ovanför. Men en dum fråga bara. När ni lägger in det på sd kortet vart lägger ni det då? i vilken mapp eller kan man inte koppla upp telefonen emot datorn och föra över det så? Säkert dumma frågor men så är det när man inte är för teknisk.

 • cluey

  @Emil

  Fast min ominstallation så funkar endå inte WiFi

 • Emil

  @cluey ok. Men de kan ju vara skönt med en ominstallation av skiten ändå. Men som sagt då jag inte är för teknisk så undrar jag hur du gick tillväga för att lägga över det till sd kortet? Får hoppas HTC kommer med ett bra svar sen. Mycket irriterande.

 • Emil

  Jag saknar även den som hette sekretess under inställningar också där man kunde gå in och göra backup. inget som du har råkat utför`?

 • cluey

  Ladda ner den filen han länkade förut och följ hans instruktioner.. jag kopplade bara in telefonen med USB till datorn och valde att den skulle visas som ett USB minne… de går du välja på telefonen då du kopplar ihop den med datorn via USB

  Sedan la jag över Rar/zip filen och byte namn på den till ”update” sedan var det bara uppdatera

  ”Sedan bootar man om i recovery mode ‘vol-ner’ hålls nere vid poweron och sedan väljer man recovery. Sedan när man ser en triangel trycker man ‘vol-up’ + power och väljer /sdcard/update.zip.”

 • Emil

  Har redan laddat ner men när jag testa så kunde den inte hitta någon fil. Så vart lägger du update.zip i telefonen? Misstänker att det är det som jag gjort fel att jag lägger den på fel ställe. Hur vet jag vilken mapp i telefonen som är sd kortet?

 • cluey

  Lägg den inte i någon mapp bara direkt på SDkortet!

  Du har säkert gjort som jag gjorde att du byte namn till update.zip.. skriver du det så blir det update.zip.zip… så byt namn igen o skriv bara ”update”

 • Emil

  Ja jag upptäckte det nu att jag skrivit zip.zip. Ska ändra det nu. Men sen så när man lägger in det på sdkortet. Om jag har mobilen inkopplad till datorn så slänger jag bara över update.zip rakt in där då. Så hamnar det på sdkortet eller? Får ursäkta att man är trög . Men jag tackar för all hjälp. Skriv gärna här sen när du fått svar av HTC om wifi problemet då jag har samma.

 • Thiaiz

  Everything working perfectly for me.Got a Desire for less than 1 week ago and I’m using Telenor surf. Even tethering works perfectly, very fast.Have just tried Guild wars online on my computer and it works perfectly.The Desire is much faster than before,the camera works good, but what catchs my attention is the Flash 10.1, i tried many heavy flashed websites and was very pleased with the result.Tried some 3D games as well like Backbreaker and it runs perfectly.Just hope to get uppdate to all apps as soon as possible, so i can move everything to SD card, cause i keep getting low in memory.Congratulations to us Desire owners.Sorry for english speaking

 • Fredrik

  Nån som vet om twonky server mobile funkar med fritogs hittar det inte på market.

 • Fredrik

  Fritogs = froyo :-)

 • Seriouz

  @Leakim

  Fixar det vit bakgrunds (HTC) fastnandet verkligen?
  ge mig hopp!

 • Seriouz

  Hur fan lägger man in zip filen på sd kortet när man inte kommer åt den från datorn. har fått frys på luren vid HTC skärm. Måste jag ha adapter eller ngt?

 • cluey

  @Email
  Har inte kunnat koppla upp min telefon till min wireless router ännu med WiFi,
  Dock testade jag nu att med WiFi hotspot att koppla datorn till Telefons mobilt internet och det funkar!! Skriver detta meddelande med det.. Så har nu börjat fundera om dom kan ha ändrat något i uppdatering med WiFi så det inte är någon bra kompabilitet.. Men ingen aning ännu!! ska testa några andra routers o skriver mer sedan!!

  Iaf WiFi Hotspot funkar!

 • Emil

  @cluey, Ok synd bara att min dator gått sönder helt. Mitt ända hopp var och surfa via desire. Sitter på sambons dator som det är nu. Men de låter ju som en trolig grej som du säger att de kan vara något med kompabilitet på wifi som de ändrat. ´Men jag hade inga problem att köra wifi igår ett par timmar efter uppdateringen var först senare på kvällen de sluta fungera. Hur var det för dig sluta det funka direkt?

 • bagge

  gooner :Är det någon som, likt mig, som fått betydligt sämre batteritid efter uppgraderingen? Min Desire klarar endast ca 5-6 h stand-by nu. Oroande. Rapportera inlägg

  Japp, samma här.
  Laddade min inatt, och idag vid lunch hade jag hälften av batterierna kvar.. Laddat lite under dagen och nu är det trots det under hälften… nått har hänt men vet inte vad.

 • gonte

  @Emil
  Jag hade samma problem igår med att min WIFI-uppkoppling inte fungerade. När jag vaknade i morse testade jag igen. Fungerade inte då heller… Men efter en omstart innan middag så fungerade plötsligt WIFI:n… Kan ej förklara vad som gjorde att den funkade igen, men ge inte upp hoppet…

  Kan tilläggas att jag startade om min router på morgonen, men det borde knappast ha någon betydelse…

 • cluey

  Nee nu startar mobilen om varje gång jag installerar något från market…

 • henrik

  Hade samma problem med batteriet… Plockade ut det en stund och sen in igen och nu verkar det bra…

 • cluey

  Att den startades om?

 • Anonym

  Jag är helt säker på att det här är fel ställe att fråga på MEN.. Hur installerar man LauncherPro Plus?
  Jag köpte det igår och fick den där koden men inget förutom att det står att jag har plusversionen händer när jag skriver in koden. Ska jag ladda ner en apk fil någonstans?

