HTC undersöker möjligheten att ge befintliga One-ägare original-Android

Postat:
12:11 - 2013-05-31
Skribent:
Lars A
Kommentarer:
HTC undersöker möjligheten att ge befintliga One-ägare original-Android

HTC berättade under gårdagen att företaget tillsammans med Google ska tillhandahålla en version av One med ett oförändrat Android. Telefonen kommer få nya Androidversioner lika snabbt som Nexus-serien och Google står för uppdateringarna. Vad man föredrar – ett tillverkaranpassat gränssnitt eller original-Android, är en smaksak.

Oavsett vilket läger du tillhör har både Samsung och HTC lagt till en hel del finesser i sina gränssnitt som saknas i ursprungliga Android. Alla de funktioner som figurerar i reklamen för One och Galaxy S4 försvinner exempelvis. Google-versionerna av One och Galaxy S4 kommer inte ha originalens avancerade kamerafinesser och heller inte stöd för IR. 

google-logo-logga-header

För de som föredrar Googles vision av Android och värdesätter snabba systemuppdateringar lockar dock sannolikt dessa nya modeller. En vanlig fråga från de som redan äger en S4:a eller en One har varit ifall befintliga telefoner kommer kunna förvandlas till Google-varianterna genom att bara byta ut firmware.

HTC har nu sagt att de undersöker möjligheten att ge befintliga One-ägare original-Android. Genom en ny officiell ROM skulle telefonen kunna göras om till Google-versionen, med snabba uppdateringar från sökjätten. Det är långt ifrån bekräftat men det skulle i så fall innebära ett steg närmare en gammal utopi: att tillverkare låter kunder välja och växla mellan anpassat gränssnitt och Googles egna Android.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Systemutvecklare inom Geografisk IT Publicerad 28 Nov 2015
Senior VMS-utvecklare Publicerad 28 Nov 2015
BRED JUNIOR ROLL MED BÅDE UTVECKLING OCH FÖRVALTNING INOM DATA WAREHOUSE TILL SEB I RISSNE Publicerad 27 Nov 2015
Systemutvecklare Dynamics AX Publicerad 27 Nov 2015
Juniora Java- konsulter Publicerad 27 Nov 2015
Se fler jobb