Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei Honor 8-ägare: vilka är era synpunkter på telefonen?

Postat:
23:26 - 2017-01-24
Skribent:
Hugo
Kommentarer:
Huawei Honor 8 har i vissa kretsar, inte minst på Swedroids egna forum, kommit att bli en mycket omtalad och populär telefon, tack vare en låg prislapp och tämligen hög utrustningsnivå. Då vi tog en närmare titt på telefonen under sensommaren konstaterade vi att Huawei hade lyckats skapa en trevlig pjäs som på många vis kunde matcha dyrare konkurrenter.
Huawei lät även tre utvalda testpiloter från vårt forum, det vill säga vanliga konsumenter men med ett brinnande telefonintresse, utvärdera telefonen och lämna sina utlåtanden. Överlag var testpiloternas utlåtanden positiva, exempelvis framhölls byggkvaliteten, skärmen, fingeravtrycksläsaren och kameran som mycket positiva egenskaper, men vi såg även en del invändningar mot gränssnittet EMUI 4 som testpiloterna upplevde som lite ologiskt och ”ofärdigt”, även om det var snabbt och följsamt.

Butikspriset kretsade vid lansering kring 4 500 kronor men har sedan dess dalat till under 3 800 kronor med kortare kampanjer där vi har sett köpare komma undan med så lite som 2 490 kronor, vilket i våra ögon inte är något annat än ett kap av sällsynt klass.

Vi vill dock nu rikta frågan till er som äger, har ägt eller har använt en Huawei Honor 8 under en längre tid: vilka är era synpunkter på telefonen? Håller ni med vår, och testpiloternas, synpunkter på telefonen, eller har ni en annan syn på Honor 8? Kommentarerna här nedan törstar efter er kunskap, men försök hålla diskussionen hövlig och till ämnet.
 

 • Cubase

  Har haft min ett

 • fun

  Utrustningsnivå? ? WTF. Vilket ordval alltså.

 • Cubase

  Har haft min ett bra tag nu och tycker det är en mycket trevlig mobil när man i mitt tycke gjort det nödvändiga bytet av launcher, kör själv ADW Launcher. Har även kört betatesten av Andriod 7.0 som har klara förbättringar, inte minst i menyerna och i inställningarna. Även nya EMUI är ju bättre på betan men känner ändå att en egen launcher behövs.

 • Victor

  Har haft min sen Black Friday. Köpt för 2245 kr! Vilket KAP! Håller med om att det är lite ologiskt men med google launcher är jag nöjd :)

 • aikelo

  Bytte till H8 från Nexus 5x för jag ville ha bättre batteritid. Oj, vilken skillnad. Har minst 40% batteri kvar efter 9,5 timmar på jobbet. Nexus fick toppas upp efter ca 7 timmar. H8 som köptes för 2400:- är nog bästa mobilen jag haft, Nexus är numera soffmobil/Netflix castare.

 • Finnen

  Helt ypperligt grym lur faktiskt, sen att den gick att fynda för ca 2500 för ruskigt många var ju bara grädde på moset

 • Finnen

  Va? Nu förstår jag inte alls vad du menar

 • FredrikAn

  Det var nog inget viktigt.

 • För hal baksida och för svårt att byta ut batteriet. Annars är den bra. Går att köpa på ebay runt 2000 – 2200:- i dagsläget.

 • Rickard Karlsson

  Väldigt nöjd trots att jag gick ifrån Galaxy S6. Mitt enda minus är dålig kamera och tillfälligt lagg ibland på Messenger/tangentbord.
  Annars helt fantastisk telefon för dom pengarna!

 • Richard

  Det laget har jag på min Nexus 5X också. Så det är inte direkt kopplad till Honor 8, är jag ganska säker på. Håller med om att de tär väldigt störande!

 • Henrik

  test slå av ljud/effekter i messenger så blir det bättre.

  På htc var messenger oanvändbar en tid, varje ljud programmet gjorde fick det att nästan stanna helt. Notifikationer går bra, men alla andra ljud var problemet.

 • Miroq

  Har bara haft luren i två veckor, men det jag noterat är dåligt samtalsljud, de som jag pratar med har samtliga påpekat väldigt lågt samtalsljud, de har svårt att höra mig.
  Kameran är inte speciellt bra.
  Dåligt ljud ut i hörlurarna, dålig bas, har inte hittat någon EQ som funkar med luren.

 • Niclas

  Grym lur för dom pengarna, kamera är riktigt bra. Överlag en av dom bättre mobilerna
  jag ägt, och då har jag provet en stor del mobiler i toppskiktet :)

 • Joakim Nilsson

  Hal som en tvål.Men med ett skal fungerar det ok.
  Riktigt bra prestanda,snabb så det räcker o blir över.
  Kameran helt oki i bra ljus.Inget vidare i dunkel belysning.
  Har aldrig fått min Google Now att fungera.

 • TomBlueMoon

  Kan någon förklara varför denna är ett sånt SINNESSJUKT kap? 1080p-skärm, eget chip. 2,5k borde väl vara ett logiskt pris snarare än ett bra pris?

 • alle

  Mms kvalité värdelös vid tex screenshot usel konventeras till nästan olästbart text. Operatör Tele 2 förstår inte hur det kan ske Huawei Sverige support lägger över ansvaret på Tele 2. Visst mms är stenålder idag med WhatsApp och Messenger osv men dock ett minus då min Note 4 inte gjorde det

 • Madestmax

  För 1490kr som jag köpte den för hos Tele2 (2000kr rabatt + 1000kr extra om man lämna in vilken mobil som helst) så är det bästa köpet jag gjort på länge. För 4500kr hade jag absolut inte varit lika nöjd med mitt köp. (Förmodligen hade jag köpt Oneplus3 istället då)
  Men, det är tvunget att ha något skal på Honor8 då den är så otroligt hal.
  Kameran är inte mer än OK och dålig när det börjar bli mörkt.
  Snabbladdningen fungerar otroligt bra och jag laddar inte min mobil över natten längre, utan jag laddar den 1 timme på kvällen innan man ska sova eller när man kommer hem från jobb. Batteritiden i sig är också bra och räcker oftast för mig att ladda varannan dag.
  Jag kom från en iphone så jag har lärt mig att gilla deras sätt att alltid se alla appar. För mig funkar det bättre än nån ”applåda”.
  Nån märklig omstart har hänt ett par gånger och upplever att det fortfarande är bättre flyt på en ios men för stunden känns det inte värt 5-7 gånger priset för det.

  Detta är vad jag kan komma på just nu iallafall.

 • ZaInT

  Vad jag kan komma på saknar jag bara blixt till frontkameran samt läget för att ta monokroma bilder med enbart ett av objektiven. Det sista där får mig faktiskt att ångra bytet från P9 lite, men då har jag å andra sidan fått IR-sändare. Dessa val…

 • koinor

  Hans Huawei kraschade väl halvvägs i texten. Förståeligt.

 • Englund

  Jag fick den för 2200 och kan inte gnälla över nåt!
  Är nöjd med det mesta. :)

 • Hatsune Miku

  Fick min Honor 8 för drygt 1500 kr via Tele2 (egentligen 2500 kr men fick avdrag för telefon som lämnades in). Har haft den sedan September/Oktober.

  Batteritid – Kommer enkelt igenom en dag med denna, och behöver bara ladda varannan eller var tredje dag, vilket då går riktigt snabbt tack vare snabbladdning. Så på denna front går det inte riktigt att klaga.

  Prestanda – Mobilen är riktigt rapp och flyger igenom det mesta. Jämfört med Galaxy S6 är den definitivt snabbare på alla sätt, förutom möjligtvis inom grafikprestanda. Fingeravtrycksläsaren är för övrigt oslagbart snabb i Honor 8.

  Kamera – Kamerorna är okej, men bilderna blir tyvärr ofta suddiga på grund av brist på OIS, och i mörker blir det mycket flimmer. Dock är det coolt att ta bilder med djup i (Depth of Field).

  Design – Telefonen är gjord i glas och aluminium, men känns inte så premium i handen som jag hade hoppats. Detta beror antagligen på att knapparna är plastiga och mjuka, vilket drar ner på den annars goda kvalitén. Dock är den inte det minsta böjbar, så överlag är kvalitén godkänd.

  Allmänt:
  > Den inbyggda högtalaren är fruktansvärt dålig och borde inte användas.
  > Att kunna ha två simkort samtidigt är trevligt.
  > Hörlursuttaget är välkommet.
  > 4 GB RAM och 32 GB lagring är riktigt bra för priset.
  > Status-LED är alltid trevligt att se.
  > Android 7.0 och EMUI 5.0 gör gränssnittet snabbt och läckert.

 • Paulista

  Hahaha bästa idag

 • janbanan

  Därför att den är en snabb telefon och har en fingeravtrycksläsare som är snabbare och klarar mer funktioner än alla andra. Ir med en riktigt bra standard app som klarar spela in signaler om någon skulle fattas. Snygg med bland de bästa batteritid det finns.

 • Christoffer

  Equalizer funkar om du kör equalizer FX och väljer så den är aktiv för annars stänger den av sig efter ett tag.

 • Noel

  För 960 kr är den kung!

 • Olle

  Klockren för kampanjpriserna under 2500kr! Trodde aldrig jag skulle göra en lika bra mobilaffär igen som LG G2 för 3000kr vid release, men detta är i samma klass!
  Använder inte kamera i mobiler så mycket så vill inte uttala mig om den mer än att den duger mer än väl åt mig. Det enda jag har att anmärka på är att den väldigt snygga baksidan är på tok för hal, men det gör ju inte så mycket om man som jag ändå planerat ha ett back cover.

 • Patrik Rytterlund

  Älskar fingerprintläsaren på baksidan. Den sitter precis rätt. Batteritiden är riktigt bra och snabbladdningen är toppen. Laddar den bara en liten stund till/från jobbet. Kameran tar ok bilder. Baksidan är hal och drar åt sig fingeravtryck, men har löst det med ett siliconskydd. Har den blåa varianten och den är en läckerbit. Köpte den på black friday för 2245kr, men den känns som en premiumlur vad gäller byggkvalitet, design och hårdvara. Mycket nöjd!

 • Fredrick Olsson

  Köpte min när det var rea för 2245kr och är toknöjd med den! Snyggaste luren på marknaden och har dessutom en helt fantastisk kamera (även i mörker med nattläge på), och har en makalös batteritid (laddar den varannan dag). Och med nya EMUI 5.0 och android 7.0 så är den ännu bättre! Det enda minuset är videokameran som är rätt så medelmåttig. Hade helt klart köpt den även till ordinariepris. Kan inte rekommendera den tillräckligt varmt. :)

  Tips till användare av Honor 8:
  Gå in under appen HiCare och gå vidare till ”användare som tidigt uppdaterade OS” så hittar ni uppdateringen till EMUI 5.0. :)

 • Kovales

  enda man saknar är en lite vassare kamera

 • Krister

  Honor 8 är väl värd uppåt 3 kkr tack vare rapphet, bra batteritid och en närmast oklanderlig fingeravtrycksläsare. Kameran är inte dålig, som vissa påstår; visa mig en telefon i samma prisklass med bättre kamera, tack. Dessutom sticker den inte ut alls vilket ger en helt plan baksida, till skillnad från vissa, sämre designer. Infraröd fjärrkontroll är ju värdefullt på offentliga platser när TV:n visar fel program eller volymen behöver justeras. Snabbladdningen är verkligen snabb; under tiden jag dricker kaffe laddas det energi nog för flera timmars användning.

  Negativt dock att fingeravtrycksläsaren är placerad så att den inte kan nås när telefonen ligger på ett bord eller liknande. För att väcka telefonen i sådana fall måste först strömbrytaren tryckas in och därefter pin-koden matas in. Jag är så irriterad på detta att jag själv aldrig mer kommer köpa en telefon där fingeravtrycksläsaren inte är placerad på samma sida som skärmen. Högtalaren sitter där du lätt råkar täcka för den med fingret när telefonen hålls i landskapsläge; den borde ha varit integrerad med högtalaren ovanför bildskärmen.

 • InnerWar

  Håller med fullständigt. Den som påstår att kameran är dålig vet inte ett skit om mobilkameror. Med det sagt så har den ju absolut sina brister men dålig är den inte. Jag hade Honor 4X innan, DÄR snackar vi dålig kamera.

 • Alan Charami Karami

  Fick min på ett erbjudande som comviq hade, blir totalt 960 kr för mobilen när jag betalat klart! Batteri mässigt är det den bästa telefonen jag haft! Allt är prima förutom kameran.. Andra nackdelen är att den lätt kan bli repig.. Så viktigt att köpa skal till den.

 • Android

  Köpte min för ca 100 kr från Tele2 med ett par inbytes telefoner. Mycket bra och billig nalle.

 • jonas

  Varför behöver du byta ut batteriet?

 • Jonas Borggren

  Det är nog den bästa luren jag haft. Dock har jag bara haft budgetlurar (de flesta nexus, oppo find 5), men denna vinner. OS’et är lite udda, men det enda som inte fungerar som jag vill är egentligen notifikationerna, annars funkar ju allt.

  + Bästa batteritid jag varit med om på Android
  + Helt OK kamera (budgetlur, vad kan man vänta sig)
  + Snabb
  + Snygg
  + Bra kvalité (stabil och robust)
  – Ljudet är ”svagt”
  – Notifikationshantering..

 • InnerWar

  Jag är toknöjd, första mobilen sedan LG G2 som jag har som jag är genuint nöjd med.

 • Jocke

  Den bästa mobilen jag har haft. Den är snabb och har bra prestanda + batteritid.
  Jag betalade 1160 kr för den på Telia :) kampanj plus att jag lämnade in en gammal mobil.

 • ReverenD

  De 3 jag köpte under tele2s ”Honor 8 helg” (1500:-/st) har funkat kanon. Ingen annan lur kan konkurrera när man väger in priset.

 • dottis

  Du kanske pratar i fel ände? Om du ansluter lurar utan egen mick så används telefonens mikrofon på ovansidan. Kanske samma om man kör högtalare?

 • Jag har oftast lurar ett par år och då är inte batteriet så bra längre, märker det på en del jag har, går knappt att få ut halva tiden mellan ladd-passen nu. Sen är det ju det som slits ut, om den inte pajar, så det är klart att jag vill byta det. Ska man bara slänga den efter 1-3 år menar du? Jag känner folk som fortfarande kör på Galaxy S3 och S5. Helt nöjda med CM och annat på dom.

 • Fred .

  MMS kvalité är alltid värdelös och har nog ingenting med mobilen i sig att göra.
  MMS är teknik från 1984.

 • Narnia

  40 riksdaler I månaden 24mån, under tusenlappen kommer den att kosta.
  Gav bort den i present, men det jag hann pilla så är mjukvaran efterbliven.
  Går ju att byta launcher, men för i helvete huawei.

 • Lalen22

  Har haft den sedan lanseringen och har inga invändningar. Funkar kanon fortfarande. Kameran är ett guldkorn och telefonens utseende är nog den snyggaste på marknaden köpte den svarta. Köpte en till när priset låg på 2299 för att ha en i reserv. Ej upplockad. Ligger fortfarande i låda och inplastad.

Lediga jobb inom data / IT Företag
Karriär-alert! Juniora testsystemingenjörer till 5G-projekt i Kumla Publicerad 24 Nov 2017
Bli IT-konsult på 12 veckor genom Academy Publicerad 24 Nov 2017
Frontendutvecklare till unika Mitigram Publicerad 24 Nov 2017
Utvecklare för industrilösningar till Sprymer Publicerad 24 Nov 2017
Scrum Master to Global Gaming Publicerad 23 Nov 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Vilken smartphone fick dig att hoppa på Androidtåget?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

8.4

Test av Huawei Honor 9

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 2. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 3. Rapport: Android skickar platsdata till Google även när platstjänster är av
 4. Samsung Galaxy S9 dyker upp redan under CES enligt @evleaks
 5. Tipsa om bästa Black Friday-fynden här
 6. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9

Mest läst

 1. Senaste ryktena om Samsung Galaxy S9
 2. Hands on med OnePlus 5T
 3. Android TV-ägare: vilka är era synpunkter på plattformen?
 4. Så här stor är OnePlus 5T jämfört med andra 6-tummare
 5. OnePlus påbörjar utrullningen av Android 8.0 Oreo till OnePlus 3 och 3T
 6. Alla officiella uppgifter om toppmodellen OnePlus 5T

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Vilken Nexus-telefon var mest lyckad för sin tid?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons