Vi förstår varför du blockerar annonser, men överväg gärna att visa dem om du vill stödja Swedroid. De behövs för att sajten ska gå runt. Tack! Dölj meddelandet.

Huawei U8800 Ideos X5 dyker upp på Prisjakt

Postat:
07:07 - 2011-02-02
Skribent:
Manny B
Kommentarer:

Somliga av er kanske minns att vi i slutet av oktober förra året skrev om Huaweis kommande flaggskeppstelefoner Ideos X5 och X6, vilka enligt ryktet skulle rulla ut på den kinesiska marknaden i januari 2011. Sedan dess har det varit tämligen tyst från den kinesiska tillverkaren, men så dök plötsligt X5, den aningen mer blygsamt utrustade av de tu, upp i Prisjakts index då återförsäljaren Dialect lade upp den på sina virtuella butikshyllor.

Huawei U8800 Ideos X5 har bland annat utrustats med Android 2.2/FroYo (osäkerhet kring detta) en 3.8 tum stor kapacitiv LCD-skärm i WVGA-upplösning (480×800 pixlar) och med multitouch, Qualcomms MSM7230-SoC (samma som i HTC Desire Z) vilken inkluderar en Scorpion-processor på 800 MHz och Adreno 205-grafik, 512 MB RAM, en kamera på 5 megapixlar med autofokus och LED-blixt samt det vanliga i form av WiFi, BT, inspelning i 720p och så vidare.

Dialect listar för närvarande telefonen, som inte finns inne på lager ännu, för ett i sammanhanget förnämligt pris på 2841 kronor inklusive moms, vilket är mellan en och ett par tusenlappar lägre vad konkurrerande androidmodeller med motsvarande hårdvara och utrustningsnivå kostar, särksilt om man bortser från lockpriser från butiker med tveksam renommé.

Vi vet att Huawei av tradition brukar kunna pressa priserna rejält jämfört sina mer etablerade konkurrenter och med Ideos X5 så ser det ut som att de fortsätter på det inslagna spåret – och vi klagar inte. När telefonen finns ute i butik är dessvärre okänt, men om den dyker upp för förbokning redan nu så torde säljstarten gissningsvis ligga runt mars månad.
 

Via TechNytt. Tipstack till iolle.
 

Lägsta pris på Huawei X5 på Prisjakt just nu:


 

 • Villi

  Om den här kan presssas ner till runt 2500-2600 eller så så kan man nog se den som highendsegmentets motsvarighet till ZTE Blade. Riktigt tilltalande pris och fin hårdvara. Den ser dock lite klumpig ut, men det köper jag.

 • Candyraver

  Well, ser alldeles för runt ut, varför måste dom runda av hörnen så himla mycket?!?! Men den kanske inte upplevs som en fotboll när man väl håller i den… Jaja, ner med priset annars blir det bara ”en i mängden” av alla droidlurar som börjar komma nu..

 • Tiny Turtle

  Candyraver :Well, ser alldeles för runt ut, varför måste dom runda av hörnen så himla mycket?!?! Men den kanske inte upplevs som en fotboll när man väl håller i den… Jaja, ner med priset annars blir det bara “en i mängden” av alla droidlurar som börjar komma nu.. Rapportera inlägg   0

  Vad har du för lurar med motsvarande hårdvara att köpa för 2800 spänn idag då? Motorola Defy är ju grym, men att den inte finns på svenska är ett aber för många.

 • Anonym

  Gud vad allt ”rullar ut” numera.

 • Anders

  Enligt ett preliminärt listpris på 3500:- (Bör gå billigare) hade jag hellre
  köpt kommande Hallon/Vivaz 2 från SE. Priset lär bli lägre i handeln.
  Bättre hw rakt igenom.

  Sen har jag ju allergi (får utslag) mot Huawei, ZTE och LG och
  andra halvfabrikatsfirmor.

 • Sasori

  Anders :Enligt ett preliminärt listpris på 3500:- (Bör gå billigare) hade jag hellreköpt kommande Hallon/Vivaz 2 från SE. Priset lär bli lägre i handeln.Bättre hw rakt igenom.
  Sen har jag ju allergi (får utslag) mot Huawei, ZTE och LG ochandra halvfabrikatsfirmor.
  Rapportera inlägg  -1

  Så du ogillar firmor för att de inte är lika etablerade här i Sverige? Jag har haft 1 LG telefon det senaste åren och dne har hållt riktigt bra, inga problem med den förutom att den inte har Android. Jag har haft massor med SE mobiler och det har vart allt möjligt från trasig display till spruckna knappar. Att tro att en ”firma” gör mobiler bättre då i princip allt ändå är importerat från Asien tycker jag du bör tänka om på, du kanske kan tjäna lite pengar på kuppen.

 • gosa

  Anders :Enligt ett preliminärt listpris på 3500:- (Bör gå billigare) hade jag hellre köpt kommande Hallon/Vivaz 2 från SE. Priset lär bli lägre i handeln. Bättre hw rakt igenom.Sen har jag ju allergi (får utslag) mot Huawei, ZTE och LG och andra halvfabrikatsfirmor. Rapportera inlägg   -1

  Var det inte så HTC började? Som ”halvfabrikatsfirma” byggandes telefoner åt andra tillverkare?
  – Och nu är de väl en av de största aktörerna på marknaden under det egna namnet?

 • lasslax

  @ Sasori

  Jag är inte så supernöjd med LG, tyvärr. Hade strul med ALLT jag ägde från LG, från värmepump till telefon och TV, datorskärm, CD/DVD spelare – ja, ALLT.
  Köper aldrig mer något av dem, avråder mina kunder också.

  LG:s FAQ svar på frågan om garanti:
  ”LG Electronics Nordic AB säljer sina produkter via distributörer och återförsäljare som hanterar garantiärenden. Konsumentverket tar tillvara dina rättigheter som konsument. Besök http://www.konsumentverket.se

  De bara tvålar sina händer och struntar fullständigt i kunderna, som inte får hjälp av mindre nogräknande ÅF heller, de hänvisar nämligen till LG.

 • SE

  lasslax :De bara tvålar sina händer och struntar fullständigt i kunderna, som inte får hjälp av mindre nogräknande ÅF heller, de hänvisar nämligen till LG. Rapportera inlägg   0

  Som konsument så ignorerar man bara om butiken hänvisar till tillverkaren för det har de ingen rätt att göra.

 • Candyraver

  @ Tiny Turtle
  Du kan ju inte köpa den idag för 2800kr och när den väl kommer ut på marknanden är det säkert en helt ny konkurrans.

 • Sasori

  @ lasslax
  Det är synd, har faktiskt bara haft bra erfarenheter från LG men bara haft dåliga från Samsung men jag är ändå nyfiken på SGS2. Man får helt enkelt se till varje individuell produkt och sedan bestämma sig. Jag försöker vara så märkesblind jag bara kan och har därför en ZTE blade som jag är supernöjd med och kanske en O2X snart. Sedan så är det skillnad på återförsäljare och återförsäljare :)
  Hoppas du blir nöjd med ditt nästa köp i alla fall!

 • Tiny Turtle

  Candyraver :@ Tiny Turtle Du kan ju inte köpa den idag för 2800kr och när den väl kommer ut på marknanden är det säkert en helt ny konkurrans. Rapportera inlägg   0

  Så vad du menar med att den blir ”en i mängden” är att du förväntar dig att det kommer dyka upp en mängd andra lurar med motsvarande prestanda och pris – men du har ingen aning om vad det skulle vara? Okej, men då vet vi.

 • Anonym

  Candyraver :@ Tiny Turtle Du kan ju inte köpa den idag för 2800kr och när den väl kommer ut på marknanden är det säkert en helt ny konkurrans. Rapportera inlägg   0

  Acer liquid Metal har identisk hårdvara och kostar 2900…Har funnits i ett par månader att köpa. En del är blinda…..

  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=781138

 • robincc

  Acer liquid Metal har identisk hårdvara och kostar 2900…
  Har funnits i ett par månader att köpa. En del är blinda…..

  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=781138

 • mikael

  Fast nu är detta Dialect ändå vi talar om, en firma som jag undrat hur de lyckas sälja telefoner öht med sina priser. De har satt ZTE Blade för 3575kr preliminärt nu t.ex…tvivlar starkt på att denna ”Hujedamej” kommer att kosta vad de anger, hos konkurrenterna. Räkna med halva priset så hamnar man väl rätt

 • Anders

  @ Sasori

  Din erfarenhet är olik min och jag står fast vid faktumet
  att de jag omnämt är halvfabrikat.

  I branchen nätverk/telecom där t.ex Huawei slår sig in syns
  det tydligare. Ibland bra bang for buck, men i regel får
  man även där vad man betalar för.

  Vad du tycker får stå för dig. Skräp enligt mig.

  Mvh
  Anders

 • Anders

  @ gosa

  Det gjorde dom säkert.
  Har haft HTC-lurar också och än idag är de undermåliga.
  Flera konkurrenter med samma hårdvaruplattform får snabbare
  telefoner än vad HTC gör.

  HTC innuti är inte en teknisk revolution. Det gör ont att titta där.
  Men det gör det hos Apple också.

  Att HTC inte kan göra en vettig kamera att filma med ens på HTC Desire HD
  vilket du kunde på en Nokia/SE t.ex för 3-4 år sedan är ju skam.

 • Candyraver

  @ Tiny Turtle
  Ja, jag anser det kommer liknande eller till och med billigare lurar med samma eller bättre specs – bara vänta till MWC är över. Btw, du är pinsamt otrevlig.

 • Shopper
 • Emme

  huawei verkar seriösa men LG ger jag inte mycket för längre efter att ha använt viewty och sett hur de har struntat i även senare produkter.

 • Har precis börjat programmera lite Androidprylar hemma. Verkar riktigt nice. Kan dock tänka mig att utvecklingsmiljön för iPhone är lite mer finputsad. mxx ..

 • Werner

  De har inte alls lyckats med designen på den här. SE ligger betydligt bättre där med budget telen X8. Dock börjar den kännas väldigt föråldrad. Men det verkar ju vara ersättare på väg från SE nu. Ska bli spännande att se vad som dyker upp nu i vår. Vill se lite fler konkurrenter till OX2.

 • Tiny Turtle

  robincc :Acer liquid Metal har identisk hårdvara och kostar 2900… Har funnits i ett par månader att köpa. En del är blinda…..http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=781138 Rapportera inlägg   +2

  Tja, jag undrade hur den skulle försvinna i mängden och ni lyckas komma med ett exempel – då är väl jag blind som ni säger så kan jag tycka att ”mängden” som Candyraver pratade om är en lätt överdrift.

  Tack för länken förresten. Jag kikade efter en Android i den här prisklassen till min pappa, men missade Acern på Prisjakt.

  Candyraver :@ Tiny Turtle Ja, jag anser det kommer liknande eller till och med billigare lurar med samma eller bättre specs – bara vänta till MWC är över. Btw, du är pinsamt otrevlig. Rapportera inlägg   +4

  Pinsamt otrevlig? Men snälla du, hur ömtålig är du? Jag frågade vad det fanns för lurar som den skulle försvinna bland och du svarade ”Vet inte, men de kommer snart, tror jag.” – Om du tyckte mitt ”Okej, men då vet vi” var ”pinsamt otrevligt” så kan du inte ha det speciellt lätt på internet. Om du sticker ut hakan och säger att den kommer försvinna i mängden och sedan visar det sig att du syftar på en möjlig mängd, i framtiden, så får du nog köpa att alla inte enbart hyllar dig för det resonemanget.

 • info

  den 19 feb ska den komma in i lager hos 20:20, pris borde ligga ut till slutkund på mellan 2490-2790

 • candyraver

  dubbelpost.

 • candyraver

  @ Tiny Turtle
  Min vän, den släpps i MARS – i Mars kommer det vara 10 andra mobiler i den prisklassen för samma pris eller billigare/bättre specs. Nu vet jag inte din ålder men vad jag märkt dom senaste 20 åren så blir all elektronik billigare och bättre och och i vår android-värld går det väldigt fort just nu. Du påstår att de inte finns någon bättre android-lur _idag_ för 2800kr men den släpps ju först i Mars – alltså efter MWC. Spela inte smart när ingen av oss vet vad våren kommer erbjuda. Du är fortfarande pinsamt otrevlig i dina inlägg. Är du ute efter ett flame-war så skicka ett PM för jag tror ingen annan vill lyssna på vår ”dispyt”. Till er andra ber jag om ursäkt.

 • lasslax

  SE :

  lasslax :De bara tvålar sina händer och struntar fullständigt i kunderna, som inte får hjälp av mindre nogräknande ÅF heller, de hänvisar nämligen till LG. Rapportera inlägg   0

  Som konsument så ignorerar man bara om butiken hänvisar till tillverkaren för det har de ingen rätt att göra. Rapportera inlägg   +2

  Ignorera? Jag gick till DOMSTOL med återförsäljaren. Där hävdade de att LG ljuger medvetet med sina specifikationer. Och att de hade slutat sälja produkten (värmepump för 20k) så de inte kan fullfölja garantin. Domstolen köpte det, och ÅF-en behövde inte åtgärda felet. (Jag blev arg och fixade det själv efter den här farsen) Jag ringde kanske 20 gånger till LG, fick aldrig prata med någon, blev lovad flera gånger att bli uppringd. Det var för 2 år sen, jag fortfarande väntar på att de ringer….

  Visst är det svårt ibland att få rätt som konsument. Men att ALLT felar med ett visst märke känns ändå litet saftigt, tycker jag. Nu har jag en HTC Desire – och den är underbar. Exemplarisk kvalitet.

 • alex

  Tack Kina! :)

 • Anonym

  @candyraver
  Det stämmer nog att det kommer fler till liknande pris, men det är lite lustigt att du anklagar tiny turtle från att ”spela smart” trots att han inte vet vad som finns i mars. Det var trots allt du själv som började med att utgå från vad som kommer i vår utan hard facts.

 • candyraver

  @ Anonym
  Han ”spela smart” för att quota något jag ej sagt/påstått – och hard-facts är det ingen av oss som gett. Men enligt erfarenhet så är alltid utvecklingen billigare/bättre. Alla som inte är omyndig bör veta hur det numera fungerar i teknikbranchen. Så visst, vi båda spekulerar och bör kanske göra det i forumet, istället för här. Så jag är _man_ nog att be om ursäkta för att dra er andra in i debatten. ZTE Blade har lixom satt en ny standard för pris/prestanda man kan få för sina pengar… sen är de bara att använda sin hjärna lite.

 • Anonym

  @candyraver
  Ja som sagt så stämmer det säkert att det kommer liknande prestanda till samma pris även om dom de facto ej presenterats än. Får väl se om ditt påstående om 10 mobiler till liknande pris med samma/bättre specs redan i mars stämmer, vore ju underbart. :-)
  Tvivlar dock starkt på att de mobiler som presenteras på MWC letar sig hit redan i mars, o de budgetmobiler som samsung annonserade nyligen hade ju inte nån chans mot denna mobilen. Men kan ju alltid hoppas.

 • candyraver

  @ Anonym
  Tror inte heller att de mobiler som kommer ses på MWC kommer en vecka efter på prisjakt men man vet ju aldrig. 10 Mobiler var kanske överdrivet – men nu har vi ”spekulerat” nog och får vänta och se… I min spåkula ser jag en Tegra2-platform för under 2800kr – Med andra ord ”En i mängden”. Men om någon vågar slå-vad om att det i slutet av Mars finns en mobil med bättre prestanda/pris att köpa än denna X5:a så är jag inte den som är den – Vad sägs Tiny Turtle? ;)

 • joje G

  Någon som vet mer om Huawei X6? Har inte hört nåt sen 2010..

 • Oskar

  Äger en HTC Wildfire och är hur nöjd som helst med den. Har även tappat den 3 ggr i golvet, utan att telefonen har påverkats eller skrapats.
  Kvaliten är superb och den känns mkt kvalite när man håller i den.

  Halvfabrikat eller inte den håller! Min nästa mobil om nått år blir såklart en HTC!

 • robincc

  Huawei X6 var jag intresserad av en gång i tiden men de spelar bort hela försäljningen för snart är det för sent…..Varför ens visa nämna modellen och sen håller tyst i flera månaders tid….

 • joje G

  Är väl inte konstigt den dröjer, den skulle ju nå Europa kvartal 1, men som sagt, mer info vore kul. Och jag håller med, snart är specifikationerna inte wow för priset längre på en dyrare variant av x5, och rätta mej om jag är ute och cyklar men processorni åtminstone i X5 var inte lika vass som man från början ville låta påskina. Men en X6 för 2500kr drygt vore super :)

 • Fredde

  Verkar bra så far, köpte denna lur, och den svarar väldigt bra, bra multi touch, helt ok kamera, o filmar i HD. Upplever den inte som klumpig, köpte den för 2499 på Teknikmagasinet :) Upplever man får mycket får pengarna, klart mer än ZTE Blade

Lediga jobb inom data / IT Företag
Metro söker frontendutvecklare Publicerad 14 Dec 2017
Nyexaminerad programmerare inom Ai, machine learning och deep learning! Publicerad 14 Dec 2017
Junior mjukvaruutvecklare med stort intresse för programmering Publicerad 14 Dec 2017
Javautvecklare med fokus på e-Hälsa Publicerad 14 Dec 2017
Testare Publicerad 14 Dec 2017
Se fler jobb

Aktuellt

Du som bytt från IOS till Android: Vad fick dig att byta och är du nöjd?

Android på Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8
Sony Xperia XZ1 Compact
Samsung Galaxy S8 Plus
Samsung Galaxy S8
OnePlus 5
Huawei Honor 9
8.8

Test av OnePlus 5T

9.2

Minitest av Google Pixel 2

9.1

Test av Google Pixel 2 XL

8.8

Minitest av Huawei Mate 10 Pro

7.3

Minitest av Asus Zenfone 4

7.8

Test av Essential Phone PH-1

8.6

Test av Nokia 8

8.1

Minitest av Lenovo Moto G5 Plus

0

Google Pixel 2 & Pixel 2 XL: första intryck

Visa fler recensioner

Populära ämnen

Senaste nyheterna om

Allt om

Sweclockers RSS

Mest kommenterat

 1. Har din Androidmobil USB-C eller micro-USB?
 2. LG V30 dyker upp i svensk nätbutik, sägs vara i lager 20 december
 3. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 4. Google Assistant släpps för surfplattor och för Android 5.0 Lollipop
 5. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 6. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner

Mest läst

 1. Så här ser Samsung Galaxy S9 ut enligt senaste ryktet
 2. Google släpper två experimentella fotoappar för Android
 3. Korea Herald: Samsung Galaxy S9 har mer högupplöst ögonskanner
 4. Nu kan du göra dina Swish-betalningar mer personliga
 5. Det här Googlade vi mest under 2017
 6. Kommer Huawei P11 ha samma sensorfält som Apple Iphone X?

 7. Visa topplistan

Undersökningar

Har din primära Androidmobil USB-C eller micro-USB?

Visa resultatet

Loading ... Loading ...

Undersökningar

Sponsrat

Annons