 • AllanMann

  kom igen 48 kommentarer till så är vi uppe i 1000 =D

 • Anonym

  @ AllanMann

  Hjälp mig med mitt LauncherPro Plus problem så kommer vi några steg närmre 1000 ;) :)

 • Huppen

  Kanske ladda ned LauncherPro på http://www.launcherpro.com ?
  Och sen i inställningarna nånstans kanske unlocka progget?

 • 955 kommentarer, många Desire ägare eller? :(

 • Anonym

  Laddade ju ner det från market först sen köpte jag eller betalade det via http://www.launcherpro.com. Då fick jag ett mail med en kod för att unlocka det men det är precis likadant som marketversionen, vad gör jag för fel? :/

 • jonas

  Jag följer swedroid slaviskt men detta hade jag missat totalt då jag har haft fullt upp med min först födda som kom den 20:e.

  uppdaterar just nu hoppas 2.2 är lika bra nu som alla skrivit om :)

 • cluey

  @Emil och alla andra med problem efter uppdateringen!!

  Har pratat med HTC angående min WIFi som inte fungerade.. och att mobilen startades om varje gång jag laddade ner och installerade något från Market. Dom sa att efter en uppdatering som till android 2.2 så kunde de bli så att alla inställningar vart inte riktigt inlagda, eller funkade inte alls så dom bad mig göra en System återställning som finns att göra på Menu/inställningar/minne o SD minne så jag gjorde det!!

  Och nu går det att installera program från market för mig utan att telefonen stängs ner ^^ WiFi dock fungerade inte då jag kollade, Men dom sa något om att mitt WiFi kanske inte funkar pga av min router.. För att de inte var fullt uppdaterat ännu, Så ska kolla på lika olika!

  Mem 1 av 2 problem fixade ”thumbs up”

 • oscar

  hej snälla hjälp mig var hittar man sekretess på andorid 2.2 på 2.1 låg den ju under inställningar men jag hittar den inte längre på min desire när jag fick 2.2 hjälp snälla

 • Huppen

  @Anonym

  Jag tror att versionen på market nästan är identisk förutom att det finns en del extrawidgets + att en del nya ska droppa in eftersom.
  Jag har för mig att på hemsidan står detaljer om hur och så.

 • Anonym

  @ Huppen

  Okej, tack för hjälpen :)

 • seriouz

  Fungerade bra att lägga in zippen på sd kortet, tack så mkt. =)

 • oscar

  ågon som kan hjälpa mig?

 • Emil

  @cluey

  Tackar för svaret. Ok. Men då ska jag testa och rensa i sd och telefonminnet och se om det hjälper mig. Jag har inga problem med att ladda ner ifrån market. Är endast wifi som inte fungerar för mig. Men jag återkommer om de kom igång för mig efter jag testat det du skrev. Tack åter en gång för svaret. Får se om jag kan testa någon annans router också då och se om det funkar. Men det lustiga är att det funka ju några timmar efter uppdateringen med wifi för mig. Men jag testar och ser.

 • Emil

  @cluey

  Testa det som du skrivit och det hjälpte inte mig heller att få ingång mitt wifi. Fungerar fortfarande inte. Men skulle du få igång ditt så skriv gärna här. Jag ska kolla lite andra routrar, har faktiskt en öppen som min hittar och den kan den ansluta till. Så de verkar ju vara lite som du skrev att de kan ha med att alla routrar inte är inlagda. Men får hoppas i så fall att de kommer uppdatering på detta.

 • Arnel

  Jag är iallafall jäkligt nöjd men 2.2 vet någon om det blir några mer uppdateringar för desire framöver har ju sett att folk skriver om 3.0 kommer vi få den också?

 • Peter E

  Har försökt uppdatera och telefonen hängde sig, Gjorde sedan en recovery men det fungera inte heller, Nu har jag gjort en Clear från booten men nu är telefonen stendöd går inte ens att komma in i bootläget (vol down + power) Vad gör man nu????????

 • Wiberg

  Arnel :Jag är iallafall jäkligt nöjd men 2.2 vet någon om det blir några mer uppdateringar för desire framöver har ju sett att folk skriver om 3.0 kommer vi få den också? Rapportera inlägg

  Jag skulle tro att det finns en ny ”herre på täppan” när väl 3.0 Gingerbread kommer ut. Typ: HTC Awesome, med quadcore processor, dubbla oljekylda grafikkort osv… :P

 • Peter E

  Edit: Att den inte gick igång alls var pga att batteriet tagit slut, men problemet återstår fortfarande att HTC skärmen fryser trots att jag testat både att återställa den och recovery,

  Kan man installera om 2.1 från datorn på något sätt?

 • iabw

  Efter systemuppdateringen jag gjorde idag har min desire börjat muppa sig. Varje gång jag startar om telefonen får jag upp meddelandet om att jag måste ange aktuell tid. Håller jag sv intryckt på tangentbordet så får jag upp att jag har textinmatning på kinesiska. Går jag in i menyn står ”PinYin” kinesiskt läge.(traditionell kinesiska)
  ”Stroke” Traditionell kinesiska…
  Rena grekiskan för mig…hmm.
  Ska jag göra en systemåterställning tycker ni?

 • Erik

  Min desire började också krångla med wifi efter att jag uppdaterat till froyo. På jobbet gick det bra att använda wifi, men när jag kom hem slutade det att funka. Efter lite testande så kom jag nu fram till att det var kombinationen av WPA/WPA2-PSK i min router/gateway från Telia här hemma som gjorde att det inte längre funkade. Jag ändrade till enbart WPA2 och nu funkar det. Kanske värt att testa för nån. För övrigt funkar det bra med enbart WEP eller helt öppna nät.

 • trust_no_1

  Den här frågan har säkert kommit upp förut men orkar inte gå igenom alla.
  Har uppdaterat och allt har gått bra förutom att om jag t.ex. startar upp Spotify och sen stänger ner det så startar det upp sig av sig själv, även om jag ”dödar” det flera gånger. Detta gäller även radion och SR-widgeten. Hur ska jag göra för att fixa det här?

 • Osäker

  Värst vad många som fått fel efter uppdateringen! :S Vågar inte uppdatera min Desire… Tror ni att HTC kommer med någon fix?

 • Peter E

  @ Leakim
  Verkar vara en bra lösning. Men har problemet att jag inte får upp telefonen i datorn så hur ska man då slänga över filen??

 • kjell.seflin

  @ Anonym
  det går ej att köpa program till htc från google market i sverige än!Därför får du det ej att fungera.det pratas om att eventuellt i oktober så blir det möjligt.så du får vänta tills det är klart och prova ej att köpa något mer program innan det är klart.

 • rAve

  @ Stab
  och du tror på allvar att iphone inte har något som helst problem eller?

 • Rickard

  Bara jag som upplever att batteritiden har försämrats? (obs, ta en titt på era automatiska updates ‘synkroniseringar’, efter uppdateringen är appar som t ex ”aktier” och Väder” ikryssat igen)

 • @ Osäker
  Det hoppas jag, nu verkar det som att jag får skicka in min på reparation.

 • Ace

  Vet inte om det var så före 2.2, men brukade luta luren åt vänster för att få fullskärm på tex internetsidor… nu går det lika bra åt höger med:)

 • AndyRoid

  @ oscar
  Klipper och klistrar in svar från någon på Swedroid forumet:
  Meny – Inställningar – Sök – Sökbara objekt
  Kryssa i hitta i inställningar och gå tillbaka till homescreen.

  Starta sedan sök via knappen och sök på ”sekretess” eller ”Privacy” så hittar ni inställningen.
  På min kom den upp som ”Sekretess – HTC, global sökning”.

  Klicka på den så finns säkerhetskopiera och automatisk återställning där

  Krångligare än förut, men det fungerar

 • Ace

  Har inte råkat ut får någon ny bugg eller så, bara väder delen på originalkolckan som fortfarande suger… den tappar minnet på vädret efter någon minut och blir tom så man måste söka på nytt! Fast det problemet var på min lur även vid 2.1

 • rAve

  Ace :Har inte råkat ut får någon ny bugg eller så, bara väder delen på originalkolckan som fortfarande suger… den tappar minnet på vädret efter någon minut och blir tom så man måste söka på nytt! Fast det problemet var på min lur även vid 2.1 Rapportera inlägg

  Känns inte igen, det dära med att den tappar minnet på vädret. Min gör då inte det iaf.

 • Jag är på jakt efter en metod att få root på en HTC Desire utan att behöva flasha om den som dagens metoder går ut på.

  Hittade att root-metoden för x10 är en slags ”tillfällig root” (eller ”ondemand root” eller vad man ska kalla den – dvs som inte kräver att man flashar om någon recoverypartition vad det nu innebär med att inte kunna få OTA uppdateringar efteråt) och beskrivs på http://xperiaminipro.blogspot.com/2010/08/how-to-root-your-mini-mini-pro-newbie_02.html

  Någon som vet om ”exploid” hacket även fungerar på en HTC Desire 2.1 resp. om den även fungerar på en 2.2 installation ?

  Syftet med det hela är att jag vill ha telefonen i originalskick däremot vill jag kunna ändra på hosts-filen för att blockera reklam, dock krävs det root för att få skriva över hosts-filen med en egen eftersom den ligger i /system/etc/hosts…

 • @ it-slav
  Var din nalle rootad när du gjorde uppdateringen?

 • @ AndyRoid
  Hur är det tänkt att denna automatiska återställning ska fungera?

  När en av päronens desire var tvungen att gå in för reparation (sprucken skärm) tog jag ur sd-kortet och körde en fabriksåterställning på den. Förhoppningen var att när vi får tillbaks den så petar jag tillbaks sd-kortet och så skulle den automagiskt återställa alla inställningar, tema, ringsignaler, appar etc…

  Men nope… nada hände… måste man göra något manuellt för att den ska återställa ”backupen”?

 • AndyRoid

  @ Apachez

  I det fall som du beskriver vet jag inte riktigt. För mig så har den frågat inför uppdateringar om jag vi ta automatisk backup och efter uppdatering frågat om jag vill återställa från backupen. Hoppas nån annan kan svara på hur man kan trigga igång den manuellt om den inte gör det automatiskt.

 • Andreas S

  Är det någon mer som har fått problem med google talk att det någon skickar till en ligger samlat längst upp och en egen ligger samlat längst ner? Börjar bli en del skrollande redan…

 • LL

  Hm, hade möjlighet att uppdatera igår, men hade bara tillgång till 3G då, nu när jag är hemma, och har tillgång till nätet via min router, så står det att det inte finns någon ny uppdatering… Har HTC avaktiverat updateringen(t.ex p.g.a all problem/buggar?), eller någon som vet varför det blev såhär?
  (och nej, 2.2 råkades inte bli installerat via 3G’et ;) )

 • Huppen

  kjell.seflin :@ Anonym det går ej att köpa program till htc från google market i sverige än!Därför får du det ej att fungera.det pratas om att eventuellt i oktober så blir det möjligt.så du får vänta tills det är klart och prova ej att köpa något mer program innan det är klart.
  Rapportera inlägg

  Han har inte köpt via Market, han var inne på Federicos sida,
  han som gjort programmet, och betalat det där.
  Det kan en apa få göra bara han har internet och ett giltigt betalningsmedel.
  Har inget med Market att göra.
  Betalprogram syns för övrigt inte i Market för oss än, så felköp är omöjligt.

 • goa200

  ojoj nära 1000 kommentarer

 • Linus

  @LL
  Jag märkte det jag också. Jag hann dessutom tanka hem uppdateringen igår, men min telefon vägrade uppdatera. Den bara hängde sig med svart skärm, och efter ett batteriryck så bootade den som vanligt, fortfarande med 2.1 installerat. Jag försökte flera gånger, med samma resultat. I morse skulle jag försöka med ett annat SD-kort, och nu hävdar den att det inte finns någon uppdatering längre. Skumt.

 • sajhe

  Lite trist att sluta skriva komentarer nu… vi är ju så nära 1k kommentare! :D lite mer trolls här inne, komigen nu! någon som fått 3.0 än?

 • Pazu

  I like turtles!

 • Stanna, fågel

  Halloj! Du har en fågel här!

 • Johnny

  Vänta vänligen

 • Léon

  Jag hittar inte heller någon uppdatering vad är det som är fel har dem stängt av OTA laddningen är det mellan några tider man kan ladda hem bara? någon som vem får gärna svara.

 • @ Apachez
  Nej den var inte rootad.
  Nu har jag fått igång den genom att göra en factory reset, clean cache och manuell update från sd kortet. Tidigare har jag gjort alla dessa manövrer men inte i den ordningen och inte direkt efter varandra.
  Nu rebootar den så fort jag försöker installera ngn app.

 • Fredrik

  Min internet browser har slutat fungera.

  Com.android.browser har slutat fungera bla bla bla.

  laddade dock ner dolphin och den funkar.

 • Christian

  Fungerar inte att uppdatera min Halebop-bundna desire..

  ”Vi beklagar men vi har tyvärr ingen support för Android system. Vi ber dig att kontakta din telefontillverkare angående detta.”

 • Christian

  Oj! 1000 kommentarer! Galet

 • Dave

  Hej, jag fick också meddelandet i telefonen om att uppdateringen fanns tillgänglig i förrgår, men valde att inte installera på en gång eftersom jag ville se vilka problem som skulle dyka upp för folk.

  Idag när jag vill uppgradera så finns precis som flera av er (LL, Linus) också noterat ingen uppdatering tillgänglig längre.. Attans :)

  Någon som har några idder?

 • Jonpa

  Haha humor detta! Valde att inte uppdatera igår pga att jag ville avvakta alla buggar men idag kunde jag inte motstå frestelsen. Tyvärr tycker sig min Desire redan vara uppdaterad, har dom tagit bort uppdateringen helt hipp som happ?

 • Hugo

  Jag uppdaterade min Desire omgående när uppdateringen fanns tillgänglig. Nedladdningen gick snabbt över wlan. Installationen flöt på utan problem. Och telefonen fungerar fint efter uppdateringen.
  Det är ju så att det är personerna som får problem som är mest benägna att skriva om det. Så det är ju svårt att baserat på kommentarerna avgöra om det är en dålig uppdatering eller inte.
  Vad jag förstått när det gäller wifi-problemet så verkar ju det bero på vilken säkerhetslösning man har inställd på, så det kanske går att komma runt för de flesta?

  Det är ju synd att HTC inte går ut med tydligare information om att man dragit in uppdatering (om man nu har det) och isf varför.

 • Osäker

  Om de har dragit tillbaka uppdateringen är det ju bara skönt att man inte hann uppdatera. Hoppas HTC går ut med något meddelande snart.

 • Jonpa

  Men igår sökte jag efter uppdateringen och då fanns den. Men idag säger min telefon att den är uppdaterad, vilket jag tolkar som att den inte finns? Eller åtminstone hittar den inte uppdateringen. Jag sitter på samma wlan som igår och har inte gjort några ändringar i mina inställningar.

 • Ralle

  Jag uppdaterade rätt omgående och fick problem med att jag väldigt ofta fick felmeddelanden, och telefonen kändes allmänt instabil och strulig.
  Koppling till PC fungerade bara ibland.
  wifi verkade dock fungera.

  Jag tog en backup på kontakterna, kalendern fanns redan synkad med datorn, sen gjorde jag en fabriksåterställning, och efter det har den i alla fall så här långt fungerat felfritt!

 • Mellis

  Jonpa :Haha humor detta! Valde att inte uppdatera igår pga att jag ville avvakta alla buggar men idag kunde jag inte motstå frestelsen. Tyvärr tycker sig min Desire redan vara uppdaterad, har dom tagit bort uppdateringen helt hipp som happ?
  Rapportera inlägg

  Blev likadant för mig igår. Sökte efter uppdatering i bilen på väg hem från jobbet men valde att avbryta då jag hade dålig täckning. När jag sen kom hem fanns ingen uppdatering tillgänglig. Men det räckte med att starta om telefonen och söka igen så hittade jag den. Har inte haft några problem överhuvudtaget sen jag uppdaterade heller.

 • Jonpa

  Blev likadant för mig igår. Sökte efter uppdatering i bilen på väg hem från jobbet men valde att avbryta då jag hade dålig täckning. När jag sen kom hem fanns ingen uppdatering tillgänglig. Men det räckte med att starta om telefonen och söka igen så hittade jag den. Har inte haft några problem överhuvudtaget sen jag uppdaterade heller. Rapportera inlägg

  Startade om telefonen på min brors inrådan, men utan resultat :(

 • stoffe

  Jag har samma problem. Vet någon om HTC har tagit bort uppdateringen eller om de. Är något annat fel?

 • Olle

  Jag har hörhört att de som ej uppdaterade under helgen får vänta tills december pga begränsad bandbredd hos Htc sSverige.

 • Sajhe

  Man kan undra hur smart det är att mobilversionen av Swedroid läser in alla kommentarer på samma sida. Tar lite tid att ladda in.

 • Dave

  Han konstaterat att ett antal användare på xda-delvelopers forumet råkat ut för samma sak. Jag har precis slängt frågan vidare till @htc på twitter, återkommer om jag får något svar.

 • Mellis

  Olle :Jag har hörhört att de som ej uppdaterade under helgen får vänta tills december pga begränsad bandbredd hos Htc sSverige.
  Rapportera inlägg

  Jävla tur att jag hann uppdatera isf :P

 • rAve

  Mellis :

  Olle :Jag har hörhört att de som ej uppdaterade under helgen får vänta tills december pga begränsad bandbredd hos Htc sSverige. Rapportera inlägg

  Jävla tur att jag hann uppdatera isf :P Rapportera inlägg

  indeed isf!

 • ErikLtz

  Ha, den fanns inte tisdag morgon, men nu tisdag em finns den igen, yeah! (ver 2.09.405.8 med Android 2.2 och HTC Sense på 90 mb) Kan dem köra med någon slags round robbin baserat på klockan och IMEI-nummer eller så? (operatör Tele2, via wifi)

 • Linus

  @ ErikLtz
  Ja, nu dök den upp för mig också. Mycket intressant…

 • Dave

  Japp, se där. Tack för infon.

 • Jonas

  Har ett problem, håller på och lägger in appar på skrivbordet och har precis fyllt upp det 3:e men nu verkar det som att det inte går att skapa fler skrivbord..Är Desire begränsad till just 3 skrivbord eller går det att skapa fler på något sett ? Tycker det borde gå och få fler som på Iphone…..

 • @ Jonas
  Vad menar du med skrivbord, typ skärmbilder du kan scrolla bland?

  Desire har 5st.

  Startsidan + 2 åt vänster + 2st åt höger.

 • Anonym

  Desire har 7 hemskärmar. No less no more. Prova att trycka på Home knappen några gånger så får du upp helikopter vyn

 • Mellis
 • Jonas

  Apachez :@ Jonas Vad menar du med skrivbord, typ skärmbilder du kan scrolla bland?Desire har 5st.Startsidan + 2 åt vänster + 2st åt höger. Rapportera inlägg

  kanske ska klargöra att jag kör med Launcher Pro. Verkar helt sjukt att det inte går att ha fler än 3 hemskärmar borde vara obegränsat

 • RW

  Jonas :

  Apachez :@ Jonas Vad menar du med skrivbord, typ skärmbilder du kan scrolla bland?Desire har 5st.Startsidan + 2 åt vänster + 2st åt höger. Rapportera inlägg

  kanske ska klargöra att jag kör med Launcher Pro. Verkar helt sjukt att det inte går att ha fler än 3 hemskärmar borde vara obegränsat Rapportera inlägg

  Menu->preferences->Homescreen settings ;) Man kan välja mellan 1-7 hemskärmar i Launcher pro plus..

 • Jonas

  RW :

  Jonas :

  Apachez :@ Jonas Vad menar du med skrivbord, typ skärmbilder du kan scrolla bland?Desire har 5st.Startsidan + 2 åt vänster + 2st åt höger. Rapportera inlägg

  kanske ska klargöra att jag kör med Launcher Pro. Verkar helt sjukt att det inte går att ha fler än 3 hemskärmar borde vara obegränsat Rapportera inlägg

  Menu->preferences->Homescreen settings ;) Man kan välja mellan 1-7 hemskärmar i Launcher pro plus.. Rapportera inlägg

  Tack så mycket =) Ska testa det nu…

 • Anonym

  @ Apachez
  Öhm blev lite fel där i räkningen :-)

  Ska vara startsidan + 3 åt vänster + 3 åt höger och inget annat :)

 • hasse

  Har precis installerat och allting funkade utan problem!

 • Mange

  Min lur funkar hur bra som helst efter uppdateringen, har inte stött på några som helst problem med den..

 • bambam

  Jag uppdaterade på direkten. Min tele funkar hur bra som helst. Kameran mm. Ja, allt ihopa. Har inte märkt någon sämre batteri tid heller!

 • Laffan

  Inga problem alls för mig,tvärtom. Ska jag vara petig så skulle jag önska en tweakning av helskärmsläget när man kollar youtube o.s.v.,meckigt. Var enklare när man bara dubbelklickade….men det är lyxproblem

 • Efter 7 sorjer och 8 bedrövelser verkar jag ha fått fart på min Desire med froyo.
  Jag råkade utför i tur och ordning med mycket pill mellan varje steg:
  1. Htc logga sen reboot i all evighet
  2. ”Sorry! Process system do not respond” sen reboot i all evighet
  3. Triangel med utropstecken vid start av telefonen
  4. Reboot vid installation av appar.

  För att hjälp er som har någon av samma probelm publiserar jag min lååånga väg till lösning på min blog:
  http://www.it-slav.net/blogs/2010/08/03/my-experience-with-installing-android-2-2-froyo-on-htc-desire/

 • ErikLtz

  @ it-slav
  Mja, det där lät inge kul! Jag hade tur – eller något – och på andra nedladdningen fanns tillräckligt med minne ledigt och allt gick bra.

 • Håkan

  En kommentar bara….
  Uppdateringen för mig gick problemfritt, har dock ej hunnit testa wifi som många verkar ha problem med.
  Däremot verkar en massa nya progs vara igång i bakgrunden vilka jag tror suger batteri, för batteritiden verkat ha blivit betydligt sämre. Försökt avaktivera en massa progs i bakgrunden som jag tror att jag inte behöver.
  PS Att filma i 720p är också ett skämt, för låg framerate. Vet inte om det beror på mitt SD kort, har ett klass 4. DS

 • J

  Gäller uppdateringen för legend också? precis som många av er fick jag upp en ruta en update i helgen men valde att avvakta. och nu är den borta och när jag söker så hittar jag inget….och jag har legend.

  What to do??

 • Linus

  @ J
  Det verkar som att din bästa chans är att prova igen vid samma klockslag som första gången.

 • Björn

  Se till att ni har minst 25 mb ledigt på telefonminnet!
  Jag laddade ner skiten, med dålig EDGE-uppkoppling, tog x antal timmar(!!) för dessa 90 mb som uppdateringen är på.
  Nåja, när jag då väljer att installera så startar den om, säger sedan att jag har för lite utrymme. Nu sitter jag här med 2.1 och kunde inte bara rensa och fortsätta. Går ej att söka upp 2.2 uppdateringen igen heller, utan säger att 2.1 är senaste…. GREAT!

 • Magnus

  Ingen uppdatering tillgänglig för min Desire. Det står bara att telefonen är uppdaterad, vad är det för märklig historia det här?

 • Gabriel

  Magnus :Ingen uppdatering tillgänglig för min Desire. Det står bara att telefonen är uppdaterad, vad är det för märklig historia det här? Rapportera inlägg

  Sätt igång GPS sen testa uppdatera fungerade för mig :)

 • Minh

  Tjena jag undra är det nån som har problem med att starta kameran och videokamrean på nya uppdateringen??????

 • zonco

  min lur har börjat reboota då och då efter uppdateringen. verkar som det händer när den får jobba lite, tex. när jag använder google earth och jobbar med det en liten stund, rätt som det är rebootar den, kan också ske om jag går in på någon hemsida som är lite tyngre.

  fabriksåterställning kanske löser problemet? någon annan som fått samma problem?

 • Dennis

  Min lur har börjat på spela en melodi när någon har puffat eller skickat ett meddelande till mig på facebook. Någon som vet hur man får bort? xD

 • ErikLtz

  Använder Wifi-hotspoten för första gången, funkar kanonfint från Win7-dator till luren och vidare på Tele2:s 3G/H-koppling. Fick 5,2 mbit ned/1,0 mbit upp på http://www.bredbandskollen.se. Happy! :-)

 • RW

  Dennis :Min lur har börjat på spela en melodi när någon har puffat eller skickat ett meddelande till mig på facebook. Någon som vet hur man får bort? xD Rapportera inlägg

  lol

 • @ Magnus
  Beats me… Mailade HTC förrigår och frågade varför uppdateringen inte finns kvar längre när man söker efter den inifrån telefonen.

  Fick följande svar till yxskaft:


  Tack för att du kontaktar HTC. Har du provat med att gå in i Inställningar och sedan Om Telefon och därefter Systemuppdatering och att söka efter dem?

  Skickade då följande svar (som jag mer än 24 timmar senare fortfarande inte fått svar på, så det är väl begåvningsreserven eller nåt som styr och ställer bland HTC’s uppdateringar just nu?):


  Hej igen,

  Japp – det är därför jag kontaktar Er…

  Den fanns i söndags kväll när jag körde ”sök nu”, men inte idag under eftermiddagen när jag äntligen skulle uppdatera telefonen.

  Har Ni dragit tillbaks uppdateringen pga buggrapporter (flera som rapporterat på bla swedroid att saker och ting slutar fungera efter uppdateringen eller märkligt beteende)?

  To be continued…

 • ErikLtz

  @ Apachez
  Ibland finns den, ibland inte. För mig saknades den tisdag förmiddag men fanns tisdag eftermiddag. Antingen kör de ”round robbin” mha klocka/IMEI/ngt eller så blir det överlast och inget svar/felsvar rapporteras som att Du har senaste versionen (fast Du inte har det). Keep on trying – kör 2.2 och för mig är Wifi-hotspoten det bästa! :-)

 • Emil

  Någon som har fått löst problem med wifi efter uppdatering? Har mailat lite fram och tillbaka med HTC och de säger att problemet inte har med uppgraderingen att göra utan problemet är routern. Men innan uppdatering så hade jag inga problem att ansluta. Har testa de olika säkerhetsnivåerna på routen för att se om de hjälper men inget har hjälpt. Har uppdaterat firmware på routern också men inget hjälper. Ingen som har haft problem med wifi efter uppdatering som fått igång det?

 • crojl

  Wifi funkade för mig som vanligt men alla inställningar för surfen utanför wifin hade försvunnit så fick lägga in dom igen :S

 • A

  Happ, har suttit och sökt uppdateringen manuellt i 4 dagar nu, fortfarande ingenting…

 • Jag tröttnade på HTC och deras så kallade ”lastdelning” och körde manuella metoden som beskrivs på http://www.geekword.net/manually-install-froyo-htc-desire/

  När jag ändå var i recovery mode passade jag på att köra ”wipe cache” och efter att uppdateringen blev klar passade jag på att i programlistan flyttar över alla appar som gick att flytta till sdkortet (samt rensa programdata och programcache för resp. app)… so far har den fungerat.

 • babyblue

  Liksom någon skrev tidigare, har jag efter uppdateringen börjat få problem med spotify. Trots att jag dödar appen, jag använder taskkiller, så lägger den sig i bakgrunden igen efter bara några sek. Känns som att detta borde dra lite extra kräm från batteriet. Finns det ngn inställning jag missat eller så?

 • Hmm inlägget försvann…

  Tröttnade på HTC’s uppdateringskarusell och körde manuella metoden beskriven på http://www.geekword.net/manually-install-froyo-htc-desire/ (med tillägget att jag passade på att köra ”wipe cache” i recoveryläget samt manuellt flyttade dom appar som gick att flytta till sdkortet + rensa programcache och programdata (det senare, programdata kräver att man startar appen efteråt och ställer in allt på nytt).

  http://www.swedroid.se/htc-paborjar-utrullning-av-android-2-2-froyo-for-desire-i-europa/comment-page-22/#comment-32536

 • Fredrik

  Jag uppdaterade direkt när den fanns tillgänglig, men om man kollar på specen för froyo så skall bluetooth voice control finnas i uppdateringen, men det är ingenting jag lyckas få igång på min Desire efter uppdatering. Är det någon annan som lyckats med det? Jag ringde HTC i sverige och frågade, men tjejen i luren hävdade att ingen HTC telefon har den funktionen, däremot kan man läsa att Evo har ju precis det!? Så frågan är om det är någon som lyckats få det att lira på en Desire med Froyo?

 • test
 • test, funkar det?

 • Stolth

  Avbröt nedladdningen i Tisdags kväll. Har sökt manuellt efter uppdateringen sedan dess men fortfarande får jag meddelandet ”Telefonen är uppdaterad, Det finns inga uppdateringar tillgängliga för telefonen.” Hur har det gått för er andra som avbrutit nedladdningen har ni hittat uppdateringen?

 • JohanM

  jag har gjort precis samma sak som dig, avbrutit nedladdningen. Det hände till och med 2ggr, var av senast så hade jag den nedladdad men när jag skulle installera så hade jag för lite utrymme och måste avbryta innan jag kunde ta bort applikationer. Sen hittade telefonen inte uppdateringen efter det… jag har en htc desire

 • Pontus

  KOMPLETT LISTA HÄR; Till er som fortfarande sitter och letar efter vad som är nytt i 2.2. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=741491

 • Stolth

  Svar från HTC angående avbruten nedladdning av 2.2

  ”Tack för att du har kontaktat HTC. Om du valde att avbryta uppdateringen senare kommer du ställas längst bak i en kö och du måste invänta uppdateringen tills den kommer fram igen. Anledningen till ett kö systemet är för att servern inte ska överbelastas om den skickas ut till alla samtidigt. HTC Desire söker efter nya uppdateringar manuellt var 14 dagar så du ska inte behöva vänta längre än så.”

 • @ Stolth
  Tröttnade på att vänta och körde manuella metoden beskriven i http://www.geekword.net/manually-install-froyo-htc-desire/ :)

 • Stolth

  Finns det några risker med att installera uppdateringen manuellt? Misstänker att detta inte är helt ok om man skulle fråga HTC själva?
  Det är inte större risk för buggar m.m.?

  Lite osäker på om man våga in och pilla med detta.
  * Tänkta dra ner filen i alla fall, men länken fungerade inte längre.

 • Q

  Jag får inte den manuella metoden att fungera. Nedladdningen går bra och telefonen hittar update.zip som den ska, men när den ska appliceras, visas ”verification failed” och det enda som återstår är att starta om.

  Nån som fått ovanstående problem och löst det?

 • @ Stolth
  Det är recovery-metoden som nyttjas och den är ju supportad.

  Risken kan finnas om du idag har en custom rom och/eller ändrad bootloader som inte kör signeringskontroll på filen innan den drar in den (risken skulle då vara att kod du inte vill körs på telefonen, särskilt om man tvingas ladda ner uppdateringen från annan källa än htc själva).

  En omodifierad telefon (dvs som inte fått bootloadern ändrad) verifierar att update.zip är signerad och att signeringen stämmer innan den ger sig in på att uppdatera den.

  Jag har slängt upp den fil jag körde med på http://www.megaupload.com/?d=ZGZ6DKZS

  Glömde nämna: Dom som får fel, kontrollera så att filen verkligen heter ”update.zip” (och inte ”update.zip.zip” vilket kan ske om du inte visar filändelser i windows) och ligger direkt på sdkortet (dvs inte i någon mapp).

  MD5 summan på filen (efter nedladdning) ska vara 5e938e6f6009de797ba9792087f9290d och originalnamnet är: OTA_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.09.405.8-1.21.405.2_release4dua3bcrut4wrv30.zip

 • Q

  Mitt problem ovan berodde på en trasig zip-fil. Jag laddade ned Apachez fil ovan och installationen gick utan problem!

  Tack Apachez och alla andra som gör Swedroid till en så utmärkt sida!

 • bronk

  Hjälp. min desire funkar inte. kameran går inte att öppna och batteriet urladdas på 2 timmar. det här är efter uppdateringen

 • bronk

  jag satte på led light och stängde av det eftersom någon sa att det funka. Vilket det gjorde. dear htc: WTF

 • J

  kan man göra manuell installation om man har en legend?
  någon som prövat? vågar?

 • @ J
  Ja det kan du, problemet är bara vilken fil du ska använda som update.zip… Om du vågar får du gärna prova med desire-filen och rapportera tillbaks hur det gick (på pappret är det väl bara skalet (som är i metall) och cpuhastigheten som skiljer mellan legend och desire?).

 • Stolth

  Jag har uppdaterat min Desire manuellt nu och det fungerade klockrent.
  Tack Apachez.

 • rAve

  Apachez :@ J Ja det kan du, problemet är bara vilken fil du ska använda som update.zip… Om du vågar får du gärna prova med desire-filen och rapportera tillbaks hur det gick (på pappret är det väl bara skalet (som är i metall) och cpuhastigheten som skiljer mellan legend och desire?). Rapportera inlägg

  det är cpu och ram-minne som skiljer och det är inte så ”bara” som du säger det gör stor skillnad , 600mhz vs 1ghz 384ram vs 576mb ram, helt enkelt betydligt vassare hårdvara än gamla Legend

 • J

  gamla Legend????

 • @ rAve
  Men är ovidkommande för android-uppdateringen då det är samma bildskärm (och därmed drivisar) etc.

  Därmed inte sagt att det kommer fungera men såvitt jag känner till så är legend en nedklockad desire (eller om man så vill att desire är en uppklockad legend) där i princip enda skillnaden är att legend har ett helgjutet metallskal där desire har metall/plast/gummispray samt mängden minne som skiljer också.

  Det är tex större skillnader mot en x10 som har helt annan bildskärm (kräver egna drivisar) eller galaxy som har egen grafikprocessor för att accelerera grafiken.

 • jens

  Gjorde uppdateringen manuellt, funkar perfekt!

  Någon som vet hur man syncar HTC Desire med iTunes?

  Taaaaack!

 • Arne

  Jag fick problem med 3G efter uppgradering till 2.2 på min Desire. Fler?

 • eko

  E:cant open /cache/recovery/command .. de som fastnar där har förmodligen precis som jag gjort precis som det står ”byt namn till update.zip” byt namn till enbart update och filen kommer heta update.zip i windows väljer man döpa filen till update.zip så blir det update.zip.zip. Logiskt för vissa men inte för andra när man gör som det står.

  jag valde sätta i minneskortet i usb och klippte ut alla filer, la dom i en mapp på skrivbordet och satte in bara ”update” filen i minneskortet. det spelar ingen roll för mig eftersom jag ändå har gjort en fabriksinställning så apparna är redan väck.

  förmodligen kommer cant open cache bla bla igen men denna gången börjar den fullfölja uppdateringen så fullfölj precis som det står på geekword hemsidan.

  Mvh eko

 • niklas

  Fick in 2.2 nu ikväll. Allt funkar riktigt bra, men är det ingen annan som tycker att det segt som sirap att scrolla på sidor med mycket flash. Testa att gå in på Aftonbladet.se och scrolla fort ner. Det var 100ggr bättre innan…
  Kan man stänga av flash?

 • Lars

  Körde manuella metoden för Desire enligt tidigare referens. 2.09.405.8 Tydligen saknas vissa lokala språkresurser vilket medför att veckodagar visas som siffror med 1 för söndag i vissa applikationer

 • Zoram

  Körde maneulla metoden funkade som det skulle.
  Laddade ner från http://www.megaupload.com/?d=ZGZ6DKZS gick snabbt att få ner den.

 • gunnar-medial

  @ Anonym
  Ja det är verkligen imponerande prestanda på hotspot-lösningen. Bra räckvidd. Man kan ha telefonen i standby i fickan och hotspot fungerande. Man kan inte ha hotspot aktiverat och samtidigt använda Wifi på telefonen. Kör man på batteri tömmer det ett fulladdat batteri på ca 3-4 timmar så hotspot fungerar bäst om man har en laddare ansluten.

 • Hubbe

  Helt sjukt att man inte har fått uppdateringen än , Kön e ett jävla skämt

 • tomtebloss

  Hubbe :Helt sjukt att man inte har fått uppdateringen än , Kön e ett jävla skämt

  Håller med fullständigt. Jag har inte heller sett till den… kollar manuellt varje dag nån gång då och då dessutom. Man får väl ta tag i det själv snart annars.

 • Bo

  Fick uppdaterimgen i fredags, laddade inte ner den och fick vänta tills idag måndag, så 4 dagar i kö.

 • tobbe

  alla som avbrutit nadladdningen kan ladda ner den på dator via kabel ist. funkade på min x10 när den kraschade under nedladdning via wi-fi.@ Stolth

 • tomtebloss

  Fick den igår kväll till slut. Laddade ner den tre gånger över wifi eftersom den klagade på trasig zipfil eller om det var någon signering som misslyckades.

  Allt fungerar prima verkar det som. Inget problem med wifi eller annat som jag har märkt.

 • Magnus

  @Arne
  Japp, min Desire bootar om sig efter 5 minuters surfning via 3G (kör Spotify och browar lite samtidigt…). Funkar bra via WiFi, men ganska hopplöst om man sitter på tunnelbanan :-(

  Någon mer som har liknande problem? Kommer nog skicka in min för service – som det är nu är luren oanvändbar.

 • @ Magnus
  Provat köra fabriksåterställning på din desire efter att du uppdaterat den till 2.2 (eftersom du har problem)?

 • Emil

  Ni som har kört fabriksåterställning av era mobiler efter en installation av 2.2 , hur står det när ni går un under om telefon/programvaruversion. Står det då fortfarande 2.2 för er efter fabriksåterställningen? För jag har lite problem med min mobil efter uppdatering till 2.2 och jag har fått till svar av htc att göra fabriksåterställning för då får jag 2.1 igen och sedan så kommer det dröja några dagar innan jag kan söka efter uppdatering till 2.2 igen. Men nu har de gått 3 veckor och fortfarande ingen uppdatering. Någon som har koll på om man får bort 2.2 vid fabriksåterställningen?

 • Christian R

  Men någe DivX/Xvid-stöd får vi inte som det ryktades om för hundra år sedan…

 • rAve

  Christian R :Men någe DivX/Xvid-stöd får vi inte som det ryktades om för hundra år sedan… Rapportera inlägg

  Skulle vara coolt att ha faktiskt, hoppas verkligen det kommer någon liten uppdatering som ”Enable” DivX/Xvid Support i framtiden till våra Desire

 • Slacker -_-

  Kan någon svara på om och när den här jävla uppdateringen kommer till Legend? De är nästan att jag rootar min telefon snart. För de enda som jag behöver är möjligheten att installera appar på mitt SDHC, har 32GB som jag köpte till men den är ju helt värdelös när jag måste köra en ”hard reset” på min telefon vare två månader! HTC borde fan skärpa sig :( jag är annars nöjd med min Legend och tycker den knäcker min gamla iPhone 3Gs på alla hål förutom de här med att ha så få appar!

 • Mattias j

  samma här :( @ Arne

 • gustav

  när jag uppdaterade till 2.2 så försvann marketplacet så nu vet jag inte hur jag kan få tillbaka det ?

 • Lennart

  Hej
  En fråga HTC Desire
  Kan man få större text på tel-nr och namn i mina kontakter.

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 3. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 4. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 5. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 6. Spotify vill att Apple ska sluta missbruka sitt övertag, ber EU om hjälp

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons